Lidé, pozor: Šílení vědci zjistili, že DNA lze ovládat elektrickými signály z nositelných zařízení

9.8.2023

Celý článek si můžete posalechnout zde:

Nová studie zjistila, že lidskou DNA lze ovládat elektronicky prostřednictvím nositelných zařízení, která dokáží naprogramovat geny pro provádění určitých medicínských zásahů.

Výzkumníci úspěšně přikázali lidským buňkám u jednoho účastníka testu, aby produkovali více inzulínu. Udělali to tak, že vyslali elektrické signály přes „elektrogenetické“ rozhraní naprogramované na aktivaci cílených genů.

Vědci tvrdí, že pomocí stejné metody jednoho dne bude možné pomocí elektřiny pro přímou kontrolu lidské DNA provádět terapeutické zásahy všeho druhu pro širokou škálu zdravotních problémů, včetně cukrovky.

Medicínské náramky neboli „medicínská nositelná zařízení“, jak je nazývají, jsou již v dnešní době poměrně v módě. Zahrnují věci jako fitness monitory, biosenzory, monitory krevního tlaku či přenosná elektrokardiografická zařízení.

Nazývají je „inteligentní nositelná zařízení“, protože, jak bylo prokázáno v nedávných experimentech, tato zařízení dokážou být naprogramována tak, aby stimulovala tělo k tvorbě léků na základě příkazu, bez potřeby zásahu reálného lékaře.

(Související: Když už mluvíme o DNA, věděli jste, že „vakcíny“ proti Covid-19 obsahují DNA zelené opice?)

Nosili byste kolem kotníku nebo zápěstí zařízení, které elektronicky řídí vaši DNA?

Tým vedený Jinbo Huangem, molekulárním biologem z ETH v Curychu, vytvořil baterií napájené rozhraní známé jako „technologie regulace aktivovaná stejnosměrným proudem (DC)“ nebo DART, která spouští specifické genové reakce pomocí elektrického proudu.

Podle Huanga a jeho kolegů představuje zařízení DART „skok vpřed představující chybějící článek, který umožní nositelným zařízením ovládat geny v ne tak vzdálené budoucnosti“, přičemž jejich studie byla nedávno publikována v recenzovaném časopise Nature.

„Elektronické a biologické systémy fungují radikálně odlišnými způsoby a jsou do značné míry nekompatibilní kvůli nedostatku funkčního komunikačního rozhraní,“ vysvětluje studie.

„Zatímco biologické systémy jsou analogové, programované genetikou, aktualizované pomalu evolucí a řízené ionty proudícími přes izolované membrány, elektronické systémy jsou digitální, programované pomocí snadno aktualizovatelného softwaru a řízené elektrony proudícími přes izolované dráty.“

Studie dále vysvětluje, že chybějícím článkem na cestě k úplné kompatibilitě a interoperabilitě elektronického a biologicko-genetického světa jsou elektrogenní rozhraní, která by umožnila elektronickým zařízením kontrolovat genovou expresi.

Z tohoto důvodu tým pracoval na vytvoření přímého spojení mezi „analogovou“ DNA lidského těla, což je přirozená, Bohem daná biologická abeceda řídící životní cykly všech organismů na planetě a elektronickými systémy, které se používají ve světě digitálních technologií.

Stejná výzkumná skupina publikovala v roce 2020 další studii, která ukazuje, že je skutečně možné elektricky aktivovat geny a DNA. Tato nejnovější studie staví na předchozím výzkumu s novým, upraveným a jednodušším designem technologie, která implantuje lidské pankreatické buňky do myší s diabetem 1. typu.

„Výzkumníci pak použili elektricky stimulující akupunkturní jehly k zapnutí přesných genů podílejících se na regulaci dávek inzulínu, tedy hormonu, který je nezbytný při léčbě cukrovky,“ uvádí o výzkumu v magazínu Vice.

„V důsledku toho se koncentrace glukózy v krvi modelových myší vrátily na normální úroveň.“

Huang a jeho kolegové jsou přesvědčeni, že to, co vytvořili a nyní zdokonalují, vytváří půdu pro „elektricky řízenou genovou expresi založenou na nositelném zařízení s potenciálem propojit lékařské zásahy s internetem těla nebo internetem věcí“.

„Zatímco my jsme pro ověření konceptu zkoumali produkci inzulínu řízenou DART, mělo by být snadné spojit DART s in situ (reálně v těle, nikoli ve zkumavce) výrobou a dávkováním širokého spektra biofarmaceutik,“ uzavírá jejich práce .

„Věříme, že jednoduchá elektrogenetická rozhraní, jako je DART, která funkčně propojují analogové biologické systémy s digitálními elektronickými zařízeními, jsou velkým příslibem pro různé budoucí genové a buněčné terapie.“

Závěr

Horečné snahy šílených vědců o vytvoření robotické ekonomiky se zrychluje. Více se dozvíte na stránce Transhumanism.news .

Autor: Ethan Huff, Zdroj: naturalnews.com

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *