Klimatické inženýrství již má závažné negativní dopady na naše počasí, zásoby potravin, biologickou rozmanitost a zdraví.

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

24.7.2023

Kandidát na amerického prezidenta Robert F. Kennedy Jr. nedávno vedl rozhovor s Danem Wigingtonem, zakladatelem Geoengineering Watch, o klimatickém inženýrství a jeho skryté roli při změně klimatu.

Podle Wigingtona mají geoinženýrské projekty různého druhu již vážné dopady na počasí, naši schopnost pěstovat potraviny, biologickou rozmanitost a lidské zdraví.

Bílý dům zvažuje plán, jak zabránit slunečnímu záření dopadat na zemský povrch ve snaze zastavit globální oteplování, což je proces známý jako modifikace slunečního záření (“SRM”). Superpočítač s názvem Derecho analyzuje účinky solárního geoinženýrství, aby pomohl klimatickým vědcům rozhodnout, zda bude SRM dobrý nápad.

Záměrné klimatické inženýrství nebo geoinženýrství – včetně slunečního stmívání – probíhá již více než 70 let.

Je klimatické inženýrství skutečné?

Dr. Joseph Mercola

Dane Wigington: Kandidát na amerického prezidenta Robert F. Kennedy, Jr. a Dane Wigington: Je klimatické inženýrství skutečné?
8. června 2023 (60 minut)

Ve výše uvedeném videu kandidát na amerického prezidenta Robert F. Kennedy Jr. vede rozhovor s Danem Wigingtonem, zakladatelem GeoengineeringWatch.org, o klimatickém inženýrství a jeho skryté roli při změně klimatu. Wigington také produkoval dokument ‚ The Dimming ‚.

Zatímco se Wigington v posledních dvou desetiletích snažil zvýšit povědomí o realitě klimatického inženýrství, jeho práce nyní získává na síle poté, co Bílý dům oznámil, že podporuje plán blokovat sluneční světlo v úsilí klimatického inženýrství.

Bílý dům zvažuje opatření k blokování slunečního světla

Jak uvádí Daily Mail, 1. července 2023: 1

Bílý dům otevřel dveře odvážnému plánu, jak zabránit slunečnímu záření dopadat na povrch Země ve snaze zastavit globální oteplování.

Navzdory varování některých vědců, že toto úsilí by mohlo mít nevýslovné vedlejší účinky vyplývající ze změny chemického složení atmosféry, administrativa prezidenta Joe Bidena přiznala, že je přístupná této myšlence, o kterou se dosud nikdo nepokusil.

Ve zprávě 2  , kterou v pátek zveřejnil Bílý dům, úředníci navrhli omezit sluneční záření, aby rychle ochladilo planetu, což je proces známý jako modifikace slunečního záření (SRM)…

Zpráva uvádí několik způsobů, jak by se úřady mohly snažit dosáhnout SRM, z nichž všechny mají potenciálně zničující důsledky, pokud selžou … provedení mamutího úkolu by mohlo mít vážné důsledky pro počasí a zásoby potravin, což by následně ovlivnilo biologickou rozmanitost, geopolitiku a zdraví.

Tvůrci politik v Evropské unii nedávno vyzvali k mezinárodnímu posouzení rizik geoinženýrství a poznamenali, že: 3

Tyto technologie představují nová rizika pro lidi a ekosystémy, přičemž by také mohly zvýšit mocenskou nerovnováhu mezi národy, podnítit konflikty a vyvolávat nesčetné množství etických, právních, správních a politických problémů.

Superpočítač k určení efektů

Podle Scientific American superpočítač nazvaný Derecho pomůže klimatickým vědcům rozhodnout, zda zablokovat slunce: 4

Nový superpočítač pro výzkum klimatu pomůže vědcům studovat účinky solárního geoinženýrství, což je kontroverzní nápad na chlazení planety přesměrováním slunečních paprsků.

Stroj s názvem Derecho začal fungovat tento měsíc v Národním centru pro výzkum atmosféry a umožní vědcům provozovat podrobnější modely počasí pro výzkum solárního geoinženýrství, řekla Kristen Rasmussenová, klimatická vědkyně z Colorado State University, která studuje, jak by člověkem vyrobené aerosoly, které lze použít k odklonění slunečního světla, mohly ovlivnit vzorce srážek.

Protože je Derecho třiapůlkrát rychlejší než předchozí superpočítač NCAR, její tým může spustit podrobnější modely, které ukáží, jak mohou být regionální změny dešťových srážek způsobeny uvolňováním aerosolů, čímž vědci porozumí rizikům solárního geoinženýrství… Stroj bude také použit ke studiu dalších problémů souvisejících se změnou klimatu.

Geoinženýrství je největším přispěvatelem ke změně klimatu

Podle Wigingtona existuje spousta důkazů, které ukazují, že geoinženýrské projekty různého druhu již mají vážné dopady na počasí, naši schopnost pěstovat potraviny, biologickou rozmanitost a lidské zdraví.

Záměrné geoinženýrství – včetně slunečního stmívání – probíhá již více než 70 let a v posledních letech se exponenciálně rozšířilo. Geoinženýrská mapa, 5  vytvořená ETC Group a Heinrich Boell Foundation, ukazuje, jak se geoinženýrské projekty rozšířily z přibližně 300 v roce 2012 na více než 1 700 v roce 2023.

To zahrnuje zachycování/odstranění uhlíku, snižování slunečního záření a různé projekty na úpravu počasí po celém světě. Není divu, že Bill Gates financuje geoinženýrství již dlouhou dobu. Obecně byly geoinženýrské programy zpočátku implementovány po druhé světové válce, počínaje polárními oblastmi.

Po léta byl každý, kdo říkal, že se používá geoinženýrství a modifikace počasí, označován za konspiračního teoretika ve staniolovém klobouku. Jak se ukazuje, celou dobu to byla pravda a s právě zveřejněnou zprávou Bílého domu to najednou přiznávají i mainstreamoví odpůrci.

Co však snadno nepřipouštějí, je, že a) geoinženýrství je stejně nebezpečné jako samotná změna klimatu, ab) že geoinženýrství je zodpovědné za nejkatastrofičtější změny našeho klimatu.

Jak poznamenal Wigington, globalistické mocenské struktury, které nyní prohlašují, že potřebujeme použít geoinženýrství k řešení klimatických změn, byly těmi, kdo jsou zodpovědné za vytvoření této změny klimatu na prvním místě svým geoinženýrstvím. Podle Wigingtona je stav našeho globálního klimatu „ještě horší, než nám bylo řečeno“ a klimatické inženýrství „pohání tento proces“.

Jinými slovy, globalistická kabala se nás snaží přesvědčit, že příčinou problému je řešení, a přitom svaluje vinu za klimatické změny na obyčejné lidi, kteří jezdí autem do práce a jedí maso.

Jsou chemtrails skutečné?

Jedna geoinženýrská technika používaná po celém světě zahrnuje rozptylování chemikálií a kovů do atmosféry, což je praxe hovorově označovaná jako chemtrailling.

Klíčový rozdíl mezi běžnými kondenzačními stopami z letadel a stopami částic nebo chemtrails je v tom, že se kondenzační stopy poměrně rychle vypařují. Nebudou blokovat 80 až 90 % slunečního příjmu a nevytvářejí globální stmívání jako chemtrails.

Trvalé čáry, které vidíte na obloze a které se velmi pomalu rozptýlí a vytvářejí blátivý, mlhavý „film“ po celé obloze, NEJSOU kondenzační stopy. Jsou to stezky částic nebo „chemtrails“. Částice rozptýlené ve vzduchovém sloupci jsou dále manipulovány pomocí vysokofrekvenčních přenosů.

Aljašská instalace známá jako HAARP 6  je pouze jedním zúčastněným zařízením. Po celém světě existují desítky dalších velkých pozemních zařízení, jako je toto. Používají se také menší sítě a radarové stanice NEXRAD umístěné v městských oblastech po celém světě. Všechny tyto sítě se používají k manipulaci s částicemi rozptýlenými prostřednictvím „chemtrails“ v atmosféře.

Co stříkají do atmosféry?

Jednou z klíčových složek těchto částicových cest je nanorozměrný hliník, který je neurotoxický pro zvířata a lidi. Hliník také zabíjí kořenové systémy rostlin a stromů a také půdní mikrobiom. Také mění pH půdy, což ztěžuje pěstování některých plodin. Jedním z důvodů použití hliníku je to, že má vysokou odrazivost, takže se od něj odráží sluneční světlo.

Podle Wigingtona klimatičtí inženýři uvedli, že ročně ukládají do atmosféry desítky milionů tun hliníkových nanočástic jako součást probíhajících programů řízení slunečního záření – „bez ohledu na důsledky“.

Laboratorní testy provedené Geoengineering Watch také ukazují přítomnost barya, stroncia, titanu, manganu, polymerních vláken, povrchově aktivních chemikálií a grafenu v těchto stezkách částic, stejně jako v dešti.

Zatímco všechny tyto složky jsou studovány z hlediska jejich účinnosti v geoinženýrství, neprovádí se žádný výzkum, který by zjistil, jaké zdravotní účinky by mohly mít na populace, vegetaci a volně žijící zvířata níže.

Wigington také varuje, že tyto aerosolové spreje lze použít k rozptýlení biologických zbraní a k tomuto účelu již mohly být použity. Cituje článek Washington Post, který poznamenal, že americká armáda jen v letech 1949 až 1969 provedla na americké populaci 239 testů boje proti bakteriím pod širým nebem. 7

Kde jsou whistlebloweri?

Podle Wigingtona máme důkazy o tom, že komerční letecké společnosti začaly být využívány pro operace uvolňování částic v roce 2002, kdy byla zavedena omezení na zavazadla cestujících. To neznamená, že piloti nebo zaměstnanci aerolinek vědí, co se děje, ale některá letadla jsou pro tento účel vybavena tryskami a nádržemi.

Kennedy poukazuje na to, že do programů takového rozsahu musely být načteny tisíce lidí, tak jak to, že je tak málo informátorů? Podle Wigingtona jsou všichni, kdo to vědí, pod příkazem roubíků. 8  Patří sem meteorologové. Utajení je také podporováno masivním oddělením.

Přesto víme, že modifikace počasí a geoinženýrství jsou skutečné. Nejen, že to můžeme vidět na obloze a měřit toxické částice v aerosolu a na zemi, ale máme také patenty popisující tyto procesy.

Podle Wigingtona mnoho z těch primárních vlastní vláda USA. Jiné jsou drženy dodavateli obrany, jako jsou Raytheon a Lockheed Martin, kteří také provádějí veškeré modelování počasí pro americkou národní meteorologickou službu. 9

Navrhuje, že důvod, proč meteorologové mohou předpovědět, že oblast bude mít částečné slunce sedm dní předem, je ten, že už nemáme přirozené počasí. Počasí máme naprogramované. A důvod, proč Raytheon a Lockheed dohlížejí na modelování počasí, je ten, že jsou také po krk modifikací počasí a potřebují si udržet kontrolu nad vyprávěním.

Čelíme náhlému klimatickému kolapsu

Podle Wigingtona je to, čemu čelíme, mnohem horší než změna klimatu. Vzhledem k již provedenému geoinženýrství čelíme náhlému klimatickému kolapsu 10 11  v důsledku mnoha spuštěných mechanismů zpětné vazby. Částice rozptýlené během těchto geoinženýrských akcí „rozdrtí“ ozonovou vrstvu. Výsledkem je, že UV-C paprsky nyní dopadají na povrch planety.

Mezi další důsledky geoinženýrství, které jsou v současnosti pozorovatelné, patří také globální stmívání (chemtrails snižuje sluneční záření o 80 % až 90 %), globální utišení (snížení proudění větru), snížení srážek a dlouhotrvající sucha, snížení planktonu o 90 % a toxické prvky geoinženýrství nacházející se na zemi a v dešťové vodě.

Navíc, zatímco globální ochlazování je stanoveným cílem většiny těchto geoinženýrských programů, jak se planeta otepluje, fyzikální zákony říkají, že k jejímu ochlazení potřebujete více srážek, ne méně, protože atmosféra nese s rostoucí teplotou více vlhkosti.

Chcete-li ochladit planetu, musíte vytvořit více deště, ale tyto programy vedly k menšímu dešti a důvodem snížení srážek jsou částice v atmosféře. Kromě toho, že tyto částice odklánějí teplo zvenčí, zachycují také teplo dole, čímž výrazně zhoršují celkové zahřívání planety.

Je boj proti globálnímu oteplování skutečně konečnou hrou, nebo je to jen příhodná krycí historka pro mnohem bezohlednější cíl? A pokud ano, jaký by mohl být tento cíl?

Jedním z nich může být, že se snaží skrýt závažnost škod, které jejich geoinženýrství již napáchalo. Další by mohla být kontrola obyvatelstva a vlád pomocí počasí jako zbraně. Může to být také pro účely zlepšení komunikace, protože atmosféra je díky těmto částicím elektricky vodivá.

Známky a příznaky geoinženýrství

Na konci rozhovoru se Kennedy ptá Wigingtona, jaké věci v každodenním životě by lidé měli hledat, pokud hledají důkazy o geoinženýrství. Jedním z hlavních je ničení lesů, protože kořenové systémy odumírají v důsledku zatížení hliníkem.

Domácí zahrádkáři, zvláště pokud to děláte deset let nebo déle, si mohou všimnout, že ovoce a zelenina nerostou zdaleka tak dobře jako dříve. Decimují se nejen půdní mikrobiomy a mění se pH půdy, ale mění se i vzduch.

Částice v atmosféře vytvářejí deficit tlaku par („VPD“), snižují rH vzduchu, která je jako pH půdy. Pokud není dostatek vlhkosti, stromy a rostliny vypnou svůj dýchací systém (průduchy).

Průduchy se podílejí na výměně oxidu uhličitého a vody mezi rostlinami a atmosférou. Takže když dojde k VPD, rostliny a stromy přestanou přijímat oxid uhličitý a již neuvolňují kyslík.

V důsledku toho lesy přestávají být pohlcovačem uhlíku a stávají se zdroji uhlíku. Nakonec, bez dýchání, rostliny a stromy odumírají. Zvýšené UV záření také poškozuje rostliny a způsobuje popálení listů.

Geoinženýrství klimatickou krizi nevyřeší

Na konci března 2023 vyšla nová studie, která odhaluje myšlenku, že krátkodobé sluneční stmívání by mohlo být pro světové vlády životaschopným způsobem, jak splnit své klimatické cíle. Scientific American o studii informoval, že: 12

Kontroverzní myšlenka na ochlazení zemského klimatu umělými prostředky by pravděpodobně vyžadovala mnohem delší globální závazek, než politici a veřejnost chápou, podle nedávné studie 13, která  vyvolává nové otázky o potenciálu využití solárního geoinženýrství.

Pokud se světoví lídři rozhodnou využít solární geoinženýrství ke splnění mezinárodních klimatických cílů, mohli by v něm být uvězněni na století nebo déle…

Geoinženýrství je „často komunikováno jako dočasné, provizorní opatření – takže to znamená, že je relativně krátké a krátké ve smyslu několika desetiletí,“ řekla vedoucí studie Susanne Baur, doktorandka v Evropském centru pro výzkum a pokročilé školení ve vědeckých výpočtech ve Francii.

„A tak, když jsme se začali dívat na tyto cesty a extrapolovali jsme je o něco déle, viděli jsme, že v mnoha případech to ve skutečnosti není tak krátké.“

Veřejnost si možná neuvědomuje rozsah závazku solárního geoinženýrství – ani jeho rizika, včetně potřeby dlouhodobé mezinárodní spolupráce. „Pokud musíme udržovat systém jako je tento po tak dlouhou dobu, zvyšuje to pravděpodobnost, že se stane něco špatného,“ řekl Baur.

Stručně řečeno, studie tvrdí, že jakmile začnete solární geoinženýrství, nemůžete přestat, dokud nebo dokud nebude z atmosféry odstraněno dostatečné množství uhlíku ke snížení teploty Země pod určitou prahovou hodnotu.

Pokud zbude příliš mnoho uhlíku, může náhlé zastavení geoinženýrství raketově vzrůst, což povede k „terminačnímu šoku“, konceptu, který popisuje náhlé, drastické zvýšení globálních teplot, kterému život na Zemi nemá čas se přizpůsobit. Jinými slovy, mohlo by to vést ke globálnímu vyhynutí.

Dane Wigington: Stmívání, celovečerní dokumentární film o klimatickém inženýrství (sledování geoinženýrství)
10. března 2021 (117 minut)

Chcete-li se dozvědět více o modifikaci počasí a geoinženýrství, podívejte se na  GeoengineeringWatch.org . Má velké množství informací, sdílených zdrojů, patentů a dokumentů týkajících se geoinženýrských programů. Podívejte se také na Wigingtonův celovečerní dokument ‚ The Dimming‘ , který je pro vaše pohodlí vložený výše.

Zdroje a odkazy

o autorovi

Dr. Joseph Mercola je zakladatelem a vlastníkem Mercola.com, certifikovaným osteopatickým lékařem pro rodinné lékařství, členem American College of Nutrition a autorem bestsellerů New York Times. Na svém webu Mercola.com publikuje denně několik článků pokrývajících širokou škálu témat .

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *