Celý článek si můžete poslechnout ZDE:

Každý politik ví, kdo vyhodil do vzduchu Nord Stream, ale pokrytecky mlčí — Vučić

Již dříve společnost Nord Stream AG oznámila bezprecedentní škody, ke kterým došlo 26. září na třech větvích pobřežních plynovodů Nord Stream a Nord Stream 2

BĚLEHRAD, 3. listopadu

vucic srbsko nordstream

Každý politik na světě ví, kdo provedl sabotáž v Baltském moři proti plynovodům Nord Stream a Nord Stream 2, ale všichni pokrytecky mlčí, řekl ve čtvrtek médiím srbský prezident Aleksandar Vučič.

Srbský vůdce připomněl, že jeho země nashromáždila 667 milionů metrů krychlových plynu v zásobnících plynu.

„Žádný politik na světě není neznalý toho, kdo spáchal sabotáž v Baltském moři, ale my všichni předstíráme, že jsme imbecilové a mlčíme, abychom nepoškodili zájmy našich zemí. Pokrytectví je všude. I kdyby to stalo s Balkan Streamem ( Turk Stream – TASS), nějak bychom to přežili. Lidé mohou zůstat v klidu,“ řekl Vučič.

Již dříve společnost Nord Stream AG oznámila bezprecedentní škody, ke kterým došlo 26. září na třech větvích pobřežních plynovodů Nord Stream a Nord Stream 2. Jeden únik byl zjištěn na Nord Streamu 2 poblíž dánského ostrova Bornholm. Další dva byly spatřeny na Nord Stream. Později švédští seismologové uvedli, že na trasách plynovodů zaznamenali dva výbuchy. Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová označila tyto incidenty za sabotáž s tím, že jakékoli úmyslné narušení evropské energetické infrastruktury je nepřijatelné a bude mít za následek nejrozhodnější reakci.

Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že výsledky průzkumu naznačují, že incident na plynovodech byl zjevným teroristickým útokem. Ruský vůdce obvinil ze situace Západ, který podle něj „ve skutečnosti začal ničit panevropskou energetickou infrastrukturu“.

Zdroj: https://tass.com/world/1532233

Všechno důležité najdete ZDE :https://volnyblog.news/