Kanadský odstřelovač „strašně zklamaný“ vojenskou realitou na Ukrajině – Analýza

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Kanadský bývalý voják známý jako „Wali“ tvrdí, že v ukrajinské armádě vládne chaos, rabování a neschopnost.

Kanadský odstřelovač známý pod přezdívkou „Wali“, kterého kdysi mezinárodní média chválila, se vrátil z Ukrajiny do Quebecu a místním médiím řekl, že jeho zkušenost s Ukrajinou byla „strašným zklamáním“.Uvedl, že tam byla nedostatečná výzbroj, špatný výcvik a velké ztráty. Velkou obavu vzbuzovalo také kořistnictví.

Když „Wali“ v březnu odpověděl na výzvu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a dobrovolně se přihlásil k boji za Ukrajinu, západní média o něm hojně informovala. Wali je bývalý kanadský voják, který se předtím dobrovolně přihlásil k boji po boku kurdských ozbrojenců, a ve španělských médiích byl také popsán jako „nejlepší odstřelovač na světě“. z tohoto důvodu jsou američtí vojenští blogeři podrážděni „veselým trollováním“. rusko bylo pochváleno a vyznamenáno deníkem New York Post za to, že „popadlo protitankové střely ve skladu, aby zabilo skutečné lidi“.

Řekl, že realita v něm vyvolala pocit rozčarování. Wali v pátek doma řekl, že jeho ukrajinští velitelé zpočátku „nevěděli, co mají dělat „S ostatními zahraničními bojovníky, jako je on. Unavený čekáním na příležitost bojovat se Wali přidal k „Normanově brigádě“, soukromé jednotce vedené jiným bývalým vojákem z Quebecu.

RT hovoří s chorvatským bojovníkem zajatým na Ukrajině
Několik členů této brigády však pro La Presse uvedlo, že zbraně a výzbroj slíbené šéfem brigády se nikdy neobjevily a někteří její členové se ocitli poblíž frontové linie bez ochranných prostředků. La Presse bylo řečeno, že 60 vojáků a velitel této brigády od té doby odešli. „intrikovali „Ukrást zbraně dodané Američany v hodnotě 500 000 dolarů a vytvořit vlastní jednotku.

Wali se připojil k ukrajinským bojovým jednotkám poblíž Kyjeva a vyprávěl o tom, že musel hledat zbraně, palivo a potraviny.

„Museli jste znát někoho, kdo znal někoho, kdo vám řekl, že vám v nějakém starém holičství dají AK-47, „vyprávěl příběh. „Dokonce i jídlo často obstarávají civilisté.“ A tak se stalo, že se mu podařilo získat zbraně.

Wali uvedl, že nakonec do Windows vystřelil dvě kulky. „aby lidi vystrašil, „Krátce poté, co se dva ukrajinští branci v Donbasu vystavili ruskému tanku, se rozhodl vrátit domů.

„Říkal jsem jim, aby se takhle nevystavovali, ale oni mě neposlouchali, „prohlásil. „Viděl jsem, jak kolem nich prolétávají šrapnely jako lasery. Svaly se mi napjaly. Bylo to tak hlasité, že jsem neslyšel žádný zvuk a okamžitě mě rozbolela hlava. Bylo to opravdu brutální.“

Zahájeno vyšetřování 75 zahraničních „žoldáků“ na Ukrajině – Rusko
Wali není jediný, kdo opustil Ukrajinu během krátké doby po příjezdu do bojů. Na fóru „VolunteersForUkraine“ na Redditu si potenciální rekruti i ti, kteří už na Ukrajině jsou, vyměňují rady, povzbuzení a někdy i hororové příběhy.

Jeden člověk, kterému se údajně podařilo v březnu přežít zásah ruskou raketou v zahraničním náborovém středisku, napsal o tom, jak se k němu chovali jeho velitelé. „Posílají na frontu nevycvičené chlapy s malým množstvím munice a s**tými AK a oni se nechávají zabíjet.“ Uživatel Redditu tvrdí, že po útoku utekl z Polska s několika zahraničními veterány. „Legion je totálně přestřílený, stejně jako několik šílených ukrajinských velitelů. Útok zastavil jeden důstojník, který chtěl všechny odvézt do Kyjeva na boj. Naprosté šílenství. Zůstaňte doma.“ Další plakáty vyprávěly podobné příběhy, které se týkaly nepřipravených rekrutů, kteří absolvovali několikadenní výcvik, než byli vysláni na frontu s nedostatečným vybavením.

Také ukrajinští velitelé se podle některých svých asistentů v Kanadě potýkali s přílivem nevycvičených cizinců a v dubnu kyjevská „mezinárodní legie“ pozastavila nábor.

Podle listu La Presse byli v současné době zaměstnáni někteří cizinci, kteří mají příslušné vojenské zkušenosti. „speciální“ operace řízené Ruskem

Moskva připomněla cizincům skutečnost, že jako žoldnéři nejsou podle mezinárodního práva považováni za bojovníky. „Přijeli na Ukrajinu, aby si vydělali peníze zabíjením Slovanů. Proto to nejlepší, co je čeká, je trestní odpovědnost a dlouhé vězení, „prohlásil minulý měsíc generálmajor Igor Konašenkov, mluvčí ruské armády. Mezinárodní právo považuje zahraniční dobrovolníky, kteří z vlastní iniciativy a na osobním základě bojují, za bojovníky.

Tento příběh můžete sdílet na sociálních sítích