, , ,

Je jedno kdo bude prezident. Vládnou nám světové burzy

Je jedno kdo bude prezident

1. 11. 2022

Je jedno kdo bude prezident. Vládnou nám světové burzy

Poslechněte si článek i v audioverzi, třeba při vaření nebo odpočinku

Bureš, Pávek, Nerudová nebo Pepek Vyskoč….Posledně jmenovaný je přezdívka podnikatele Březiny, ale dost už o tom, kdo vystřídá ,,lihouše“ Miloše Zemana.

Veřejná volba hlavy státu je už svým dílem show nebo-li divadlo, které, my Češi, rovněž svým dílem milujeme. Slouží jako důvod k debatám, rozkolům v rodinách, hádkám v hospodách, kde hned lépe chutná pivo. Jenomže tohle divadlo, které ovšem adeptům na prezidentské místo. Zajišťuje v případě úspěchu  ceremoniální přepych v Lánech a hromadu peněz. Jen nám obyčejným lidem je to k ničemu.

Záruka, že nás po lednové volbě prezidenta nevyhodí z práce je nulová.  Pivo levnější nebude jen dvou set procentní jistota , že nám nový prezident přidá na platu je představa přímo k popukání.
Takže hezky zase k soustruhům a každý makáme sám za sebe. Protože v Lánech se spravedlnosti dovolat taky nepůjde.

Proč? Prezidentské pravomoci k lidem v podhradí jsou nulové taky. Jediným, čím může nový prezident  potěšit je, že se bude chovat jako chlap a přizná, že se v něčem mýlil. A slůvko MÝLIL je po současné zkušenosti s hradním pánem přímo zaklínadlem do budoucna. Máme-li si vážit i sami sebe. Protože už nesmí docházet k tomu, aby soudně prokázané lži byly přeházeny přezíravým mlčením, kdy  je pro někoho jen obtížný hmyz. Stroj na vházení hlasovacích lístků.

Soudnost a pokora , to jediné na pražský Hrad patří. Nic víc a nic méně. Politika naše i ta světová je totiž v rukou burziánů a jinak to taky nebude. Musíme kupovat vše. Co sami nemáme a nemáme toho hodně. Vláda peněz je i naší vládou v zastoupení těch, co si na politiky v drtivé většině hrají.
Prezident je pak jen ten, kdo se může spolu s námi děsit, co politici ve sněmovně vyvádějí, ale sám nezmění nic. Jedno ale asi ano. Buď budeme stále národem Švejků s panákem becherovky a cigárkem v ruce. Nebo společností, která dovede držet hlavu hrdě vztyčenou a ne se stydět, když místo prezidentské zástavy vlají na Hradě červené trencle. To pak patriota víc zabolí i ta díra v peněžence…

Zdroj:https://strompf.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=793791

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *