Japonsko se rozhodlo vydat na cestu multikulturalismu

6.4.2024

Až budou svoji stávající politiku Japonci za několik let přehodnocovat, jistě si budou vyčítat, že raději nepodpořili vyšší porodnost, která by jim do budoucna zajistila i dostatek pracovní síly.

Nicméně Japonsko již dlouhé roky patří k zemím s velmi nízkou porodností, což se také projevuje na úbytku obyvatel. Pokud se nakonec rozhodnou přijímat jen pracovníky z nemuslimských a rozvinutějších zemí, nemuseli by mít až tak velký problém.

Pokud však – po vzoru Evropy – začnou demografický pokles řešit migranty z mohamedánských zemí, kteří navíc často odmítají pracovat, může se jim to v důsledku vymstít.

S čím však musí počítat zcela jistě, je zvýšená kriminalita. Japonsko by tak mohl stihnout osud Švédska, dříve jedné z nejbezpečnějších zemí, která se během pouhých 20 let stala v rámci Evropy zemí nejnebezpečnější…

Podle CIA World Factbook to bude obrovská změna pro zemi, která byla donedávna z 97,5 % tvořena etnickými Japonci.

Zpráva agentury Bloomberg podrobně popisuje, jak rychle klesající porodnost, stárnoucí společnost a chronický nedostatek pracovních sil podněcují dovoz milionů cizinců, kteří mění tvář Japonska.

Počet zahraničních pracovníků v Japonsku nyní přesáhl 2 miliony, což je o 12,4 % více než v roce 2022. Východoasijská země potřebuje nejméně 647 000 imigrantů v produktivním věku ročně, aby do roku 2040 pokryla nedostatek 11 milionů pracovních sil.

celý článek si můžete přečíst ZDE

článek vyšel: 6.4.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *