FICO ZVEŘEJNIL ZÁVAŽNÉ INFORMACE O VLASTIZRADĚ, OHROŽENÍ DEMOKRACE V NAŠEM STÁTU A PROTISTÁTNÍM ORGANIZOVANÉM SLOČINU!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

2.6.2023

SLOVENSKO: Současný antidemokratický režim na Slovensku, který svou extrémní nepopularitou ztrácí půdu pod nohama, se ve spolupráci se skupinou pověřených osob uchýlil k bezprecedentnímu kroku intervenovat v zahraničí proti demokratické opozici s cílem dikreditovat ji. Bývalý ministerský předseda a šéf opozičního Směru Robert Fico na tiskové konferenci za účasti poslance Tomáše Taraby informoval o závažném protistátním jednání konkrétních osob ze Slovenské republiky útočících na ústavní zřízení, podkopávající demokratickou volební soutěž, jakož i suverenitu a svrchovanost Slovenské republiky.

Demokracie na Slovensku se podle opozičního Směru-SD otřásá v základech. Vyplývá to z posledních dokumentů o zahraniční cestě (dokument naleznete na konci článku), kde se měli setkat více představitelé nevládek a státních organizací. Šéf strany Robert Fico je spolu s nezařazeným poslancem Tomášem Tarabem podezírají z toho, že chtějí připravit občany o demokracii na Slovensku tím, že zdiskreditují opozici na půdě v Bruselu.

Skupina slovenských státních úředníků a nevládek měla ve strukturách EU a NATO informovat o tom, že slovenská opozice je hybridní hrozbou a pokud vyhraje parlamentní volby, Slovensko může opustit NATO. Měli proto žádat od těchto struktur intervenci. Tvrdí to opoziční Směr-SD a označil to za koordinovaný postup pro diskreditaci opozice. Považuje to za zásah do volební kampaně. Strana chce žádat vysvětlení v kontrolních výborech parlamentu, avizuje i iniciování mimořádné schůze.

Šéf Směru-SD Robert Fico přiblížil, že v dubnu měla přijít do Bruselu skupina sestávající z představitelů Úřadu vlády SR, několika ministerstev, Slovenské informační služby, policie, Národního bezpečnostního úřadu, ale také lidé z nevládních organizací. Fico se ptá, kdo stál za organizací tohoto výjezdu.

Skupina úředníků a nevládek měla podle Fica žádat evropské struktury, aby na Slovensku zasáhly vzhledem k nepříznivému vývoji v neprospěch „rozpadlé vládní koalice“ a prezidentky Zuzany Čaputové. Měli také konstatovat, že NATO musí co nejdříve řešit otázku voleb,  „protože vyhraje Fico a Pellegrini a Slovensko vystoupí z NATO“ . Představitel policie měl požádat NATO o vyslání speciálního týmu.

Fico odmítá prohlášení o tom, že pokud jeho strana vyhraje volby, Slovensko by opustilo NATO. \“Respektujeme a vážíme si závazků, které má SR vůči těmto organizacím,\“ řekl na středeční tiskové konferenci. Dodal, že nikdo z opozice není žádnou hrozbou pro demokracii.

Směr-SD chce požádat předsedy kontrolních výborů parlamentu o svolání společného zasedání, na kterém by si předvolali všechny účastníky výjezdu a budou chtít předložení všech záznamů z této cesty. Chtějí se také obrátit na generálního prokurátora Maroše Žilinku, aby zvážil, zda nedošlo ke spáchání trestných činů.

„Budeme klást otázky o tom, kdo stál za těmito nájezdy na evropské instituce,“ řekl Fico s tím, že cílem této cesty měla být diskreditace opozice v očích evropských orgánů. Motivace prý měla být ta, že „situace se na Slovensku nevyvíjí ve prospěch již rozpadlé vládní koalice“ .

Za státní orgány se měli na cestě objevit představitelé úřadu vlády, ministerstev vnitra, obrany, školství a ministerstva kultury. Rovněž měli přijít lidé ze SIS, NBÚ, z policie či dalších vzdělávacích institutů či nevládních organizací jako Konspirátori.sk, AFP.

„Těchto 21 lidí došlo na půdu EU a na půdu NATO s neuvěřitelnými požadavky. Především bez jakéhokoli zaváhání účastníci tohoto výletu označovali opozici za hybridní hrozbu. Oznamovali představitelům EU a NATO, že pokud opozice vyhraje volby, tak Slovensko vystoupí z NATO. TOto nebylo nikdy předmětem žádných diskusí ani prohlášení. My si závazků vůči těmto institucím jako strana vážíme,“  řekl Fico.

Směráci v dokumentu dokonce citují i ​​údajná vyjádření jednotlivých účastníků. Například i Daniela Mila z ministerstva vnitra. \“Situace na Slovensku je velmi kritická v kontextu nadcházejících voleb, je třeba s tím něco dělat, neboť volby budou zneužity,\“  píše v Milově údajném vyjádření se v dokumentu.

Fico přiznal, že Taraba se na tiskovce objevil i proto, že sám podle všeho disponoval podobnými informacemi a chtěli si tyto skutečnosti vzájemně ověřovat. Ten označil tyto dokumenty za „slovenský watergate“. Při této zmínce se začala na tiskovce smát redaktorka TV Markíza Gabriela Kajtárová, kterou Fico vzápětí napomněl a dodal, že podle toho i bude vypadat její reportáž z tiskové besedy.

„Strana Směr a SNS snad nikdo nepochybuje, že nemá ve svém bodě rozvrat demokracie na Slovensku. Neexistuje jediný legitimní důvod, aby tito úředníci na pozicích na ministerstvech takto jednali. Už jen z kompetence zákona o SIS mají vykonávat tuto funkci nestranně a apoliticky. Pokud si prohlédnete jeden z těchto zápisů, musí jich být více. Každý z těch delegátů tam byl za nějakou delegaci a musel z této mise pořídit zápis,“  řekl na briefingu Taraba.

Fico dodal, že na briefing pozvali i představitele Hlasu-SD, kteří však účast odmítli.

Více ve videu:

I když se představitelé Hlasu nezúčastnili briefingu, zaslali tiskovou zprávu, kde žádají prověření těchto věcí.  „Pokud jsou informace o jednání oficiální slovenské delegace na půdě NATO a Evropské unie o slovenských parlamentních volbách pravdivé, Hlas žádá zveřejnění kompletní informace o složení, cílech a obsahu jednání této výpravy. Poslanci Hlasu jsou připraveni účastnit se jednání kontrolních výborů parlamentu i případné mimořádné schůze, která má medializované podezření o možné manipulaci voleb potvrdit nebo vyvrátit,“ píše  strana z tiskového oddělení.

„Účast na parlamentních volbách je jednou z posledních demokratických možností, která občanům Slovenské republiky zůstala na rozhodování o správě věcí veřejných. Musí být nejen svobodné a demokratické, ale také se jevit. Proto je nepřípustné, aby byla veřejnost zahlcována podezřeními o možné manipulaci voleb z té či oné strany, a zároveň na ně nedostávala jasná vysvětlení,“ uvedl  lídr Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Zápis ze zahraniční pracovní cesty sítě SOPHIA:

V hlavnom meste Slovenskej republiky sa na pozadí týchto udalostí zišli predstavitelia štátov Západu, aby na 18. ročníku zjazdu Globsec od 29. do 31. mája 2023 svojimi plamennými vystúpeniami potvrdili odhodlanie pokračovať v podpore neonacistického banderovského režimu na Ukrajine na úkor vlastných občanov a v rámci triedneho boja vytrvať v neutíchajúcej snahe poraziť Rusko a všetkých, čo nezdieľajú ich totalitný pohľad na svet. Od geopolitickej reality odtrhnuté politické figúrky sa prišli do Bratislavy vzájomne povzbudiť v úsilí naďalej pokračovať v presadzovaní agendy svojich bábkovodičov, napriek prebiehajúcej radikálnej geopolitickej zmene na planéte, ktorú zo všetkých síl odmietajú prijať a zmieriť sa s ňou.

Na úvod bratislavské mezinárodní konference GLOBSEC vystoupila s projevem slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, která mluvila o účinnosti protiruských sankcí, varovala před narušením dosavadní soudružské jednoty Západu a nezapomněla verklíkovat mantru o dezinformacích, které podle ní narušují evropskou jednotu.

Při této příležitosti přicestoval na Slovensko také syn amerického finančního spekulanta George Sorose. Alexander Soros junior (nar. 1985) postupně přebírá aktivity svého otce v rámci jeho agendy, kterou prosazuje síť nevládek Nadace otevřené společnosti a jemu spříznění politici po celém světě.

Soros junior se měl kromě účasti na Globsecu v plánu setkat is prezidentkou Zuzanou Čaputovou, premiérem Ludvíkem Ódorem a bratislavským primátorem Matúšem Vallem.

Jeho otec v roce 2019 veřejně přiznal, že současnou prezidentku Zuzanu Čaputovou, která dříve působila v nevládní organizaci Via Iuris propojené na Sorose, financoval. Prezidentka se však ze všech sil snaží distancovat od jeho osoby a odmítá spojovat své jméno s ním. Tvrdí, že všechno jsou to konspirace a hoaxy.

Čaputová krátkou dobu před oznámením své kandidatury na post prezidenta působila na předsednickém postu ve straně Progresivní Slovensko. Jejím současným předsedou je europoslanec Michal Šimečka (nar. 1984).

Otec předsedy Progresivního Slovenska Michala Šimečka, publicista Martin M. Šimečka v listopadu roku 2017 během veřejné diskuse pod názvem \“Otevřeně o extremismu\“ přiznal, že Soros pomáhal před 30 lety odstranit vládu Vladimíra Mečiara. Amerického miliardáře a finančního spekulanta označil při této příležitosti za svého přítele.

Sorosovo přiznání o podpoře Čaputové bylo zveřejněno  na stránkách britského deníku The Guardian  začátkem listopadu roku 2019.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail