Pravděpodobné foto Nicolaie Muchgiana pořízené z jeho profilu na Twitteru

Ethereán Nikolai Muchgian utonul

31. 10. 2022

Pravděpodobné foto Nicolaie Muchgiana pořízené z jeho profilu na Twitteru

Nicolai Arcadie Muchgian, 29letý programátor, kterého někteří popisují jako spoluzakladatele MakerDAO a inovátora stablecoinů, včetně fork DAI aka Rai od Reflexer Labs, byl smeten mořskými proudy na pláži za nemocnicí Ashford v Condado. Podle místních médií o tom informoval policejní úřad.
O průběhu se toho ví jen málo. Pláž Condado je považována za nebezpečnou pláž se silnými spodními proudy. Místní média uvádějí, že přestože bylo zaznamenáno již několik úmrtí do oblasti stále nebyli přiděleni plavčíci.
Muchgian byl podle úřadů obyvatelem San Juanu. Uvádí se, že k případu spadajícímu pod Isla Verde Tourist Precinct byla přidělena agentka Rosario.

Podle Craiga Sellarse, který sám sebe popisuje jako spolutvůrce Tetheru, nebyl Muchgian v kryptoprostoru příliš známý, navzdory dlouhé kariéře v kryptoprostoru, včetně přispívání do BitShares. Toto je poprvé, co se o něm mnozí dozvídají, také v souvislosti s postem, který Muchgian pár dní před utopením zveřejnil:
„CIA, Mossad a pedo elita provozují z Portorika a karibských ostrovů jakýsi druh obchodu se sexem za účelem vydírání. Chystají se mě dostat přes laptop, podsunutý mou ex-přítelkyní, která je špeh. Umučí mě k smrti.“

Tweet Nicolaie Muchgiana

Jeho veřejné tweety jsou plné náznaků o vydírání, že „oni“ dostanou, co chtějí, prostřednictvím dluhu nebo vydírání, přičemž v této fázi není zcela jasné, zda to bylo jen obecné osočování „oni“ nebo zda v tom bylo něco konkrétního.

Toto je druhá smrt utopením kryptoniána za 15 měsíců, od června loňského roku kdy se v Kostarice utopil mnohem známější starý bitcoiner Mircea Popescu. Popescu býval v kryptoměnách velmi známý, ale v roce 2016 nebo brzy po něm se vytratil, zatímco Muchgian podle svých vlastních veřejných prohlášení ještě před pár dny pracoval na nových projektech souvisejících se stablecoiny.

Zdroj: https://www.trustnodes.com/2022/10/31/etherean-nikolai-muchgian-dead-by-drowning