Elon Musk se snaží spustit alternativu k ChatGPT, tedy alternativu k neoliberálně orientované platformě umělé inteligence pod jménem ChatGPT

Nová zpráva odhaluje, že Elon Musk z příjmů SpaceX a Tesly hodlá financovat úsilí, které má vést k alternativě toho, co považuje za „probuzený“ ChatGPT.

Autor: Bob Unruh

28. února 2023

Nová zpráva odhaluje, že Elon Musk z příjmů SpaceX a Tesly hodlá financovat úsilí, které má vést k alternativě toho, co považuje za „probuzený“ ChatGPT.

Ve zprávě se uvádí, že Musk se nedávno obrátil na developery umělé inteligence ohledně zřízení nové výzkumné laboratoře, která by vyvinula alternativu k ChatGPT.

ChatGPT je chatbot, který rozjel startup OpenAI. Zpráva uvádí, že informaci potvrdili dva lidé „s přímou znalostí“ plánu a třetí osoba, která byla o nápadu informována.

The Information uvedl: „V posledních měsících Musk opakovaně kritizoval OpenAI za instalaci ochranných filtrů, které brání ChatGPT produkovat text, který by mohl uživatele urazit. Musk, který v roce 2015 spoluzaložil OpenAI, ale od té doby přerušil styky se startupem, minulý rok naznačil, že OpenAI technologie je příkladem „woke tréninku umělé inteligence (k neoliberálním pozicím)“. Jeho komentáře naznačují, že konkurenční chatbot by měl méně omezení v kontroverzních tématech ve srovnání s ChatGPT a podobným chatbotem, který nedávno spustil Microsoft.“

Být woke v těchto dnech znamená absolutní věrnost a přízeň LGBT, potratům, transgender, klimatickým změnám, prorasistickým ideologiím a ideologiím proti fosilním palivům.

Zpráva říká, že do čela úsilí Musk najímá Igora Babuschkina, který nedávno opustil oddělení DeepMind AI Alphabet a specializuje se na modely strojového učení, které pohání chatboty, jako je ChatGPT.

Zpráva na Daily Wire vysvětlila, že Musk považuje probuzenou umělou inteligenci za „jednu z největších hrozeb, kterým lidstvo čelí“.

„Nebezpečí woke tréninku umělé inteligence – jinými slovy, lhaní – je smrtící,“ řekl Musk po zahájení ChatGPT.

Na sociálních sítích řekl: „OpenAI byla vytvořena jako open source (proto jsem ji nazval „Otevřená“ AI), nezisková společnost, která má sloužit jako protiváha Googlu, ale nyní se stala uzavřeným zdrojem, společností zaměřenou na na maximalizaci zisku a fakticky kontrolovanou společností Microsoft. Vůbec ne to, co jsem zamýšlel.“

Jen před několika týdny Musk řekl: „Jedním z největších rizik pro budoucnost civilizace je umělá inteligence. Ale umělá inteligence má pozitiva i negativa – je velkým příslibem, má skvělé schopnosti, ale také s ní přichází velké nebezpečí. Podívejme se na objev jaderné fyziky. Máme jadernou energii, ale také jaderné bomby.“

Pokračoval: „Myslím, že potřebujeme regulovat bezpečnost umělé inteligence. Vezměte jakoukoli technologii, která je potenciálně riziková pro lidi, například pokud jde o letadla, auta nebo léky, máme regulační orgány, které dohlížejí na veřejnou bezpečnost automobilů a letadel.“ Myslím, že bychom měli mít podobný soubor regulačního dohledu pro umělou inteligenci, protože si myslím, že je to ve skutečnosti pro společnost ještě větší riziko.“

Zdroj: https://www.wnd.com/2023/02/elon-musk-seeking-launch-alternative-woke-chatgpt/

Dočetli jste jeden z našich článků?
Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti.
Více o financování zdola se dozvíte ZDE: https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail