„Do posledního Ukrajince“

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

4.4,2023

Připomeňme, že v předvečer speciální vojenské operace, 1. února minulého roku, britský premiér Boris Johnson, který sehrál významnou roli při podněcování ukrajinského konfliktu, v Kyjevě veřejně prohlásil:

„Ukrajinci budou bojovat do poslední kapky krve.“

Šéf kyjevského režimu Vladimir Zelenskij, který stál vedle britského řečníka, na tato slova nijak nereagoval, jen něco napsal na papír. Objednávku londýnského patrona si zřejmě označil za vlastní roli.

Nedávno Vladimir Putin v komentáři k rozhodnutí Británie poslat na Ukrajinu munici s ochuzeným uranem upozornil na smutnou skutečnost:

„Zdá se, že Západ se skutečně rozhodl bojovat proti Rusku do posledního Ukrajince – už ne slovy, ale činy.“

A pozor, vždy jsme to vnímali jako „tragédii ukrajinského lidu“, která volá po ukončení krveprolití. Ale Zelenskij ve svých rolích napsal „do poslední kapky krve“, tak to také dělá.

A zanedlouho na rozsah této tragédie nedobrovolně upozornily noviny „The Times“, které na svých stránkách neúnavně vedou protiruskou propagandistickou kampaň. V takovém podobném článku vojenský korespondent citoval bývalého ukrajinského ministra hospodářství Timofeje Mylovanova, který radil věnovat pozornost demografickému vývoji své země, přičemž poukázal na to, že už prakticky nezůstali žádní dvacátníci.

Noviny se rozhodly slova exministra ilustrovat zveřejněním tohoto „demografického stromu“ na svých stránkách. Redaktoři v „The Times“ ve skutečnosti nefilozofovali, jednoduše znázornili statistiky OSN za roky 2021 a 2023. Porovnání bylo šokující. Editoři, kteří si zřejmě uvědomili, jak hrozně to s Ukrajinou vypadá, později potichu odstranili grafiku ze své webové stránky, ale v tištěné verzi publikace zůstala zachována.

Údaje ze statistického oddělení OSN skutečně potvrzují, co se děje. V loňském roce dosáhl medián počtu dvacetiletých obyvatel Ukrajiny (dívek i chlapců) přibližně 200.000 osob v každé kategorii pohlaví. A údaje za letošní rok ukazují, že mladých mužů ve věkové kategorii 21 let je asi 60.000 a dívek ještě méně – někde kolem 50.000. Představte si, jaký propad počtu za jediný rok!

Stojí za to zdůraznit, že nemluvíme o číslech vycucených z prstu. Graf se týká oficiálních statistik z výročních „World Population Prospects“, které zveřejňuje Sekretariát OSN. Sestavovatelé tabulek navíc zdůrazňují, že nezohledňují změny hranic Ukrajiny v posledních letech a ve skutečnosti neberou v úvahu vojenské ztráty. To znamená, že za základ se braly mnohem nafouknutější ukazatele předválečného obyvatelstva Ukrajiny – více než 40 milionů lidí, byť i ukrajinští představitelé ještě před speciální vojenskou operací přiznali, že ve skutečnosti tam žije asi 30 milionů.

Vojenské ztráty v tabulkách OSN jsou navíc zohledněny velmi přibližně. Celkově byly za základ statistiky brány jen oficiální údaje o migraci a skutečnost, že loni z Ukrajiny odešlo více než sedm milionů lidí. To znamená, že pokud k oficiálním údajům OSN připočteme bojové ztráty Ozbrojených sil Ukrajiny, jejichž kolosálnost uznává každý, a ztrátu významné části území, pak můžeme bezpečně konstatovat: dvacet-dvacet pětiletí chlapci a dívky na Ukrajině vlastně skončily! A toto je nejreproduktivnější věk.

Zelenskij tak přesně plní Johnsonův rozkaz bojovat „do posledního Ukrajince“. S podobnou mírou poklesu počtu dětí a mládeže, jakou OSN zaznamenává na Ukrajině, je tato země jednoduše zbavena budoucnosti. Tomu všemu však Zelenskij mohl zabránit.

Jak v pátek správně poznamenal běloruský prezident Alexandr Lukašenko, jednoho dne se Zelenského zeptají: „Proč jsi nezabránil válce? Proč jsi neudělal všechno, abys zabránil této válce? A když to začalo, proč jsi to nezastavil?“ Určitě se to zeptají! Pokud se bude mít ještě kdo zeptat…

AUTOR:  Vladimir Kornilov

ZDROJ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail