, , ,

Decentralizovaná ekonomika je klíčem k zachování svobody, říká ekonom Kim Iversen

decentralizace CBDC

Decentralizovaná ekonomika je klíčem k zachování svobody, říká ekonom Kim Iversen

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

21.2.2023

Musíme zabránit zavedení digitálních měn centrálních bank, „protože to je ztělesněním centralizovaného, ​​kontrolovaného, ​​dokonce totalitního systému,“ řekl ekonom Richard Werner, Ph.D., v nedávné epizodě „The Kim Iversen Show“.

Současná inflační krize je podle bankovního a rozvojového ekonoma Richarda Wernera, Ph.D. , přímým důsledkem záměrných rozhodnutí centrálních bankovních institucí.

V roce 2020 světové centrální banky, včetně americké centrální banky, jednaly „koordinovaně“ a uzákonily „úmyslnou politiku“, o které věděly, že po 18 měsících způsobí masivní inflaci, řekl Werner v nedávné epizodě politickému komentátorovi Kim Iversenovi . pořadu „ The Kim Iversen Show “.

Inflace, která začala koncem roku 2021 – kterou stále zažíváme – neměla nic společného s energetickou krizí nebo válkami, řekl Werner.

„Nikdo nemůže říct, že to byla chyba. Ony [centrální banky] záměrně vytvořily tuto inflaci – to je to, co moje práce ukazuje a o tom není pochyb,“ řekl Werner.

Werner, profesor na De Montfort University ve Spojeném království, vytvořil model kvantitativního uvolňování (QE) – nazývaný také „ Kvantitativní teorie úvěru “ – o kterém říká, že je „pravděpodobně nejjednodušším empiricky podloženým modelem, který zahrnuje klíčovou makroekonomickou roli bankovní sektor.“

QE je druh měnové politiky, která spočívá v tom, že centrální banka nakupuje cenné papíry z otevřeného trhu, aby snížila úrokové sazby a zvýšila nabídku peněz.

Iversen řekl Wernerovi, že je to zajímavá postava, protože QE se nedávno objevilo ve zprávách kvůli zhoršování současné finanční situace.

„Spousta lidí by vás jako člověka, který vynalezl kvantitativní uvolňování , vinilo z krize, ve které se nacházíme,“ řekl Iversen. „Současně mnoho lidí, kteří to tak cítí, jsou také těmi, kteří nedůvěřují této centrální digitální měně [a] nevěří Světovému ekonomickému fóru – a zdá se, že do této skupiny patříte i vy. .“

„Myslím, že to láme hlavu mnoha lidem,“ řekla. „Oni opravdu nevědí, co si o tobě a tvých zásadách myslet.“ Jsi ten dobrý, jsi ten špatný?“

Werner řekl, že většina centrálních bank nesprávně aplikovala jeho politiku kvantitativního uvolňování tím, že se řídila pouze částí jeho rad – a ve špatnou dobu.

QE bylo navrženo pro dobu deflace a zmenšování peněžní zásoby, řekl Werner, nikoli pro dobu, kdy jsme již měli expandující peněžní nabídku a rostoucí poptávku. „Nebyl navržen pro tuto situaci,“ řekl.

Chcete svobodu? Používejte hotovost, podporujte místní banky, zabraňte digitálním měnám centrální banky

Werner vyzval posluchače, aby zajistili, že ekonomika „zůstane decentralizovaná“ pomocí místních bank – a zakládáním nových místních bank.

„Centrální plánovači to nemají rádi,“ řekl. „Chtějí, aby se společnosti a banky sloučily. To je skutečně součást sovětizovaného systému – příliš mnoho centrálního řízení – [a] musíme udělat opak,“ řekl Iversenovi.

Werner řekl, že používání hotovosti je prostředkem decentralizace a svobody, zatímco vše digitální a centrální bude o kontrole.

„Podpora hotovosti je klíčový způsob, jak zachovat naši svobodu,“ řekl.

Podle Wernera musíme zabránit zavedení digitálních měn centrálních bank (CBDC) – vládou podporovaných digitálních měn vydávaných centrální bankou – „protože to je ztělesněním centralizovaného, ​​kontrolovaného, ​​dokonce totalitního systému, protože samozřejmě „budou programovatelné a budou naprogramovány,“ řekl Iversenovým posluchačům.

„Není to nic podobného, ​​co jsme kdy v minulosti měli, a jakákoli totalitní diktatura si o tak obrovských kontrolních nástrojích mohla nechat jen zdát,“ dodal.

15. listopadu 2022 Federální rezervní banka v New Yorku oznámila, že se spojila s globálními finančními giganty, včetně Citigroup Inc., HSBC Holdings Plc., Mastercard Inc. a Wells Fargo & Co., aby spustili 12týdenní digitální dolar pilotní program, který má posoudit, jak mohou banky zpracovávat digitální dolarové tokeny v rámci systému centrální banky, a vyčíslit jejich potenciální dopad na urychlení plateb, řekl agentuře Reuters newyorský Fed.

Výsledky pilotního programu, který využívá simulovaná data v testovacím prostředí, ještě nebyly zveřejněny.

Sledujte zde:

Zdroj:https://childrenshealthdefense.org/defender/richard-werner-decentralized-economy-preserve-freedom/?itm_term=home

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte ZDE:  https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *