Další výhrůžka z Kyjeva! Zelenský pohrozil lidem v Kremlu, že špatně skončí a nezemřou přirozenou smrtí! Ukrajinské vedení má nervy na pochodu, protože Rusové asi zabili v noci ze 7. na 8. května náčelníka generálního štábu AFU Valerije Zalužného, ten není k dohledání a odmítl se zúčastnit schůzky NATO, nepřipojil se ani na dálku přes internet! Šéf vojenského výboru NATO to oznámil ve středu v Bruselu! Zelenského výrok je pomstou za zabití Zalužného? A odkud fouká vítr proti Prigožinovi? Dotahuje se v preferencích na Putina!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

12.5.2023

V Kyjevě v posledních dnech se něco děje. Po výhružce Michailo Podoljaka předákům EU, že když přestanou Kyjevu dodávat zbraně, tak se válka z Ukrajiny přesune spolu s terorismem do EU, tu máme pokračování, a to přímo od Podoljakova šéfa, od prezidenta Volodymyra Zelenského. Ten totiž ve čtvrtek večer v rozhovoru pohrozil lidem v Kremlu, že špatně skončí, že ještě neví jak přesně, ale že určitě nezemřou přirozenou smrtí!

Během tohoto výroku se neuvěřitelně vrtěl a drbal za uchem, protože v uchu měl podle všeho zasunutý reproduktor pro napovídání, co má říkat, ale mohlo jít i o alergický reflex zánětu středního ucha, jeden z vedlejších abstinenčních příznaků při vysazení drog. Připojené video je důkazem, v jakém stavu je ukrajinský prezident. Vyslaná výhrůžka Kremlu je pokračováním tzv. ukrajinské politiky natažené ruky, kdy západ Ukrajině pomohl, pomáhá, ale Ukrajina při náznaku ukončení pomoci začíná vyhrožovat a vydírat EU přenesením války do Evropy. To je typická ukrajinská politika.

Dmitrij Medveděv na to reagoval slovy, že Zelenský skončí vlastní rukou jako Adolf Hitler, zastřelí se a otráví se navíc jeden na psy. To není vyloučené, protože Zelenský už má dvě pistole, Glock 19 Gen 5 a českou čezetu CZ-75, kterou dostal darem od generál-prezidenta Petra Pavla. Má tak dvě pistole a může se zastřelit oběma, obouruč, aby měl jistotu, že to klapne. Jenom musí vychytat stisknutí obou spouští naráz. Ale on to zvládne. Jako umělec, který umí penisem hrát na piáno, zvládne i zastřelení obouruč. Zelenský prostě spoléhá na to, že má ochranu a slib, že ho Putin nenechá zabít, jak mu sdělil ex-premiér Izraele Naftali Bennett. Jenže dva údery ukrajinských dronů na Kreml minulý týden mohly takový slib prostě anulovat. A tak Zelenský vyhrožuje Kremlu a drbe se za uchem.

Zalužný se nezúčastnil klíčové schůzky NATO, nepřipojil se ani přes internet do videokonference

Jenže, toto vyhrožování od Zelenského může mít ještě jeden důvod. Ve středu proběhlo v Bruselu zasedání náčelníků generálních štábů zemí NATO a šéf Vojenského výboru NATO admirál Rob Bauer na úvod zasedání prohlásil, že jejich přítel a náčelník generálního štábu Ukrajinské armády Valerij Zalužný se schůzky na základě dopisu, který poslal, vůbec nezúčastní. A nezúčastní se ani na dálku přes internet pomocí videokonference, protože je prý zaneprázdnění komplexní bojovou situací na Ukrajině. Ruská média si toho všimla už několik dní se řeší, co se stalo se Zalužným a prohlubuje se podezření, že je buď těžce zraněn, anebo dokonce po smrti. Důvod pro to existuje.

Ruská armáda provedla v noci ze 7. na 8. května mohutné údery raketovými prostředky na velitelská stanoviště na Ukrajině, a jedno z nich bylo i v Časově Jaru nedaleko Bachmutu. Podle ruské rozvědky tam Zalužný osobně přijel a nacházel se tam v době raketového úderu. Od té chvíle se neobjevil na veřejnosti a Kyjev se snaží jeho nepřítomnost různě maskovat, např. pomocí fotografie, kde se zúčastnil něčí svatby jako svědek, ale na Facebooku potom sám ženich přiznal, že fotka je z dřívější doby. Objevilo se i video s rozhovorem se Zalužným, kde hovoří krátce o potřebě likvidace zbytků Sovětské armády a sovětského velení uvnitř ukrajinské armády, které ale bylo natočeno před několika týdny a nacházelo se v tzv. pre-produkci, tedy v přípravné fázi pro odvysílání.

Ruský generální štáb chce z Bachmutu udělat Prigožinův politický hrob?

Neúčast Zalužného na kriticky důležité schůzce v Bruselu, kde se jednalo o zbraních, munici a dokonce o možnosti dodávek stíhaček pro Ukrajinu, je natolik alarmující, že je jasné, že se Zalužným něco je může velice reálně být po smrti. Zelenský kromě toho šlápl na brzdu a a oznámil [1], že ofenzíva se zatím konat nemůže, tedy ne ta velká a mohutná, protože Ukrajině chybí munice a další vybavení. Jenže, to může být výmluva právě kvůli tomu, že Ukrajina přišla o náčelníka generálního štábu a hlavní mozek bojových operací. To by byl v podstatě jediný důvod pro odložení ofenzívy, kterému by se dalo věřit.

Podivný ústup Ruské armády z okraje Berechovské nádrže na severním křídle Bachmutu

Ukrajinci místo toho spustili na frontě náhražku ofenzívu, a to několik průzkumů bojem, které s výjimkou severního křídla v Artěmovsku byly Ruskou armádou odraženy. Pouze na severu Artěmovsku z pozic ustoupila 30. motostřelecká brigáda, která tak umožnila Ukrajincům obsadit oblast u nádrže Berechovka. Vojáci Ruské armády ustoupili na příkaz velení, ne kvůli tomu, že by byli v přečíslení. Jde o další podraz generálního štábu RF na Jevgenije Prigožina, který toto křídlo na severu Artěmovsku minulý týden předal Ruské armádě, ale ta se včera po pár dnech stáhla a nechala tam nasunout Ukrajince. Zadarmo, bez boje. A proč?

Průzkum ruské agentury odhalil karty Kremlu, kterými se hraje proti Prigožinovi

Protože asi už víme, jaká hnusná hra se v Bachmutu (Artěmovsku) hraje. Ruská agentura NAFI provedla v polovině týdne bleskový telefonický průzkum, koho by Rusové volili, kdy se ve středu 10. května konaly prezidentské volby. A představte si, že v těsném závěsu na 2. místě za Vladimirem Putinem se ziskem skoro 40% se umístil právě Jevgenij Prigožin, zatímco Vladimir Putin na 1. místě by získal 42,5% hlasů voličů. Ministr zahraničí Sergej Lavrov by dostal jen 1% hlasů a ministr obrany Sergej Šojgu jen 0,1% hlasů.

Tyto bleskové telefonické průzkumy samozřejmě nemají úplně přesnou vypovídací hodnotu, ale umí ukázat tzv. dynamiku nálad ve společnosti. Dobře se podívejte na ten malý rozestup mezi Putinem a Prigožinem. Volby prezidenta budou v Rusku příští rok na jaře v březnu. A do té doby se může stát úplně lecos. A jak zabránit Prigožinovi v tom, aby nepředehnal v popularitě Putina tím, že Prigožin se stane hrdinou a vítězem z Bachmutu? No jedině tak, že Prigožin ten Bachmut ztratí, přijde o něj, Ukrajinci jej znovu obsadí. A včera večer jsme to viděli.

Bleskový telefonický průzkum ruské agentury NAFI

Bez boje 30. motostřelecká brigáda nechala Ukrajince na severním křídle Bachmutu postoupit. Prigožin okamžitě obvinil generální štáb z neschopnosti. Co myslíte, o co se hraje v Bachmutu? Pořád ještě o vítězství nad AFU, nebo už o vítězství Putina nad Prigožinem v březnových volbách příští? Hlavní úkol ruského generální štábu zni: Je třeba zabít Prigožina! Zatím jen politicky. Začíná moc růst, začíná představovat politickou konkurenci Putinovi. Ten průzkum ukazuje dynamiku v ruské společnosti. A tak najednou se v Bachmutu dějí podrazy na Wagnerovce a najednou Ruská armáda pomáhá Ukrajincům. Rusové nesnáší slabost a ten průzkum ukazuje, že Vladimir Putin ztrácí status silného muže a mocně mu konkuruje Prigožin. V tom je zakopaný atomový pes na Donbasu.

-VK-

zdroj:https://aeronet.news/video-dalsi-vyhruzka-z-kyjeva-zelensky-pohrozil-lidem-v-kremlu-ze-spatne-skonci-a-nezemrou-prirozenou-smrti-ukrajinske-vedeni-ma-nervy-na-pochodu/

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail