COP28: Sberbank se zavázala, že pomůže BRICS zavést klimatickou agendu

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

18.12.2023

Pokud se skutečně vyznáte v politice, pak jistě víte, že hlavní slovo nemají politické loutky, ale korporace, v čele s bankami, samozřejmě především těmi centrálními, na něž by měla být po zavedení CBDC převedena veškerá moc.

S výjimkou velmi malé hrstky zemí jsou banky ve většině zemí světa ovládány ze stejného „centra moci“ – nebo, chcete-li – mají téhož „vlastníka.“

I to je důvod proč dlouhodobě nepovažuji současný na oko multipolární systém za konečný, neboť právě digitální diktatura zavedená po zrušení hotovosti přes digitální měnu, ID a systém sociálních kreditů, prakticky zavede jednu světovou vládu.

Možná se ptáte, proč si nechají vládci jednotlivých zemí něco podobného líbit. Zřejmě tuší, že by velmi brzy dovládli.

I to byl důvod, proč mne mezi mnoha sliby nového vůdce Argentiny tak moc zaujal právě úmysl zničit centrální banku. Znamenalo by to odříznout zemi od těchto vlivů, jít proti těm, kdo skutečně ovládají planetu. A to si zatím nedovolil téměř nikdo.

Slib byl samozřejmě – podobně jako mnoho jiných – záhy zapomenut, nicméně pokud by se skutečně k likvidaci argentinské centrální banky přistoupilo, zřejmě bychom v zemi zažili pořádnou (barevnou) revoluci.

Ale nyní se vraťme od Ruska, kde na WEF dlouhé roky napojená Sberbank přijala závazek, že dohlédne na zavedení klimatické agendy napříč zeměmi BRICS.

Nedávno proběhl klimatický summit COP28.

Jak se očekávalo, účastníci konference se shodli, že podvody s obnovitelnými zdroji energie jsou velmi dobré a uhlík je velmi, velmi špatný.

Ruská delegace na COP28 zahrnovala tým ESG elitních podvodníků – ekologických hrdinů ze Sberbank. Asi není tak překvapivé, že banka, která v roce 2020 založila ruskou pobočku Světového ekonomického fóra Climate Initiative, nyní prosazovala ruskou „uhlíkovou regulaci“ na konferenci OSN, která má učinit život nesnesitelným.

Vypovídá o tom i několik zpráv z ruských médií.

Přes TASS:

Podle odhadů Sberbank způsobí změna klimatu ruské ekonomice škody ve výši 580 miliard rublů ročně. Oznámila to zástupkyně  ředitele banky pro ESG Taťána Zavjalova.

„Jelikož se intenzivně věnujeme hodnocení klimatických rizik, odhadujeme škody způsobené klimatickými změnami v Rusku na období od roku 2023 do roku 2027 prozatímně v průměru na 580 miliard rublů ročně,“ uvedla na 28. konferenci smluvních stran Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu (COP28).

Zavjalova také poznamenala, že v některých regionech, které jsou zvláště citlivé na změnu klimatu, se roční ztráty mohou pohybovat mezi 5 a 6 % hrubého produktu. Podle jejího názoru se otázka zavádění účinné klimatické politiky v Rusku a ve světě stále přesouvá na ekonomickou úroveň.

Sber navrhl vytvořit v rámci BRICS platformu pro diskusi o klimatické agendě mezi členy asociace. Na 28. konferenci smluvních stran Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu (COP28) to uvedla Taťána Zavjalová, zástupkyně ředitele pro ESG v bance.

„Aby byla poskytnuta vhodná platforma pro řešení mezivládních problémů při řešení klimatické agendy, rozvoj přeshraničních projektů, synchronizace přístupů k regulaci uhlíku a vypracování společných standardů pro energetickou transformaci, Sber navrhuje zřízení BRICS Rady pro klima,“ řekla.

Sberbank byla v posledních letech velmi zaneprázdněna vývojem očkování proti Covidu, biometrických platebních systémů a mnoha dalších, aby vytvořila bezpečnou a pohodlnou „cestu zákazníka“ pro každého svobodného ruského občana.

Přátelský generální ředitel Sberbank si dokonce udělal čas na to, aby si promluvil s Vladimirem Putinem o tom, jak chce pomocí AI proměnit každý aspekt ruské společnosti.

Je proto přirozené, že Sber se také podílí na vytvoření „Klimatické rady BRICS“, která bude synchronizovat „uhlíkovou regulaci.“

Tolik poněkud opožděná zpráva z nedávno ukončeného klimatického summitu. Je samozřejmě otázkou, do jaké míry budou tyto „klimatické cíle“ dodržovány.

Nicméně zde by bylo dobré také připomenout, že všechny země BRICS aktivně pracují jak na zavádění CBDC, tak digitálních ID. A tak jako většina zemí světa se žádná z těchto zemí nevzdala plnění Agendy 2030.

A na závěr ještě připomínám, že právě Sberbank byla v čele nácviku kybernetického útoku (Cyber polygon) organizovaného před pár lety Schwabovým WEF.

V roce 2022 WEF vyloučilo Rusko z členství, nicméně například jiný člen BRICS – Čína – je nejen velmi aktivním členem WEF, ale dokonce je zemí, kde se konají pravidelné letní srazy, mimo zimních, které jsou organizovány ve švýcarském Davosu.

Pokud na politiku nahlížíme z pohledu organizací jako WEF, WHO, G20 či OSN, tak zde není multipolarita příliš patrná, vyjma úpadku hegemonie USA ve velké části světa…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *