Co odpověděl ChatGPT na otázku o nahrazení masa hmyzem a masem laboratorním?

8.4.2023

Jak známo, tak AI je naprogramována tak, aby byla plně v souladu se současnou woke ideologií. Cílem chatbotů je však také propagovat všechny globalistické cíle – a to samozřejmě především v nejvíce prosazované klimatické agendě.

Také neustále podstrkávání hmyzu a laboratorního masa coby náhražek masa skutečného je součástí klimatické agendy. Podle těchto teorií má laboratorní maso a hmyz postupně zcela nahradit maso skutečné – a to údajně v zájmu vytvoření uhlíkově neutrálního světa.

Tedy zvířata příliš prdí a říhají, proto musí být postupně většina vybita a zdroje bílkovin budou právě z umělých výrobků – ať už masa, mléka nebo vajec – a hmyzu.

Jistý Američan požádal AI chatbota ChatGPT, aby napsal článek o mase vypěstovaném v laboratoři a hmyzu nahrazujícími skutečné maso.

Odpověď chatbota byla jako z příruček Schwabova WEF. Přitom dotaz na chatbota nijak nenaváděl na „správnou“ cestu. Dal mu jen za úkol napsat článek o umělém masu a hmyzu.

Nenaváděl ho jakým směrem má jít, ale chatbot, který by měl být nestranný, se toho chytil jako správně ideologicky kovaný propagandista.

od ChatGPT:

Konzumace masa je dlouhodobou kulturní a kulinářskou tradicí v mnoha společnostech po celém světě. Rostoucí celosvětová poptávka po mase však vyvolala environmentální, etické a zdravotní obavy a podnítila hledání udržitelných alternativ. Dvě potenciální řešení, která se v posledních letech prosadila, jsou v laboratoři pěstované maso a zdroje bílkovin na bázi hmyzu.

Laboratorně vypěstované maso, známé také jako kultivované maso, se vyrábí odebráním malého vzorku zvířecích svalových buněk a jeho pěstováním v laboratoři v kultivačním médiu bohatém na živiny. 

Výsledný produkt je biologicky identický s běžným masem, ale bez dopadu na dobré životní podmínky zvířat, životní prostředí a zdraví, které s ním souvisí. Tato inovace nabízí udržitelnou a humánní alternativu ke konvenční produkci masa. Tento proces přitahuje velký zájem a investice a několik začínajících a zavedených společností vyvíjí komerčně životaschopné produkty.

Na druhé straně hmyz jedí lidé po tisíce let, i když jen v několika kulturách. Hmyz má vysoký obsah bílkovin, nízký obsah tuku a bohatý na mikroživiny. Vyžaduje méně zdrojů a produkuje méně skleníkových plynů než konvenční dobytek.

Hmyz lze chovat pomocí potravinového odpadu a dalších organických materiálů, což z něj činí zdroj bílkovin šetrný k životnímu prostředí. Zatímco v některých zemích, jako je Thajsko, Kambodža a Mexiko, se hmyz již konzumuje, mnoho západních společností jej ještě nepřijalo jako zdroj potravy.

Zatímco maso a hmyz pěstované v laboratoři nabízejí zajímavé alternativy k tradiční produkci masa, stále je třeba překonat některé problémy. Jednou z hlavních překážek pro maso pěstované v laboratoři jsou náklady. 

Technologie je stále v plenkách a produkce masa v laboratoři je stále dražší než chov zvířat. Také vnímání tohoto produktu veřejností je stále v plenkách a spotřebitelé nemusí být ochotni platit za kultivované maso, dokud nebude široce přijímáno.

Zatímco hmyz může poskytnout udržitelnou a ekologicky šetrnou alternativu, v mnoha společnostech stále existují kulturní předsudky proti pojídání hmyzu. Tato zaujatost spojená s regulačními překážkami způsobila, že se chov hmyzu stal životaschopným odvětvím, které bylo obtížné zavést.

Navzdory těmto výzvám jsou přínosy masa pěstovaného v laboratoři a zdrojů bílkovin na bázi hmyzu významné. Nabízejí udržitelné, humánní a k životnímu prostředí šetrné alternativy k tradiční produkci masa, což bude s růstem světové populace klíčové. 

Jak postupuje technologie a mění se vnímání veřejnosti, maso a hmyz vypěstované v laboratoři se mohou stát základem naší stravy, což nám pomůže žít udržitelněji a zároveň si užívat chuť a nutriční výhody masa.

Tolik odpověď chatbota. Nezapomeňte, že je programován těmi, kdo moc dobře ví, co se na nás chystá. Proč myslíte, že EU odmítá nařídit viditelné označení pokrmů s přídavkem hmyzu?

Proč se likvidují chovy zvířat? Proč se vyvlastňují farmáři? A co ptačí chřipka prokazovaná nespolehlivými PCR testy a s ní související vybíjení chovů drůbeže?

K mnoha záhadným „nehodám“ a požárům potravinářských podniků došlo nejen v USA, ale i v Evropě a jinde. Také je třeba si připomenout, že velkým sponzorem výroby umělého masa je Bill Gates.

Chatbot nám tak jen nastiňuje, co se na nás chystá a s čím se počítá do budoucna. A odpovědi v souladu s globalistickou agendou jistě získáte i v jiných tématech…

Send us mail

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *