Biorevoluce může prodloužit lidskou dlouhověkost, ale také umožnit biologické útoky a cílené vraždy: In-Q-Tel

25.2.2023

Podle zprávy společnosti In-Q-Tel může takzvaná biorevoluce díky schopnosti číst, psát a upravovat kód života vést k pokroku v lidské dlouhověkosti a celkové prosperitě, stejně jako ke schopnosti provádět biologické útoky a cílené atentáty.

Tento měsíc zveřejnila společnost In-Q-Tel (IQT), odnož rizikového kapitálu pro americké zpravodajské služby a národní obranu, zprávu „Biorevoluce: Její důsledky pro národní bezpečnost, ekonomickou konkurenceschopnost a národní moc USA“, v níž její autorka, bývalá výkonná viceprezidentka a současná vedoucí pracovnice IQT Dr. Tara O’Tooleová, nastínila dualistickou povahu biorevoluce.

„Rychle se učíme, jak ‚číst, psát a upravovat‘ kód života.“

Dr. O’Toole zastával mnoho různých funkcí v různých velkých institucích, mimo jiné:

Rada pro zahraniční vztahy (CFR): Člen:
Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost (DHS): Náměstek ministra pro vědu a technologie, 2009 – 2014
Ministerstvo energetiky (DoE): Náměstek ministra pro bezpečnost a ochranu životního prostředí, 1993 – 1997
Johns Hopkins Center for Health Security [které spolupořádalo simulace pandemie a biologických zbraní Event 201, Clade X a Dark Winter]: Zakládající člen a ředitel, 2000 – 2005

Dr. Tara O’Toole
Podle zprávy Dr. O’Tooleové: „Naše rostoucí schopnost využívat biologii pro lidské účely vychází z jednoho z nejvýznamnějších vědeckých poznatků minulého století: život je zapsán v kódu. Biologie je programovatelná.“

Díky této schopnosti slibuje biorevoluce, která vychází z konvergence pokroku v biologických vědách i digitálních technologiích, „novou éru v naší schopnosti předcházet nemocem a léčit je“ a „změní způsob, jakým navrhujeme a vyrábíme téměř vše, a rozšíří to, co je možné vyrobit, například materiály s novými vlastnostmi, náhradní orgány a plodiny, které odolávají škůdcům a suchu“.

Ale: „Stejně jako všechny výkonné technologie mají i biotechnologie dvojí využití a mohou být použity ke zhoubným účelům.“

Mezi tyto „zhoubné účely“ patří vytváření nových biologických zbraní a cílené atentáty na jednotlivce nebo skupiny.

V červenci 2020 přednesla Dr. O’Tooleová prezentaci o biorevoluci, v níž zdůraznila: „V roce 2020 se v rámci tzv:

„Nyní můžeme konstruovat biologické zbraně; můžeme vytvářet organismy, které jsou odolné vůči vakcínám – které jsou odolné vůči antibiotikům.

„Můžeme kombinovat různé nemoci zvláštními způsoby, které mohou velmi ztížit jejich diagnostiku nebo léčbu […].

„Učíme se manipulovat s tím, jak funguje mozek – zbraň, která by každého uspala nebo mu způsobila extrémní úzkost, není vyloučena.““

Podle O’Tooleovy zprávy IQT:

„Schopnost měnit živé organismy může být využita k výrobě různých, potenciálně tajných biologických zbraní proti lidem, rostlinám a zvířatům.

„Kromě tradičních biologických zbraní založených na infekčních chorobách by se mohlo použít mnoho mechanismů k narušení biologických funkcí.

„Biologické útoky by mohly být vedeny proti vojákům nebo civilnímu obyvatelstvu, použity jako prostředek atentátu, použity k sabotáži klíčových průmyslových odvětví nebo zařízení nebo použity jako varování v době krize.“

Dr. O’Toole se ve své zprávě o biorevoluci IQT zabývá také konceptem transhumanismu, kdy se člověk spojuje s technologií, a genetickým inženýrstvím, které by mohlo v příštích letech zásadně změnit to, co znamená být člověkem.

Podle její zprávy:

„Rozhraní člověk-počítač budou běžná a budou se používat mimo jiné k prevenci nebo zmírnění poškození centrálního nervového systému.

„Nakonec bude možné geneticky měnit a vylepšovat jednotlivé fyzické a kognitivní funkce.

„Možný je také pokrok v oblasti lidské dlouhověkosti.“

Myšlenka využití technologie a genetických úprav k vylepšení člověka nad rámec jeho přirozených schopností, na rozdíl od pouhé léčby zranění nebo nemocí, je zatížena etickými obavami.

Například Pentagon zkoumá, jak zásadně změnit to, co znamená být člověkem, a financuje výzkum vytváření superlidí, kteří jsou chytřejší, rychlejší a silnější prostřednictvím zvyšování lidské výkonnosti.

V případě úspěchu by tito „lidé“ měli potenciál nikdy se neunavit a myslet chytřeji, pohybovat se rychleji, skákat výš, vidět dál, slyšet lépe, udeřit silněji, žít déle, přizpůsobit se silněji a počítat rychleji než jakýkoli jiný člověk na planetě.

Lidstvo, jak ho známe, by se mohlo rozdělit na zcela nový druh, kde by ti, kteří nebyli geneticky upraveni nebo technologicky pozměněni, nikdy nemohli konkurovat těm, kteří byli.

„Jak budeme postupovat, bude nutné pečlivě začlenit etické a demokratické hodnoty do moudrého využívání biotechnologií k řešení naléhavých a naléhavých problémů.“

Proto autor navrhuje:

„Transparentní analýzy rizik a přínosů budou nezbytné a veřejnost se musí aktivně podílet na tomto hodnocení.

„Neschopnost řádně zvážit a reagovat na etické obavy nebo předvídat a chránit se před možnými nehodami by mohla ohrozit biotechnologický podnik a ohrozit nebo eliminovat přínosy bioekonomiky.“

„Budeme programovat buňky stejně jako počítače“

Dne 3. března 2020, necelé dva týdny předtím, než Světová zdravotnická organizace (WHO) vyhlásila, že COVID-19 dosáhl statusu pandemie, uspořádal podvýbor Výboru pro obchod, vědu a dopravu amerického Senátu slyšení na téma „Zajištění vedoucího postavení USA v bioekonomice“, na němž odborní svědci vypovídali o tom, jak bude bioekonomika programovat buňky jako počítače, aby mohly živit, pohánět a léčit společnost.

Vedoucí vědecká pracovnice Centra pro mezinárodní bezpečnost a spolupráci na Stanfordově univerzitě Dr. Megan Palmerová vypověděla, že bioekonomika sice představuje biologické hrozby, ale tyto hrozby by mohly být také odstraněny pomocí stejné biotechnologie.

Dr. Palmerová si představila „budoucnost, kdy biologické hrozby – od nově se objevujících nemocí až po biologické zbraně – mohou být zastaralé, protože jim můžeme předcházet, rychle je odhalovat, šířit a odrazovat od nich“.

Hovořila také o „budoucnosti, kdy nám rozmanité produkty vyrobené pomocí biotechnologie pomohou živit, pohánět a léčit tento národ a svět způsobem, který bude bezpečnější, udržitelnější a bezpečnější“.

Dr. Jason Kelly, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Ginkgo Bioworks, na stejném slyšení uvedl: „V současné době je v Evropě více než polovina lidí, kteří se zabývají biotechnologiemi:

„Budeme programovat buňky stejně jako počítače, a důvod, proč je to možné, je ten, že v každé rostlině, zvířeti a mikrobu v přírodě je uvnitř těchto buněk digitální kód v podobě DNA.

„Tento kód můžeme přečíst pomocí sekvenování DNA a můžeme jej zapsat pomocí syntézy DNA nebo tisku DNA.

„A pokud umíte kód číst a psát, můžete ho i programovat.“

Podrobná, čtrnáctistránková zpráva Dr. O’Toolea poskytuje mnohem podrobnější pohled na další aspekty biorevoluce, které nebyly uvedeny v tomto článku, včetně základních technologií biorevoluce, zemědělské produkce, výroby a zdraví planety, spolu s doporučeními pro vládu USA při zvažování otázek národní bezpečnosti, jako jsou investice do výzkumu a boj proti snaze Číny vlastnit biorevoluci.

V dubnu 2020 publikovala investigativní spisovatelka Whitney Webbová pro The Last American Vagabond a Unlimited Hangout knihu „All Roads Lead to Dark Winter“, v níž zdůraznila, že Dr. O’Toole byl jedním ze spoluautorů simulace bioválky Dark Winter z roku 2001.

Podle Webbovy vyšetřovací zprávy „Temná zima nejenže předpověděla antraxové útoky v roce 2001, ale někteří její účastníci o těchto útocích jasně věděli.“

Dr. O’Toola také označila za člověka, který „dlouhodobě propaguje masové sledování ve jménu ‚veřejného zdraví'“.

Send us mail

2 replies
  1. Kevin
    Kevin says:

    Biorevoluce řízená vědci je blábol a nebezpečná věc. Lepším řešením je Bioevoluce za pomocí Bio-spirituálního léčení lidské energetické anatomie vedoucí k Vzestupu.

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *