Alexej Arestovič v posledním rozhovoru varoval před rozvratem Ukrajiny po ukončení války v důsledku sociálního kolapsu, vojáci po demobilizaci přijdou o královské platy, propadnou se do chudoby a rozvine se u nich post-traumatický syndrom (PTSD) jako u vojáků americké armády po misích v Iráku! Arestovič potvrdil slova Matouše Bulíře, že ukrajinští vojáci berou vysoké platy až 130 000 hřiven, které nikdy předtím v životě neviděli a když válka skončí, stanou se z nich nezaměstnaní!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

12.4.2023

Bývalý poradce Volodymyra Zelenského a v současné době analytik a ekonomický poradce na volné noze Alexej Arestovič opět jede neuvěřitelné bomby. Arestovič v pořadu ukrajinského novináře Vasilije Golovanova se rozpovídal o tom, že po skončení války bude Ukrajina čelit větší hrozbě [1] než během válečného konfliktu, a to bude hrozba sociálního rozvratu poté, až se Ukrajina odpoutá od válečného úsilí k návratu k normálnímu životu, který podle Arestoviče bude na Ukrajině tak těžký, že donutí mnoho Ukrajinců k tzv. poválečné ekonomické migrační vlně a k odchodu ze země.

Ukrajina je podle Arestoviče dosud navázána ekonomicky na Ruskou federaci a pouhý letmý pohled na Evropskou unii, která se zmítá v problémech již po pouhém odstřižení od ruského plynu a ropy, dává tušit, že Ukrajina zažije mnohonásobně horší kolaps a rozvrat, protože Ukrajina je na Rusko navázána plně ekonomicky se vším všudy, nejen ropou a plynem, ale zejména drtivou většinou exportu národního hospodářství. Po skončení války přijdou stovky tisíc vojáků o doslova královské platy. Vojáci AFU pobírají v základu 120 až 130 000 hřiven měsíčně.

Královské platy ukrajinských vojáků, o kterých se českým a slovenským zaměstnancům ani nezdálo

Průměrný plat na Ukrajině v roce 2021 přitom byl jen 23 000 hřiven, v přepočtu zhruba 850 USD. Jenže, to je aritmetický průměr, na který většina Ukrajinců nedosáhne, mediánový příjem na Ukrajině v roce 2021 byl pouze 15 800 hřiven a na západě Ukrajiny dokonce jen 12 950 hřiven u nekvalifikovaných profesí jako byly prodavačky nebo zaměstnanci pomocného personálu v podnicích těžkého strojírenství. Tito mobilizovaní zaměstnanci po nástupu na frontu začali pobírat v základu 120 000 (základní vzdělání a výuční list) a 130 000 (s maturitou anebo s VŠ diplomem) hřiven, tedy více jak 3 500 USD měsíčně.

Alexej Arestovič s Vasilijem Golovanovem

Takové peníze nejen nemají ani manažeři na Ukrajině, ale nemají je ani mnozí čeští a slovenští manažeři. Takové peníze se dají vydělat jen na frontě. Mluvil [2] o tom Matouš Bulíř, český žoldák, který před pár týdny popisoval, jak na Ukrajině mizí peníze, protože tak dobře se nikdy předtím neměli. Matouš Bulíř se stal záhy poté terčem fyzického útoku na Ukrajině od zfanatizovaného czech-bandera týmu českých žoldáků za tato pravdivá slova, a to v důsledku nenávistné kampaně mířené na sociálních sítích proti jeho osobě za to, že odhalil skutečný charakter té války ze zákulisí.

A nejen Matouš Bulíř, ale i další český žoldák dokonce přímo potvrdil tyto vysoké platy ukrajinských vojáků. Jan Šafařík bojoval na 3 místech na Ukrajině a ve videu popsal [3], jak Ukrajinci na frontě, tedy v době, kdy on tam byl, brali každý měsíc 114 000 hřiven. To jsou právě ty platy, o kterých hovořil Arestovič, tedy těch zhruba dnešních 120 000 hřiven pro vojáky se základním vzděláním a výučním listem. Nyní tak slyšíte ta slova o těch platech přímo z úst nejen českého žoldáka, ale i Alexeje Arestoviče, který ty částky znovu potvrdil, že přesně takovéto královské platy dostávají ukrajinští vojáci.

Platy ukrajinským vojákům platí de facto každý Evropan, český důchodce, slovenský spotřebitel skrze nejvyšší inflaci v EU, německý podnik fakturami za předražený americký plyn

A ty peníze pochází z úvěrů, které Kyjev získal od Evropské unie a členské země EU, včetně České republiky a Slovenska, se za ty úvěry zaručily pro případ, že Ukrajina by ty půjčky přestala splácet ECB, která platy ukrajinským vojákům poskytuje naproti tzv. evropským dluhopisům, které vydala EU a za ty dluhopisy ručí jménem českého státu Fialova vláda. Je to zločin a tunel za bílého dne, protože Ukrajina nebude mít peníze ani na vlastní provoz po válce, natož na splátky dluhů po válce.

Naopak se očekává, že po skončení války Ukrajina vyhlásí platební default a následný bankrot. Arestovič to popsal v pořadu dokonale. Obrovská území na Ukrajině jsou zaminována, především orná půda a odminování těch polí bude trvat roky. Zaminovaná jsou nejen pole, ale i polní přístupové cesty mezi vesnicemi, mezi jednotlivými poli a lesy, všechno se bude muset odminovat a to bude stát miliardy a miliardy hřiven.

Petr Fiala na demonstraci “Stojíme za Ukrajinou”

Nejhorší situace nastane po demobilizaci vojáků AFU, kteří se propadnou do bídy. Ukrajinská armáda nedokáže uživit více jak 300 000 vojáků, takže tito vojáci zůstanou v armádě s vysokými platy, ale ten objem zahrnuje velící důstojníky, profesionální vojáky a jenom malá část z mobilizovaných mužů bude přijata do služby v armádě na profesionální bázi. Na frontě je v současné době přitom 1,2 milionu Ukrajinců, jak uvedl Arestovič.

Jenže pozor, tím nejsou myšleny jen bojové jednotky na frontě na Donbasu a na jihu Ukrajiny, to jsou všechny osoby, které se podílí ve stavu mobilizace na válečném úsilí v týlu, jedná se o zdravotníky, zdravotní sestry po celé Ukrajině, řidiče aut pro zásobování, opraváře a automechaniky, svářeče, prostě jde o stovky tisíc mobilizovaných osob mimo frontové linie, které teď berou královské platy, ale po demobilizaci se stanou nezaměstnanými, protože civilní sektor na zničené a vysídlené Ukrajině je nedokáže uživit.

Po demobilizaci se stovky tisíc vojáků AFU propadnou do ukrajinské reality, tedy do poválečné bídy. Podle Arestoviče to bude větší hrozba pro Ukrajinu než válka samotná

U vojáků z fronty se navíc projeví post-traumatický syndrom (PTSD), který jim znemožní návrat do normálního života, tyto osoby si zvykly na válku, na střelbu, na zabíjení a nemohou bez toho žít. Jakmile nastane první konflikt, budou se snažit jej vyřešit v civilu stejně jako na frontě, střelbou, granátem apod. Americký Pentagon dodnes drží v přísném utajení dopady a důsledky nasazení amerických vojáků v Iráku a v Afghánistánu, přestože američtí novináři usilují o zveřejnění skutečných čísel.

Chtějí vědět, kolik vojáků tímto syndromem trpí, kolik jich spáchalo ozbrojený trestný čin v USA po návratu z misí, kolik jich zabilo v USA civilisty nebo někoho ze svých příbuzných, a to přitom americká armáda v Iráku i v Afghánistánu bojovala jen proti civilistům z řad povstaleckých skupin, nikoliv proti regulérní armádě, která by zasypávala americké vojáky každý den dělostřeleckou municí. Můžeme se jen dohadovat, jak silné projevy PTSD bude válka na Ukrajině mít na ukrajinské vojáky po demobilizaci.

Ukrajina bez Ruska a odbytu své produkce na ruské trhy se bude muset transformovat a přeorientovat ekonomicky a průmyslově na Evropu, což bude opravdu velmi těžké, protože ukrajinský průmysl je odshora dolů průmyslem sovětského střihu, který se od rozpadu SSSR nijak nemodernizoval, nijak se nerozvíjel.

Ukrajinské podniky profitovaly z produkce pro ruský průmysl, který potřeboval náhradní díly pro sovětskou techniku v Rusku, a to byla jedna z funkcí ukrajinského průmyslu. Po destrukci strojírenských podniků na Ukrajině ruským bombardováním nezůstane na Ukrajině po konci války prakticky nic. Jak a čím budou investoři ze Západu lákáni na Ukrajinu, to nikdo neví a má o tom pochybnosti i Arestovič.

Dokud bude válka trvat, ukrajinští vojáci budou žít svůj sen bohatých Ukrajinců s královskými platy

Není jasné, jestli Západ bude finančně podporovat Ukrajinu dalších 10 let, jestli investoři nebudou mít strach jít se svými investicemi na korupcí prolezlou Ukrajinu, a není ani jasné, jak nakonec válka skončí, jak bude vypadat východ Ukrajiny, jak bude vypadat jih. Proto platí v této chvíli, že Ukrajinci v řadách AFU, pokud tedy nemají tu smůlu, že je pošlou do ruského masomlýna na čelo fronty na Donbasu, nechtějí tuto válku ukončit, protože dokud ta válka bude trvat, budou vojáci AFU pobírat velké peníze každý měsíc, a když nic jiného, tak to zabezpečí finančně jejich rodiny. Jsou to opravdu velké peníze, které obyčejný Ukrajinec nikde jinde než ve válce vydělat nedokáže.

Ty platy ukrajinským vojákům ale platí daňoví poplatníci v EU a v USA. Aby mohli mít vojáci AFU takto vysoké platy, musí Fialova vláda m.j. vzít u huby i dva a čtvrt milionu českých důchodců a ukradnout jim valorizace. Ze stejného důvodu chce Fialova vláda zvýšit spotřební a nepřímé daně, jako je hlavně DPH. A rušení pošt v ČR jde také za Ukrajinci a penězi pro jejich vojáky ručené vládou ČR z úvěrů u ECB. Státní pokladna je vykradená, je doslova ukrainizovaná a všechno teď jde na Ukrajinu.

Všechny peníze z Evropy teď jdou na výplaty ukrajinským vojákům. Takto vysoké platy pro ukrajinské vojáky tak platí potažmo právě i čeští důchodci, ale i všichni občané zemí EU skrze enormní inflaci cen zboží, energií a služeb. Až ta válka skončí, může opravdu dojít na Arestovičova slova. Sociální rozvrat Ukrajiny nastartuje poválečnou migrační vlnu z Ukrajiny, která může být větší než ta po vypuknutí války.

-VK- šéfredaktor AE

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail