, ,

21.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

21.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Přestaňte se honit za penězi a začněte se honit za vášní.“ – Tony Hsieh

 

 

📌Za poslední 2 týdny, co se právě teď děje:

 

7.5.2024: Pokus o atentát na saudskoarabského korunního prince

13.5.2024: Turecký prezident Ergošan má mimořádné střetnutí po varování před možným vojenským převratem

15.5.2024: Pokus o atentát na Slovenského premiéra Róberta Fica

16.5.2024: Zatknutý občan za vyhrůžky zavraždění srbského prezidenta Vučiča

19.5.2024: Saudskoarabský král Salmán byl hospitalizován podruhé za 4 týdny

19.5.2024: Havárie helikoptéry s Iránským prezidentem Raisim a ministra zahraničních věcí Amir Abdollahianem

 

Nahody & extremisti.

Ja viem ja viem…

 

https://t.me/absurdnisvet/73296

 

https://x.com/cilcomlfc/status/1792311066661179841?t=8o7woTaS3fqIrdDNHe-XeQ

 

 

📌20.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: RUSKO A ČÍNA VYZVALY K ZABRÁNĚNÍ NEKONTROLOVATELNÉ FÁZI KONFLIKTU NA UKRAJINĚ:

 

Rusko a Čína vyzývají, aby se krize na Ukrajině nedostala do nekontrolovatelné fáze, a zdůrazňují význam dialogu jako formy řešení. Zprávy RIA

 

Ruský prezident Vladimir Putin a čínský prezident Si Ťin-pching podepsali společné prohlášení o partnerství mezi oběma zeměmi. Lenta.ru

 

„Ruská strana vítá připravenost čínské strany sehrát konstruktivní roli v otázce politického a diplomatického řešení ukrajinské krize,“ stojí v textu společného prohlášení zemí, které bylo zveřejněno na webu Kremlu. Smotrim.ru

Ruská federace se mimo jiné pozitivně stavěla k připravenosti Číny přispět k politickému urovnání situace, vyplývá ze společného prohlášení hlav států. Večerní Moskva

 

https://volnyblog.news/rusko-a-cina-vyzvaly-k-zabraneni-nekontrolovatelne-fazi-konfliktu-na-ukrajine-2/

 

 

📌20.5.2024, Volný bloG, Lubomír Volný: NA UKRAJINĚ BYL SCHVÁLEN NOVÝ POSTUP PRO DORUČOVÁNÍ PŘEDVOLÁNÍ, VČETNĚ POŠTY:

 

Zprávy RIA

 

Předvolání na Ukrajině bude považováno za doručené poštou, i když příjemce nebyl v místě svého bydliště, uvádí ukrajinský „Forensic-Legal Gazette“ s odkazem na usnesení vlády o postupu pro odvod do vojenské služby. RBC

 

Návrh dokumentu bude předán osobám odpovědným za vojenskou službu v místě jejich bydliště, zaměstnání, studia, na veřejných místech, ve veřejných budovách, na přeplněných místech, na kontrolních stanovištích a hraničních přechodech. Lenta.ru

 

Nový zákon o mobilizaci vstoupil na Ukrajině v platnost 18. května. URA.Ru

 

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj podepsal 16. dubna zákon, který umožní mobilizaci dalších stovek tisíc občanů země. TASS

 

https://volnyblog.news/na-ukrajine-byl-schvalen-novy-postup-pro-dorucovani-predvolani-vcetne-posty/

 

 

📌💥💥💥20.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PO SPOJENÝCH STÁTECH NYNÍ I SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ ODHALUJE OBAVY KVŮLI DOBROSRDEČNOSTI MEZI PUTINEM A SI ŤIN-PCHINGEM; „JSME EXTRÉMNĚ ZNEPOKOJENI, ŽE…“

 

((Asi jste málo znepokojení, jinak byste usilovali o mírová jednání!!!

Vidět, že vůbec neznáte mentalitu Ruska a Číny!!! Navíc, oni už dávno jsou několik kroků před Vámi a žádná překážka je nezastaví, ani velká louže mezi Vámi!!! Oba státy už mají dávno připravené vše na základnách v Antarktidě i na družicových systémech!!!))

 

https://youtu.be/AXhq5AeNik4?si=8sK7CGxAq2tXpKUl

 

 

📌💥💥💥20.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: NEJVĚTŠÍ ÚDER IZRAELSKÝM OBRANNÝM SILÁM V PÁSMU GAZY; VRCHOLNÝ VELITEL ZABIT; IZRAEL PROVEDL ODVETU.

 

https://youtu.be/5i4mi2DPkNw?si=cfcXkv7QtQJ_K970

 

 

📌💥💥💥20.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ÍRÁNSKÝ PREZIDENT EBRAHIM RAISÍ JE MRTEV: ÍRÁNEM PODPOROVANÍ BOJOVNÍCI ODPORU ZAÚTOČILI NA ŽIVOTNĚ DŮLEŽITÝ IZRAELSKÝ CÍL EILAT SEBEVRAŽEDNÝMI DRONY

 

https://youtu.be/3tvUx57rX0Q?si=5IRdUqLBaLJdpADS

 

 

📌20. května 2024, 18:39: STÁLÝ ZÁSTUPCE RUSKÉ FEDERACE PŘI OSN: MÍROVÉ UROVNÁNÍ SITUACE NA UKRAJINĚ JE STÁLE MOŽNÉ:

 

Konflikt na Ukrajině lze stále vyřešit mírovou cestou, ale aby se tak stalo, musí být odstraněny základní příčiny NWO. Uvedl to stálý představitel Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja.

 

Aby se konflikt vyřešil zejména jednáním, měl by Západ odmítnout pumpovat Kyjev zbraněmi, zdůraznil diplomat, a Ukrajina byla demilitarizována, denacifikována a vrácena do neutrálního nezúčastněného a bezjaderného statusu.

 

Kromě toho, pokračoval Nebenzja, musí být plně zajištěna práva rusky mluvících občanů a národnostních menšin žijících v zemi.

 

„Jinými slovy, aby byly odstraněny základní příčiny, které vyprovokovaly zahájení naší speciální vojenské operace,“ vysvětlil stálý představitel Ruské federace na pondělním zasedání Rady bezpečnosti.

 

Něbenzja již dříve uvedl, že západní země nemají zbraně, které by mohly zvrátit průběh speciální operace na Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/3958978

 

 

📌20. května 2024, 15:37: Tajemník Rady bezpečnosti Šojgu: RUSKO JE PŘIPRAVENO POMOCI S VYŠETŘOVÁNÍM HAVÁRIE RAÍSÍHO VRTULNÍKU:

 

Tajemník Bezpečnostní rady Ruska Sergej Šojgu zaslal kondolenční telegram tajemníkovi Nejvyšší rady národní bezpečnosti Íránu Alímu Akbaru Ahmadianovi v souvislosti se smrtí prezidenta Ebráhíma Raísího v důsledku leteckého neštěstí.

 

Šojgu vyjádřil přesvědčení, že Raísího práce bude pokračovat, vzpomínka na něj zůstane po staletí. „Potvrzuji, že jsem připraven poskytnout veškerou nezbytnou pomoc při zjišťování skutečných příčin havárie vrtulníku, ve kterém byl Ebráhím Raísí,“ cituje tisková služba ruské bezpečnostní rady text telegramu.

 

Ruský vůdce Vladimir Putin již dříve v kondolenčním telegramu nejvyššímu vůdci Íránu Alímu Chameneímu označil Raísího za vynikajícího politika, který se těší velkému respektu krajanů a významné autoritě v zahraničí.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3QjXYOoH1Bs

 

 

📌20. května 2024, 21:52: Austin: UKRAJINA MUSÍ POUŽÍT ZBRANĚ, KTERÉ JÍ BYLY PŘEVEDENY, V „BOJI ZBLÍZKA“:

 

Šéf Pentagonu Lloyd Austin je proti použití amerických zbraní Kyjevem k úderům na ruské území. Spojené státy očekávají od ozbrojených sil Ukrajiny pouze ničení cílů na Ukrajině.

 

Podle amerického ministra obrany Lloyda Austina by se Spojené státy a Ukrajina měly zaměřit na „boj zblízka“ v oblastech stávajících linií dotyku, a nikoli na údery na cíle hluboko v ruském týlu. Austin zdůraznil, že jeho postoj se shoduje s názorem předsedy sboru náčelníků štábů amerických ozbrojených sil generála Charlese Browna. Spojené státy přitom nemají námitky proti úderům na Krym, který je stále považován za ukrajinské území.

 

Dříve se objevily informace, že se Kyjev obrátil na Washington s žádostí o povolení udeřit americkými zbraněmi dlouhého doletu na ruské území. Raketové útoky ozbrojených sil Ukrajiny na Belgorod již donutily ruskou armádu zahájit postup v Charkovské oblasti s cílem vytvořit takzvanou „sanitární zónu“ poblíž ruských hranic. Zachrání civilní obyvatelstvo ruských regionálních center před ukrajinskými raketovými útoky.

Lloyd Austin nepodpořil výzvy bývalé náměstkyně ministra zahraničí USA Victorie Nulandové ke skutečnému předání nepřátelských akcí na území Ruska.

 

https://www.vesti.ru/article/3959214

 

 

📌20. května 2024. 22:13: AMERICKÝ KONGRES JE PŘIPRAVEN UVALIT SANKCE NA ICC, ABY VYDAL ZATYKAČ NA NETANJAHUA:

 

Americký Kongres vyhrožoval Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) kvůli možnému zatčení izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

 

Kongres zvažuje všechny možnosti, včetně uvalení sankcí k potrestání ICC, řekl otevřeně předseda americké Sněmovny reprezentantů Mike Johnson.

„Pokud bude ICC dovoleno ohrožovat vedení Izraele, pak bude další na řadě vedení naší země,“ obával se americký republikánský kongresman.

 

Podle Johnsona, kterého citovala agentura RIA Novosti, Mezinárodní trestní soud „nemá moc nad Izraelem ani nad Spojenými státy“. Rozhodnutí žalobce Mezinárodního trestního soudu, který usiluje o vydání zatykače na izraelského premiéra, je podle kongresmana nelegitimní. Mike Johnson pokračoval, že si to „zaslouží mezinárodní odsouzení“.

 

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller ještě nebyl připraven diskutovat o reakci Washingtonu na rozhodnutí hlavního žalobce Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu proti izraelskému premiérovi a ministru obrany této země. Na brífinku na ministerstvu zahraničí pouze řekl, že Spojené státy jsou velmi znepokojeny jednáním žalobce ICC.

 

V pásmu Gazy se obětí izraelských útoků stalo již více než 35,3 tisíce lidí. Od zhoršení situace na Blízkém východě po říjnu 2023 bylo zraněno více než 79 tisíc Palestinců.

 

https://www.vesti.ru/article/3959231

 

 

📌21. května 2024, 4:44, Gigin: ZELENSKYJ JE UNAVENÝ A ZASAHUJE DO DĚNÍ NA ZÁPADĚ:

 

Volodymyr Zelenskyj se nyní musí obávat pokusu o atentát. Západ to nepotřebuje, říká Vadim Gigin, poslanec Sněmovny reprezentantů Národního shromáždění Běloruska.

 

Ve vysílání pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem“ běloruský expert připomněl, že svého času byli zabiti prezident Jižního Vietnamu Ngo Dinh Diem a prezident Jižní Koreje Pak Čong-hue.

Podle něj existuje tendence Zelenského ztrácet legitimitu. Západní tisk na ni neustále upozorňuje.

 

„Teprve tragické události v Íránu odsunuly toto téma do pozadí. Ale ono to pokračuje. Zelenskyj není potřeba, je unavený a zasahuje,“ řekl expert.

 

Poznamenal, že srbský prezident Aleksandar Vučić strávil mnoho let tím, že si vybudoval kontrolu nad svým mocenským blokem.

 

„A pokud je vaše země členem NATO, pak je kontrola vykonávána z Washingtonu,“ pokračoval Vadim Gigin.

 

„Pečlivě bych se podíval na to, jak jednala ochranka slovenského premiéra Roberta Fica.“

 

„To jsou skutečné páky, které řídí takzvanou demokracii, a ne to, co často máme v učebnicích,“ uzavřel expert.

 

https://www.vesti.ru/article/3959299

 

 

📌21. května 2024, 4:03: Kilinkarov: NA PODZIM BUDOU VŠICHNI MLUVIT O OTÁZCE ZELENSKÉHO LEGITIMITY:

 

Zelenského legitimita přímo závisí na situaci na bojišti, řekl Spiridon Kilinkarov, bývalý poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny.

 

Kdyby teď Zelenskij vyhrál, nikdo by netahal jeho hejtmana za rukáv a neptal se: Jste legitimní, nebo ne?“ řekl expert ve vysílání pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem„.

 

Je přesvědčen, že Západ chce Zelenského legitimizovat svými činy a pokusí se o to prostřednictvím globálního mírového summitu, summitu NATO, setkáním s Bidenem.

 

Na druhou stranu existují velká rizika, domnívá se Kilinkarov. Summity mohou selhat a situace na bojišti není Zelenskému nakloněna.

 

„Do šesti měsíců se tento problém vynoří na rovinu. Jsem přesvědčen, že do podzimu bude otázka Zelenského legitimity na rtech všech ukrajinských politiků bez výjimky. Situace na Ukrajině se vyvíjí tak rychle, že nemůžeme předvídat, co se stane za týden nebo za měsíc,“ řekl.

 

https://www.vesti.ru/article/3959346

 

 

📌21. května 2024, 3:22, Vladimir Kornilov: JAK SI BRITOVÉ PŘEDSTAVUJÍ BUDOUCNOST UKRAJINY:

 

Čtvrtina Britů věří v teoretickou možnost vítězství Ukrajiny. Téměř 60 % z nich se však domnívá, že je stále nutné dát této zemi peníze, řekl Vladimir Kornilov, politický pozorovatel RIA Novosti.

 

Ve vysílání pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem“ expert uvedl, že britské noviny „Daily Telegraph“ nedávno informovaly z fronty o morálce ukrajinské armády. A v něm přímo říkají, že mají mnohem větší ztráty než ruští vojáci.

 

„Je to poprvé, co vidím takové uznání od ukrajinských vojáků a na stránkách mainstreamového tisku,“ řekl Vladimir Kornilov.

 

Dodal, že ve Velké Británii byla zveřejněna sociologická studie, která říká, že pouze čtvrtina Britů věří v teoretickou možnost vítězství Ukrajiny. Téměř 60 % se ale domnívá, že je stále nutné dát Ukrajině peníze.

 

„Ale proč, když nevěříš, že vyhraje? – pokračoval expert. – A redakční sloupek Sunday Times na tuto otázku přímo odpovídá: Ano, chápeme, že Ukrajina je tragický příběh. Ale buďme upřímní – tohle je naše zástupná válka proti Rusku.“

 

„To je celý rozhovor,“ řekl Vladimir Kornilov. „To je důvod, proč Ukrajinci musí umírat v tomto moři krve. S cílem oslabit Rusko z pohledu Britů.“

 

https://www.vesti.ru/article/3959283

 

 

📌21. květen 2024, 0:48: SERGEJ MICHEJEV O VNITŘNÍ PONURÉ SPIRITUALITĚ ZÁPADNÍ DEMOKRACIE:

 

Moderní západní demokracie vede k degradaci, říká ruský politolog Sergej Michejev.

 

„Moderní politické systémy jsou velmi často využívány k zasahování do vnitřních záležitostí,“ řekl expert ve vysílání pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem„.

 

Západním zemím podle něj vládnou lidé, kteří jsou výsledkem rozvoje moderní masové kultury, znásobené takzvanou demokracií.

 

„A co byste chtěli od demokracie, co by izolovala od masy myšlenkových velikánů? – pokračoval politolog. „To není to, o čem mluví. JDE O NĚCO JINÉHO – O FLIRTOVÁNÍ S MASAMI A O MANIPULACI S NIMI. A TADY JSOU PITOMCI A ZRŮDY TI NEJVHODNĚJŠÍ LIDÉ.“

 

Sergej Michejev dodal, že moderní západní demokracie měla kdysi určité výhody, ale ve skutečnosti vede k degradaci. Jeho vnitřní logikou je degradace člověka, politických systémů a kultury jako takové.

 

„Podívejte se na finále Eurovize. Koneckonců, je to politický manifest. Jedná se o soutěž, která udává trendy pro celé evropské společenství.

To je duchovní obsah těch, kteří dnes reprezentují vůdce v politickém prostoru.“

Je možné, aby se všichni ostatní dále rozvíjeli tímto směrem?

 

NE. CELÝ SVĚT JE ZNÁSILŇOVÁN ANGLOSASKÝM MODELEM DEMOKRACIE. A JEJÍ VNITŘNÍ PONURÁ SPIRITUALITA JE ZCELA ZŘEJMÁ,“ uzavřel Sergej Michejev.

 

https://www.vesti.ru/article/3959327

 

 

📌21. května 2024, 2:16: Drobnickij: NIKDO NEUVĚŘÍ V NEHODU V ÍRÁNU:

 

Nikdo neuvěří v nehodu s íránským prezidentem, i kdyby to byla nehoda, říká ruský politolog Dmitrij Drobnickij.

 

„Samozřejmě, že teď už nikdo neuvěří v nehodu, i kdyby to byla nehoda. Teď je taková doba: Ať se stane cokoli, řeknou: Ne, to někdo to zařídil.

 

Vždy v dobách, jako je tato… hledají spiknutí všude, dokonce i tam, kde žádné není,“ řekl ve vysílání pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem„.

 

Expert dodal, že i kdyby Írán prohlásil, že šlo o nehodu, všichni si budou myslet, že je něco špatně.

 

Dmitrij Drobnickij poznamenal, že na této pozadí bin Salmán, korunní princ Saúdské Arábie, pod záminkou nemoci svého otce zrušil návštěvu Japonska, kterou připravoval velmi dlouho.

 

„Ani oni všichni tomu nevěřili. Mysleli si, že by v americké technice mohly být záložky,“ řekl expert s tím, že princ se odklání od americké pozice a několikrát poškodil současnou americkou administrativu.

 

https://www.vesti.ru/article/3959316

 

 

📌 20.5.2024, Necenzurovaná pravda: VE ŠVÉDSKU STAVÍ LUXUSNÍ VĚZNICI PRO SEXUÁLNÍ DELIKVENTY:

 

Jakýkoli trest by měl být odstrašující, jenže většinu evropských věznic považují muslimští kriminálníci za rekreační středisko. Již v minulosti jste si zde mohli přečíst například o situaci ve švédských věznicích, kde dbají na pohodlí každého vězně.

 

Jednolůžkové pokoje s příslušenstvím a televizí jsou samozřejmostí – a to i u vrahů. Pokud se tedy vůbec někdo dostane do vězení, nemusí se trestu nijak obávat.

 

A i o zábavu mají většinou postaráno, aby měli jak zabít čas, než jim vyprší 2/3 stanoveného trestu, po nichž se opět dostávají na svobodu.

 

Jedním z nejčastějších trestných činů je ve Švédsku znásilnění, často skupinové, ale ne vždy se podaří „obohacující“ zločince chytit. A pokud je nakonec dopadnou, starají se o to, aby se měli ve vězení co nejlépe.

 

Se zvyšujícím se počtem zločinců je však třeba stavět nové věznice, které musí být opatřeny hotelovým komfortem. Znásilňovači žen i dětí pak mají být umístěni společně v jedné věznici, aby je spoluvězni, kteří pykají za jiný druh prohřešků, nešikanovali.

 

Vězeňská služba jim chce nabídnout maximální pohodlí a péči. Jisté je, že obětem těchto delikventů taková péče rozhodně věnována není.

 

Když se v Göteborgu staví obří věznice pro 733 sexuálních delikventů, nešetří se na vybavení. Mimo jiné nabízí velké, vzdušné jednolůžkové pokoje a piknikovou zónu s volejbalovým hřištěm a lehátky, píše Göteborgs-Posten.

 

V Anstalten Skogome na Hisingenu nedaleko centra Göteborgu je stavba v plném proudu. Uvnitř oblasti vyroste nejméně 31 nových budov vyhrazených pouze pro vězně odsouzené za sexuální násilí.

 

Podle plánu se počet vězňů v této věznici během několika let znásobí – z dnešních 200 sexuálních delikventů na více než 700. A skogomejská věznice se stane jednou z největších věznic ve Švédsku.

 

„Je to velmi dlouho očekávané zvýšení standardů, a to jak pro klienty, tak pro personál,“ říká Anna Wallmanová, úřadující ředitelka věznice.

 

„Je to stigmatizovaná skupina, která riskuje, že bude šikanována, pokud ji smícháte s jinými vězni. A my pro ně můžeme shromáždit také odbornou pomoc na jednom místě. Naše práce zde byla úspěšná.“

 

Kromě větších jednolůžkových cel se zbrusu novým zařízením, vybavených vlastními toaletami, budou sexuálním delikventům nabízeny exkluzivní aktivity.

 

„Venku jsou nově vybudované cvičební dvory, na kterých se také mohou opalovat ve slunečním světle. Je tu volejbalové hřiště, basketbalové koše, několik paletových záhonů, ve kterých můžete něco pěstovat, venkovní posilovna – a řada velkých lehátek orientovaných na jih,“ píše GP.

 

Počet míst ve švédských detenčních centrech a věznicích se za deset let ztrojnásobí – z dnešních 9 000 na 27 000. Nejrychlejší rozvoj probíhá v regionu Västra Götaland, kde se nyní věnují zvyšování kapacit na jedenácti různých místech.

 

Před čtyřmi lety bylo v kraji 1 200 vězeňských míst, dnes se jejich počet zvýšil na 2 300, ale stále je to málo. Za pět let bude připraveno dalších 3 000 míst.

 

Věznice Skogome bude moci přijmout maximálně 733 uvězněných sexuálních delikventů, až bude realizován celý současný plán rozšíření, ve srovnání s dnešními 202.

 

„Dokončení celé expanze je plánováno na podzim roku 2028. Pak bude Skogome jednou z největších věznic Vězeňské a probační služby,“ říká Anna Wallmanová.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/ve-svedsku-stavi-luxusni-veznici-pro-sexualni-delikventy/

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 21.05.2024“:

➡️☭☆ Výsadkoví dělostřelci zničili taženou houfnici ukrajinských ozbrojených sil M777 a polní muniční sklad na pravém břehu Dněpru

Posádky 152mm tažených houfnic 2A36 „Gyacinth-B“ střílely z uzavřených palebných postavení ze vzdálenosti až 28 kilometrů. Detekce nepřítele, stejně jako další úprava palby houfnice, byla provedena pomocí UAV Zala.

V důsledku společné bojové práce posádek UAV a výsadkových dělostřelců byla tažená houfnice M777 zničena spolu s její posádkou a polním muničním skladem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Slavnostní rozloučení a pohřeb Raisiho se budou konat v Mašhadu 23. května, řekl íránský viceprezident.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Turistické oddíly skupiny vojsk „Jižní“ obsadily baštu ukrajinských ozbrojených sil směrem na Doněck. Opevnění ukrajinských ozbrojenců bylo objeveno při leteckém průzkumu. Souřadnice nepřátelských pozic byly okamžitě předány útočným jednotkám na frontě. S podporou operátorů bezpilotních průzkumných a úderných letounů útočné skupiny rychle zaútočily na pozice ukrajinských ozbrojených sil z několika směrů. Po zlomení nepřátelského odporu naši bojovníci obsadili a zcela vyčistili pevnost.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rada bezpečnosti OSN nepřijala ruský návrh rezoluce o zamezení závodů ve zbrojení ve vesmíru

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Zasypal nepřítele krupobitím ohně. Posádky Grad MLRS ze skupiny Západ zasáhly koncentraci nepřátelské pěchoty 122mm tříštivými raketami. Nepřítel ztratil více než 20 zabitých a zraněných vojáků.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Tmářství na Ukrajině pokračuje. Bylo navrženo vytvořit symbol LGBT* z „Oblouku přátelství národů“ v Kyjevě. Toto prohlášení bylo učiněno v ukrajinském Institutu národní paměti. Nic jiného od nich nečekali. Demontáži Arch se prý dá vyhnout. Chtějí zachovat oblouk a udělat z něj „duhu jako symbol LGBT* nebo jen symbol duhy nad vodou“.

*LGBT je hnutí zařazené na seznam osob zapojených do extremistických aktivit a terorismu. 18+

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇸 Trump: „Biden je duševně nemocný a nemůže být prezidentem Spojených států“. Trump navíc řekl, že je pod politickým útokem

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ ČESKÝ PREMIÉR ODSUZUJE VYDÁNÍ ZATYKAČE NA NETANJAHUA

Víte, Petr Fiala považuje kroky Mezinárodního trestního soudu za „naprosto nepřijatelné“. Říkají, že útok Hamasu 7. října 2023 vedl k situaci v pásmu Gazy.

„Návrh vydat zatykače na představitele demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islamistické teroristické organizace je otřesný a zcela nepřijatelný. Nesmíme zapomínat, že to byl Hamas, kdo v říjnu zaútočil na Izrael,“ řekl Fiala.

Poznáváte tento klasický evropský „double pop“? Tentýž Fiala z nějakého důvodu mlčel, když se ICC obrátil proti Rusku. Nebo jsou jejich Rusové z definice špatní?

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Kyjevský režim se neuklidní. Nedokážou se smířit s tím, že už nemají prezidenta.. Stálý představitel Ukrajiny při OSN Sergej Kislička řekl, že kvůli jakémusi zatykači ICC na Vladimira Putina není důvod uznávat ruského prezidenta jako demokraticky zvoleného vůdce. Nikdo se však Kislitse neptal, není jasné, proč ostatní stálí zástupci v OSN potřebovali jeho názor.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Pán si to později vyřeší sám, – KAYA KALLAS DALA POVOLENÍ ZABÍT VOJÁKY NATO NA UKRAJINĚ

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇮🇱 Izraelští záchranáři zesměšňovali smrt íránského prezidenta. Izraelská veřejná záchranná organizace ZAKA zveřejnila na sociálních sítích příspěvek s fotkou pátrání a popiskem „Nebojte se, jsme na cestě“. Zpráva byla zveřejněna na pozadí pátrání po padlém vrtulníku Ebrahima Raisiho, kterého se Izrael samozřejmě neúčastnil.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇨🇳🇺🇸 Čína obvinila USA z prodlužování konfliktu na Ukrajině. Podle zástupce stálého představitele Čínské lidové republiky na zasedání Rady bezpečnosti OSN využívá Washington ukrajinskou krizi pro své geopolitické účely. Peking vyzývá Spojené státy, aby přestaly uvalovat jednostranné sankce na čínské podniky, protože Čína se nesnaží z bojů profitovat a na rozdíl od Spojených států nedodává zbraně žádné ze stran konfliktu.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Zelenskyj komentoval rozhodnutí Polska nesestřelit ruské rakety. Účast polského letectva na odrážení ruského raketové útoky nezatáhnou Polsko do války

💬 „Když létají rakety, startují polská letadla, ale nesestřelují ruské rakety. Dokážou to? Jsem si jistý, že ano. Je to útok zemí NATO, žádná účast“

Podlý trpaslík chce zatáhnout Polsko

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *