, ,

21.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

21.05.2024: Odpolední zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🕊 💖MOTORKÁŘÍ PŘIJELI PODPOŘIT PÁNA PREMIÉRA FICA K NEMOCNICI V BABNSKEJ BYSTRICI, ABY MU DALI DOBRÉ ENERGIE:

 

https://www.facebook.com/reel/7435739076536925

 

 

📌21.5.2024, Pravý prostor, Redakce3Kategorie: PRÁVO BÝT MANIPULOVÁN:

 

Miluju ten náš svět vezdejší, manipulacemi a jejím potíráním naplněný. Česká pirátská strana představila dvanáct bodů, kterak by stát měl bojovat proti dezinformacím a učinit ho tak ještě nemocnějším. Pojďme, vy naši pirátští Pavlíci Morozovové, vstříc lepší budoucnosti.

 

Před půl rokem vyhrál v Holandsku volby Geert Wilders, konzervativní pravicový politik, který by rád do veřejné debaty Holandska i Evropské unie vložil trochu realističtější přístup k migraci a zelené transformaci. Médii i „těmi správnými“ politiky je nazýván jako populistický, krajně pravicový, extrémně pravicový. Stejného označení se dočkala i italská premiérka Giorgia Meloniová. Před volbami ji Piráti nazývali neofašistickou. Meloniová se chvíli po volbách zpronevěřila svým předvolebním slibům, tak ji ti „správní politici“ s pohrdáním vzali mezi sebe.

 

V našich vodách připomeňme vládní označování parlamentní opozice za populistickou či extrémistickou. Kouzelně o opozici mluví premiér Fiala, který jen své koaliční vládní strany nazývá demokratickými, ty další demokratické podle něj nejsou. A opakuje to do zblbnutí, jako kafemlejnek Josepha Goebbelse a jeho stokrát opakovaná lež, jež se stává pravdou.

Ve stínu této velmi kuriózní parodie na demokracii se podívejme na pirátskou krádež samotné demokracie převtělené do dvanácti bodů té nejryzejší demagogie.

 

1) ODŘÍZNUTÍ INFOŠMEJDŮ OD VEŘEJNÝCH PENĚZ

 

„Konspirační a dezinformační weby už nedosáhnou na veřejné peníze,“ přičemž není definované co jsou konspirační a dezinformační weby. Dle libovůle vládní chunty, předpokládejme. Nebo na radu spřátelených „neziskovek“.

 

2) STRATEGICKÁ KOMUNIKACE NA KLÍČOVÝCH RESORTECH

 

„Klíčové instituce reflektují potřebu strategické komunikace a aktivně se zapojují do boje proti dezinformacím skrze tvorbu vlastních kampaní…“ Jde pod tím tušit onu pověstnou Rakušanovu předvolební akci za 40 milionů? Asi ano.

 

3) KOORDINOVANOST STRATEGICKÉ KOMUNIKACE

 

Protože levá ruka státu neví, co dělá pravá, o nohách nemluvě, chce to velkou koordinaci v potírání dezinformací. Nikoliv v budování prosperity státu – z které nutně plyne, že nebude důvod ke stížnostem, tedy ani živná půda pro dezinformace. Ale Piráti chtějí bojovat, nikoliv budovat.

 

4) DŮSLEDNÝ MONITORING A RYCHLÁ REAKCE

 

Jinak řečeno fízlování? Zbytnění role Policie ČR jako vrchního dozorce, který bdí nad poslušností obyvatel a kdejaký komentář na sociální síti jezdí probírat s pachatelem komentáře k němu domů? Už jsme takovou policii měli, říkalo se jí Veřejná bezpečnost, popřípadě ve vyšších úrovních poroby Státní bezpečnost. Správný směr pirátského přemýšlení.

 

5) VYHODNOCOVÁNÍ INVESTIC

 

„Stát nezřídka kdy investuje do osvětových a informačních kampaní…“ ale jsou zoufale neefektivní. A když jsou neefektivní, tak do toho musíme nalít víc peněz. A budou pak efektivní? Nebo jen o to dražší, ale stále nádherně neefektivní?

 

6) VYMÁHÁNÍ PLATNÉHO PRÁVA V ONLINE PROSTŘEDÍ

 

Ano, prosím, soudruhu vyšetřovateli, bijte tu svobodu, bijte, co nejvíc to jde. Je zparchantělá, žije v domnění, že stát tu není od toho, aby určoval, co je pravda. Bijte ji, soudruhu Piráte.

 

7) MODERNÍ ŠKOLSTVÍ

Více nezisku ve školství, více ideologie do školství. Kritické myšlení budovat předkládáním té jediné správné pravdy a cesty. Mohl by do škol na besídku s dětmi zajet Tomio Okamura? Já si myslím, že jeho SPD je demokratická strana, rozhodně netrpím pirátským stihomamem o tom, že Okamura je populistický extrémista. Prostě politik a jeho vyhraněný pohled na společnost a politiku. Podobně, jen z druhé strany, jako mají vyhraněný pohled na společnost a politiku Piráti.

Jenže Okamura je fujky, extrémista, populista, ten do škol nesmí.

Demokratická Pekarová Adamová může, Okamura nemůže.

V demokracii a svobodě se může, v předpeklí nesvobody, snad až totality se nemůže. Děti je nutné převychovat. To věděl Hitler i Stalin, vědí to i Piráti.

 

8) PODPORA OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI

 

Nezisk je potřeba krmit, krmit, krmit. A pokud možno rozšiřovat jeho pravomoci. Vždyť brzy bude nezisk známkovat média a podle jejich známek pak média budou moci dosáhnout na peníze a inzerenty. Vyhladovění, to je věc.

 

9) ODOLNÝ STÁT

 

Tady pirátská rudá mládež usiluje o to, aby státní organismus a jeho byrokratická mikroflóra procházela pravidelným školením mužstva… i ženstva, abychom byli s Piráty korektně genderově vyrovnaní. S tím už přišel Rakušan, ne? Jeho KRIT sleduje úředníky a dbá na to, aby byli politicky uvědomělí a fandili rudé mládeži? Nebo už je to passé a je potřeba trochu celostátnější KRIT?

 

10) SPOLUPRÁCE STÁTU S VEŘEJNOPRÁVNÍMI MÉDII

 

Umpf, toliko k nestrannosti veřejnoprávních médií.

 

11) PRÁVO NEBÝT MANIPULOVÁN

 

Ochrana před podvodnými videi i výstupy vytvořenými umělou inteligencí. Tam ten smysl rozhodně je, protože s umělou inteligencí na koni se lidstvo zcela jednoduše může ocitnout pod koněm.

 

12) POSÍLENÍ TRANSPARENTNOSTI

 

Opět nic proti. Bod, který má zavést povinnost, že policie musí nahrávat průběh zákroku a poskytnout ho k prošetření. Čím víc se policii utáhne řetěz, tím lépe společnosti je.

 

Až na poslední dva body, které Pirátům jistě vpašoval do dvanáctibodového ponížení svobody nějaký pravověrný svobodomyslný potentát z jejich korzárských začátků, se jedná o čistě soudružskou akci zaštiťující pro náš prostor povinné ticho a strach mluvit. To vše ukryté za fádní definicí nedefinicí dezinformace, kam se vejde jak skutečný vliv jiných států, tak i běžná opozice.

Vejde se tam jak kremelská propaganda, tak i Orbán, Fico, Wilders, Okamura, sem tam i Babiš, a podobní.

 

Stát má jít cestou budování prosperity. V prosperitě není živná půda pro dezinformace, protože lidé prosperují a nemají proč brblat. Stát, který neumí uhnout prosperitě, naopak prosperitu svou zbytnělostí potlačuje, už je místo jen na státní dozor nad pravdou. A takový dozor vždycky, vždycky dopadl velmi nešťastně.

Soudruzi Piráti chtějí zavádět dozor nad pravdou, protože k prosperitě náš stát dovést neumí. Snad ani nechtějí. On je ten dozor v počátcích jednodušší. Ale jen v počátcích, milí soudruzi Piráti.

Ale pozor, jsem dezinformátor, jakákoliv kritika systému a vlády je totiž řízena nepřátelskými mocnostmi, které chtějí zpochybnit víru ve správnost konání naší chunty. Sice mi mocnosti zatím ani jednou neposlali notičky, ani výplatu, ale na tom nezáleží. Prostě dezinformátor, nesouhlasí a brblá. To je logika chunty.

 

Štěpán Cháb, Krajské listy

 

https://pravyprostor.net/pravo-byt-manipulovan/

 

 

📌💥💥💥21.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZELENSKÉHO NOVÁ ŽÁDOST O JADERNOU VÁLKU? NAVZDORY PUTINOVÝM HROZBÁM CHCE UKRAJINA, ABY NA JEJÍM ÚZEMÍ PŘÍMO ZASÁHLY ARMÁDY ČLENSKÝCH ZEMÍ NATO SE SVÝMI VLASTNÍMI STÍHAČKAMI

 

https://youtu.be/neZRJcjO3zo?si=fYlNrdv-aFsyfG4P

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Suraj Indian Gamer, Roman Kirsch: Scott Ritter: ZA SLOVENSKÝM POKUSEM VRAŽDY JE UKRAJINA A SKRYTÁ RUKA CIA, KTERÁ CÍLÍCÍ NA PRO-RUSKÉ ELEMENTY.   1.Díl

 

https://youtu.be/iatTHa4tqlY?si=v0NsPP9k-Kzmepgz

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: STOJÍ ZA RAISÍHO HAVÁRIÍ ARMÁDA SPOJENÝCH STÁTŮ? BIDENŮV MINISTR OBRANY ČINÍ VELKÉ PROHLÁŠENÍ O SMRTI ÍRÁNSKÉHO PREZIDENTA EBRAHIMA RAISÍHO

 

Lloyd Austin Ministr obrany Spojených států od 22.1.2021: „Spojené státy nehráli žádnou roli v této havárií, a to je jasné a jednoduché.“ Šéf Pentagonu předběžně popřel jakoukoliv roli s jeho smrti. Íránská armáda nařizuje šetření té nehody Raisího vrtulníku. Spojené státy vyjádřili kondolence ve věci smrti iránského prezidenta. Íránští představitelé obviňují Spojené státy z té nehody Raisího vrtulníku. ((Vrtulník byl starý a Američané odmítli Iránu dodávat náhradní díly.))

„Pan ministře, já jsem si všimla, mám obavu, že Íránská strana bude chtít obvinit Izrael, nebo dokonce Spojené státy, že hrají roli v té havárii prezidenta Raisího, ke které došlo včera. I co se týká té záležitosti v Pásmu Gazy. Jak je to s tím prohlášením Izraele, militantního hnutí, že už porazili Hamás? Jaká je Vaše osobní zkušenost, věří tomu, že Izrael vůbec dosáhnout svého původního cíle a úplně odstranit Hamás?“

Lloyd Austin: „Spojené státy nemají žádnou roli, kterou by měli hrát v té havárii Raisího vrtulníku. Takže to je jasné, lze to potvrdit.“

„A co říkáte na obvinění Izraele podílu na havárii?“

Lloyd Austin: „Já nemohu tady spekulovat, co ještě Iránci řeknou. Musejí sami provést vyšetřování, aby věděli, znali příčinu té havárie a může to být celá řada věcí, mechanická vada, údržba a tak dále. Budeme pečlivě monitorovat tu situaci, ale nemáme žádnou možnost vzhledu do té příčiny té havárie. Určitě budeme sledovat to vyšetřování, jak to dopadne a uvidíme jaký z toho bude závěr, z toho šetření. Až bude dokončeno ve věci stanoviska leteckých sil.“

Ministerstvo zahraničí Spojených států, mluvčí Matthew Miller: „Já nemám žádné detaily. Iránská vláda nás požádala o pomoc, o spolupráci při hledání vrtulníku, abychom pomohli, ale narazilo to na logistické důvody.“

To přichází potom, co bývalý ministr zahraničí Iránu obvinil sankce Spojených států z té havárie vrtulníku Raisího.

Sankce Spojených států omezili Iránský letecký sektor, řekl Iránské státní televizi Mohammad Javad Zarif. Iránu nebylo dovoleno si nakupovat letadla, části nebo díly k letadlům ze Spojených států a Evropské unie od jejich dodavatelů, a to už od roku 1979, kdy proběhal Islámská revoluce, ve složení složek opozice proti vládě šáha a islámská revoluce v Iránu. Iránské aerolinky provozuji některé ze světově nejstarších letadel, které jsou některé přes 25 let staré. BBC identifikovala Raisího helikoptéru jako americký vrtulník B212 z éry Vietnamské války, která skončila v roku 1975! Navzdory těm sankcím Irán pokračuje ve výrobě a dodávkách svých vlastních zbraní do ciziny. Teherán se chlubí vysoce sofistikovanými zbraněmi, které dodává svým zástupcům v Libanonu, Jemenu a Iráku. Irán se stále více napojuje na Rusko a Čínu ve věci obchodu se zbraněmi.

 

https://youtu.be/KxTm2YGxmQE?si=xRjyMug1fSXUrEiM

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: JSOU ZELENSKÉHO DNY V KYJEVĚ SEČTENY? RUŠTÍ ZPRAVODAJCI ODHALUJÍ SENZAČNÍ SPIKNUTÍ: „USA chtějí vykopnout Zelenského z toho Kyjevského centra moci???“

 

https://youtu.be/fp2zvzRLjK8?si=WfHDRNPo12GIyBuD

 

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RAISÍHO VRTULNÍK: CHYBĚL ANEBO BYL VYPNUT KLÍČOVÝ TECHNICKÝ PŘÍSTROJ – VÝBUŠNÉ PŘEDBĚŽNÉ ZJIŠTĚNÍ TURECKA

 

https://youtu.be/DLCrAWG60b4?si=cmUwItUmgqpZI7J5

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: OSLAVUJÍ USA SMRT RAISÍHO? BIDENŮV PŘEDSTAVITEL MÁ POTÍŽE S HLEDÁNÍM SLOV PRO ABSENCI KONDOLENCÍ

 

https://youtu.be/jaFQQYRlruI?si=fVR0usva4AAf8VE9

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: JE ZELENSKÉHO ŽIVOT V NEBEZPEČÍ? VELKÉ VAROVÁNÍ PUTINOVA SPOJENCE PO VYPRŠENÍ PREZIDENTSKÉHO MANDÁTU VOLODYMYRA ZELENSKÉHO V TOMTO TÝDNU (20. KVĚTNA)

 

https://youtu.be/XXGwc1yCPx0?si=LN65Cvi279DKtlrj

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO ZÍSKÁVÁ DALŠÍ NOVÁ ÚZEMÍ; ELIMINOVALO PŘES 700 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ BĚHEM NĚKOLIKA HODIN

 

https://youtu.be/qW-nQWbZRSA?si=_xGRjmycALIZ6N4K

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO BUŠÍ DO SEDMI UKRAJINSKÝCH REGIONŮ DVACETI DEVÍTI DRONY JEN NĚKOLIK HODIN PŘED PŘÍJEZDEM NĚMECKÉ MINISTRYNĚ ZAHRANIČÍ ANNALENY BAERBOCKOVÉ

 

https://youtu.be/OmFiCEzjcQw?si=355uK4RMI9-uECES

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HÚTIJŠTÍ REBELOVÉ SESTŘELILI AMERICKÝ ŠPIONÁŽNÍ DRON ZA MNOHO MILIONŮ DOLARŮ NAD ÚZEMÍM JEMENU

 

https://youtu.be/NkMENVva2aw?si=_oLoxOehTFAM770X

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: BOJOVNÍK HAMÁSU PŘIŠEL V JABALII K IZRAELSKÉMU TANKU MERKAVA A VYHODIL HO DO POVĚTŘÍ VÝBUŠNINAMI

 

https://youtu.be/CKvlcUmCxMk?si=u4J-Tq-qg0xzdjPr

 

 

📌♨️♨️♨️21.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RAISÍ ZABIT: PĚTIDENNÍ SMUTEK V ÍRÁNU V DOBĚ, KDY MU MOŘE PODPOROVATELŮ VZDÁVÁ ČEST; TĚLA PŘEVEZENA

 

https://youtu.be/U2l_qOfGVwY?si=o1Y1dN5NYXZUz5yD

 

 

📌21. května 2024, 11:45: Belgické ministerstvo zahraničí: KYJEV BUDE MOCI DO ČERVENCE ZÍSKAT 3 MILIARDY EUR ZE ZMRAZENÝCH AKTIV RUSKÉ FEDERACE:

 

Kyjev může do července získat přístup k příjmům ve výši 3 miliard eur ze zmrazených ruských aktiv, domnívá se belgický ministr zahraničí Hadja Lahbib.

 

„Na zasedání Rady EU učiníme rozhodnutí, které uvolní příjmy z imobilizovaných ruských aktiv,“ uvedla podle agentury RIA Novosti.

 

Rozhodnutí použít příjmy ze zmrazených ruských suverénních aktiv k poskytnutí vojenské podpory Kyjevu by mělo padnout dnes na zasedání Rady EU. Plánuje se také diskutovat o přípravách na nadcházející červnový summit EU a o dalších otázkách.

Po zahájení speciální vojenské operace na Ukrajině Evropská unie a země G7 zmrazily asi polovinu ruských devizových rezerv v hodnotě asi 300 miliard eur.

 

V Rusku se těmto akcím říká „krádež“ a slibuje, že bude reagovat na Západ.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová vysvětlila, že

 

Rusko se nevzdá nových regionů osvobozených od okupace kyjevským režimem výměnou za zmrazená ruská aktiva v západních zemích.

 

https://www.vesti.ru/article/3960026

 

 

📌21. května 2024, 9:15: Bloomberg: NĚMECKO JE PŘIPRAVENO POSLAT UKRAJINĚ PŘÍJMY ZE ZMRAZENÝCH RUSKÝCH AKTIV:

 

Německo podpoří americký plán použít příjmy z ruských aktiv zmrazených na Západě na pomoc Ukrajině, hlásí Bloomberg.

 

Spojené státy tlačí na země G7, aby Ukrajině poskytly půjčku zajištěnou příjmem ze zmrazených ruských aktiv. Evropa tento návrh Spojených států podpořila. Konečné rozhodnutí by mohlo padnout na schůzce šéfů zemí G7 ve dnech 13. a 15. června.

 

Julie Kozak, ředitelka komunikace Mezinárodního měnového fondu (MMF), se mezitím domnívá, že plány Západu použít zmrazená ruská aktiva na podporu Ukrajiny by mohly podkopat globální měnový systém, poznamenává RIA Novosti.

 

Země G7 zmrazily ruská aktiva v hodnotě 300 miliard eur.

 

Rusko označuje zmrazení ruských aktiv v Evropě za „krádež“ a slibuje, že Západu odpoví.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3959603

 

 

📌21. května 2024, 11:26: V CHARKOVĚ BYLO POŠKOZENO ZAŘÍZENÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY:

 

Výbuch v Charkově poškodil zařízení dopravní infrastruktury, uvedl starosta Charkova Ihor Terekhov na kanálu Telegram.

 

V řadě regionů Ukrajiny, včetně Charkovské oblasti, se rozeznívá protiletecká siréna. „Pokud jde o ranní příjezd, cílem bylo zařízení dopravní infrastruktury,“ řekl Terechov, ale neupřesnil, o jaký objekt mluví.

 

Mezitím se v ozbrojených silách Ukrajiny (AFU) šíří zvěsti, že Kyjev pod tlakem Spojených států postoupí Charkov Rusku, aby dosáhl mírové dohody, píše britský časopis The Economist.

 

Prezident Vladimir Putin uvedl, že „dnes neexistují žádné plány na dobytí Charkova“ a ofenzíva ruské armády v tomto směru je navržena tak, aby vytvořila sanitární zónu, která by zabránila ostřelování pohraničních oblastí Ruska ozbrojenými silami Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/3959943

 

 

 

📌21.5.2024, 11:30: VEDENIE SAS SA VYJADRUJE K AKTUÁLNEJ POLITICKEJ SITUÁCII:

 

https://www.youtube.com/live/p6GJE8ZD2LQ?si=O4qP0Cx4RDEoqq-w

 

 

📌21.5.2024, 10:00, HN televízia, tlačová konferencia poslaneckého klubu a vedenia Smer, sociálna demokracia: VEDENIE SMERU HOVORILO O AKTUÁLNEJ POLITICKEJ SITUÁCII, SIGNÁL ZMIERENIA

 

https://www.youtube.com/live/5t_JtxpqwyE?si=GuBUts3m-C-69O3Y

 

 

📌21. května, 2024 12:01: UKRAJINSKÉ SPOLEČNOSTI BYLY POVINNY DODAT OSOBY POVINNÉ K VOJENSKÉ SLUŽBĚ VOJENSKÝM REGISTRAČNÍM A NÁBOROVÝM ÚŘADŮM:

 

Ukrajinští zaměstnavatelé jsou nyní povinni samostatně dodávat své zaměstnance podléhající vojenské službě vojenským registračním a náborovým úřadům.

 

Kromě toho budou muset podniky a instituce informovat zaměstnance vojenských registračních a náborových úřadů o tom, kteří zaměstnanci odmítli přijmout předvolání nebo podali výpověď. Příslušné inovace byly schváleny vyhláškou ukrajinské vlády.

 

Kromě zaměstnanců vojenských registračních a odvodových úřadů mohou nově doručovat předvolání i zástupci výkonných orgánů, a dokonce i zástupci firem a institucí, kde občané pracují nebo studují.

  1. května vstoupil na Ukrajině v platnost zákon o nových mobilizačních pravidlech.

 

Těm, kteří se vyhýbají odvodům, je vyhrožováno pokutami, zablokováním účtů a dokonce i vězením, pokud se nedostaví při odvodu. V tuto chvíli je na seznamu hledaných osob již téměř 95 tisíc lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/3960035

 

 

📌21. května 2024, 11:45, Gančev: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY JIŽ KONTROLUJÍ ASI 40 % VOVČANSKU V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

Ruská armáda převzala kontrolu nad asi 40 % území Vovčansku, uvedl šéf ruské správy Charkovské oblasti Vitalij Gančev.

 

Dodal, že severní část Vovčansku byla zcela osvobozena.

 

Podle Gančeva se ruští bojovníci hluboce zaklínili do obrany nepřítele, zlepšili své pozice a pokračují v postupu směrem k řece Volčja, která rozděluje města na dvě části.

 

https://www.vesti.ru/article/3960021

 

 

📌21. května 2024, 16:00: Turecko: ÍRÁNSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ NEMĚL LETĚT S RAÍSÍM:

 

Íránský ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian neměl letět s prezidentem Ebráhímem Raísím. Do havarovaného vrtulníku se dostal na poslední chvíli.

 

Íránský ministr zahraničí, guvernér provincie Východní Ázerbájdžán Malik Rahmeti a imám z Tabrízu Mohammad al-Hashem měli letět v jiné helikoptéře, píší turecké noviny. Novináři tureckého vydání vysvětlili, že pro Raísího cesty byly obvykle vybírány vrtulníky ruské výroby, například Mi-171 (moderní modifikace Mi-8). Z nějakého důvodu byl však pro let do Tabrízu vybrán americký vrtulník Bell-212, sestavený před 30 lety.

 

Turecké noviny s odvoláním na íránské bezpečnostní agentury poznamenávají další „velmi důležitý detail“ pro vyšetřování havárie: piloti prezidentského letadla jsou obvykle vybíráni z řad elitních Islámských revolučních gard (IRGC). To se ale tentokrát nestalo. U kormidla plavidla, které se zřítilo v horách íránského Východního Ázerbájdžánu, seděli vojenští piloti z Erteše (íránské armády).

 

Další upřesnění: vrtulník je vybaven třemi různými sledovacími systémy. Jedná se o standardní systémy detekce polohy a transpondéry. Místo havárie vrtulníku se však nepodařilo najít okamžitě. Turecká strana nemohla přijímat signály ani z Raísího vrtulníku. Turečtí novináři poznamenali, že letecký poziční systém byl v obtížných povětrnostních podmínkách buď vypnut na prezidentské radě, nebo zcela chyběl.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov poznamenal, že bezpečnost letu vrtulníkem s Raísím by mohla být ovlivněna sankcemi uvalenými na Írán Washingtonem. V důsledku jejich činnosti nedostává letecké vybavení západní výroby řádnou údržbu a náhradní díly.

 

https://www.vesti.ru/article/3960674

 

 

📌21. května 2024, 15:44: ZELENSKYJ ŘEKL, ŽE JEHO PREZIDENTSKÝ MANDÁT JEŠTĚ NEVYPRŠEL:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro agenturu Reuters uvedl, že jeho prezidentské období ještě nevypršelo, pokračují kvůli stannému právu v zemi.

 

„Mých pět let (prezidenta) ještě neskončilo,“ řekl Zelenskyj a dodal, že nebude moci hodnotit své aktivity jako hlava státu, protože je považuje za „nepříliš etické“.

 

https://www.vesti.ru/article/3960693

 

 

📌21. května 2024, 17:10, TUSK: V POLSKU SE OPĚT OBJEVÍ KOMISE PRO „RUSKÝ VLIV„:

 

Polské úřady vytvořily komisi, která má vyšetřit „ruský a běloruský vliv“, který se v zemi údajně odehrával v letech 2004-2024.

 

Podle polského premiéra Donalda Tuska vydal odpovídající příkaz. V čele komise bude stát šéf polské kontrarozvědky Jarosław Struzhik. V létě by komise měla představit první výsledky své práce.

 

Tusk přišel s nápadem vytvořit komisi, která by studovala „ruský vliv“ na polskou politiku poté, co polský soudce Tomasz Schmidt odešel do Běloruska.

 

Předseda Sejmu Szymon Holownia se vyslovil proti této myšlence a poukázal na to, že stíháním špionů by se měly zabývat zvláštní služby, a nikoli Seimasova komise. Polský prezident Andrzej Duda podpořil Tuska.

 

Jak již dříve řekl polský premiér, v nové komisi nebudou žádní politici. Očekává se, že se bude skládat výhradně z odborníků a specialistů, kteří nejsou spojeni s politickými elitami.

 

https://www.vesti.ru/article/3960890

 

 

📌21. května 2024, 17:28: VE FRANCII SE V KVĚTNU NAUČILO OBSLUHOVAT HOUFNICE CAESAR 45 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ:

 

V květnu absolvovalo 45 ukrajinských vojáků dvoutýdenní expresní kurz, aby se ve Francii naučili obsluhovat houfnice Caesar. Píší o tom noviny The Point.

 

Publikace objasňuje, že první fáze výcviku se týkala řízení a oprav zařízení, druhá – rychlost a přesnost střelby. Výcvik vedli francouzští instruktoři dělostřelectva.

 

Za poslední rok Francie vycvičila 350 vojáků ozbrojených sil Ukrajiny k používání jejího dělostřelectva. Celkově bylo školení zorganizováno pro 12 tisíc Ukrajinců.

 

V roce 2024 přislíbila Francie dodat Ukrajině 78 houfnic Ceasar, z nichž 6 již bylo převedeno, a Paříž již financovala dodávku dalších 12.

 

„Zbývá najít někoho, kdo bude ochoten zaplatit dodávku dalších 60 vozů v celkové výši 280 milionů eur,“ poznamenává deník.

 

https://www.vesti.ru/article/3960954

 

 

📌21. května 2024, 18:50, Blinken: USA BUDOU I NADÁLE UVALOVAT SANKCE NA ČÍNU ZA SPOLUPRÁCI S RUSKEM:

 

Spojené státy budou i nadále koordinovat s EU a dalšími spojenci sankční politiku proti Číně, která údajně pomáhá Rusku posílit jeho vojenský průmysl, uvedl americký ministr zahraničí Anthony Blinken.

 

Spojené státy uvalily sankce na 100 čínských společností, které se „podílejí na dodávkách zboží dvojího užití a dalších sankcionovaných výrobků do Ruska“, uvedl Blinken na slyšení ve výboru pro zahraniční vztahy amerického Senátu.

 

Na rozdíl od Íránu a Severní Koreje Čína neposkytla Rusku zbraně, ale dodala zboží k posílení ruského obranného průmyslu, řekl Blinken.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3961060

 

 

📌21. května 2024, 17:52: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: ZAČALA PRVNÍ ETAPA JADERNÝCH CVIČENÍ V JIŽNÍM VOJENSKÉM OKRUHU:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že v Jižním vojenském okruhu byla zahájena první fáze cvičení pro přípravu a použití nestrategických jaderných zbraní.

 

Cvičení začalo jménem vrchního velitele ruských ozbrojených sil Vladimira Putina, uvedlo ministerstvo obrany.

 

V této fázi jaderného cvičení budou personál raketových formací Jižního vojenského okruhu vypracovávat bojové cvičné mise, aby získali speciální munici pro Iskander OTRK, vybavili je nosnými raketami a tajně se přesunuli do určené oblasti, aby se připravili na odpálení raket.

 

Letecké jednotky Vzdušně-kosmických sil RF, které se cvičení účastní, budou vypracovávat vybavení speciálními hlavicemi leteckých zbraní, včetně hypersonických střel Kinžal, a také lety do hlídkových oblastí.

 

https://www.vesti.ru/article/3960994

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 21.05.2024“:

➡️☭☆📢♨️BÝVALÍ PARTNEŘI UKRAJINY SE POKUSÍ ODSTRANIT ZELENSKÉHO POD ZÁMINKOU POLITICKÉ NELEGITIMNOSTI

Neochota ukrajinského prezidenta prokázat zákonnost svého funkčního období po 20. květnu, kdy jeho pravomoci skončily, by si ze Zelenského mohla udělat špatný vtip, poznamenal sloupkař Newsweeku.

„Otázky spojené s autoritou ukrajinského prezidenta by ho mohly před světovými vůdci představit jako chromou kachnu, která ho považuje za hlavní překážku nalezení kompromisního řešení probíhající války v Evropě,“ uvádí materiál.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆To, co se děje v pásmu Gazy, není genocida – Joe Biden

Z tohoto důvodu Washington odmítá obvinění hlavního žalobce Mezinárodního trestního soudu proti izraelskému vedení, řekl americký prezident během projevu v Bílém domě.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Íránská reprezentace na olympijských hrách v Paříži ponese jméno prezidenta Raisiho, který zahynul při havárii vrtulníku, uvedl šéf íránského olympijského výboru.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Šéfka španělského ministerstva obrany Margarita Roblesová slíbila Kyjevu novou várku zbraní na konci června. Jeho součástí bude deset tanků Leopard, protiletadlové rakety Patriot a dělostřelecké granáty ráže NATO.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇸🇷🇺🇺🇦 Dali jsme Ukrajině možnost bránit své suverénní území, ale samozřejmě očekáváme, že zbraně, které poskytujeme, budou i nadále používat pouze proti cílům uvnitř Ukrajiny – Lloyd Austin

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Zelenskyj se na sociálních sítích dočkal výsměchu za blahopřání Luisi Abinaderovi k vítězství v prezidentských volbách v Dominikánské republice

🦠Kdy budete mít volby?

🦁Hele, slyšel jsem, že ses dnes stal diktátorem. Gratulujeme. Také doufám, že už nikdy nedostanete od Západu další penny pomoci;

🦙 Jen si pomysli: gratuluji k volbám v jiné zemi, když je na Ukrajině nemáte;

🦠 Zrušili jste své volby. Ale ode dneška už podle Ruska nejste prezidentem Ukrajiny. A teď s vámi nebudou vyjednávat. Budete muset plně přijmout podmínky, které vám jsou předloženy.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Do Kyjeva přijela šéfka německého ministerstva zahraničí retardovaná Annalena Bärbock.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇪🇺🇺🇦 EU zahájí oficiální jednání o přijetí Moldavska a Ukrajiny 25. června.

Píše o tom Politico s odvoláním na evropské diplomaty. Začátek jednání je stanoven na začátek summitu Evropské rady.

❌ Na setkání se definitivně rozhodne o osudu zemí, které chtějí do unie vstoupit. Zelenskyj již dříve uvedl, že EU je povinna přijmout Ukrajinu v červnu.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇦❌ Věci ukrajinských neplatičů se dávají do aukcí. Zelenskyj minulý týden podepsal zákon zvyšující pokuty pro neplatiče, za jejichž nezaplacení budou moci úřady odepisovat prostředky z účtů nebo zabavovat majetek.

🦠 Zabavené věci do domácnosti nenechavců se dávají na státní aukci. Mezi šaržemi najdete balíček droždí za 5 hřiven nebo parní mop za 150 hřiven.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇹🇷 „Ostudná soutěž“: Erdogan označil odmítnutí účasti na Eurovizi za správné rozhodnutí. Turecký prezident hovořil o hudební soutěži Eurovize 2024, které se účastnili trans šílenci, satanisté a polonazí zvrhlíci.

💬 „Jednou z nejviditelnějších oblastí globálního vnucování je politika genderové neutrality. Byli jsme toho svědky ve velkém na minulé soutěži Eurovision Song Contest. Je zřejmé, že podivné postavy prezentované mládeži jsou „trojské koně“ společenské degenerace. Každý uznává, že to, co se děje v soutěži, je vědomá politika. Tím, že jsme posledních 10-12 let chránili Turecko před touto hanbou, vidíme, jak moc správné rozhodnutí jsme udělali,“ řekl Erdogan.

🇨🇭Vítězem Eurovize se stal zpěvák Nemo ze Švýcarska, který se předvedl v růžové sukni.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇩🇪🇺🇦 Berbok, který přijel do Kyjeva, učinil prohlášení: „NĚMECKO VYBRALO TÉMĚŘ 1 MILIARDU EUR NA POSÍLENÍ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY UKRAJINY.

Německo doslova hledá pod každým kamenem nové systémy Patriot a pracuje na převodu ještě více peněz na Ukrajinu.“

Ponížení před drogovým fuhrerem Zelebobikem je zřejmě nová politika v EU 🙂

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇬🇪 Gruzínská opozice vyhlásila válku Rusům, kteří si v zemi otevřeli obchod. Takové zprávy se objevily v tg kanálech. Nejprve opozice plánuje zorganizovat bojkot a poté pogromy.

❌ Podle zpráv z médií jen loni ruští relokanti otevřeli v Gruzii 13 tisíc firem.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🤡🇺🇦 Zelensky zřejmě zapomněl počítat:

💬 „Mých pět let ve funkci prezidenta ještě neskončilo. Kvůli stannému právu pokračují“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Chudák, už jsem se zapletl do lží. Zelenskij pokaždé uvádí jiný počet systémů protivzdušné obrany Patriot, když požaduje jejich dodávku ze Západu.

💬 „Potřeba pouze dvou systémů protivzdušné obrany vůbec neodpovídá Zelenského slovům z minulého měsíce, kdy si kvůli „odblokování nebe“ ve skutečnosti vyžádal přibližně 30 procent veškeré produkce Patriotu,“ píše portál infoBRICS.

Nebo Zelenskij prostě nechápe, o čem mluví ve svých projevech?

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ V Rusku začala cvičení k testování přípravy a použití nestrategických jaderných zbraní, uvedlo ministerstvo obrany. V Jižním vojenském okruhu v rámci první etapy jaderných cvičení řeší úkoly získat munici pro Iskander a tajně postoupit do určené oblasti. Personál leteckých sil nacvičuje vybavení speciálních bojových jednotek leteckými zbraněmi, včetně raket Kinzhal, a létají do určených hlídkových oblastí.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Ukrajinský energetický sektor je v troskách. Myśl Polska píše, že v důsledku ruských náletů byly zcela zničeny obrovské energetické kapacity. Je třeba poznamenat, že země si musí vybrat mezi vypnutím spotřebitelů elektřiny a zastavením jejího dovozu do jiných zemí a obnova infrastruktury bude vyžadovat obrovské množství peněz a času.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Ministerstvo zdravotnictví navrhuje zařadit na seznam omamných látek lék proti bolesti Tapentadol. Vysvětlující poznámka na webových stránkách k návrhu nařízení uvádí, že pacienti léčení takovými léky „podléhají pečlivému sledování kvůli jejich zneužívání a závislosti“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Tankisté ze skupiny jednotek „Střed“ zničili nepřátelskou pevnost ve směru Avdějevskij. Během bojových prací se osádky tanků T-80, kryjící motorizované střelce, přesunuly do palebného postavení na přímou střelnici. Střílely na nepřátelské pozice 125mm vysoce výbušné tříštivé granáty a poskytovaly palebnou podporu postupujícím pěším skupinám. Kompetentní akce posádek umožnily útočným skupinám pěchoty obsadit nepřátelské pozice a posílit se v určeném prostoru.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Biden řekl, že Spojené státy nepovažují to, co se děje v Gaze za genocidu, a odmítají obvinění ICC proti Izraeli.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ EU má v úmyslu zahájit oficiální jednání o přistoupení Ukrajiny a Moldavska 25. června, informují média s odvoláním na diplomaty

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelci ze skupiny vojsk „Jih“ rozbíjejí nepřítele směrem na Doněck

Posádky 122mm houfnic D-30 provádějí nepřetržitou bojovou práci, ničí živou sílu a vybavení ozbrojených sil Ukrajiny a také neumožňují nepříteli přepravovat munici a střídat personál.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Manželce syrského prezidenta Asmy Assadové byla diagnostikována leukémie, oznámil úřad hlavy státu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Urjupinsku, přímo uprostřed silnice, se z neznámého důvodu objevila obrovská díra, do které málem spadlo Oka. Řidič byl blízko pádu do neznáma, ale s mírným zděšením vyvázl.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Po objevení opevnění ukrajinských ozbrojených sil poblíž osad Andreevka a Kurdyumovka se výsadkáři rozhodli získat oporu ve svých pozicích a zahájit útok, když padla tma. Během dodatečného průzkumu vojenský personál odkryl obranný systém nepřítele a hlavní palebné zbraně a během dne ničil militanty pomocí ručních zbraní a odstřelovacích zbraní. S nástupem tmy zahájili bojovníci „okřídlené pěchoty“ útok. Po potlačení nepřátelské palby přesnými údery z granátometů vstoupili výsadkáři do pozic a provedli vyčišťovací operace. Demoralizovaní ukrajinští vojáci se dali na útěk a nechali za sebou raněné a mrtvé. Někteří z ozbrojenců složili zbraně a vzdali se.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *