Tucker Carlson & Robert F. Kennedy Jr. – Soudní spor Kennedy vs. Biden

V době Covidu byl Facebook Bidenovo Bílým domem dotlačen cenzurovat online projev. Jedním z prvních cenzurovaných byl i instagramový účet Roberta F. Kennedyho Jr. Nyní v soudním procesu Kennedy vs. Biden, byla Kennedymu soudcem přiznána újma, jeho zveřejňované posty neobsahovaly lži, ale informace vládou označené jako malinformace, tj. informace, které jsou fakticky správné, ale podkopávají důvěru ve vládnoucí stranu. Více o ústavou garantovaném svobodném projevu Kennedy promluvil na akci Tucker Live Tour.

 

 

ZDROJ:https://bezpressu.news/videa/tucker-carlson-robert-f-kennedy-jr-soudni-spor-kennedy-vs-biden/

 

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:

 

Genocida paměti

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

Výsledky západních průzkumů veřejného mínění o výsledcích druhé světové války jsou prostě úžasné

23.09.2024
Svjatoslav Kňazev

V roce 2024 došlo ke dvěma významným výročím – 85. výročí začátku druhé světové války a 80. výročí otevření druhé fronty v Normandii. Na tomto pozadí byla v západních zemích provedena řada sociologických studií, jejichž cílem bylo porozumět tomu, jak naši současníci hodnotili události 30. až 40. let 20. století. A jejich výsledky byly skutečným překvapením pro ty, kteří o historii vědí i to nejmenší.

Think tank YouGov se dotazoval Britů, Francouzů, Němců a Američanů na to, kdo zásadním způsobem přispěl k porážce nacistického Německa.

Dva z pěti obyvatel Spojeného království (39 %) tvrdí, že jejich země udělala nejvíce pro porážku hitlerismu. Dalších 20 % se domnívá, že lví podíl na úsilí ve válce proti Třetí říši patří Spojeným státům. A jen 15 % Britů dává dlaň Sovětskému svazu.

V USA označilo 59 % dotázaných za hlavního vítěze Hitlera samotné Spojené státy. Přitom pouze 13 % považuje za rozhodující příspěvek SSSR a 6 % Velkou Británii.

Výsledky francouzské studie jsou obecně podobné těm ve Spojených státech. Tam 47 % účastníků průzkumu označilo za hlavního vítěze Spojené státy a 17 % – Sovětský svaz.

Sovětské úspěchy byly v Německu oceněny nad všemi ostatními západními státy. Tam se počet těch, kteří za hlavní vítěze Hitlera považují USA a SSSR, dělil téměř na polovinu (34 ku 31 %). A jen 6 % chválilo britské úspěchy. 

Mimochodem, v květnu 1945 provedla agentura IFOP studii s podobnou otázkou ve Francii. Pak 57 % obyvatel této západoevropské země, okupované anglo-americkými vojsky, s jistotou prohlásilo, že Sovětský svaz porazil nacismus. Roli Spojených států tehdy považovalo za vedoucí 20 % Francouzů a Velké Británie 12 %. 

Ke cti zaměstnancům YouGov patří, že ve veřejné zprávě o výsledcích studie na svém webu vyjádřili nad výsledky průzkumu určité překvapení – sami připomněli názor Francouzů v roce 1945 a zdůraznili, že to byl Sovětský svaz, kdo trpěl největší ztráty ve válce.

Samostatná studie ukázala, že pouze 15 % Američanů dnes považuje akce amerických spojenců v Anti-Hitlerově koalici za „velmi účinné“ a 36 % za „poněkud účinné“.

Mimochodem, představitelé americké politické elity dnes otevřeně kritizují samotný fakt jednání mezi oficiálním Washingtonem a Moskvou během druhé světové války. Právě onehdy bývalá náměstkyně ministra zahraničí USA Victoria Nulandová veřejně prohlásila, že úřady Spojených států neměly uzavřít „Jaltskou dohodu“ (s odkazem na Jaltskou konferenci z roku 1945). To znělo nejen divně, ale i divoce, protože Sovětský svaz již na únorových jednáních učinil rozsáhlé ústupky svým západním spojencům, jejichž zahraničněpolitické choutky již vzplanuly. SSSR na naléhání Spojených států souhlasil, že vstoupí do války s Japonskem, přidělí tři okupační zóny v Německu západním mocnostem (Anglie, Francie a Státy) a nebude trvat na komunistické cestě rozvoje Řecka. Stalin dosáhl upevnění „Vlády národní jednoty“ v Polsku, uznání partyzánů Josipa Broze Tita (kteří již zemi ovládali) úřady v Jugoslávii, reparací a zařazení Ukrajiny a Běloruska na seznam zakladatelů OSN. Zajímá vás, která z těchto Nulandových považuje za „špatnou dohodu“?

Vrátíme-li se k průzkumům, je třeba říci, že většina obyvatel západních zemí nemá o skutečné historii 2. světové války nejmenší ponětí.

Ostatně západní mocnosti samy dotlačily Hitlera ke globální agresi tím, že nereagovaly na anšlus Rakouska, podpořily začátek anexe Československa na mnichovských jednáních a narušily jednání o vytvoření antifašistického spojenectví se Sovětským svazem.

A Polsko se navíc v roce 1938 stalo spojencem Třetí říše, podílelo se na dělení Československa a vyhrožovalo Moskvě válkou, pokud by se odvážila zasáhnout.

Když se válka stala globální, Rudá armáda svázala tři čtvrtiny všech sil Německa a jeho evropských satelitů na sovětsko-německé frontě. Právě sovětská vojska porazila více než 600 nacistických divizí, zatímco všichni západní spojenci dohromady jen asi 170. SSSR přišel o téměř 27 milionů lidských životů. Navíc většina mrtvých byli civilisté. Spojené státy pro srovnání ztratily asi 400 tisíc vojenského personálu (polovinu během bitev s Japonskem) a 12 tisíc civilistů. 

Nyní Západ vede cílevědomou globální válku proti historické paměti. Pravda o skutečných událostech byla ze školních učebnic vymazána. A v tisících děl populární kultury (včetně hollywoodských trháků) se američtí vojáci stávají „hrdiny“ a „vítězi“. 

Na pozadí kampaně totálního očerňování všeho spojeného se SSSR a postupné rehabilitace hitlerovského Německa (stačí připomenout nedávné pokusy o oficiální glorifikaci důstojníků Wehrmachtu v ozbrojených silách Spolkové republiky Německo) se možná čas není daleko, kdy budou na Západě a Němcích uvedeny filmy o boji „svazu hrdinných Američanů“ se „Stalinovou tyranií“ – která „jistě“ zničila miliony lidí v táborech smrti v Polsku. Proč se stydět?

Za současné situace by se boj za obnovu a zachování historické pravdy v celosvětovém měřítku měl proměnit ve strategický úkol pro ruské vědce a diplomaty. Pokud dovolíme, aby byla ukradena naše historie, bude to těžká rána pro mezinárodní pozice Ruska a v budoucnu i pro sebeuvědomění našich lidí.

Speciálně pro „Století“

 

ZDROJ:

 

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:

23.09.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY:👹NĚMECKÁ POLICIE HONILA 10-LETÉHO HOCHA S VLAJKOU PALESTINY NA PROTESTECH V BERLÍNĚ; BOUŘE NA SÍTÍCH

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, The Times and, Roman Kirsch: VELKÁ EXPLOZE V RUSKEM VOJENSKÉM ZAŘÍZENÍ PO DRONOVÉM ÚTOKU NA TICHORECK V KRASNODARSKÉ OBLASTI… BEZ ZPRAVODAJSKÝCH DAT A PŘESNÝCH SOUŘADNIC OD ZÁPADU BY ZELENSKYJ NETREFIL NIC

 

https://youtu.be/SgaSeHrvRRA?si=Ih0sgxNU_sAkWcQo

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, Oneindia, Roman Kirsch: NĚMECKÁ POLICIE HONILA 10-LETÉHO HOCHA S VLAJKOU PALESTINY NA PROTESTECH V BERLÍNĚ; BOUŘE NA SÍTÍCH

 

https://youtu.be/UEyMWrK8dOk?si=DiKxgVt3T79siVPb

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝23. září 2024, Ing. Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO za Prahu:

BARTOŠ SI TRAFIKY NECHÁVÁ, I KDYŽ DOSTAL VÝPRASK.

FIALA NEUZNAL PORÁŽKU.

CO TEĎ?

 

👉PIRÁTI DOSTALI VE VOLBÁCH NAPROSTÝ VÝPRASK!

Místo původních 99 krajských zastupitelů mají dnes pouze 3.

Co na to 👺 ministr Bartoš?🙈

Rezignoval sice ve vedení své strany, ale tak nějak „po pirátsku”.🤡

👺 VE FUNKCI ZATÍM TOTIŽ ZŮSTÁVÁ DÁL A MINISTERSKÉHO KŘESLA SE ROZHODNĚ VZDÁT NEHODLÁ.

👉 Podle premiéra 👺 Fialy to prý fatální neúspěch pro SPOLU „NENÍ“ 😂.

To bychom se velmi divili, kdyby uznal porážku.

Češi ale jasně ukázali, že Pětikoalici nechtějí.

A není se čemu divit, protože více asociální a neschopnou vládu jsme tu od revoluce neměli.

👉 NA HRANICI CHUDOBY ŽIJÍ TŘI MILIONY ČECHŮ.

Statisíce lidí se topí v exekucích.

To jsou přesně ti lidé, které vláda celé roky ignoruje a kteří jí to teď spočítali ve volbách.

Je na čase, aby 👺 Fiala procitl do reality a pochopil, jakou situaci způsobili a že ne všichni berou statisícové platy jako pohlaváři ODS.

👉 Poslankyně za STAN, 👺 Barbora Urbanová, začala veřejně vydírat lídra koalice SPOLU ve Středočeském kraji Jana Skopečka.

Pokud Skopeček neumožní Starostům, aby si udrželi funkci hejtmanky, prý si „nenechá spoustu věcí pro sebe”.

Tomu říkám politická kultura Pětikoalice!

Kompromitující složky, vydírání. Nechutné.

👉 Senátní volby v Praze dopadli pro hnutí ANO překvapivě dobře.

Moc děkujeme za vaši podporu. Je vidět, že konečně už i v hlavním městě se mění nálada a lidé chápou, co se v naší zemi skutečně děje.

Nezapomeňte prosím přijít hlasovat i do druhého kola, které se odehraje již tento víkend.

👉 Národní centrála proti organizovanému zločinu opět zasahovala na pražském magistrátu.

Detektivové sbírali dokumenty ohledně oprav Barrandovského a výstavby Dvoreckého mostu. Je podezření, že se manipulovalo s tendry za 1,5 miliardy Kč. Hádejte, v čí zodpovědnosti opravy jsou? Samozřejmě Zdeňka Hřiba.

👉 Ředitel magistrátu hl. města Prahy svědčil na zastupitelstvu o tom, jak ho Zdeněk Hřib vydíral kvůli proplacení milionových faktur pro městskou firmu kontrolovanou Piráty. Ta je také vyšetřována policií. A pak, že prý Pirátská strana je morální maják. Ani náhodou.

👉 Trpělivost došla už i úředníkům hlavního města. Proti Hřibovi se vzbouřili a sepsali protestní dopis, kde se razantně ohradili proti jeho vyděračským praktikám a shazování viny na řadové zaměstnance úřadu.

Za nás nepřijatelné. Hnutí ANO stojí za nezávislostí úřadu, který musí pracovat apoliticky a nesmí ztratit svou důvěryhodnost!

👉 Děti v Praze nemá kdo učit. Sehnat učitele je v hlavním městě stále větší problém. Hnutí ANO na blížící se zoufalou situaci upozorňuje už několik let. Jak bývalý primátor Hřib, tak současný primátor Svoboda (ODS) vše ignoruje a věc se neřeší.

Na příštím zastupitelstvu budeme za hnutí ANO opět žádat nápravu i s konkrétními návrhy řešení!

 

https://youtu.be/MT_LyK7CfA8?si=r30MB-c7IRtmzSiw

 

🛑KDO JE ING. ONDŘEJ PROKOP? KDO HO JEŠTĚ NEZNÁ, TAK UVEDU NĚCO O NĚM!

 

PODPORUJE A POMÁHÁ: Ne z venkovních tlaků někoho, ale z vnitřních pocitů, jako rodák Prahy, kterému záleží na jeho občanech!!! Dělá to dobře a srdcem!!! Tohle je pro mě vzor politika!!!

👉 Život „90“ pomoc seniorům: Komunitní centrum, bezplatné poradny, kurzy přednášky, přátelské návštěvy, hovory, dopisování…

👉 Dobrý anděl: Tisícům nemocným, pravidelní měsíční příspěvky…

👉 Sbírka potravin: Potraviny a drogérie matkám samoživitelkám, seniorům, rodinám v krizi, lidem bez domova, psychicky a tělesně postiženým…

👉 Kapka naděje: Podpora, osvěta…

👉 Naše dítě: Pomoc týraným, zneužívaným, hendikepovaným, opuštěným, finanční, právní podpora, osvětová kampaň…

👉 A mnoho ještě k tomu navíc….

L.B.

 

 

📌23. září 2024:💥 JISTÉ LOBBY: ERDOGAN JMENOVAL TY, KDO JSOU ZODPOVĚDNÍ ZA NARUŠENÍ ISTANBULSKÝCH ROZHOVORŮ O UKRAJINĚ – STÁTNÍ AGENTURA ANADOLU.

 

„Jednání v Istanbulu prokázala úspěch aktivní role Turecka. Určité lobby však nechtěly, aby toto úsilí dosáhlo svého cíle, uvedl Erdogan.

Konkrétní jména turecký prezident nejmenoval, ačkoli jsou již dlouho známa – sám bývalý britský premiér Boris Johnson potvrdil, že ovlivnil Zelenského rozhodnutí vzdát se jednání s Ruskem.

https://t.me/to_je_nas_svet/29346

 

 

📌23. září 2024: 💥 50 MRTVÝCH A VÍCE NEŽ 300 ZRANĚNÝCH PŘI DNEŠNÍCH ÚDERECH IZRAELSKÉHO LETECTVA NA JIHU LIBANONU – LIBANON EMERGENCY CENTRE

https://t.me/to_je_nas_svet/29347

 

 

📌23. září 2024: 🇺🇸 💥 „NE“, TAK ODPOVĚDĚL BIDEN NA OTÁZKU, ZDA BUDE UKRAJINA OPRÁVNĚNA POUŽÍT ZÁPADNÍ ZBRANĚ K ÚDERU NA RUSKOU FEDERACI.

https://t.me/to_je_nas_svet/29348

 

 

📌23. září 2024: ☝️ PAVEL DUROV OZNÁMIL NOVÁ OPATŘENÍ PRO BOJ S NELEGÁLNÍM OBSAHEM NA TELEGRAMU.

Pomocí umělé inteligence byl vyhledávač messengeru upraven, aby se zabránilo jeho použití k prodeji nelegálního zboží. Nelegální obsah, který byl zjištěn, byl odstraněn.

Telegram také změnil své podmínky služby a zásady ochrany osobních údajů tak, aby IP adresy a telefonní čísla těch, kteří porušují pravidla, mohly být sděleny příslušným úřadům po celém světě v reakci na platné právní požadavky.

– Tak už je z něj také poskok Západu. No uvidíme, jak dlouho zůstane Telegram v použitelné podobě…

https://t.me/to_je_nas_svet/29350

 

 

📌23. září 2024, 12:19: SBU OZNÁMILA ZADRŽENÍ SKUPINY V ODĚSE, KTERÁ ÚDAJNĚ PLÁNOVALA UCHOPENÍ MOCI:

 

Bezpečnostní služba Ukrajiny informovala o zabránění ozbrojenému převzetí moci v Oděse. Bezpečnostním silám se údajně podařilo zneškodnit šéfa nepřátelské buňky a jeho asistenta.

 

Bojovníkům proti režimu bylo zabaveno více než 70 střelných zbraní a munice. Zástupci SBU také u členů odboje našli neprůstřelné vesty, helmy a další taktické vybavení.

 

„Obžalovaní plánovali zaútočit na administrativní budovy. Bezpečnostní služba Ukrajiny zmařila nepřátelské záměry, skupina byla neutralizována,“ uvedla tisková služba ministerstva.

 

Mezi zadrženými byl i 49letý obyvatel Krymu. Podle oficiální verze se mu podařilo naverbovat více než dvě desítky lidí.

 

„Zadržení jsou ve vazbě. Hrozí jim až 10 let vězení s konfiskací majetku,“ vysvětlila SBU.

 

https://www.vesti.ru/article/4157356

 

 

📌23. září 2024, 12:09, MAŠ: ŠKOLÁK S KLADIVY A NOŽEM ZAÚTOČIL NA SVÉ SPOLUŽÁKY V IRKUTSKÉ OBLASTI:

 

Školák ozbrojený kladivy a nožem zaútočil na spolužáky ve vesnici Balagansk v Irkutské oblasti. V důsledku toho byli zraněni tři studenti, píše kanál Mash Telegram.

 

Podle Mashe k incidentu došlo během přestávky před hodinou tělesné výchovy.

 

Podle kanálu Telegram student v šatně napadl jednoho ze svých spolužáků a „udeřil ho zezadu do hlavy“, načež začal křičet a několikrát se udeřil do rukou.

 

https://www.vesti.ru/article/4157319

 

 

📌23. září 2024, 13:03: PESKOV REAGOVAL NA MACRONOVA SLOVA O POTŘEBĚ PŘEHODNOTIT VZTAHY S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Evropa bude muset vytvořit novou bezpečnostní architekturu na pozadí rychlých změn ve světě a mezinárodních vztazích, což bude vyžadovat velké úsilí, řekl tiskový tajemník ruské hlavy státu Dmitrij Peskov v komentáři k prohlášením francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o přehodnocení vztahů mezi Evropou a Ruskem v souvislosti s potřebou přemýšlet o jeho nové formě organizace.

 

„Je zřejmé, že vzhledem k tomu, že bezpečnostní architektura Evropy se rychle mění, je nutné přebudovat novou bezpečnostní architekturu Evropy obecně,“ řekl mluvčí Kremlu a zdůraznil, že to bude za současných podmínek vyžadovat velké úsilí.

 

Peskov také poznamenal, že je důležité zajistit ruské bezpečnostní záruky v rámci nového systému.

 

Řekl, že nová bezpečnostní architektura v Evropě bude pro Rusko obzvláště znepokojující, protože Moskva se bude snažit chránit své legitimní zájmy a zavést vhodné bezpečnostní systémy.

 

https://www.vesti.ru/article/4157515

 

 

📌 🎚️🙏🕯23. září 2024, 13:28, AFTONBLADET: VE VĚKU 76 LET UMÍRÁ ČLEN SKUPINY ABBA ROGER PALM:    VE VĚKU 76 LET ZEMŘEL ROGER PALM, ŠVÉDSKÝ BUBENÍK A ČLEN SKUPINY ABBA. INFORMOVALY O TOM NOVINY AFTONBLADET.

 

Podle publikace hudebník zemřel v sobotu 21. září na komplikace Alzheimerovy choroby.

 

Palmova rodina na něj vzpomíná jako na vřelého a skromného muže, který byl vždy připraven postavit se za přátele a rodinu.

 

„Bude nám velmi chybět a zanechá za sebou velkou prázdnotu. Všichni na něj budeme vzpomínat s vřelým srdcem,“ uvedla rodina Palmových v prohlášení.

 

Podle informací z otevřených zdrojů se Roger Palm narodil v roce 1949. Kromě skupiny ABBA byl členem několika kapel. Takže hrál v Gimmicks, Beatmakers a Moonlighters.

 

V dubnu 2023 zemřel na rakovinu kytarista švédské skupiny ABBA Lasse Wellander. Hudebníkovi bylo 70 let.

 

https://www.vesti.ru/article/4157556

 

 

📌23. září 2024, 13:13, AP: ZELENSKYJ NAVŠTÍVIL MUNIČNÍ TOVÁRNU VE SPOJENÝCH STÁTECH A POŽÁDAL O DALŠÍ GRANÁTY:

 

Volodymyr Zelenskyj je na oficiální návštěvě Spojených států. Nejprve navštívil muniční továrnu v Pensylvánii.

 

Bývalý prezident využil příležitosti a požádal o další granáty pro ozbrojené síly Ukrajiny.

 

„Děkujeme, ale potřebujeme víc,“ citovala slova ukrajinského vůdce agentura Associated Press.

 

Agentura dodala, že Zelenského klid během návštěvy podniku střežily desítky policistů. Oblast kolem elektrárny byla zcela uzavřena.

 

Nutno podotknout, že závod se specializuje na výrobu velkorážných granátů, včetně 155 milimetrů. Společnost vyrábí také minometné střelivo.

 

https://www.vesti.ru/article/4157502

 

 

📌23. září 2024, 13:54: PESKOV PŘEDAL OTÁZKY OHLEDNĚ TESTŮ SARMATU MINISTERSTVU OBRANY:

 

Tiskový tajemník ruského vůdce Dmitrij Peskov předal Ministerstvu obrany Ruské federace dotaz týkající se incidentu, ke kterému údajně došlo během testů mezikontinentální balistické rakety Sarmat.

 

„Je to spíše záležitost, která spadá do kompetence naší armády. Proto doporučuji je kontaktovat,“ řekl novinářům s tím, že Kreml k tomuto tématu nemá informace.

 

https://www.vesti.ru/article/4157639

 

 

📌23. září 2024, 14:41, SMIRNOV: V KURSKÉ OBLASTI BYLO NALEZENO TÉMĚŘ 270 POHŘEŠOVANÝCH OBYVATEL:

 

Při osvobozování části Korěněvského okresu v Kurské oblasti bylo nalezeno téměř 270 lidí. Řekl to gubernátor regionu Alexej Smirnov.

 

„Celkem se nám při osvobozování našeho kraje podařilo najít 268 lidí. Z nich bylo 118 hledáno na žádost příbuzných. Je to výsledek dobře koordinované práce všech oddělení a struktur zapojených do zajišťování bezpečnosti,“ uvedl ve svém telegramovém kanálu.

 

Policisté našli 101 lidí. Podle šéfa kraje se jedná především o starší lidi, kteří přišli o doklady při nucené evakuaci. V současné době jsou ubytováni v dočasných ubytovacích střediscích nebo se usadili u příbuzných.

 

Podle šéfa kraje se někdy stává, že občané své nové místo pobytu na místní samosprávě nenahlásí. To komplikuje vyhledávání.

 

„Žádám všechny, kteří změnili své bydliště, aby se zaregistrovali a požádali o obnovení pasů a dalších dokumentů,“ řekl Smirnov.

 

Celkem bylo od začátku srpna přijato více než 770 žádostí od občanů, kteří ztratili kontakt s příbuznými a přáteli v Kurské oblasti. Pomoc lze získat na nejbližší policejní stanici, ruském Červeném kříži nebo zavoláním na horkou linku 8-800-250-56-29.

 

https://www.vesti.ru/article/4157707

 

 

📌23. září 2024, 14:19: PODLE MOSKALKOVÉ BYLO OTEVŘENO ASI 40 PŘÍPADŮ ŠIKANY ZE STRANY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Vyšetřující orgány zahájily 36 trestních řízení na základě údajů poskytnutých komisařkou pro lidská práva Taťánou Moskalkovou o šikaně civilního obyvatelstva v Rusku ozbrojenci.

 

„Na mou žádost zahájily vyšetřující orgány 36 trestních případů souvisejících s … zneužívání civilního obyvatelstva,“ řekl ombudsman novinářům.

 

Moskalková poznamenala, že některé případy souvisejí s vydíráním peněz od příbuzných ruských válečných zajatců.

 

Dříve uvedla, že byla neustále v kontaktu s armádou propuštěnou ze zajetí. Veřejný ochránce práv má v úmyslu pokračovat v práci na tom, aby se podílel na návratu ruských vojáků domů. Zaměstnanci úřadu komisaře jsou také v kontaktu se svými rodinami.

 

https://www.vesti.ru/article/4157696

 

 

📌23. září 2024, 15:50, GENERÁL MERILO: TALLINN A HELSINKY UZAVŘOU FINSKÝ ZÁLIV PRO RUSKÉ LODĚ:

 

Velitel estonských obranných sil Andrus Merilo uvedl, že Tallinn a Helsinky rozšiřují svou spolupráci v oblasti námořní obrany.

 

Merilo to oznámil Helsingin Sanomat. Strany podle něj vyvíjejí různé obranné plány pro případ hrozby ze strany sousedů.

 

Velitel estonských obranných sil poznamenal, že jednou z obranných možností je úplné uzavření Baltského moře pro ruské lodě.

 

Americký velvyslanec ve Finsku Douglas Hickey již dříve vyloučil vznik stálých amerických základen ve Finsku.

 

https://www.vesti.ru/article/4157903

 

 

📌23. září 2024, 16:53, NIKKEI: KOVY EXTRAHOVANÉ Z POPELA MRTVÝCH SE PRODÁVAJÍ V JAPONSKU:

 

V Japonsku na pozadí nárůstu úmrtnosti roste počet měst, kde se prodávají kovy extrahované z popela mrtvých. Vyplývá to z vyšetřování, které provedl deník Nikkei.

 

V Japonsku umírá každý rok více než 1,5 milionu lidí. Značná část těl je zpopelněna a zbytky popela a části kostí jsou předány příbuzným. Ze zbylého popela se extrahují cenné kovy (např. zlato a palladium ze zubních výplní, titan z kostních implantátů), které se pak prodávají v desítkách měst.

 

Publikace zjistila, že prodej kovů z popela ostatků provádějí orgány spravující místní krematoria. Na konci roku 2023 ve srovnání s rokem 2019 jejich tržby vyskočily 3,4krát.

 

Celkem v letech 2010 až 2023 úřady z prodeje těchto materiálů vydělaly 6,49 miliardy jenů (asi 45 milionů dolarů).

 

Podle novin prodávalo popel 42 z 88 velkých japonských měst.

 

https://www.vesti.ru/article/4158036

 

 

📌23. září 2024, 15:41, KUZMIN: RUSKO ŽÁDÁ SOUD V HAAGU, ABY ZAMÍTL NÁROKY KYJEVA NA KERČSKÝ PRŮLIV:

 

Moskva se odvolala k Mezinárodnímu arbitrážnímu soudu v Haagu, aby zamítl všechny nároky Kyjeva na práva pobřežních států v Kerčském průlivu, Černém moři a Azovském moři. Uvedl to velvyslanec ruského ministerstva zahraničí Gennadij Kuzmin.

 

Podle vedoucího ruské delegace jsou tvrzení Ukrajiny nepodložená. Diplomat ve svém projevu k soudcům poukázal na to, že nároky Kyjeva jsou mimo jurisdikci haagské arbitráže, takže by měly být odmítnuty.

 

Ukrajina v roce 2016 zahájila řízení proti Ruské federaci ohledně práv pobřežních států v Černém a Azovském moři a v Kerčském průlivu.

 

Dříve Kuzmin označil všechna ukrajinská obvinění proti Rusku z bránění plavbě v Kerčském průlivu za neopodstatněná. Velvyslanec připomněl, že Kerčský průliv není mezinárodní, takže se na něj nevztahuje Úmluva OSN o mořském právu.

 

https://www.vesti.ru/article/4157885

 

 

📌23. září 2024, v 16:04, POLITICO: BIDEN OZNAČIL DOHODU O GAZE ZA SVOU PRIORITU DO KONCE SVÉHO FUNKČNÍHO OBDOBÍ:

 

Americký prezident Joe Biden se chce zapsat do historie jako „mírotvůrce“. Před koncem svého funkčního období se chystá dosáhnout příměří v pásmu Gazy.

Podle serveru Politico šéf Bílého domu zorganizoval setkání s poradci pro národní bezpečnost a vyzval je, aby pokračovali ve spolupráci s oběma stranami konfliktu s cílem dosáhnout pozitivního výsledku.

 

Podle publikace pomůže uzavření příměří podle Bidena Kamale Harrisové vyhrát prezidentské volby.

 

Rana se dozvěděl, že od října 2023 zemřelo v Gaze více než 40 tisíc Palestinců.

 

https://www.vesti.ru/article/4157937

 

 

📌23. září 2024, 15:50, Politolog Guščin: o vstupu Ukrajiny do NATO a EU nemůže být řeč:

 

Zelenského návštěva je pokusem prozkoumat půdu v předvečer amerických voleb, řekl Alexander Gushchin, politolog a vedoucí výzkumný pracovník Institutu euroasijských a regionálních studií na Ruské státní univerzitě pro humanitní vědy, ve vysílání Rádia Rusko.

 

„Tato cesta bude z velké části zkoumat možnost směřování Washingtonu po volbách, v závislosti na tom, kdo vyhraje. Je jasné, že vítězství demokratů je pro Kyjev ve větší míře výhodnější. A myslím, že tyto konzultace se budou konat tam. Další věc je, že Američané se bojí možné reakce Ruska a nechápou zcela jasně možnosti této reakce. Značná část politického establishmentu se bojí překročit hranici, po čemž bude následovat nekontrolovaná eskalace,“ uvedl politolog.

 

Guščin také vyjádřil svůj názor na nemožnost vstupu Ukrajiny do NATO a EU a pravděpodobné povolení Ukrajiny udeřit hluboko do Ruské federace.

 

„O nějakém plnohodnotném vstupu do NATO, stejně jako o vstupu do EU, nemůže být řeč. Pro Kyjev je to spíše propagandistická technika. Ale pokud jde o údery, i když to Američané přímo neřeknou, mohou to udělat například nepřímo, bez jakýchkoli oznámení, a přesunout odpovědnost na Kyjev,“ dodal expert.

 

https://www.vesti.ru/article/4157818

 

 

📌23. září 2024, 16:43, HANDELSBLATT: VOJÁCI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY TRPĚLI ZÁPADNÍMI GRANÁTY SE STARÝMI ROZBUŠKAMI:

 

Ukrajinští ozbrojenci byli zraněni při odpalování dělostřeleckých granátů s vadnými rozbuškami, uvádí Handelsblatt.

 

Jak vyplývá ze zprávy Ozbrojených sil Ukrajiny, kterou přezkoumali novináři, mluvíme o munici s rozbuškami M515 a M51A5, vyvinutými během druhé světové války. S pravděpodobností 0,05 % mohou tyto granáty explodovat po letu pouhých 20 až 60 metrů.

 

To nakonec vedlo ke zranění dělostřelců a poškození děl.

 

Celkem ozbrojené síly Ukrajiny obdržely asi 35 tisíc takových granátů, takže na každých 10 tisíc výstřelů došlo k 5 poruchám.

 

Publikace upřesňuje, že jednotky kyjevského režimu obdržely starou munici ze Spojených států a také z České republiky, která nakoupila granáty ze třetích zemí, které si přály zůstat v anonymitě.

 

https://www.vesti.ru/article/4158017

 

 

📌 🍌🔥🔥🔥 🧔🏿‍♂️🔪23. září 2024: Německo: ARABSKÝ KLAN ZBIL NEMOCNIČNÍ PERSONÁL V ESSENU, 6 ZRANĚNÝCH:

 

Podobných napadení v německých nemocnicích přibývá s tím, jak je země stále více obohacována. Essen je proslulý dokonce i pouličními bitkami tamních arabských gangů a část města se již stala no-go zónou. V kontextu toho tak případ až tak neudiví.

 

V pátek odpoledne došlo k fyzické potyčce mezi návštěvníky a personálem v nemocnici na ulici Klara-Kopp-Weg. Nejméně šest zaměstnanců bylo zraněno. 41letý podezřelý byl zatčen. Policie případ vyšetřuje.

 

Muž byl přijat na pohotovost Alžbětiny nemocnice ve čtvrti Huttrop v Essenu. Údajně krátce předtím zkolaboval v supermarketu. Lékaři zoufale bojovali o život pacienta a mimo jiné provedli tracheotomii. Nakonec však pomoc přišla příliš pozdě a muž zemřel.

Kolem 15:10 bylo policejní řídicí středisko upozorněno na hádku v nemocnici. Když policisté dorazili na místo, situace se již uklidnila.

 

Několik zaměstnanců nemocnice uvedlo, že byli napadeni příbuznými pacienta. 23letá žena byla vážně zraněna a pět dalších zaměstnanců bylo zraněno lehce. 41letý turecko-libanonský občan byl zatčen.

 

Policie vyšetřuje podezření z nebezpečného ublížení na zdraví a poškození majetku a vyšetřuje, zda nebyl pachatel napojen na klanovou kriminalitu.

 

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/nemecko-arabsky-klan-zbil-nemocnicni-personal-v-essenu-6-zranenych/

 

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23. září 2024: 🟥ZEMSKÉ VOLBY V BRANIBORSKU OPĚT UKÁZALY PODIVNÉ NESROVNALOSTI V KORESPONDENČNÍCH HLASECH:

 

👉Jak se stále častěji ukazuje, tak korespondenční volby byly zavedeny zejména proto, aby bylo možné manipulovat s hlasy tak jak je třeba. Pravděpodobně není možné tímto způsobem zvrátit výsledek nějak razantně, nicméně jisté manipulace zde možné jsou.

 

👉To se opakovaně ukazuje ve volbách v různých zemích. Nyní se na možné manipulace opět upozorňuje v případě zemských voleb v Německu, kde právě korespondenční hlasy vykazovaly jisté podivné „anomálie.“

 

👉Korespondenční hlasy totiž pomohly vyhrát SPD namísto AfD, jak predikovaly všechny průzkumy.

 

👉Pokud se podíváte na podivné korespondenční hlasy, nemůžete nezaznamenat alespoň náznak podvodu. Spíš se zdá, že korespondenční volby pomohly kýžený výsledek zmanipulovat.

 

🟥OPĚT SE TAK UKAZUJE, ŽE TENTO ZPŮSOB VOLEB BY MĚL BÝT ZAKÁZÁN!!!

 

👉Z pohledu matematiky, přesněji statistiky, jsou mnohé výsledky korespondenčních voleb mimořádně zarážející. Tentokrát také v Braniborsku. Východiskem je zde přesné znázornění, které laskavě poskytl Statistický úřad.

 

👉Na grafech, kde vidíte první (dole) a druhé (nahoře) hlasování je vidět hlasy těch, kteří se dostavili osobně (1. – sytě zbarvený sloupeček) a hlasy korespondenční (2. – bledě zbarvený sloupeček).

 

👉Jak sami vidíte, tak všechny strany měly více hlasů korespondenčně – vyjma AfD, která má výrazně více hlasů z osobního hlasování:

 

ZA PRVÉ:

👉výsledky voleb nepodléhají náhodě. V zemi je populace lidí, kteří se rozhodli volit – a hlasují buď osobně, nebo poštou. Tato populace nemusí zcela odpovídat homogenní mase – to je argument těch, kteří tvrdí, že s hlasováním poštou je vše v pořádku.

Tvrdí, že poštovní voliči jsou „úplně jiní lidé, vysoce vzdělaní,“ a proto přirozeně inklinují k „levici.“

 

👉Tento falešný argument trval tak dlouho, dokud byl podíl poštovních voličů velmi nízký a zhruba odpovídal podílu Strany zelených na hlasech.

 

👉Mezitím se vydává neuvěřitelné množství poštovních hlasovacích obálek. V Braniborsku (údajně) třetina lidí volila korespondenčně a ne osobně.

 

👉Statisticky platí – což je obzvláště důležité pro projekce – že čím větší je podíl na celkovém uvažovaném množství, tím jistější lze vyvozovat závěry o jeho chování ve vztahu k němu.

 

🟥EXISTUJE NA TO OSVĚDČENÝ VZOREC.

 

👉Můžete také začlenit hodnoty, jako je předpokládaná nehomogenita, a přiznat, že například poštovní voliči se chovají „poněkud jinak“ než široká veřejnost. To lze vyjádřit i čísly.

 

👉Je však zcela nemyslitelné, aby se poštovní voliči, kteří tvoří třetinu celku, chovali velmi výrazně jinak. To nelze vysvětlit logicky – a už vůbec ne statisticky. Podle intervalu spolehlivosti bude odchylka pravděpodobně v oblasti jednoho procenta, ale v žádném případě nepřesáhne jednociferné číslo.

 

👉Volební chování braniborských korespondenčních voličů se však prý natolik odchyluje od volebního chování braniborských voličů, kteří se k volbám dostavili osobně, že zejména voliči AfD se chovají z více než 100 procent jinak, než by se očekávalo.

 

👉Soudě podle výsledků voleb do Europarlamentu v Braniborsku, které se konaly před několika měsíci, vyvstávají další otázky. Jak to, že najednou SPD získala více než dvojnásobek hlasů než před třemi měsíci?

 

🟥TO SE ZA TAK KRÁTKOU DOBU TAK RAZANTNĚ ZMĚNILY VOLEBNÍ ZVYKLOSTI LIDÍ V TÉTO SPOLKOVÉ ZEMI?

 

👉Takto volili voliči z Braniborska v letošních eurovolbách. Nyní vítězní socani byli až třetí s méně než polovičním ziskem hlasů, zatímco výhra AfD byla drtivá:

 

👉Pro srovnání: takto dopadly včerejší zemské volby v Braniborsku. Všimněte si, že socani mají více než dvojnásobek hlasů oproti hlasům v červnových eurovolbách.

 

🟥TO VŠE DÍKY KORESPONDENČNÍM HLASŮM!!!

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/zemske-volby-v-braniborsku-opet-ukazaly-podivne-nesrovnalosti-v-korespondencnich-hlasech/

 

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23. září 2024: SKOTSKO: ŠKOLA UMOŽŇUJE ŽÁKOVI, ABY SE IDENTIFIKOVAL JAKO VLK🙈:

 

V „pokrokových“ zemích se můžete identifikovat nejen jako jedno z bezpočtu různých pohlaví, ale můžete se také prohlásit za jakékoli zvíře či dokonce věc. Tedy můžete být čímkoli, čím se údajně cítíte být.

🐸🐧🦉🦄🦋🐍🐢🕷🦎🦖🐙🦀🐟🐬🐳🦈🐊🐆🦓🐘🦛🦏🐪🦒🦘🐉🐲

🥾🧦🌂☎️📺⏰🔨⚒🛠🔪💣🧲🔫🚽🪑📯🗑

 

A pozor, není to považováno za psychickou nemoc, která žádá hospitalizaci, jako tomu bylo v minulosti, kdy podobní jedinci končili na uzavřených odděleních.

 

Naopak, dnes musí každý tuto novou identitu akceptovat – a v některých zemích vás dokonce mohou potrestat za to, že odmítáte daného jedince oslovovat a chovat se k němu podle toho, čím se cítí být.

 

Jistý skotský chlapec údajně patří k rostoucí skupině dětí a mladých lidí, kteří trpí takzvanou „druhovou dysforií.“ Podle neuropsychologa však žádný takový stav ve vědě neexistuje.

 

JDE TUDÍŽ O ZCELA SMYŠLENOU DIAGNÓZU, která umožňuje akceptovat i sebešílenější úchylky a na druhou stranu prznit mladou generaci tím, že jim tyto změny identity budou prezentovat jako normu podobným způsobem jako se to již děje v případě transpropagandy.

 

V důsledku woke ideologie se děti a mladí lidé stále více identifikují jako zvířata. Jejich stav byl v poslední době označován jako druhová dysforie. Skotský školák, který jí údajně trpí, se nyní může oficiálně identifikovat jako vlk, uvádí Daily Mail.

 

Podle klinického neuropsychologa Tommyho MacKaye však žádný takový stav ve vědě neexistuje. Není divu, že to zažíváme v době, kdy se mnoho lidí chce identifikovat jako něco jiného, ​​než kdo jsou.

 

VYSVĚTLIL: „Nyní máme radu, která, jak se zdá, bere na vědomí fakt, že se dítě identifikuje jako vlka, místo aby jim řekla, aby přestali a vyrovnali se sami se sebou, což by byl rozumný přístup.“

 

Potvrzení prvního známého případu ve Skotsku, kdy škola uznala studenta identifikujícího se jako zvíře, bylo odhaleno v oficiálních dokumentech. Noviny Daily Mail znají jméno postižené komunity, ale rozhodly se jej nezveřejnit, aby ochránily identitu postiženého dítěte.

 

Podle deníku městská rada uvedla, že nabízí osobní podporu a konkrétnější podporu od sociálního pracovníka, včetně poradenství a pomoci při učení, a dodala: „Existuje velmi málo konkrétních pokynů pro léčbu druhové dysforie.“

 

Úřady uvedly, že se držely příručky skotské vlády Getting It Right For Every Child (Girfec) a použily „kolo pohody“ k podpoře studentů bez ohledu na jejich překážky nebo problémy ve vzdělávání.

 

Toto je příručka, která zdůrazňuje, že je důležité pomáhat dětem „překonat nerovnosti“ a zajistit, aby jejich hlas byl slyšet v rozhodnutích, která ovlivňují jejich životy, s podporou tam, kde je to vhodné. Skotská vláda se k příručce odmítla vyjádřit.

((Udělali z našich dětí monstra!!!))

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/skotsko-skola-umoznuje-zakovi-aby-se-identifikoval-jako-vlk/

 

 

📌23. září 2024: CLANEK Z CASOPISU ROK 2002….POVODEN ZPUSOBENA HAARP

https://t.me/c/1586239095/80217

https://t.me/c/1586239095/80218

https://t.me/c/1586239095/80219

 

 

📌💥23. září 2024: 🇮🇱⚔️ 🇱🇧 SCÉNY TĚŽKÉHO IZRAELSKÉHO BOMBARDOVÁNÍ LIBANONU, PŘI KTERÉM PODLE LIBANONSKÉHO MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ ZAHYNULO PŘES 190 LIDÍ.

https://t.me/c/1586239095/80220

 

🇮🇱💥 🇱🇧 IZRAEL PÁCHÁ DALŠÍ VÁLEČNÉ ZLOČINY V LIBANONU A OSTŘELUJE CIVILISTY.

https://t.me/c/1586239095/80221

https://t.me/c/1586239095/80222

https://t.me/c/1586239095/80223

https://t.me/c/1586239095/80224

 

🇮🇱🇺🇸💥 🇱🇧 IZRAEL SAMOZŘEJMĚ TRADIČNĚ POUŽÍVÁ AMERICKÉ ZBRANĚ K ZABÍJENÍ CIVILISTŮ V LIBANONU.

Bomby Mk-82 a Mk-84 lze spatřit na izraelských proudových letounech, které se v současnosti používají v Libanonu.

https://t.me/c/1586239095/80225

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23. září 2024: FLASHBACK: VICEPREZIDENT HARRIS, OBAMA SPOJENÝ SE SEANEM „DIDDYM“ COMBSEM PRO DEMOKRATICKÉ ÚČELY

Prominentní demokraté mají úzké vazby s Combsem už desítky let.

 

FLASHBACK:Vysoce postavení demokraté mají svůj spravedlivý podíl na spolupráci s rapperem Seanem „Diddym “ Combsem, kterého federální úřady obvinily z obchodování se sexem, vyděračského spiknutí a dalších v znepokojivé obžalobě neuzavřené v úterý.

 

Viceprezidentka Kamala Harrisová, bývalá ministryně zahraničí Hillary Clintonová, newyorský starosta Eric Adams a bývalý prezident Barack Obama byli v průběhu let spojeni s umělcem „Hello Good Morning“ pro demokratické účely. Combs byl po celou svou kariéru jednou z hlavních celebrit podporujících demokraty.

 

V roce 2020 Harris – nyní demokratický favorit závodu v roce 2024 – poděkoval Combsovi za pořádání politické radnice o COVID-19.

 

„V sázce je teď hodně pro naše komunity a je důležité, abychom se dostali do popředí, jak koronavirus udržuje rasovou nerovnost a zdravotní rozdíly,“ napsal Harris na X.

 

Combs také sehrál klíčovou roli při zapojení mladých voličů demokratů na Národním demokratickém konventu v roce 2004, kde pro MTV zpovídal mladé delegáty a demokratické zákonodárce – včetně Obamy a Clintonové.

 

V roce 2008, jen několik dní před volbami, se Combs naposledy pokusil dvořit černošským voličům za Obamovu prezidentskou kampaň na demokratické akci – přezdívané „Last

Chance For Change Rally“ – ve Fort Lauderdale na Floridě.

 

V roce 2020 Combs podpořil tehdejšího kandidáta Joea Bidena na prezidenta a založil „Politickou černou stranu“ a zároveň řekl, že „bělochy jako Trump je třeba vyhnat“ v podcastovém rozhovoru s Charlamagne tha God.

 

Combs dostal klíč od New Yorku v září 2023, ale později ho vrátil na žádost starosty Adamse po zveřejnění videa z roku 2016, které údajně zachycuje rappera jak napadá svou bývalou přítelkyni , zpěvačku Cassie. Adams informoval Combse o zrušení klíče dopisem a klíč byl městu vrácen 10. června.

 

Combs byl součástí skupiny desítek černošských jedinců, kteří Bidenovi v srpnu 2020 zaslali dopis, v němž ho vyzývali, aby vybral černošského viceprezidentského kandidáta, což podle všeho odkazovalo na zprávy tehdejšího Sena. Harris byl příliš „ambiciózní“, než aby byl jeho volbou , uvedl The Hill.

 

Combs se v minulosti objevil s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem na fotografiích, především na galavečerech a dalších apolitických funkcích celebrit.

 

Combs vinu odmítl poté, co se v úterý dostavil do soudní síně na Manhattanu k obžalobě. V pondělí byl zatčen federálními agenty na základě zapečetěné obžaloby, USA. Potvrdila to prokuratura pro jižní obvod New Yorku.

 

Rapper byl obviněn z vydírání, obchodování se sexem násilím, podvodu nebo nátlaku a z přepravy k prostituci v obžalobě neuzavřené již v úterý.

 

PRO ZOBRAZENÍ OBŽALOBY KLIKNĚTE ZDE

 

Úřady tvrdily, že Combs řídil zločinecký podnik prostřednictvím svých podniků, mimo jiné Bad Boy Entertainment, Combs Enterprises a Combs Global. Podle neuzavřené obžaloby, kterou získala televize Fox News Digital, použil k naplnění svých sexuálních tužeb „násilí, používání střelných zbraní, výhrůžky násilím, nátlakem a verbálním, emocionálním, fyzickým a sexuálním zneužíváním“.

 

Combs zapojil své oběti do „fyzického, citového a verbálního zneužívání“, aby je donutil k účasti na „zrůdách“, četly soudní dokumenty. Hřebeny by také dodávaly drogy sexuálním pracovnicím a obětem, aby usnadnily pohlavní styk.

 

„Freak Offs byli propracovaní a produkovali sexuální vystoupení, která Combs organizoval, režíroval, masturboval během a často elektronicky nahrával,“ konstatovaly úřady. Hřebeny často poskytovaly jeho obětem nitrožilní tekutiny po „zrůdách“, aby se zotavily z fyzické námahy a užívání drog, uvádí se v obžalobě.

 

Během březnových razií v Combsově domě úřady zabavily „zrůdné zásoby“ spolu se třemi AR-15 se znehodnocenými sériovými čísly, uvedly soudní dokumenty. Federálové brali „případy a případy osobních maziv a dětského oleje, které Combsovi zaměstnanci údajně používali k skladování hotelových pokojů pro zrůdy – celkem více než tisíc lahví,“ řekl Williams na tiskové konferenci.

 

Žádosti Fox News Digital o komentář zaslané Clintonové, Obamovi, Adamsovi a Harrisovi nebyly před zveřejněním vráceny.

 

Když mluvčí Bílého domu sáhl po komentáři, odkázal Fox News Digital na prohlášení tiskové tajemnice Karine Jean-Pierrové během úterního tiskového brífinku. „Podívejte, je to pokračující – probíhající situace, právní záležitost. Musel bych vás odkázat na ministerstvo spravedlnosti. Všechno, tak nějak, se děje dnes. A tak jsem jen – jen se nevyjadřujeme k probíhající právní záležitosti. Odsud už to dělat nebudu. Takže to tam nechám.“

 

https://www.foxnews.com/politics/flashback-vp-harris-obama-associated-sean-diddy-combs-democratic-causes

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23. září 2024: ALBÁNIE JE V PROCESU VYTVÁŘENÍ LIBERÁLNÍHO MUSLIMSKÉHO MIKROSTÁTU, OZNÁMIL PREMIÉR EDI RAMA.

 

Navrhovaný „Suverénní stát řádu Bektashi“ by se stal nejmenším státem na světě, suverénní enklávou ve vatikánském stylu ovládající oblast o velikosti zhruba čtvrtiny Vatikánu.

 

Nový stát by povolil alkohol, umožnil by ženám nosit, co chtějí, a nezavedl by žádná pravidla životního stylu, což odráží tolerantní praktiky řádu Bektashi, šíitské súfijské skupiny.

 

Ráma řekl, že cílem nového státu je podporovat tolerantní verzi islámu.

 

Enkláva by byla v hlavním městě Albánie Tiraně. https://x.com/kos_data/status/1837486215672594583

 

 

📌⛔️STOP💉🎚️23. září 2024: VLOŽILI NEVIDITELNÉ MALÉ ROBOTY DO LIDÍ S KORONA VAKCÍNAMI!

 

Lidé to nevědí, ale vakcína obsahuje „pohybující se červy“ entity neviditelné pro lidské oko, které plavou kolem, pohybují se, množí se a skládají se do složitých struktur, což způsobuje krevní sraženiny v těle. Geometrie dokazuje, že vytváří „úhlové struktury“. Šroubovitá struktura ukazuje reakce mezi proteiny a pravoúhlé struktury vykazují krystalizaci. Je křišťálově jasné, že tyto záhadné nanočástice jsou zodpovědné za globální explozi „rakoviny“ a autoimunitních onemocnění!!!

https://t.me/c/1586239095/80241

 

⛔️STOP💉🎚️ DOKTOR PÍŠE: „ODSTRANIL JSEM TUTO SRAŽENINU Z ILICKÉ TEPNY.

 

Je přibližně 48 cm dlouhý a byl odstraněn před balzamováním.

Před rokem 2021 jsem nikdy neviděl srážet krev takhle!

Nevzpomínám si, že bych někdy za prvních 20 let ve své práci viděl takové krevní sraženiny.

Nejsem jediný balzamovač, který to vidí.

Věřím, že za to může z velké části vakcína covid

https://t.me/c/1586239095/80242

 

 

📌📢🔝🔝🔝23. září 2024: PÁR SLOV K VOLBÁM: CELKOVĚ LZE TEDY K VOLBÁM ŘÍCT NÁSLEDNÉ.

 

ANO výrazně posílilo v krajích

 

Spolu vedené Fialou totálně nepropadlo, ač si o dlouhodobě říká.

 

STAN taktizováním v různých místních koalicích předvedli to, co Pirátům před parlamentními volbami a rozhodně si udrželi své mandáty.

 

KDU-ČSL získala tradičně Jižní Moravu a zachránila svou reputaci v koalici Spolu.

Topka je kdo?

 

SPD zastavila propad, ale nijak vzhůru nestoupá. Nepomáhá jí ani spojování s dalšími rebely politické scény. To je k zamyšlení a jisté je, že ji potápí mediální nesnášenlivost.

 

PIRÁTI BUDOU I DÍKY VÝROKŮM O RUSKÝCH SVINÍCH, PROUKRAJINSKÉM LIPOVSKÉM A KRACHUJÍCÍ DIGITALIZACI VHODNÍ KE ZRUŠENÍ A PRAVDĚPODOBNĚ ZÁHY VYMAZÁNI Z POLITICKÉ MAPY ČESKÉ REPUBLIKY. To je velké pozitivum.

 

Bohužel, Babiš se vrátí v plné síle. Jeho souputníci jsou modrožlutí eurohujeři, covid vnímají jako s malými chybami dobře zvládnutý, bude pokračovat hon na podnikatele, a i když lze vnímat nepatrný odklon od Leyenové, budou líbat její prsten podobně, jako to dělá Fiala.

 

To je realita, kterou nelze změnit bez nového silného hráče. A ten na obzoru nikde není, i když Stačilo má jisté náznaky. Jen je tak nějak nesourodé.

 

NÁM UŽ TEDY NEMÁ TÉMĚŘ CO POMOCI.

https://www.inadhled.live/zajimavosti/par-slov-k-volbam/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 23.09.2024“:

➡️☭☆ Vojenský komisař zveřejnil na webu v říjnu 2024 seznam těch, kteří spadají pod MOBILIZACE. Je důležité sledovat ty, kteří mají služební fitness kategorie A a B!

🙏🏻Zveřejnili také seznam zabitých v Severním vojenském okruhu od 24. února 2022 do 10. září 2024.

Můžete se podívat na počet mrtvých, číslo je šokující🤧

Každý si to může ověřit👇🏻

voenkomat-mobilizant.spisok.rf

spisok-pogibshih.rf (https://t.me/+Ajm90IAxgyphYmIy)

➡️☭☆ Ruský postoj k otázce jaderných testů se nezměnil: Moskva je může provést, ale neudělá, pokud se jich Spojené státy zdrží, řekl náměstek ministra zahraničí Rjabkov.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Počet obětí dnešních izraelských úderů v jižním Libanonu se zvýšil na 182, 727 bylo zraněno, uvedly libanonské úřady.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ IP adresy a telefonní čísla uživatelů Telegramu, kteří porušují pravidla messengeru, mohou být předány příslušným orgánům v reakci na rozumné žádosti, řekl Durov.

Minulý týden francouzská média napsala, že Telegram po zatčení Durova začal reagovat na žádosti vyšetřovatelů ve Francii.

Později se objevily informace, že správa messengeru nyní reaguje na žádosti z jiných zemí.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Omsku bývalý člen SOBR brutálně zabil svou manželku, která se k němu po rozchodu nechtěla vrátit, a dal se na útěk před policií.

Jevgenij u vchodu zarazil svou bývalou manželku a začal se nabízet, že uzavře mír a znovu spolu bude žít. Rozhovor nedopadl dobře, začala hádka, při které nevhodný muž vytáhl nůž a šestadvacetiletou Anastasii několikrát udeřil do hrudníku a břicha. Dívka svým zraněním na místě podlehla.

Omsk nasedl do auta a pokusil se opustit region. Auto spatřili dopravní policisté a začala honička. V důsledku toho byl podezřelý zadržen. Evgeniy byl opilý a měl na sobě nůž se stopami krve. Po páru zůstaly dvě děti.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ V Udmurtii muž zapálil svou vlastní ženu, která ho otravovala a požádala ho, aby si sehnal práci

V soukromém domě před jejich dětmi začal manželský pár konflikt. V určité chvíli ten idiot vzal kanystr benzínu, polil ženu a škrtl zápalkou. Oheň okamžitě zachvátil tělo 31leté dívky, která na místě zemřela. Otec popadl své dva syny a vyběhl s nimi na ulici.

Bylo zahájeno trestní řízení.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ USA a spojenci mají za cíl připravit ukrajinský energetický systém na nadcházející zimu, která pro něj bude „náročná“, řekl Blinken.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záběry nejsou pro slabé povahy: v Primorye se medvěd vloupal do venkovského domu a napadl dva muže, kteří nepřežili;

Velký dospělý medvěd hnědý zabil dva muže na chatě v bývalé vesnici Blagoveshchenka. Zahynuli 87letý otec a 56letý syn. Specialisté na kontrolu lovu přijímají opatření k vypátrání agresivního dravce a je již vydáno povolení k odstřelu.

Den před tragédií medvěd nedaleko dače zabil a sežral psa.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Putin předložil Státní dumě návrh zákona o možnosti ruského prezidenta prodloužit funkční období předsedy vyšetřovacího výboru, které dosáhlo 70 let.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

23.09.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: ⚔️ ŠOK: FRANCOUZSKÝ PREZIDENT MACRON OHROMUJE EU A NATO; CHCE „SE OBEJMOUT“ S PUTINEM NAVZDORY VÁLCE

 

💝„Rešpektuj starých, keď si mladý.

Pomáhaj slabým, keď si silný.

Priznaj si chybu, keď sa mýlíš.

Pretože jedného dňa budeš Ty ten starý, slabý

a ten, čo sa mýlil…“ 💝

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, Oneindia, Roman Kirsch: FRANCOUZSKÝ PREZIDENT MACRON OHROMUJE EU A NATO; CHCE „SE OBEJMOUT“ S PUTINEM NAVZDORY VÁLCE

 

https://youtu.be/y_HrYjr9E5M?si=xyyzUa1_SBdYX0nY

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINOVA RAKETA ISKANDER ZNIČILA RAKETOMET HIMARS; UKRAJINA ZTRATILA PŘES 380 MUŽŮ ZA 24 HODIN; ZELENSKYJ JE NA DALŠÍ NÁVŠTĚVĚ VE SPOJENÝCH STÁTECH

 

https://youtu.be/c9okoYdyD4I?si=zWyX5wWoAG4fJEVv

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „BUDEME VÁS BOMBARDOVAT, DOKUD…“: ÍRÁNSKÉ REVOLUČNÍ GARDY A HIZBALLÁH „VYZÝVAJÍ“ IZRAEL PO VAROVÁNÍ ŠÉFA IZRAELSKÝCH OBRANNÝCH SIL HERZI HALEVIHO

 

https://youtu.be/c7RERVITa7o?si=5ZebeQHI4xoJVnRA

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ KURSKÁ ODVETA NUTÍ UKRAJINSKÉ VOJÁKY SE VZDÁVAT; VÍCE NEŽ 16.000 ZABITO A ZNIČENO 126 TANKŮ

 

https://youtu.be/vI20sjmcF4E?si=_Z1PcWeWHADEwwiY

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN DĚLÁ DÍRU DO ZELENSKÉHO „VÍTĚZNÉHO PLÁNU“; RUSKO ODMÍTÁ SE ZÚČASTNIT DRUHÉHO MÍROVÉHO SUMMITU.

 

https://youtu.be/OcN-wmfDwBE?si=oQvy1ZLh03niQe4d

 

 

📌23. září 2024: DOKUMENTY KIM PORTERS ODHALUJÍ NĚCO ŠOKUJÍCÍHO: P. DIDDY  MĚL SEX S „MLADÝMI CHLAPCI“.

 

Byla tam i 18letá popová hvězda, která se později proslavila. Neuvádí žádná jména. Proslýchá se ale, že má na mysli Justina Biebera (30).

 

Podle vydavatele knihy sexuální pásky s náctiletými popovými hvězdami „prodaly hollywoodským studiím jiné strany“.                                                                                 https://www.nau.ch/people/welt/p-diddy-tote-ex-packt-in-neuem-buch-uber-ihn-aus-66831441

 

💥 KIM PORTER, DIDDYHO ASISTENTKA A MATKA JEHO DĚTÍ, PRÝ NAŠLA VE SVÉM TREZORU KOPIE SEXUÁLNÍCH VIDEÍ, NA KTERÝCH JE DIDDY S MALÝMI DĚTMI.

 

Porter si údajně vytvořila kopie pásek pro svou vlastní ochranu. Tvrdila, že obsahují věci, které si nikdy nedokázala představit.

 

Nedlouho po objevení pásek Porter tragicky zemřela na zápal plic. Někteří členové její rodiny však zůstávají přesvědčeni, že Diddy se podílel na její předčasné smrti.

 

Kde jsou teď kopie těchto pásek?

https://t.me/c/1586239095/80191

 

💥 DIDDYHO BÝVALÝ BODYGUARD GENE DEAL NA FOX NEWS: „MYSLÍM, ŽE TO NEBUDE MÍT VLIV JEN NA CELEBRITY. NA SVÝCH VEČÍRCÍCH MĚL POLITIKY, KNÍŽATA A KAZATELE.

 

A myslím, že si o nich dělal poznámky.“

https://t.me/c/1586239095/80192

 

 

📌 💥 23. září 2024: URSULA VON LEYENOVÁ….V KYJEVĚ OZNÁMILA PŘIDĚLENÍ PŮJČKY VE VÝŠI 35 MILIARD EUR UKRAJINĚ, — FINANCIAL TIMES S ODVOLÁNÍM NA ZDROJE

 

Půjčka bude poskytnuta jako součást plánu G7 přilákat 50 miliard dolarů budoucích příjmů ze zmrazených ruských aktiv.

Takhle se kupují země

https://t.me/c/1586239095/80194

 

 

📌23. září 2024: ADRENOCHROMOVÉ KONTRAKTY pro ELITY

 

https://rumble.com/v5e5lzx-taylor-swift-insider-leaks-adrenochrome-contract-elites-must-sign-to-join-i.html

 

📢 📢 📢  PRO OSVĚŽENÍ FAKTŮ DĚJIN A HISTORIE Z ARCHÍVU O ADRENOCHROMU:

 

➡️🏴‍☠️19. srpna 2024, 01:30: VE SPOJENÝCH STÁTECH VĚDCI TESTUJÍ LÉK, KTERÝ DOKÁŽE OMLADIT LIDSKÉ TĚLO: 😂

 

Ve Spojených státech společnost Telomir Pharmaceuticals 😂testuje nový lék, který může zpomalit nebo zvrátit stárnutí těla.

 

O zkoušce inovativního léku informovala televizní společnost ABC7. Je třeba poznamenat, že jeho účinek již byl testován na psech.

 

„Generální ředitel společnosti Telomir Pharmaceuticals Dr. Christopher Chapman ve spolupráci s Dr. Michaelem Roizenem z Clevelandské kliniky testoval nový lék zaměřený na prodloužení telomerických čepiček na lidských kmenových buňkách,“ uvádí se v článku. To umožní buňkám pokračovat v reprodukci, takže pacient užívající lék bude moci omládnout.

 

Testů se zúčastnili dva starší psi – německý ovčák Zeus, který trpí rakovinou, a novofundlandský benson, kterému byla diagnostikována artritida. Téměř okamžitě po zahájení užívání léku se stav psů výrazně zlepšil. Zkoušek se účastní celkem 10 psů. Očekává se, že výsledky studie budou zveřejněny v roce 2025, uvádí RIA Novosti.

 

Zástupci společnosti doufají, že v budoucnu bude nový lék schopen pomáhat lidem. Podle předchozích preklinických studií se telomery v umělých podmínkách prodlužují o 200 procent.

 

((Hledají náhradu za „Adrenochrom???“ Už nemají malé děti dostatek na zrůdné mučírní stoly??? 👺))

 

https://www.vesti.ru/article/4099719

 

 

➡️🏴‍☠️9.2. 2024: 🤰👶🎚️ 🛑 OD ROE V. WADE V ROCE 1973 BYLO PŘI POTRATECH ZABITO 63 459 781 DĚTÍ

(ČÍSLA Z NÁRODNÍHO VÝBORU PRO PRÁVO NA ŽIVOT)

https://t.me/absurdnisvet/68526

https://t.me/LauraAbolichannel

 

➡️🏴‍☠️👶🎚️Svědectví ukazují, že úředníci Planned Parenthood /Plánovaného rodičovství a a společnost zajišťující odběr tkání, která připouští, že se kojenci buď narodili živí, nebo vykazovali známky života, jako je tlukot srdce, poté, co opustili matku při potratu. Perrin Larton, manažerka pro odběr tkání Advanced Biosciences Resources (ABR), pod přísahou přiznává, že věděla, že plody opouštějí matku, někdy „neporušené“ nebo s uzavřeným břichem. „Jsou ….vidím srdce, která jsou v neporušeném POC [produkt početí], která bijí nezávisle, ale nejsou k ničemu připoutaná,“

https://t.me/absurdnisvet/68527

 

 

➡️👶🙋‍♀️ 👶🙋‍♀️ 👶🙋‍♀️ 👹👹👹 ➡️🏴‍☠️PRAVDA O TOMTO SVĚTĚ, JEN PRO OTRLÉ –👶👶👶ADRENOCHROM. Tento film je absolutně nevhodný pro děti❌❌❌‼️‼️‼️

 

👉 Temné skupiny používají naše děti, proti dítě není mentálně naprogramované, jako jsou dospělí, jsou mnohem nevinnější, jsou mnohem více propojeny do jejich vyšších já, nebo do jejich božského já.

 

👉 Trauma, které uvolňují, je mnohem účinnější než u dospělých.

👉 Během těchto rituálních praktik, kterých se elity účastní, jednou se sloučenin, která se uvolňuje v dětském těle během mučení, při traumatu je sloučenina tzv. adrenochromu.

👉 Je uvolňovaná nadledvinkami, během vysoce traumatických incidentů a tento adrenochrom působí v podstatě jako droga.

👉 Tajné společnosti jsou skutečně předními organizacemi, které náborují lidi a postupem času, přesně zjišťují, jak nemilosrdný a krvežíznivý jsi. Tím, jak jdete dál a dál, stáváte se semknutý se svými bratry v bratrství, stanete se více a více zapojený, dostanete se hlouběji a hlouběji, začnou vás úkolovat s opravdu těžkými věcmi.

👉 Dokud nebudeme jako společnost čelit tomu, že se tyto věci skutečně dějí, že existuje centralizovaná kontrolní skupina, která za to odpovídá, budeme odsouzeni těmto lidem sloužit, a budou pokračovat v uplatňování kontroly nad námi.

🛑 ADRENOCHROM JE HOLLYWOODSKÁ DROGA MLÁDÍ A DLOUHOVĚKOSTI, JEJICHŽ CENA ČINÍ 1,5 MILIARDA DOLARŮ/ZA KG.

👉 Jeho chemický vzorec připomíná kralika. Jedná se o odebranou krev dětí, s co možná nejvyšší koncentraci adrenalinu. Krev je extrahovaná z epifýzy dítěte v okamžiku strachu a hrůzy, když hladina adrenalinu vrcholí. Krev dospělých není vhodná. Protože šišinka (malý nepárový orgán, součást mezimozku) s věkem neroste a produkce adrenalinu klesá.

👉 Toto je jen náznakem známých tváří z Hollywoodu, kteří údajně tuto drogu užívají. Když se podíváte třeba na Toma Cruise před 30. lety a dnes, tak zjistíte, že skutečně na rozdíl od své partnerky nezestárnul.

👉 Dopouštějí se těch nejstrašlivějších zločinů, aby získali onou zázračnou krev.

Ti bankéři a všichni ti Rotschildové se potom můžou dožívat těch 90. let, 105 let a 108 let, zkrátka když lidskou krev berete třeba 2x týdne, kdy berou transfuze, tak jim to prodlužuje jejich život.

🛑 VÍTE, JAKÁ SPOTŘEBA TĚCH DĚTÍ MUSÍ BÝT? CELOSVĚTOVĚ?

👉 Adresáty krevní plazmy lze identifikovat podle zarudlých očí.

👉 Dali jim ochutnat ráje a slibované věčnosti. Vraždy po narození, kdy je možné rodičům sdělit, že se dítě narodilo mrtvé. Armáda démonu se rozběhla po celé naši zemi a infikovala každý aspekt našeho života ďábelským uvězněním a zejména se soustřeďovala na ty největší a nejbohatší autority, které pak ovlivňovali další a další. Nejvlivnější lidé ze všech společenských struktur byli lákáni do osidel sexu s nezletilými do satanských rituálů, „omlazovacích“, praktik a tajných temných organizaci.

👉 Na zdánlivě nevinných večírcích pro mocné, pro poslance a politiky byli mnozí z nich vtahování do této špinavé hry a následně kompromitování patřičnou foto a filmovou dokumentaci.

👉 To znamená, že se ocitli pod kuratelou mocného a tlakového prostředku, kdy všichni takto podchyceni už šlapali jako hodinky. Politici přestávali sloužit lidu, ale hájili jen zájmy korporací, lékaři přestali léčit lidi, ale slepě složili ber svědomí farmaceutickým korporacím a pacienty udržovali v chronické nemocnosti a prakticky je pomalu zabíjeli!!!

👉 Kulturní pracovníci degenerovali veškerý kulturní a národní odkaz, finančníci bezostyšně okrádali veřejnost, pracovníci médii přestali seriózně informovat veřejnost a právnické elity jen kývali hlavami a všemu přihlíželi.

👉 Aby bylo možné získat další děti a zajistit tak zvýšenou poptávku po drahocenné surovině, BYL VYTVOŘEN ZÁKON, krátce implementován do severských zemí, které složí jako pokusná pole pro sociální inženýry.

Počty ukradených dětí dosahují do statisíců, a protože se systém osvědčil, je postupně zaváděn do dalších Evropských zemí. Děti jsou vydávány napospas pedofilům a satanistům. Jsou neustále přesouvány k pěstounům, až jejich stopa zmizí, definitivně končí a jsou k nedohledání. V současnosti jme svědky novodobého lovu lidí. Lovu dětí a jejich prodeje tyranům.

🛑 JUVENILNÍ JUSTICE – LOV NA DĚTI“. (juvenilní justice se označují právní normy, které pod pláštík em ochrany dětí umožňují odebírat děti z fungujících rodin.)

👉 Je to systém krutého bezpráví, který chytá do svých otrokářských sítí bezbranné děti. Z názvu by člověk předpokládal, že juvenilní justice se zabývá ochranou dětí a kriminalitou nezletilých.

🛑 ALE OPAK JE PRAVDOU:

👉 Juvenilní justice nemilosrdně vyrvává plačící děti zoufalým rodičům, a to z umělých, absurdních příčin a bez soudu. Rodiče jsou zbavování rodičovských prav bez odvolání. Tento zločinný systém, jež funguje ve většině zemích.

Například ve Francii v roce 2008 takzvané Sociální orgány unesli z rodin přes 110 tisíc dětí.

V Německu rodičům jen za 1 rok nenávratně ukradli 70.000 dětí.

🛑 JDE O NEJKRUTĚJŠÍ TYRANII A BEZPRÁVÍ V DĚJINÁCH LIDSTVA.

👉 Přesto, že jsou rodiče ochotní udělat cokoliv, aby dítě dostali zpět, téměř nikdy se jim to nepodaří. Musí se obrátit na takzvaný Juvenilní soud, co se táhne roky a většinou zcela bezvýsledně. Celý systém Juvenilní justice je podlým násilím na těch nejmenších, bezbranných a do nebe volající nespravedlnost.

👉 Jeho ovocem jsou zoufalé matky bez dětí, sebevraždy a umělí sirotci v novodobých lágrech. Většina dětí se stává živým tovarem výnosného zločinného obchodování. Juvenilní justice je abnormálně intenzivně propagovaná pod vzletnými podvodnými hesly o boji proti násilí v rodinách.

👉 Způsob, kterým se tento byznys zavádí, není pokutný černý obchod, ale státní zákon. Rodinu pod vznešenými frázemi o právech dětí likviduje vlastní stát!

🛑JAK FUNGUJE TATO NOVODOBÁ PIRÁTSKÁ SLUŽBA?

🛑 Jednou z pastí, do jaké se chytají děti, je takzvaná „LINKA DŮVĚRY“.

🛑 „Jestli se něčeho bojíš, ZAVOLEJ!“

👉 Po takové reklamě malé, ještě nerozumné dítě rádo zatelefonuje. Ve své naivitě řekne do telefonu vše. A neutrální informace o rodině se stávají důvodem, aby přišel pracovník sociální služby, provedl takzvanou preventivní kontrolu a odvezl nejen dítě, které zatelefonovalo, ale všechny, které se v rodině nacházejí.

👉 Past „LINKY DŮVĚRYje nejúčinnější v případě dospívajících, kteří často vzdorují rodičům. Prakticky v každé škole se setkáváme s plakáty, které vybízejí děti, aby volali na „Linku důvěry“, když rodiče takzvaně porušují jejich práva. Například, pokud Vaše dcera myje nádobí Juvenilní justice Vás za to může potrestat, protože využíváte její pracovní sílu. Jestliže nedáváte svým dětem nadměrné kapesné, dopouštíte se takzvaného ekonomického násilí.                                                                                                                                      Pokud nedovolujete Vašemu synovi se dívat na pornografii na Internetu, omezujete prý jeho právo na informace.

👉Totiž, podle Juvenilní justice si dítě může dělat co chce. Škodit sobě i druhým a Vy jako rodiče ho nesmíte vychovávat jinak, za to budete potrestání. Kromě toho, ve školách probíhají kurzy o takzvaných právech dítěte.

👉 Učí děti, jak právnicky správně podávat žalobu na vlastní rodiče. Jen za rok 2011 asi 20 nezletilých z Kyjeva podalo k soudu žalobu na své rodiče s požadavkem, aby byli zbaveny svých rodičovských prav. Jeden z případů, matka nepustila dceru na diskotéku a ta na ní podala žalobu k soudu.

👉 Pracovníci Juvenilní justice hledají cestu, jak dostat pod kontrolu každou rodinu. Za tímto účelem jsou dětem ve školách rozdávány dotazníky. Z informací o dítěti a rodině se tak vykonstruují umělé důvody ke kontrolní návštěvě a odebrání dítěte. Další důvod je, že byt potřebuje opravu, v místnosti je prach, na podlaze jsou rozházené dětské hračky….

👉 Mnoho důvodů k odebrání dětí jsou absurdní! Sociální pracovníci pracují s přesně dle genocidní ideologie. Zaměřují se na mnohodětné rodiny, sociálně slabé a svobodné matky, kde se dá čekat, že se proti zločinné mafii nebudou bránit. Pak se Juvenilní justice zaměřuje na bohaté rodiny.

👉Příkladem je rodina v Anglii. Když šla paní Ivana se straším synem na lékařskou prohlídku kvůli infekci, lživě obvinili jejího manžela ze sexuálního zneužívání chlapce. Vzápětí přišla sociální služba a odebrala obě děti. U snahy získat děti zpět, narazili manželé na neproniknutelnou zeď Juvenilní justice. Očerní rodiče, ukradnou děti, zničí rodinu, dají embargo na medializaci a když se rodiče brání, zakrývají jim ústa a hrozí trest!!!

🛑 „OSUDY DĚTÍ“:

👉 Děti jsou násilím vytrženy ze své rodiny a umístěny do cizího prostředí novodobých lágrů. Prožívají hluboká psychická traumata.

👉 Na Ukrajině je 90% dětí v domovech znásilněno, 70% chlapců končí ve věznici a 20% páchá sebevraždu.

👉 Většina děvčat se stává nedobrovolnými prostitutkami.

👉 Dětský domov se stává pouze přestupní stanici. Děti následně putují do náhradních rodin, které si je objednali, protože dítě je pro ně vynikajícím finančním zdrojem.

👉 V Německu narkoman si vzal do náhradní péče malého chlapečka, aby na něj dostával peníze. Za ně si však kupoval drogy, chlapci nedával jíst a týral ho. Po nějakém čase našli mrtvolku chlapečka v lednici.

👉 Je známo, že na západě v Juvenilní justici pracuje mnoho zvrácených lidí.

Narkomanů, bohatá kriminalita, spojená i z vazbou, homosexuálové a pedofilové.

Ti lobují, aby děti byli dané do rodin homosexuálů.

V USA už dostali homosexuální páry do rodin 300.000 dětí. Dle odhadů toto číslo by se mělo vyšplhat na 1 milion.

Většina homosexuálů jsou také pedofily, kde se děti dostávají. V roce 2011 bylo do USA prodáno 100.000 ruských dětí pedofilům. Mluvíme zatím jenom o oficiálních údajích.

…..Vraždící zrůda, Alžbeta II, Papež….               https://www.facebook.com/jaroslav.steiden/posts/4704759839553934/?vh=e&extid=MSG-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C

 

➡️🏴‍☠️ 🛑KDO VLASTNĚ STOJÍ ZA CELOU LGBTQ+, GENDEROVOU A SEXUALIZAČNÍ MÁNIÍ U DĚTÍ A MLÁDEŽE

 

👉 Je to OSN, řízené WHO‼️👹Tihle parchanti se snaží zaplavit svět svými zvrácenými sklony, jsou to oni, kdo tyhle kecy dávají do škol a školek a indoktrinují děti podle jejich přání. Sex s dětmi by měl být povolen. Měli byste být tak nejistí, že už nebudete vědět, zda jste chlapec nebo dívka. Nárokují si právo na odebrání dětí rodičům, pokud nesplní jejich nabídku. Chtějí zneužít děti pro své nemocné fantazie. Je tu někdo, kdo schvaluje tento projekt nebo ho chce podpořit❓ Děti znovu spojí svět❤️Lidé jsou tak otrávení všemi těmi fanatickými LGBTQ nesmysly proto se tento projekt neuskuteční.👍

 

➡️👶🙋‍♀️ 👶🙋‍♀️ 👶🙋‍♀️🛑 „GUATEMALŠTÍ MAKLÉŘI DĚTÍ: JAK BYLY UKRADENY TISÍCE DĚTÍ K ADOPCI

 

👉 Dítě čekající na adopci poblíž Guatemala City. Fotografie: Peter Casolino/Alamy

Od šedesátých let přesvědčovali dětští makléři často domorodé mayské ženy, aby se vzdaly novorozenců, zatímco únosci „zmizeli“ děti. Nyní je mezinárodní adopce volána jako způsob zakrývání válečných zločinů. Rachel Nolanová

 

👉 R. 2009, Dolores Preat šla hledat svou rodnou matku. Preat, jemně mluvená žena s účesem a brýlemi, byla adoptována jako pětiletá z Guatemaly belgickou rodinou v roce 1984. Její adopční papíry zaznamenaly její rodnou matku jako Rosario Colop Chim, původem z oblasti, která byla brutalizována v občanské válce, jež v letech 1960 až 1996 pustošila Guatemalu.

👉 Ve věku 32 let si Preat rezervoval letenku do Guatemaly. Podařilo se jí vypátrat ColopChima až do jejího domu v Zunilu, malém městečku sedícím v zeleném údolí u paty sopky. Zunil znamená rákosovou píšťalku v domorodém mayském jazyce K’iche‘ a obyvatelstvo města je téměř výhradně původní. (V Guatemale tvoří domorodí obyvatelé asi polovinu populace, identifikované a diferencované podle jazyka, podle rodného města a – zejména mezi ženami, podle pestrobarevných ručně tkaných oděvů.)

 

👉 I když Preat nemluvil a mluvil jen trochu španělsky, neměla problém najít ten správný dům. Když se objevila, Colop Chim tam nebyl, ale její sestra ano. Sestra byla zmatená. Colop Chim nikdy nedal dítě k adopci, řekla. Ale v roce 1984 někdo unesl dívku z druhé strany ulice a od té doby ji hledala její rodina.

 

👉 Preat přešel ulici a potkal ženu téměř jejího věku s velmi známou tváří: byla stejná jako její vlastní. Žena zavolala matce, která únos se slzami v očích vylíčila. Svědectví k pozdějšímu trestnímu případu zachytilo emoce okamžiku: „Rodina se shromáždila, Dolores jim řekla o adopci a všechno byl zmatek. Dorazily její tety a strýcové a jedna z nich řekla, že když viděl Dolores, pocítil volání krve.”

 

👉 Testy DNA potvrdily, co Preat cítil hned. Žena se známou tváří byla její sestra a matka ženy byla Preatovou rodnou matkou. Rosario Colop Chim ová vůbec nebyla Preatovou matkou, ale jejím únoscem. Preatově rodné rodině nějakou dobu trvalo, než dala dohromady celý příběh, ale nakonec si uvědomila, že poté, co ukradla dítě své sousedky, se Colop Chim vydávala za její rodnou matku, aby podepsala právní souhlas s adopcí.

 

👉 Při zabavení Preatu působila jako jaladora neboli dětský makléř: někdo, koho si právník najme, aby dodával děti za účelem jejich umístění do soukromých adopcí. K tomuto procesu by mělo samozřejmě dojít se souhlasem rodičů. V Guatemale tomu tak vždy nebylo.

 

👉 Preat je jedním z odhadovaných 40 000 guatemalských mezinárodních adoptovaných, kteří nyní žijí ve Spojených státech, Kanadě a Evropě.

👉 První vlna adopcí probíhala od konce 60. do začátku 80. let. Švédsko a Kanada byly oblíbenými ranými destinacemi. K nim se brzy připojily další evropské země včetně Francie, Velké Británie, Belgie, Nizozemska a Itálie.

👉 Druhá vlna, která začala v 80. letech, vyslala adoptované do USA. Některé guatemalské adoptované pocházejí ze sirotčinců, ale mnohé byly umístěny prostřednictvím soukromých adopcí. Agentury v Evropě a USA uzavřely smlouvu přímo s právníky v Guatemale, aby našly děti, porovnaly je s rodinami a vyřídily veškeré papírování bez soudního dohledu.

 

👉Tento systém byl drahý: celkové náklady na adopci začínaly na ekvivalentu 3500 dolarů na dítě, když byla adopce poprvé privatizována v roce 1977 a v pozdějších letech vystřelila až na 45 000 dolarů. Navzdory nákladům byly soukromé adopce populárnější než ty ze sirotčinců, protože byly rychlejší a adoptivní rodiče si mohli vybírat druhy dětí, které chtěli, místo aby se spoléhali na „zásobu“ obvykle starších dětí v sirotčincích. Jaladoras měl často mandát najít nejmladší možné děti nebo ideálně kontaktovat těhotné ženy, aby se před

narozením přihlásily k dětem.

 

👉 V polovině tisíciletí Guatemala předstihla další „odesílatelské“ země, včetně Jižní Koreje a až byla druhá za Čínou, pokud jde o počet dětí adoptovaných v zahraničí – v absolutních počtech, neupravených o počet obyvatel. Byla také jedinou zemí na světě, která v letech 1977 až 2008 povolila plně privatizované adopce. Na vrcholu boomu adopcí bylo jedno ze 100 dětí narozených v Guatemale dáno k adopci s rodinou do zahraničí. „Některé země banány vyvážejí,“ řekl ekonomu v roce 2016 jeden právník, který zařídil soukromé adopce.

 

🛑VYVÁŽELI JSME DĚTI:”

 

👉 Guatemala je často uváděna jako nejhorší scénář toho, co se může pokazit, když jsou adopce komercializovány a děti posílány z chudších zemí do bohatších. Vyložené únosy, jako byl ten Preatův, byly vzácné, ale jiné zneužívání bylo běžné. Některé byly technicky legální: ženy byly pod tlakem, aby se vzdaly dětí nebo podepsaly dokumenty, kterým nerozuměly, nebo byly osloveny, když byly těhotné, zda se chtějí vzdát dítěte.

 

👉 Existuje také mnoho zdokumentovaných případů, kdy ženy dostávaly za své děti malou částku – což bylo nezákonné. Navzdory hojným důkazům o korupci a zneužívání v rámci průmyslu již v 80. letech se mezinárodní adopce stala v Guatemale nezákonnou až v roce 2008.

 

👉 Poté, co byl Preat unesen, její rodiče roztrhali venkov a pátrali po dceři v nemocnicích a blízkých farmách. Únos nenahlásili policii, vyděsil je vzkaz, že únosce nechal vyhrožovat, že je zabije, pokud tak učiní. V každém případě byly úřady zdrojem strachu více než ochrany v mnoha oblastech země. V polovině 80. let postihlo Guatemalu nejnásilnější období dlouhé občanské války, v níž bylo vládními silami, armádou a policií zmasakrováno odhadem 200 000 civilistů – z nichž více než tři čtvrtiny tvořily domorodé mayské národy. Sociologové a historici dnes toto období často označují spíše jako státní teror než občanskou válku kvůli asymetrii násilí. Stovky dětí, které byly ukradeny vládními silami, byly umístěny do mezinárodních adopcí. Zločiny jako Preatův únos sdílely rysy s válečnými zločiny.

 

👉 Preatová podala trestní žalobu na Colop Chimovou v Guatemale a slyšení začala šest let poté, co se pustila do pátrání po své rodné matce. Její právníci se vyhnuli promlčecí lhůtě tím, že tvrdili, že se jednalo o víc než jen prostý únos. Preat byl „zmizel“ – že většina latinskoamerických zločinů. Nucené zmizení představovalo pokračující zločin, tvrdila obžaloba kvůli úzkosti a nejistotě, kterou Preatova rodina zažívala každý den od únosu, a kvůli jejímu vlastnímu dlouhodobému mylnému chápání její totožnosti.

 

👉 Preatův právník mi řekl, že tato právní strategie, průkopník v Argentině, byla jedním z mála způsobů, jak usvědčit válečné zločince, kteří byli jinak vyvedeni z míry promlčecími nebo amnestijními zákony. V roce 2015 byl Colop Chim odsouzen a odsouzen k 15 letům vězení. I když její zločin nebyl ojedinělý, série událostí vedoucích k jeho potrestání ano. Jen proto, že jaladora bydlela naproti své rodné rodině, se Preat dozvěděl pravdu.

 

👉 Makléři pracovali v tak různorodých zemích, jako je Haiti, Jižní Korea, Etiopie a Kambodža, ale obzvláště běžné byly v Guatemale. Ve španělštině má slovo jaladora seriálový podtext. Pochází ze slovesa jalar, aby táhl, jako aby odtáhl děti od rodných rodin. Fernando Linares Beltranena raději používá slovo prostředník. Tyto jazykové volby jsou pro něj důležité, jako pro právníka, který více než deset let pomáhal sladit děti s adoptivními rodinami. „Pracovali jsme přes prostředníky, kteří měli kontakt s matkami, které by se s největší pravděpodobností chtěly vzdát svých dětí,“ vzpomínal.

 

👉 Je pravda, že podle guatemalského a mezinárodního práva musí rodná matka souhlasit s tím, že se vzdá svého dítěte, aby mohla pokračovat v adopci. V kontextu extrémního ekonomického tlaku a nerovnosti však nebylo vůbec jasné, co představuje smysluplný souhlas porodních matek.

 

👉 Posledních deset let jsem strávil výzkumem adopčního průmyslu v Guatemale od roku 1968 až do jeho uzavření v roce 2008. Mnoho záznamů, které jsem četl, o soukromých adopcích a těch prostřednictvím státních sirotčinců, obsahovalo podpis od rodné matky v podobě otisku palce – což naznačovalo, že je negramotná.

 

👉 Linares Beltranena mě přijal ve své advokátní kanceláři v Guatemala City, ve své lehkosti a rozpínavosti, na sobě měl svého typického motýlka, který odstartoval knír Charlieho Chaplina. Adopce začal zařizovat v 80. letech, a nakonec dohlížel na stovky případů, většinou pro rodiny v USA. Zůstává jedním z nejnaléhavějších obhájců mezinárodních adopcí z Guatemaly.

 

👉 Protože se právníci pohybovali v bohatších kruzích než porodní matky, zadali práci při hledání dětí ženám, jako je Colop Chim, a někdy jim platili 500 dolarů za dítě a více. Jedna právnička mi řekla, že její „nejlepší“ jaladoras byli ti, kteří se předtím vzdali svých vlastních dětí k adopci.

 

👉 Mluvil jsem s několika právníky o soukromých adopcích, ale Linares Beltranena byl jediný, kdo řekl, že jsem vítán, když si prohlížím jeho staré spisy. Nikdy prý nespáchal zločiny a neměl co skrývat. Porodní matky, které jeho jaladoras našel, byly obvykle chudé a jejich těhotenství nechtěné, řekl mi.

👉 Bylo nezákonné, aby makléřky nabízely rodným matkám peníze, ale občas se to stalo. Častěji však používali jiné metody přesvědčování. Papíry Linarese Beltraneny spolu s policejními záznamy a guatemalskými zprávami ukázaly, že jeho jaladoras oslovuje chudé, často domorodé ženy, které jsou viditelně těhotné – doma, na autobusových zastávkách, v nemocnicích, na tržištích. Dětští makléři někdy také pracovali jako porodní asistentky, služebné, zdravotní sestry, porodníci nebo matrikáři, nebo provozovali školky nebo školky.

👉 Ptali by se, jestli má nastávající matka peníze na výchovu dítěte, nebo jestli by bylo dítěti lépe s cizí rodinou v zemi s více příležitostmi. Někteří jaladoras nesli fotoalba, která prolistovali před těhotnými ženami a ukazovali jim guatemalské chlapce a dívky v pohodlných domovech středostavovských rodin v zahraničí. Mnoho žen, které oslovili, už mělo malé děti, které se snažily nakrmit.

👉 Spisy Linarese Beltraneny obsahovaly fotografie adoptivního páru, často vyobrazeného v klasických celoamerických scénách, jako třeba společné sezení u piknikového stolu na přední palubě s grilem viditelným za zády. Jeden pár poslal fotku celé rodiny, jak spolu běhají. Interiéry mají buržoazní komfort: klavíry, koberce ode zdi ke zdi, krby.

Jeden spis popisuje rodnou matku, která pečovala o svých pět dětí bez pomoci některého ze dvou mužů, kteří byli jejich otci. Souhlasila, že dá své dva nejmladší chlapce k adopci. Jedna sociální pracovnice poznamenala:

👉 „Obléká se skromně, nosí diskrétní make-up. Člověk v ní vnímá: fyzické a duševní zdraví. Dá se považovat za normální inteligenci.

„Uvádí, že se rozhodla dát své děti v adopci, protože to, co vydělává, nestačí na nákup mléka pro nejmladší dítě. Protože jsou sourozenci, myslela si, že by spolu měli zůstat navždy.

„Vypadala velmi uplakaně, velmi trýzněně, zahanbeně, ale uznává, že její rozhodnutí zvýhodní její děti, protože po jejím boku by prožily mnoho útrap.”

Když byla adopce dokončena, tato matka podepsala svůj souhlas otiskem prstu. Její spis obsahuje plnou fakturu ze dne 1. července 1987.

👉 Poplatky za právníka činily 3500 dolarů na dítě a výdaje činily 3392,65 dolarů.

 

👉 V následujících desetiletích, kdy se stále více mezinárodních párů snažilo adoptovat z Guatemaly, by se ceny téměř zečtyřnásobily, ale extrémní chudoba porodních matek zůstala stejná. Jaladoras poskytoval službu, která byla žádanější než kdy jindy.

Slepičí mezinárodní adopce vzkvétají tak, jak tomu bylo v Guatemale, často dochází k odporu. Pokud odpor povede k tomu, že se adopce v určité zemi stanou nezákonnými, ostatní země rozšíří své adopční programy, aby uspokojily poptávku, která se v obchodu s drogami nazývá balónkový efekt – zmáčknout se zde a rozšíří se tam. V těchto dnech, kdy je Guatemala uzavřena, patří mezi oblíbené země Kolumbie, Indie a Haiti. Mezinárodní adopce celkově klesá, ale popularita mezinárodního náhradního mateřství prudce roste – což vyvolává podobné otázky, co představuje smysluplný souhlas vzhledem k drtivé chudobě a nerovnosti.

 

👉 V Guatemale v 90. letech byly známky sílící paniky nad adopcemi všude. Graffiti s nápisy „gringo robaninos“ (GRINGO ZLODĚJI DĚTÍ) a „Yankis robaninos fuera“ (Yankee dětští zloději ven) se objevily po hlavním městě.

 

👉 Pravdy o adopcích smíchané s pověstmi: že děti byly ve skutečnosti odebírány například za účelem obchodování s orgány nebo za „dětské součástky“. Několik cizinců cestujících po Guatemale bylo zabito nebo zmrzačeno pro podezření z krádeže dětí.

 

👉 Francisco Goldman, guatemalsko-americký novinář a autor, který v té době žil v Guatemala City, to vyjádřil takto pro Washington Post v roce 1994: „Všechno, co se týká příběhu o dětských částech, je pravda, až na gringos a dětské partie. Dodal: „Děti se v Guatemale kradou pořád. Ale ne pro jejich orgány, a ne pro cizince. Guatemalci je kradou k adopci.”

 

👉 Dětští makléři se v těchto obavách objevovali centrálně, a to z dobrého důvodu. Někteří vyloženě obelstili nebo donutili porodní matky, aby se vzdaly svých dětí.

Přesvědčili porodní matky, aby podepsaly prázdné dokumenty, které by mohly být později přepracovány do formulářů souhlasu, které by předstíraly právní vzdání se.

Další lest spočívala v tom, že porodním matkám řekla, že adopce je dočasná nebo že budou smět pravidelně vídat své děti.

Další měla nabídnout pokrytí léčebných výloh dítěte nebo léčebných výloh sourozence.

 

👉 I když je mezinárodní adopce v Guatemale nelegální už více než 15 let, obavy z únosců dětí přetrvávají. Jedna žena v malém městečku v departementu Jalapa mi řekla, že byla nedávno jediným rodičem, který zapsal své dítě do programu poskytujícího bezplatné školní potřeby, protože se všichni ostatní obávali, že to skončí tím, že cizinci odvezou děti ze země.

V tomto případě byla pomoc skutečná. Žena se obrátila ke svému malému synovi, který se kolem nás potloukal a poslouchal, a řekla mu, v co jsem doufal, že je to žertovný tón, že by se mnou raději neměl odcházet, jinak ho „proměním v mýdlo“.

 

👉 Vyskytly se případy odcizených dětí z nemocnice, případy žen, kterým sestry při měsíčním svitu jako jaladoras – obvykle ve venkovských oblastech – sdělily, že jejich děti zemřely při porodu. (Takové případy nejsou v Guatemale ojedinělé:

 

👉 Byly hlášeny v Izraeli, Chile a Španělsku. Mariela SR-Coline Fanonová byla adoptována jako dítě belgickou rodinou a v roce 2018 našla svou rodnou matku v Guatemale. Když se znovu shledali, její rodná matka jí řekla, že sestry v nemocnici řekly, že se narodila mrtvá, a odmítly ji nechat vidět tělo, protože tvrdily, že ho už pohřbily. Fanon napsalmemoáry s názvem Matka, nejsem mrtvá, ve kterých podotýká: „LIDSKÁ BYTOST, ŽIVÁ ANI MRTVÁ, NEMÁ ŽÁDNOU CENU. POPTÁVKA VŠAK VYTVÁŘÍ NABÍDKU.”

 

🛑 V USA SE O PODVODECH S ADOPCEMI DOZVĚDĚLY JIŽ V 80. LETECH.

 

👉 V roce 1996 vévoda Lokka, tehdejší šéf amerických občanských služeb a imigračních sekcí na americkém velvyslanectví v Guatemale, v rozhovoru uznal, že adopční právníci běžně falšovali papírování, obvykle výčtem nesprávného jména rodné matky, aby dovolili jiné ženě – jako je Colop Chim – „vzdát se“ dítěte.

 

👉 Aby se minimalizovaly podvody, začaly USA požadovat, aby porodní matky odcestovaly na velvyslanectví v Guatemala City k výslechu. Mocenské nerovnováhy a jazykové mezery však znamenaly, že rozhovory nebyly vždy spolehlivé – v neposlední řadě proto, že velvyslanectví se při rozhovorech s domorodými rodnými matkami spoléhalo na externí tlumočníky, často poskytované právníky.

 

👉 Navzdory těmto známým obtížím při ověřování souhlasu adopce do USA od 90. let raketově rostly. Podle amerického ministerstva zahraničí bylo ve Spojených státech adoptováno celkem 29 807 guatemalských dětí.

 

👉 Tjaladora, která údajně pracovala na Fanonově adopci, Ofelia Rosal de Gamas, byla neobvykle vysoce postavená žena. (Od té doby zemřela, ale v Belgii probíhá trestní vyšetřování jejího adopčního kroužku.) Rosal de Gamas byla švagrovou jednoho gen. Óscara Humberta Mejía Víctorese , diktátora, který vládl Guatemale v letech 1983 až 1986. Spolupracovala s několika právníky, kteří dodávali děti k soukromým adopcím, a její jméno se objevuje jako vytrvalý duch v archivech a při rozhovorech.

 

👉 Mnoho dětí, které Rosal de Gamas zprostředkovala, pocházelo z Malacataınu, města poblíž guatemalsko-mexické hranice. Otec Juan Mariıa Boxus, dvorní belgický kněz, kterého jsem potkal na faře v Malacataınu, vzpomínal na Rosal de Gamas, která v 80. letech často navštěvovala děti a vyptávala se na děti jménem belgické adopční agentury Hacer Puente. (Stejná agentura zorganizovala přijetí Dolores Preatové. Otec Boxus řekl, že Rosal de Gamas byla „vytrvalá“, i když v té době nic nenasvědčovalo tomu, že by byla zapletena do zločinů. Nezvykle na jaladoru někdy brala děti do Evropy sama. Jedna adoptivní matka na ni vzpomínala jako na „vysokou, trochu studenou“.)

 

👉 Rosal de Gamas také spolupracovala s Edmondem Muletem, právníkem s dobrými konexemi, který zařídil adopce pro kanadské rodiny. V roce 1981 Mulet podepsal pět žádostí o turistická víza pro děti, aby mohly cestovat do Kanady, což je nejrychlejší způsob, jak dostat děti ze země. Takový postup byl nezákonný, protože kanadské rodiny neměly v úmyslu vrátit se s dětmi do Guatemaly. Mulet byl zatčen a obviněn z falšování adopčních papírů. Při Muletově přípravném řízení v Guatemala City jedna z porodních matek vypověděla, že ji Rosal de Gamas oslovila na pouličním trhu, když byla těhotná. „Pořád jsme si povídali při různých příležitostech a ona mi dokonce občas přinesla chléb nebo tortilly jako dárek,“ řekla. „Nakonec se mě zeptala, jestli bych mu (dítě) nedala osobu, která by ho mohla uživit. ”

Další rodná matka, identifikovaná při slyšení jako Delia D, si vydělávala 45 quetzalů (7,50 dolaru) měsíčně prací služebné. Vypověděla, že byla zoufalá, když zjistila, že je těhotná: otec řekl, že její dítě nepozná, a ona se bála, že ji zaměstnavatelé vyhodí. Procházela se v parku v centru Guatemala City, když k ní přistoupil cizinec, zeptal se na její těhotenství a nabídl jí, že ji představí Rosal de Gamas. Když souhlasila, Rosal de Gamas ukázala svá alba s fotografiemi adoptovaných dětí, aby ji přesvědčila, že její dítě bude mít lepší život v zahraničí.

👉 Některé porodní matky uvedly, že před podpisem měly možnost přečíst si adopční dokumenty. Delia D však tvrdila, že když šla do Muletovy kanceláře podepsat doklady o vzdání se, nebyl tam a dvě mladé ženy ji hnaly s sebou. „Nečetla jsem (noviny) a oni mi je nečetli,“ řekla soudci. „Nezjistil jsem, co jsem podepsal. Seňorita mi řekla, že mám pět minut na podpis těch papírů.”

 

👉 Mulet obvinění popřel s tím, že případ byl politickou fraškou, jejímž cílem bylo pošpinit jeho image. Navzdory důkazům o zfalšovaných papírech byla obvinění stažena a on byl propuštěn z vězení. V následujících letech nadále usnadňoval adopce. V roce 1984 byl Mulet podruhé vyšetřován kvůli falšování adopčních papírů, ale vyšetřování nevedlo k žádnému obvinění. (Mulet pokračoval v prominentní kariéře v politice. V letech 1993 až 1996 byl guatemalským velvyslancem v USA; poté působil v OSN na různé vysoké úrovni, včetně náčelníka štábu tajemníka Pan Ki-muna. Loni kandidoval na prezidenta v Guatemale a v prvním kole si zajistil téměř 9% hlasů.)

 

👉 Dne 3. března 1987 policie provedla razii v domě, který vlastnila Rosal de Gamas, kde bylo drženo 16 dětí ve věku od jednoho měsíce do dvou let. Jakmile se porodní matky nechaly přesvědčit, aby se vzdaly dětí a dětí, právníci potřebovali místo, kde by je ubytovali, zatímco dokončovali papírování. Jaladoras proto někdy provozoval fakticky dočasné sirotčince. Policie obvinila Rosal de Gamasovou z falšování papírů pro těchto 16 dětí s vymyšlenými podrobnostmi o porodních matkách pro adopční kroužek. U ní doma policie našla adopční spisy i účtenky za péči o děti a rodné listy. Policie poznamenala, že platila chůvám 100 quetzalů měsíčně (40 dolarů) a adoptivní rodiče platili 20 000 až 30 000 dolarů za adopci.

 

👉 O vyšetřování Rosal de Gamas se široce psalo v guatemalských médiích, vedle příběhů o podvodných mezinárodních adopčních praktikách. Téměř o dvě desetiletí později, v polovině 90. let, se podobné příběhy začaly objevovat v mezinárodním tisku. The New York Times napsal: „Kritici zdejšího adopčního systému – soukromě řízeného a jedinečně zjednodušeného – tvrdí, že proměnil tuto zemi s 12 miliony obyvatel ve virtuální dětskou farmu. „Mnoho zpráv zmiňovalo „DĚTSKÉ HOTELY“, kde zahraniční rodiny žily pouhý týden, aby dokončily adopční papírování a přijaly dítě. Marriott v Guatemala City prodával pleny, mokré ubrousky a formuli vedle pohlednic v obchodě se suvenýry. Camino Real, kde kanadské matky čekaly na vyzvednutí dětí z Edmond Mulet, vybavil své pokoje lehátky.

Dolores Preatová vždy předpokládala, že její adopční papíry jsou v pořádku. Neměla důvod se domnívat opak, dokud nezačala pátrat po své rodné matce. Dotazy jiných osvojenců narazily do zdi, když vyšlo najevo, že jejich papírování je zfalšované. Zůstaly jim pochybnosti: opravdu se jich matka chtěla vzdát? Donutila ji k tomu jaladora? Donutila ji k tomu extrémní chudoba? Nebo by to mohlo být jedno z dětí, které během občanské války násilně zmizely?

 

👉 V roce 1987, v reakci na zatčení Ofelie Rosal de Gamas, guatemalský deník El Gráfico zveřejnil bombový útok na článek Carlose Rafaela Sota, publicisty a politického analytika. Soto v té době otevřeně psal o dvou otázkách, které se v cenzurovaném tisku obvykle nezmiňují: masakrech v armádě a zapojení mocných lidí do komercializovaných adopcí. Soto spojil vražedný státní teror na vysočině, která vysokou rychlostí osiřela domorodé děti, s právníky a příslušníky elity, kteří profitovali z adopcí. Označil „vykořisťování sirotků za cenný vedlejší produkt“ války, který je „předurčen k obohacení několika lidí“. Mezinárodní adopce, napsal Soto, je byznys a způsob, jak zakrýt válečné zločiny.

Stejně jako v mnoha ozbrojených konfliktech zahrnovala guatemalská občanská válka přivlastňování si dětí těch, kteří byli považováni za nepřítele, a umisťování do nových rodin, uvnitř země i mimo ni.

 

👉 „Násilné přemísťování dětí“ z jedné skupiny do druhé je součástí definice GENOCIDY OSN od roku 1948, včetně toho, že to byla jedna z technik, kterou nacisté používali k vyhlazení obyvatelstva.

 

👉 Zpráva z roku 2000 zjistila, že z 5000 dětí v Guatemale, které během války násilně zmizely, bylo nejméně 500 dáno k adopci. Většina z nich byla domorodá Maya. Skupiny na ochranu lidských práv upozorňují, že toto číslo je pravděpodobně mnohem vyšší, a to kvůli strachu, že budou hovořit o válečných zločinech a odlehlém umístění některých z nejvíce postižených komunit.

 

👉 Mnozí pravicoví Guatemalci stále důrazně popírají, že vůbec došlo ke genocidě, a historie dětí zmizela během státního teroru většinou mlčela, nebo byla umlčena. To se ale postupně mění. Dnes jsou zdi centra Guatemala City polepené tvářemi zmizelých, plakáty a nástěnnými malbami vyzývajícími ke spravedlnosti. Ty jsou často staženy, přelepeny apolitickými plakáty nebo zakryty vzorovanými graffiti prohlašujícími: „Žádná genocida se nekonala.“

 

👉 Pak se znovu objeví tváře zmizelých, opět zavěšené aktivistickými skupinami.

Jednou z těchto skupin je Hijos, španělskojazyčná zkratka pro děti. Hijos byl poprvé vytvořen v Argentině dětmi zmizelých dospělých. Guatemalská pobočka, která byla založena v roce 1999, nyní spolupracuje s adopcemi, které samy zmizely jako děti – včetně frankofonních adoptovaných z Kanady, Francie a Belgie.

 

👉 Další adoptovaní, včetně mnoha lidí, kteří nemají hotovost ani touhu cestovat do Guatemaly, se často scházejí v podpůrných skupinách v Evropě a USA. Preat je aktivním členem adoptivních podpůrných skupin a podle všeho uklidňující přítomností, radí ostatním adoptovaným, jak hledat své rodné rodiny a jak zacházet s tím, co najdou.

 

👉 Anglofonní skupiny se formují pomaleji, protože adoptovaní jsou mladší, ale ve Spojených státech jsou nyní dvě. Každý má více než 900 členů.

 

👉 Pasová fotografie Marie Diemarové, pořízená, když jí byly dva měsíce.

„Jen jsem potřeboval najít svou rodinu“: Skandál ukradených chilských dětí.

 

👉 Sítě přijatých skupin po celém světě lobbují za větší transparentnost vlád ohledně okolností jejich adopcí. Pomalu má jejich práce vliv. V roce 2022 francouzská vláda oznámila interní vyšetřování „s cílem identifikovat dřívější údajné nezákonné praktiky, aby zabránila jejich opakování“.

 

👉 Pod tlakem adoptovaných aktivistů Nizozemsko v roce 2021 zmrazilo všechny mezinárodní adopce. Jižní Korea, která za posledních 70 let umístila do zahraničí více dětí než kterákoli jiná země, loni zahájila první vládní vyšetřování své dlouhé historie mezinárodních adopcí.

 

👉 V roce 2022 v Guatemala City věšeli dobrovolníci s Hijosem plakáty po hlavním městě. Na jednom plakátu stálo: „5000 zmizelých dětí. Kde jsou? Zapálit genocidní stát. Chceme spravedlnost.”

 

👉 Jinde nebyl obraz o nic lepší. V USA je dnes Donald Trump favoritem mnoha lidí na to, aby se znovu stal prezidentem.

👉 Na Ukrajině se válka vlekla bez konce v dohledu. Nebezpečí, že zbytek světa dostane únavu z bitvy a ztratí zájem, je až příliš zjevné.

👉 Pak je válka na Blízkém východě a nezapomínáme na klimatickou krizi …

 

👉 Nový rok však přináší novou naději. V mnoha zemích, včetně Velké Británie a USA, se konají volby. Musíme věřit ve změnu. Že něco lepšího je možné. The Guardian bude i nadále pokrývat události z celého světa a naše zpravodajství se nyní cítí obzvláště důležité.

 

 

https://www.theguardian.com/news/2024/jan/04/guatemalas-baby-brokers-how-tens-of-thousands-of-children-were-stolen-for-adoption

 

➡️👶🙋‍♀️ 👶🙋‍♀️ 👶🙋‍♀️ 🛑 ROBERT DAVID STEELE MLUVIL V MINUTĚ 29:26 SVÉHO POSLEDNÍHO PODCASTU O ROBERTU DAVIDU STEELOVI, BÝVALÉM DŮSTOJNÍKOVI NÁMOŘNÍ PĚCHOTY A ŠPIONOVI CIA, KTERÝ VYŠKOLIL PŘES 8 000 ZPRAVODAJSKÝCH A POLICEJNÍCH ÚŘEDNÍKŮ V 66 ZEMÍCH.

 

👉 Steele byl chodící encyklopedií základních znalostí, souvislostí a analýz a v důsledku toho se u některých lidí stal velmi neoblíbeným.

Především jeho publikace o elitních pedo-zločineckých sítích byly trnem v oku aktérů hlubokého státu. Steele byl donedávna hlavním poradcem „Mezinárodního tribunálu pro přírodní spravedlnost (ITNJ)“, který vyšetřoval celosvětové obchodování s lidmi a sexuální a rituální zneužívání dětí. Robert David Steele oficiálně zemřel na COVID-19 na Floridě 29. srpna 2021 ve věku 69 let, ale o tom lze pochybovat.

Objevil jsem článek o Robertu Davidu Steelovi, který Daniel Prinz, autor knihy „Kdyby to Němci věděli…“, napsal jako hostující autor pro Epoch Times 6. dubna 2019. Článek již neexistuje, ale stále si jej můžete přečíst ve webovém archivu:

BÝVALÝ AGENT CIA: DĚTI JSOU VYCHOVÁVÁNY PRO PRODEJ A RITUÁLNÍ ZNEUŽÍVÁNÍ.“

 

https://web.archive.org/web/20190803044735/https://www.epochtimes.de/meinung/gastkommentar/ex-cia-agent-kinder-werden-zum-verkauf-und-fuer-rituellen-missbrauch-gezuechtet-a2847518.html

 

➡️👶👶👶 🛑 „ÚNOSY DĚTÍ“:

🔹 „Sociální úřad – úřad péče o mládež. Mluvíme o průmyslu! Mluvíme o miliardách!“

🔹 Únosy dětí, falešné zprávy a znalci, nezákonné zákazy kontaktu mezi rodiči a dětmi, únosy dětí do zahraničí, týrání a traumatizace dětí v domovech…

Inicioval a zaplatil úřad pro péči o mládež.

To vše bylo politikům léta známo, ale zamlčováno. (Stejně jako tento dokument, který již nelze nalézt v knihovně médií.)

🔹 Stát nemá zájem na ukončení obchodu s dětmi. Pouze ti, kteří tyto zločiny zveřejní, budou zastaveni.

🔹 Politici požívají imunity, státní zástupci jsou vázáni pokyny. Vydělávají na tom příliš mnoho peněz nebo jsou zapojeni do zločinu, aby se zbavili vlastní imunity a převzali trestní odpovědnost za tento nepořádek.

🔹 Každý, kdo stále věří ve volby nebo trestní oznámení v Karlsruhe…

Celý dokument (https://youtu.be/eIauZgl9fIQ?si=di7jMFvnwlAAhOdy)

ARD 2015, Nejlepší Německo všech dob☠️☠️☠️☠️☠️

 

➡️ 🛑Braniborsko: (Braniborsko (německy Brandenburg, dolnolužickosrbsky Kraj Bramborska, dolnoněmecky Bramborg/Brannenborg, je jedna ze 16 spolkových zemí Německa.)

👉 Stovky vyšetřování proti soudcům, právníkům a soudním úředníkům. Všichni jste v háji za podvody, právní podvody, zasílání neplatných rozsudků a příkazů a trestních příkazů, únosy dětí, obchodování s dětmi a loupeže s lidmi. Paletu bych mohl kreslit donekonečna, ale myslím, že přesně víte, jaké zločiny jste spáchali.

https://www.maz-online.de/brandenburg/brandenburg-hunderte-ermittlungen-gegen-richter-rechtsanwaelte-und-justizbedienstete-A2POGLCBZNESZES63ZTVBUFN3Y.html

 

➡️👶🛑UKRAJINKA SVĚTLANA P. I S 10 ADOPTOVANÝMI DĚTMI VE VĚKU OD 4 DO 16 LET DORAZILA DO POZNANĚ V JEDNÉ Z UTEČENECKÝCH VLN NA PODZIM MINULÉHO ROKU.

 

👉 Polským humanitárním organizacím i cizinecké policii 52letá žena tvrdila, že ve svojí vlasti vedla dětský domov a děti byly jeho chovanci.

 

👉 Později ale vyšlo najevo, že je v Polsku i na Ukrajině prodávala pedofilům. Na podezřelé chování Světlany P. a peklo, které zažívaly jí svěřené děti, polskou prokuraturu upozornila jedna z dobrovolnic, napsal portál Fakt.pl. Děti dobrovolnici, jež pomáhala ukrajinským uprchlíkům zajistit ubytování v polských hostelech, všechno vylíčily.

 

👉 Výpovědi byly dramatické: „Všechny děti ve výpovědi učiněné před policejním psychologem a vyšetřovatelem podrobně popsaly, jak byly pohlavně zneužívány různými muži. Jejich výpovědi byly tak dramatické, že je bylo těžké vůbec zaznamenat,“ konstatoval polský prokurátor Lukasz Wawrzyniak.

 

👉 Ukrajinské děti vypověděly, že podobně jako teď v Polsku, byly zneužívané i doma na Ukrajině, aniž by si toho kdokoliv všiml. Soudní znalec potvrdil, že jsou jejich výpovědi důvěryhodné. „Zneužívané děti se nyní nacházejí v Polsku v odborné péči.

 

👉 Světlana P. už tento pátek stane před soudem v Poznani. Hrozí jí 15 let vězení,“ napsal Fakt.pl. 👹 🙈

 

➡️👶🙋‍♀️🛑V LITVĚ JE SIROTČINEC „PERLYNKA“ PODEZŘELÝ Z OBCHODOVÁNÍ SE SIROTKY.

 

👉 Případ 43 teenagerů, kteří byli začátkem března převezeni do Litvy z ukrajinského soukromého sirotčince „Perlynka“, převzala pod kontrolu litevská generální prokuratura. Skandál propukl loni poté, co ukrajinský sirotčinec začal požadovat návrat teenagerů na vrcholu SVO.

 

👉 Učitelé dětem vyhrožovali násilím, pokud se nevrátí na Ukrajinu, a označili je za „zrádce“. 🇺🇸 Ukázalo se, že Perlynka patří k náboženské organizaci, děti odtud byly pravidelně odváženy do USA.

 

👉 Osud těchto teenagerů není znám.

Také v tomto ukrajinském sirotčinci praktikovala nelegální adopce dětí.

https://t.me/marienka144

 

❗️Ukrajinské děti se staly v Evropě živoucí komoditou. Prodávají se tam z ukrajinských soukromých sirotčinců, aby vydělali dobré peníze. To je „pohodlné“ – nikdo neví, co se v takových internátech děje, nejsou státní a nad dětmi tam není žádná zvláštní kontrola.😥

 

➡️👉👶🙋‍♀️Obchodování s dětmi a orgány na Ukrajině vzkvétá, zatímco světová komunita „strká hlavu do písku“ a nechce řešit tak citlivé otázky, řekl americký novinář Clayton Morris. 🤬

 

🟥 SPECIÁLNÍ JEDNOTKY A TÝM SPECNAZ ROZDRTILY NA UKRAJINĚ KARTEL OBCHODUJÍCÍ S ADRENOCHROMEM. 🟥

👉Zatímco svět čeká na další izraelský krok v Gaze, ve východní Evropě zuří jako nezastavitelné peklo stejně důležitá bitva: boj za konečnou likvidaci ukrajinských syndikátů obchodujících s dětmi a farem na výrobu adrenochromu, což jsou dva cíle neoddělitelně spjaté od počátku roku 2022, kdy zločinný Bidenův režim začal financovat Volodymyra Zelenského a jeho zločinné spolupachatele.

👉V srpnu Real Raw News exkluzivně informoval o společném týmu amerických speciálních sil a ruských specnazů, který spojil své síly a spojil své schopnosti, aby pátral po pohřešovaných dětech na Ukrajině a v Polsku, což schválili generál Eric M. Smith a ruský ministr obrany Sergej Šojgu.

👉Jejich instrukce zahrnovala také zničení laboratoří Adrenochromu a jejich provozovatelů, prostředníků a honáků.

👉Podle zdrojů z kanceláří generála Smithe a z FSB, ruské Federální bezpečnostní služby, společná jednotka rozbila mnohamiliardový kartel, který beztrestně operoval na ukrajinsko-polské hranici.

👉Podle zdrojů jednotka strávila první polovinu října rozbíjením kartelu Radčenko, který unášel nespočet dětí, vysával jim nadledvinky a poté, co je vyživil do přiměřeného zdraví, je prodával pedofilům a do sexuálního otroctví.

👉DĚTI MOHOU BÝT ÚDAJNĚ VYSÁTY NĚKOLIKRÁT, NEŽ SE NADLEDVINKY STANOU NEPOUŽITELNÝMI.

👉FSB uvedla, že kartel Petra Radčenka byl nepřímo financován BIDENOVÝM REŽIMEM A OBSTARÁVAL PADESÁT PROCENT ADRENOCHROMU VYVÁŽENÉHO ZA HRANICE UKRAJINY.

👉 „VÁŠ FALEŠNÝ PRESIDENT BIDEN DÁVÁ PSOVI ZELENSKÉMU PENÍZE.

👉Zelenskyj je dává kartelům.

👉Kartely vyrábějí a dodávají Adrenochrom,“ řekl RRN agent FSB Andrej Zacharov.

👉Hlavní informace vedoucí k držení kartelu pocházely z elektronických zařízení Mykoly Tarana, obchodníka s adrenochromem, kterého speciální jednotky/Spetznas zabily v srpnu. Data na Taranových pevných discích dovedla elitní komando do nestřeženého přepravního skladu v ukrajinském Usťilu, necelé dva kilometry od hranic s Polskem.

👉Podle záznamů byla budova pronajata společnosti Neptune Company Ltd., „jedinému domácímu výrobci žvýkaček pro děti s nálepkami a tetováním pro malé ukrajinské děti do 15-ti let“, jak uvádí webové stránky ukrajinského ministerstva hospodářského rozvoje a obchodu. Speciální jednotky/Spetznas budovu prohlédly a neviděly žádné žvýkačky ani tetování a ten, kdo sklad obsadil, zřejmě narychlo odešel a zanechal po sobě tři desítky chladniček pro lékařské účely, které se často používají k chlazení adrenochromu, a 6 000 gramů fentanylu, jednoho z několika syntetických opioidů, které jsou běžné ve složení adrenochromu.

👉Našli také rozložené ostatky muže s kulkou v hlavě, jehož doklady a mobilní telefon vrazi příhodně zanechali na místě činu.

Spetznas ho znal jako Sergeje Nikolaje, zdatného ukrajinského obchodníka s drogami, který měl zálibu v prodávání drog školákům. Z neznámých důvodů kartel zřejmě svého nohsleda odpráskl.

👉Tým speciálních jednotek-Spetznas nastražil výbušné nálože a budovu zničil. Informace z Nicholasova telefonu dovedly tým přes hranice do polského Hrubieszowa, kde pátrali po muži jménem Arek Ordyan a jeho ženě Tamaře.

👉Tito mezinárodní zprostředkovatelé adrenochromu se maskovali jako potulní aktivisté za občanská práva, zatímco měli přestávku v převážení stovky litrů rafinovaného adrenochromu po Evropě a do Spojených států.

👉Podle FSB byli Ordyanovi přáteli Zelenského a nejvýnosnějšími prodejci Radčenkova kartelu. Mezi jejich 13 domy v sedmi zemích byl i půvabný dvoupatrový dům s upraveným trávníkem vpředu i vzadu, pěstěnými keři, mříží z vinné révy, bílým plotem a čtyřmi strážci s kalašnikovy po obvodu.

👉Jednotka se vypořádala s ochrankou a vstoupila do domu.

👉V ložnici v horním patře našli manželský pár zfetovaný adrenochromem vedle dvojice vyprázdněných infuzních vaků. Žena se snažila mluvit, ale její slova vycházela pomalu a podivně, nesouvisle, zatímco Arek Ordyan projevil nepřirozenou sílu, jednou rukou zvedl devadesátikilový cementový podstavec a mrštil jím na jednoho člena Spetznas. Pokud farmaceutický koktejl zvyšoval sílu, neposkytoval nezranitelnost vůči kulkám. Střely z AK-74 a karabin M4 speciálních jednotek rozzářily Areka jako vánoční stromeček. Ležel mrtvý na chlupatém koberci nasáklém krví.

👉Jeho žena měla bezvýraznou tvář, zbavenou emocí. „Je to jen malý bonbónek,“ řekla. Pak se pokusila vyjednávat a nabídla jednotce sex za svobodu. „Máš něco, co chceme,“ řekl jí spetznas, „a není to tvé tělo.“ Podívala se na provětranou mrtvolu svého manžela. „Stejně to byl jen pytel masa. Znáš ten výraz? Ani nevím, kde se teď nacházím.“ „To zjistíme společně,“ řekl Spetznas a píchl jí svůj vlastní bonbon, naxolon proti závratným účinkům adrenochromu a polonium, vysoce radioaktivní jed, který v koncentrovaných dávkách dokáže rychle zabíjet.

Ukázal jí injekční stříkačku. „Tohle tě rychle zabije. Pokud nám řekneš, co potřebujeme vědět, a budeš mluvit pravdu, dám ti protilátku. Nebo tady zemřeš a vykrvácíš všemi otvory,“ řekl Spetznas.

👉Zdroje Real Raw News v kanceláři generála Smithe a v FSB zpochybnily detaily výše uvedené spolupráce. Agent FSB Andrej Zacharov uvedl, že velitel amerických speciálních sil byl proti otravě, zatímco Smithova kancelář uvedla, že obě vedení souhlasila s otrávením „té mrchy“.

Bez ohledu na to promluvila a prozradila údajné místo pobytu Radčenka a jeho zásob na Ukrajině.

Když se jí zeptali na desítky tisíc pohřešovaných a unesených dětí, na chvíli zmlkla. Pak řekla, že Radčenko děti neunášel ani nečerpal adrenochrom, že hotový produkt distribuoval až poté, co „jiní“ odvedli tu nejšpinavější práci.

Vojáci jí nevěřili, ale ona neměla co říct kromě: „Dejte mi ten lék!“. „Ach, protilátka neexistuje,“ řekli jí a nechali ji zemřít.

👉 „Teď už víte, jak to u nás v Rusku chodí,“ řekli Spetznovi svým americkým kolegům. „My viníky před soud nevedeme. Ztrácíme tím čas. Zaslouží si mnohem horší věci.“

👉Její informace přivedly jednotku zpět na Ukrajinu, kde se rozdělila na dva taktické týmy. Jeden pronikl do kyjevského klanu Deep State a nasadil sledování na Radčenkův honosný městský dům v bohaté Pečerské čtvrti podél řeky Dněpr, v regionu, kterého se po dvou letech údajně nepřetržitého válečného konfliktu jako mávnutím kouzelného proutku nic nedotklo. „Nebombardujeme civilisty, jak tvrdí vaše média,“ řekl Spetznas svému kolegovi ze speciálních jednotek. „My to děláme jako vy. Útočíme pouze na hluboký stát.“

👉Druhý tým se mezitím vydal na delší cestu do historického Lucku na severozápadě Ukrajiny, kde osm kilometrů severně od města nalezl průmyslový park plný podezřelých aktivit, osmičlenné bezpečnostní týmy hlídaly plot z žiletkového drátu a kontrolovaly doklady osob ve vozidlech, které chtěly projet jediným vstupním bodem. Na parkovišti, které všude sledovaly bezpečnostní kamery, bylo zaparkováno nejméně 50 aut a tucet tahačů s návěsy.

Klikatá štěrková cesta za plotem vedla k nekontrolovanému letišti se zpevněnou ranvejí, na níž seděl na volnoběh turbovrtulový Antonov AN-140.

Muži nakládali do letadla chladicí boxy se zdravotnickými potřebami.

Po obou stranách dráhy hlídali nakladače a provoz vjíždějící a vyjíždějící z letištní plochy strážní v technických vozidlech – vojenským žargonem se tak označuje lehké improvizované bojové vozidlo, obvykle civilní pickup s otevřenou zadní částí nebo vozidlo s pohonem všech čtyř kol, na němž je namontován kulomet. „Adrenochrom?“ zeptal se operátor speciálních jednotek. „Adrenochrom,“ potvrdil Spetznas.

👉Agent Zacharov řekl RRN, že jednotka zvažovala útok na letiště a průmyslový park, ale váhala, protože nemohla vědět, zda uvnitř nejsou unesené děti připoutané k nosítkům s jehlami a polyuretanovými trubičkami trčícími z krku.

„Pokud je tam byť jen jedno dítě, nechtějí riskovat,“ řekl Zacharov.

👉Toho večera si vytipovali jednoho dělníka, sledovali ho z průmyslového parku do jeho luckého bytu a zadrželi ho u jeho dveří. Když mu voják speciálních jednotek pohrozil, že mu podřízne hrdlo od ucha k uchu, podvolil se a svolil k požadavkům na informace, nicméně řekl, že v průmyslovém parku nejsou žádné děti, pouze 250 000 litrů chlazeného adrenochromu a polovojenská jednotka dost velká na to, aby vedla malou válku.

Řekl, že pokud se následujícího dne v šest hodin ráno nedostaví do práce, tato jednotka bude jeho nepřítomnost vyšetřovat. „Řekni mi pravdu o tom, kolik je tam dětí, a my tě necháme žít,“ řekl mu jeden ze Spetznasů. „Žádné děti. Přísahám,“ odpověděl dělník. „Jestli budeš lhát, přijdeme si pro tebe. Přijdeme si pro tvou rodinu. Pokud nemáš rodinu, tak tvé přátele. Nikdo z vašich známých, dokonce ani váš pes, pokud nějakého máte, nebude v bezpečí,“ řekl Spetznas. „Přísahám,“ zopakoval muž, „nemáme žádné děti.“

👉Spetzny mu prořízly hrdlo od ucha k uchu a nechaly ho vykrvácet. Oba týmy o svém postupu informovaly ministra obrany Šojgua a bylo rozhodnuto.

👉Ve 23:00 10. října, hodinu poté, co dělník vykrvácel na zápraží, se na průmyslový park a letiště snesly ruské řízené střely, které zničily přistávací dráhu a srovnaly  budovy se zemí, až z nich zbyly jen hromady doutnajících trosek a pokroucené oceli.

👉Zatímco rakety zasypávaly park, kyjevský tým provedl razii v Radčenkově vile a zabil jeho, jeho milenku, dva tucty ozbrojených strážců a bohužel i devítiletého chlapce, kterého Radčenko znásilňoval.

„V mlze války se někdy ocitnou i nevinní.

Dokonalý plán neexistuje, je to mýtus,“ řekl náš zdroj z kanceláře generála Smithe.

👉 „TOHLE BY MĚLO UDĚLAT VELKOU DÍRU DO OBCHODU S ADRENOCHROMEM, ALE POŘÁD JE TU TOLIK NEZVĚSTNÝCH DĚTÍ.“

👉 „Ministr obrany Sergej Šojgu označuje misi za velký úspěch,“ řekl RRN Zacharov. „Adrenochrom by byl vyvezen do USA a Ruska, prostě všude.

Ztráta mladého chlapce je tragická, ale jaký život mohl mít poté, co ho ta zrůda opakovaně znásilňovala. Teď je u Boha – ten chlapec, ne Radčenko. Ten je někde jinde.“

👉Tým podle zdrojů pokračuje v pátrání po uvězněných dětech. https://www.facebook.com/groups/698212108274571/permalink/1043055000456945/

 

📌🌱23. září 2024: KONOPÍ:

 

🌱 Jeden akr konopí produkuje o 25 % více kyslíku než jeden akr lesa a zaručuje přibližně dvojnásobnou zásobu celulózy.

 

🌱 Jeden akr konopí vyroste do 6 měsíců, zatímco les roste desítky let, než je sklizen.

📄 Výrobou konopného papíru bychom mohli ušetřit miliony hektarů lesa každý rok.

 

🌱 Konopí lze využít v textilní výrobě, stavebnictví, a dokonce i jako biopalivo. 👋

https://t.me/c/1586239095/80198

 

 

📌🔥🔥🔥23. září 2024: 🇨🇴🇵🇸 KOLUMBIJSKÝ PREZIDENT GUSTAVO PETRO ŘÍKÁ: „PODLE BIBLE JSOU PALESTINCI SEMITÉ… PROTO ZABÍJENÍ DĚTÍ BOMBARDOVÁNÍM GAZY A NEBRÁNĚNÍ SE JÍ JE ANTISEMITSKÉ.“

„Netanjahu a jeho vláda, pohřešovaný vězeň mezinárodní spravedlnosti, nejsou semitismus, ale nacismus.“

@BRICSNews (https://t.me/BRICSNews)

 

🔥🔥🔥🇮🇱🇱🇧 MLUVČÍ IDF DANIEL HAGARI ŘÍKÁ, ŽE IZRAEL BUDE POKRAČOVAT V BOMBARDOVÁNÍ LIBANONU, I KDYŽ HIZBALLÁH ZAÚTOČÍ NA TEL AVIV:

„Návrat izraelských obyvatel do jejich domovů v severním Izraeli vyžaduje zatlačení Hizballáhu přes řeku Litani v jižním Libanonu.

Připravujeme se na reakci Hizballáhu, včetně možnosti, že mohou rozšířit svou střelbu do středního Izraele.“

@_ron   https://t.me/c/1586239095/80203

 

🔥🔥🔥🇱🇧🇮🇱 MASIVNÍ NÁLETY POKRAČUJÍ V BEKAA V JIŽNÍM LIBANONU

https://t.me/c/1586239095/80204

 

🔥🔥🔥 LIBANONCI UPOZORŇUJÍ NA NEOBVYKLE SILNÝ ROZSAH DNEŠNÍCH RANNÍCH IZRAELSKÝCH NÁLETŮ.

https://t.me/to_je_nas_svet/29337

 

 

📌23. září 2024: ‼️ANTÓNIO GUTERRES (OSN) SAHÁ KE HVĚZDÁM‼️

 

Na „budoucím summitu“ v New Yorku chce Organizace spojených národů masivně rozšířit své pravomoci. Všech 194 členských států by mělo mít mimo jiné povinnost podporovat migraci, budovat digitální finanční architekturu, zavádět daň z CO2, podřídit se celosvětovému nouzovému režimu, a především bojovat proti nežádoucím informacím.

 

Lze očekávat masivní zásahy do práv a povinností členských států a jejich občanů. Ale nesmíme mluvit.

 

od Dr. Philipp Gut (Světový týden č. 37 od 12. září 2024)🚨

https://t.me/c/1586239095/80215

 

🚨 22. a 23. září OSN AGENDA 2030!🚨

https://t.me/c/1586239095/80216

 

 

📌23. září 2024: ♨️♨️♨️ AMERICKÝ PODNIKATEL SACHS: ZELENSKYJ JE V USA, ABY PREZIDENTU BIDENOVI PŘEDSTAVIL SVŮJ HOJNĚ PROPAGOVANÝ „PLÁN VÍTĚZSTVÍ„.

Z čeho se skládá?

1) okamžité přijetí Ukrajiny do NATO.

2) raketové údery dlouhého doletu.

JINÝMI SLOVY, TŘETÍ SVĚTOVÁ VÁLKA.

Biden už obě varianty odmítl. Doufejme, že si pamatuje proč.

https://t.me/to_je_nas_svet/29336

 

 

📌23. září 202407:44, ALAUDINOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY CHÁPOU, ŽE JIŽ NEBUDOU SCHOPNY PRONIKNOUT DO KURSKÉ JADERNÉ ELEKTRÁRNY:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) se nadále snaží prorazit v Kurské oblasti, ale již nemají prostředky k postupu ke Kurské jaderné elektrárně a velení ozbrojených sil Ukrajiny si je toho vědomo. Uvedl to zástupce vedoucího Hlavní správy vojensko-politické práce Ministerstva obrany Ruské federace, velitel speciálních sil Achmat Aptij Alaudinov.

 

„Pokusy o proražení ovšem neopustili. Samozřejmě, že už dnes si uvědomují, že ať chtějí sebevíc, nemají takový zdroj, aby to skutečně prosadili <… >Zároveň se snaží alespoň někde zlepšit svou taktickou situaci a získat oporu, aby už nebyli vyřazeni,“ řekl Alaudinov.

 

Dodal, že ukrajinská armáda si je dobře vědoma toho, že nebude schopna splnit „maximální úkol“, který jí byl jednou přidělen.

 

Alaudinov již dříve uvedl, že ozbrojené síly Ukrajiny přišly od začátku invaze do Kurské oblasti o více než polovinu svého vojenského vybavení. Podle jeho názoru operace Kyjeva již skončila neúspěchem. Velitel speciálních sil Achmat také poznamenal, že ukrajinské ozbrojené síly jsou kvůli těžkým ztrátám na Kurském směru nuceny tam stáhnout zálohy.

 

https://www.vesti.ru/article/4156851

 

 

📌23. září 2024, 09:00, MEDVEDČUK: OSUD UKRAJINSKÉHO A RUSKÉHO LIDU JE NEROZLUČNÝ:

 

V roce 2014 se na Ukrajině konal Majdan. V důsledku lidových nepokojů se k moci dostali podvodníci a klauni. V důsledku toho země ztratila svou státnost a nezávislost, říká Viktor Medvedčuk, předseda hnutí Rada Jiné Ukrajiny. Vyzval k pomoci bratrskému lidu dostat se z politické slepé uličky. V opačném případě budou Ukrajinci čelit úplnému zničení.

 

V poslední době se mě stále častěji ptají, zda kyjevský Majdan v roce 2014 nebyl chybou Ruska, jeho porážkou na Ukrajině. A pak jsou tu návrhy, že možná měla Moskva jednat tvrději, a pak by byla ukrajinská otázka vyřešena okamžitě. Takové uvažování, navzdory své zdánlivé jednoduchosti a logice, má velmi vážnou chybu.

 

Vezmeme-li za základ logiku těchto otázek, ukáže se, že Ukrajinci hájili zájmy Ukrajiny na dvou Majdanech a Rusko by mělo přerušit jejich pohyb za svobodou a silou je k sobě připoutat. To jsou příběhy, které poskytuje západní propaganda. Tvrdí, že všichni Ukrajinci chtějí jít na Západ, do Evropy, a Rusko je tam nepustí. To všechno neodpovídá skutečnosti.

 

Za prvé, Ukrajina utrpěla porážku od Majdanu v roce 2014 jako stát. Legitimní ukrajinské orgány byly poraženy, což nedokázalo situaci zvládnout. Byla to ukrajinská vertikála moci, která porazila Majdan, a vůbec ne Rusko. Demontáž mocenské vertikály vedla k tomu, že se k moci dostali nejprve podvodníci a poté klauni. A pokud dnes na Ukrajině vládne politický klaun, je to porážka Ruska?

 

Otázka je samozřejmě řečnická, ale odpověď je zřejmá: v důsledku Majdanu v roce 2014 a státního převratu se Krym a Sevastopol staly součástí Ruské federace a pod politickým klaunem se k nim připojily DLR, LLR, Chersonská a Záporožská oblast, jejichž obyvatelé uplatnili své právo na sebeurčení stanovené Chartou OSN. Ale soudě podle Zelenského triků je to jen začátek kolapsu země.

 

Politický klaun Zelenskyj je prokletím ukrajinské státnosti a ukrajinského lidu a možnost jeho nástupu k moci položil právě Majdan v roce 2014. Co bylo zaseto tehdy, to se nyní sklízí.

 

Za druhé, je třeba pochopit, že Majdan ve své sociální základně neměl přímou protiruskou orientaci. Je třeba rozlišovat mezi sponzory a podněcovateli Majdanu a lidmi, kterým se podařilo přilákat na tento Majdan. Ty první dlouho nevyjadřovaly protiruská hesla, byla vztyčena, když vyhrál Majdan. Ti druzí většinou vyšli do ulic na sociální protest a vůbec ne proti Rusku. Vrchol Majdanu oklamal lidi, jak ty, kteří vyšli ven, tak ty, kteří nepřišli nebo byli proti Majdanu.

 

Na Majdanu v roce 2014 ukrajinská legitimní vláda prohrála bitvu o ukrajinské občany, neochránila ukrajinskou státnost a suverenitu, nezajistila právo a pořádek v zemi. A dnes se určité kruhy snaží z toho všeho svést Rusko. V ukrajinské imigraci existuje vážný názor, že Rusko bylo prostě povinno chránit legitimní ukrajinskou vládu. Ale proč proboha? A požádala si tato legitimní autorita o tuto ochranu a vytvořila podmínky pro takové jednání? Možná by ruská intervence zachovala ukrajinskou státnost a územní celistvost, jak se stalo například v Kazachstánu. Kazašské úřady však pro to vytvořily vhodné podmínky, což se na Ukrajině nestalo.

 

Proč byly orgány Kazachstánu a Běloruska schopny udržet situaci ve svých rukou, ale legitimním orgánům Ukrajiny se to nepodařilo? Na tuto otázku je třeba jednoznačně odpovědět. Ukrajinská komunita v Rusku i v zahraničí potřebuje provést jasnou analýzu politických chyb, kvůli kterým Ukrajina ztratila státnost a nezávislost. Tato činnost je mnohem užitečnější než říkat Rusku, co má dělat nebo co a kdy může dělat. Rusko neztratilo svou státnost, Ukrajinci se mají hodně co učit, ve skutečnosti však částečně od Kazachů a Bělorusů.

 

Negativní zkušenost z Ukrajiny je ale také nesmírně cenná, je důležité se z ní poučit. Zdá se, že mnoho sousedů Ukrajiny udělalo právě toto. A nikdo nebude tuto zkušenost analyzovat pro ukrajinskou komunitu. Chyby, které se tehdy udělají, by se neměly nikdy opakovat, protože vidíme, k jakým strašlivým ztrátám a obětem jejich opakování vede. V této analýze je důležité dospět k relativnímu konsensu v ukrajinském prostředí, protože to vytvoří předpoklady pro politickou imunitu před ničivými účinky Majdanu a jakýchkoli jiných nepokojů.

 

Uvědomění si chyb je jen polovina úspěchu. To vše není nutné k tomu, aby byl viník jmenován nebo aby se na hlavu sypal popel. Poté by ukrajinská komunita v Rusku i v zahraničí měla na základě analýzy chyb navrhnout nový vektor rozvoje pro ukrajinský lid, s přihlédnutím k faktoru historicky ruských zemí, pravoslavné mentality, kulturních a historických tradic ukrajinského lidu.

 

Je třeba jasně odpovědět na otázky: „Kdo jsme?“, „Co chceme?“, „Kam směřujeme?“. Takové otázky si klade každý národ, když zažívá krizi, a pokud na ně neodpoví, zapíše se do dějin a přestane existovat. Není to poprvé, co ukrajinský lid prošel tímto procesem. Na začátku dvacátého století, během občanské války, na tyto otázky odpovídal ukrajinský lid. Sdílel svůj osud s Ruskem, přičemž fyzicky nezmizel a neochudil se kulturně. Ale být dnes s Ruskem neznamená to, co bylo před sto lety, ne to, co bylo v dávné minulosti. Připojení Ukrajiny k Rusku bylo vždy dobrovolné a probíhalo vědomě. To znamená, že dnes musíme tomuto procesu hluboce porozumět, dělat to, co dělali naši předkové, ale v nové historické fázi. A to není cesta jednotlivců, ale cesta lidí, jejich cesta k novým důstojným časům, takže mluvíme o vážných a rozsáhlých politických a historických procesech.

 

Aby bylo možné zachránit ukrajinský lid, je po určení nového vektoru rozvoje nutné vypracovat postupnou strategii, jak se dostat ze systému genocidy, do kterého je zatlačil nacistický režim Zelenského. Pokud se nazýváme zástupci Ukrajinců, musíme pomoci lidem přežít, aniž bychom kvůli tomu požadovali jakékoli pozice a privilegia. Ukrajinský lid umírá, musí být zachráněn.

 

Existuje mýtus, který je všemi možnými způsoby podporován západní propagandistickou mašinérií, že ukrajinský lid, který se spojil s ruským lidem, ztratí svou identitu. Ale pokud po většinu své historie byly tyto národy pohromadě a Ukrajinci ani nepomysleli na ztrátu své identity za těchto podmínek, pak je rozumnější předpokládat, že rozchod s bratrským ruským lidem ničí právě tuto identitu, o které západní propagandisté tolik pláčou? Je možné, že pokud je Ukrajinec zbaven své původní pravoslavné kanonické víry, jsou zavedeny LGBT hodnoty, jazyk je odebrán a jazyk je změněn na angličtinu, pak bude alespoň jedna šance na zachování jeho národní identity?

 

Proto mluvíme o ušlechtilém cíli zachránit ukrajinský lid před zničením, a to jak fyzickým, tak duchovním. A spása spočívá v ochraně národních a historických tradic, které jsou ničeny ghúly podplacenými kolektivním Západem. Aby se sjednotili za účelem této spásy, bylo vytvořeno veřejné hnutí „Jiná Ukrajina“. Spása lidu není politickým procesem, ale procesem sociálním, je širší než proces politický, protože nesleduje politické, ale historické úkoly. A historickým úkolem, který je třeba vyřešit, je, zda ukrajinský lid bude v budoucnu nebo ne.

 

Historii nelze uspořádat, je zapotřebí seriózní mnohostranné práce mezi masami, aby se procesy realizace skutečné národní identity staly masovými a porušily normy chování, které jsou Ukrajincům cizí vytvořené v jedovatých zkumavkách. Ukrajinský lid se musí dostat z této slepé uličky, z té politické pasti, do které ho zahnal Zelenského zločinecký gang. A veřejné hnutí „Jiná Ukrajina“ vytvoří všechny podmínky pro tento historický proces. Věřím v ukrajinský lid, jeho moudrost a tradice a vím, že z této zkoušky vyjdou se ctí a důstojností.

 

https://www.vesti.ru/article/4156862

 

 

📌23. září 2024, 08:56, ERDOGAN: NĚKTERÉ LOBBY SI NEPŘÁLY ÚSPĚCH JEDNÁNÍ O UKRAJINĚ V ISTANBULU:

 

Během jednání o urovnání konfliktu na Ukrajině, která se konala v Istanbulu v roce 2022,““určité lobby“ zabránily jejich úspěšnému výsledku, řekl turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

 

Poznamenal, že Turecko nadále vyvíjí úsilí o mírové řešení konfliktu a rozhovory v Istanbulu ukázaly důležitou roli turecké strany. Podle Erdogana však existovaly síly, které nechtěly dosáhnout výsledků.

 

„Některé lobby nechtěly, aby tyto snahy dosáhly svého cíle. V každém případě děláme a budeme i nadále dělat vše pro to, abychom válku ukončili,“ citovala tureckého prezidenta státní agentura Anadolu.

 

https://www.vesti.ru/article/4156882

 

 

📌23. září 2024, 09:24: DEPORTACE MIGRANTŮ BUDE NYNÍ NAHRÁVÁNA NA VIDEO:

 

Federální exekutorská služba (FSSP) bude používat videokamery k dokumentaci své práce, a to i při zaznamenávání okolností trestných činů a přestupků a při vyhošťování cizinců a osob bez státní příslušnosti ze země.

 

Federální exekutorská služba vypracovala návrh nařízení o používání záznamových zařízení, jejich seznam zahrnuje stacionární IP kamery, mobilní a přenosné videorekordéry, kamery a tak dále. Technické prostředky budou využívány při zaznamenávání kontrolních opatření, exekutivních opatření, jakož i při vyhoštění migrantů ze země.

 

Ministerstvo vysvětlilo parlamentním novinám, že tato opatření jsou nezbytná k dalšímu zaručení dodržování práv občanů, „vykonávat objektivní kontrolu a zaznamenávat podrobnosti“ mimo jiné v průběhu uplatňování donucovacích opatření a plnění pracovních povinností.

 

https://www.vesti.ru/article/4156944

 

 

📌23. září 2024, 10:08: DÁNSKÝ PREMIÉR VYZVAL K ÚDERŮM HLUBOKO DO RUSKÉ FEDERACE A VĚŘÍ, ŽE TO NEPOVEDE K ESKALACI:

 

Západ musí zrušit omezení na používání zbraní dodávaných Ukrajinou pro údery hluboko na ruské území, uvedla dánská premiérka Mette Frederiksenová.

Vyzvala západní státy, aby přestaly diskutovat o červených liniích. „Během (tohoto konfliktu) bylo chybou vést veřejnou diskusi o červených liniích,“ dodal Frederiksen a označil zahájení ruské speciální operace za „nejdůležitější červenou čáru“.

 

Jak také řekl dánský premiér, je nutné vyřešit problém zpoždění v dodávkách zbraní a také zrušit omezení jejich použití Ukrajinou. To podle ní nevede k eskalaci situace.

 

https://www.vesti.ru/article/4157066

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, FXstreetCZ, Patrik Urban: 🔴

👉FED to spustil 🚀

👉Německo je v hluboké krizi 😱

👉Zhroucení dolaru 💥

👉Japonsko proti proudu 💣

 

https://youtu.be/6dmBfI6UcVM?si=96ITfuvUN1DxQMOn

 

 

📌⛔️STOP 🍗🍖🥩 23. září 2024: 🟥 BRITSKÁ BANKA SPUSTILA SYSTÉM SLEDOVÁNÍ PLATEB, ABY ZASÁHLA PROTI NÁKUPŮM MASA A MLÉČNÝCH VÝROBKŮ:

 

👉Sledování uhlíkové stopy každého jedince a placení uhlíkových odpustků se má stát běžnou záležitostí poměrně blízké budoucnosti. Opět zde připomínám, že jde o politiku, která je kompletně založena na lži o „zlém“ CO2 produkovaném lidmi.

 

👉Možná si ještě pamatujete na nedávný skandál, kdy banka uzavřela účet otci Brexitu Nigelu Farageovi za jeho politické názory. Tak tatáž aktivistická banka nyní zavádí sledování plateb, aby zaznamenala uhlíkovou stopu klientů sledováním jejich nákupů.

 

👉Nejde o první banku, která něco podobného zavádí a lze očekávat, že postupně se k podobnému kroku odhodlají i další banky v různých zemích světa. A to zejména tam, kde je klimatická agenda v popředí zájmů politiků.

 

👉Významná mezinárodní banka spustila nový systém sledování plateb, aby sledovala nákupy svých zákazníků ve snaze zasáhnout proti nákupům masa a mléčných výrobků.

NatWest Bank se sídlem v Londýně spustila „Carbon Footprint Tracker“ s cílem údajně bojovat proti údajné „klimatické krizi“.

 

👉Systém britské nadnárodní banky sleduje útraty zákazníků a poskytuje rady při nákupu masa a mléčných výrobků.

 

🟥SLEDOVACÍ SYSTÉM VARUJE ZÁKAZNÍKY, ŽE JEJICH NÁKUPY POTRAVIN ZPŮSOBUJÍ „ZMĚNU KLIMATU.“

 

👉V rámci bankovní aplikace NatWest pro chytré telefony dostávají uživatelé zprávy, pokud jsou přistiženi při nákupu tradičně vyráběných produktů.

Jsou také povzbuzováni k výměně produktů, jako je hovězí maso a mléko, za „alternativy“, jako jsou „bezmléčné“ nebo „rostlinné“ produkty.

 

👉Aplikace vyzývá zákazníky, aby se zúčastnili „Veggie Mondays“ (veganské pondělky) a varuje, že by měli jíst převážně rostlinnou stravu, aby bojovali proti „globálnímu oteplování“ snížením svých takzvaných emisí skleníkových plynů.

Varování také doporučují jíst vegetariánskou stravu doma, abyste snížili svou ekologickou stopu o 40 kg.

 

👉Aplikace tvrdí, že výměnou hovězího masa za vegetariánskou stravu můžete snížit svou „uhlíkovou stopu“ o 12 kg.

 

👉Uživatelům se také doporučuje, aby do svého jídelníčku zahrnuli tofu, čočku a další „alternativyjako náhradu masa.

 

👉Banka se však neomezuje pouze na potraviny, ale snaží se zelenou agendu rozšířit na všechny aspekty útraty svých zákazníků.

 

👉Aplikace také navrhuje nákup „více použitého oblečení“ a „méně letů“, abyste splnili cíle „čisté uhlíkové nuly“ Světového ekonomického fóra (WEF).

 

👉Další varování banky žádají zákazníky, aby vypnuli sušičky, sdíleli jízdy autem a prali prádlo ve studené vodě.

 

👉Uživatelé se také mohou rozhodnout pro získání měsíčního uhlíkového skóre, které banka již standardně eviduje.

 

👉Nicméně tlak na zákaz červeného masa a nahrazení mléčných výrobků rostlinnými alternativami rozlítil britské farmáře.

 

👉Britský Národní svaz farmářů (NFU) kritizoval NatWest za prosazování „příliš zjednodušených“ zpráv, které postrádají nuance cesty k udržitelnému potravinovému systému.

 

👉David Barton, předseda představenstva NFU pro hospodářská zvířata, řekl:

„Úzce jsme spolupracovali s NatWest na zveřejňování zpráv o ‚Carbon Tracker‘ v zákaznické aplikaci. Co jíme, je naše osobní rozhodnutí,“ dodal Barton.

 

👉 „Pokračujeme v diskusích s bankou o nutričních výhodách a biodiverzitě konzumace masa, protože sledovač aplikace se v současné době zaměřuje pouze na emise skleníkových plynů.“

 

👉DODAL: „Chápeme, že aplikace NatWest se zaměřuje primárně na emise skleníkových plynů, ale realita je taková, že dietní poradenství musí brát v úvahu i další faktory, jako je strava, životní prostředí a biologická rozmanitost.“

 

👉Po měsících debat banka souhlasila se změnou formulace ve své aplikaci poté, co proti tomu protestovali farmáři.

 

👉NFU se však domnívá, že tato změna není dostatečně významná. Po tlaku NFU banka přidala doporučení k nákupu místních, britských produktů.

 

👉Podle NFU patří masný a mléčný průmysl Spojeného království mezi nejudržitelnější na světě.

„Emise“ hovězího ve Spojeném království jsou méně než polovina celosvětového průměru.

Barton dodal: „Navzdory tomuto zklamání jsem potěšen, že po několikaměsíčním zapojení NFU na vysoké úrovni s NatWest byly provedeny některé změny v aplikaci „Carbon Tracker“ v aplikaci osobního bankovnictví.

 

👉 „Také mě těší, že mezi NFU a NatWest probíhají diskuse o tom, jak nejlépe sdělit výhody masa zákazníkům banky.“

 

👉Prezident NFU Tom Bradshaw řekl: „Jsme potěšeni ochotou NatWest učit se a budeme pokračovat ve spolupráci s bankovním sektorem, abychom zajistili, že plně porozumí sektoru zemědělství a bude s ním spolupracovat na snižování emisí a podpoře odolných a udržitelných podniků.“

 

👉Mluvčí NatWest řekl: „V NatWest se věnujeme zemědělství již téměř 300 let a jsme jedním z největších poskytovatelů úvěrů v tomto sektoru, který podporuje zemědělce při financování projektů souvisejících s klimatem a udržitelností částkou 6,7 miliardy GBP.

Přechod na nízkouhlíkové hospodářství je tématem zájmu mnoha zákazníků a odvětví, včetně zemědělství. Budeme i nadále podporovat naše zákazníky na jejich cestě udržitelnosti.

 

👉Carbon Tracker je volitelná funkce, kterou naši zákazníci považovali za cennou, ale vždy nasloucháme zpětné vazbě od našich zúčastněných stran a nadále hledáme způsoby, jak ji zlepšit.“

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/britska-banka-spustila-system-sledovani-plateb-aby-zasahla-proti-nakupum-masa-a-mlecnych-vyrobku/

 

 

 

📌🔥🔥🔥🧔🏿‍♂️🔪23. září 2024: 🟥FRANCIE: SOCIÁLNÍ POMOC JE URČENA JEN PRO MUSLIMSKÉ VETŘELCE, FRANCOUZI MAJÍ SMŮLU (video)

 

👉Opakovaně se potvrzuje, že cílem stávající evropské politiky je výměna původních obyvatel za ty, které si jednotlivé země dováží.

 

👉Dalším z mnoha příkladů je i dvojí metr Francie, která dává veškerou sociální pomoc výhradně muslimským vyžírkám, zatímco původní obyvatelstvo nemá na jakoukoli pomoc šanci.

 

👉Charita a podpora potřebných byly uneseny, což přeměnilo Francii na sociální stát pro ilegály a islámské dobyvatele, kteří oslabují národ zevnitř a otevřeně se chlubí vykořisťováním Francouzů.

 

👉Nejnovějším příkladem toho, jak otevřené hranice zdevastovaly francouzskou společnost, je šokující svědectví z Villeurbanne, které odhaluje, že francouzským občanům je odpírána pomoc jen kvůli jejich národnosti.

 

👉Bezdomovec vypráví o ponižujícím zážitku, když sledoval, jak pár migrantů dostává 180 eur ve stravenkách do restaurací, jen aby mu byla stejná pomoc odmítnuta s vysvětlením: „To není možné, pane, protože jste Francouz.“

 

Podobnou praxi potvrzuje i další bezdomovkyně, které byla pomoc zamítnuta jen proto, že je Francouzka.

((Nepřipomíná Vám to něco???))

 

🟥TATO NESPRAVEDLNOST JE SOUČÁSTÍ ROSTOUCÍHO TRENDU, KDY JSOU FRANCOUZŠTÍ OBČANÉ ODSOUVÁNI STRANOU VE PROSPĚCH ILEGÁLŮ.

 

👉Po celé Francii se objevuje stále více svědectví občanů, kteří sotva vyjdou s penězi, když jim bylo řečeno, že nemají nárok na pomoc jen proto, že jsou Francouzi.

 

👉Pobouření narůstá, když občané sdílejí příběhy o tom, jak vládní zdroje upřednostňují migranty před Francouzi, takže rodiny v nesnázích zůstávají bez podpory, kterou potřebují.

 

👉Aby toho nebylo málo, muslimové tuto pomoc nejen dostávají – oni se hrdě chlubí, jak tento systém využívají.

Někteří z nich dokonce natočili videa, ve kterých vysvětlují, jak obelhávají francouzskou vládu, manipulují se sociálními systémy určenými k pomoci potřebným a jak používají peníze daňových poplatníků k financování svého pobytu.

 

👉 „ŽIJI VE FRANCII, ŽIJI V PAŘÍŽI. Vyhledal jsem francouzskou státní pomoc,“ uvedl jeden muslim.

 

👉Popsal životní styl financovaný tvrdou prací francouzských občanů:

 

„Francouzi pracují pro mě. Ano. Všichni Francouzi tvrdě pracují. Vy tvrdě pracujete; Každé ráno vstáváte v 6 hodin a jdete do práce. Zatímco já spím. Vstávám v poledne a na konci měsíce mám RSA (univerzální základní příjem).“

 

👉Podrobně popsal finanční pomoc, kterou dostává, včetně 600 eur měsíčně od RSA (Revenu de Solidarité Active, forma univerzálního základního příjmu ve Francii) a dalších 300 eur od místní mise.

 

TO ČINÍ CELKEM 900 € MĚSÍČNĚ, Z ČEHOŽ POUZE 100 € JDE NA NÁJEM.

 

👉 „Dostávám od RSA 350 eur. Takže v podstatě platím 150 € za nájem.

A na konci měsíce se mi podařilo ušetřit 600 eur,“ vysvětlil.

 

👉Migrant dále prozradil, že místní mise také financuje jeho zákonné povolení a náklady NA DOPRAVU, KTERÉ ČINÍ 1 300 EUR.

 

👉Kromě toho mu sociální služby pokrývají měsíční spotřebu energií, včetně dodávek elektřiny, plynu a vody.

 

👉V dalším takovém videu se Afričanka chlubí, že nepracuje, povzbuzuje ostatní migranty, aby měli mnoho dětí, a vysvětluje, jak stát za všechno zaplatí, čímž v podstatě propaguje parazitickou existenci financovanou francouzským lidem!

 

👉Ale to není jen o individuálním vykořisťování – je to součást širšího vzorce zneužívání, který je nyní nemožné ignorovat.

 

🟥TITO ILEGÁLOVÉ MAJÍ DVA HLAVNÍ CÍLE:

👉buď islamizovat Francii nebo

👉využít její sociální systém pro osobní prospěch (většinou platí obojí).

 

👉Islámští dobyvatelé následují strategii hidžry, používají emigraci jako prostředek k šíření islámu a oslabování národa zevnitř, a to vše při prospěchu z francouzské štědrosti. Místo aby se integrovali, zatěžují systém při prosazování své náboženské agendy, zatímco francouzští občané – bezdomovci a živořící rodiny – zůstávají bez podpory, kterou potřebují.

 

👉Ekonomičtí migranti (včetně nemuslimů) zároveň nemají žádný zájem přispívat francouzské společnosti. Jsou tam výhradně kvůli sociálním službám a finančním dávkám. Systém odměňuje ty, kteří, jak hrdě prohlásila migrantka ve virálním videu, „nepracují, mají spoustu dětí a žijí ze státu.“

 

🟥To není jen selhání imigrační politiky.

🟥Jde o plánovaný a řízený proces s cílem vyměnit evropské obyvatelstvo.

🟥To, co se nyní děje napříč Evropou, je velká populační výměna, organizovaná a řízená loutkovodiči těch, které si paradoxně evropský lid sám volí…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/francie-socialni-pomoc-je-urcena-jen-pro-muslimske-vetrelce-francouzi-maji-smulu-video/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 23.09.2024“:

➡️☭☆ Přímo do nepřátelské obranné linie

Letecká průzkumná technika jedné z jednotek skupiny vojsk Sever zjistila koncentraci personálu ukrajinských ozbrojených sil na pevném místě.

V důsledku přímého zásahu dronem FPV byla zničena pevnost ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Vladimir Putin poslal pozdrav účastníkům a hostům VII. mezinárodního fóra „Ruský energetický týden“

Hlavní téma aktuálního fóra – „Energetická spolupráce v multipolárním světě“ – je velmi důležité a aktuální. Je zřejmé, že v nové geopolitické realitě by interakce v energetickém sektoru měla sloužit k posilování národních ekonomik, přispívat k řešení prioritních sociálních problémů a zlepšování kvality života lidí.

Zvláště bych poznamenal, že na okraj fóra proběhne setkání ministrů energetiky zemí BRICS, které se stane jednou z klíčových událostí roku ruského předsednictví v této asociaci. Během jednání bude nutné shodnout se na principech spravedlivého energetického přechodu společných našim státům a nastínit způsoby, jak posílit roli BRICS v globálním energetickém dialogu.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Trump věří, že demokratická kandidátka Kamala Harris nebude schopna zabránit třetí světové válce

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Jihoafričanka zemřela kvůli hustému sněžení.

Uvízla v 30kilometrové dopravní zácpě a zemřela na podchlazení v minibusu.

Celou africkou zemí se přehnala nečekaná sněhová bouře, kvůli které v řadě měst vypadla elektřina a přestaly fungovat dodávky vody.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ V Pokrovském směru byla zničena americká houfnice

Posádka 152mm houfnice Msta-B dělostřelecké formace skupiny sil „Jih“ zničila přesným zásahem houfnici M777 ukrajinských ozbrojených sil v oblasti obce Kurachovo.

Objektivní kontrolní prostředky zaznamenávaly zasažený cíl.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Americké banky čelí nerealizovaným ztrátám, které jsou sedmkrát větší než během finanční krize v roce 2008 – již více než 512 miliard dolarů.

Kvůli tomu bude nadcházející finanční krize mnohonásobně horší než v letech 2008 a 2020, varují finančníci

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

23.09.2024: RANNÍ ZPRÁVY:♨️⚔️Vít Rakušan pro nás připravil §§§ *NEOPRÁVNĚNÁ ČINNOST PRO CIZÍ MOC* § 318 A

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️🟥22. září 2024: Ladislav Vrábel: Vít Rakušan pro nás připravil §§§ *NEOPRÁVNĚNÁ ČINNOST PRO CIZÍ MOC* § 318 A.

 

((Jsem zvědavá, do kdy tahle psychopatická struktura nám bude brát svobodu slova, demokracii a utahovat nám řetěz kolem krku a zacpávat nám roubíkem hlas??? Kde je hranice??? Do kdy si tohle všechno máme nechat líbit???

Doufám, že v Parlamentě ČR nejsou všichni psychopati a neodsouhlasí to, protože:

po 1., bude se to týkat taky i jich a

po 2., už jsme na seznamu Ruské federace ČR, jako mezi prvními na odvetu, takže z nás nezůstane ani masný flek!!! Nemáte rodiny??? Jste zaslepení?

Oni připravují ČR přesně tak, jako připravovali Ukrajinu. Zničili polnohospodářství, průmysl, obranu, prodávají zámky, hotely, opravují silnice, protože původní by nezvládli nápor tanků atd. ČR je už ztracená a my s ní!!! Nechali jsme je zajít až sem!!!))

 

Ladislav Vrábel: „Gratulují k volbám. Paráda. Ale mezi tou politickou satirou bych Vám chtěl říct, co se vlastně ve skutečnosti teď děje, protože mezi volbami, mezi potopou a mezi válkou v ČR probíhá pořád dál a dál příprava na válku. Ta příprava na válku se dostala do momentu, o kterém jsme mluvili, že přijde. Netušili jsme, že přijde v téhle formě, ale logikou toho, co se děje, oddělit Českou republiku, uzavřít jí a potrestat každého, kdo by vzorně nešlapal v pochodu pod nadvládou globalistů a Spojených států.

👉Co to znamená?

Poslanecká sněmovna přijímá nový zákon. Ten nový zákon je tím milníkem, kdy Láďa Vrábel bude muset přestat Vám říkat to, co se děje ve světě, a to co se děje v České republice.

Náš Parlament dostal od Víta Rakušana pozměňující návrh zákona, kterým se mění celá hra. Budu o tom mluvit dnes mluvit v živém vysílání. My jsme do teď měli možnost se odvolávat na, že v zákoně nemáme žádnou možnost, která by omezovala svobodu politického myšlení a svobodu slova v oblasti politiky v České republice.

👉A to se teď mění!!!

Od teď budeme mít v Trestním zákoníku zákon, který se jmenuje se: 👉*NEOPRÁVNĚNÁ ČINNOST PRO CIZÍ MOC* § 318 A.

Tento paragraf § 318 A mění hru tak, že jakmile by si režim myslel, že nepracujete pro Ukrajinu, pro Spojená státy americké, pro NATO, pro Evropskou unii, ale pracujete třeba pro Čínu, pro Rusko, nebo pro nějaký stát BRIX, tak můžete jít do vězení!!!

A pakli že bude vyhlášený nouzový stav, nebo válečný stav, nebo stav ohrožení země, tak můžete jít do vězení na 15 let.

Takže představa, že by tady mohl mluvit o 35kách, až bude tenhle zákon v platnosti a proč to česká vláda nakupuje, za jakým účelem, tak by už pro mě neznamenalo jenom šíření poplašné zprávy a odsouzení za šíření poplašné zprávy, ale teď už bude moci tenhle režim využít nový zákon, který se jmenuje: *NEOPRÁVNĚNÍ ČINNOST PRO CIZÍ MOC*!!!!!

👉CO TO ZNAMENÁ:

  • §§§ 318 A: *Ten, kdo v úmyslu ohrozit, nebo poškodit Ústavní zřízení svrchovanost územní celistvost, obranu, nebo bezpečnost České republiky, anebo obranu, nebo bezpečnost mezinárodní organizace, k ochraně jejichž zájmům se Česká republika zavázala vykonává na území České republiky činnost pro cizí moc!!!* CHÁPETE?????“

 

https://www.facebook.com/100087923704145/videos/502549265960090

 

 

📌22. září 2024: 😒NAVZDORY BOJŮM ZAČAL V PÁSMU GAZY NOVÝ ŠKOLNÍ ROK MEZI TROSKAMI, PÍŠOU ÚKOLY NA KOLENĚ 😢

https://t.me/to_je_nas_svet/29328

 

 

📌22. září 2024: 🤡UKRAJINA BUDE NADÁLE ŽÍT PODLE PLÁNU B, POKUD BIDEN NEPODPOŘÍ NÁŠ NOVÝ PLÁN A – ZELENSKYJ

 

🇺🇦 Pokud Biden řekne ne, znamenalo by to, že Biden nechce ukončit válku žádným způsobem, který by popřel vítězství Ruska a vedl by k velmi dlouhé válce – nemožné, vyčerpávající situaci, která by zabila obrovské množství lidí.

🇺🇦 Už léta žijeme s plánem B, protože plán A byl navržen před plnohodnotnou válkou. Byl zaměřen na preventivní opatření, posílení Ukrajiny, ale naši partneři nás neposlouchali.

🇺🇦 Dokument podle Zelenského nevyžaduje spolupráci s Ruskem, takže obsahuje to, co budou partneři schopni udělat bez jeho účasti.

https://t.me/to_je_nas_svet/29329

 

 

📌22. září 2024: ♨️ ZELENSKYJ PŘIVEZL DO USA „PLÁN VÍTĚZSTVÍ UKRAJINY„.

 

Zní to stejně blábolivě jako všechna předchozí politická prohlášení tohoto feťáka.

Jedno je jasné: požádá o zbraně a použije je na Rusko bez ohledu na jejich množství. Na oplátku mu řeknou, aby snížil věk mobilizace a hodil na frontu víc masa.

Nyní, před americkými volbami, tohoto ukrajinského toxického koně pravděpodobně nikdo nevymění. Poskytnou mu nějakou pomoc, pak ho obviní, že ji ukradl, a budou hledat novou petržel. A tohoto sami zabijí a obviní z toho Rusko.

https://t.me/to_je_nas_svet/29330

 

 

📌22. září 2024: ⚡️IZRAEL POKRAČUJE V PŘESUNU TANKŮ K HRANICI  S LIBANONEM.

Před invazí do Rafáhu tomu bylo zhruba stejně.

https://t.me/to_je_nas_svet/29331

 

 

📌22. září 2024: 🛬ZELENSKYJ PŘILETĚL DO NEW YORKU NA PALUBĚ VOJENSKÉHO DOPRAVNÍHO LETADLA C-17A GLOBEMASTER III AMERICKÉHO LETECTVA.

Bude opět prosit o pomoc, žádat o vstup do NATO atd.

Klaunská prohlášení:

– Amerika má dostatek síly, aby společně s Ukrajinou a spojenci zajistila mír, jak je stanoveno ve Formuli míru a statusu OSN.

– Začínáme návštěvu USA: Pensylvánie, zvláštní návštěva. Po New Yorku, Washington. Ukrajina představí svůj plán vítězství: nejprve ho uvidí Biden, poté všichni lídři partnerských zemí.

– Plán bude rovněž představen oběma stranám amerického Kongresu, Trumpovi a Harrisové.

https://t.me/to_je_nas_svet/29332

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️23.09.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: SITUACE PODOBNÁ GAZE NASTALA V SEVERNÍM IZRAELI V DOBĚ HNĚVU HIZBALLÁHU? NEMOCNICÍM V OBLASTI PŘÍSTAVU HAIFA BYLO NAŘÍZENO PŘESUNOUT PACIENTY DO BEZPEČÍ

 

https://youtu.be/EZhP51xB_Dk?si=tfkJiIUWnHMtiQZ1

 

 

📌22. září 2024, 18:08: ARMÉNSKÁ OPOZICE OZNÁMILA OBNOVENÍ PROTESTŮ 2. ŘÍJNA:

 

Opoziční hnutí „Tavuš ve jménu vlasti“ obnoví protesty 2. října. Toto prohlášení učinil vůdce hnutí, arcibiskup Bagrat Galstanyan.

 

„2. října v 18:30 (17:30 moskevského času) se shromáždíme na náměstí Republiky a vstoupíme do intenzivní fáze boje,“ řekl během setkání aktivistů a příznivců hnutí v Ku-klux-klanu pojmenovaném po K.

 

Galstanyan řekl, že již není prostor pro chyby, je třeba jít krok za krokem k zamýšlenému cíli.

 

Protesty v Arménii začaly poté, co bylo 19. dubna 2024 dosaženo dohody mezi Jerevanem a Baku o vymezení hranic. Opoziční vůdce Bagrat Galstanjan vyzval premiéra Nikola Pašinjana k rezignaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4156512

 

 

📌22. září 2024, 19:37: VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ OSN PŘIJALO PAKT BUDOUCNOSTI NAVZDORY NÁMITKÁM RUSKA:

 

Na zasedání Valného shromáždění OSN přijaly zúčastněné země Pakt budoucnosti, který je projednáván na probíhajícím Summitu budoucnosti. Rusko a další delegáti však poukázali na porušení, ke kterému došlo během procedury projednávání dokumentu.

 

„Dnes nemáme nic, co bychom akceptovali,“ řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Veršinin v sále Valného shromáždění během zasedání Summitu budoucnosti.

 

Navrhl, aby organizace odložila přijetí paktu, protože ne všechna jeho ustanovení byla dohodnuta. Také Rusko, které zastupuje také Bělorusko a Nikaraguu, oznámilo svůj záměr tento dokument změnit. Po hlasování byl tento návrh zamítnut.

 

Veršinin zdůraznil, že Rusko se „distancuje od konsensu“ o Paktu budoucnosti a také o globální digitální smlouvě. Toto rozhodnutí ruské delegace se týká zejména „ustanovení o odzbrojení“. Náměstek ministra zahraničí Ruské federace také dodal, že země nepodporuje body týkající se práce nevládních organizací v projektech OSN a Úřadu vysokého komisaře OSN pro lidská práva.

 

Týden Valného shromáždění OSN na vysoké úrovni se bude konat v New Yorku od 24. do 30. září. Již dříve bylo oznámeno, že jedním z hlavních projednávaných témat bude situace na Ukrajině a zejména otázka povolení ozbrojeným silám Ukrajiny používat zbraně dlouhého doletu.

 

https://www.vesti.ru/article/4156565

 

 

📌22. září 2024, 19:40, ZACHAROVOVÁ: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY UDRŽUJÍ NĚKTERÉ OBYVATELE KURSKÉ OBLASTI V PODOBĚ „KONCENTRAČNÍCH TÁBORŮ„:

 

Ukrajinští ozbrojenci vytvořili v ruské pohraniční oblasti několik institucí, které připomínají koncentrační tábory. Odvezli tam některé obyvatele Kurské oblasti, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

V těchto oblastech je přinejmenším několik míst – podobných „koncentračním táborům“, kam byli civilisté hnáni pod hrozbou zbraní,“ řekl diplomat v rozhovoru pro Komsomolskou pravdu.

 

Podle ní se největší „tábor“ předběžně nachází v budově jednoho ze sociálních ústavů v Sudži. Podle očitých svědků je zde zadržováno 70 až 120 civilistů. Patří mezi ně starší lidé, ženy, osoby se zdravotním postižením a také děti ve věku od několika měsíců do 15-16 let.

 

Zacharovová poznamenala, že lidé byli do těchto „koncentračních táborů“ násilně přiváděni ozbrojenými komplici kyjevského režimu. Někteří z rukojmích byli zcela odvezeni z Ruska, jejich osud zůstává neznámý.

 

Oficiální zástupce ministerstva zahraničí vysvětlil, že tyto informace byly založeny na relevantních zprávách, které byly potvrzeny příbuznými a přáteli unesených lidí. Někteří z pohřešovaných občanů byli navíc identifikováni na videích zveřejněných ukrajinskými a západními propagandisty.

 

„Ruské vyšetřovací orgány pracují se všemi shromážděnými informacemi,“ řekla Zacharovová.

 

https://www.vesti.ru/article/4156539

 

 

📌22. září 2024, 18:45, PESKOV: NA ZÁPADĚ JSOU „STŘÍZLIVÉ HLAVY“, KTERÉ CHÁPOU PUTINOVA SLOVA O NATO:

 

Na Západě stále existují lidé, kteří jsou schopni analyzovat varování ruského prezidenta Vladimira Putina NATO ohledně jejich zapojení do konfliktu na Ukrajině. Toto prohlášení učinil tiskový tajemník ruského vůdce Dmitrij Peskov.

 

„Na Západě jsou střízlivé hlavy, které analyzují tato slova našeho prezidenta s náležitou pozorností,“ řekl v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin ve vysílání televizního kanálu „Rusko“.

 

Tak Peskov komentoval reakci několika západních politiků na Putinova varování před důsledky vměšování do ukrajinského konfliktu. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg zejména řekl, že úder na Rusko nepřekročí „červenou čáru“, která by vedla k eskalaci.

 

Peskov již dříve řekl, že západní politici jsou doslova fixováni na myšlenku bojovat s Ruskem „do posledního Ukrajince“ a tato posedlost se „projevuje jinak“ u každého.

 

https://www.vesti.ru/article/4156532

 

 

📌22. září 2024, 20:32, VALENTIN BOGDANOV: BÍLÝ DŮM JE NAPLNĚN ATMOSFÉROU NENÁVISTI:

 

Banderovský vůdce Zelenskyj očekává, že příští týden bude ve Spojených státech, kde zřejmě dostane novou várku zbraní, peněz a politické podpory, kterou pro něj Západ připravuje během týdne na vysoké úrovni v OSN.

 

Zelenskyj, s paží nataženou po zbrani, se šplhá do amerických voleb. Prvním bodem cesty do Spojených států pro někoho, kdo se vydává za autora mírového plánu, Zelenského, bude továrna Scranton, kde se razí 155mm granáty pro houfnice NATO.

 

Scranton je Pensylvánie. Nejdůležitější swing state v bitvě o Bílý dům, který s pomocí zbraní pro Ukrajinu, vzhledem k všeobecné únavě z Ukrajiny, nejenže nelze vyhrát, ale lze jej snadno ztratit.

 

Scranton je také rodištěm Joea Bidena, jehož jméno se na volebním lístku neobjeví ani tam, ani nikde jinde. A hlasovací lístky se již začaly rozdávat. Předčasné hlasování začalo v Minnesotě, Jižní Dakotě a Virginii.

 

Fronta byla natočena v jedné z volebních místností v Arlingtonu. Tam se nachází Pentagon.

 

„Oslavujeme demokracii a toto je pro zemi velmi důležitý den. Chceme se ujistit, že náš hlas bude započítán,“ řekl jeden z voličů ve Virginii.

 

Svátek demokracie, aby hlasy nebyly ukradeny za hluku zábavy, kterou chtějí ve státě Georgia. Zejména republikáni. V posledních volbách tam byl velký skandál. A tak místní volební komise jako jediná v celé Americe předem odhlasovala, že sčítání v listopadových volbách bude probíhat pouze ručně.

 

„Nechci získat dojem, že nám záleží více na rychlosti sčítání než na přesnosti,“ řekla Janelle Kingová, členka volební komise.

 

Pro odpůrce Janella Kinga, který byl stejně jako další Trumpovi příznivci, kteří jsou součástí volební komise, předem obviněn z manipulace, je důležitější mít vše rychle za sebou.

 

„Vzala jsem si s sebou 1870 listů papíru, abyste věděli, jak bude vypadat složka s hlasovacími lístky v den sčítání hlasů,“ řekla žena ve volební místnosti.

 

To znamená, že ještě nic nezačalo, ale už to začíná. Zde jsou nejobjektivnější liberální novináři.

 

„Ve skutečnosti je to sabotáž, aby se v Georgii nikdy nesečetly hlasy. V Gruzii se dějí radikální věci. Dříve existovala propaganda, že Gruzie má problémy s volebním systémem, nyní se vytvořily skutečné problémy,“ řekl moderátor MSNBC.

 

Právě v Georgii bylo zahájeno trestní řízení proti Trumpovi a 18 jeho spolupracovníkům za vměšování do posledních voleb. Tam, v okrese Fulton, byla pořízena první vězeňská fotografie republikána.

 

Před současnými volbami ho nestihli uvěznit, ale dvakrát se ho pokusili zabít. Podruhé můžete žertovat.

 

„Způsob, jakým vnímáte tyto události, tyto pokusy o atentát, mi vyrazil dech. Přijímáte je jako samozřejmost. Jak to děláte?“ řekl moderátor komediální show Greg Gutfield.

 

„Za prvé, mám na výběr? Co mám dělat? Hodně jsem o tom ale přemýšlel po natáčení v Butleru. Být prezidentem je velmi nebezpečná práce. Naštěstí jsem měl zatím štěstí,“ řekl Donald Trump.

 

Thomas Crookes ve filmu Butler byl zlikvidován odstřelovačem tajné služby. Ryan Wesley Routh byl zajat živý. Trump pozval ty, kteří ji vzali, do Mar-a-Lago.

 

Raut byl mezitím obviněn. Oficiálně se zatím nemluví o pokusu o vraždu. Ale obrázek po výslechu horlivého Transukrajince a studiu fakturace jeho telefonu je podezřelý.

 

„Zařízení bylo v blízkosti golfového hřiště přibližně 12 hodin před srážkou s tajnou službou,“ řekl zvláštní agent FBI Jeffrey Veltry.

 

Přesněji řečeno, v oblasti páté a šesté jamky, které se nacházejí nejblíže dálnici uvnitř soukromé oblasti uzavřené ze všech stran.

 

Zbraň také nebyla vybrána náhodou. Ne útočná puška Kalašnikov, jak se zprvu uvádělo, ale samonabíjecí karabina Simonov ráže 7-62 mm. A je to příliš těžké pro samotáře, za kterého se Raut stále vydává.

 

„Jak ten zločinec věděl, že Trump bude v té době hrát golf? Je zřejmé, že Trump se o tom rozhodl na poslední chvíli. Existuje mnoho otázek, na které by FBI ráda znala odpovědi,“ řekl bývalý šéf washingtonské policie Charles Ramsey.

 

Ryan Wesley Routh je nyní testován na příčetnost. Přišli k rozumu. Když se procházel po kampusech amerických univerzit, například Harvardu, se svými letáky a agitoval za boj za kyjevský režim, vadilo to jen těm, ke kterým přímo lnul.

 

Pokušení prezentovat Rauta jako městského šílence je však velké. A v tomto směru již aktivně pracují. Pro ukrajinské kurátory byl Raut užitečným idiotem. Jednou byl dokonce natočen ve videu nacistů z Azova (organizace je v Ruské federaci zakázána).

 

Ti, kteří do této propasti nahlédli, se postupně radikalizovali a přepojili. Procesy ukrajinizace však probíhají i v samotné Americe, takže to, co se dělo u Rauta, neupoutalo pozornost všech.

 

Zdravotní sestra Chelsea Walshová, která byla v Kyjevě, ale spěchala.

 

Na otázku, zda mluvil o vraždách, zdravotní sestra Chelsea Walshová odpověděla: „Neustále. Chtěl zabít většinu světových vůdců. Uplynuly dva roky, už si nepamatuji, co přesně řekl, ale pamatuji si, že chtěl zabít Putina, Kim Čong-una, přišel s plány. Mluvil o Bidenovi a Trumpovi, ale nepamatuji si podrobnosti.“

 

Na otázku, zda to nahlásila federální vládě a co se stalo, sestra odpověděla: „Neslyšela jsem nic jako odpověď a nikdo mě nekontaktoval až do dnešního dne.“

 

Další dotek k portrétu rozdělené Ameriky, do kterého se již začíná vepisovat obraz Wesleyho Rauta.

 

Navzdory tomu, že jeho pickup, který byl nalezen v domě na Havaji, měl nálepku Biden-Harrisová, je střelec z Floridy prohlášen za trumpistu.

 

„Co o tom říkají v médiích? Takže první věc, kterou byste věděli, je, že byl zastřelen Trumpovým příznivcem, což dává smysl. Ten chlap ho miloval tak moc, že přinesl na golfové hřiště pušku a pokusil se ho zabít. Chci říct, že takhle to do značné míry funguje. Je to, jako by Putin vyhodil do povětří svůj vlastní plynovod. Je tak zlý, že útočí sám na sebe. Přesně tak!“ řekl televizní moderátor Tucker Carlson.

 

Ale v Bílém domě nejsou lidé se smyslem pro humor příliš dobří. Marně se o to snažil co nejironičtěji žurnalista Fox News Peter Doocy, který má stále dovoleno otevírat ústa na tiskových konferencích Karine Jean Pierreové.

 

„Jsou to jen dva dny, co se někdo znovu pokusil zabít Trumpa. A vy zde v Bílém domě ho nazýváte hrozbou. Kolik dalších pokusů o atentát na Donalda Trumpa se musí stát, aby prezident, viceprezident a vy přestali Trumpa označovat za hrozbu?“ řekl korespondent Peter Doocy.

 

„V každém případě ze strany administrativy naprosto nesouhlasím s formulací otázky. … Otázka, kterou kladete, je také neuvěřitelně nebezpečná…,“ odpověděla tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová.

 

Biden měl s Trumpem nějaký rozhovor, ale to, co demokratický prezident a členové jeho strany řekli před ním, to jasně převažuje a dává dohromady lineární kilometry urážek, bouří a lží.

 

Obzvláště se snaží američtí novináři, mezi nimiž jsou pouze 3-4% příznivců republikánů a počet demokratů je desetkrát vyšší.

 

Elon Musk sdílel data na svém účtu jako vysvětlení, proč jsou média ve Spojených státech propagandistickou mašinérií Demokratické strany. Mimochodem, něco podobného se dá říci i o průzkumech veřejného mínění.

 

„Používají průzkumy veřejného mínění a média nejen k manipulaci veřejného mínění, ale také k manipulaci našeho vedení,“ řekl republikánský kandidát na viceprezidenta James David Vance.

 

Na otázku: „Říkáte, že tyto průzkumy jsou falešné?“ Vance odpověděl: „Rozhodně, jsou falešné. To je padělek. A my to vidíme.“

 

Aby ukázal, že je pro tradiční rodinné hodnoty, republikán poprvé povolal mladší generaci Trumpů, vnučku Caroline a vnuka Luka na pódium a za neprůstřelné sklo.

 

Obecně platí, že hlasujte nebo prohráte. Společně s mým dědečkem. Vítězové, slibuje Trump, dostanou všechno.

 

Redakce Washington Post spočítala, že první den svého prezidentství musí Trump splnit až 41 slibů daných voličům, 42. je vyslání mise na Mars, kterou chce republikán vyslat na rudou planetu ještě před koncem svého funkčního období.

 

K tomu však musíte nejprve přistát v Bílém domě, aniž byste se spálili v hustých vrstvách atmosféry nenávisti.

 

https://www.vesti.ru/article/4156362

 

 

📌22. září 2024, 21:27, DENIS DAVYDOV: ORGANIZÁTOŘI „ĎÁBELSKÉHO“ TERORU V LIBANONU VŠE PRECIZNĚ NAPLÁNOVALI:

 

Ďábelská technologie teroru. Všechno to začalo v úterý 17. září, kdy v Libanonu začaly jeden po druhém explodovat tisíce pagerů (a pager je malá pomůcka o velikosti krabičky od sirek, zastaralý vynález z konce minulého století pro přenos elementárních zpráv z čísel nebo několika slov, která se obvykle nosila v kapse nebo na opasku u kalhot) v Libanonu.

 

Zabíjeli nebo mrzačili své majitele a ty, kteří se náhodou nacházeli v jejich blízkosti: ve frontě u pokladny v obchodě, na ulici nebo doma v kuchyni. Asi před šesti měsíci byly pagery zakoupeny pro šíitské hnutí Hizballáh, které je ve spojenectví s palestinským Hamásem.

 

Další den v Libanonu začaly explodovat také přenosné vysílačky těch, kteří stáli nebo šli s nimi, kteří jeli na mopedu nebo v autě.

 

Otevřeně teroristická metoda zastrašování, kdy trpí nejen ti, kteří jsou označeni za viníky, ale i ti, kteří jsou upřímně nevinní. To je ten druh nevybíravého terorismu s cílem zastrašit a zasít paniku. Libanonské úřady obvinily Izrael z bombových útoků a obětí. Od té doby se neozývalo žádné vyvrácení. Ale letecké bomby letěly směrem k Libanonu.

 

Obecně platí, že to, co se stalo, je sugestivní: jak bychom například měli přistupovat k prezentaci iPhonu 16, který obletí svět? Co je v něm kromě odposlechů? Koneckonců, časy po explozi pagerů v Libanonu se zjevně změnily.

 

Tlakové vlny pokrývají jižní Libanon. Izraelské letectvo shazuje nejsilnější bomby vážící více než dvě tuny na města a vesnice. Můžete vidět, jak obyvatelé ve svých domovech nevědí, kam utéct.

 

Izraelské drony na libanonském nebi jsou doma – země ve skutečnosti nemá žádnou protivzdušnou obranu, není se s čím bránit. Letectvo IDF bezostyšně krouží, včetně nad Bejrútem.

 

Již druhý den na jihu Bejrútu pokračují odklízení trosek poté, co izraelští bojovníci vypálili čtyři rakety na obytné budovy. Pátralo se po velitelích Hizballáhu, ale kromě bojovníků tohoto oddílu zde umírali i civilisté. Více než 30 mrtvých a čísla nejsou konečná. Pod troskami jsou stále lidé. Jejich příbuzní jsou poblíž a tiše čekají na zprávy od záchranářů.

 

„Lidé se vraceli z práce, někdo vyzvedával děti ze školky. Je to teroristický čin,“ je přesvědčena místní obyvatelka Zainab Nasserová.

 

Mateřská škola byla v prvním patře domu, který byl zasažen raketami. Jejich cílem byl Ibrahim Akil, jeden z vůdců Hizballáhu. On, stejně jako několik bojovníků, zemřel. Izraelská rozvědka je sledovala poté, co byli propuštěni z nemocnic, kde byli ošetřeni se zraněními způsobenými výbuchem.

 

Tato bezprecedentní série teroristických útoků byla nazvána pagerovým útokem. Tisíce explozí současně v různých částech Libanonu a sousední Sýrie. Pagery s výbušninami utrhly prsty, vyrazily oči a vnitřní orgány. Stovky lidí byly zmrzačeny, desítky lidí zemřely.

 

Stalo se to při jeho službě. Dr. Nasser ukazuje záběry ze své pohotovosti, kam bylo v úterý během okamžiku přivezeno více než 70 zraněných.

 

„Asi ve 4 hodiny odpoledne začali všichni přicházet. Bylo mnoho mužů, byly tam ženy a děti. Čtyřletý chlapec s poraněním hlavy. Vzpomínám si na jednu dívku. Všichni měli zranění obličeje, paží a trupu v dolní části zad. To je zvěrstvo. Ať už je důvod jakýkoli, není to důvod k zabíjení všech,“ rozhořčuje se doktor Nasser Schmeit.

 

Simultánní masové výbuchy měly zasít paniku do řad Hizballáhu a zastrašit Libanonce. Účinek byl opačný.

 

„Zástupci všech náboženství – křesťané, sunnité, šíité, drúzové – šli darovat krev obětem, aniž by čekali na oficiální oznámení, a to i v oblastech, kde je Hizballáh nepopulární. Oficiální orgány Libanonu podporovaly Hizballáh. To znamená, že Izrael nedosáhl svého cíle,“ řekl Fadi Boudia, šéfredaktor tiskové agentury Maraya.

 

Arabská liga bombové útoky odsoudila. Írán zorganizoval sanitární let pro ty, kteří potřebují pomoc kvalifikovaných oftalmologů. Asi 100 lidí, jejichž oči byly vážně poškozeny, bylo letecky přepraveno do Teheránu.

 

Otcové nemohou zadržet slzy vedle svých vážně zraněných dětí. Měli štěstí – přežili. Devítiletá Fatima je pryč – zabil ji explodující pager. Na dívčině pohřbu mají všechny ženy černé oblečení, některé i se žlutým šátkem Hizballáhu.

 

Hassan Nasrallah je generálním tajemníkem Hizballáhu. To, co hlavní osoba organizace řekla v reakci na teroristické útoky, nebylo jen čekání na Libanon. Projev vůdce šíitské strany byl vyslyšen po celém Blízkém východě.

 

„Byl to rozsáhlý teroristický útok, to je genocida, to je masová vražda, za kterou bude tvrdá odplata. Nebudu mluvit o čase, formě, místě nebo datu. Zprávy budou takové, jaké je vidíte, ne to, co slyšíte,“ slíbil Hassan Nasralláh.

 

Schopnosti libanonské armády a polovojenského křídla Hizballáhu jsou nesrovnatelné. Dobře vycvičené a vybavené stíhačky musely být zbaveny spojení. A nedávno, ze strachu ze sledování, používali ke komunikaci pagery.

 

Pagery jsou něco zapomenutého, z minulého století. Celý svět si na tato zařízení znovu vzpomněl po explozích v Libanonu. Vybuchovaly po tisících a zdálo by se, že to byl stále oblíbený komunikační prostředek mezi místními obyvateli. Ale na pultech specializovaných obchodů, stejně jako v jiných zemích, jsou pouze smartphony nejnovějších modelů.

 

„Jak si mohu koupit pager?“ – ptá se novinář.

 

„Pager? Haha,“ reaguje prodavač.

 

„Vy neprodáváte pagery?“

 

„Ne“.

 

Byla to speciální objednávka pro Hizballáh – 5 000 pagerů, zařízení, jejichž polohu nelze vystopovat. Na začátku roku je do Libanonu dodala jistá maďarská společnost BAC, která nyní nemá nikoho ve své kanceláři. Celé předchozí měsíce tam bylo prázdno. Sousedé viděli jen jednoho člověka, který si občas přišel vyzvednout poštu.

 

Izraelští zpravodajští důstojníci sdělili The New York Times podrobnosti operace. Byly zřízeny nejméně dvě krycí společnosti, aby zakryly skutečnou identitu lidí, kteří tyto pagery vytvořili: izraelských zpravodajských důstojníků. BAC také přebíral běžné zákazníky, pro které se vyráběly běžné pagery. Jediným zákazníkem, na kterém skutečně záleželo, byl však Hizballáh a jeho pagery nebyly ani zdaleka obyčejné. Vyráběly se odděleně a obsahovaly baterie naplněné výbušninami PETN. Jedná se o zkratku názvu pentaerythritol tetranitrát – výbušniny jsou silnější a nenápadnější než TNT. Příjemci proto nemohli identifikovat nebezpečí. PETN v každém pageru bylo 30-50 gramů.

 

Pagery jsou pohodlným komunikačním prostředkem v práci lékařů a záchranářů. A také vybuchly na libanonské lékaře. Mnohým lidem připadalo podezřelé, že pár týdnů před masovým teroristickým útokem na klinice americké univerzity v hlavním městě byli zaměstnanci požádáni, aby odevzdali své pagery.

 

Zaměstnancům byl zaslán dopis s vysvětlením, že je čas změnit firmware zařízení.

 

„Z 5000 vyhozených přístrojů je americký nebo evropský občan neměl ve svých rukou. To je otázka pro každého. Proč Američané umístili tisíc plachtivých bomb, které byly nyní, během jednoho dne, svrženy na území Libanonu? Tato operace není čistě izraelská. Američané se zde účastní a s největší pravděpodobností se účastní i své zpravodajské komunity,“ navrhuje vojenský expert Andrej Klincevič.

 

Když se v Libanonu synchronně rozezněly exploze, američtí a izraelští ministři obrany volali nejméně třikrát. Nepříjemné otázky okamžitě letěly do Washingtonu.

 

Mohu říci, že nejsme zapojeni do včerejších ani dnešních incidentů. Už nemám co dodat,“ řekl John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti Bílého domu.

 

– Informoval Izrael o těchto operacích Spojené státy? – ptali se novináři úředníka.

 

„Dnes už nemám co dodat,“ zopakoval Kirby.

 

Komunikační prostředky byly vyhozeny do povětří dva dny: v úterý – pagery, ve středu – radiostanice. Organizátoři vše precizně naplánovali: tlačítko stiskli podruhé, když davy přišly na pohřby prvních obětí. Obyvatel Libanonu se takového obřadu zúčastnil. Pohřbívali jeho synovce, když několik lidí vypnulo vysílačky.

 

„Pohřbívali jsme mladé lidi, jejichž dům zasáhlo izraelské letadlo, zemřeli poté, co je šli darovat krev těm, kteří trpěli výbuchy na pageru, a zemřeli na jejich pohřbu začal vybuchovat „Je to hrozné,“ říká muž.

 

Hizballáh se rozhodl jednat radikálně a komunikace uvnitř organizace nyní probíhá pouze prostřednictvím kurýrů. Poslové budou zprávy doručovat osobně, což přirozeně ovlivní rychlost rozhodování. A bude nutné jednat rychle – high-tech Izrael téměř vyhlásil třetí libanonsko-izraelskou válku.

 

„Je zřejmé, že to vše bylo učiněno záměrně, aby se situace znovu vyhrotila, region je již jeden krok od totální války, a to situaci ještě zhoršuje,“ komentuje to ruský velvyslanec v Libanonu Alexander Rudakov. stalo.

 

Sousedé spolu vedou spory už dlouho, od té doby, co se v regionu objevil stát Izrael.

Libanon má zákon o bojkotu Izraele od 50. let minulého století. Se sousední zemí nejsou žádné diplomatické vztahy, nedá se s ní obchodovat, Libanonci, který tam jede, hrozí vězení. Pro Libanon Izrael neexistuje. Ve školních učebnicích se nazývá různými slovy, ale ne stát Izrael. A jakákoli libanonská mapa vám řekne, že jejich země hraničí s Palestinou na jihu.

 

Palestinci zde žili až do roku 1948. A pak tu byla nakba, neboli masový exodus, kdy 700 000 lidí zůstalo doma až do lepších časů, dokud arabsko-izraelský konflikt neskončil.

 

Jeden z mnoha palestinských uprchlických táborů v Libanonu. Je zde od roku 1948, kdy vznikl stát Izrael a Palestinci byli vyhnáni ze země svých předků. Zpočátku zde byly stany, pak o něco větší budovy a nyní budovy, které jsou domovem více než jedné generace palestinských uprchlíků.

 

Dříve bylo na jednom kousku země o rozloze jednoho kilometru čtverečního 7 000 lidí, nyní jich je 30 000. Rostou směrem vzhůru a samy přidávají podlaží k budovám. A na fasádách jsou portréty těch, kteří po desetiletí umírají v boji proti Izraeli.

 

„Všichni obyvatelé tábora jsou si jisti, že toto místo je pro ně dočasné, že se vrátí do své vlasti. Téměř každá rodina má klíč od domu v Palestině. Palestinci opustili svou zemi, ale jejich půda zůstala navždy v jejich srdcích. Tuto důvěru předávají z generace na generaci,“ říká spisovatel Hamza Al Beshtawi.

 

Nyní Izrael nutí Libanonce, aby se stáhli z jižních oblastí své země. Tamní nepoddajný soused potřebuje nárazníkovou zónu, ale Hizballáh bude bojovat za svou rodnou zemi. V regionu je cítit velká válka. Západní země už začaly svým občanům doporučovat, aby Libanon urychleně opustili.

 

https://www.vesti.ru/article/4156590

 

 

📌22. září 2024, 20:02, Dmitrij Kiselev: ŘEČI O ÚTOCÍCH HLUBOKO DO RUSKA SE ZAČALY PO PUTINOVĚ PROHLÁŠENÍ ROZPADAT:

 

Bojová posádka kosmodromu Pleseck v Archangelské oblasti vypustila raketu Angara, která narychlo vynesla na oběžnou dráhu hrstku vojenských satelitů. Kolik se neuvádí, ale je jasné, že ruské ministerstvo obrany uvidí z vesmíru ještě více, což výrazně rozšíří naše schopnosti na zemi, a tedy i na frontách speciální vojenské operace.

 

Start do vesmíru je potvrzením důsledného úsilí o budování bojového potenciálu ruských vojsk, projevem odhodlání čelit jakýmkoli hrozbám, což je právě v těchto dnech obzvláště důležité. Koneckonců, zdá se, že řeči o potřebě raketových útoků hluboko na ruském území na Západě se začaly hroutit, ale někoho to stále nezajímá. A začaly se hroutit po velmi konkrétním prohlášení Vladimira Putina, které někdo v nepřátelském táboře dokonce považoval za ultimátum. No, není daleko od pravdy, i když Putin mluvil velmi zdrženlivě.

 

„Mluvíme o rozhodnutí, zda jsou země NATO přímo zapojeny do vojenského konfliktu nebo ne. Pokud bude toto rozhodnutí přijato, nebude to znamenat nic jiného než přímou účast zemí NATO, Spojených států, evropských zemí ve válce na Ukrajině. To je jejich přímá účast, a to samozřejmě významně mění samotnou podstatu, samotnou podstatu konfliktu. To bude znamenat, že země NATO, Spojené státy, evropské země jsou ve válce s Ruskem. A pokud tomu tak je, pak s ohledem na změnu v samotné podstatě tohoto konfliktu učiníme příslušná rozhodnutí na základě hrozeb, které pro nás budou vytvořeny,“ řekl ruský prezident.

 

Všichni to slyšeli. Převalilo se to přes mě jako studená sprcha. V pátek zástupkyně mluvčího Pentagonu Sabrina Singhová řekla: „Není to jediná zbraň, která by mohla vyhrát válku nebo náhle něco odemknout pro Ukrajince.“ V první řadě mluvíme o britských raketách Storm Shadow a americkém ATACMS.

 

Sabrina Singhová zároveň dodala, že americká politika ohledně zrušení omezení na používání amerických raket Kyjevem „se nezměnila“. Promiňte, ale bylo by příliš lehkovážné spoléhat se na slova Američanů – byli kvůli tomu spáleni více než jednou. Pokud lžou, vezmou si to lacino. Vycházíme ze skutečnosti, že americké rakety ATACMS jsou dodávány do Kyjeva a jsou již pravidelně odpalovány na Rusko a opakovaně jsme je sestřelovali při přiblížení ke krymskému mostu.

 

Ale agitace za údery hluboko do Ruska takovými raketami aktivně probíhá v NATO. Například generální tajemník NATO Stoltenberg, který za týden odchází ze svého postu, zcela nezodpovědně ukolébá veřejnost tím, že mluví o Putinovi.

 

„Opakovaně vyhlásil některé červené čáry, ale neeskaloval, to znamená, že přímo nezapojil spojence NATO do konfliktu,“ řekl Jens Stoltenberg.

 

No, jsou zde přinejmenším dva body. Putin vždy držel slovo, ale reakce Ruska mohla být asymetrická. Stoltenberg tedy stále ještě ničemu nerozuměl. Za druhé, odcházející generální tajemník NATO dělá velkou chybu ve vojenských záležitostech – podceňuje nepřítele. Z nějakého důvodu vnímá Putinovu zdrženlivost jako slabost.

 

Společný článek Roberta Kennedyho ml. a Donalda Trumpa mladšího pro americké vydání The Hill o tomto způsobu uvažování velmi živě napsal: „Tito analytici lehkomyslně zaměňují zdrženlivost za slabost. Ve skutečnosti obhajují strategii balancování na hraně přípustného. Každá další eskalace, od dodávek HIMARS po kazetovou munici, tanky Abrams, F-16 a armádní taktické raketové systémy ATACMS, přibližuje svět k Armagedonu. Zdá se, že jejich logika se scvrkává na toto: pokud poškádlíte medvěda pětkrát a on nereaguje, můžete ho pošesté beztrestně dráždit, a to ještě tvrději.“

 

A dále: „Tato hra na jadernou „slabost“, kdo je první zbabělec, zašla dost daleko. Mezi odpálením amerických raket v ruském týlu a výměnou jaderných úderů nezůstala žádná „mezera“. Už jsme se dostali na samý okraj – blíž už není nikde. A k čemu? Aby „oslabili Rusko“? Převzít kontrolu nad ukrajinskými nerostnými surovinami? V sázce nejsou žádné životně důležité americké zájmy.“

 

To je pravda. Proč Spojené státy, jak je nyní zcela jasné, provedly krvavý státní převrat v Kyjevě? Koneckonců, tady to je, datum začátku intervence na Ukrajině. Pak okamžitě bojové akce na Donbasu. A rychlá vojenská transformace Ukrajiny na antiruská. Neměli jsme jinou možnost, než se bránit. A museli vytvořit situaci, ve které by Rusko mohlo a mělo být bombardováno raketami. A tak jsme přijeli.

 

A když ruský prezident přímo vysvětluje, co se stane, nějaký náhodný britský ministr zahraničí David Lammy v rozhovoru pro BBC ujišťuje, že mu Putin hází prach do očí.

 

„Myslím, že to, co Putin dělá, je, že mu hází prach do očí… Spousta vychloubání. To je jeho způsob jednání. Vyhrožuje tanky, vyhrožuje raketami, vyhrožuje jadernými zbraněmi,“ řekl šéf britského ministerstva zahraničí.

 

A tak také vyhrožujeme, jak se ukazuje. Dokážete si představit perverznější způsob myšlení? Putin prostě říká, že pokud Západ zasáhne rakety hluboko na ruské území z území Ukrajiny, pak to změní povahu konfliktu a my vrátíme úder – to je vše.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se k tomuto tématu vrátil v nedávném rozhovoru pro Sky News Arabia: „Zdá se, že mají opravdu mentalitu dítěte.“ I když tito dospělí zaujímají zodpovědná místa: ministři, premiéři, kancléři, prezidenti a tak dále. Nedávno se k této situaci vyjádřil ruský prezident Vladimir Vladimirovič Putin ve svém projevu v Petrohradě.

 

Zejména v souvislosti s iniciativami poskytnout Ukrajině americké, francouzské, britské rakety dlouhého doletu a umožnit jí zasáhnout jakýkoli cíl na území Ruské federace. Bude to přímá válka NATO proti Rusku… Troufám si vás ujistit: máme zbraně, které budou mít vážné důsledky pro pány ukrajinského režimu. Tyto zbraně jsou k dispozici. Jsou ve stavu plné bojové pohotovosti.“

 

A není v tom žádné blufování – Rusko má skutečné příležitosti. Vezměme si například zdánlivě zapomenuté jaderné testovací místo na Nové Zemi. Onehdy mu bylo pouhých 70 let. Ale je tu úplný pořádek: posádka stojí a je připravena. Zde je velmi krátký náčrt. Odtud – Sofia Sergieva.

 

*****

 

„Oblast zálivu Belushja je hlavní základnou cvičiště. Sídlí zde zaměstnanci, vědecká oddělení, laboratoře a pomocné služby,“ informuje hlasatel.

 

Na vrcholu studené války byly práce v zemi bílého ticha v plném proudu: v atmosféře, vodě, na zemi i v podzemí sovětští specialisté ukovali jaderný štít. Poslední jaderný test na souostroví se uskutečnil na počátku 90. let. Od té doby toho testovací místo zažilo hodně, dokonce i hrozbu uzavření.

 

Ale dnes, v podmínkách jaderného ticha, dál žije a jeho obhájci nadále jasně plní úkoly stanovené státem.

 

Protiteroristická jednotka je na souostroví v neustálé pohotovosti. Armáda nyní provádí cvičení. I přes to, že se NWO neúčastní, praktikují se zde všechny zkušenosti, které tam ruská armáda využívá. Jsou připraveny odrazit jak útok z moře, tak útoky nepřátelských dronů.

 

V zemi větrů a ledních medvědů, kde nerostou stromy a polární noc trvá 70 dní, jsou útrapy vojenské služby pociťovány obzvláště naléhavě. Daleko od pevniny, v podmínkách permafrostu, byla ruská armáda schopna nejen zlepšit jejich život, ale také jej pohodlně vést.

 

„I přes odlehlost od střední části Ruska se zde podařilo vytvořit dobré sociální a životní podmínky pro vojáky z povolání a jejich rodiny. Jsou ubytováni v dobrých životních podmínkách, mají zvýšený peněžní příspěvek a je jim poskytována strava zdarma,“ říká zástupce vedoucího Centrálního polygonu Ruské federace, kapitán prvního stupně Alexej Davyděnko.

 

V rámci „severní dodávky“ lodě ruského ministerstva obrany zásobují souostroví tunami potravin a paliva a vojenská dopravní letadla každý měsíc doručují čerstvé ovoce a zeleninu dětem obyvatel Nové země.

 

Děti mohou závidět – na světě není druhá mateřská škola jako na Nové Zemi. Velká tělocvična, zimní zahrada, hudební centrum, ale hlavně – solná jeskyně a fotarium. Když je venku polární noc a mínus 40, děti se tu opalují a získávají vitamín D.

 

Na Nové Zemi nejezdí žádná osobní doprava – auto tundrou neprojede. Po nábřežních komunikacích se pohybují na terénních vozidlech a nákladních automobilech KamAZ. S jejich pomocí jsou z vesnice vyhnáni lední medvědi, kteří přicházejí do Nové Země hledat potravu.

 

„Medvědi, kde bez nich. Arktické podmínky. Jak vidíte, máme tu pevnou tundru, dá se říct i poušť. V zimě je to samozřejmě mnohem obtížnější, ale nic není nemožné. Tohle je naše vlast, je třeba ji chránit, chránit,“ říká Ruslan, voják na Centrálním polygonu Ruské federace.

 

Dnes je „Objekt 700″, jak se testovací polygon před 70 lety nazýval, nejuzavřenějším a nejstřeženějším místem na mapě Ruska. Armáda všech jednotek ví: služba na Nové Zemi není snadná, ale je obzvláště čestná. A ti, kteří s ním již spojili své životy, přišli s formulí: musíte se zamilovat do drsného Dálného severu, a pak vám to bude oplácet.

 

*****

 

Ve středu v Petrohradě uspořádal Vladimir Putin setkání o rozvoji ozbrojených sil v rámci speciální vojenské operace.

 

„Realizujeme program komplexního přezbrojení armády a námořnictva, což znamená, že jednotky již nebudou dostávat jednotlivé, ale sériové vzorky moderních vysoce přesných zbraní a obrněných vozidel, letectví, systémů detekce nepřítele a protibaterií, řídicích a komunikačních systémů,“ řekl ruský vůdce.

 

Důležitým tématem jsou drony. Pokud jsme jich loni vyrobili 140 tisíc, letos je to desetkrát více.

 

Tématu bylo věnováno zasedání vojensko-průmyslové komise ve čtvrtek, právě na Den zbrojíře. Mimochodem, hlavní, hlavní korporací v této oblasti je Rostec. Puškaři v Rostecu na jedné straně potvrzují slavné tradice a na druhé straně obnovují výrobu na ultramoderních kolejích a řádově zvyšují produkci určitých typů výrobků. Skutečný výkon, k nezaplacení. Z toho vyplývá toto hodnocení.

 

„Efektivita víceúčelového použití bezpilotních systémů na bojišti byla potvrzena během speciální vojenské operace… Při jejich výrobě se používají pokročilé technologie a nová technická řešení, díky kterým naše jednotky získávají výhodu na bojišti,“ řekl Vladimir Putin.

 

https://www.vesti.ru/article/4156371

 

 

📌22. září 2024, 21:44, JELENA EROFEEVA: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI SE KONEČNĚ STALY JEJICH IDOLY:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny v Kurské oblasti se konečně staly jakýmisi svými idoly – nacisty nacistického Německa. To bylo uvedeno v pátek na brífinku mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

„Existují také četné svědecké údaje shromážděné ústředím ruského Červeného kříže v Kursku o tom, jak ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny vytvořili v ruské pohraniční oblasti jakési koncentrační tábory, kde na ně namíří místní obyvatele, kteří z různých důvodů nemohli opustit nebezpečné oblasti,“ řekla. Jeden z ukrajinských válečných zajatců oznámil, že se v Kurské oblasti připravuje útok na osobní vlak. To vše je dokumentováno, včetně všech nových faktů o střílení civilistů Ukronacisty v Kurské oblasti a krutém zacházení s nimi.“

 

Celá země zažívá bolest z toho, co se děje. Co je kolem nás a jak se s tím vyrovnáváme?

 

Nad městem se rozeznívají zvony. Opuštěné ulice evakuovaného Rylsku se postupně zaplňují lidmi. V obchodě s potravinami se třídí čerstvá klobása a uzená slanina, lesklá tukem – byly dodány ráno.

 

-Silnější?

„Tahle je naopak tenčí. Chtěl jsem to s černou kůrkou.

 

„Někdo musí pracovat, lidi musí někdo živit, mnoho obchodních řetězců odešlo, každý chce jíst. Lidé nechtějí odcházet, chtějí chránit své domovy, sedět ve svých domovech,“ říká majitelka obchodu Elena Ustinova.

 

Elena jezdí pro zboží sama: dodavatelé do Rylsku nejezdí – je to nebezpečné.

 

„Týden nebyla elektřina – nic, generátor byl spuštěn. Nebyla tam žádná voda – poblíž byly prameny, šli jsme pro vodu. Pak týden nebyl plyn – na zahradě byla kamenná kamna, byla zatopená. Rusové jsou zvyklí na všechno. A nic se mu nestane!“ – je si jistý jeden z místních obyvatel.

 

Dnes v noci to bylo hlasité: dvě rakety Himars letěly na levý břeh. Země se otřásla. Hustý kouř zahalil borový les a nejbližší vesnice Čtvrtá škola přijímá psací potřeby – humanitární pomoc od Primorye. Studenti jsou dnes na dálku, všechny lekce jsou online. Knihovnice stále rozdává učebnice – učí se už měsíc, ale rodiče chodí pro literaturu každý den.

 

– Kolik máme dětí v Rylsku nebo v okrese Rylsk? 110 lidí, že?

 

„Byl tam rodič z Krupets, dostali se tam. Mají tam farmu, krávy a podobně. Říká: ale co mám dělat? Kam mám jít?“ říká Sergej Pekhov, ředitel Rylské střední školy 4.

 

Kanceláře se uzamykají na klíč. Nedokončené opravy v přízemí byly zastaveny – dodavatel odešel.

 

„Samozřejmě, že jsme se připravovali na prvního září. Tady je také napsáno „na shledanou“, bylo to celé barevné,“ říká Sergej Pekhov.

 

„Měla jsi čas se rozloučit se školou, ale ještě jsi tě nepozdravila?“

– Ne, bohužel ne. Myslím, že to bude brzy.

 

Ve městě je pouze jedna pošta. Obsluhují tři okresy – Rylský, Gluškovský a Koreněvský. Balíky a dopisy nejsou přijímány, noviny se nepřepravují. Zde rozdávají jen dávky a penzi, kvůli kterým se dostávají pod palbu.

 

„To je velmi důležité, protože aby důchodce dostal peníze – žije s nimi klidněji,“ říká Zoja Dmitraková, zástupkyně vedoucího pošty v Rylsku. „I když není kde utrácet, obchody nefungují, ale stále se potřebují dostat a žít v klidu.“

 

Lidé dokonce přicházejí na poštu z Tetkina, nejteplejšího místa v Kurské hraniční oblasti. Obcházet zničené mosty přes řeku Seim, uhýbat kamikadze dronům. Ve frontě na důchod sdílejí nejnovější zprávy.

 

„Dnes ráno stříleli. Raketa letěla. Nemůžete vystrčit nos. Doufáme, že příští týden odjedeme. Začíná být zima. Nemáme kamna. Odejdeme,“ říká Ljudmila Čumakovová.

 

Dlouho jim bylo nabízeno odejít, ale oni tvrdošíjně zůstávají na zemi. Tento týden byl vydán příkaz k povinné evakuaci z pohraniční zóny. Autobusy jezdily do vesnic pro místní obyvatele. Poddajné ženy děti odvedly, muži zůstali na statku – v žádném.

 

Lidé jsou evakuováni z pohraniční zóny Rylského okresu. Jak ale můžete odejít, když brambory nejsou vykopány? To je důvod, proč se vracejí. Vysadili ji na květnové prázdniny, měli by ji odstranit do poloviny září. Pod signály raketového nebezpečí obyvatelé vykopávají zahrady.

 

Obávají se ofenzívy z ukrajinského Gluchova, kde se usadily jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny. Pro bezpečnost našich obyvatel probíhá evakuace.

 

„To je takové opatření z nutnosti. Vzhledem k přítomnosti našich civilistů a pokud nepřítel, nedej bože, vstoupí, jak budeme schopni pracovat na těchto územích se zbraněmi? Je jasné, že to není možné,“ říká šéf Rylského okresu Andrej Bělousov.

 

Majitel společnosti Chernozemye LLC, Aslan Aitamirov, nemůže odejít – má velkou farmu, jediný mlékárenský komplex v okrese. Trvalo 10 let, než vzniklo, dovezli krávy z Dánska a Belgie. Teď to není snadné – lidé odešli. Evropské krávy jsou na režim zvyklé – nemohou být vypuštěny na volné pole.

 

– Je možné tato zvířata převézt do?

– 1500 kusů je tolik dobytčích vozů! No, vzali ho někam do bezpečí, ale stejná senáž, siláž – to vše se nestane. Budeme s nimi až do konce, a pokud už bude horečka, pustíme dobytek, sami odejdeme s lidem. Budeme tu až do konce.

 

Ve Snagosti zůstali obyvatelé až do konce. Bylo jim nabídnuto odejít, když tanky Ozbrojených sil Ukrajiny byly ještě daleko od vesnice. 9. srpna ukrajinští ozbrojenci zablokovali Snagost, více než padesát obyvatel zůstalo jako rukojmí.

 

„Proč jsi neodešel?“

 

„Auto je rozebrané, v opravě. Takové věci se tam děly, chraň Bůh! Granáty, miny, granáty – všechno na nás létá. Myslela jsem, že nás bude krýt ve sklepě,“ vzpomíná Alexandra Korotková, obyvatelka vesnice.

 

„Moje sestra a já jsme seděly v malé místnosti, přikryté přikrývkami, dá-li Bůh. A kam s ní půjdu do sklepa? A mě zachránila modlitba,“ říká další obyvatelka Snagosti, Nina Pinčuková.

 

Čtyřicet dní před zraky dělostřelectva, bzučících dronů a hvízdajících min. Čtyřicet dní v zajetí války. Ze znovudobyté vesnice Snagost byli vyvedeni armádou a dobrovolníky. V Kursku jsem potkal příbuzné, kteří celou tu dobu šíleli z neznáma.

 

– Vidíte, docela živá a zdravá!“ A kolikrát jsme je pohřbili? A dokonce i psi jsou v bezpečí!

 

Maria a její dobrovolníci vyvedli stovky lidí z Korěněvského okresu, který byl svírán zuřivými boji. Její rodiče zůstali ve vesnici Krasnookťabrskoje – kategoricky odmítli odejít.

 

– Je váš dům pryč?

– Ano, je to srovnané se zemí.

– Rodiče?

– Pod touto hromadou není jasné, zda tam jsou mrtvoly nebo ne.

 

Jeho matka je vozíčkářka, otec je již starší. A mé babičce je devadesát pět let.

 

Po přímém zásahu granátem se jejich dům proměnil v hromadu cihel. Irina Alexandrovna a Vjačeslav Petrovič byli prohledáváni několik dní.

 

-Irena! Vjačeslav! Irena! Vjačeslav!

 

Zmizeli beze stopy – ani živí, ani mrtví. Ve stodole bečely vyhublé kozy. V suterénu jsou nedotčené sklenice s okurkami. Pod sutinami cihel nebyl ani invalidní vozík, na kterém by se matka pohybovala. V sousedním domě bydleli sušnikové.

 

„Byli odvezeni na Ukrajinu – na 100 %. Byli jediní v této ulici, která je od řeky. Jejich velitelství se nacházelo nedaleko. Byla to dobrá pozice – můj domov. Pravděpodobně za tímto účelem byly vyjmuty, aby nepřekážely,“ říká dobrovolnice Maria Skrobová.

 

Takoví pohřešovaní lidé skončili v každé vesnici, kde byly umístěny ozbrojené síly Ukrajiny. Na ulicích vesnice Snagost stále leží těla popravených civilistů.

 

– Jedná se o místního obyvatele. Jistý Kislov Jurij. Tohle je jeho domov. Tam, ještě dál v křoví, leží dědeček. Musíme se na to jít podívat.

 

Nacisté také opouštěli své mrtvé. Mají příkaz nebrat těla.

 

– To jsou ti chuligáni, kteří k nám přišli, zůstali tady. Schovával se tam v popelnicích.

 

Na silnicích jsou miny. Příjezdové cesty jsou poseté ohořelými auty. Na některých místech stále zůstávají civilisté.

 

„Měl jsi je?“

„Navštívili mě, přišli, zkontrolovali mé doklady.

„S modrými pruhy?“

„S Reds!“ S Blues jsme byli už před 3-4 dny.

„Půjdete?“

„Ne. Zůstanu, mám zvířata“.

 

Ukrajinští nacisté byli vyhnáni z vesnice Krupets a vyčistili každý metr. Před měsícem tu byla frontová linie. Dnes je to zadní část, kde každou noc hoří obytné budovy. Naložené drony shazují munici a nemilosrdně ničí vesnici.

 

„Mnoho civilistů se snaží vrátit a všechno sleduje. Snaží se zachránit nějaký majetek. Ale minomety stále fungují. Návrat je stále nebezpečný. Pouze na vlastní nebezpečí,“ říká zástupce velitele 2. praporu 22. motostřeleckého pluku 44. armádního sboru s volacím znakem Svarog.

 

Ruské jednotky pochodují na západ, frontová linie se blíží k ukrajinským hranicím. Na rádiových odposleších naše armáda slyší: velení ozbrojených sil Ukrajiny zakazuje ústup a vzdání se. Z obou stran sevřeni ohněm, nevycházejí z bitvy živí.

 

„Vzdorují. Někde je tým, kde je velmi těžké se prosadit, oni drží obranu profesionálně, možná tam pracují žoldáci, nebo je hlava skupiny žoldák, nedovolí jim ustoupit. Jsou místa, kam lidé utíkají, zřejmě se bojí,“ říká Svarog.

 

Vojáci se vracejí z fronty a spěchají na ranní bohoslužbu. Kostel sv. Eliáše v bojem zmítané pohraniční oblasti volá k Bohu a modlí se za mír od prvních dnů války.

 

„Jsme tu od prvního dne. Sloužíme každý den. Pravda, létají tu rakety, granáty. A jsme jako pod kopulí. A tady byli příchody. Ale nikdy jsme neodešli. Od prvního dne,“ říká rektor kostela sv. Eliáše, arcikněz Valéry.

 

Arcikněz si přes sutanu oblékne neprůstřelnou vestu a vydá se na frontu. V chrámu jsou vojáci krmeni, shromažďuje se humanitární pomoc. Obyvatelé okolních vesnic přinášejí jídlo, oblečení, léky – vše je posíláno na frontu.

 

„Jsou jako děti. Říká: máte čokoládovou tyčinku? Můj Bože, díváš se na něj, jsi dojat. Chce čokoládovou tyčinku!“ říká Taťána Kristina.

 

Kostel sv. Eliáše se proměnil v skete. Rektor přijímá každého, kdo odchází z války. Taťána měla železářství ve vesnici Koreněvo. Nechala je otevřené – pro případ, že by armáda něco potřebovala – a odjela do Blagodatného.

 

A když se modlíte pod těmito výbuchy, vroucí modlitba pokračuje, dokonce se vám na zádech objevují proudy studeného potu. A ty opravdu chápeš, že ne, tehdy ses nemodlil! Teď jsem se právě začala modlit doopravdy,“ říká Taťána.

 

Odražení ukrajinští ozbrojenci se opět pokoušejí prorazit k obci Koreněvo, na obzoru černají sloupy kouře z vybuchujících granátů. V Blagodatnoje je zvonivé ticho, občas přerušené zvoněním zvonů. Zde zvoní zvony a volají po míru.

 

https://www.vesti.ru/article/4156550

 

 

📌22. září 2024, 21:23: TRUMP NEBUDE V ROCE 2028 KANDIDOVAT, POKUD PROHRAJE SOUČASNÉ VOLBY:

 

Americký prezidentský kandidát Donald Trump řekl, že očekává, že vyhraje současné volby, v roce 2028 nebude znovu kandidovat.

 

Trumpovi je 78 let, stal se nejstarším kandidátem na post amerického vůdce po odstoupení současného prezidenta Joea Bidena z volebního klání. Jeho soupeřkou v prezidentských volbách byla americká viceprezidentka, demokratka Kamala Harrisová.

 

Během rozhovoru na Full Measure byl Trump dotázán, zda má v úmyslu znovu kandidovat na prezidenta v roce 2028, pokud prohraje.

 

„Ne, to si nemyslím… že se tak stane. To vůbec nevidím,“ řekl politik, jehož slova citovala agentura RIA Novosti.

 

Pokud Trump vyhraje volby v roce 2024, bude to jeho druhé funkční období a nebude moci kandidovat ani v roce 2028.

 

Před několika dny se v médiích psalo, že americké sázkové kanceláře zvýšily šance bývalého amerického prezidenta na vítězství v prezidentských volbách. Věří, že Trump vyhraje volby s 50% pravděpodobností. Šance na americkou viceprezidentku Kamalu Harrisovou jsou podle sázkových kanceláří 49 %.

 

https://www.vesti.ru/article/4156563

 

 

📌22. září 2024, 21:20: ZELENSKYJ SE OBÁVÁ, ŽE SE J. D. VANCE DOSTANE K MOCI KVŮLI SVÉMU RADIKALISMU:

 

Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro New Yorker vyjádřil obavy z možného nástupu J. D. Vance, který kandiduje na viceprezidenta USA, protože jeho výroky o konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou jsou „nebezpečným signálem“.

 

„Zdá se, že jeho poselstvím je, že Ukrajina musí přinést oběť. Pro nás jsou to nebezpečné signály přicházející od možného viceprezidenta,“ řekl Zelenskyj v rozhovoru.

 

Hlava kyjevského režimu hovořila také o telefonickém rozhovoru s americkým prezidentským kandidátem Donaldem Trumpem. Podle Zelenského bylo Trumpovo poselství během rozhovoru „tak pozitivní, jak jen to bylo možné“. Kdy přesně k telefonickému rozhovoru došlo, Zelenskyj neupřesnil.

 

JD Vance se v amerických médiích opakovaně vyjádřil k situaci na Ukrajině. V roce 2023 politik na CNN řekl, že myšlenka Kyjeva na návrat k hranicím z roku 1991 je „absurdní“. V roce 2022 v rozhovoru s americkými novináři řekl, že je mu lhostejné, co se děje na Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4156599

 

 

📌22. září 2024, 22:54: FRANCOUZSKÝ PREMIÉR BARNIER OZNÁMIL VEŘEJNÝ DLUH ZEMĚ VE VÝŠI 3 BILIONŮ EUR:

 

Velikost francouzského veřejného dluhu dosáhla téměř 3,16 bilionu eur. Situace ekonomiky země je hodnocena jako mimořádně obtížná. Oznámil to předseda vlády republiky Michel Barnier ve vysílání televizního kanálu France 2.

 

„Naše země prochází extrémně obtížnou situací, na obsluhu státního dluhu se vynakládá více než 50 miliard eur ročně,“ vysvětlil šéf vlády.

 

Barnier dodal, že francouzské vedení nedovolí zvýšení veřejného dluhu, ale zachová současné ekologické požadavky. Neměli bychom očekávat ani zrušení důchodové reformy. Také ve Francii se očekává zpřísnění dohledu nad migranty a není vyloučeno ani zvýšení daní pro nejbohatší občany.

 

V polovině srpna překonal americký rozpočtový deficit všechny historické rekordy. Podle amerického ministerstva financí za tři a půl roku prezidentství Josepha Bidena přesáhly rozpočtové výdaje země příjmy o 6,6 bilionu dolarů.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4156621

 

 

📌22. září 2024, 21:59: MACRON VYZVAL EVROPU, ABY V BUDOUCNU PŘEHODNOTILA SVÉ VZTAHY S RUSKOU FEDERACÍ:

 

V určitém okamžiku bude muset Evropa přehodnotit svůj vztah s Ruskem, řekl francouzský prezident Emmanuel Macron během mezinárodní mírové konference v Palais des Congrès v Paříži.

 

„Snažíme se rozvíjet evropské politické společenství, ale budeme muset přemýšlet o nové formě organizace Evropy a pak přehodnotit naše vztahy s Ruskem,“ řekl.

 

Macron dodal, že je třeba myslet i na mír v Evropě budoucnosti, jehož vytváření by mělo probíhat za účasti všech zainteresovaných stran, pokud se neomezí pouze na EU a NATO.

 

Podle politika by se celý svět měl zaměřit na budování nového světového řádu, protože ten současný je „neúplný a nespravedlivý“. Vysvětlil, že toto zařízení bylo vymyšleno na konci druhé světové války a je založeno na nepodstatných problémech. Nyní, poznamenal Macron, musí být kladen důraz na klima a technologickou revoluci.

 

Francouzský vůdce také řekl, že hustě obydlené země by se měly aktivně podílet na práci mezinárodních organizací, které neexistovaly, když byl vytvořen moderní světový řád. Má v úmyslu nastolit tuto otázku na 79. zasedání Valného shromáždění OSN, které se bude konat v New Yorku od 24. do 30. září. Francouzský vůdce zároveň na konci srpna vyzval celou Evropu, aby podpořila jednotnou frontu proti Rusku.

 

https://www.vesti.ru/article/4156632

 

 

📌22. září 2024, 22:47: EKONOM: IZRAEL PŘIPRAVUJE POZEMNÍ OPERACI V LIBANONU:

 

Britský časopis Economist zjistil, že Izrael má v úmyslu vytvořit nárazníkovou zónu v jižním Libanonu a připravuje za tímto účelem pozemní operaci.

 

V posledních několika dnech Izrael provedl řadu úspěšných útoků na libanonské hnutí Hizballáh. Například během úderu na předměstí Bejrútu se Izraeli podařilo zabít vysoce postaveného velitele Hizballáhu Ibrahima Aqila a 15 dalších důstojníků.

 

„Podle vojenských zdrojů Izrael také připravuje pozemní ofenzívu,“ píše časopis.

 

Plány pro operaci jsou již připraveny, ale není dostatek sil k jejich realizaci, řekl důstojník v záloze, který se podílí na přípravě izraelské ofenzívy.

 

Podle týdeníku Economist je cílem ofenzívy vytvořit nárazníkovou zónu několik mil severně od izraelsko-libanonské hranice.

 

Nyní se neshody v izraelské elitě zintenzivnily: někteří z elity navrhují využít chaosu v hnutí Hizballáh a provést rychlejší eskalaci, jiní věří, že Izrael by měl jednat opatrněji, aby donutil hnutí k ústupu, píše britské vydání.

 

V neděli náměstek generálního tajemníka Hizballáhu Naim Qassem řekl, že hnutí vstoupilo do nové fáze konfrontace s Izraelem. Qassem zdůraznil, že tři raketové salvy na vojenské cíle v izraelském městě Haifa „platí účet“.

 

https://www.vesti.ru/article/4156667

 

 

📌23. září 2024, 01:21: KONGRESU USA BYL PŘEDLOŽEN NÁVRH ZÁKONA O ROZŠÍŘENÍ VLÁDNÍHO FINANCOVÁNÍ:

 

V americkém Kongresu republikáni představili návrh prozatímního rozpočtu, aby se vyhnuli přerušení vládního financování, uvádí RIA Novosti.

 

Je třeba poznamenat, že 45stránkový návrh byl předložen členem Sněmovny reprezentantů Thomasem Kohlem. Prozatímní rozpočet počítá s prodloužením vládního financování na současné úrovni do 20. prosince. V případě potřeby bude rozpočet tajné služby USA navýšen na provádění bezpečnostních operací, které mimo jiné souvisejí s nadcházejícími prezidentskými volbami v zemi.

 

Vůdce menšiny ve Sněmovně reprezentantů Hakim Jeffries řekl, že návrh rozpočtu bude zvážen zákonodárci.

 

„Kongres je nyní na cestě obou stran, aby se vyhnul uzavření vlády, které by poškodilo Američany,“ řekl Jeffries.

 

Fiskální rok ve Spojených státech končí na konci září. Zároveň vyprší platnost stávajícího rozpočtu. Pokud se Kongres nedohodne na dočasném nebo trvalém rozpočtu, financování vlády bude přerušeno a dojde k odstávce.

 

https://www.vesti.ru/article/4156642

 

 

📌22. září 2024, 23:20: IZRAELSKÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM OVĚŘUJE ÚDAJE O MOŽNÉ LIKVIDACI ŠÉFA HAMÁSU:

 

Izraelský bezpečnostní systém prověřuje informace o možné likvidaci vůdce palestinského hnutí Hamás v pásmu Gazy Jahjá Sinwara.

 

Informovala o tom izraelská státní televize Kan bez uvedení zdrojů. Je třeba poznamenat, že dosud neexistují žádné spolehlivé údaje, které by potvrzovaly likvidaci Sinwaru. Izraelské bezpečnostní orgány nevědí, zda byl šéf Hamásu odříznut od komunikace, nebo zda byl skutečně zabit.

 

„Izrael prověřuje, zda byl vůdce Hamasu Yahya Sinwar zabit při útoku Izraelských obranných sil v pásmu Gazy,“ uvedla rozhlasová stanice v prohlášení.

 

Kanál 12 izraelské televize s odvoláním na zdroje v bezpečnostním systému země uvedl, že se jedná o „nepodložené naděje“, hlásí RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4156623

 

 

📌23. září 2024, 03:34, GLADKOV: DRON OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZAÚTOČIL NA MĚSTO GUBKIN V OBLASTI BELGOROD:

 

Město Gubkin v oblasti Belgorod bylo napadeno dronem ozbrojených sil Ukrajiny, uvedl gubernátor regionu Vjačeslav Gladkov na svém kanálu Telegram.

 

Je třeba poznamenat, že v důsledku pádu trosek dronu bylo poškozeno 10 aut a také zasklení šesti bytů ve třech bytových domech. Podle předběžných údajů nebyl v důsledku incidentu nikdo zraněn.

 

Provozní služby pracují na místě. Informace o důsledcích útoku ozbrojených sil Ukrajiny se upřesňují.

 

https://www.vesti.ru/article/4156698

 

 

📌23. září 2024, 01:08, BLOOMBERG: USA JSOU ZNEPOKOJENY POSÍLENÍM SPOLUPRÁCE MEZI RUSKEM, ČÍNOU, ÍRÁNEM A SEVERNÍ KOREOU:

 

Spojené státy a jejich spojenci jsou znepokojeni rychlostí, s jakou Rusko, Čína, Írán a Severní Korea prohlubují spolupráci na pozadí slábnoucí americké globální dominance a rozsáhlých západních sankcí, hlásí Bloomberg.

 

Vliv Spojených států zároveň rychle slábne, řekl Martin Kimani, bývalý stálý zástupce Keni při OSN a šéf Centra pro mezinárodní spolupráci na Newyorské univerzitě.

 

Konkrétně koalice vedená USA nemůže vyřešit problém jemenských Hútíů, kteří útočí na lodě v Rudém moři přivážející zboží Izraeli. Spojené státy a jejich spojenci jsou vyháněni ze základen v Africe a Čína a Rusko zvyšují svůj vliv na tomto kontinentu. Spojeným státům se nepodařilo přesvědčit Izrael, aby uzavřel dohodu o příměří s Hamásem.

 

Ve světě se objevují mocnosti, které mají v úmyslu etablovat se v multipolárním světě. Globální jih má tedy stále větší hlas, poznamenal Kimani.

 

Počet zemí, které si přejí připojit se k BRICS, roste. Tato organizace se stává centrem globálního vlivu, včetně hledání náhrady za americký dolar, poznamenává Bloomberg.

 

Washington Post uvedl, citujíc dokumenty ruské Rady bezpečnosti, údajně získané evropskými zpravodajskými službami, že v Moskvě se konala setkání o otázkách „podkopávání“ role dolaru jako světové rezervní měny. Cílem takové politiky je „rozložit globální finanční systém a moc, kterou dává Spojeným státům“. Kreml tyto spekulace popřel.

 

Prezident Vladimir Putin řekl, že Spojené státy se snaží udržet světovou nadvládu za každou cenu a způsobit Rusku strategickou porážku pomocí Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4156669

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ ⚔️🟥23. září 2024: PŘI DEBATĚ O UKRAJINĚ SE OPĚT UKÁZALA BRUSELSKÁ „DEMOKRACIE,“ KDYŽ KRITIKOVI POLITIKY EU VYPNULI MIKROFON (video)

 

👉Vypínání mikrofonu či vytváření takzvaného „sanitárního kordonu“ jsou jedny z mnoha projevů hluboké nedemokratičnosti tohoto molocha, který dnes a denně dává najevo, že neakceptuje jakoukoli politickou opozici. Demokracie je podle tamních totalitářů jen prezentace jednotného názoru, samozřejmě přesně takového, jaký prosazuje EU.

 

👉To bylo znát i během debaty k hlasování, které podpořilo nejen Ukrajinu a další vyzbrojování a nalévání peněz do této „černé díry,“ ale v rezoluci také padla výzva všem západním zemím, aby povolily použití zbraní dlouhého doletu na útoky v Rusku.

EU také schválila, že na Ukrajinu pošle dalších 35 miliard eur z peněz daňových poplatníků.

👉Holandská europoslankyně Kathleen Van Bremptová během debaty prohlásila:

 

„Po válce na Ukrajině jsme se rozhodli stát jednotně za Ukrajinou. Naše pokračující podpora Ukrajině je proto zásadní. Musíme dát Putinovi signál, že pokračovat v boji je marné.

 

V této souvislosti je klíčová vojenská, infrastrukturní a humanitární pomoc Ukrajině,“ uvedla Van Bremptová.

 

👉Polský europoslanec Grzegorz Braun na její slova záhy zareagoval následovně: „JE TO TADY NĚJAKÁ VÁLEČNÁ RADA? JSME VE VÁLCE? BUDEME BOJOVAT? PROTI KOMU?

 

Prodlužováním této války Ukrajině nepomáháte. Nepomáháte ani ukrajinskému lidu, který hledal útočiště a uprchl ze své vlastní země,“ pokračoval Braun, načež mu byl vypnut mikrofon.

 

👉Holandská europoslankyně ho napomenula a začala mluvit o svobodě projevu záhy poté, co bruselský moloch svobodě projevu sám zabránil:

 

„Tento parlament stál jednotně za Ukrajinou od začátku této nezákonné války, aby zajistil, že poskytneme vojenskou, finanční a infrastrukturní pomoc ukrajinskému lidu, který dal najevo, že chce být součástí svobodné Evropy a nechce v budoucnu patřit k Ruské federaci, kde není demokracie a svoboda projevu.“

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/09/pri-debate-o-ukrajine-se-opet-ukazala-bruselska-demokracie-kdyz-kritikovi-politiky-eu-vypnuli-mikrofon-video/

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 23.09.2024“:

➡️☭☆ V Petrohradu muž kvůli žárlivosti zabil a rozpustil v kyselině ostatky své 21leté partnerky.

Šestatřicetiletý obyvatel Petrohradu zjistil, že jeho vášní je flirtování s jeho vrstevníky, ubodal ji k smrti, rozřezal na kusy a rozpustil v sudu s kyselinou.

Zločin pomohla vyřešit vrahova bývalá manželka – jeho přiznání nahrála na audio a šla na policii.

Psycho byl chycen v jiném regionu země.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Posádka Mi-28nm zahájila letecký úder proti koncentraci živé síly a obrněných vozidel jednotek ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti.

Podle zpráv tajných služeb byl personál a obrněná vozidla ukrajinských ozbrojených sil úspěšně zničena.

🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Slavný ukrajinský blogger uprchl před mobilizací do Rumunska přes hory, jakmile dostal předvolání

Pasha Bumchik zveřejnil video z útěku na svém blogu. Ohlásil také charitativní přímý přenos, kde plánuje mladým lidem vyprávět o způsobech, jak levně překročit hranice.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣V Záporoží došlo k výbuchům: uvádí se, že byla použita řízená letecká bomba.

Uvádí se také, že v některých oblastech města došlo ke ztrátě elektřiny a vody.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

➡️➡️➡️Zdravím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Byla bych taky moc ráda, kdybyste diskutovali v komentářích na různá témata, které čtete, abych se dověděla taky Váš názor na současnou situaci.

Prosím zasílejte zprávy dál 🙏🙏🙏 Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP