28.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 👉JAK PIRÁTI S EVROPSKOU KOMISÍ TIŠE PODKOPALI SOUKROMÍ V CELÉ EU

 

📌28. července 2024: 💥STÍHAČKY F-16 PRAVDĚPODOBNĚ NEBUDOU MÍT BEZPROSTŘEDNÍ DOPAD NA BOJIŠTĚ NA UKRAJINĚ – WASHINGTON POST S ODVOLÁNÍM NA UKRAJINSKÉ A ZÁPADNÍ PŘEDSTAVITELE

Podle publikace budou první stíhačky F-16 sloužit k posílení protivzdušné obrany Ukrajiny.

„Je prostě příliš málo letadel a příliš mnoho ruských systémů protivzdušné obrany, které je mohou sestřelit,“ uvádí se v publikaci.

https://t.me/to_je_nas_svet/27999

 

 

📌28. července 2024: ♨️ MÍSTOPŘEDSEDA RUSKÉ BEZPEČNOSTNÍ RADY DMITRIJ MEDVEDĚV: JAK HODNOTÍTE SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ OLYMPIJSKÝCH HER V PAŘÍŽI?

K olympiádě v Paříži se nechci ani vyjadřovat – nechutná podívaná. Francie pod Macronovým vedením zdegenerovala na úroveň prodejné děvky, která se pitvoří za hulákání šíleného bezbožného davu. Taková ostuda!

A teď si vzpomeňte a srovnejte to s olympiádou v Soči nebo mistrovstvím světa ve fotbale, které byly u nás skvěle zorganizované. Vypněte televize a nesledujte tu ostudnou freak show na internetu!

https://t.me/to_je_nas_svet/28000

 

 

📌28. července 2024: ♨️ TO HLAVNÍ Z PROHLÁŠENÍ MÍSTOPŘEDSEDY RUSKÉ BEZPEČNOSTNÍ RADY DMITRIJE MEDVEDĚVA:

▪️ Biden je loutka, jeho odstoupení z prezidentského klání podstatu politiky USA nezmění.

▪️ Biden se sice stává „chromou kachnou“, ale na příštích šest měsíců má volné ruce, může si pod diktátem dělat, co chce.

▪️ Volba budoucího prezidenta USA je věcí Američanů a „otázkou pro voliče“, Ruská federace se do cizích záležitostí nevměšuje.

▪️ Moskva dá budoucímu prezidentovi USA šanci „odejít od propasti“, ale situace příliš optimismu nevzbuzuje.

▪️ Americká politika zdegenerovala: v USA není jediný seriózní člověk pro jednání.

▪️ Nezodpovědní američtí politici, kteří ovládají jaderné zbraně, jsou hrozbou pro Rusko i celý svět.

▪️ Cílem Ruska je zabránit nezodpovědným maniakálním politikům ve Washingtonu vytvoření světové katastrofy, Moskva počítá s podporou spřátelených zemí.

https://t.me/to_je_nas_svet/28002

 

 

📌28. července 2024: 🤡 ORGANIZAČNÍ VÝBOR OLYMPIJSKÝCH HER SE OMLUVIL TĚM, JEJICHŽ CITY BYLY DOTČENY SLAVNOSTNÍM ZAHÁJENÍM HER S ODKAZEM NA „POSLEDNÍ VEČEŘI„.

Uvedl, že se „snažil zdůraznit rozmanitost společnosti a podařilo se mu to“.

https://t.me/to_je_nas_svet/28003

 

 

📌28. července 2024: VOLNÝblog, Jana Hrušková: CECÍLIE JÍLKOVÁ: JAK PIRÁTI S EVROPSKOU KOMISÍ TIŠE PODKOPALI SOUKROMÍ V CELÉ EU:

 

POSLEDNÍ TŘI ROKY SE V UTAJENÍ A ZA VELKÉHO VLIVU BIG TECH PŘIPRAVUJE ORWELLOVSKÁ VERZE E-DOKLADŮ, KTERÁ UMOŽNÍ PLOŠNÉ SLEDOVÁNÍ OBČANŮ EU. OPRAVDU!!!

👉Během posledních tří let připravila a dovedla ke schválení Evropská komise bez zvláštní pozornosti médií reformu legislativy eIDAS nastolující jednotné digitální identity. Že jde o extrémně široké a vlivné nařízení ohrožující soukromí všech občanů EU, varují odborníci na digitální práva už od prvního návrhu. Peněženkou digitální identity bychom se měli prokazovat místo dokladů, což už se reálně v Česku děje.

👉Aplikace e-Doklady je výsledkem této legislativy v praxi a pravděpodobně se částečně drží i zatím ještě nedokončeného technologického rámce, jež ve všech svých dokončených fázích vývoje porušuje i to málo, co se podařilo ochráncům práv v legislativě zachránit.

👉A že toho nebylo mnoho. Většinu bezpečnostních pojistek proti plošnému sledování občanů skrze sběr dat z těchto „digitálních dokladovek“ totiž na poslední chvíli odstranil z návrhu nařízení Ivan Bartoš během českého evropského předsednictví. Stalo se tak poté, co se opakovaně odmítl sejít se zástupci občanské společnosti, ale zato se sešel se zástupci Big Tech, jako je Google a další.

👉 „Ačkoli pochází z Pirátské strany, v tomto případě mnohem více naslouchal Big Techu a opravdu vůbec nenaslouchal zástupcům občanské společnosti,“ sdělil mi Thomas Lohninger, CEO rakouské organizace Epicenter Works, která se účastnila trialogů s Evropskou komisí, Radou a Parlamentem.

👉Lohninger je také viceprezidentem EDRi – další velké organizace pro ochranu digitálních práv. „Parlament se opravdu vytáhl s ochrannými opatřeními, která přidal, a i v Radě to dlouho vypadalo opravdu dobře. To bylo během francouzského předsednictví na začátku roku 2022. Ale pak to převzala česká vláda s českým předsednictvím a ministr Ivan Bartoš byl zodpovědný za nařízení eIDAS. A já pořád nechápu, co ho k tomu vedlo, ale odstranil všechna bezpečnostní opatření,“ sdělil mi Lohninger během natáčení dokumentární série Digitální (R)evoluce.

👉Ministr Ivan Bartoš se k dotazům na toto téma, které jsem mu zaslala jménem amerického investigativního deníku Public, který vede člen týmu Twitter Files Michael Shellenberger, dodnes nevyjádřil.

JEDEN NÁSTROJ VLÁDNE VŠEM:

„Jeden nástroj vládne všem,“ řekl ve své prezentaci Thomas Lohninger. Evropská digitální identifikační peněženka, jejímž zárodkem jsou například právě české e-Doklady, má být „aplikací pro všechno“, která umožní online i offline identifikaci občanů a obyvatel a zároveň umožní ověřit atributy, jako je věk, řidičský průkaz nebo stav očkování.

V jedné aplikaci by tak v budoucnu mělo být uloženo vše od elektronických dokladů, včetně cestovních pasů, kartiček pojištěnce, Lítaček a covid pasů, až po daňová přiznání a přístup k bankovním účtům. Občané EU by mohli tuto peněženku používat při návštěvě lékaře, při cestě autem, letadlem i veřejnou dopravou, při přihlašování na Facebook nebo X, při přihlašování na vládní webové stránky za účelem placení daní či jiných záležitostí, při nakupování online, ubytovávání se v hotelu nebo při placení za nákupy osobně v obchodě formou převodu z účtu či případně formou CBDC eur.

„Návrh byl předložen v červnu 2021, takže pokud si vzpomínáte, bylo to ještě poměrně blízko pandemii Covid-19 a lockdownům, kdy se vše muselo přesunout do digitální podoby. A komisaři Breton a Vestagerová se, myslím, chtěli na té vlně covidu trochu svézt a chtěli navrhnout něco, co se snáze spolkne, když lidé budou ochotněji dělat věci online,“ řekl mi Lohninger v rozhovoru na konci loňského roku.

UTAJENÁ ZADNÍ VRÁTKA:

Koncem února letošního roku pak, po téměř třech letech jednání, byla finální podoba nařízení eIDAS Evropským parlamentem přijata. Podle tohoto nařízení musí Komise do šesti měsíců do jeho přijetí oznámit technické specifikace fungování peněženky. Poslední dva roky se tedy v naprostém utajení a za velkého vlivu Big Tech schází skupina zástupců členských států, aby tuto technickou normu připravila.

Dokument, který skupina vypracovala, se nazývá „Referenční rámec architektury“ (ARF) a poprvé byl vydán v lednu 2023 jako verze 1.0. Druhá interní verze 1.2 je datována červnem 2023 a „obě se nemohou více lišit od demokraticky dohodnutého právního textu“, uvedl server Epicenter Works.

Poslední verze ARF, kterou Komise nedávno zveřejnila, vzbudila ještě silnější odpor. „V ARF vidíme závažné nedostatky, které jsou buď v rozporu s nařízením, nebo ignorují jeho důležité prvky. Tyto problémy, pokud nebudou řešeny, mohou významně narušit práva uživatelů a jejich soukromí. Naléhavě proto vyzýváme Evropskou komisi, aby tyto kritické obavy vyřešila,“ okomentovala stav technologického návrhu budoucí verze e-Dokladů organizace Epicenter Works.

Ochránci soukromí se pozastavili především nad tím, že po zalogování se na sociální sítě pomocí „dokladovky“ by nebylo možné přispívat pseudonymně, protože pseudonymitu má spravovat třetí strana, a ta může tyto údaje bez souhlasu autorů poskytnout orgánům činným v trestním řízení.

Tuto funkcionalitu označili za „zadní vrátka pro sledování“ a upozornili, že tato „vrátka“ nebyla nikdy součástí schválené legislativy a dokument, který je podrobně popisuje, se musel k veřejnosti dostat prostřednictvím úniku informací.

Členské státy EU jsou povinny nabídnout adekvátní aplikaci občanům do srpna 2026 a Komise stanovila cíl, aby ji do roku 2030 používalo 80 % občanů EU. V českém prostředí se jedná o e-Doklady, Francie zavedla obdobnou aplikaci již v roce 2022 a v Rakousku se předchůdce budoucí „dokladovky“ nazvaný ID Austria, rozdává již několik let s každým novým pasem nebo občanským průkazem, pokud se občan výslovně nerozhodne pro jeho odmítnutí.

NEPOUŽITÍ SE NETRESTÁ:

👉Dle schválené legislativy eIDAS používání „dokladovek“ není povinné a občané, kteří jejich použití odmítnou, nesmí být žádným způsobem diskriminováni.

Každý má tedy možnost svobodné volby používání či nepoužívání e-Dokladů či jiných obdobných aplikací.

👉Nepoužíváním chráníme své soukromí a vyjadřujeme také svůj názor na tuto větev digitální evoluce, která směřuje ke stále většímu sběru a centralizaci dat a ke kontrole státních institucí nad nimi.

https://volnyblog.news/cecilie-jilkova-jak-pirati-s-evropskou-komisi-tise-podkopali-soukromi-v-cele-eu/

 

 

📌28. července 2024: ⚡️ ŠVÝCARSKO ODMÍTÁ PŘEVÉST VÝNOSY Z RUSKÝCH AKTIV NA UKRAJINU.

Zpravodajský a analytický web Swissinfo informoval, že EU oznámila, že převede na Ukrajinu první příjmy ze zmrazených ruských aktiv v hodnotě 1,5 miliardy eur. Švýcarsko se však odmítlo zapojit.

Státní sekretariát pro hospodářské záležitosti uvedl, že toto rozhodnutí bylo přijato „v souladu se švýcarským právem a mezinárodními závazky“.

https://t.me/to_je_nas_svet/28004

 

 

📌28. července 2024: HYBRID ČLOVĚKA A ZVÍŘETE:

– Klonování

– CRISPR genové nůžky

https://t.me/absurdnisvet/76752

 

 

📌28. července 2024: 🚨Web STOP SMART METERS, PROVOZOVANÝ BRITSKÝMI AKTIVISTY, NEDÁVNO ZVEŘEJNIL SEZNAM 34 VĚDECKÝCH STUDIÍ UKAZUJÍCÍCH NEGATIVNÍ BIOLOGICKÉ ÚČINKY ZÁŘENÍ WIFI.

https://bewusst-vegan-froh.de/wlan-der-schleichende-tod/

 

 

📌28. července 2024: 💢 PERFEKTNÍ PRO VÁŠ IMUNITNÍ SYSTÉM

 

Zabíječ všech bakterií a plísní v těle

 

Takhle to funguje

5 hřebíčků

2 tyčinky skořice

Nastrouhejte 1 malý kousek zázvoru

1 plátek citronu

Přiveďte k varu 500 ml vody

1 č.l. čaje podle chuti

Vymačkejte 1 pomeranč

 

Vše dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme pokličkou a necháme 1 hodinu louhovat. Později podle potřeby přidejte 1 lžíci medu pro sladkost, hotovo!

https://t.me/absurdnisvet/76755

 

 

📌28. července 2024: ITÁLIE: UPOZORNĚNÍ NA NÁHLÁ ÚMRTÍ A NEMOCI MEZI ITALSKOU POLICIÍ – NĚCO JE ZABÍJÍ! CO TO MŮŽE BÝT????

https://t.me/absurdnisvet/76756

 

 

📌28. července 2024: KDO ODMÍTNE, BUDE ZBAVEN SLUŽBY – ITÁLIE ROZŠIŘUJE POVINNÉ OČKOVÁNÍ I NA UČITELE A POLICISTY!

Itálie opět zpřísňuje svá koronavirová pravidla: vláda Maria Draghiho zavazuje další profesní skupiny k očkování. To se týká mimo jiné vojáků, karabiniérů a policistů.

Christian Wermke

👉24. listopadu 2021 – 19:30👈

https://www.handelsblatt.com/politik/international/pandemie-wer-sich-weigert-wird-vom-dienst-suspendiert-italien-weitet-impfpflicht-auf-lehrer-und-polizisten-aus/27831190.html

 

 

📌28. července 2024: PRESIDENT TRUMP: CHCI, ABY SPOJENÉ STÁTY BYLY LÍDREM V TECHNOLOGII, VĚDĚ, VÝROBĚ, UMĚLÉ INTELIGENCI A VESMÍRU.

Osud Ameriky je být lídrem ve VŠECH oblastech – a přenechat naše odvětví NIKOMU.

https://x.com/TrumpWarRoom/status/1817293780556411235?t=1nlZnpe4Gg9_6Qz_61UX2w&s=19

 

 

📌28. července 2024: PRESIDENT TRUMP: CHCI, ABY SPOJENÉ STÁTY BYLY LÍDREM V TECHNOLOGII, VĚDĚ, VÝROBĚ, UMĚLÉ INTELIGENCI A VESMÍRU.

Osud Ameriky je být lídrem ve VŠECH oblastech – a přenechat naše odvětví NIKOMU. https://x.com/TrumpWarRoom/status/1817293780556411235?t=1nlZnpe4Gg9_6Qz_61UX2w&s=19

 

 

📌28. července 2024: BREAKING 🇧🇷🇻🇪 – BRAZILSKO-VENEZUELSKÁ HRANICE: VENEZUELSKÁ ARMÁDA UZAVŘELA HRANICI S BRAZÍLIÍ PŘED SPORNÝMI VOLBAMI TUTO NEDĚLI.

 

Zprávy, že hraniční přechody mezi Kolumbií a Venezuelou byly

také zavřeno.

https://t.me/absurdnisvet/76761

 

⚡️🇻🇪 – VENEZUELANÉ PŘEPLULI DO VENEZUELY LODÍ, ABY HLASOVALI PROTI MADUROVI, KTERÝ JIM ZE STRACHU Z PROHRY VE VOLBÁCH UZAVŘEL HRANICE.

https://t.me/absurdnisvet/76762

 

 

📌28. července 2024: ⚠️🇮🇱 BĚHEM TISKOVÉ KONFERENCE (ZELENÁ OBRAZOVKA) MLUVČÍHO SIONISTICKÉ GENOCIDNÍ OKUPAČNÍ ARMÁDY, KDYŽ POPSAL MRTVÉ JAKO „IZRAELSKÉ OBČANY Z DRÚZSKÉ KOMUNITY“, CHANNEL 12 HEBREW ZAPOMNĚL, ŽE JE VE STUDIU ZAPNUTÝ MIKROFON A JEDEN Z ANALYTIKŮ ŘEKL: „NEJSTE IZRAELŠTÍ OBČANÉ.“🤨

https://t.me/absurdnisvet/76764

 

 

📌28. července 2024: BRITSKÁ KANCLÉŘKA STÁTNÍ POKLADNY RACHEL REEVES PRONESE PROJEV O „ZLOMENÉ“ ZEMI, PÍŠE AGENTURA REUTERS.

 

Podle autorů publikace Reeves ve svém pondělním projevu vykreslí „chmurný obraz“ britských veřejných financí. Kancléřka státní pokladny bude diskutovat o velkých krizích v oblasti bydlení, zdravotnictví, vody, vzdělávání, obrany, dopravy a migrace, uvádí se v prohlášení vlády.

 

„Nový finanční ředitel/CFO podrobně popíše vše od výzev v zemědělství a bydlení až po čekací doby na lékařské procedury a děti mimo školu. Otázkou ale je, jak labouristé vyřeší krize,“

– píše se v článku.

 

V dohledné době se přitom nevyřeší jeden z hlavních problémů – zhoršení kvality veřejných služeb ve Spojeném království. Tato prognóza tamního Institutu veřejné správy pochází od autorů agentury Reuters.

https://www.reuters.com/world/uk/britain-is-broke-broken-new-government-declares-2024-07-27/

 

 

📌28. července 2024: 🚨 BREAKING 🇷🇺⚓️🇨🇺 – KUBA: DO HAVANSKÉHO PŘÍSTAVU ZAČALY PŘISTÁVAT LODĚ RUSKÉ BALTSKÉ FLOTILY – TASS

 

Na záběrech je vidět třída Smolnyj, projekt 887 ruské Baltské flotily. kteří dnes vpluli do havanského přístavu.

https://t.me/absurdnisvet/76767

 

 

📌28. července 2024: ČÍNSKÝ GENERÁLNÍ KONZUL V BELFASTU ZHANG MEIFANG: BRICS OFICIÁLNĚ OZNAMUJE VYTVOŘENÍ FINANČNÍHO SYSTÉMU PODOBNÉHO SWIFTU.

https://t.me/absurdnisvet/76770

 

 

📌28. července 2024: 🔥 ORBAN: OLYMPIJSKÝ ZAHAJOVACÍ CEREMONIÁL UKAZUJE MORÁLNÍ PRÁZDNOTU NA ZÁPADĚ

 

„Zahajovací ceremoniál v pátek večer byl zaměřen mimo jiné na LGBTIQ+ komunitu, Drag queens znovu ztvárnili Poslední večeři.

 

„Západní hodnoty, které byly dlouho považovány za univerzální, jsou stále více považovány za nepřijatelné a odmítány mnoha zeměmi po celém světě,“ řekl Orbán s odkazem na země jako Čína, Indie a Turecko. …“

https://web.de/magazine/politik/orban-olympia-eroeffnungsfeier-zeigt-moralische-leere-westens-39938398

 

 

📌28. července 2024: 🇷🇺 RUSKÝ PREZIDENT SE SETKAL S VEDOUCÍMI ZAHRANIČNÍCH DELEGACÍ, KTERÉ SE ÚČASTNÍ OSLAV DNE NÁMOŘNICTVA.

 

V budově Admirality se sešli zástupci více než 30 zemí.

Pokud se sejdou vojáci, zejména lidé se zvláštním charakterem, vojenští námořníci, je to velmi dobré znamení. Je to znamení, že usilují o mír, usilují o spolupráci, o vzájemné porozumění.

https://t.me/to_je_nas_svet/28005

 

 

📌28. července 2024: 🇺🇸 ŠTÁB KAMALY HARRISOVÉ ZÍSKAL 200 MILIONŮ DOLARŮ NA KAMPAŇ – MÉDIA

Uvádí se, že 66 % prostředků pochází od nových dárců.

https://t.me/to_je_nas_svet/28007

 

 

📌28. července 2024: ☝️ KANDIDÁT NA PREZIDENTA USA ROBERT KENNEDY:

MĚLI JSME PŘÍLEŽITOST VYŘEŠIT TUTO VÁLKU ZA PODMÍNEK VELMI PŘÍZNIVÝCH PRO AMERICKÝ LID.

V dubnu 2022 prezident Putin a prezident Zelenskyj vyjednali dohodu. Byla to pozoruhodná dohoda. Putin chtěl pouze to, aby země NATO dodržovaly své závazky a nezatahovaly Ukrajinu do NATO, což je jeho legitimní požadavek. Jakmile by dohoda vstoupila v platnost, stáhl by své vojáky, ale Biden tam poslal Borise Johnsona a donutil Zelenského dohodu roztrhat. Od té doby zemřelo 600 000 Ukrajinců kvůli důvodu, kvůli kterému by nikdo neměl umírat, a my jsme nyní více než kdy jindy na pokraji jaderné výměny.

https://t.me/to_je_nas_svet/28008

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: USA POKÁRALY UKRAJINU PO PŘÍMÉM VAROVÁNÍ OD PUTINOVA MINISTRA OBRANY BĚHEM OJEDINĚLÉHO TELEFONÁTU…

 

https://youtu.be/bEafcScIrEY?si=WjELI1I7U8ZIRECq

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINŮV SPOJENEC ODMÍTÁ UKRAJINSKÝ DIALOG O MÍRU JAKO FRAŠKU; „KYJEVSKÁ VYJÁDŘENÍ JSOU PROTICHŮDNÁ„.

 

https://youtu.be/ddeO3KX72Js?si=VS8HIYu4uk980Nmu

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELKÉ ODHALENÍ RUSKÝCH MÉDIÍ O CESTĚ PREMIÉRA INDIE MODIHO NA UKRAJINU; PUTINŮV MLUVČÍ ŘÍKÁ, ŽE „PŘEDSEDA INDICKÉ VLÁDY PRAVDĚPODOBNĚ NABÍDNE UKRAJINĚ ZPROSTŘEDKOVÁNÍ“ VE VĚCI RUSKO-UKRAJINSKÉ VÁLKY

 

https://youtu.be/kJl0k1sVeQM?si=rq_u5qkCpDcI91tt

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, CRUX, Roman Kirsch: VELKÝ ÚDER RUSKÉ SKUPINĚ WAGNEROVCŮ, PŮSOBÍCÍCH V MALI; REBELOVÉ „PŘEVÁLCOVALI“ VOJÁKY VLÁDNÍCH JEDNOTEK I RUSKÉ ŽOLDNÉŘE PŘI DVOUDENNÍCH STŘETECH

 

https://youtu.be/RunZQg5QLwE?si=gJqKNLolAzDCoYRm

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HROZÍ BEZPROSTŘEDNĚ VÁLKA NA STŘEDNÍM VÝCHODĚ? PO IZRAELSKÝCH GOLANSKÝCH VÝŠINÁCH BYLA NYNÍ NAPADENA I AMERICKÁ VOJENSKÁ ZÁKLADNA V SÝRII

 

https://youtu.be/t94MtIuFUfs?si=Gl6NkscuLtD608ni

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINŮV VRCHOLNÝ DIPLOMAT KRITIZUJE NETANJAHUA KVŮLI „ŽÁDNÉ VYHLÍDCE NA UKONČENÍ VÁLKY“; VYSMÍVÁ SE NETANJAHUOVU SOUSTŘEDĚNÍ POUZE NA ZNIČENÍ HAMÁSU

 

https://youtu.be/8S04lfeypks?si=aKhJ6Afhud-yHS8n

 

 

📌28. července 2024, 24:27: NA PŘEHLÍDCE V SEVEROMORSKU BYLY PŘEDVEDENY PONORKY A LODĚ S HYPERSONICKÝMI ZBRANĚMI: V SEVEROMORSKU V MURMANSKÉ OBLASTI SE KONALA HLAVNÍ NÁMOŘNÍ PŘEHLÍDKA NA POČEST DNE NÁMOŘNICTVA. V průběhu jeho realizace byly předváděny ponorky a lodě s moderními střelami Kalibr a Zirkon.

 

Mluvíme zejména o raketovém křižníku Maršál Ustinov, moderní fregatě Admirál flotily Kasatonov a také o velké protiponorkové lodi Admirál Levčenko. Je třeba poznamenat, že například Admirál Kasatonov má moderní střely s plochou dráhou letu: vysoce přesný Kalibr a hypersonické zirkony.

 

Kromě nich byla na přehlídce předvedena také křižníková víceúčelová jaderná ponorka „Vepr“, jaderná ponorka „Kazaň“ a také vedoucí jaderný ponorkový raketový křižník „Princ Vladimir“ (projekt „Borej-A“).

 

Po celou dobu Dne námořnictva v Severomorsku bude veřejnosti k dispozici výstava zbraní a vojenské techniky a veletrh. Konají se zde také koncertní akce. Svátek bude zakončen ohňostrojem.

 

https://www.vesti.ru/article/4067930

 

 

📌28. července 2024:

 

 

📌28. července 2024, 14:36: ERDOGAN UDEŘIL DLANÍ DO TVÁŘE DÍTĚTE, KTERÉ MU RUKU NEPOLÍBILO: 👺

 

V Turecku došlo k incidentu, který se týkal prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana: na oficiální akci dal facku dítěti.

 

Videozáznam distribuovaný telegramovými kanály ukazuje, jak se děti střídavě přibližují k prezidentovi na pódiu a, jak je podle tureckých tradic zvykem, líbají Erdoganovi ruku.

 

Jedno dítě se však místo toho na prezidenta jen dívalo s obdivem. Reagoval tak, že chlapce udeřil do tváře. Dítě si s prezidentem potřáslo rukou, ale požadovaný rituál líbání a dotýkání se čela na ruce až po dalším pobídnutí.

 

Média již dříve psala o Erdoganově požadavku na omluvu od vůdce Palestinské národní samosprávy Mahmúda Abbáse za to, že odmítl vystoupit v tureckém parlamentu.

 

https://www.vesti.ru/article/4067896

 

 

📌28. července 2024, 15:01: ORGANIZAČNÍ VÝBOR OLYMPIÁDY ZRUŠIL AKREDITACI NOVINÁŘŮM AGENTURY TASS:

 

Organizační výbor letních olympijských her v Paříži odebral novinářům ruské tiskové

agentury TASS dříve vydané akreditace.

 

Organizační výbor se odvolal na rozhodnutí francouzských úřadů a nevysvětlil, co přesně způsobilo odebrání akreditací ruským novinářům, píše agentura.

 

Upřesňuje se, že byly odebrány akreditace třem novinářům a jednomu fotožurnalistovi, přestože během svého působení na hrách neobdrželi od organizátorů žádné připomínky.

„Po zahajovacím ceremoniálu olympijských her v Paříži byl italský novinář Angelo Giuliano rozhořčen tím, jak to probíhalo, a obrátil se na Rusko s žádostí o politický azyl. Vysvětlil, že se nechtěl stát součástí této „posrané show“. Mnoho uživatelů ho v komentářích podpořilo a také uvedlo, že by se rádi dostali do Ruska.

 

Mnoho uživatelů sociálních sítí, politiků, veřejných osobností, a dokonce i francouzského episkopátu bylo pobouřeno parodií na „Poslední večeři“ za účasti transvestitů a představitelů LGBT komunity (v Ruské federaci uznávané jako extremistické hnutí a zakázané).

 

Později se ředitelka komunikace organizačního výboru olympijských her v Paříži Anne Deskamová omluvila těm, jejichž city by parodie na biblický příběh mohla ranit.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4067952

 

 

📌28. července 2024, 13:35: RUSKÁ VOJSKA OSVOBODILA VESNICE POKROK A JEVGENIVKA V DLR:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že jednotky skupiny Centrum osvobodily osady Pokrok a Jevgenivka v Doněcké lidové republice.

 

Ozbrojené síly Ruské federace také porazily čtyři brigády Ozbrojených sil Ukrajiny, včetně 28., 31., 32. mechanizované a 142. pěší brigády. Boje probíhaly v oblastech osad Dimitrov, Novogrodivka, Dzeržinsk, Belaya Gora a Zhelanne.

 

Ruské jednotky odrazily tři protiútoky ukrajinských útočných skupin. Celkem podle ministerstva obrany ztratily ozbrojené síly Ukrajiny za uplynulý den až 385 bojovníků a pět vozidel v oblasti odpovědnosti skupiny Střed.

 

Kromě toho ruská armáda zničila dva raketomety M270 MLRS ráže 227 mm vyrobené Spojenými státy, dvě houfnice D-30 ráže 122 mm, dva kanóny Rapier ráže 100 mm a americký radar protibaterie AN/TPQ-50.

 

Ukrajinská armáda již dříve informovala Washington Post o smutné situaci ozbrojených sil Ukrajiny. Vojáci jsou vyčerpaní a pod tlakem, který ještě zhoršují úmorná letní vedra, uvedli.

 

https://www.vesti.ru/article/4067875

 

 

📌28. července 2024, 15:58: STO KRAV UHYNULO V DAGESTÁNU PO KRUPOBITÍ:

 

V Dagestánu uhynulo asi sto kusů dobytka. Stalo se tak v důsledku následků silných dešťů s krupobitím.

 

Incident se stal v okrese Lak v republice, uvedla agentura TASS. „Na dvou farmách kvůli následkům silného deště s kroupami předběžně uhynulo asi 100 krav,“ uvedla agentura v prohlášení.

 

V době, kdy nastalo špatné počasí, se zvířata pásla. Silné srážky zvířata vyplašily a spadly ze strmých svahů. Kromě toho se také vešlo ve známost o zříceném domě ve vesnici Kumukh.

 

https://www.vesti.ru/article/4067991

 

 

📌28. července 2024, 14:05: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY ZA DEN AŽ 1930 LIDÍ, TANK A 15 MUNIČNÍCH SKLADŮ:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily za poslední den v zóně speciální vojenské operace až 1930 vojáků ve všech směrech, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

V zóně odpovědnosti „severní“ skupiny vojsk ruských ozbrojených sil ztratil nepřítel až 205 lidí, bojovníci „západní“ skupiny zničili až 540 ukrajinských vojáků, „jižní“ – až 560, „centrální“ – až 385, „východní“ – až 140, skupina vojsk „Dněpr“ – až 100 ozbrojenců kyjevského režimu, uvádí zpráva z 28. července.

 

Ruští vojáci navíc zničili 15 ukrajinských muničních skladů a také tank.

 

https://www.vesti.ru/article/4067916

 

 

📌28. července 2024, 15:59: RUSKY MLUVÍCÍ OBYVATELÉ FINSKA SI U EVROPSKÉ KOMISE STĚŽOVALI NA UZAVŘENÍ HRANIC S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Společnost rusky mluvících obyvatel Finska iniciovala stížnost k Evropské komisi a petici Evropskému parlamentu, v níž protestuje proti postupu finských úřadů, které uzavřely hranice s Ruskem.

 

Ve svém prohlášení zveřejněném na kanálu Telegram uvedli, že neexistují žádné jasné plány na obnovení práce kontrolních stanovišť na východní hranici. Evropská komise oznámila, že zváží všechny předložené skutečnosti, a petice adresovaná evropským poslancům prochází fází moderování ve zvláštním výboru Evropského parlamentu.

 

Dne 30. dubna Společnost oznámila, že plánuje podat stížnost k Evropskému soudu pro lidská práva, aby napadla kroky finské vlády k uzavření hraničních přechodů.

 

Finsko v listopadu 2023 uzavřelo silniční kontrolní stanoviště na hranicích s Ruskem, což vysvětlilo prudkým nárůstem uprchlíků ze třetích zemí. V červnu parlament země schválil návrh zákona, který podle zástupců vedení umožní částečné otevření hranic.

 

https://www.vesti.ru/article/4068028

 

 

📌28. července 2024, 16:12: MARIŇÁCI Z AZOVSTALU, KTEŘÍ JSOU V ZAJETÍ VÍCE NEŽ 2 ROKY, SE OBRÁTILI NA KYJEV:

 

Vojáci ozbrojených sil Ukrajiny, kteří jsou již tři roky v ruském zajetí, si stěžovali Zelenskému a požadovali jejich výměnu.

 

Námořní pěchota z 36. brigády se v Mariupolu vzdala v polovině dubna 2022. Celkem zvedlo ruku více než tisíc tři sta vojáků. Od té doby došlo k několika případům výměny válečných zajatců mezi Ruskem a Ukrajinou, ale tito sušnici jsou nadále vězněni.

 

Obviňují vojenské a politické vedení z nečinnosti a lhostejnosti k jejich osudu. Někteří mariňáci to nevydrželi a nahráli videovzkaz přímo Zelenskému, uvádí RIA Novosti.

 

„Jak je možné, že 27. měsíc zajetí už končí a my tady sedíme a sledujeme, že pokud dojde k nějakým jednáním a někdo bude nahrazen, tak budou nahrazeni ti, kteří byli ve vězení doslova tři nebo čtyři měsíce, možná šest,“ stěžuje si nadporučík Oleksij Sobčuk.

 

Sám Sobčuk se vzdal 13. dubna 2022, když se snažil dostat z obklíčení. Ukrajinská strana jemu a jeho kolegům slíbila brzký návrat prostřednictvím výměny, ale zatím se nikdo neobtěžoval jim pomoci. Velitelství brigády bylo také zajato, ale bylo rychle vyměněno a již dlouho je v bezpečí v Kyjevě, říkají sušnikové. Zároveň obviňují své velení z toho, že zásobování jednotek bylo špatně organizováno, nebylo dostatek jídla ani munice. Ukrajinská armáda byla v takových podmínkách nucena kapitulovat, aby si zachránila život.

 

Zbytek zajatých mariňáků, včetně nižších důstojníků, námořníků a seržantů, také požádal, aby se vypořádali se situací kolem 36. brigády.

 

https://www.vesti.ru/article/4068016

 

 

📌28. července 2024, 16:43, MERKURIS: PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY SE VYVÍJÍ KRITICKÁ SITUACE VE SMĚRU NA POKROVSK:

 

Britský vojenský expert Alexander Merkuris uvedl, že ukrajinské jednotky odmítají uposlechnout rozkazy velení a opustit své pozice.

 

Merkuris poukazuje zejména na situaci, která se vyvinula v oblasti vesnice Ocheretino. Tam byly dvě brigády ozbrojených sil Ukrajiny obklíčeny ruskými jednotkami, spadly do kotle mezi Pokrokem a Lozovatským. Navzdory rozkazu velení k boji ukrajinská armáda opustila své pozice a opustila oblast bojů.

 

„Faktem bylo, že utekli a že to udělali bez rozkazu, a to je pro mě nejdůležitější fakt o této konkrétní události,“ řekl Merkuris a upozornil na kritickou situaci pro ozbrojené síly Ukrajiny ve směru na Pokrovsk.

 

RIA Novosti připomíná, že v neděli ruské ministerstvo obrany informovalo o dobytí Progressu a Jevgenivky v DLR. Osvobození těchto vesnic umožní provést ofenzívu na Pokrovsk, který je nejdůležitějším dopravním uzlem ozbrojených sil Ukrajiny na Donbasu.

 

https://www.vesti.ru/article/4068047

 

 

📌28. července 2024, 16:53: FRANCIE PŘIZNALA, ŽE PAŘÍŽ PROMRHALA 1,4 MILIARDY EUR NA VYČIŠTĚNÍ SEINY:

 

Francie vynaložila obrovské množství peněz – 1,4 miliardy eur – na vyčištění řeky Seiny zbytečně, protože plánovaný triatlon se kvůli znečištěné vodě stejně neuskuteční.

Uvedl to lídr francouzské strany „Vlastenci“ Florian Philippot na sociální síti X.

 

„A my jsme utratili 1,4 miliardy za „vyčištění Seiny“!“ rozhořčil se politik.

 

Dodal, že ministryně sportu Amélie Oudea-Castera se bude muset znovu ponořit do Seiny, aby prokázala vhodnost vody v řece pro soutěže.

 

Agentura AFP dnes informovala, že tréninkové plavání v triatlonu na olympijských hrách bylo zrušeno kvůli znečištěné vodě v Seině. Upřesňuje se, že důvodem byly deště, které se v Paříži odehrály v pátek a v sobotu.

 

Francouzský ministr sportu se 13. července vykoupal v Seině, aby prokázal vhodnost nádrže pro plavecké soutěže.

 

Šéf organizačního výboru olympiády Tony Estangue již dříve uvedl, že Seina se díky hrám v Paříži stane bezpečnou pro všechny lidi. Zároveň poznamenal, že řeka byla 100 let nevhodná pro plavbu.

 

Na začátku června vyšlo najevo, že se do Seiny dostalo 50 milionů litrů odpadních vod kvůli poruše čerpacího systému. K incidentu došlo ve městě Conflans-Saint-Honorine, které se nachází 25 kilometrů od Paříže.

 

https://www.vesti.ru/article/4068048

 

 

📌28. července 2024, 17:52: MALAJSIE ZASLALA RUSKU ŽÁDOST O VSTUP DO BRICS:

 

Malajsie má v úmyslu stát se členem BRICS. Premiér Anwar Ibrahim uvedl, že do Ruska již byl zaslán oficiální dopis s žádostí o vstup do organizace.

„Malajsie zaslala dopis Rusku, jako předsedovi BRICS, s žádostí o vstup do organizace,“ uvedl Ibrahim v prohlášení. „Vyjádřili jsme také naši otevřenost k účasti jako členská země nebo strategický partner.“

 

Malajsijský premiér se setkal s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem, který přijel do Malajsie na návštěvu. Ibrahim připustil, že hlavním tématem rozhovorů na něm byla právě diskuse o potenciálním vstupu Malajsie do BRICS.

 

https://www.vesti.ru/article/4068120

 

 

📌28. července 2024, 16:36: RUSKO ODSOUDILO RAKETOVÝ ÚTOK NA GOLANSKÉ VÝŠINY, PŘI KTERÉM ZAHYNULY DĚTI:

 

Ruský velvyslanec v Izraeli Anatolij Viktorov vyjádřil soustrast hlavě drúzské komunity v zemi po raketovém útoku na Golanské výšiny, který vedl ke smrti dětí. Tisková služba ruské diplomatické mise uvedla, že Rusko odsuzuje jakékoli teroristické útoky na civilní obyvatelstvo.

 

Večer 27. července se Anatolij Viktorov setkal s šejkem Muaffakem Tarifem, předsedou Nejvyšší náboženské rady drúzů Izraele. Během setkání vyjádřil hlubokou soustrast a podporu komunitě a zdůraznil, že Rusko se staví proti teroristickým činům a podporuje politické a diplomatické urovnání konfliktů na Blízkém východě.

 

  1. července izraelská armáda oznámila masivní ostřelování severu země z Libanonu. Jedna z raket explodovala na fotbalovém hřišti v Majdal Shams, kde byly děti, zabila 12 lidí a zranila asi 40 dalších.

 

Izrael z útoku obvinil šíitské hnutí Hizballáh a slíbil tvrdá odvetná opatření. Mluvčí izraelské armády Anna Ukolová uvedla, že náčelník generálního štábu Herzi Halevy vypracoval operační plány pro reakci na akce Hizballáhu, které budou předloženy vládě ke schválení.

 

https://www.vesti.ru/article/4068037

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.07.2024“:

➡️☭☆ Japonsko a Spojené státy se budou snažit společně vyrábět rakety AMRAAM a systémy Patriot, uvádí Kyodo.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin dorazil do Lávry Alexandra Něvského Nejsvětější Trojice

Prezident společně s patriarchou moskevským a všeruským Kirillem si prohlédl kostel na počest Zvěstování P. Marie a kostel na počest svatého blahoslaveného velkovévody Alexandra Něvského.

Po dokončení inspekce patriarcha Kirill předal Vladimíru Putinovi Řád Svatého blahoslaveného velkovévody Alexandra Něvského, prvního stupně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Medveděv o zahajovacím ceremoniálu olympiády v Paříži:

„Nechci ani nic říkat o olympiádě v Paříži – je to nechutná podívaná. Francie pod vedením Macrona degradovala na úroveň zkorumpované dívky, která se tváří pod houkáním šíleného bezbožného davu. Taková škoda!

Teď si vzpomeňte a porovnejte s olympiádou v Soči nebo mistrovstvím světa ve fotbale, bravurně konaným u nás. Vypněte televizory a nesledujte hanebnou šílenou show na internetu!“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Prezident Ruska se setkal s vedoucími zahraničních delegací účastnících se oslav Dne námořnictva. V budově Admirality se sešli zástupci více než 30 zahraničních zemí

Pokud se sejdou vojenští lidé, zvláště lidé se zvláštním charakterem, vojenští námořníci, je to velmi dobré znamení. To je znamení, že vojenští lidé, kteří se scházejí, usilují o mír, usilují o spolupráci, o vzájemné porozumění.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Cecílie Jílková: Jak Piráti s Evropskou komisí tiše podkopali soukromí v celé EU

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

28. července 2024

Poslední tři roky se v utajení a za velkého vlivu Big Tech připravuje orwellovská verze e-Dokladů, která umožní plošné sledování občanů EU. Opravdu.

Během posledních tří let připravila a dovedla ke schválení Evropská komise bez zvláštní pozornosti médií reformu legislativy eIDAS nastolující jednotné digitální identity. Že jde o extrémně široké a vlivné nařízení ohrožující soukromí všech občanů EU, varují odborníci na digitální práva už od prvního návrhu. Peněženkou digitální identity bychom se měli prokazovat místo dokladů, což už se reálně v Česku děje.

Aplikace e-Doklady je výsledkem této legislativy v praxi a pravděpodobně se částečně drží i zatím ještě nedokončeného technologického rámce, jež ve všech svých dokončených fázích vývoje porušuje i to málo, co se podařilo ochráncům práv v legislativě zachránit.

A že toho nebylo mnoho. Většinu bezpečnostních pojistek proti plošnému sledování občanů skrze sběr dat z těchto „digitálních dokladovek“ totiž na poslední chvíli odstranil z návrhu nařízení Ivan Bartoš během českého evropského předsednictví. Stalo se tak poté, co se opakovaně odmítl sejít se zástupci občanské společnosti, ale zato se sešel se zástupci Big Tech, jako je Google a další.

„Ačkoli pochází z Pirátské strany, v tomto případě mnohem více naslouchal Big Techu a opravdu vůbec nenaslouchal zástupcům občanské společnosti,“ sdělil mi Thomas Lohninger, CEO rakouské organizace Epicenter Works, která se účastnila trialogů s Evropskou komisí, Radou a Parlamentem.

Lohninger je také viceprezidentem EDRi – další velké organizace pro ochranu digitálních práv. „Parlament se opravdu vytáhl s ochrannými opatřeními, která přidal, a i v Radě to dlouho vypadalo opravdu dobře. To bylo během francouzského předsednictví na začátku roku 2022. Ale pak to převzala česká vláda s českým předsednictvím a ministr Ivan Bartoš byl zodpovědný za nařízení eIDAS. A já pořád nechápu, co ho k tomu vedlo, ale odstranil všechna bezpečnostní opatření,“ sdělil mi Lohninger během natáčení dokumentární série Digitální (R)evoluce.

Ministr Ivan Bartoš se k dotazům na toto téma, které jsem mu zaslala jménem amerického investigativního deníku Public, který vede člen týmu Twitter Files Michael Shellenberger, dodnes nevyjádřil.

Jeden nástroj vládne všem

„Jeden nástroj vládne všem,“ řekl ve své prezentaci Thomas Lohninger. Evropská digitální identifikační peněženka, jejímž zárodkem jsou například právě české e-Doklady, má být „aplikací pro všechno“, která umožní online i offline identifikaci občanů a obyvatel a zároveň umožní ověřit atributy, jako je věk, řidičský průkaz nebo stav očkování.

V jedné aplikaci by tak v budoucnu mělo být uloženo vše od elektronických dokladů, včetně cestovních pasů, kartiček pojištěnce, Lítaček a covid pasů, až po daňová přiznání a přístup k bankovním účtům. Občané EU by mohli tuto peněženku používat při návštěvě lékaře, při cestě autem, letadlem i veřejnou dopravou, při přihlašování na Facebook nebo X, při přihlašování na vládní webové stránky za účelem placení daní či jiných záležitostí, při nakupování online, ubytovávání se v hotelu nebo při placení za nákupy osobně v obchodě formou převodu z účtu či případně formou CBDC eur.

„Návrh byl předložen v červnu 2021, takže pokud si vzpomínáte, bylo to ještě poměrně blízko pandemii Covid-19 a lockdownům, kdy se vše muselo přesunout do digitální podoby. A komisaři Breton a Vestagerová se, myslím, chtěli na té vlně covidu trochu svézt a chtěli navrhnout něco, co se snáze spolkne, když lidé budou ochotněji dělat věci online,“ řekl mi Lohninger v rozhovoru na konci loňského roku.

Utajená zadní vrátka

Koncem února letošního roku pak, po téměř třech letech jednání, byla finální podoba nařízení eIDAS Evropským parlamentem přijata. Podle tohoto nařízení musí Komise do šesti měsíců do jeho přijetí oznámit technické specifikace fungování peněženky. Poslední dva roky se tedy v naprostém utajení a za velkého vlivu Big Tech schází skupina zástupců členských států, aby tuto technickou normu připravila.

Dokument, který skupina vypracovala, se nazývá „Referenční rámec architektury“ (ARF) a poprvé byl vydán v lednu 2023 jako verze 1.0. Druhá interní verze 1.2 je datována červnem 2023 a „obě se nemohou více lišit od demokraticky dohodnutého právního textu“, uvedl server Epicenter Works.

Poslední verze ARF, kterou Komise nedávno zveřejnila, vzbudila ještě silnější odpor. „V ARF vidíme závažné nedostatky, které jsou buď v rozporu s nařízením, nebo ignorují jeho důležité prvky. Tyto problémy, pokud nebudou řešeny, mohou významně narušit práva uživatelů a jejich soukromí. Naléhavě proto vyzýváme Evropskou komisi, aby tyto kritické obavy vyřešila,“ okomentovala stav technologického návrhu budoucí verze e-Dokladů organizace Epicenter Works.

Ochránci soukromí se pozastavili především nad tím, že po zalogování se na sociální sítě pomocí „dokladovky“ by nebylo možné přispívat pseudonymně, protože pseudonymitu má spravovat třetí strana, a ta může tyto údaje bez souhlasu autorů poskytnout orgánům činným v trestním řízení.

Tuto funkcionalitu označili za „zadní vrátka pro sledování“ a upozornili, že tato „vrátka“ nebyla nikdy součástí schválené legislativy a dokument, který je podrobně popisuje, se musel k veřejnosti dostat prostřednictvím úniku informací.

Členské státy EU jsou povinny nabídnout adekvátní aplikaci občanům do srpna 2026 a Komise stanovila cíl, aby ji do roku 2030 používalo 80 % občanů EU. V českém prostředí se jedná o e-Doklady, Francie zavedla obdobnou aplikaci již v roce 2022 a v Rakousku se předchůdce budoucí „dokladovky“ nazvaný ID Austria, rozdává již několik let s každým novým pasem nebo občanským průkazem, pokud se občan výslovně nerozhodne pro jeho odmítnutí.

Nepoužití se netrestá

Dle schválené legislativy eIDAS používání „dokladovek“ není povinné a občané, kteří jejich použití odmítnou, nesmí být žádným způsobem diskriminováni. Každý má tedy možnost svobodné volby používání či nepoužívání e-Dokladů či jiných obdobných aplikací. Nepoužíváním chráníme své soukromí a vyjadřujeme také svůj názor na tuto větev digitální evoluce, která směřuje ke stále většímu sběru a centralizaci dat a ke kontrole státních institucí nad nimi.

Cecílie Jílková

ZDROJ: https://www.infokuryr.cz/n/2024/07/28/cecilie-jilkova-jak-pirati-s-evropskou-komisi-tise-podkopali-soukromi-v-cele-eu/


Volný bloG podporuje MÍR 🕊
Přeložila redakce VOLNÉHO bloGu.
Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa a články:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

28.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: ZABILA RAKETA Z IZRAELSKÉHO OBRANNÉHO SYSTÉMU „ŽELEZNÁ KOPULE“ 12 VLASTNÍCH OBČANŮ?

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINŠTÍ VOJÁCI UTÍKAJÍ; RUSKO ZAZNAMENÁVÁ VELKÉ VÍTĚZSTVÍ V DONĚCKÉ OBLASTI V DOBĚ VELKÝCH VEDER.

 

https://youtu.be/k2gnjIfvqWc?si=WS11ZA4-Q7rtrw67

 

 

📌28. července 2024: 🤕 KAMALA HARRISOVÁ NAPSALA, ŽE JE NADŠENÁ „VELKOLEPOU SHOW VŠECH TĚCHTO KRÁSNÝCH A ROZMANITÝCH LIDÍ NA ZAHAJOVACÍM CEREMONIÁLU OLYMPIJSKÝCH HER“.

Potěšila ji transvestitská parodie na Poslední večeři, vousatý zpěvák vydávající se za ďábla a samozřejmě nahý Dionýsos. „Ameriko,“ vyzvala Američany, „O tohle bychom měli usilovat !“ 👺

Toto prohlášení je součástí jejího volebního programu.

https://t.me/to_je_nas_svet/27993

https://t.me/to_je_nas_svet/27993

https://t.me/to_je_nas_svet/27993

 

 

📌28. července 2024: ZAHAJOVACÍ CEREMONIÁL PAŘÍŽSKÉ OLYMPIÁDY  ŠOKOVAL I FRANCOUZE.

https://t.me/absurdnisvet/76716

 

 

📌28. července 2024: MUSLIMOVÉ OZNAČILI OLYMPIJSKÉ HRY V ROCE 2024 ZA HARAM.

https://t.me/absurdnisvet/76717

 

 

📌28. července 2024: PAŘÍŽ JE ZNÁMÁ JAKO „MĚSTO SVĚTLA“.

Momentálně je tma…23:00

Ze tmy ke světlu W.H.G.

https://t.me/absurdnisvet/76718

 

 

📌28. července 2024: 🇫🇷 MASIVNÍ VÝPADEK ELEKTŘINY V PAŘÍŽI PO ZAHAJOVACÍM CEREMONIÁLU OLYMPIÁDY.

 

V noci ze soboty na neděli došlo v Paříži k rozsáhlému výpadku proudu. V několika částech města zcela vypadla elektřina.

Videa na sociálních sítích ukazují paneláky a čtvrti zcela potemnělé. Výpadek elektřiny začal podle prvních zpráv mezi 23:00 a těsně před půlnocí a trval deset minut až hodinu. Dodávka elektřiny je nyní ve většině postižených oblastí obnovena.

@LIONMediaNews

https://t.me/absurdnisvet/76723

 

 

📌28. července 2024: AMERICKÝ RAPPER SNOOP DOGG, KTERÝ JE V PAŘÍŽI JAKO OLYMPIJSKÝ AMBASADOR, NOSÍ PŘI SVÝCH VYSTOUPENÍCH TAKÉ NÁHRDELNÍK, KTERÝ JAKO BY UKAZOVAL ROHATÉHO BOHA MOLOCHA.

https://t.me/absurdnisvet/76724

https://t.me/absurdnisvet/76725

 

 

📌28. července 2024: „OLYMPIÁDA ODSTRANILA Z YOUTUBE VLASTNÍ VIDEO ZAHAJOVACÍHO CEREMONIÁLU S DRAG QUEENS.“

Toto je Thomas Jolly, umělecký ředitel zahajovacího a závěrečného ceremoniálu olympijských her v Paříži v roce 2024, který se prostě vysmívá Bohu a provádí satanské rituály lidem přímo pod nosem.

 

V současnosti je oslavován jako hrdina.

 

Vypadá jako chlápek, kterého by John Podesta a Hillary Clintonová pozvali na jednu ze svých nechvalně známých pizza párty‌‌.“🍕<< 🏳️‍🌈 🇫🇷‌‌

https://t.me/absurdnisvet/76731

https://t.me/absurdnisvet/76731?single

 

 

📌28. července 2024: 🔔-Elon Musk: „ZACHRAŇTE NAŠE DĚTI„🙏🌏🕊

 

✅📸🇺🇲📣BREAKING – TRUMP:

„Prvního dne podepíšu nový výkonný příkaz o snížení federálního financování každé škole, která do života našich dětí vnáší kritickou rasovou teorii, transgender šílenství a jiný nevhodný rasový, sexuální nebo politický obsah. Ani dolar škole, která má požadavek na očkování nebo masku, a já udržím muže mimo ženské sporty“💯💥👊‼️

 

✅📸🇫🇷⛪️

„NOVINKA – Francouzští biskupové odsuzují „výsměch křesťanství“ během zahajovacího ceremoniálu olympijských her.“🎯🔥

https://t.me/disclosetv/14166

 

 

📌28. července 2024: JAKMILE LIDÉ OCENÍ VOJENSKOU OKUPACI A NASTUDUJÍ JI NAPLNO, TEPRVE POTOM SKUTEČNĚ OCENÍ, CO PREZIDENT DONALD JOHN TRUMP ZTĚLESNIL BĚHEM VÁLKY A CO UDĚLAL PRO SVĚT.

 

Někteří lidé citují „Trump měl ve všem pravdu“ a moc nechápou, co tím vlastně říkají…

 

👉🏻 25. dodatek 🔥 https://t.me/rattletrap1776/10107

 

 

📌28. července 2024: ZEMSKÝ SNĚM DOLNÍHO SASKA – ORIGINAL PLAY☠️

 

Podivní, cizí muži si ve školce „hrají“ s dětmi. Mnoho rodičů se dozvídá, že jejich děti byly sexuálně zneužívány. Rodiče nic netušili. Jedna dívka nechce jít do školky…říká své matce: „Jeden muž mi dal penis do zadečku“ 👺

Original Play musí být okamžitě zakázána.

Zneužívání dětí v BRID je systematické.

https://t.me/voelkerrecht_der_preussen/45343

 

 

📌28. července 2024: STÁVÁ SE PEDOFILIE NORMÁLNÍ?

 

👉 Pokud je dívka dost stará na to, aby si změnila pohlaví v osmi nebo devíti, není také dost stará na sex? Když se chlapec může sám rozhodnout, že si v deseti letech nechá odstranit varlata, není už také dost starý na sex?

 

👉 To bude v budoucnu argument pedofilů u soudu. Pedofilové podporují celé LGBTQ hnutí, protože jim to umožňuje prosadit své argumenty.

 

„Nový normál“ už začal na olympiádě. Proč dovolujeme, aby nám byly vnucovány názory těchto nemocných hlav?

 

Zdroj (https://x.com/mommapancakess/status/1817010187431206969)

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: LÍDR ČLENSKÉ ZEMĚ ALIANCE NATO NAPADÁ SVÉHO SPOJENCE USA, PROTOŽE OSLAVUJE „ŘEZNÍKA“ NETANJAHUA; „JE TO ADOLF HITLER NAŠÍ ÉRY“, ŘÍKÁ TURECKÝ PREZIDENT RECEP TAYIP ERDOGAN

 

https://youtu.be/GrENOelc_YI?si=VEG9VLJtyaEaDxdj

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZABILA RAKETA Z IZRAELSKÉHO OBRANNÉHO SYSTÉMU „ŽELEZNÁ KOPULE“ 12 VLASTNÍCH OBČANŮ? VELKÉ ODHALENÍ VE VĚCI RAKETOVÉHO ÚTOKU NA IZRAELSKÉ GOLANSKÉ VÝŠINY

 

https://youtu.be/F-1RciSfhWM?si=Xl2ZRrkqWSG7LG1D

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: USA POKÁRALY UKRAJINU PO PŘÍMÉM VAROVÁNÍ OD PUTINOVA MINISTRA OBRANY BĚHEM OJEDINĚLÉHO TELEFONÁTU

 

https://youtu.be/bEafcScIrEY?si=9vC23L6-6dhktV_h

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZAČÍNÁ LIBANONSKÁ VÁLKA? KRVÁCENÍ NA GOLANSKÝCH VÝŠINÁCH; IZRAEL SHAZUJE BOMBY NAD ARABSKÝM ÚZEMÍM

 

https://youtu.be/Tdp55KsRnIs?si=7QDmB2VYKH9-pJ-R

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.07.2024, WOLF: PRAVDA O ROZPADU SOVĚTSKÉHO SVAZU!

 

V tomhle videu se podíváme na rozpad Sovětského Svazu. Na jeho příčiny a důvody k rozpadu tohoto obrovského Impéria!

 

https://youtu.be/HxBG-rdMpvI?si=3uSsndcOW5VN4sgu

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28. července 2024: NĚMECKO: MAROČANÉ A TUNISANÉ ZABIJÍ KAŽDÝCH 6 DNÍ JEDNOHO ČLOVĚKA:

 

Nyní vyšly najevo alarmující statistiky, které by nejspíš byly ještě horší, pokud by se přidaly i některé další národnosti a ti jedinci, kteří již stihli získat německé občanství.

 

Jestliže si to přepočítáme, tak to znamená, že pouze tyto dvě severoafrické národnosti mají v Německu na svědomí asi 60 životů ročně. Přesně tak vypadá ono multikulturní obohacení, které podporuje nejen německá vláda, ale také EU.

 

Federální kriminální úřad zaznamenal bezprecedentní explozi násilí Severoafričanů. Například v roce 2023 Maročané a Tunisané zabili každých šest dní jednoho člověka. Vláda semaforu zůstává nečinná.

 

Maročané a Tunisané zabili v roce 2023 ve Spolkové republice Německo jednoho člověka každých šest dní – vyplývá to z nových statistik Spolkového kriminálního úřadu. A míra zabíjení těchto dvou severoafrických národů rychle roste.

 

V oblasti násilných trestných činů, včetně vraždy, zabití a ublížení na zdraví s následkem smrti, se počet jejich trestných činů zvýšil o 110 (Tunisané) a 67 procent (Maročané) ve srovnání s rokem 2019.

 

Nárůst sexuálních trestných činů je ještě závažnější: ve srovnání s rokem 2019 je jich o 165 procent více mezi migranty tuniského původu a o 65 procent více u migrantů marockého původu.

 

Prudce vzrostl také počet krádeží: u Maročanů z 2 900 na 5 501 případů, u Tunisanů dokonce o 176 procent na 3 881 případů. Počet útoků na policisty se v roce 2023 více než zdvojnásobil.

 

Pouze jeden trend je na ústupu: počet deportací. Zatímco v roce 2019 bylo remigrováno do Tuniska 319 Severoafričanů a 696 do Maroka, tato čísla klesla na 273, respektive 272 deportovaných v roce 2023 – navzdory statisticky zaznamenané explozi násilí!

 

 

A také navzdory údajnému novému tvrdému kurzu v azylové politice, který oznámil Olaf Scholz. Důvod: Zelení odmítají uznat země v regionu Maghrebu, kam se běžně jezdí z Evropy na prázdniny, jako bezpečné země původu.

 

Všichni imigranti odtamtud tedy mohou pohodlně zůstat v Německu, pokud někdy požádali o azyl.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/nemecko-marocane-a-tunisane-zabiji-kazdych-6-dni-jednoho-cloveka/

 

 

📌28. července 2024: NOVINÁŘ, KTERÝ OPAKOVANĚ NAPADAL „ANTIVAXERY,“ NÁHLE ZEMŘEL VE 43 LETECH:

 

Už řada mediálně známých osobností, které velmi nevybíravě útočily na všechny, kdo se odmítali stát obětí experimentu, zaznamenala těžké zdravotní problémy či dokonce zemřela.

 

Prominentní novinář ze státu Washington, který opakovaně špinil a napadal „anti-vaxxery“ kvůli jejich názorům na injekce mRNA proti Covidu, zemřel „nečekaně“ v pouhých 43 letech.

 

Matt Driscoll byl kontroverzní publicista a editor názorů pro The News Tribune (TNT). Driscollovu náhlou smrt oznámila TNT.

 

Výstup odhalil, že Driscoll zemřel ve svém domě v Tacomě minulou neděli. V článku o Driscollově smrti napsal kolega TNT Sean Robinson:

 

„Ztratili jsme přítele a milovaného kolegu, ale Tacoma a Pierce County ztratily někoho, koho nikdy nepřestaly zajímat.“

 

Starší reportér TNT Shea Johnson také chválil Driscolla a popsal ho jako „tvář“ novin.

 

Washingtonský demokratický guvernér Jay Inslee vzdal Driscollovi hold na sociálních sítích.

 

V příspěvku na X guvernér Inslee napsal: „Tacoma má stále Rainiers a Narrows Bridge, ale naše město osudu má v našich srdcích díru po ztrátě Matta Driscolla. Jak velké srdce a bystré pero nám dal. Už mi chybí.“

 

Driscoll byl doslova očkovací fanatik. Na sociálních sítích se záhy pochlubil svým výletem do očkovacího centra:

Sloupkař byl hrdý na to, že se nechal očkovat. „Čekal jsem na to velmi dlouho,“ napsal 23. května 2021 na X. Použil hashtag #vaccinated.

 

Rodiče se museli prokázat očkovacím průkazem, pro malé děti byly k dispozici rychlotesty, dodal.

 

Driscoll pravidelně očerňoval „antivaxxery.“ Když veterán NFL Aaron Rodgers již nebyl vítán v show Pata McAfeeho na ESPN kvůli údajným  „konspiračním teoriím“ o vakcínách proti Covidu, sloupkař ho obvinil z „performativního umění.“

 

V roce 2017 v jednom ze svých sloupků označil „antivaxxery“ za „trolly.“

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/novinar-ktery-opakovane-napadal-antivaxery-nahle-zemrel-ve-43-letech/

 

 

📌28. července 2024, 07: 10: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA ZLIKVIDOVALA SEDM DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NAD OBLASTMI BELGOROD A KURSK:

 

Systémy protivzdušné obrany ve službě odrazily útok dronů kyjevského režimu.

 

„Během minulé noci, během pokusu kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů na cíle na území Ruské federace, systémy protivzdušné obrany ve službě zachytily a zničily pět bezpilotních letounů nad Belgorodem a dva bezpilotní letouny nad Kurskou oblastí,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

 

Předchozí noc síly protivzdušné obrany zlikvidovaly dva ukrajinské drony u Belgorodu.

 

Gubernátor regionu Vjačeslav Gladkov již dříve uvedl, že v důsledku útoků dronů ozbrojených sil Ukrajiny v okresech Krasnojaruzsky a Belgorodsky byli zraněni tři lidé, včetně 11letého dítěte.

 

https://www.vesti.ru/article/4067401

 

 

📌28. července 2024, 09: 20: LAVROV VAROVAL PŘED ZVÝŠENÝM RIZIKEM PO OBJEVENÍ SE JADERNÝCH ZBRANÍ V JIHOVÝCHODNÍ ASII:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov vyjádřil obavy z možnosti rozmístění amerických jaderných zbraní v jihovýchodní Asii.

 

Takový krok by podle něj zvýšil bezpečnostní rizika v regionu a negativně ovlivnil mezinárodní situaci. Lavrov připomněl, že Spojené státy již aktivně spolupracují s nejadernými zeměmi NATO a provádějí společné mise k výcviku jejich vojenského personálu v používání jaderných zbraní.

 

Ruský ministr poznamenal, že Washington pokračuje v prosazování svých strategických zbraní v jihovýchodní Asii a aktivně militarizuje region. Projekt AUKUS tedy zahrnuje dodávku jaderných ponorek, jejichž technologie by měly být pod kontrolou MAAE. Kromě toho Lavrov zmínil dohodu mezi Spojenými státy a Jižní Koreou o společném jaderném odstrašení.

 

Během své návštěvy Malajsie se Lavrov setkal s premiérem Anwarem Ibrahimem, aby prodiskutovali potenciální členství Malajsie v BRICS. Ibrahim poznamenal, že takové členství otevře oběma zemím významné perspektivy a posílí jejich mezinárodní spolupráci.

 

Ibrahim také uvedl, že je třeba posílit bilaterální vztahy mezi Malajsií a Ruskem, zejména v oblastech, jako jsou investice, obchod, věda a technologie, zemědělství, obrana, vzdělávání, cestovní ruch a kultura. Ruský ministr zahraničí na oplátku vyjádřil připravenost Ruska podpořit zájem Malajsie v BRICS a prosazovat jej.

 

Lavrov se také setkal s malajsijským ministrem zahraničí Mohamadem Hassanem a pozval ho na opětovnou návštěvu Ruska. Šéf ruského ministerstva zahraničí poznamenal, že je důležité pokračovat v dialogu, a uvedl, že strany se dohodly na plánu konzultací na různých úrovních o široké škále mezinárodních otázek.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4067582

 

 

📌28. července 2024: 😂 KVŮLI ZNEČIŠTĚNÉ VODĚ V SEINĚ BYLO ZRUŠENO PRVNÍ TRÉNINKOVÉ PLAVÁNÍ TRIATLONISTŮ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH.

Výsledky testů vody ukázaly nepřijatelné hodnoty. Organizační výbor označil za příčinu znečištění silné deště.

Mezinárodní triatlonová federace věří, že se kvalita vody v řece vrátí na přijatelné hodnoty ještě před závody. Sportovci se budou moci s kvalitou vody seznámit před plaváním v soutěžních dnech.

https://t.me/to_je_nas_svet/27994

 

 

📌28. července 2024: 🇷🇺 RUSKO DNES SLAVÍ DEN NÁMOŘNICTVA.

Již více než tři století je ruské námořnictvo nezničitelným strážcem hranic vlasti, spolehlivým ochráncem národních zájmů, pýchou a slávou Ruska.

Dnes příslušníci námořnictva prokazují mimořádnou statečnost během SVO. S nasazením života vojáci odvážně a profesionálně plní nejtěžší bojové úkoly a přibližují ruské vítězství.

https://t.me/to_je_nas_svet/27995

 

 

📌28. července 2024: ⚓️RUSKÝ PREZIDENT SE ÚČASTNÍ HLAVNÍ NÁMOŘNÍ PŘEHLÍDKY, KTERÁ SE TRADIČNĚ KONÁ V DEN NÁMOŘNICTVA V PETROHRADĚ.

https://t.me/to_je_nas_svet/27996

 

 

📌28. července 2024: 11:00: V PETROHRADĚ ZAČALA PŘEHLÍDKA NA POČEST DNE NÁMOŘNICTVA:

 

Poslední červencovou neděli slaví Rusko Den námořnictva. V Petrohradě dnes v 11:00 začala hlavní námořní přehlídka. Je přijat ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Akce byla zahájena vystoupením ruské hymny, zapálením pochodní na Rostrálních sloupech a dělostřeleckou salvou 12 děl z baterie na území Petropavlovské pevnosti.

 

Přehlídka se tradičně koná jak v severním hlavním městě, tak v Kronštadtu, letos se však bude konat pouze ve vodní oblasti Něvy. Bylo rozhodnuto zrušit námořní část v Kronštadtu. Stalo se tak poprvé po sedmi letech.

 

Očekává se, že do vod Něvy vpluje více než 20 lodí: plachetnice „Mir“, „Sedov“ a „Kruzenshtern“, hlídková loď „Soči“, korvety, minolovky, malá raketová a další plavidla.

 

Oslavy Dne námořnictva budou pokračovat koncertem na Palácovém náměstí a budou zakončeny ohňostrojem nad Něvou u Petropavlovské pevnosti ve 22:30.

 

Vysílání hlavní námořní přehlídky je prováděno kanály „Russia 1″, „Russia 24″ a mediální platformou „Smotrim“.

 

https://www.vesti.ru/article/4067355

 

 

📌28. července 2024: ♨️ POKUD USA ROZMÍSTÍ ZBRANĚ V NĚMECKU, RUSKO SE BUDE POVAŽOVAT ZA OSVOBOZENÉ OD MORATORIA NA ROZMÍSTĚNÍ VLASTNÍCH ZBRANÍ STŘEDNÍHO A KRATŠÍHO DOLETU – PUTIN

„Doba letu k cíli amerických raket je asi deset minut. Tato situace připomíná studenou válku,“ řekl ruský prezident.

„Vývoj řady úderných systémů středního a kratšího dosahu je v konečné fázi.

Přijmeme zrcadlová opatření k rozmístění takových systémů, přičemž vezmeme v úvahu akce Spojených států a jejich satelitů v Evropě a dalších oblastech světa.“

USA eskalují napětí kvůli ruským strategickým letům.

Prezident připomněl, že Rusko po rozpadu SSSR neprovádělo hlídky daleko od svých hranic. Spojené státy však na toto jednostranné gesto dobré vůle nereagovaly a pokračovaly v hlídkování ruských hranic.

https://t.me/to_je_nas_svet/27997

 

 

📌28. července 2024: ⚡️ HLAVNÍ Z PROHLÁŠENÍ SERGEJE LAVROVA PO JEHO NÁVŠTĚVĚ MALAJSIE:

▪️ Možný výskyt amerických jaderných zbraní v jihovýchodní Asii zvyšuje bezpečnostní rizika pro region.

▪️ Země ASEAN se domnívají, že Rusko může hrát vyvažující roli na pozadí snahy o zavedení strategických zbraní USA v regionu.

▪️ Zatím neexistuje vyhlídka na ukončení eskalace na Blízkém východě.

▪️ Je nereálné zcela zničit Hamás, jak si přeje Izrael.

▪️ K útoku na Golanské výšiny: Rusko odsuzuje jakékoli teroristické útoky.

https://t.me/to_je_nas_svet/27998

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.07.2024“:

➡️☭☆ Stormtroopeři z jižní skupiny vojsk provádějí bojovou koordinaci před plněním misí na frontě

Vojáci zdokonalují své dovednosti ve správném pohybu, krytí a nepřetržité potlačovací palbě. Zvláštní pozornost je věnována organizaci interakce a komunikace s velitelským stanovištěm.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Stormtroopeři z jižní skupiny vojsk provádějí bojovou koordinaci před plněním misí na frontě

Vojáci zdokonalují své dovednosti ve správném pohybu, krytí a nepřetržité potlačovací palbě. Zvláštní pozornost je věnována organizaci interakce a komunikace s velitelským stanovištěm.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lavrov se v Kuala Lumpur setkává s šéfem malajského ministerstva zahraničí. Oba si na své besedy oblékli tradiční malajské batikované košile.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Petrohrad před zahájením Hlavní námořní přehlídky u příležitosti Dne námořnictva

Letos se přehlídka uskuteční na řece Něvě a na Senátním náměstí. Tradičně ho přijme vrchní vrchní velitel.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin se účastní hlavní námořní přehlídky u příležitosti Dne námořnictva

Nejvyšší vrchní velitel, ministr obrany a vrchní velitel námořnictva na lodi obcházejí přehlídkové řady válečných lodí na Něvě, včetně zahraničních.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rusku je jedno, kdo povede Spojené státy, Trump nebo Harris, pro Ruskou federaci se nic nezměnilo k lepšímu, řekl Nikolaj Patrušev.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

28.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY: TRUMPOVY NOTY DORAZILY DO KYJEVA I NA HRADČANY!    

 

❤️ „Kdo miluje svobodu, dluží Rudé armádě takový dluh, že jej nelze nikdy splatit.“  Ernest Hemingway

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣27. července 2024: VOLNÝbloG, Lenka Peterková: TRUMPOVY NOTY DORAZILY DO KYJEVA I NA HRADČANY!

 

👉Zelenský po telefonátu s Trumpem dočista otočil a před vyjevenou delegací z Vatikánu tvrdil, že válka musí co nejdříve skončit, aby Ukrajina nepřicházela o lidi!

👉A generál-prezident Petr Pavel začal vyprávět, jak se míru bez Ruska a Číny jako fakt nedá dosáhnout! 👹👹👹

((Najednou otáčejí kabáty??? Tohle je už nezachrání!!! Podlost, lží, nátlak, vyhrožování nezapomeneme, to jsi buďte jistí. A určitě budeme žádat tvrdé tresty za všechny poškozené lidi, za porušování Ústavy základných práv a svobod i všech zákonů na bezprávně odsouzených i očkovaných lidech !!!!!!))

 

👉Trumpizace Evropy v přímém a absurdním přenosu!

 

Psal jsem o tom už v předešlých týdnech, ale nyní se to děje úplně naplno a otevřeně, s plnou silu a parádou. Upozorňoval jsem v článcích, že postupně, jak bude nevyhnutelné zvolení Donalda Trumpa do Bílého domu, a to dokonce tak nevyhnutelné, že se ho Deep State pokusil 13. července oddělat podle tradic přímo na předvolebním mítinku v Pensylvánii, tak v tom okamžiku to začne.

 

👉Najednou ve světě, a hlavně v Evropě probíhají procesy tzv. trumpizace, tedy zjevné změny postojů a narativů, které budou doslova jako z jiného světa. Zatímco dosud jsme dva a půl roku slyšeli o tom, že válka bude trvat tak dlouho, dokud se nedosáhne vítězství a vytlačení Ruské armády z Ukrajiny, tak nyní je najedou všechno jinak a politici začínají ((velice neupřímně!!!)) mluvit o potřebě ukončení války co nejrychleji a o potřebě jednání s Ruskem a s Čínou o míru.

 

👉V pátek 19. července mluvil Donald Trump telefonicky s Volodymyrem Zelenským.

V rozhovoru se Ňuchačenko od Trumpa dozvěděl, že jakmile bude Trump zvolen, ukončí válku na Ukrajině během pár dnů.

👉Zelenský se podle informací z Bankové ulice a ukrajinského bulváru vůbec na nic nevzmohl a po zavěšení telefonu se něco stalo. ZELENSKÝ ZAČAL MLUVIT Z CESTY. 😂

👉Protože hned následující týden v úterý 23. července přijal v Kyjevě delegaci z Vatikánu, konkrétně kardinála a státního sekretáře Pietro Parolina – tedy vatikánský „premiér” se setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, oznámila prezidentská kancelář v tiskové zprávě.

 

👉Zelenský: „Válka musí skončit co nejdříve, aby neumírali lidé!“ 😂

Rozhovory na setkání přirozeně zdůraznily odhodlání Svatého stolce řešit rusko-ukrajinský konflikt. Kardinála Parolina, který přijel na Ukrajinu už 19. července a objížděl ukrajinská města a jednotlivá vikářství, vyslal papež František 21. července hlavně na závěr katolickou pouť do mariánské svatyně v Berdyčově v Žytomyrské provincii. Jednalo se o jeho první návštěvu Ukrajiny od zahájení ruské ofenzívy v únoru 2022.

 

Během své cesty kardinál navštívil města Lvov, Oděsu – kde si prohlédl katedrálu zničenou před rokem raketovým útokem – a Kyjev, kde navštívil DĚTSKOU NEMOCNICI OCHMATDYT, KTERÁ SE STALA CENTREM DEZINFORMAČNÍ PROVOKACE, VE KTERÉ ÚČINKOVALI LÉKAŘI V PLÁŠTÍCH, NA KTERÉ SI MALOVALI ČERVENOU BARVOU KREV. Videa unikla na sociální sítě.     👉A právě v úterý 23. července se Zelenský setkal s kardinálem Parolinou a během rozhovoru mu řekl, že samozřejmě všichni si uvědomují, že se musí válka ukončit co nejdříve, protože Ukrajina přichází o lidi. Tohle vypadlo ze 👹Zelenského způsobem, že to zaskočilo jak delegaci z Vatikánu, tak i ukrajinské a západní novináře.

👉Zelenský👹 ještě nedávno křičel, že válka bude trvat do úplného vítězství, ale jediný telefonát s Trumpem všechno úplně změní. 👍

 

👉Petr Pavel 👹si chválil v půlce června mírový summit v Luzernu bez Ruska a Číny, ale teď tvrdí, že bez Ruska a Číny se míru dosáhnout nedá!!! 👹

 

👹V Bílém domě. Všem je jasné, že Trump se blíží a nikdo si nehraje na náhody, prostě všechno je najednou a rázem dané.

👉Zelenský prostě ze sebe najednou vypouští slova, 👉za která Evropská unie třeba Roberta Fica 👍 označuje za agenta Kremlu👹. A co teď?

👉Bude teď Brusel označovat Zelenského za Putinova agenta?

👉Tohle je prostě klasický proces trumpizace, na který jsem dopředu upozorňoval.

 

JENŽE, TO NENÍ VŠECHNO:

 

👉Trumpovy noty totiž už dorazily i na Hradčany do Prahy a z cesty začal mluvit už i Petr Pavel👹.

👉Před několik dny v rozhovoru totiž prohlásil, že bez Ruska a Číny nemá mírový proces šanci na úspěch. Tohle od něho zaznělo takto narovinu poprvé. Jenže, to není to největší chucpe.

👉Pavel totiž byl v polovině června na jalovém a zpackaném mírovém summitu ve švýcarském Luzernu, jehož závěry si Petr Pavel dokonce pochvaloval s poznámkou, že Rusko a Čína by mohly být pozvány k jednání někdy v budoucnu!!!

 

PAVEL NAPSAL NA TWITTER V PŘEKLADU:

 

👉Na mírovém summitu ve Švýcarsku zazněly hlasy zemí z různých částí světa. Oceňuji, že naprostá většina zemí vyjádřila podporu základním zásadám mezinárodního práva. Časem musí přijít fáze, kdy k jednacímu stolu zasednou i zástupci Ruska. K tomu však nemůže dojít za podmínek nepřijatelných pro napadenou zemi. Je třeba respektovat Chartu OSN, zejména právo na sebeobranu, svrchovanost a územní celistvost👹.

((SKUNK – Starý komunista u nového koryta zapomněl na vykonstruované „Minské dohody, které se podepsali za dirigenta a hlídače Merklové, která přiznala, že potřebovali čas na vyzbrojení a přípravu UA proti Rusku, aby ho obsadili.!!! Podvedli Putina!“))

 

DO KYJEVA I NA HRADČANY PROSTĚ DORAZILY TRUMPOVY NOTY: 

 

👉Takže v polovině června to byla jalová mírová konference, ale teď po měsíci a půl už najednou Zelenský👹 hovoří o ukončení války co nejdříve, 👉zatímco Pavel👹 hovoří o tom, že mírový proces bez Číny a Ruska nemá šanci na úspěch.

👉To si snad dělají z lidí blázny?

👉Proč tedy Pavel jezdil na jalový summit do Luzernu?

👉Co je to za mírový summit bez jedné z válčících stran?

 

👉Prostě celé to má jednoduché vysvětlení – na Hrad přišly Trumpovy noty, a to je celé. 👉Nové inštrukce!

 

👉Zatímco na jaře chtěl Zelenský dělat mírové konference bez Ruska, tak teď najednou hovoří před kardinálem z Vatikánu a 4 dny po telefonátu s Trumpem o potřebě ukončení války co nejdříve, aby neumírali Ukrajinci.

👉Takový veletoč prostě média nepamatují. Najednou je všechno jinak a označení chcimír úplně zmizelo z českých velkých médií, 😂 které mají strach toto slovo už používat, protože přišly noty a Trump by to mohl vzít osobně a mohl by se začít mstít a dělat pořádky. 👍

 

👉A noty dorazily i do ČT, která preventivně a v předstihu zařízla anti-trumpovský pořad 168 Hodin 😂.

 

👉Ze stejného důvodu, že na Kavčí hory přišly Trumpovy noty, skončil propagandistický a štvavý pořad 168 Hodin s Norou Fridrichovou. 👍

👉Zrušení pořadu, ve kterém se útočilo na Trumpa, ale i na „chcimíry” a „dezoláty“, je totiž preventivním opatřením PŘED PŘÍCHODEM TRUMPA A JEHO LIDÍ, KTEŘÍ ZAČNOU I V ČR DĚLAT POŘÁDKY.

👉Prostě ČT provádí čistky v důsledku chystané změny americké zahraniční politiky v rámci trumpizace. To je celé.

 

👉Otáčí honem rychle Zelenský👹, otáčí Petr Pavel👹, otáčí ČT👹, prostě návrat velkého blondýna s ustřeleným uchem je již hotová věc, a to natolik hotová, že se přijímají změny pozic a narativů ještě před samotnými volbami, protože vědí, že Trump se vrací do Bílého domu 👍 👏.

 

👉Podle toho to poznáte. Kdyby nebyl v plánu návrat Trumpa, procesy trumpizace by nikde neprobíhaly.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/trumpovy-noty-dorazily-do-kyjeva-i-na-hradcany/

 

 

 

📌27. července 2024: STÍŽNOSTI SPORTOVCŮ NA OLYMPIÁDĚ SE MNOŽÍ: NEDOSTATEK LŮŽEK, NEDOSTATEK JÍDLA, ŽÁDNÁ KLIMATIZACE:

 

O posledně zmíněném – tedy o absenci klimatizace – byli ti, kteří se dlouho dopředu o podmínky na Olympiádě zajímali, velmi dobře informováni, ale zdá se, že některým týmům tato informace unikla.

👉Organizátoři totiž již dlouho dopředu deklarovali, že v rámci plnění klimatické agendy nebude v pokojích sportovců žádná klimatizace.

 

Sportovci mají štěstí, že v Paříži aktuálně přílišná vedra nejsou a podle předpovědí by tomu tak nemělo být ani v dalších dnech. 😂

 

NICMÉNĚ ZDALEKA TO NENÍ POUZE KLIMATIZACE, CO FRANCOUZI NEZVLÁDLI

 

Delegace z Barbadosu a Jamajky pozvané na olympijské hry v Paříži čekalo po příjezdu do olympijské vesnice několik nepříjemných překvapení. Mezi problémy, které na místě zaznamenali, patří nedostatek potravin, nedostatek lůžek a chybějící klimatizace.

 

V rozhovoru pro CBC (Caribbean Broadcasting Corporation) Cammie Burke, šéf mise barbadoské delegace, uvedl, že v jídelně v olympijské vesnici je nedostatek jídla.

 

Sportovci si také stěžovali, že se v olympijské vesnici často ztrácejí kvůli nedostatku navigačních značek.

 

Několik mezinárodních federací také poznamenalo, že doba cesty oznámená organizátory není realistická.

 

Barbadoským plavcům například trvalo 75 minut, než se vrátili z plaveckého bazénu do vesnice, místo 20 minut, které deklarovali organizátoři.

 

Jamajčané pro změnu zažili nepříjemné překvapení záhy poté, co dorazili do olympijské vesnice. Šéf jejich mise Ian Kelly řekl, že pro jeho delegaci nebyl k dispozici dostatek lůžek a to přesto, že všechno bylo zarezervováno dávno předtím, než přistáli v Paříži.

 

Pokoje na místě navíc nejsou klimatizovány.

V každé místnosti je ubytováno 5 sportovců. „V tuto chvíli je zatím vedro snesitelné,“ říkají.

 

TOLIK DALŠÍ Z MNOHA STÍŽNOSTÍ.

 

Pokud si to tedy shrneme, tak Olympiáda teprve začala a již víme, že mnoho sportovních týmů si přivezlo vlastní klimatizaci 😂, 👉další byli nuceni si zajít koupit novou matraci 😂, jiní si stěžují na špatné značení a celkovou organizaci, případně na málo jídla.

 

👉PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE TO JE ZATÍM TEPRVE ZAČÁTEK. Organizace OH je nakonec plně v duchu toho, jaký byl úvodní ceremoniál…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/stiznosti-sportovcu-na-olympiade-se-mnozi-nedostatek-luzek-nedostatek-jidla-zadna-klimatizace/

 

 

📌27. července 2024: ⚠️VAROVÁNÍ NA SÍTÍCH: Zkusme se podívat na včerejší zahájení her jiným pohledem.

👉CO KDYŽ TO NEBYLA PREZENTACE, ALE VAROVÁNÍ. Konec konců, Francie je jeden že tří velkých, evropských států, společně s Británii a Německem, které jsou nejblíže k sebezničení. Včerejší předváděčka možná ukázala, že první čtyři pečetě byly zlomeny a čtyři jezdci Apokalypsy vyrazili. Mor, Válka, Hlad a včera ukázaný jezdec na bledém koni jménem Smrt. Možná to byl poslední pokus varovat západní civilizaci před skoro nevyhnutelnou zkázou, skrytý pod dekadentní předváděčku morálních zvrhlíků.

https://t.me/to_je_nas_svet/27990

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINŠTÍ VOJÁCI UTÍKAJÍ; RUSKO ZAZNAMENÁVÁ VELKÉ VÍTĚZSTVÍ V DONĚCKÉ OBLASTI V DOBĚ VELKÝCH VEDER.

 

https://youtu.be/k2gnjIfvqWc?si=4bcJWOFILKN9bGy1

 

 

📌27. července 2024, 16:39, LODĚ RUSKÉ BALTSKÉ FLOTILY VPLULY DO HAVANSKÉHO PŘÍSTAVU:

 

Loď „Smolny“ Baltské flotily Ruské federace vplula do havanského přístavu jako první. Očekává se, že do přístavu kubánského hlavního města brzy vpluje i několik dalších lodí z Ruska.

 

Informuje o tom agentura RIA Novosti. Podle agentury mezi nimi budou i takové lodě jako Neustrashimy a tanker Yelnya. Když Smolný vstoupil, ozvaly se z jeho paluby salvy na uvítanou. V reakci na to jsou z pevnosti v havanském přístavu vypáleny salvy.

 

To vše se děje v rámci dříve oznámené návštěvy lodí Baltské flotily ruského námořnictva v Havaně.

 

V souvislosti s příjezdem ruských lodí se očekávají různé události. Členové flotily se setkají zejména s velitelem kubánského námořnictva a kubánskými úřady.

 

Kromě toho jsou v plánu navštívit místní atrakce.

 

https://www.vesti.ru/article/4067313

 

 

📌27. července 2024, 15:39: CIVILISTÉ SE DOSTALI POD ÚTOK OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V CHERSONSKÉ OBLASTI, DOŠLO K ZÁSAHU V MATEŘSKÉ ŠKOLE:

 

Ukrajinská armáda opět zaútočila na civilní obyvatelstvo Chersonské oblasti, uvedl gubernátor Vladimir Saldo.

 

Při ostřelování Nové Kachovky byl zabit 67letý muž. Podle některých zpráv byl důchodce sražen ve chvíli, kdy se pohyboval po ulici na kole.

 

Ve vesnici Radensk v Aleškinském okrese byla zraněna 63letá žena, která byla s četnými zraněními od šrapnelů převezena do Skadovské centrální městské nemocnice.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny také několikrát zasáhly budovu aktuálně neaktivní mateřské školy v Tavrijsku.

 

Připomeňme, že den předtím nepřítel zranil čtyři lidi při ostřelování Maslovky v městské části Nová Kachovka, mezi oběťmi byly tři děti.

 

https://www.vesti.ru/article/4067287

 

 

📌27. července 2024, 17:17: NEJHORŠÍ SUCHO ZA POSLEDNÍCH 100 LET ZASÁHLO JIŽNÍ AFRIKU:

 

Lola Castrová, úřadující regionální ředitelka Světového potravinového programu OSN pro jižní Afriku, uvedla, že nejhorší sucho za posledních sto let zasáhlo jižní část kontinentu a zanechalo 27 milionů lidí na pokraji hladomoru.

 

„Jižní Afrika zažívá rekordní sucho za posledních 100 let, které zničilo významnou část úrody v regionu… V mnoha oblastech zemědělci nesklidili nic,“ citovalo ji rádio EWN.

 

V roce 2024 vyhlásily Zambie, Malawi, Zimbabwe, Lesotho a Namibie národní režim katastrof kvůli suchu. Složitá je situace také v Angole a Mosambiku.

 

Podle Castra sucho zničilo 70 % úrody v Zambii, v Zimbabwe 80 %.

 

„To již způsobilo zvýšení cen potravin v regionu,“ řekl úřadující regionální ředitel a zdůraznil, že „situace je mimořádně alarmující“.

 

https://www.vesti.ru/article/4067370

 

 

📌27. července 2024, 16:41: OD ZAČÁTKU KONFLIKTU ZEMŘELO V PÁSMU GAZY VÍCE NEŽ 39,2 TISÍCE LIDÍ:

 

Palestinské ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že od začátku izraelské operace v pásmu Gazy bylo zabito více než 39 tisíc lidí. Zraněných je více než 90 tisíc.

 

Přesný počet obětí izraelské agrese v enklávě je podle ministerstva zdravotnictví 39 258 lidí.

 

Od 27. července zabily útoky v oblasti Dajr al-Baláh 30 lidí a více než 100 jich zranily. Operace IDF v Chán Júnis si vyžádala životy 23 Palestinců, asi sto lidí bylo zraněno, hlásí TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4067278

 

 

📌27. července 2024, 16:39: RUSKÉ MINISTERSTVO FINANCÍ OZNÁMILO ZHORŠENÍ SITUACE S ROSTOUCÍM VEŘEJNÝM DLUHEM VE SVĚTĚ:

 

Na zasedání ministrů financí a guvernérů centrálních bank zemí G20, které se konalo v Brazílii, vyjádřilo Rusko obavy z růstu veřejného dluhu po celém světě.

 

Jak vyplývá z materiálů Ministerstva financí Ruské federace, náměstek ministra financí Ivan Čebeskov během jednání poznamenal, že obsluha státního dluhu se zdražuje. Čebeskov zdůraznil, že to brání zemím se středními a nízkými příjmy nasměrovat potřebné zdroje na rozvoj, strukturální reformy, financování klíčových odvětví ekonomiky a dosažení cílů udržitelného rozvoje.

 

Vyjádřil rovněž znepokojení nad vysokou a rostoucí úrovní zadlužení ve vyspělých zemích a vyzval ke komplexním opatřením, která by zabránila systémové dluhové krizi ve světě.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4067302

 

 

📌27. července 2024, 17:41: SKUPINA MOBILIZOVANÝCH UKRAJINCŮ UTEKLA Z MINIBUSU VOJENSKÉHO REGISTRAČNÍHO A NÁBOROVÉHO ÚŘADU:

Mobilizovaní Ukrajinci utekli z minibusu vojenského komisariátu při zastávce na čerpací stanici.

„Několik mužů uteklo z minibusu TCC, když zastavil na čerpací stanici,“ uvádí se ve zprávě, která byla zveřejněna na kanálu Strana Telegram.

Je třeba poznamenat, že muži opustili vozidlo a otevřeli zadní dveře. Po nějaké době byli uprchlíci nalezeni lidmi ve vojenských uniformách, pravděpodobně řidičem a jeho doprovodem.

Zákon o posílení mobilizace na Ukrajině vstoupil v platnost 18. května letošního roku. Podle dokumentu musí všechny osoby povinné k výkonu vojenské služby aktualizovat své údaje v TCC do 60 dnů ode dne nabytí účinnosti zákona. Předvolání se považuje za doručené i v případě, že se s ním branec osobně nesetkal. Osoby, které se vyhýbají odvodu, mohou být zbaveny práva řídit auto.

https://www.vesti.ru/article/4067384

 

📌27. července 2024, 18:17: Politolog Mearsheimer: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY KVŮLI OBROVSKÝM ZTRÁTÁM NEVYTVÁŘEJÍ NOVÉ BRIGÁDY:

 

Americký politolog John Mearsheimer uvedl, že ukrajinská armáda nemůže sestavovat nové brigády kvůli obrovským ztrátám na frontové linii.

 

„Nevytvářejí žádné nové brigády, protože stávající brigády a prapory na frontové linii trpí takovými ztrátami,“ řekl v rozhovoru pro YouTube kanál Daniel Davis / Deep Dive.

 

Podle Mearsheimera jsou ti, kteří měli být součástí nových jednotek, rozdělována ukrajinskou armádou mezi předsunuté jednotky, které zoufale potřebují personál. Profesor poznamenal, že pokud jde o lidskou sílu, ozbrojené síly Ukrajiny jsou v hrozném stavu.

 

„Posílají na frontu lidi, kteří nemají dostatečný výcvik,“ uzavřel.

 

Na konci jara šéf Ministerstva obrany Ruské federace Andrej Bělousov uvedl, že Kyjev jen v květnu ztratil přes 35 tisíc vojáků a více než 2,7 tisíce zbraní.

 

https://www.vesti.ru/article/4067344

 

 

📌27. července 2024, 17:55: VELKÁ BRITÁNIE SE STALA PRVNÍ ZEMÍ V EVROPĚ, KTERÁ SCHVÁLILA UMĚLÉ MASO:

 

Řeč je o umělém kuřeti vyrobeném z kultury buněk, které nikdy nebyly součástí plnohodnotného zvířete. Novinka se zatím bude používat pouze pro výrobu krmiv pro domácí zvířata.

 

Krmivo pro domácí zvířata vypěstované v laboratorních podmínkách se brzy objeví na pultech ve Velké Británii.

 

Masitým produktem je uměle vypěstované kuře. Vyrábí se z malého vzorku slepičích vajec, která jsou pěstována s vitamíny a aminokyselinami. Dále se klec umístí do speciální nádoby, kde se nakonec získá jedlá pasta podobná paštice.

 

Agentura pro zdraví zvířat a rostlin a britské ministerstvo životního prostředí takový produkt schválily a umožňují jeho krmení domácími zvířaty.

 

Oddělení jsou přesvědčena, že přechod na Meatly výrazně zlepší situaci v oblasti životního prostředí, protože bude možné snížit populaci hospodářských zvířat chovaných na porážku.

 

https://www.vesti.ru/article/4067381

 

 

📌27. července 2024, 20:14: UKRAJINSKÁ ARMÁDA ŘEKLA DENÍKU WASHINGTON POST O VYČERPÁNÍ:

 

Ukrajinská armáda informovala deník Washington Post o smutné situaci ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Síly Ukrajiny jsou vyčerpány. Ozbrojené síly Ukrajiny jsou navíc pod tlakem, který ještě zhoršují úmorná letní vedra.

 

Ukrajinští velitelé a vojáci řekli novinám o vyčerpání a snížení zdrojů. Je zde také akutní nedostatek vojáků.

 

Předvolební zmatek ve Spojených státech zcela dal vzniknout zvěstem, že Kyjev bude brzy nucen jednat o vzdání se území.

 

Americký politolog John Mearsheimer již dříve uvedl, že ozbrojené síly Ukrajiny nemohly vytvářet nové brigády kvůli obrovským ztrátám na frontové linii. Ukrajinské jednotky jsou podle něj v hrozném stavu.

 

https://www.vesti.ru/article/4067463

 

 

📌27. července 2024, 21:10: BACH SE OMLUVIL JIHOKOREJSKÉMU PREZIDENTOVI ZA INCIDENT V PAŘÍŽI:

 

Prezident Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach se telefonicky omluvil jihokorejskému prezidentovi Jun Sok-jolovi za incident při zahajovacím ceremoniálu olympijských her.

 

Při představování jihokorejského národního týmu hlasatel udělal přeřeknutí a nazval to Severní Korea. Zároveň byly v televizním vysílání správně označeny titulky. Během průjezdu lodi s týmem KLDR podél Seiny hlasatel neudělal chybu.

 

RIA Novosti uvádí, že Soul byl pobouřen takovou nehoráznou neúctou a požadoval okamžitou omluvu od MOV. Ředitel komunikace Mezinárodního olympijského výboru Mark Adams se jihokorejské delegaci rychle omluvil, ale to nestačilo.

 

Prezident MOV Thomas Bach v sobotu osobně zavolal šéfovi Jižní Koreje a hluboce se mu omluvil jménem celého olympijského hnutí. Problém byl rozpoznán jako lidská chyba.

 

Bach zároveň poblahopřál prezidentovi Yoon Suk-yeolovi k prvním medailím Jižní Koreje na této olympiádě. Reprezentace získala stříbro ve smíšené čtyřhře ve střelbě ze vzduchové pušky na 10 metrů.

 

https://www.vesti.ru/article/4067391

 

 

📌27. července 2024, 18:49: OBJEVILY SE PRVNÍ ZÁBĚRY Z MÍSTA HAVÁRIE SU-34 VE VOLGOGRADSKÉ OBLASTI:

 

Na webu se objevily záběry prvních sekund havárie stíhacího bombardéru Su-34 v okrese Serafimovichsky ve Volgogradské oblasti 27. července.

 

K incidentu došlo během pravidelného letu, který uskutečnilo letadlo.

 

Záběry byly natočeny z protějšího břehu řeky Don. Ukazují hustý černý kouř stoupající z místa havárie.

 

Později se na videu objeví dvě malé bílé skvrny – to jsou padáky katapultovaných pilotů.

 

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že při havárii Su-34 ve Volgogradské oblasti se dvoučlenná posádka dokázala katapultovat, životy pilotů nejsou ohroženy.

 

Letadlo se zřítilo v opuštěné oblasti, nebyly žádné informace o přítomnosti obětí a destrukci na zemi. Podle předběžných údajů by se Su-34 mohl zřítit kvůli technické závadě, upřesnilo ministerstvo.

 

https://www.vesti.ru/article/4067470

 

 

📌27. července 2024, 21:33, DMITRIJ MELNIKOV: KAMALA HARRIS RYCHLE SBÍRÁ BODY:

 

Ve sněhově bílé bundě amerického národního týmu a v doprovodu svého syna Huntera odletěl Joe Biden opět na pláž. Jeho olympijskou zásadou je, že hlavní je nevyhrát a nezúčastnit se. Prezident strávil ve Washingtonu přesně dva dny, ale před ním je ještě 5 měsíců v Bílém domě a Biden je hodlá strávit užitečně.

 

Podle serveru Politico by mohl změnit americkou ústavu už příští týden. A hlavním terčem je Donald Trump, který musí být zbaven prezidentské imunity.

 

Očekává se, že bude prosazovat ústavní dodatek omezující imunitu prezidentů a některých dalších úředníků v reakci na rozhodnutí soudu z 1. července, že prezidenti jsou chráněni před stíháním za „úřední činy“ během svého funkčního období, v případu iniciovaném bývalým prezidentem Donaldem Trumpem.

 

Řeč je o Trumpových telefonátech během útoku na Kapitol v lednu 2021. A jehož opakování se demokraté obávají po výsledcích současných voleb. Inu, sám Trump děsí globálními hrozbami. Na večeři v Mar-a-Lago s izraelským premiérem vykresluje chmurné vyhlídky pro svět, pokud demokraté zvítězí.

 

„Pokud nevyhrajeme volby, všechno skončí velkými válkami na Blízkém východě. A možná i třetí světová válka. Nyní jsme blíž než kdy jindy, protože máme ve vedení země nekompetentní lidi,“ je si jistý Trump.

 

Ještě před týdnem se zdálo, že vítězství nad Bidenem je jasné. Nominace Kamaly Harrisové však zastínila i nedávný pokus o atentát na Trumpa v informačním prostoru. Změny jsou rychlé – a tak se sám Trump objevuje na veřejnosti bez pásky na uchu.

 

„Nyní máme nového kandidáta, kterého musíme porazit, nejnekompetentnějšího, nejnepopulárnějšího a krajně levicového viceprezidenta v americké historii. To je to, co ona je – ta nejnekompetentnější a nejlevicovější aktivistka. Před třemi týdny z ní byl flákač. Byla neúspěšnou viceprezidentkou za neúspěšné administrativy. Miliony lidí překročily hranice. A ona byla králem hranic,“ obviňuje Donald Trump.

 

V reakci na to začal volební štáb Harrisové narychlo čistit její biografii a ujistil se, že viceprezidentka nemůže pohraniční krizi žádným způsobem ovlivnit. Internetový obchod Amazon zároveň stáhne z prodeje knihu „Kamala Harris a budoucnost Ameriky“. Spisovatel a novinář Caleb Maupin si je jistý, že mluvíme o politické cenzuře ze strany Bílého domu.

 

„Tuto knihu jsem napsal před čtyřmi lety. V září 2020 byl zveřejněn a vyvolal velký rozruch. Všechny čtyři roky byl prodán. Když byla Kamala zmíněna jako možný kandidát, myslel jsem si, že dojde k prudkému nárůstu prodejů. V pondělí mi Amazon napsal, že něco není v pořádku s obalem a je potřeba ho vyměnit. Nahrál jsem nový obal, dostal jsem odmítnutí. Zkusil jsem to znovu – odmítnutí. Bylo mi řečeno, že je to obal, který byl poslední čtyři roky skvělý. Je to jako cenzura,“ říká Caleb Maupin.

 

Sbírat hlasy těch, kteří nechtěli ani Bidena, ani Trumpa, je hlavním úkolem Kamaly Harrisové na zbývající 3 měsíce. A nyní, jak se dalo očekávat, se barevné voličky přiklánějí k podpoře demokratů. Voličky – bez ohledu na barvu pleti – se mohou stát klíčovým spojencem Harrisové v boji proti Trumpovi a Trump byl kvůli tomu obviněn ze vztahu s herečkou Stormy Daniels. Samostatnou skupinou jsou sexuální menšiny. Pokud Biden nebyl v pozici, kdy by mohl jít na přehlídku transvestitů, pak se zde Kamala Harrisová cítí jako doma.

 

Demokraté také nechávají prostor pro tradičnější publikum. A hlavní intrika spočívá v tom, koho si Harrisová vybere za viceprezidentku. Je možné, že to bude bílý muž jako protiváha. Jeden z favoritů, Josh Shapiro, je guvernérem nejdůležitějšího státu Pensylvánie, který má vyhrát volby. Poté, co demokraté převzali iniciativu ve volebním klání, se připravují na debatu.

 

„Mezi Kamalou Harrisovou a Donaldem Trumpem je velmi jasný kontrast. A víte, Trump se bojí. Všichni vidíte, že se nyní odmítá účastnit rozpravy. Bojí se setkat tváří v tvář s naším viceprezidentem. A víte, proč tomu tak je? Nejde jen o to, že je zdatnou debatérkou nebo že zaujímá správný postoj k otázkám, na kterých lidem v Pensylvánii a po celé zemi záleží. Je to proto, že už nemůže utéct před svým trestním rejstříkem,“ řekl Josh Shapiro na shromáždění na podporu Harrise.

 

Hlavní zbraní v debatě bude trestní oznámení proti Trumpovi. Strategie bývalé prokurátorky Kamaly Harrisové je téměř oboustranně výhodná. Musíte se jen pokusit sdělit své myšlenky jasně.

 

„Když se teď dívám na volební klání, nedokážu si představit, jak Donald Trump promluví v debatě s Kamalou Harrisovou. Zločinec nebude diskutovat se státním zástupcem. To se nestane. Pokud jde o usvědčení z těžkého zločinu, co si myslíte, že udělá?“ ptá se Michael Steele, americký konzervativní politik.

 

Bleskový začátek volební kampaně Harrisové představuje pro republikány stále větší hrozbu. Demokraté ještě plně nerozvinuli mediální mašinérii na podporu svého kandidáta a průzkumy veřejného mínění již ukazují minimální zaostávání za Harrisovou. Trump přitom nemá v rukávu téměř žádné trumfy.

 

https://www.vesti.ru/article/4067435

 

 

📌27. července 2024, 21:49: NETANJAHU, KTERÝ JE NA NÁVŠTĚVĚ VE SPOJENÝCH STÁTECH, SE VRACÍ DO IZRAELE PŘED PLÁNOVANÝM TERMÍNEM:

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu, který je na návštěvě ve Spojených státech, požadoval, aby byl jeho návrat do vlasti zorganizován co nejdříve.

 

Důvodem tohoto rozhodnutí byly informace, které obdržel o ostřelování Golanských výšin, uvedl úřad šéfa vlády. Podle předběžných údajů tam bylo zabito deset civilistů včetně dětí.

 

Netanjahu, když je ve Spojených státech, se již stihl poradit se svým bezpečnostním poradcem.

 

Sever Izraele byl podle armádní tiskové služby napaden z území Libanonu. Jedna raketa dopadla na fotbalové hřiště v drúzské vesnici Majdal Shams na Golanských výšinách.

 

Izraelská armáda tvrdí, že raketu odpálily ozbrojené skupiny šíitské organizace Hizballáh. Tam zase tato obvinění vyvracejí.

 

Libanonská vláda mezitím odsoudila útok na civilisty na Golanských výšinách. Úřady vyzývají k okamžitému příměří na všech frontách.

 

https://www.vesti.ru/article/4067501

 

 

 

📌27. července 2024, 22:51: PESKOV O ZAHÁJENÍ OLYMPIÁDY: BYLY TAM NAPROSTO NECHUTNÉ MOMENTY:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov poznamenal, že zahajovací ceremoniál olympijských her v Paříži nestihl sledovat celý, ale viděl z něj většinu.

 

„Byly tam opravdu naprosto nechutné momenty,“ řekl Peskov.

 

Navíc, pokračoval, některé epizody ceremoniálu jsou nejen nechutné, ale také v rozporu s ruskými zákony.

 

„To je nechutné, a co je nejdůležitější, v naší zemi je to zákonem zakázáno. Můžeme být jen rádi, že to naši diváci neviděli,“ řekl mluvčí Kremlu.

 

Vyjádřil se tak ke skandálním prvkům zahajovacího ceremoniálu her, zejména k parodii na dílo Leonarda da Vinciho „Poslední večeře“ za účasti transvestitů a představitelů LGBT komunity (v Ruské federaci zakázané). Ceremoniál nebyl v Rusku vysílán.

 

Mezinárodní olympijský výbor, který souhlasil s takovým ceremoniálem, „vstoupil na zcela kluzký svah,“ řekl Peskov. A dodal, že výbor nyní může „začít se soucitem“.

 

S odkazem na zkušenosti z olympiády v Soči v roce 2014 vysvětlil, že celý scénář je koordinován s MOV.

 

„Zvláštnosti Francouzské republiky známe už dlouho. Ale skutečnost, že to bylo odsouhlaseno MOV pro tak silné mezinárodní publikum, je těžko uvěřitelná. Ale bohužel je to realita,“ řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4067531

 

 

📌28. července 2024, 6:03: BOJOVNÍCI IDF ZAÚTOČILI NA JIŽNÍ LIBANON:

 

Izrael zaútočil na osady v jižním Libanonu.

 

Stíhačky izraelského letectva útočily na cíle v Libanonu. Údery byly zaznamenány ve čtyřech městech, informoval libanonský televizní kanál Al-Manar.

 

Jak bylo uvedeno, bojovníci IDF „provedli letecké údery na města al-Khiyam a Kfar Qila v jižním Libanonu“, stejně jako „na předměstí měst Abbasiyah a Burj al-Shimali v okrese Tir v jižním Libanonu“. Izraelská armáda navíc odpálila raketu na vesnici Teir Harfa, hlásí RIA Novosti.

 

Izraelské úřady již dříve slíbily, že poskytnou „tvrdou reakci“ po smrti 12 civilistů na Golanských výšinách. Tel Aviv z incidentu viní Hizballáh, který se domnívá, že útok na vesnici Majdal Shams provedla íránská raketa Falaq-1 z arzenálu libanonského šíitského hnutí. Ti svou účast popírají a tvrdí, že na Golanské výšiny dopadla izraelská raketa protivzdušné obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4067564

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.07.2024“:

➡️☭☆9 lidí bylo zabito a 34 zraněno při ostřelování Izraelem ovládaných Golanských výšin z Libanonu, uvádí France Presse s odvoláním na záchranné služby.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V Petrohradě se náměstek ministra obrany Ruské federace generálplukovník Alexander Fomin setkal s velitelem námořních sil Čínské lidové osvobozenecké armády admirálem Hu Zhongmingem, který přijel do Ruské federace, aby se zúčastnil Main Námořní přehlídka.

Během jednání byly diskutovány aktuální otázky rusko-čínské spolupráce v námořní oblasti.

Rovněž náměstek ministra obrany Ruské federace poděkoval čínské straně za aktivní účast na slavnostních akcích ke Dni námořnictva konaných v Petrohradě a Vladivostoku. Jednání probíhala ve vřelé a přátelské atmosféře.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Netanjahu, který je na návštěvě Spojených států, se rozhodl vrátit do Izraele brzy po ostřelování Golan. A šéf izraelského ministerstva zahraničí řekl, že pověřil své oddělení, aby se připravilo na kampaň po celém světě s cílem „dosáhnout legitimity pro akce v Libanonu“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Netanjahu řekl, že Izrael nenechá útok na Golanské výšiny bez odpovědi, hnutí Hizballáh za to zaplatí nejvyšší cenu, „kterou nikdy předtím nezaplatilo“.

Operátoři UAV skupiny vojsk Dněpr zničili velitelské stanoviště pěšího praporu ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Čína bude nadále podporovat dialog o Ukrajině a požaduje, aby Spojené státy zrušily sankce. Uvedl to čínský ministr zahraničí Wang Yi na setkání s americkým ministrem zahraničí Antonym Blinkenem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP