13.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌👾📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 13. července 2024, VOLNÝblog, Lenka Peterková: ŠVÝCARSKÁ SPOLEČNOST PŘEDSTAVILA PRVNÍ „BIOPROCESOR“ NA SVĚTĚ VYROBENÝ Z LIDSKÉ MOZKOVÉ TKÁNĚ:

 

Švýcarský technologický startup právě oznámil první „bioprocesor“ na světě vytvořený z 16 „organoidů lidského mozku“.

Aniž byste věděli, co to znamená, už teď můžete říct, že je to špatné. A to nevíte ještě ani polovinu.

 

V posledních korporátních médiích se objevují děsivé příběhy o umělé inteligenci („AI“) využívající obrovské množství energie. Například minulý týden Quartz napsal: „Big Tech se obrací k jaderné energii, protože potřebuje více energie pro AI“.

Následující den The Guardian napsal, že „ emise společnosti Google za pět let stouply téměř o 50 % kvůli poptávce po energii AI .“ A titulek Fudzilly byl ještě dramatičtější: „ Energetický apetit umělé inteligence by mohl zničit rozvodnou síť .“

 

👉 Víme, že používají hegelovskou dialektiku k manipulaci s veřejným míněním; vznikne problém, vygeneruje se reakce a pak se nabídne řešení.

👉 A víme, že opakovaně používají proces problém-reakce-řešení k udržení kontroly a vlivu na populace.

👉 Takže od té doby, co zpravodajské kanály začaly zaplavovat děsivé příběhy o umělé inteligenci, která potřebuje obrovské množství energie, jak řekl James Corbett , „připravujeme se na dopad“.

 

👉 „Koneckonců víme, že hysterické kampaně se obecně používají k přípravě veřejnosti na nějaké nové hrozné „řešení“, na které na nás technokrati číhají,“ dodal.

„No, hádej co? Toto ‚řešení‘ je tady a zahrnuje počítač vyrobený z živé lidské mozkové tkáně!“

 

Řešení poskytuje švýcarský startup s názvem FinalSpark , který spustil první online platformu poskytující výzkumníkům přístup k „živému počítači“ vyrobenému z mozkových „organoidů“.

 

👉 MOZKOVÝ ORGANOID je trojrozměrná („3D“) tkáň odvozená z lidských embryonálních kmenových buněk nebo pluripotentních kmenových buněk, schopná simulovat architekturu a funkčnost lidského mozku. Jinými slovy uměle vypěstovaná v laboratoři lidská mozková tkáň.

 

FinalSpark v květnu zveřejnil článek o tom, jak byla zkonstruována jeho „ Neuroplatforma “.

👉 Příspěvek má zlověstný název „ Otevřená a vzdáleně dostupná Neuroplatforma pro výzkum v oblasti výpočetního softwaru “.

 

👉 Wetware je slangový výraz, který označuje biologický software, který může zahrnovat bioimplantáty, živé neurony integrované do křemíkových čipů nebo dokonce myšlenkově ovládaná zařízení.

 

👉 Pro ty, kteří již ztratili svou lidskost, je wetware softwarem, který patří živému organismu, jako jsou pokyny obsažené v jeho DNA.

 

👉 Wetware computing kombinuje biologii a výpočetní techniku ​​a vytváří nový typ počítačového systému. Na rozdíl od tradičních počítačů, které se spoléhají na hardware na bázi křemíku, používají počítače typu wetware k provádění výpočtů živé neurony a biologické materiály.

 

👉 V roce 2023 vytvořili vědci z Johns Hopkins University (Baltimore, Maryland) a vědci z dalších univerzit v USA a Evropě plán vývoje biopočítačů z mozkových organoidů.

„Tomuto novému interdisciplinárnímu oboru říkáme ‚ORGANOIDNÍ INTELIGENCE‘ (OI),“ řekl profesor Thomas Hartung z Johns Hopkins University. „Komunita špičkových vědců se shromáždila, aby vyvinula tuto technologii, která, jak věříme, zahájí novou éru rychlého, výkonného a efektivního biopočítače.“

 

JAK VYSVĚTLIL EENEWS, 3D STRUKTURA MOZKOVÝCH ORGANOIDŮ ZVYŠUJE HUSTOTU BUNĚK KULTURY 1000KRÁT, COŽ ZNAMENÁ, ŽE NEURONY MOHOU VYTVÁŘET MNOHEM VÍCE SPOJENÍ. TAKÉ MOZKOVÉ ORGANOIDY MAJÍ VYNIKAJÍCÍ SCHOPNOST UKLÁDAT DATA.

 

„Dosahujeme fyzikálních limitů křemíkových počítačů, protože nemůžeme zabalit více tranzistorů do malého čipu. Ale mozek je zapojený úplně jinak. Má asi 100 miliard neuronů propojených přes 10^15 spojovacích bodů. Je to obrovský rozdíl ve výkonu ve srovnání s naší současnou technologií,“ řekl Hartung.

 

PŘEČTĚTE SI VÍCE:

 

Plán ukazuje, jak může „wetware“ pohánět počítače s umělou inteligencí , eeNews Europe, 28. února 2023

O něco více než rok později FinalSpark zveřejnil svůj článek o prvním bioprocesoru na světě. List je plný pro laika těžko srozumitelného žargonu. Naštěstí Tom’s Hardware zveřejnil srozumitelnější článek o Neuroplatformě FinalSpark.

Provoz Neuroplatformy se v současnosti opírá o architekturu, kterou lze klasifikovat jako wetware: míchání hardwaru, softwaru a biologie. Hlavní inovace, kterou přináší Neuroplatforma, spočívá v použití čtyř víceelektrodových polí (MEA), v nichž je umístěna živá tkáň – organoidy, což jsou 3D buněčné hmoty mozkové tkáně.

Každá MEA obsahuje čtyři organoidy, propojené osmi elektrodami používanými jak pro stimulaci, tak pro záznam.

Data sem a tam chodí přes digitální analogové převodníky (řadič Intan RHS 32) se vzorkovací frekvencí 30 kHz a 16bitovým rozlišením.

Tyto klíčové prvky architektonického návrhu jsou podporovány mikrofluidním systémem podpory života pro MEA a monitorovacími kamerami. V neposlední řadě softwarový zásobník umožňuje výzkumníkům vkládat datové proměnné a poté číst a interpretovat výstup procesoru.

První bioprocesor na světě využívá 16 organoidů lidského mozku pro „milionkrát nižší“ spotřebu energie než digitální čip, Tom’s Hardware, 26. května 2024

 

PROČ CHTĚJÍ TITO VĚDCI VYTVÁŘET POČÍTAČE Z ŽIVÉ MOZKOVÉ TKÁNĚ? KVŮLI „ZMĚNĚ KLIMATU“ A ENERGETICKÉ ÚČINNOSTI.

 

FinalSpark říká, že jeho Neuroplatforma je schopná se učit a zpracovávat informace a díky své nízké spotřebě energie by mohla snížit dopady výpočetní techniky na životní prostředí… FinalSpark tvrdí, že trénink jednoho LLM, jako je GPT-3, vyžadoval přibližně 10 GWh – asi 6000krát vyšší spotřebu energie, než průměrný evropský občan použije za celý rok. Takové energetické výdaje by mohly být po úspěšném nasazení bioprocesorů výrazně sníženy.

První bioprocesor na světě využívá 16 organoidů lidského mozku pro „milionkrát nižší“ spotřebu energie než digitální čip, Tom’s Hardware, 26. května 2024

Jak James Corbett vysvětluje NÍŽE, JE TO HORŠÍ.

 

Otroci v nádobě

 

Následující text pochází z článku „ Vědci vytvářejí organické podřízené počítače! (Co by se mohlo pokazit?) “ publikoval The Corbett Report dne 7. července 2024.

 

Dobře, pojďme si to zrekapitulovat: během posledního měsíce začaly mediální hlásné trouby mockingbird jednohlasně varovat před hrozící energetickou apokalypsou, protože průmysl umělé inteligence začíná spotřebovávat obrovské množství energie. Pak z ničeho nic přijde odvážný švýcarský technologický startup (se soukromými sponzory) s řešením: 👉 „Neuroplatformou“, která dokáže ušetřit obrovské množství energie tím, že KE ZPRACOVÁNÍ INFORMACÍ POUŽIJE ŽIVOU LIDSKOU MOZKOVOU TKÁŇ!!!

 

👉  Zatím to bylo divné. Ale tady to začíná být děsivé: Když mozkomorové z FinalSpark mluví o použití „živé lidské tkáně k vytvoření tohoto „bioprocesoru“, není to řečnická figura. „Mozkové organoidy“ používané v tomto „živém počítači – vyvinutém, jak nám říká jejich výzkumná práce, „z lidských nervových kmenových buněk odvozených od i PSC“ – jsou ve skutečnosti živé!!!

 

👉 Tato otravná malá skutečnost vyvolává některé hluboké morální problémy – etická dilemata typu „mozek ve sklenici“, která jsou přirozeně zcela přehlížena bioinženýry FinalSpark a podlézavým korporátním tiskem pokrývajícím tento příběh.

Pro vtip:

 

👉 Pokud se tyto mozkové počítače ve skutečnosti skládají ze živé lidské mozkové tkáně, počítají se jako živé bytosti se všemi stejnými právy a ohledy, jaké bychom rozšířili na kteréhokoli jiného živého tvora?

 

👉 Mohou provádět výpočty a zpracovávat informace… tak co když jsou vnímaví? Mohou vnímat své okolí? Cítí bolest nebo utrpení?

 

👉 👉 👉 Jak jsou vlastně tito živí tvorové stvořeni k tomu, aby dělali tyto výpočty? A co když tyto bezmocné otrocké počítačové mozky – vytvořené v laboratoři pouze za účelem zpracování informací pro své pány – nechtěly splnit nabídku vědců?

Alespoň tato poslední otázka již byla položena a zodpovězena, podle  jedné nedávné zprávy  na Neuroplatformě FinalSpark.

 

Po přístupu k poskytnutému přihlášení/heslu získají vědci možnost na dálku posílat elektrické signály neuronům a přijímat jejich odpovědi. Je pak odpovědností výzkumníků navrhnout optimální algoritmy pro řízení chování organoidů.

👉 Uživatelé mohou napodobovat funkci paměti pomocí periodické elektrické stimulace k posílení synapsí prostřednictvím opakování, čímž se požadované cesty posílí.

👉 Výzkumníci to dělají tréninkem organoidů prostřednictvím systému odměn. Organoidy jsou odměněny dopaminem, neurotransmiterem zodpovědným za potěšení (a závislost).

👉 Mezitím, jako „trest“, jsou organoidy vystaveny chaotickým podnětům, jako je nepravidelná elektrická aktivita.

 

👉 Ano, čtete to správně. Tito výzkumníci, zbaveni všech jemností a zdvořilostních okolků, střídavě dopují a mučí tuto mozkovou tkáň, aby ji přinutili zpracovávat informace za ně. Pokud na chvíli uvážíme, že tito v laboratoři vypěstovaní organoidy lidského mozku jsou ve skutečnosti živí tvorové, pak by vám z celého tohoto systému měl běhat mráz po zádech.

 

Ve  svém vlastním článku  na toto téma se nezávislý výzkumník Michael Snyder vyhýbá eufemismu „organoidy“ a nazývá tyto bytosti tím, čím jsou – „zotročenými minimozky“. Poté uvádí tento tréninkový systém „odměn a trestů“ do správné perspektivy:

👉 Pokud zotročené minimozky dělají to, co mají dělat, jsou odměněny spoustou potěšení. 👉 Pokud zotročené minimozky nedělají to, co mají dělat, jsou zasaženy spoustou „nepravidelné elektrické aktivity“.

👉 👉 👉 Jinými slovy, tyto miniaturní lidské mozky jsou mučeny, dokud se nenaučí poslouchat. Čtení, ze kterého by se vám mělo doslova zblbnout. To, co tito vědci dělají, je tak neuvěřitelně zlé.

 

Je úžasné, že ani samotní vědci FinalSpark, ani lidé z public relations vydávající se za pop-sci „novináři“ se těmito obavami nezabývali, a dokonce ani neprojevili žádný zájem o filozofické důsledky pěstování živé lidské tkáně v laboratoři a její nucení plnit jejich příkazy.

 

Pokud by byli konfrontováni, nepochybně by každému, kdo má otázky ohledně tohoto projektu, řekli, aby si odpočinul! Koneckonců to nejsou plně vyvinuté mozky získané z čerstvých lidských mrtvol nebo něco podobného. Jsou to jen organoidy předního mozku („Fos“) napojené na elektrody na „multielektrodovém poli“ („MEA“).

 

Vidět? To není nic k zamyšlení, že?

👉 Ale přesto, když uvážíme, že tyto „organoidy předního mozku“ jsou živé… znamená to, že umírají?

Proč ano! Ano, umírají! Ale nebojte se, všichni, usilovné úsilí týmu FinalSpark značně zvýšilo životnost těchto biopočítačů!

Jak se sami výzkumníci  chlubí , zatímco původní životnost těchto biopočítačů „byla jen několik hodin“, podařilo se jim – implementací „různých vylepšení“ „nastavení mikrofluidie“ – prodloužit tuto životnost na „nejlépe až 100 dní“. případy.”

FinalSpark samozřejmě nedokáže popsat, co přesně to udělá s těmito „organoidy“ poté, co zemřou. Ale informuje nás, že během čtyř let fungování Neuroplatformy byly zotročené minimozky vyměněny 250krát. A vzhledem k tomu, že mají ve svém „mnohoelektrodovém poli“ najednou zapojené čtyři tyto lidské mozky, „to se rovná testování více než 1000 organoidů“.

Pokud tohle není ten nejpodivnější a nejstrašidelnější příběh, se kterým jste se v poslední době setkali, tak nevím, co říct. Ale pokud se mnou souhlasíte, že tento příběh je zvrácený, děsivý a hluboce znepokojující, pak se raději připravte. Pokud mají technokraté svůj způsob, je to jen začátek.

Konec vitalismu?

 

Je důležité si uvědomit, že to, co FinalSpark dělá, není nějaká okrajová, děsivá vědecká anomálie. Není to nějaká zvláštní odlehlost, kterou si vysnila skupina šílených vědců. Ve skutečnosti to ani není nový nápad.

 

Jak se ukazuje, existuje celá oblast výpočetní techniky nazývaná „wetware computing“, která se zabývá hledáním způsobů, jak využít organický materiál ke zpracování informací. První příklad této myšlenky „živého počítače“ byl zkonstruován v roce 1999, kdy profesor Bill Ditto z Georgia Institute of Technology vytvořil „novou kalkulačku“ – přezdívanou „ulátor pijavice“ – která používala neurony pijavic k provádění jednoduchých výpočtů. Ditto trval na tom, že myšlenka byla revoluční, protože běžným počítačům se musí přesně říct, co mají dělat, zatímco bioprocesory si to mohou vypracovat samy. Tyto „živé“ počítače, které jsou obdařeny svou přirozenou, organickou inteligencí a schopnostmi řešit problémy, mohou dokonce odvodit správné odpovědi z částečných nebo chybných datových vstupů.

„Běžné počítače potřebují pokaždé absolutně správné informace, aby došly ke správné odpovědi,“ říká. „Doufáme, že biologický počítač dospěje ke správné odpovědi na základě dílčích informací tím, že sám vyplní mezery.“

 

A to bylo před 25 lety. Od té doby jsme byli svědky nástupu počítačů vyrobených z lidských mozkových buněk, které dokážou rozpoznávat hlas. A shluk lidských mozkových buněk na počítačovém čipu, které byly  vycvičeny ke hraní videohry „Pong“ . Nyní, když je Neuroplatforma k dispozici pro výzkumníky, aby si mohli hrát, kdo ví, s čím tito géniové přijdou příště?!

 

Co byste tedy získali, kdybyste jeden z těchto „živých počítačů“ vložili do kyborgského exoskeletu pokrytého živou lidskou kůží?

 

To se může zdát jako typ otázky, která se omezuje na čistě hypotetickou říši – snad krmivo pro nějakého šíleného spisovatele sci-fi s přehnaně aktivní představivostí – ale není. Jak jsme již viděli, „živé počítače“ využívající lidskou mozkovou tkáň k provádění výpočtů jsou již zde. A Hádej co? Živá kůže pro roboty je již také tady.

 

👉 Zrovna minulý měsíc bylo oznámeno, že „tým vědců z Tokijské univerzity vyvinul robotickou tvář pokrytou samouzdravující se, v laboratoři vypěstovanou kůží, která dokáže napodobovat lidské výrazy.“

 

Teď si jen představte, kdyby byl organický otrocký počítačový mozek vložen do robota pokrytého tou samoléčivou, v laboratoři vypěstovanou kůží napodobující lidský výraz. A teď si představte, že by tento robot vypadal jako skutečně lezoucí po kůži (zamýšlená slovní hříčka) animatronický robot Disney.

 

 

(Ano, Disney robot je  opravdu věc, a když ho vidíte v pohybu, je to ještě znepokojivější.)

👉 Pojďme si tedy na tuto otázku odpovědět. Co byste získali, kdybyste do takového animatronického robota potaženého kůží vložili organický otrokářský počítač?

👉 Odpověď je záludná. Člověk by určitě neměl. Ale taky byste neměli zrovna robota. A o to právě jde.

 

Možná si vzpomínáte na mé zpravodajství o „ biodigitální konvergenci“ před třemi lety. Pokud ne, vraťte se prosím a přečtěte si tento článek znovu nebo se znovu podívejte na tento podcast , abyste se znovu seznámili s bláznivou zprávou think-tanku kanadské vlády  o tom, jak „biologické a digitální systémy konvergují“ a jak tato konvergence „může změnit způsob rozumíme sami sobě a způsobujeme, že nově definujeme to, co považujeme za lidské nebo přirozené.“

 

KDYŽ TAK UČINÍTE, VŠIMNĚTE SI PROSÍM, JAK JSEM SI ZVLÁŠŤ POZNAMENAL TUTO PASÁŽ Z TOHOTO DOKUMENTU:

 

Jak stále lépe rozumíme a ovládáme mechanismy, které jsou základem biologie, mohli jsme vidět posun od vitalismu – myšlenky, že živé a neživé organismy jsou zásadně odlišné, protože se předpokládá, že se řídí odlišnými principy. Namísto toho se myšlenka biologie, která má předvídatelné a digitálně ovladatelné vlastnosti, může stát stále běžnější v důsledku života v biodigitálním věku. Každý student biologie dnes vyrostl v digitálním světě a může vědomě nebo podvědomě aplikovat tento referenční rámec na bioinformatiku a biologii obecně.

 

Jak jsem tehdy poznamenal, je to jeden ze základních pilířů celé transhumanistické agendy. Stejně jako je paradigma digitální měny centrální banky a úplná kontrola našeho digitálního života založeny na systému digitálních ID, tak i transhumanistický sen o sloučení člověka se strojem je založen na zhroucení naší filozofické intuice vitalismu. Jinými slovy, aby nás přiměli přijmout nadcházející transhumánní dystopii, technokraté budou muset zbourat naši základní, hluboce zakořeněnou víru v rozdíl mezi živoucí, organickou hmotou a neživým neživotem.

 

Tento smysl pro vitalitu je přesně tím, proč najdeme organické otrokářské počítače s živou lidskou kůží a animatronické roboty s realistickými výrazy obličeje tak hluboce děsivé. Tyto technologie začínají zpochybňovat naši víru v hranice mezi životem a neživotem.

 

👉 V tom všem je jedna nadějná věc: Pokud stále cítíte ten pocit děsivosti, když o této technologii přemýšlíte, čtete o ní nebo ji vidíte, pak je to dobrá věc. To znamená, že stále máte hlavu utaženou, dokonce i tváří v tvář tolika propagandě, která nás má přesvědčit, abychom ustoupili Trans(lidské) agendě.

 

Přijměte ten pocit strašidelnosti. Neztrácejte pocit znechucení nad touto technologií. Budete se toho muset držet, abyste mohli rázně a rázně odmítnout tuto technologii a vše a všechny s ní spojené. Ti, kdo se snaží tento rozdíl zbořit a znecitlivět nás vůči této „živé“ počítačové myšlence, jsou našimi ideologickými nepřáteli. Pokud je někdy v tomto boji přestaneme vidět jako nepřítele, pak úplně ztratíme lidskost.

 

Přesto se nejedná o nějaké teoretické varování o nějaké vzdálené, hypotetické hrozbě. Je to tady. Nyní. Tyto technologie již existují.

STRAŠIDELNÍ ROBOTI DISNEY.

 

👉 „Samo-uzdravující se“ kyborgové pokrytí živou kůží vypěstovanou v laboratoři.

 

A samozřejmě organické podřízené počítače.

 

VÍTEJTE VE SVĚTĚ ROKU 2024, VŠICHNI! BŮH NÁM VŠEM POMÁHEJ.

 

https://volnyblog.news/svycarska-spolecnost-predstavila-prvni-bioprocesor-na-svete-vyrobeny-z-lidske-mozkove-tkane/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Besk.cz, Roman Kirsch: LÍHEŇ SEBEVRAŽD V BRNĚNSKÉM KRAJI: 😨😨😨 „66 MRTVÝCH BRŇANŮ: NEJVÍCE SEBEVRAŽD ZA 30 LET„. Že by to souviselo s „oblibou“ místních politiků?

 

https://youtu.be/8fvb6YS8fMw?si=7Gfo-6FuldG_Ko3Z

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTIN OTEVŘENĚ VARUJE IZRAEL PO HROZBĚ USA HIZBALLÁHU; VSTOUPÍ RUSKO NA STŘEDOVÝCHODNÍ BITEVNÍ POLE?

 

https://youtu.be/fEimLvVSXX8?si=2-LsaRENtuctppa6

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO VYHODILO DO POVĚTŘÍ OBROVSKÉ UKRAJINSKÉ ZBRAŇOVÉ CENTRUM PĚTISET KILOGRAMOVÝMI BOMBAMI; TEN DRAMATICKÝ ÚTOK BYL ZACHYCEN KAMERAMI; PODÍVEJTE SE

 

https://youtu.be/KSCz8Tc9z5U?si=_G_P88TjrzeKyp3x

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „14.000 KYJEVSKÝCH VOJÁKŮ ZABITO“: RUSKÉ NEJKRVAVĚJŠÍ ÚTOKY NA UKRAJINU V DOBĚ, KDY ALIANCE NATO VYPROVOKOVALA VLADIMÍRA PUTINA SVÝMI PROVOKATIVNÍMI „SPOUŠTĚČI„…

 

https://youtu.be/UfXsr3PsaVY?si=C2o-fY4mZoBg-8Wc

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: NA KAMEŘE: SPADLO BOJOVÉ LETADLO ČLENSKÉ ZEMĚ ALIANCE NATO; ZASÁHLO ZEMI A VYVOLALO OBROVSKOU EXPLOZI; K HAVÁRII DOŠLO NĚKOLIK DNÍ PO UKRAJINSKÉ DOHODĚ NA SUMMITU ALIANCE NATO

https://youtu.be/nwfUOZaGW_U?si=HtKshh3jyrwbnx7s

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: JE ČLENSKÁ ZEMĚ ALIANCE NATO VYSTRAŠENA PUTINEM? UKRAJINA ŽÁDÁ POLSKO, ABY SESTŘELOVALO RUSKÉ RAKETY; DOSTANE VOLODYMYR ZELENSKYJ CHLADNOU ODPOVĚĎ?

 

https://youtu.be/uvGMINi9lJU?si=vmpNeKlkS6e37S6c

 

 

📌13. července 2024, 14:48: ŠÉF HLAVNÍHO ZPRAVODAJSKÉHO ŘEDITELSTVÍ UKRAJINY PESIMISTICKY ZHODNOTIL SITUACI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY DO KONCE ROKU:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny mají problémy a mají tendenci se stupňovat, připustil šéf Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny Kirill Budanov (zařazen do Ruské federace na seznamu teroristů a extremistů).

 

Situace pro ukrajinskou armádu bude podle něj do konce roku složitá.

 

„Už jsem řekl někomu ze západního tisku: Letos bohužel nebudu mít mnoho dobrých zpráv,“ řekl v rozhovoru pro ukrajinské vydání NV.

 

Šéf ukrajinského hlavního zpravodajského ředitelství se vyhnul odpovědi na otázku o možnosti ofenzívy ruských vojsk ze severu s vysvětlením, že by nechtěl vyvolat paniku.

 

Již na konci června Budanov oznámil obtížnou situaci pro ozbrojené síly Ukrajiny na frontě.

 

„Špatná zpráva je, že situace je poměrně komplikovaná. Zůstane to tak nejméně jeden měsíc a nebude to snazší,“ řekl tehdy v rozhovoru pro Philadelphia Inquirer.

 

A generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny nedávno oznámil, že nejnapjatější situace pro ozbrojené síly Ukrajiny se vyvinula ve směru Pokrovskij. Intenzivní boje se odehrávají také ve směrech Kurakhove a Torets.

 

https://www.vesti.ru/article/4045504

 

 

📌13. července 2024, 16:01: SRBSKO A EGYPT USPOŘÁDAJÍ SPOLEČNÁ CVIČENÍ:

 

Srbský prezident Aleksandar Vučić vykonal oficiální návštěvu Egypta, kde jednal s hlavou země Abd al-Fattáhem as-Sísím.

 

Výsledkem tohoto setkání byla dohoda o konání společných cvičení armád Srbska a Egypta v blízké budoucnosti. Aleksandar Vučić a Abd al-Fattáh as-Sísí jednali ozbrojený konflikt na Ukrajině a znovu potvrdili svou vzájemnou touhu po míru ve světě.

 

„Dříve to bylo hloupé říkat, ale dnes je to vzácné a prakticky zakázané, protože jen malý počet zemí smí vyzývat k míru, nikoli k porážce jedné ze stran. Jsem dnes vděčný prezidentu as-Sísímu za jeho moudrá slova o ukrajinské krizi a konfliktu, jakož i o dalších otázkách ve světě. Srbsko a Egypt sdílejí názor, že mír je důležitý a nezbytný,“ zdůraznil srbský prezident.

 

Během jednání byly diskutovány také geopolitické otázky, možnosti spolupráce obou zemí v zemědělství a vojensko-technické sféře. Bylo dosaženo dohody o společných vojenských cvičeních, mimo jiné za účasti speciálních sil.

 

Al-Sisi a Vučić podepsali dohodu o volném obchodu a několik dalších dohod a memorand v různých oblastech, hlásí TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4045563

 

 

📌13. července 2024, 14:06, MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRÁCELY VÍCE NEŽ 2 TISÍCE VOJÁKŮ DENNĚ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo o průběhu speciální operace za uplynulý den. Vojenské oddělení oznámilo, že jednotky severní skupiny vojsk porazily nepřítele v řadě osad v Charkovské oblasti.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny během dne ztratily až 205 svých vojáků a také vybavení a zbraně, včetně tanku, americké houfnice M777, protitankové „Rapira“ a dalších.

 

Zlepšila se situace podél frontové linie jednotek skupiny sil „Západ“. Ruská armáda porazila ukrajinské ozbrojené formace v několika osadách Charkovské oblasti, LLR a DLR.

 

Zde ztráty ozbrojených sil Ukrajiny činily 590 vojáků. Přišli také o část vybavení a zbraní, tři polní muniční sklady.

 

Jižnímu uskupení se podařilo obsadit výhodnější linie v oblastech několika osad DLR a odrazit dva útoky ukrajinských útočných letounů. Denní ztráty nepřítele dosahují podle ruského ministerstva obrany až 680 vojáků.   Jednotky Střední skupiny sil odrazily pět protiútoků nepřátelských útočných skupin a zlepšily taktické postavení, porazily ukrajinské formace v řadě osad DLR. V tomto směru jsou ztráty ozbrojených sil Ukrajiny až 355 vojáků. Přišli o obrněný transportér M113 (vyrobený ve Spojených státech) a další vybavení a zbraně.

 

Východní uskupení vojsk také obsadilo výhodnější linie v DLR a odrazilo dva protiútoky ukrajinských útočných letounů. V tomto směru jsou ztráty ozbrojených sil Ukrajiny přes 140 vojáků.

 

Jednotky skupiny vojsk Dněpr ozbrojených sil RF porazily ukrajinskou armádu u několika osad v Záporožské a Chersonské oblasti a u Chersonu. Zde ztráty ozbrojených sil Ukrajiny činily až 105 vojáků. Přišli také o dva polní muniční sklady, část výstroje a zbraní.

 

https://www.vesti.ru/article/4045485

 

 

📌13. července 2024, 15:16, Bloomberg: ORBÁN NA SUMMITU NATO ŘEKL, ŽE UKRAJINA BY NEMĚLA VSTUPOVAT DO ALIANCE:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán během summitu NATO na plenárním zasedání za účasti Volodymyra Zelenského řekl, že Ukrajina by se k alianci neměla připojit.

 

„Maďarsko se zúčastnilo summitu NATO ve Washingtonu a odmítlo přispět svým dílem k vojenské podpoře Ukrajiny,“ uvedla agentura Bloomberg.

 

Další summit Severoatlantické aliance se konal 9. a 11. července v americkém hlavním městě. Na pořadu jednání byla tři velká témata, včetně posílení role NATO při koordinaci a financování vojenské pomoci Kyjevu. Generální tajemník bloku Jens Stoltenberg na summitu řekl, že aliance nyní nevidí „bezprostřední vojenskou hrozbu“ ze strany Moskvy.

 

https://www.vesti.ru/article/4045566

 

 

📌13. července 2024, 15:09, PESKOV: PUTINOVA BEZPEČNOST JE ZAJIŠTĚNA NA SPRÁVNÉ ÚROVNI:

 

Bezpečnost ruského prezidenta Vladimira Putina je s ohledem na hrozby z Ukrajiny řádně zajištěna, uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

 

Peskov komentoval prohlášení na Ukrajině o několika pokusech o atentát na ruského vůdce Vladimira Putina.

 

Podle něj jsou Putinova bezpečnostní opatření „na správné úrovni“.

 

Prezidentský mluvčí v rozhovoru pro Life.ru dodal, že hrozby ze strany úřadů v Kyjevě jsou „zřejmé“ a „stále tomu tak je“.

 

O neúspěšných pokusech o Putinův život již dříve hovořil šéf Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny Kyrylo Budanov.

 

V květnu v souvislosti s pokusem o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica mluvčí Kremlu uvedl, že se dělá to, co je nezbytné pro Putinovu bezpečnost, a že se neplánuje posílení bezpečnostních opatření.

 

https://www.vesti.ru/article/4045515

 

 

📌13. července 2024, 15:49, ROGOV: RUŠTÍ VOJÁCI VZTYČILI TRIKOLÓRU NAD ADMINISTRATIVNÍ BUDOVOU V UROŽAJNE:

 

Ruští bojovníci vztyčili ruskou vlajku nad administrativní budovou obce Urožajnoje, uvedl Vladimir Rogov, předseda komise Veřejné komory Ruské federace pro suverenitu.

 

„Naše jednotky vztyčily trikolóru nad administrativní budovou v Urožajnoje a nyní postupují v severní části vesnice, kde se odehrávají hlavní boje,“ řekl Rogov agentuře RIA Novosti.

 

V sobotu ráno Rogov na svém kanálu Telegram slíbil, že brzy zveřejní podrobnosti o bojích o Urožaynoje, které se nachází ve Vremevském směru na Záporožské frontě.

 

  1. června politik oznámil, že vojáci ruských ozbrojených sil se opevnili v jižní a centrální části Urožajnoje a provádějí tam čistící operaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4045552

 

 

📌13. července 2024, 17:12: JIŽNÍ KOREA POJMENOVALA PODMÍNKY, ZA KTERÝCH ROZŠÍŘÍ POMOC UKRAJINĚ:

 

Jihokorejský poradce pro národní bezpečnost Chang Ho-jin uvedl, že Soul pomůže Kyjevu, pokud zaznamená vojenskou spolupráci mezi KLDR a Ruskou federací „nad určitou úroveň“.

 

Vojenská spolupráce v Jižní Koreji znamená výměnu zbraní, transfer vojenských technologií nebo strategických zdrojů. Soul navíc poznamenal, že další rozvoj vztahů mezi Jižní Koreou a Ruskem závisí pouze na krocích Moskvy.

 

Již dříve bylo oznámeno, že během návštěvy ruského prezidenta Vladimira Putina v Pchjongjangu podepsaly Rusko a KLDR dohodu o komplexním strategickém partnerství.

 

Soul okamžitě oznámil, že by mohl revidovat politiku podpory Ukrajiny, která je v současné době charakterizována jako „strategická nejistota“ – republika se zdržuje dodávek smrtících zbraní Kyjevu.

 

https://www.vesti.ru/article/4045649

 

 

📌13. července 2024, 16:05: LUKAŠENKO NAVŠTÍVIL HRANICI S UKRAJINOU:

 

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko je dnes na bělorusko-ukrajinské hranici.

 

O příjezdu vůdce republiky informoval telegramový kanál „Pool of the First“.

 

„Místem nasazení je jižní hranice. Dnes je tu vrchní velitel,“ bylo podepsáno příslušné video.

 

https://www.vesti.ru/article/4045589

 

 

📌13. července 2024, 16:32: OD ZAČÁTKU ROKU RUSKÉ MINISTERSTVO VNITRA VYHOSTILO 65 TISÍC MIGRANTŮ, KTEŘÍ PORUŠILI ZÁKON:

 

Od začátku roku 2024 vyhostilo ruské ministerstvo vnitra ze země 65 tisíc migrantů, kteří porušili zákon.

 

Oznámila to oficiální zástupkyně oddělení Irina Volk v kanálu Telegram.

 

„Celkem od začátku roku orgány vnitra vyhostily ze země 65 tisíc narušitelů, vstup 120 tisíc lidí byl uzavřen,“ píše se v příspěvku.

 

Pro srovnání Volk poznamenal, že v roce 2023 se ministerstvo rozhodlo zakázat vstup do Ruska 170 tisícům cizinců.

 

Na konci června tiskové středisko Ministerstva vnitra Ruské federace oznámilo, že od začátku roku 2024 bylo ze země vyhoštěno více než 30 tisíc pachatelů z řad migrantů. To je dvakrát více než ve stejném období loňského roku, poznamenalo ministerstvo.

 

Ministerstvo navíc apelovalo na cizince, aby striktně dodržovali migrační legislativu.

 

https://www.vesti.ru/article/4045598

 

 

📌13. července 2024, 16:12: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY UPRCHLY Z KLÍČOVÝCH POZIC V UROŽAJNOJE:

 

Ukrajinská armáda opustila klíčové pozice v obci Urožajnoje v Doněcké lidové republice (DLR).

 

Jak uvedla agentura TASS v bezpečnostních složkách republiky, tyto pozice držely ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) s velkým počtem ztrát po značnou dobu.

 

Podle bezpečnostních složek zůstaly také rozsáhlé opevněné oblasti s rozsáhlou sítí zákopů, podzemních chodeb a „liščích nor“.

 

Ruská armáda již dříve umístila vlajku Ruské federace nad budovu správy obce. Nyní ozbrojené síly RF postupují v jeho severní části.

 

https://www.vesti.ru/article/4045605

 

 

📌13. července 2024, 18:03, ERDOGAN: TURECKO PLÁNUJE BRZY UKONČIT OPERACI PROTI KURDŮM V IRÁKU:

 

Turecko má v úmyslu brzy ukončit vojenskou operaci proti Straně kurdských pracujících v Iráku.

 

Uvedl to prezident republiky Recep Tayyip Erdogan během projevu na Univerzitě národní obrany.

 

„V Iráku a Sýrii je tato skupina v pasti. Brzy uzavřeme hrad v severním Iráku v zóně operace Claw-Lock,“ vysvětlil.

 

Turecké ministerstvo obrany oznámilo, že v dubnu 2022 zahájilo novou vojenskou operaci proti militantům Kurdské strany pracujících se sídlem v severním Iráku.

 

Šéf oddělení Hulusi Akar poznamenal, že boj bude pokračovat, dokud turecká armáda nezlikviduje posledního teroristu.

 

Ozbrojený konflikt se zakázanou Stranou kurdských pracujících začal v Turecku v roce 1984 a pokračoval v roce 2015.

 

https://www.vesti.ru/article/4045688

 

 

📌13. července 2024, 16:50: UKRAJINSKÝ VLAK SE ZNIČENÝMI GRANÁTY V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

Ukrajinský vlak s municí byl zničen ve vesnici Budy v Charkovské oblasti.

Jak řekl agentuře RIA Novosti koordinátor Nikolajevova podzemí Sergej Lebeděv, detonace byla slyšet až v Charkově.

 

„První příjezd byl v 15:45, druhý v 16:10,“ řekl s tím, že po útoku byly do vesnice vyslány sanitky.

 

Podle Lebeděva je ve vesnici velký železniční uzel se sklady.

 

https://www.vesti.ru/article/4045628

 

 

📌13. července 2024, 17:19: Zelenskyj slíbil, že zapomene na Bidenovo přeřeknutí, které ho nazval Putinem:😂

 

Hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj je připraven zapomenout na přeřeknutí amerického prezidenta Josepha Bidena, který ho na výročním summitu NATO ve Washingtonu pojmenoval po ruském vůdci Vladimiru Putinovi, píše The Irish Times.

 

„Myslím, že Spojené státy americké poskytly Ukrajincům velkou podporu. Myslím, že na některé chyby můžeme zapomenout,“ vysvětlil Zelenskyj novinám během návštěvy Irska.  Biden během projevu na summitu Severoatlantické aliance věnovaném 75. výročí bloku oslovil Zelenského jako hlavu Ruské federace Vladimira Putina a svého soupeře Donalda Trumpa označil za viceprezidenta.

 

Americká budova The Wall Street Journal napsala, že další výhrady amerického prezidenta na summitu NATO přitáhly více pozornosti veřejnosti než samotný obsah jeho projevu.

 

https://www.vesti.ru/article/4045665

 

 

📌13. července 2024, 16:21, PESKOV: EVROPA PRASKÁ VE ŠVECH:

 

Autor a spolumoderátor pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin se zeptal mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova na reakci Ruska na rozmístění amerických raket v Evropě.

 

Dmitrij Peskov vysvětlil, že v této situaci Spojené státy vítězí a evropské státy, které souhlasily s přijetím raket dlouhého doletu Pentagonu na svém území, jsou vystaveny útoku.

 

Opakuje se situace, která se vyvinula v 80. letech dvacátého století, kdy se země Západu a SSSR střetly v tvrdé konfrontaci. Studená válka skončila rozpadem Sovětského svazu, ale nyní situace vypadá opačně. Dmitrij Peskov je přesvědčen, že současný konflikt skončí kolapsem Evropské unie, která prochází těžkými časy a již „praská ve švech“.

 

https://www.vesti.ru/article/4045614

 

 

📌13. července 2024, 17:57: UKRAJINA NEDOVOLÍ POROŠENKOVI ODJET DO SPOJENÝCH STÁTŮ:

 

Bývalý ukrajinský prezident Porošenko se zúčastní sjezdu americké Republikánské strany, kde bude Donald Trump nominován jako prezidentský kandidát.

 

Porošenkovi kolegové ze strany Evropská solidarita v médiích informovali, že předseda

 

Nejvyšší rady Stefančuk ještě nepodepsal služební cestu k exprezidentovi Ukrajiny. Šéf parlamentu navíc nepouští do republikánského kongresu několik dalších poslanců, včetně Iriny Geraščenkové.

 

Národní sjezd americké Republikánské strany, na kterém bude Donald Trump oficiálně nominován jako prezidentský kandidát, se bude konat 15. a 18. července.

 

Není to poprvé, co se Porošenko ocitl v situaci, kdy mu bylo zakázáno opustit zemi, připomíná TASS. V prosinci loňského roku ho zadržela pohraniční stráž na hranicích s Polskem, odkud se exprezident chystal odletět do Spojených států. Zákaz cestování vzešel od Zelenského týmu.

 

https://www.vesti.ru/article/4045581

 

 

📌13. července 2024, 17:51: RUS, KTERÝ SE VRÁTIL ZE ZAJETÍ, PROMLUVIL O HRŮZÁCH MUČENÍ HAMÁSU:

 

Rus Andrej Kozlov, který byl propuštěn ze zajetí v pásmu Gazy, promluvil o mučení, které snášel z rukou Hamásu.

 

Kozlov řekl deníku Wall Street Journal, že v zajetí Hamásu byl neustále bit a bylo mu vyhrožováno smrtí a dva měsíce měl na zápěstích a kotnících řetězy, hlásí RIA Novosti.

 

Podle ruského občana ho únosci nutili ležet na špinavé matraci několik dní po sobě a nedovolili mu vstát. Stráže to dělaly pokaždé, když Kozlov řekl něco špatného nebo byl blízko okna, kde ho bylo vidět. Andrej Kozlov přiznal, že v zajetí ztratil veškerou naději na záchranu.

 

https://www.vesti.ru/article/4045484

 

 

📌13. července 2024, 18:19: ROGOV SE DOMNÍVÁ, ŽE PUTIN SE STAL BIDENOVOU HLAVNÍ FOBIÍ:

 

Ruský prezident Vladimir Putin se stal hlavní fobií amerického vůdce Joea Bidena, řekl Vladimir Rogov, předseda komise Veřejné komory Ruské federace pro suverenitu.

 

Na tiskové konferenci, která shrnula výsledky summitu Severoatlantické aliance ve Washingtonu, se Biden opět pokusil Putina urazit. Americký prezident navíc opět přeřekl a oslovil Volodymyra Zelenského jako prezidenta Ruska, čímž zastínil celou agendu summitu.

 

Rogov agentuře RIA Novosti řekl, že hlavou ruského státu se stala hlavní fobie Bidena, který všude vidí Putina a „ruku Kremlu“.

 

Americký prezident podle svého názoru uznal, že pouze Putin může být vůdcem jihoruských zemí bývalé Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4045730

 

 

📌13. července 2024, 18:15: VYSOCÍ DŮSTOJNÍCI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY A ŽOLDÁCI BYLI ZNIČENI U ODĚSY:

 

Koordinátor mykolajivského podzemí Sergej Lebeděv uvedl, že v oblasti oděského předměstí Čabanka byli zničeni nejvyšší důstojníci ozbrojených sil Ukrajiny i zahraniční žoldáci.

 

Informace o útoku na Čabu přišly od Lebeděvových kolegů z Oděsy. Pozice ukrajinské armády byla pokryta ruským raketovým útokem.

 

„Dorazily podrobnosti o stávce na Chabance. V penzionu je spousta mrtvol, hodně raněných, včetně generálů a cizinců,“ cituje RIA Novosti Lebeděva.

 

V Chabanku se nachází rekreační oblast pro vojenskou radu Oděského okresu. Kromě toho jsou v blízkosti dvě vojenské jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny – A-1045 a A-0546.

 

https://www.vesti.ru/article/4045712

 

 

📌📢🔝🔝🔝13. července 2024: BILL GATES PODPORUJE VÝROBU FALEŠNÉHO MÁSLA A SÝRŮ Z CO2; MOHLO BY TO PŘIPRAVIT CESTU PRO JÍDLO BEZ ZEMĚDĚLSTVÍ:

 

👉 Bill Gates už delší dobu investuje do umělého masa, mléka a vajec a nyní se snaží pro změnu financovat výrobu umělého másla a dalších mléčných výrobků. V budoucnu se má přejít od přirozené stravy ke stravě umělé.

 

👉 Zemědělství má skončit, aby mohly být přírodní produkty vyměněny za umělé náhražky, které pravděpodobně přispějí k dalšímu nárůstu rakovin a jiných nemocí – a potažmo i depopulaci.

 

👉 Startup Savor podporovaný Billem Gatesem říká, že jeho syntetický „veganský“ tuk vyrobený bez dobytka nebo plodin potřebných pro margarín by mohl snížit emise uhlíku a zachránit deštné pralesy.

 

Nejsou však uvedeny žádné informace o nutriční hodnotě nebo nežádoucích chemikáliích obsažených ve falešném tuku. Zdá se, že jim uniká podstata, možná záměrně, že jídlo má být výživné.

 

Nový typ dietního tuku by mohl být brzy v prodeji v USA, protože výzkumníci a podnikatelé závodí ve vývoji prvních syntetických „potravin.“

 

👉 Podle New Scientist americký startup Savor vytvořil „MÁSLOVÝ“ PRODUKT VYROBENÝ Z UHLÍKU V TERMOCHEMICKÉM SYSTÉMU PODOBNÉMU SPÍŠE ZPRACOVÁNÍ FOSILNÍCH PALIV NEŽ VÝROBĚ POTRAVIN. 👹

 

„Do našeho specifického procesu není zapojena žádná biologie,“ říká Kathleen Alexander ze společnosti.

 

👉 V článku na Substacku publikovaném v prosinci 2023 Alexanderová napsala: „Tuky, které vyrábíme v Savoru, mohou být vyrobeny z fosilních paliv, jako je zemní plyn nebo ze zachyceného CO 2 a zeleného vodíku… Jsme velmi nadšeni, že tyto nové tuky přineseme světu.“ 👹

 

Savor je nazývá „tuky s nulovým obsahem uhlíku“ a „uhlíkově neutrální tuky.“ Nechápou tu ironii.

 

Jak Savor vytváří tuky s nulovým obsahem uhlíku?

 

„Kalifornský startup šel do základů chemie, aby vytvořil svůj produkt. Podle jejich webových stránek má jako každá molekula i tuk pevně daný chemický vzorec.

 

👉 Využívá oxid uhličitý jako výchozí bod pro stavbu molekul tuku pomocí tepla a vodíku,“  vysvětlila společnost Zajímavé inženýrství, aniž by uvedla další podrobnosti, což není překvapivé, protože webové stránky Savoru také žádné detaily ke složení nového umělého tuku neuvádí.

👉 Některé podrobnosti o jejich procesu se nám však podařilo najít v prezentaci na konferenci Good Food Institute, která se konala v září 2023. V sekci nazvané „Komerční inovace alternativních tukových přísad “ představila Chiara Cecchini ředitelka obchodního rozvoje společnosti Savor diagram.

 

NÍŽE LZE VIDĚT PROCES, KTERÝ POUŽÍVAJÍ K VÝROBĚ SYNTETICKÝCH TUKŮ, KTERÉ CHTĚJÍ, ABYCHOM JEDLI.

 

👉 Všimněte si, že vstup začíná parafínovým voskem a CO2. Cecchini vysvětlila: „Vycházíme ze vstupu, kterým je v podstatě CO2 a zelený vodík ve formě parafínu a pak vezmeme ty parafínové vosky a v podstatě je oxidujeme.“

Mňam, veganům se jistě sbíhají sliny v ústech. 👹

 

ZAJÍMAVÉ INŽENÝRSTVÍ DÁLE UVÁDÍ:

 

👉 Savor je přesvědčen, že jeho technologii lze použít k výrobě másla a mnoha dalších živočišných tuků, jako je mléko a sýr. Společnost také plánuje použít tento postup k výrobě zmrzliny a jedlých olejů.

 

Další předností této technologie je, že je vysoce škálovatelná a mohla by být rychle nasazena jako náhrada živočišných tuků. Jedinou překážkou by bylo přesvědčit lidi, aby přijali produkt vyrobený pomocí revoluční technologie do svého každodenního života.

 

👉 Tady Gates doufá, že může něco změnit. „Myšlenka přechodu na tuky a oleje vyrobené v laboratoři se může zpočátku zdát zvláštní,“ napsal 👹 Gates blogový příspěvek dříve v tomto roce.

 

„Ale jejich potenciál výrazně snížit naši uhlíkovou stopu je obrovský. Využitím osvědčených technologií a procesů se dostáváme o krok blíže k dosažení našich klimatických cílů.“

 

👉 „Jezte fosilní paliva“: Společnost podporovaná Billem Gatesem vyrábí máslo ze vzduchu, Zajímavé inženýrství, 10. července 2024 👹

 

KDO INVESTOVAL DO SAVOURU? PŘEDEVŠÍM BILL GATES. 👹

 

V blogovém příspěvku, který zní jako milostný dopis novému umělému tuku, díky kterému budou cheeseburgery tak chutné, spoluzakladatel společnosti Microsoft popsal, proč jeho společnost rizikového kapitálu Breakthrough Energy Ventures (BEV) investovala do Savoru:

 

„Proces neuvolňuje žádné skleníkové plyny a nevyužívá žádnou zemědělskou půdu a méně než tisícinu vody než tradiční zemědělství. A co je nejdůležitější, chutná opravdu dobře – jako skutečná potravina,“ napsal.

 

👉 Podle Pitchbooku Savor dosud získal více než 33 milionů dolarů od BEV a dalších společností rizikového kapitálu, včetně Climate Capital a CPT Capital.

 

JAKÉ JSOU ZDRAVOTNÍ DOPADY?

👉 Savor se zaměřuje výhradně na snižování emisí skleníkových plynů, utrpení zvířat a dopad na životní prostředí. Nepodařilo se nám zjistit nutriční hodnoty obsažené v jejich produktech ani hodnocení jejich zdravotních dopadů.

 

Gates ve svém blogu uznává, že živočišné tuky jsou výživné, ale ve stejné větě se pokouší jejich hodnotu zlehčit tím, že je přirovnává k tomu, když si někdo dopřeje cukr k „nakopnutí energie:“ 👹

 

👹 Naším plánem nemůže být jen doufat, že se lidé vzdají jídla, po kterém touží. Koneckonců, lidé jsou z nějakého důvodu nasměrováni k tomu, aby chtěli živočišné tuky, protože jsou to makronutrienty nejbohatší na živiny a kalorie – stejně jako my jsme nuceni toužit po cukru pro okamžité nakopnutí energie.

 

MASTNÉ – A DOBRÉ PRO PLANETU, Gates Notes, 13. února 2024

 

Po zbytek svého blogu Gates zcela ignoruje nutriční hodnotu přírodních tuků a věnuje se „změně klimatu.“ 👹

 

👉 „Savor vyvinul proces, který zahrnuje odebrání oxidu uhličitého ze vzduchu a vodíku z vody, jejich zahřátí a jejich oxidaci, aby se spustilo oddělení mastných kyselin a poté formulace tuku…

 

Tento proces neuvolňuje žádné skleníkové plyny, a nevyužívá žádnou zemědělskou půdu a méně než tisícinu vody než tradiční zemědělství.

 

Zaměření na živočišné tuky je prioritou, protože mají mimořádný dopad na klima – a hrají mimořádnou roli v mnoha oblíbených potravinách.

 

Ale i kdybychom dokázali odstranit emise z výroby všech živočišných tuků přes noc, stále bychom měli problém: I některé rostlinné tuky a oleje mohou být problémem pro změnu klimatu. Nejhorším viníkem je palmový olej…. 👹

 

… Společnosti jako C16 Biosciences usilovně pracují na alternativách k palmovému oleji. Od roku 2017 C16 (do kterého jsem investoval) vyvíjí produkt z kvasinkového mikrobu pomocí fermentačního procesu, který neprodukuje žádné emise… Vsadím se, že C16 uspěje.

 

Doufám, že ano. Myšlenka přechodu na tuky a oleje vyrobené v laboratoři se může zpočátku zdát zvláštní. Ale jejich potenciál výrazně snížit naši uhlíkovou stopu je obrovský .

 

Využitím osvědčených technologií a procesů se dostáváme o krok blíže k dosažení našich klimatických cílů.“ 👹

 

MASTNÉ – A DOBRÉ PRO PLANETU, Gates Notes, 13. února 2024

 

Vše, co nám bylo řečeno, je, že tuky z laboratoře Savoru obsahují uhlík, kyslík a vodík. V článku na Substacku si však Alexandrová pod obrázek falešného másla poznamenala:

 

„Máslo vyrobené z fosilních paliv. Přísahám, že to chutná opravdu dobře. Barva je z beta karotenu, který přidáváme, protože jsme zjistili, že lidé rádi vidí nažloutlé máslo; samotné syntetické tuky jsou bílé.“ 👹

 

Beta karoten je rostlinný pigment, který dodává červené, oranžové a žluté zelenině její zářivou barvu. Je považován za karotenoid provitamínu A, což znamená, že jej tělo dokáže přeměnit na vitamín A (retinol).

 

Beta karoten má antioxidační vlastnosti. Ačkoli to není záměr Savoru, v jejich laboratorně vyrobeném tuku je alespoň jedna složka s nutriční hodnotou, i když není známo, kolik je tam beta karotenu a zda je v daném množství prospěšný.

 

Není tam už žádná jiná zmínka o živinách, které se přidávají do výrobku, ani o tom, zda jsou v konečných produktech nějaké nežádoucí chemikálie, sloučeniny nebo kontaminanty.

 

Jaké je srovnání „másla z fosilních paliv“ s tukem z přírodních zdrojů? Níže jsou uvedeny živiny obsažené v másle a margarínu. Odpovědi vygenerovala AI. Stejně jako u všech věcí, které se týkají AI, je vždy důležité zkontrolovat, zda jsou poskytnuté informace správné a přesné.

 

Ačkoli jsme tak neučinili, zahrnuli jsme zdroje, které poskytla odpověď generovaná umělou inteligencí, aby si je případně čtenáři mohli sami prozkoumat.

 

JAKÉ ŽIVINY MÁ MÁSLO?

 

👉 Máslo je bohatým zdrojem několika živin, včetně:

 

👉 Vitamíny rozpustné v tucích:

Máslo je vynikajícím zdrojem vitamínů rozpustných v tucích, jako je vitamín A, vitamín D a vitamín E. Tyto vitamíny jsou důležité pro udržení zdravé kůže, vlasů a očí a také pro podporu imunitních funkcí.

 

👉 Konjugovaná kyselina linolová: Máslo obsahuje typ mastné kyseliny nazývané konjugovaná kyselina linolová (“CLA”), u které bylo prokázáno, že má protizánětlivé a protirakovinné vlastnosti.

 

👉 Vápník: Máslo je dobrým zdrojem vápníku, který je nezbytný pro udržení silných kostí a zubů.

👉 Protein: Máslo obsahuje malé množství bílkovin, které mohou pomoci podpořit růst a udržení svalů.

👉 Vitamín B12: Máslo je dobrým zdrojem vitamínu B12, který je důležitý pro tvorbu energie, nervové funkce a tvorbu červených krvinek.

👉 Vitamín A: Máslo obsahuje malé množství vitamínu A, který je důležitý pro udržení zdravého zraku, imunitní funkce a zdraví pokožky.

👉 Mastné kyseliny: Máslo obsahuje směs mastných kyselin, včetně nasycených, mononenasycených a polynenasycených tuků. Zatímco nasycené tuky byly spojovány se zvýšeným rizikem srdečních onemocnění, některé výzkumy naznačují, že mastné kyseliny v másle mohou mít protizánětlivé a protirakovinné vlastnosti.

👉 Minerály: Máslo obsahuje malé množství minerálů, jako je draslík, hořčík a fosfor, které jsou důležité pro udržení zdravého krevního tlaku, nervových funkcí a zdraví kostí.

 

ZDE JE ROZPIS NUTRIČNÍHO OBSAHU MÁSLA NA 100G PORCI:

 

Energie: 3036 kcal

Tuky: 81,5 g

Sacharidy: 0 g

Bílkoviny: 1,1 g

Vápník: 776 mg

Konjugovaná kyselina linolová (CLA): 0,5g

Vitamín A: 0,5 mg

Vitamín D: 0,1 mg

Vitamín E: 1,5 mg

Vitamín B12: 0,5 mcg

Mastné kyseliny: 67 % nasycené, 29 % mononenasycené, 4 % polynenasycené

Stojí za zmínku, že nutriční obsah másla se může lišit v závislosti na typu mléka použitého k jeho výrobě (např. krmené trávou, pícninami nebo bio) a použitých metodách zpracování.

 

Prameny:

 

Máslo: Existují zdravotní výhody? WebMD

Máslo není superpotravina – ale má nějakou nutriční hodnotu? Zeptali jsme se RD, opravdu jednoduché

 

Máslo: Jednoduchá, přirozená součást vašeho jídelníčku, Dairy Australia

Je pro vás máslo špatné nebo dobré? Healthline

Výhody másla, 360 MD

 

Butter 101: Nutriční fakta a zdravotní účinky, Healthline

Jaké živiny obsahuje margarín?

 

Margarín je pomazánka vyrobená z rostlinných olejů a často obsahuje různé živiny. Zde jsou některé ze živin, které margarín obvykle obsahuje:

 

Tuk: Margarín je primárně složen z tuku, a proto se často používá jako náhražka másla. Obsah tuku v margarínu se může lišit v závislosti na typu a značce, ale typicky má vysoký obsah nenasycených tuků, jako jsou mononenasycené a polynenasycené tuky.

 

Vitamín A: Mnoho komerčních značek margarínu je obohaceno o vitamín A, což je základní živina, která pomáhá podporovat zdravý zrak, imunitní funkce a zdraví pokožky.

Vitamín D: Některé značky margarínu mohou být také obohaceny o vitamín D, který je důležitý pro zdraví kostí a imunitní funkci.

Omega-3 mastné kyseliny: Některé značky margarínu mohou obsahovat omega-3 mastné kyseliny, které jsou důležité pro zdraví srdce a funkci mozku.

Rostlinné steroly: Některé značky margarínu mohou obsahovat rostlinné steroly, což jsou přírodní sloučeniny, které mohou pomoci snížit hladinu cholesterolu.

Vápník: Margarín může také obsahovat vápník, který je důležitý pro zdraví kostí.

Železo: Margarín může obsahovat železo, které je důležité pro zdravé červené krvinky.

Hořčík: Margarín může obsahovat hořčík, který je důležitý pro funkci svalů a zdraví kostí.

Draslík: Margarín může obsahovat draslík, který je důležitý pro zdravý krevní tlak a srdeční činnost.

 

Přesný obsah živin v margarínu se liší v závislosti na značce a typu margarínu, který kupujete. Můžete zkontrolovat nutriční štítek, abyste získali přesnou představu o živinách v margarínu, který používáte.

 

PRAMENY:

 

Margarín, nástroj pro vyhledávání nutričních faktů

Je margarín zdravější než máslo? Lékařské zprávy dnes

Výživa margarínu

Co je margarín

Tuky a oleje, nutriční údaje

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/bill-gates-podporuje-vyrobu-falesneho-masla-a-syru-z-co2-mohlo-by-to-pripravit-cestu-pro-jidlo-bez-zemedelstvi/

 

 

📌🔝🔝🔝13. července 2024: 💢❗️❗️❗️ TEĎ UŽ VÍME, PROČ JE JIŽNÍ PÓL TAK HLÍDANÝ… 😉 👇

https://t.me/absurdnisvet/76106

 

 

📌13. července 2024: 💢 SMLOUVA Z ROKU 1871 👹

 

Vatikán, City of London a Washington D.C. všichni jsou jeden stát!

https://t.me/absurdnisvet/76108

 

 

📌13. července 2024: 💢☣️COCA COLA JE DOBRÁ NA TOLIK VĚCÍ, KROMĚ PRO LIDSKÉ TĚLO ☝️

https://t.me/absurdnisvet/76109

 

 

📌13. července 2024: „TYTO BÍLÉ VLÁKNITÉ SRAŽENINY BYLY ODEBRÁNY ŽIVÝM LIDEM A SNÍMKY MI BYLY POSKYTNUTY PROSTŘEDNICTVÍM TŘETÍ STRANY PROSTŘEDNICTVÍM ENDOVASKULÁRNÍHO SPECIALISTY/KARDIOLOGA CHIRURGA, KTERÝ JE ODSTRANIL A PŘIZNAL, ŽE TAK ČINÍ POSLEDNÍ DVA ROKY – STEJNÉ VLÁKNITÉ SRAŽENINY, KTERÉ VIDÍM NEUSTÁLE,  NYNÍ U OČKOVANÝCH ZEMŘELÝCH.

 

Přesto jsem ujištěn, že „roste jen post mortem“ – lháři.“

Tyto obrázky jsou od endovaskulárního specialisty/kardiologa chirurga.

https://t.me/absurdnisvet/76110

https://t.me/absurdnisvet/76111

https://t.me/absurdnisvet/76112

 

 

📌13. července 2024: „PATRIOTI PRO EVROPU“ ZAČÍNAJÍ JAKO TŘETÍ NEJSILNĚJŠÍ SKUPINA V EVROPSKÉM PARLAMENTU – BARDELLA JAKO VEDOUCÍ SKUPINY

 

Nově založená skupina „Patriots for Europe“ je se současnými 84 poslanci okamžitě třetí nejsilnější silou v Evropském parlamentu. Za nimi přichází EKR se 78. Předchozí frakce ID je rozpuštěna. K tomu patřila i německá AfD. Jejich poslanci zůstávají nezařazeni.

 

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/patrioten-fuer-europa-starten-als-drittstaerkste-fraktion-im-eu-parlament-bardella-als-fraktionschef-a4775347.html?utm_source=partner&utm_medium=telegram&utm_campaign=direktdemokratisch

 

 

📌13. července 2024: BREAKING: Donald Trump bude od příštího týdne dostávat zpravodajské informace. @GeneralMCNews

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

13.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: Naléhavé zprávy…

 

📌PŘERUŠENÍ ZPRÁV ❗️❗️❗️❗️❗️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Redacted, Roman Kirsch,

 

MORRIS CLAITON: BIDENOVI ZBÝVÁ 48 HODIN ČASU NA ODSTOUPENÍ NEBO DOJDE K PŘEVRATU UVNITŘ DEMOKRATŮ.

 

Morris Claiton: „Prezidentu Bidenovi zbývá 48 hodin podle zpráv, s přerušením hlavních zpráv a informaci podle hlavního titulku. Hlavní demokratický sponzor je připraven zmrazit desítky milionů dolarů ve prospěch demokratů na jejich kampaň, vůbec, obecně, demokratické straně a tady vidíte, hlavní sponzoři Donoři, říkají, že zmrazí 90 milionů dolarů, a to kvůli Bidenovi…..

 

https://youtu.be/Qrk-RhlMSdI?si=nudAfe936Fiysnfm

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO ZESMĚŠŇUJE BIDENA KVŮLI NAZÝVÁNI ZELENSKÉHO „PUTINEM“; KREML NAPADÁ BIDENA KVŮLI URÁŽKÁMVLADIMÍRA PUTINA UPROSTŘED JEHO KIKSŮ NA SUMMITU ALIANCE NATO VE WASHINGTONU

https://youtu.be/e51hh58ntpg?si=WoqurQYmfZS4vMFB

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VLADIMÍR PUTIN SE SMĚJE JAKO POSLEDNÍ NAVZDORY MEGA-SUMMITU ALIANCE NATO: ŽÁDNÁ UKRAJINSKÁ PROTIOFENZÍVA LETOS NEBUDE KVŮLI NEDOSTATKU ZBRANÍ ŽE ZÁPADU

 

Putin se směje poslední, navzdory „megasummitu aliance NATO“. Žádná Ukrajinská ofenzíva nebude v roce 2024. Západ právě pomáhá Ukrajině jenom na papíře? – „velké prohlášení aliance NATO“! Ukrajina neplánuje novou ofenzívu tenhle rok. Západní zbraně slíbené Kyjevu musí být teprve vyrobeny….. 😂🤣😅((To se bude dál poslouchat vládní a provládní megaprofíci, jak je Ukrajina úspěšná, jak porazí Rusko))

 

https://youtu.be/YRsIS1NzJIE?si=xJbfozCWDr76v883

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, The Project, Roman Kirsch: VŠECHNY KIKSY OD „VELKÉHO HOCHA“ JOE BIDENA OD TISKOVÉ KONFERENCI NATO

 

https://youtu.be/Mgyab6x9bCU?si=tO20tf4LknRPUvw9

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: IZRAELCI NA UKRAJINĚ (SE 2 PASY) SE SKRÝVAJÍ, ABY SE VYHNULI NÁBORU DO ARMÁDY U TOHOTO SPOJENCE USA. STOVKY IZRAELCŮ JSOU NA UKRAJINĚ…..

 

https://youtu.be/YDk3j7t5NW4?si=qANfKbIIwSSl23fR

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO ZUŘÍ, KVŮLI ROZMÍSTĚNÍ amerických RAKET DLOUHÉHO DOLETU!

ZAÚTOČÍ RUSKO NA MÍSTA ROZMÍSTĚNÍ AMERICKÝCH RAKET DLOUHÉHO DOLETU V NĚMECKU?

VELKÝ NÁZNAK PUTINOVA SPOJENCE A VAROVÁNÍ PRO ALIANCI NATO, JOE BIDENA I OLAFA SCHOLZE!!!

 

https://youtu.be/aI2fXtE6Bbg?si=ekm19bMEQiTXUVIz

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13. července 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková: MICHAEL SVATOŠ: ŠOK! CIA UŽ 24 HODIN ZUŘIVĚ BUBNUJE NA POPLACH!

 

Šok! CIA už 24 hodin zuřivě bubnuje na poplach!

👉Rusko-čínská aliance včera dokonale zesměšnila celý Západ a spustila první výrobní linku na fotonické čipy na světě!  

Kvantová aliance NATO se přitom dostala do vleku neziskovek, a místo výzkumu a výroby nových čipů se chystá raději zavádět Novou Cenzuru!

 

PERLIČKA NA ÚVOD:

 

👉Tento obrovský výbuch na Ukrajině (video zde), který česká média mylně připisovala ruské bombě FAB 3000, podle včera zveřejněných výsledků vyšetřování ukrajinské branné moci způsobila pouze detonace ruské bomby o poloviční váze FAB 1500.

 

👉Zdá se tak, že skutečné zemětřesné bomby Ukrajince teprve čekají. A jak budou jejich výbuchy zničující, si už teď můžete představit z výbuchu bomby poloviční. Či má náhlé odhalení pachatele tohoto výbuchu nějakou spojitost s hádkami o pachateli výbuchu, který zničil kyjevskou dětskou nemocnici, není vyloučeno, a znamenalo by, že je třeba v očích veřejnosti snížit množství trhaviny, které je nutné, aby výbuchem dokázalo provést devastace podobného rozsahu. Možná také bomby o váze 3000 kg vyvolaly v ukrajinské armádě takovou demoralizaci, že bylo třeba jejich používání Rusy vyvrátit.

👉Anebo, opravdu stačí jen jedna bomba FAB 1500, aby zničila celou nemocnici v Charkovské oblasti, obdobně jako ji jedna ruská raketa s náloží 400 kg měla zničit v Kyjevě.

 

👉 JE TOMU SOTVA PÁR DNÍ, CO SE VLÁDCE ČR FIALA V MÉDIÍCH PYŠNIL, ŽE AMERIČANÉ ZA NAŠE STÁTNÍ MILIARDY VYBUDUJÍ NA MORAVĚ NĚJAKOU VÝROBNÍ LINKU NA STARÉ PRA-ČIPY, A ČESKO SE TAK RÁZEM STANE TECHNOLOGICKOU VELMOCÍ A MODERNÍ EKONOMIKOU.

 

👉A už se zdá být jasné, že proklamovaná strategie Západu odříznout Čínu a Rusko od jeho technologií a přesunout výrobu čipů a moderní elektroniky na Západ a udržet si tak technologickou převahu a díky ní obě stoupající velmoci srazit na kolena, narazila na kámen, a zkrachovala.

 

👉Včera organizace založená CIA na podrývání Ruska a Číny spustila na poplach! Čína splnila nařízení svého nejvyššího náčelníka Xi, a podle harmonogramu SPUSTILA PRVNÍ VÝROBNÍ LINKU NA OPTICKÉ ČIPY NA SVĚTĚ!

👉Optický čip má být 1000 krát výkonnější než současné nejmodernější elektronické čipy, a přitom spotřebovává jen 1/20 elektrické energie, nepřehřívá se, a nepotřebuje jako kvantové čipy super mrazivé prostředí.

 

JE TAK PODLE VŠEHO BRANOU DO NEJPRUDŠÍHO ROZVOJE ELEKTRONIKY, KTERÝ KDY NA SVĚTĚ NASTAL.

👉A který podle všeho nastane v alianci BRICS, a ne v alianci NATO-G7-Ukr. (Velmi podrobná zpráva o čínském technologickém pokroku v optoelektronice vydaná včera v angličtině s odkazy na primární čínské zdroje zde.)

 

https://volnyblog.news/michael-svatos-sok-cia-uz-24-hodin-zurive-bubnuje-na-poplach/

 

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13. července 2024: 🚨🚨🚨NALÉHAVÁ ZPRÁVA OD JAMESE ROGUSKYHO: PANEMICKÁ SMLOUVA PŘÍŠTÍ TÝDEN…..

 

Na rozdíl od toho, co jste možná slyšeli, „Pandemická smlouva“ NEBYLA poražena. Jednání by měla být obnovena 16. až 17. července s cílem podepsat smlouvu do konce roku 2024.

 

Na rozdíl od toho, co jste možná slyšeli, „Pandemická smlouva“ NEselhala. Obnovení jednání je NAPLÁNOVÁNO NA 16. A 17. ČERVENCE S CÍLEM PODEPSAT SMLOUVU DO KONCE ROKU 2024.

 

‼️PROBUĎTE SE! ROZHODNOU ČÍSLA LIDÍ NA ULICI.

 

https://jamesroguski.substack.com/p/pandemic-treaty-negotiations-resume

 

 

 

📌13. července 2024, ➡️Martha Scholler: POSLEDNÍ PŘEKÁŽKA GLOBALISTŮ:

 

Americký veterán a autor Noctis Draven: „V průběhu let jsem často říkal, že Rusko je poslední zemí na světě, která stojí v cestě úplné nadvládě Západu.

Pokud Rusko padne nebo selže, nastane konec světa.

Pokud se podíváte na hodnoty Západu, USA, Velké Británie, Německa, Švédska, Austrálie, Kanady atd.

Jsou to země, které se stále více vzdávají své identity, jsou to místa, která jsou zaplavována migranty, kde se rozpouští kultura a vymazává historie.

👇

TAMNÍ LIDÉ BYLI NAHRAZENI, ZABITI, TÝRÁNI A NAKONEC ZAPOMENUTI:

 

👉Cílem tohoto Světového ekonomického fóra a globalistické agendy je vytvořit svět bez hranic, bez kultury a identity, masu lidí bez loajality ke své zemi a dědictví, kterou je snadnější ovládat.

 

NEBÝT NIČÍM VÍC NEŽ HRDOU KONZUMNÍ TŘÍDOU DOBYTKA PLNÍCÍHO ROZKAZY.

 

👉Západu je společná nenávist k tradicím, rodině, dětem a tradičním hodnotám.

👉Chtějí domovy s jedním rodičem, nebo ještě lépe domovy bez rodičů. Nechtějí děti, přispívají ke strachu z klimatu a podporují a uctívají ideologii LGBTQ.

👉Svět ideologie „když se ti to líbí, dělej to“, bez ohledu na morálku a jakákoli omezení.

👉Každý národ, který se „připojí“ k Západu, se jím nakonec stane.

👉Projděte se Paříží, Švédskem nebo jakoukoli jinou evropskou zemí, která se globalistům podvolila.

V Paříži nenajdete žádné Francouze, v Anglii žádné Angličany, v Německu žádné Němce atd. Demograficky k nepoznání, kultura zničená, vlastně jediná ideologie, na které se všichni zřejmě shodnou, je LGBTQ.

 

👉Rusko na to neskočilo, Rusko je naprostý opak a hrozba pro Západ.

👉Ne proto, že by Rusko chtělo dobýt nebo změnit Západ, ne proto, že by Rusko usilovalo o válku, ale prostě proto, že Rusko existuje a je silné.

👉Rusko je silné a vy ho nemůžete přinutit, aby se podřídilo této cestě.

👉Proto je pouhá existence mocnosti, která se nechce podřídit, pro Západ urážlivá a děsivá.

👉Proto pokračují ve svých provokacích s cílem Rusko zničit.

👉Ještě horší je, že Rusko se Západu brání a inspiruje ostatní k témuž, když svým příkladem ukazuje, že Západ lze porazit a že existuje jiná multipolární cesta.

👉Cesta, při níž může svět obchodovat, podnikat a existovat, aniž by se musel sklánět před satanskou ideologií západních globalistů nebo jí podléhat.

👉Západ to nemůže tolerovat, a proto se snaží Rusko zničit.

👉Západ ví, že pokud padne Rusko, padne i zbytek.

 

NIKDY nesmíme dopustit, aby Rusko padlo, představuje poslední baštu svobody na světě. Svobodní lidé nemají kam jinam utéct. Nikam jinam!

 

👉Buď se postavíme na stranu Ruska, nebo budeme žít na kolenou před probuzeným globalistickým světovým řádem, který je nebezpečně blízko tomu, aby nám všechno vzal.“

https://t.me/absurdnisvet/76068

 

➡️Martha Scholler: „ZNIČIT HLUBOKÝ STÁT

 

Ariel: „DĚSIVÁ OZVĚNA ZMĚNY:

 

Něco mě opravdu přimělo k zamyšlení. Když se Donald Trump zmínil o pětiměsíčním přechodném období, mnoho významných osobností hovořilo o 18. červenci.

 

👉Kim Clement

👉Gene Ho

👉Emmanuel Macron (politická rozhodnutí)

👉Nemluvě o „Mandelově efektu“, fenoménu, při němž se měnily časové osy. Chcete vědět, co je na tom divného? Na 18. července připadá mezinárodní den Nelsona Mandely.

👉Nemluvě o tom, že časová osa filmu The Conjuring 3 odkazuje na exorcismus 18. července 1981.

👉Ve filmu „The Conjuring: The Devil Made Me Do It“ je odkaz na vymítání 18. července spojen se skutečnou časovou osou událostí. Ve filmu je středobodem příběhu exorcismus Davida Glatzela, který vede k posednutí Arne Johnsona.

👉Konkrétní datum, 18. červenec, nehraje v ději filmu významnou roli, ale je součástí pověsti, která případ obklopuje, a zdokumentovaného vyšetřování posedlostí démony a exorcismu Warrenovými.

 

Uzamčení

Výpadky proudu

Nedostatek potravin

Falešné vlajky

Hromadná střelba

Válka o počasí

Atentáty

Mediální propaganda

Falešná obvinění

a tak dále.

 

To jsou věci, které se dělají na podporu archontských entit, které se živí veškerým zoufalstvím, jež vzniká z bolesti a strachu těch, kteří trpí těmito událostmi a kteří si nejsou vědomi těchto parazitických energií, jež se živí nízkými vibracemi, které vznikají z tragédií, jež se dějí mnoha lidem, kteří žijí v postižených oblastech.

 

Doufám, že všichni chápete, co se vám tu snažím říct.

 

A kdy to všechno v příštích dnech zesílí v důsledku možného zvolení viceprezidenta?  👉Osmnáctého července. To je den, kdy se věci s největší pravděpodobností dají do pohybu ze všech špatných i správných důvodů. A jak lépe si připomenout změnu běhu dějin, než že se tak stane v den, který se shoduje se Dnem Nelsona Mandely?

 

Dalo by se říci: posun v čase?“

 

https://x.com/Prolotario1/status/1811370175997845807

 

 

➡️Adam Mann: „VYHLÁSKUJI TO JEN JEDNOU, PRO TY, KTEŘÍ SE ZTRATILI A NEZAREGISTROVALI TY STOVKY INDICIÍ, KTERÉ JSEM VÁM DAL.

 

Tady jsme. Dávej pozor:

 

SLEDUJETE FILM

 

Mnoho z toho, co vidíte, je úplný nesmysl a falešný.

Je záměrně pobuřující upoutat vaši pozornost.

 

Bude pokračovat, dokud plně nedosáhne tohoto cíle.

 

👉Neexistuje žádné Bidenovo předsednictví.

Skutečný Biden byl za své zločiny dávno popraven, stejně jako Clinton.

 

👉Ne, ta žena ve fialovém včera nebyla Hillary Clintonová.

 

👉Vidíte herce. Někteří mají masky.

Proto se Biden opakovaně nazývá prezidentem masky.

 

👉To znamená, že v tomto filmu jsou ti dobří z týmu svobody.

 

Celé tyto volby byly podvodné, spolu s podvodnou inaugurací.

 

Falešné výkonné příkazy.

Falešná oválná pracovna.

To je všechno nesmysl.

 

👉VZBUDIT:

 

Armáda v současnosti ovládá naši zemi až do nových voleb za pár měsíců.

Byl podepsán zákon o povstání.

EO roku 2018 je v plném proudu.

Věci budou brzy veřejně odhaleny.

Snad se do té doby stihneš probudit, abys nedostal infarkt.

 

👉Opravdu se pokusili ukrást naše volby, ta část je skutečná.

Trump to věděl a dovolil, aby byli odhaleni a zúčastnění byli zatčeni. Představí blockchainový hlasovací systém odolný proti podvodům, který byl patentován již v srpnu 2020.

Přeskočil zkorumpované 9. obvodní soudy, protože také byly kompromitovány a šly na 100% FISA.

 

👉Toto je totální vojenská operace.

Cílem bylo nejprve zatknout a odstranit tyto podvodníky, než vůbec vyhrají volby.

Navíc Vatikán vlastnil zkorumpovanou DC Corporation a to už neplatí.

Brzy z toho bude ústavní republika, jak bylo původně zamýšleno.

Získáte lekci historie spolu se solidním porozuměním Ústavě.

 

👉Mnoho zkorumpovaných DC krys a hollywoodských pedofilů se dostalo do vězení a/nebo bylo popraveno za zločiny zrady, spiknutí.

Mnoho dalších se domáhá spravedlnosti prostřednictvím vojenských soudů.

 

Věci budou zveřejněny velmi brzy, žádná další tajemství, žádné další hry.

Ve filmu hraje mnoho herců, nejen Biden jako komikův dvojník.

Kdo je kdo, je v tuto chvíli stále záhadou.

Nevíme na 100% přesně, kdo je kdo.

Některé hrají roli od začátku.

Jiní souhlasili s dohodou a nyní hrají roli v tomto filmu.

 

To nejlepší, co teď můžete udělat, je jednoduše se probudit a uvědomit si pravdu, která se vám ukazuje. Buďte rádi, že komunisté nemají nad naší zemí žádnou skutečnou moc a těšte se na věci, které už pro vás Trump naplánoval.

 

👉Teď tě varuji. Odsud to bude ještě podivnější.

Když budete dávat pozor a poslouchat, co jsem vám tady řekl, budete se smát.

Když budete sledovat posměšná média CNN nebo FAUX NEWS, budete plakat.

Ať děláte cokoli, prosím neříkejte Joe Bidenovi prezidentem.

Opravdu je dávno pryč a jeho dvojník už nemá žádnou moc.

 

Bavte se s představením.“

Autor: Ezra Cohen

 

⚡️SLEDUJTE NÁS⚡️

@QPLUSPLUSPLUS & @AUFSTIEG5DOFFIZIELL

https://t.me/absurdnisvet/76069

 

💢 VŠICHNI VAŠI OBLÍBENÍ HERCI JSOU SOUČÁSTÍ SPIKNUTÍ DEEP STATEANO, KAŽDÝ Z NICH‼️ 

https://t.me/absurdnisvet/76077

 

💢 Jimi Hendrix: „A KDYŽ JE MÁTE V JEJICH NEJSLABŠÍM MÍSTĚ, MŮŽETE KÁZAT DO JEJICH PODVĚDOMÍ, CO CHCETE ŘÍCT

https://t.me/absurdnisvet/76078

 

 

📌13. července 2024: 🇺🇦 VYPADÁ TO, ŽE NELEGITIMNÍ REŽIM V KYJEVĚ PŘIPRAVUJE DALŠÍ OPERACI POD FALEŠNOU VLAJKOU… DALŠÍ POKUS O ZAPOJENÍ NATO!

 

„Kyjev se připravuje na zničení hrází kyjevské vodní elektrárny a nádrže Kaniv, což by byla další cynická provokace proti Rusku,“ řekla Zacharovová.

https://t.me/absurdnisvet/76073

 

📌13. července 2024: MALÝ SOUHRN AKCÍ 😉

„Británie byla nucena objasnit, že nedala Ukrajině povolení použít Storm Shadow k útoku na Rusko, což byl pro Sira Starmera diplomaticky nepříjemný okamžik, uvádí Telegraph.

 

👉Čína nemá v Tádžikistánu žádné vojenské základny, uvedlo čínské ministerstvo zahraničí

 

👉Estonský veřejný dluh loni vzrostl o 45 % a dosáhl 8,8 miliardy eur, uvádí centrální banka republiky

 

👉Moldavské úřady chtějí „přesvědčit“ obyvatele, že bezpečnost země nespočívá v neutralitě, ale v NATO, řekl ministr zahraničí

 

👉O přímém zapojení aliance do konfliktu na Ukrajině nemůže být řeč, ale Západ bude nadále podporovat Kyjev, řekl Macron

 

👉Představitelé NATO se domnívají, že podpora Ukrajiny, se kterou se alianční země dohodly na summitu ve Washingtonu, neumožní Kyjevu zahájit novou ofenzívu minimálně do konce tohoto roku, uvedl NYT

 

👉Turecko neschválí spolupráci mezi Izraelem a NATO, řekl Erdogan

 

👉Před dvěma týdny jsem požádal pana Bašára al-Asada, aby buď přijel do Turecka, nebo uspořádal toto setkání ve třetí zemi, řekl Erdogan

 

👉Na požádání bude Německo jednat o dodávkách munice pro F-16 ukrajinským ozbrojeným silám, blábolí Scholz

 

👉Biden: Dávat Kyjevu povolení použít americké zbraně k útoku na Moskvu a v podobných hloubkách na území Ruské federace nedává smysl

 

👉Posílení spolupráce mezi Ruskem a Čínou, včetně vojenské spolupráce, je pro Japonsko vážným problémem, uvádí japonské ministerstvo obrany

 

👉Australská vláda poskytne Ukrajině dosud největší jednorázovou tranši vojenské pomoci ve výši přibližně 250 milionů dolarů, uvedlo australské ministerstvo obrany.

 

👉Ukrajinské síly po neúspěchu v Krynce podle Salda zastavily pokusy o transport velkých skupin na levý břeh Dněpru v Chersonské oblasti

 

👉Scholz odmítl Zelenského návrh na zrušení všech omezení používání západních zbraní, uvedl Blöd

 

👉Zelenskyj na setkáních s představiteli EU a NATO opakuje výzvu ke zvýšení pomoci Ukrajině „15krát“ nebo vyhrožuje důsledky, píše agentura Reuters

 

👉Litva v budoucnu nevyšle ministry, ale náměstky ministrů na akce EU na znamení protestu proti Orbánově návštěvě Moskvy, uvádí TASS

 

👉Zkušenosti SMO ukázaly, že ruská jaderná doktrína obsahuje příliš obecné formulace, hlásí Rjabkov

 

👉Podle Axios se proti Bidenovi připravuje spiknutí, které ho má odstranit z volebního klání

 

👉Izrael a Hamas se dohodly na „rámci“ příměří v Gaze a pracují na podrobnostech, řekl Biden

 

👉Belousov a Austin spolu telefonovali, rozhovor se uskutečnil z iniciativy Ruské federace, hlásí ruské ministerstvo obrany

 

👉USA nedovolí Ukrajině používat rakety ATACMS pro „hluboké“ údery proti Rusku, ale to by se mohlo změnit, řekla zástupkyně tiskového tajemníka Pentagonu Sabrina Singhová.

 

👉Bundeswehr vyvinul tajný plán, který určuje akce vojenských a civilních orgánů v případě, že jednotky NATO budou muset být přemístěny na východní frontu aliance, uvádí Blöd.

https://t.me/absurdnisvet/76074

 

 

📌13. července 2024: BILD: Kdo jsou tito Bidenové?

Volební kampaň v USA 2024: Prezident Joe Biden na schůzkách, jako by se změnil

 

Zdroj BILD (https://www.bild.de/politik/ausland-und-internationales/us-wahlkampf-2024-praesident-joe-biden-auf-terminen-wie-ausgewechselt-6691c744515fa90d6c42fcd7)

 

Po obrovských chybách s Putinovým zhroucením a záměnou poslanců USA Prezident Joe Biden (81) vedl svou kampaň v boji proti vyzyvateli Donaldu Trumpovi (78) pokračuje bez odrazu. Navzdory klesající podpoře z jejich vlastních řad.

 

(https://www.bild.de/politik/ausland-und-internationales/erstmals-seit-monaten-biden-there-entscheidende-presse-conference-669018bb028bf47c5210c809)

 

https://www.bild.de/politik/leute/donald-trump/thema-donald-trump-alle-infos-80018378.bild.

 

V pátek, pouhých 24 hodin po svých chybách na konferenci NATO, odcestoval Biden do amerického státu Michigan. Namísto předvolební kampaně nastala „volební křeč“: Bidenův pokles byl jasně viditelný na menších schůzkách, včetně návštěvy restaurace:

 

Polykal slova a mluvil chraplavým hlasem. Biden opakovaně přerušoval své věty, když došlo na detaily a fakta. Když si všiml, že lidé kolem něj pomalu utichají, chtěl se ujistit: „Slibuji vám, jsem v pořádku…“

 

 

📌🌩⛈13. července 2024: Vážné škody po bouři zanechávají v Sarroux-Saint-Julien, Monestier-Port-Dieu a Thalamy. FRANCIE.

https://t.me/absurdnisvet/76082

🌨LOTYŠSKO: Silná bouře s větry o síle hurikánu zasáhla Bauska, 11. července   https://t.me/absurdnisvet/76083

🌨FRANCIE: Město Decazeville (Aveyron) tento čtvrtek večer smetla prudká bouře. Škody způsobily kroupy a silný déšť.

Ulice „jsou poseté listím a větvemi, silnice zaplavené,“ popisuje radnice. Udává více než 100 zásahů hasičů v oblasti.

Byla otevřena krizová jednotka.

https://t.me/absurdnisvet/76084

 

 

📌13. července 2024: VOLNÝbloG, Jana Černeková, Nocole James: HEŘMÁNEK-STARODÁVNÝ EGYPTSKÝ ČAJ, KTERÝ DOKÁŽE VYLÉČIT 100 NEDUHŮ:

 

👉Ve starých časech, kdy se bohové dle pověstí ještě mísili se smrtelníky a ne všechny byliny si byly rovny, měl heřmánek výsostné postavení a byl vyhrazen pro egyptské velmože.

 

Nebyla to jen tak lecjaká květinová cetka, ale údajně skutečná oběť samotného boha Slunce Ra, která se zavěšovala na mumie i do chrámů.

 

Tato úcta však není jen egyptskou zvláštností. Také Anglosasové měli pro skromnou květinu slabost a zařadili ji do první ligy posvátných bylin hned vedle tak slavných kolegů, jako jsou fenykl a kopřiva.

 

Popíjeli heřmánkový odvar, aby zahnali zlé duchy a dopřáli duši odpočinek.

 

Heřmánek se může pochlubit závratnou škálou použití, bezpochyby řeší vše od nespavosti až po kurděje. Je jako švýcarský armádní nůž ve světě rostlin.

 

Dokonce i zahradníci šeptají svým vadnoucím kapradinám tajemství nad hrnkem heřmánkového čaje, což možná vysvětluje bujnou krásu trávníků Buckinghamského paláce.

 

Hlavní roli v této botanické řadě hrají dvě odrůdy: oblíbený heřmánek pravý (Matricaria chamomilla) a jeho nepravý příbuzný rmenec sličný (Chamaemelum nobile).

 

Ať už ve formě čajů, kapslí nebo mastí, heřmánek stále zklidňuje masy a dokazuje, že některé legendy prostě neodcházejí do důchodu.

 

Je to botanický všeuměl

Člověk by si mohl myslet, že heřmánek, tato nenápadná kytka, sloužil jako středověký lékař, vzhledem ke svému bohatému seznamu léčivých účinků.

 

Po staletí řešil tento botanický všeuměl celou plejádu onemocnění, od banálních až po mučivé – dnu, zánět sedacího nervu, věčně pichlavé ekzémy, nemluvě o každodenních problémech s vředy a hemeroidy.

 

Životopis této květiny se opravdu podobá spíše lékařské encyklopedii než profilu rostliny.

 

Oční infekce, gastrointestinální problémy a skvrny po neštovicích mohou těžit z heřmánku

Zevně je to všelék sám o sobě, který se hodí na všechno od zklidnění ušních infekcí až po nepříjemné opruzeniny.

 

Dokonce zasahuje i do kosmetické oblasti, kde se stará o popraskané bradavky a nepříjemné skvrny po planých neštovicích.

 

Heřmánek se neštítí ani očních infekcí nebo zánětů v nose.

 

Nepřehlédněme ani jeho roli při zklidňování žaludečních a střevních potíží – nadýmání, nevolnosti a nevolnosti při nevolnosti z pohybu.

 

Toto květinové sedativum umí uklidnit mysl a zahnat noční můry i nespavost.

 

A pro nejmenší je prakticky chůvou, která se s babičkovským citem postará o koliku, krupobití a dětské horečky.

 

Heřmánek může pomáhat dokonce i při osteoporóze

Dokonce se hodí i k péči o kosti. Uprostřed arény osteoporózy vrhá své lístky do ringu a pobízí osteoblastické buňky k akci.

 

Působí antiestrogenně, možná naznačuje, že má co do činění s estrogenními receptory. Ačkoli na jeho plný klinický debut si ještě musíme počkat.

 

Přes všechny své schopnosti však heřmánek není pro každého. Několik vyvolených by se při jeho doteku mohlo přistihnout, že kýchají a sípají. A to zejména ty ubohé duše, které se již nyní vyhýbají ambrózii nebo zlořečí chryzantémám.

 

https://volnyblog.news/hermanek-starodavny-egyptsky-caj-ktery-dokaze-vylecit-100-neduhu/

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Michael Svatoš: Šok! CIA už 24 hodin zuřivě bubnuje na poplach!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

13.7.2024

Šok! CIA už 24 hodin zuřivě bubnuje na poplach! Rusko-čínská aliance včera dokonale zesměšnila celý Západ a spustila první výrobní linku na fotonické čipy na světě! Kvantová aliance NATO se přitom dostala do vleku neziskovek, a místo výzkumu a výroby nových čipů se chystá raději zavádět Novou Cenzuru!

Perlička na úvod: Tento obrovský výbuch na Ukrajině (video zde), který česká média mylně připisovala ruské bombě FAB 3000, podle včera zveřejněných výsledků vyšetřování ukrajinské branné moci způsobila pouze detonace ruské bomby o poloviční váze FAB 1500. Zdá se tak, že skutečné zemětřesné bomby Ukrajince teprve čekají. A jak budou jejich výbuchy zničující, si už teď můžete představit z výbuchu bomby poloviční. Či má náhlé odhalení pachatele tohoto výbuchu nějakou spojitost s hádkami o pachateli výbuchu, který zničil kyjevskou dětskou nemocnici, není vyloučeno, a znamenalo by, že je třeba v očích veřejnosti snížit množství trhaviny, které je nutné, aby výbuchem dokázalo provést devastace podobného rozsahu. Možná také bomby o váze 3000kg vyvolaly v ukrajinské armádě takovou demoralizaci, že bylo třeba jejich používání Rusy vyvrátit. A nebo opravdu stačí jen jedna bomba FAB 1500, aby zničila celou nemocnici v Charkovské oblasti, obdobně jako ji jedna ruská raketa s náloží 400 kg měla zničit v Kyjevě.

Je tomu sotva pár dní, co se vládce ČR Fiala v médiích pyšnil, že Američané za naše státní miliardy vybudují na Moravě nějakou výrobní linku na staré pra-čipy, a Česko se tak rázem stane technologickou velmocí a moderní ekonomikou. A už se zdá být jasné, že proklamovaná strategie Západu odříznout Čínu a Rusko od jeho technologií a přesunout výrobu čipů a moderní elektroniky na Západ a udržet si tak technologickou převahu a díky ní obě stoupající velmoci srazit na kolena, narazila na kámen, a zkrachovala. Včera organizace založená CIA na podrývání Ruska a Číny spustila na poplach! Čína splnila nařízení svého nejvyššího náčelníka Xi, a podle harmonogramu spustila první výrobní linku na optické čipy na světě! Optický čip má být 1000 krát výkonnější než současné nejmodernější elektronické čipy, a přitom spotřebovává jen 1/20 elektrické energie, nepřehřívá se, a nepotřebuje jako kvantové čipy super mrazivé prostředí. Je tak podle všeho branou do nejprudšího rozvoje elektroniky, který kdy na světě nastal. A který podle všeho nastane v alianci BRICS, a ne v alianci NATO-G7-Ukr. (Velmi podrobná zpráva o čínském technologickém pokroku v optoelektronice vydaná včera v angličtině s odkazy na primární čínské zdroje zde.)

 

Celý článek si můžete přečíst zde:

https://www.infokuryr.cz/n/2024/07/13/michael-svatos-sok-cia-uz-24-hodin-zurive-bubnuje-na-poplach/

 

ZDROJ:

https://www.infokuryr.cz/n/2024/07/13/michael-svatos-sok-cia-uz-24-hodin-zurive-bubnuje-na-poplach/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

V Kanadě otevírají hmyzí farmu, na které se bude vyrábět krmivo pro hospodářská zvířata

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

12.7.2024

Už nejen člověk, ale také hospodářská zvířata, která jsou ve skutečnosti býložravá, mají být údajně krmena namísto tradičním krmivem hmyzem. I zde je samozřejmě důvodem ona „udržitelnost,“ kterou se neustále klimaalarmisté ohání.

Hmyz se tedy má zřejmě podle globalistů stát podstatnou součástí jídelníčku nejen lidí, ale také zvířat – a to jak masožravců či všežravců, tak býložravců.

Hmyzí farma, která se snaží vytvořit „udržitelné“ krmivo pro dobytek, má být tento měsíc  otevřena ve městě Saskatoon v Saskatchewanu.  

Na 18. červenec oznámila NRGene Canada, zemědělská technologická firma, otevření svého North American Insect Center (Severoamerické hmyzí centrum), které se zaměří na použití hmyzích proteinů k výrobě krmiva z černých mušek pro hospodářská zvířata.

„NRGene Canada, kanadská pobočka NRGene, hrdě oznamuje otevření North American Insect Center (NAIC),“ uvedla společnost v tiskové zprávě z 30. června. 

„Toto výzkumné centrum pro kolaborativní inovace bylo založeno společně se švýcarskou technologickou skupinou Bühler, což znamená významný milník v rozvoji produkce hmyzích proteinů v Severní Americe,“ pokračuje. 

Podle pozdější tiskové zprávy je hmyz ideální pro krmení hospodářských zvířat, protože mouchy dokážou „přeměnit potraviny a zemědělský odpad na vysoce kvalitní bílkoviny, olej a hnojivo rekordní rychlostí“. 

 

Celý článek si můžete přečíst zde:

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/v-kanade-oteviraji-hmyzi-farmu-na-ktere-se-bude-vyrabet-krmivo-pro-hospodarska-zvirata/

 

ZDROJ:

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/v-kanade-oteviraji-hmyzi-farmu-na-ktere-se-bude-vyrabet-krmivo-pro-hospodarska-zvirata/

 

Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

Heřmánek-starodávný egyptský čaj, který dokáže vyléčit 100 neduhů.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

Nicole James

11. 7. 2024

Ve starých časech, kdy se bohové dle pověstí ještě mísili se smrtelníky a ne všechny byliny si byly rovny, měl heřmánek výsostné postavení a byl vyhrazen pro egyptské velmože.

Nebyla to jen tak lecjaká květinová cetka, ale údajně skutečná oběť samotného boha Slunce Ra, která se zavěšovala na mumie i do chrámů.

Tato úcta však není jen egyptskou zvláštností. Také Anglosasové měli pro skromnou květinu slabost a zařadili ji do první ligy posvátných bylin hned vedle tak slavných kolegů, jako jsou fenykl a kopřiva.

Popíjeli heřmánkový odvar, aby zahnali zlé duchy a dopřáli duši odpočinek.

Heřmánek se může pochlubit závratnou škálou použití, bezpochyby řeší vše od nespavosti až po kurděje. Je jako švýcarský armádní nůž ve světě rostlin.

Dokonce i zahradníci šeptají svým vadnoucím kapradinám tajemství nad hrnkem heřmánkového čaje, což možná vysvětluje bujnou krásu trávníků Buckinghamského paláce.

Hlavní roli v této botanické řadě hrají dvě odrůdy: oblíbený heřmánek pravý (Matricaria chamomilla) a jeho nepravý příbuzný rmenec sličný (Chamaemelum nobile).

Ať už ve formě čajů, kapslí nebo mastí, heřmánek stále zklidňuje masy a dokazuje, že některé legendy prostě neodcházejí do důchodu.

Je to botanický všeuměl

Člověk by si mohl myslet, že heřmánek, tato nenápadná kytka, sloužil jako středověký lékař, vzhledem ke svému bohatému seznamu léčivých účinků.

Po staletí řešil tento botanický všeuměl celou plejádu onemocnění, od banálních až po mučivé – dnu, zánět sedacího nervu, věčně pichlavé ekzémy, nemluvě o každodenních problémech s vředy a hemeroidy.

Životopis této květiny se opravdu podobá spíše lékařské encyklopedii než profilu rostliny.

Oční infekce, gastrointestinální problémy a skvrny po neštovicích mohou těžit z heřmánku

Zevně je to všelék sám o sobě, který se hodí na všechno od zklidnění ušních infekcí až po nepříjemné opruzeniny.

Dokonce zasahuje i do kosmetické oblasti, kde se stará o popraskané bradavky a nepříjemné skvrny po planých neštovicích.

Heřmánek se neštítí ani očních infekcí nebo zánětů v nose.

Nepřehlédněme ani jeho roli při zklidňování žaludečních a střevních potíží – nadýmání, nevolnosti a nevolnosti při nevolnosti z pohybu.

Toto květinové sedativum umí uklidnit mysl a zahnat noční můry i nespavost.

A pro nejmenší je prakticky chůvou, která se s babičkovským citem postará o koliku, krupobití a dětské horečky.

Heřmánek může pomáhat dokonce i při osteoporóze

Dokonce se hodí i k péči o kosti. Uprostřed arény osteoporózy vrhá své lístky do ringu a pobízí osteoblastické buňky k akci.

Působí antiestrogenně, možná naznačuje, že má co do činění s estrogenními receptory. Ačkoli na jeho plný klinický debut si ještě musíme počkat.

Přes všechny své schopnosti však heřmánek není pro každého. Několik vyvolených by se při jeho doteku mohlo přistihnout, že kýchají a sípají. A to zejména ty ubohé duše, které se již nyní vyhýbají ambrózii nebo zlořečí chryzantémám.

ete

 

Heřmánek se může pochlubit závratnou škálou použití, bezpochyby řeší vše od nespavosti až po kurděje. (givagaphotos, jonnysek,/Epoch Times)

 

ZDROJ:

https://www.epochtimes.cz/2024/07/11/starodavny-egyptsky-caj-ktery-dokaze-vylecit-100-neduhu/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0RqbOYG5JscXzIRemxBSRwUsbvD_7xxQrC25-Yd5gfCYbBwHoDy-BHaLQ_aem_Q9jW6-lwmqV76Wzj5SOXrw

 

Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

13.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ Nastala doba, kdy se naplnila slova geniálního spisovatele, nadaného předvídavostí: „Jednou dosáhne tolerance takové úrovně, že bude inteligentním lidem zakázáno přemýšlet, aby se hlupáci neurazili.“   Fjodor Michajlovič Dostojevskij

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12. července 2024, VOLNÝbloG, Luboš, Volný: NATO CHCE ROZMÍSTIT JADERNÉ ZBRANĚ DO KAŽDÉ ČLENSKÉ ZEMĚ:

 

Tady jsme! Putin vydal jaderné varování NATO | Redigováno s Natali a Claytonem Morrisem…

 

NATO hraje válečné hry s jadernou válkou s Ruskem a Čínou. Ale prodávají nám to jako mírový krok. Který blázen by tomu věřil? NATO rozmístí jaderné zbraně do všech členských států, říkají, „dokud budou jaderné zbraně existovat“. To je důkaz, že jsou to všichni váleční šílenci, Bůh nám pomáhej.

 

Toto se usnesli jako rezoluci na Summitu k 75. výročí založení NATO

ZDROJ: Redacted

https://rumble.com/v56kx90-here-we-go-putin-issues…

 

 

📌🧫12. července 2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková: IVERMECTIN JE PROTIRAKOVINNÝ, ANTIVIROVÝ, ANTIPARAZITÁRNÍ A NYNÍ NEUROPROTEKTIVNÍ:

 

RHODY WILSON

 

Ivermektin nemusí být jen antiparazitární, protirakovinný a antivirový lék, který známe, ale může mít řadu dalších neuroprotektivních výhod pro lidstvo v době, kdy všichni můžeme být vystaveni neurotoxinům – některé zdánlivé jako vakcíny a jiné neviditelné jako elektromagnetické frekvence („EMF“).

 

Ivermektin pro Parkinsonovu chorobu – RS, mrtvice, chronická bolest, úzkost, deprese a schizofrenie? Modulováno přes P2X4 Receptory

 

Autor: Dr. Justus R. Hope

 

👉Všichni bychom měli vědět, že ivermektin je účinný nejen proti říční slepotě, ale může být znovu použit proti  mnoha různým typům rakoviny,  dokonce i proti metastatickému onemocnění.

 

👉Během pandemie v roce 2020  zachránil ivermektin mnoho životů po celém světě, a to nejen na jednotce intenzivní péče.  Ivermektin byl také používán k léčbě pacientů s covidem a dlouhotrvajícím onemocněním, a to významnými lékaři, jako je Dr. Pierre Kory. Někteří lidé, jako vy, skutečně užívají ivermektin týdně pro jeho ochranné nebo preventivní účinky.

 

Když vezmete v úvahu široké spektrum jeho protichorobní aktivity v kombinaci s jeho rozsáhlým bezpečnostním profilem, proč ne?

Ivermektin je nejen antiparazitický, ale je i antivirový, antibakteriální a protirakovinný. Ale dnes víme, že je toho víc a mnohem víc.

 

👉Dr. William Makis nedávno psal o tom, jak má ivermektin vlastnosti při podpoře remyelinizace u demyelinizačních onemocnění, jako je roztroušená skleróza . Již dlouho je však známo, že ivermektin  má potenciální účinnost proti poruchám motorických neuronů, jako je ALS nebo Lou Gehrigova choroba.

 

👉Ivermectin ukázal tak velký slib proti ALS,  patentová přihláška byla podána belgickými vědci v roce 2007.

„Použití ivermektinu a jeho derivátů k léčbě amyotrofické laterální sklerózy“ (publikace č.: WO/2008/034202A3), k pokrytí použití ivermektinu a analogů, k prevenci, zpomalení a zlepšení onemocnění motorických neuronů, jako je amyotrofická laterální skleróza a s ní spojená degenerace motorických neuronů.

 

Objevují se důkazy, že ivermektin může být účinný nejen proti ALS, ale i proti řadě neurologických poruch včetně parkinsonismu, onemocnění, které mnozí spojují s injekcemi mRNA.

 

 

Ivermektin uplatňuje většinu svých neuroprotektivních účinků  modulací P2X4 .

👉„Vzhledem k tomu, že ivermektin působí na receptory P2X4, má potenciál s ohledem na prevenci poruch souvisejících s alkoholem a také pro onemocnění motorických neuronů.“

 

👉Kromě toho ivermektin obrací účinek alkoholu na P2X4 a má  potenciál snižovat touhu po alkoholických nápojích a jejich konzumaci u osob trpících poruchou užívání návykových látek.

 

NICMÉNĚ ZPĚT K NEUROPROTEKCI.

 

👉 „Ivermectin (IVM), pozitivní modulátor P2X4Rs, zvýšené motorické chování vyvolané levodopou (L-DOPA). IVM tedy zvyšuje uvolňování dopaminu ze striata prostřednictvím zvýšené cholinergní aktivity na dopaminových zakončeních.“

 

👉Pokud je neuroprotektivní a roste důkazy, že ano, a lidstvo je každý den bombardováno různými toxiny a  elektromagnetickými frekvencemi, které ohrožují náš nervový systém,  možná je důvod považovat ivermektin za neuroprotektivní předělaný lék hodný použití v této nebezpečné době naší historie.

 

Zdá se, že hlavním mechanismem účinku ivermektinu v neuroprotekci je jeho  stabilizace receptorů P2X4.

 

„Ivermektin je pozitivní alosterický modulátor P2X4, který stabilizuje tuto podjednotku v otevřeném stavu, což následně může také bránit internalizaci P2X4.”

 

PROČ JE STABILIZACE P2X4 TAK DŮLEŽITÁ?

 

👉Protože nadměrná exprese P2X4 není pouze hnacím motorem onemocnění ALS a parkinsonismu, hraje klíčovou roli u mnoha dalších onemocnění, včetně roztroušené sklerózy, Alzheimerovy choroby, chronické neuropatické bolesti, migrény, epilepsie, poruchy užívání alkoholu, deprese, bipolární poruchy, schizofrenie a úzkosti.

 

Nebo, abych to řekl více technicky,  tato studie vysvětluje patologickou roli P2X4:

👉 „U různých patologických stavů, jako je trauma, ischemie, chronická bolest, neurodegenerativní procesy a několik neuropsychiatrických poruch, byla hlášena de novo exprese P2X4 a/nebo zvýšení hustoty buněčného povrchu P2X4 v mikrogliích a/nebo neuronech, což naznačuje možné klíčové a mnohočetné role neuronových a mikrogliálních P2X4 receptorů při vzniku a/nebo udržování těchto patologií. Změny v intracelulární expresi P2X4 mohou mít také důležité důsledky v patofyziologickém kontextu.

 

NÁSLEDUJÍCÍ STUDIE O ÚČINKU ALOSTERICKÝCH MODULÁTORŮ NA P2X4 – JAKO JE IVERMEKTIN – ZDŮRAZNILA JEHO POTENCIÁLNÍ ÚČINNOST V NEUROPROTEKCI.

 

„Společně se zdá, že existují dobré důkazy, že pozitivní alosterická modulace receptorů P2X2, P2X4 a P2X7  může býtterapeutický přínos u řady různých stavů shrnutých v Obrázek 2.

Je také jasné, že mohou existovat endogenní molekuly, zejména v centrálním nervovém systému, které by mohly působit jako pozitivní modulátory pro posílení účinku fyziologického agonisty ATP (např. neurosteroidy na P2X2 a P2X4).

 

👉Ivermektin nemusí být jen antiparazitární, protirakovinný a antivirový lék, který známe, ale může mít řadu dalších neuroprotektivních výhod pro lidstvo v době, kdy všichni můžeme být vystaveni neurotoxinům – některé zjevné a jiné neviditelné jako EMP.

 

O AUTOROVI:

 

Justus R. Hope je spisovatelský pseudonym pro lékařského profesionála a autora, který rozsáhle psal o tématech medicíny, zdraví a nemocí. Vystudoval summa cum laude z Wabash College a lékařský titul získal na Baylor College of Medicine. Absolvoval také pobyt v oboru fyzikální lékařství a rehabilitace na Irvine Medical Center na Kalifornské univerzitě. Více než 35 let praktikuje medicínu a má soukromou praxi v severní Kalifornii.

 

Dr. Hope napsal několik knih, včetně‚ Ivermectin for the World‚ Surviving Cancer, Covid-19 a Disease: The Repurposed Drug Revolution‚ a  Ivermectin for Freedom. Jeho práce se zaměřuje na použití přeměněných léků k léčbě různých nemocí, včetně rakoviny a covid-19.

 

https://volnyblog.news/ivermectin-je-protirakovinny-antivirovy-antiparazitarni-a-nyni-neuroprotektivni/

 

 

 

📌🎚️12. července 2024: V BÁDENSKU-WÜRTTEMBERSKU/SCHWARZWALD-HORY… BYLA NALEZENA DVĚ MUŽSKÁ TĚLA. Oba muži pocházeli z Litvy a donedávna žili v blízkosti naleziště. Policie je zmatená.

 

V Bádensku-Württembersku byla nalezena dvě mužská těla. Oba muži pocházeli z Litvy a až donedávna žili v blízkosti místa nálezu. Policie tají.

 

Dvě úmrtí otřásla obcí Lahr v Bádensku-Württembersku. Policie potvrdila, že ve čtvrtek v poledne bylo nalezeno neživé tělo 38letého muže. Místo nálezu bylo v potoce. První poznatky naznačují, že tělo tam muselo ležet již delší dobu, informuje portál Baden Online a policie. Zásahové jednotky hasičů tělo vyprostily.

 

Zesnulý byl oficiálně nahlášen jako pohřešovaný od začátku července. Jeho totožnost se podařilo zjistit pomocí nalezených dokladů totožnosti. Jednalo se o 38letého Litevce, který žil v blízkosti místa nálezu až do konce června.

 

SOUVISLOST S DŘÍVĚJŠÍM ÚMRTÍM?

Teprve před týdnem bylo objeveno další mužské tělo. Ten se nacházel na louce ve stejné oblasti, kde byl nalezen osmatřicetiletý muž. Zemřelý byl 57letý Litevec, který v této oblasti žil až donedávna.

 

Předtím museli oba muži opustit své byty, které jim poskytl jejich zaměstnavatel, kvůli pracovním problémům. Na louce poblíž místa nálezu konzumovali alkohol, sdělila policie.

 

https://www.t-online.de/nachrichten/panorama/menschen-schicksale/id_100447480/lahr-schwarzwald-raetsel-um-zwei-leichen-von-litauern-obduktion.html

 

 

📌12. července 2024: EVROPSKÁ KOMISE NABÍDLA NEZÁKONNOU TAJNOU DOHODU: POKUD BUDEME TIŠE CENZUROVAT ŘEČ, ANIŽ BYCHOM TO KOMUKOLI ŘEKLI, NEUDĚLILI BY NÁM ŽÁDNOU POKUTU.

 

Ostatní platformy tuto dohodu přijaly.

X ne.                                                                                                                                                                                                                                        https://x.com/elonmusk/status/1811783320839008381?t=Qy_ZPv1B00JlEoekQE5AyQ&s=19

 

 

📌12. července 2024: 😂🤡 VSIMNETE SI VLAJEK, ZADNE ZLATE TRASNE/LEMOVANI A ZLATE SPICE. TOHLE NEJSOU VLAJKY URADUJICIHO PREZIDENTA USA!

https://t.me/absurdnisvet/76058

 

 

📌12. července 2024: Whistleblower Bidenovy administrativy: MILIARDOVÉ PROSTŘEDKY DAŇOVÝCH POPLATNÍKŮ NA OBCHODOVÁNÍ S DĚTMI:

 

„To, co jsem objevil, bylo hrozné: Děti byly obchodovány s miliardami peněz daňových poplatníků od dodavatele, který nezkontroloval sponzory a nezacházel s nimi bezpečně, se spoluprací vládních úředníků. Deborah White, federální zaměstnankyně přidělená Úřadu pro přesídlení uprchlíků (ORR) Ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb (DHS), řekla republikánům na panelové diskusi, kterou pořádali senátoři Chuck Grassley (R-Iowa), Bill Cassidy (R-Minnesota). a Ron Johnson (Wisconsin) byla spoluorganizována. Chuck Grassley (R-Iowa), Bill Cassidy (R-La.) a Ron Johnson (R-Wis.).

 

Během panelové diskuse senátorům sdělila, že miliardy peněz daňových poplatníků jsou určeny na obchodování s dětmi na jižní hranici a že vládní úředníci jsou spoluvinni.

 

V červnu 2021 Whiteová, která pracovala pro Úřad pro přesídlení, poprvé zjistila, že nezletilí byli pašováni přes hranice. Poté, co to nahlásila, byly děti nadále posílány na nebezpečná místa, uvedla informátorka.

 

Děti byly mimo jiné posílány na adresy, kde se nacházely opuštěné domy. V některých případech se ukázalo, že adresa vůbec neexistovala. V Michiganu poslali dítě na otevřené pole. White volala 911 poté, co slyšela někoho volat o pomoc, ale bez úspěchu. Dítě tam bylo posláno.

 

Když vyjádřila své obavy, bylo jí řečeno, aby držela jazyk za zuby.

 

Šestnáctiletá dívka z Guatemaly byla oslovena mužem, který tvrdil, že je její starší bratr. Nevhodným způsobem se jí dotkl, dívka se zdála být pod vlivem drog a jeho příspěvky na sociálních sítích jasně ukázaly, že „byla na prodej“. Starší bratr měl také účty, na kterých publikoval dětskou pornografii.

 

Méně než 10 procent dětí zadržených na hranicích je navráceno svým rodičům. „To postrádá logiku a je to nelidské,“ říká Shevaun Harris, další informátor.

 

White viděl mnoho dětí, mluvil s nimi a řekl: To mě bude pronásledovat po zbytek života.“

 

https://uncutnews.ch/whistleblower-der-biden-administration-milliarden-steuergelder-fuer-kinderhandel/

 

 

📌12. července 2024: Whistleblower Bidenovy administrativy, Viktor Nava: DEBORAH WHITE, FEDERÁLNÍ ZAMĚSTNANKYNĚ PŘIDĚLENÁ ÚŘADU PRO PŘESÍDLENÍ UPRCHLÍKŮ (ORR) MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (DHS), ŘEKLA REPUBLIKÁNŮM NA PANELOVÉ DISKUSI, KTEROU POŘÁDALI SENÁTOŘI CHUCK GRASSLEY (R-IOWA), BILL CASSIDY (R-MINNESOTA). A RON JOHNSON (WISCONSIN) BYLA SPOLUORGANIZOVÁNA. CHUCK GRASSLEY (R-IOWA), BILL CASSIDY (R-LA.) A RON JOHNSON (R-WIS.).    

 

Úřad pro znovu usídlování uprchlíků Bidenovy administrativy neprověřil sponzory odpovědné za péči o děti bez doprovodu zadržené při překročení hranic, sdělili v úterý oznamovatelé senátorům a popsali několik případů zjevného obchodování s lidmi, které se týkaly nezletilých a jejich sponzorů.

 

„To, co jsem objevil, bylo děsivé: děti byly obchodovány s miliardami dolarů daňových poplatníků dodavatelem, který nedokázal bezpečně prověřit sponzory a zpracovat děti, přičemž se na tom podíleli vládní úředníci,“ řekla Republikánům během přesídlení Deborah Whiteová, federální zaměstnankyně ministerstva zdravotnictví a lidských služeb ORR. kulatý stůl spolupořádaný Sens. Chuck Grassley (R-Iowa), Bill Cassidy (R-La.) a Ron Johnson (R-Wis.).

 

Whiteová prozradila, že ona a její kolegyně Tara Rodasová poprvé objevily případ obchodování s nezletilými, kteří překročili hranice v červnu 2021, ale i poté, co to nahlásily, „děti byly nadále posílány na nebezpečná místa s neoprávněně prověřenými sponzory. ”

 

„Děti byly posílány na adresy, které byly opuštěnými domy nebo v některých případech neexistovaly,“ řekl White. „V Michiganu poslali dítě na otevřené pole, a to i poté, co jsme nahlásili, že voláme na tísňovou linku poté, co jsme slyšeli někoho křičet o pomoc, ale dítě bylo stále posláno. ”

 

„Když jsem upozorňoval na selhání dodavatele a žádal o nahlédnutí do smlouvy, bylo mi řečeno: ‚Smlouvu nedostanete a už o ni nepožádejte. „Vzala jsem tedy na sebe, že vytvořím školení pro zprávy o významných incidentech sexuálního zneužívání a pro ochabování obchodování s lidmi, abych vybavila manažery případů,“ dodala.

 

https://nypost.com/2024/07/09/us-news/biden-admin-whistleblowers-claim-billions-of-taxpayer-dollars-used-by-contractor-to-traffic-children-on-border/

 

 

📌12. července 2024: SKUTEČNÝ VICEPREZIDENT ZA OBAMY (2009-2017) BYL ZA SVÉ ZLOČINY DÁVNO POPRAVEN.

…všichni už dávno vědí, že tento ospalý Joe Biden není ten, kdo vede Ameriku.😋

 

V tomto filmu hraje spousta herců, nejen Biden jako komediantský dvojník.

 

Celé tyto minulé volby byly falešné spolu s falešnou inaugurací.😇

 

Tyto věci a mnohem více budou zveřejněny velmi brzy…už žádné „hry“.

Od Henninga Riedigera

 

(https://www.facebook.com/share/p/2NAVRGV13duJqYoy/)

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN POSTUPUJE „BALISTICKY“ PROTI UKRAJINĚ; ZAÚTOČÍ RUSKO NA JEJÍ OPEVNĚNÍ S TISÍCI NOVÝCH VOJÁKŮ?

 

https://youtu.be/oaXoXQRD7BU?si=JiucF3g5w4MPXDKc

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: MELONIOVÉ „ZAKOULENÍ“ OČIMA UPOUTALO POZORNOST NA SUMMITU NATO; BIDENŮV POZDNÍ PŘÍJEZD VELMI IRITOVAL ITALSKOU PŘEDSEDKYNI VLÁDY A FINSKÉHO PREZIDENTA

 

https://youtu.be/Eqc76p7qZzo?si=4-exbBVXhZkGjXQb

 

 

📌🐍🐍📢🔝🔝🔝12. července 2024, Dr. Andrew Kaufman: TENTO PŘÍBĚH DVOU HADŮ, JE O TOM, JAK JE MEDICÍNA V USA A NAKONEC V CELÉM SVĚTĚ BYLA ROZVRÁCENÁ DO FORMY OBCHODNÍHO PODNIKÁNÍ S HLAVNÍM CÍLEM VYTVÁŘENÍ A UDRŽOVÁNÍ NEMOCÍ V CELÉ POPULACI ZA ÚČELEM ZISKU!

 

  1. 🐍 Andrew Carnegie
  2. 🐍 John D. Rockefeller

 

Bylo nám zabráněno plně rozvinout náš potencionál rozumu, naši intuici, což je naše pravá podstata. Zvířecího člověka lze domestikovat a ovládat.…

 

https://www.facebook.com/100064131125142/videos/465998036177194

 

 

📌12. července 2024, 17:57: FALCONU-9 SE NEPODAŘILO VYNÉST NA OBĚŽNOU DRÁHU DALŠÍ VÁRKU SATELITŮ STARLINK:

 

Při vypouštění dalších 20 satelitů Starlink Elona Muska do vesmíru došlo k vážnému selhání: kvůli technickým problémům s nosnou raketou Falcon-9 nebylo možné satelity dostat na požadovanou oběžnou dráhu.

 

Při vypouštění nové várky telekomunikačních satelitů Starlink přestal s předstihem fungovat motor druhého stupně rakety Falcon-9. V důsledku toho byly satelity pod vypočítanou oběžnou dráhou, uvedl zakladatel SpaceX Elon Musk na sociální síti X.

 

Komunikace byla navázána pouze z 5 z 20 satelitů vyslaných do vesmíru. SpaceX se pokusí vynést satelity na požadovanou oběžnou dráhu pomocí iontových motorů, ale úspěch je nepravděpodobný, připustil Musk. Poznamenal, že „s největší pravděpodobností to nebude fungovat“.

 

Celkem SpaceX letos uskutečnilo již 69 startů, vážná porucha s raketou Falcon-9 nastala pouze jednou – v červnu 2015.

 

Raketa Falcon-9 byla použita k vyslání 13 pilotovaných misí na ISS. Incident zpochybňuje schopnost SpaceX vysílat v budoucnu posádky do vesmíru, píše portál Space.com.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4044644

 

 

📌12. července 2024, 6:53: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY ZA TÝDEN V ZÓNĚ NVO ASI 14 TISÍC VOJÁKŮ:

 

Za poslední týden ztratily ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) v zóně speciální vojenské operace asi 14 tisíc vojáků, uvádí se v denní zprávě ruského ministerstva obrany.

 

Jednotky skupiny ruských vojsk „Sever“ během týdne odrazily 26 nepřátelských protiútoků – ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 1 800 lidí. Síly Jižní skupiny sil zničily za týden až 4 380 ukrajinských vojáků, odrazily 6 protiútoků.

 

Skupina „Západ“ zlepšila své taktické postavení, během týdne odrazila tři nepřátelské protiútoky, její ztráty v zóně uskupení činily 3 440 vojáků. Akce Východní skupiny během týdne odrazily devět protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny, nepřítel ztratil až 980 vojáků.

Ukrajinské ztráty v zóně uskupení „Střed“ ruských ozbrojených sil činily až 2 785 vojáků, bylo odraženo 38 protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny, v zóně uskupení „Dněpr“ – až 685 osob.

 

Celkem podle ruského ministerstva obrany ukrajinská strana za týden ztratila asi 14 tisíc vojáků. 22 lidí se vzdalo.

 

Kromě toho letectvo a drony, raketové síly a dělostřelectvo ruských ozbrojených sil zničily za týden sedm odpalovacích zařízení M142 HIMARS vyrobených Spojenými státy a operátory, kteří je obsluhovali. Ministerstvo také oznámilo porážku čtyř odpalovacích zařízení s radarem protivzdušné obrany S-300PS, tří odpalovacích zařízení s radarem protivzdušné obrany HAWK americké výroby a dvou odpalovacích zařízení s radarem protivzdušné obrany Patriot, rovněž vyráběných ve Spojených státech.

 

V období od 29. června do 5. července bylo v zóně speciální vojenské operace ozbrojených sil RF zničeno více než 13,5 tisíce vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4044546

 

 

📌12. července 2024, 17:41, Bild: NĚMECKO PŘIPRAVILO TAJNÝ PLÁN NA PŘESUN VOJSK NATO NA VÝCHOD:

 

Německé ozbrojené síly vypracovaly tajný plán, který reguluje akce vojenských a civilních úřadů v případě přesunu vojsk NATO na východní frontu aliance.

 

Plán, o kterém informoval deník Bild, se nazývá Operační plán Německa (OPLAN DEU) a překládá se jako „Operační plán v Německu. Podle publikace dokument zajišťuje pevnost a stabilitu bojeschopné obranné architektury.

 

Jak vyplývá z plánu, v případě války se Německo stane „uzlovým bodem“ NATO v Evropě a veškerá infrastruktura, včetně civilistů, bude podřízena vojenským cílům. Zástupce německého ministerstva vnitra novinám vysvětlil, že mnoho ulic a silnic měst, stejně jako přístavní infrastruktura země, budou použity k přesunu stovek tisíc vojáků aliance a jejich zásobování.

 

Mezi úkoly bude patřit i výstavba táborů pro válečné zajatce, což publikaci potvrdil zaměstnanec Bundeswehru. Plán také podrobně popisuje problematiku civilní obrany a opatření na ochranu civilního obyvatelstva.

 

Plán podle publikace také zmiňuje některé důležité dopravní uzly a trasy, které by se mohly stát cílem potenciálních útoků. Jako taková trasa se nazývá zejména dálnice A2. Časopis Der Spiegel, který také hovořil o přítomnosti takového plánu v Německu, označuje dálnici A2 za hlavní trasu pro přesun vojsk NATO. V tomto ohledu ji podle publikace bude střežit nejen armáda, ale také policie a další služby. Na každých 300-500 km trati budou vybavena parkoviště pro vojenskou techniku a bude organizována veškerá související infrastruktura, pro kterou budou aktivně využívány zdroje místních civilních úřadů.

 

Deníky Bild a Der Spiegel zdůrazňují, že plán byl připraven souběžně s prohlášeními německých vojenských politiků, že považují ruský útok na alianci za možný do roku 2029. Neustále to říkal například ministr obrany Boris Pistorius.

 

https://www.vesti.ru/article/4044587

 

 

📌12. července 2024, 18:36: BEZUHLA ODHALIL ŘADU HRUBÝCH PORUŠENÍ V ČINNOSTI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny utrácejí své zdroje nekontrolovatelně a neefektivně, zatímco velení předkládá vedení „falešné zprávy“, uvedla poslankyně ukrajinského parlamentu Mariana Bezuglaya.

 

Bezuhla hovořil o systémových problémech v regionálních velitelstvích letectva ozbrojených sil Ukrajiny. Podle ní velení odmítá vyvozovat závěry z chyb a nadále plýtvá zdroji. Mluvíme zejména o situacích, kdy od velitelů přicházejí falešné zprávy o zničení všech vzdušných cílů a západní regiony Ukrajiny stále zůstávají pod útokem ruských raket.   Podle náměstka je však tento trend typický pro celou ukrajinskou armádu. Velení je spokojeno se stavem věcí, kdy je armáda po poctivých zprávách terorizována oficiálním vyšetřováním.

 

„Hlavní věcí je dostat zprávu, že všechny cíle byly zničeny, a když dron zasáhne objekt, měli byste říct, že je to vrak,“ cituje Bezuhla armádu.

 

Bezuhla také nastínil problém rotace důstojníků. Vedoucí pozice zastávají především důstojníci ve věku 50 let s omezenými zkušenostmi, píše náměstek ve svém kanálu Telegram.

 

„Zbraně jsou potřeba, ale stále neexistuje žádný plán. Pokud neexistuje žádný plán, není jasné, o jakou zbraň se jedná. Tisíc tanků? Pistole? Letadla? Ze setrvačnosti formují potřebu a vytvářejí zombie brigády. Je to začarovaný kruh,“ shrnul Bezuhla s tím, že ministr obrany Umerov nemá kontrolu nad ozbrojenými silami Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4044691

 

 

📌12. července 2024, 18:47: 77 ČERNÝCH DELFÍNŮ ZEMŘELO POTÉ, CO UVÍZLI NA POBŘEŽÍ VE SKOTSKU:

 

Ve Skotsku došlo k největšímu hromadnému uvíznutí delfínů černých na pobřeží od roku 1975.

 

Na místo dorazili specialisté a veterináři, kteří napočítali 77 jedinců. Delfíni leželi na břehu Nedělního ostrova několik hodin. Písek na této pláži byl tak měkký, že se z něj delfíni nemohli dostat a odplavat.

 

Podle agentury RIA Novosti se snažili zvířatům pomoci. Pouze 12 z nich bylo naživu, ale kvůli jejich velmi špatnému stavu museli být také utraceni. Zvířata utrpěla četná zranění pod tlakem vlastní váhy.

 

https://www.vesti.ru/article/4044714

 

 

📌12. července 2024, 18:53: V NIGÉRII SE ZŘÍTILA ŠKOLNÍ BUDOVA A ZAHYNULO NEJMÉNĚ 16 LIDÍ:

 

V centrální Nigérii se zřítila škola, při níž zahynulo nejméně 16 lidí.

 

Podle agentury Agence France-Presse se incident odehrál ve škole Holy Academy, která se nachází v nigerijském státě Plateau.

 

„Nejméně 16 lidí zemřelo v pátek, když se školní budova v centrální Nigérii zřítila na studenty, kteří skládali zkoušky,“ píše agentura.

 

Mnoho učitelů a studentů je pravděpodobně stále pod troskami, uvádí místní vydání deníku Guardian.

 

Místní média zveřejňují fotografie ukazující třípatrovou školní budovu, z níž se většina zřítila. Kolem se shromáždil dav místních obyvatel, stavební technika se zabývá odklízením trosek.

 

Nedávno došlo v celé Nigérii k výpadku proudu. Výpadek elektrické sítě byl způsoben selháním systémů jihovýchodních států.

 

https://www.vesti.ru/article/4044766

 

 

📌12. července 2024, 18:35, Kimakovskij: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY UZNALY PŘEVAHU RUSKÝCH JEDNOTEK V CHASIV JARU:

 

Poradce hlavy Doněcké lidové republiky Igor Kimakovskij uvedl, že ukrajinská armáda uznala převahu ruských ozbrojených sil v Časivském Jaru v DLR.

 

Podle Kimakovského ozbrojené síly Ukrajiny uznávají převahu ruských jednotek, a to i v bezpilotních letounech, a to ukazuje úspěch vojensko-průmyslového komplexu Ruska, uvádí TASS.

 

„To znamená, že nepřítel si to uvědomuje, to naznačuje, že náš vojensko-průmyslový komplex začíná reagovat na potřeby fronty poměrně pružně,“ řekl Kimakovskij.

 

Poradce šéfa DLR také informoval o úspěších ozbrojených sil RF v Krasnogorovce a Urožajnoje, na jejichž území pokračují boje.

 

Ukrajinská armáda Bohdan Chodakovskij již dříve připustil, že Ukrajina by mohla brzy přijít o Časiv Jar.

 

https://www.vesti.ru/article/4044710

 

 

📌12. července 2024, 18:06: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE ZAČALO VOJÁKŮM DODÁVAT KARABINY PRO BOJ S DRONY:

 

Náměstek ruského ministra obrany generálplukovník Junus-Bek Jevkurov oznámil zahájení dodávek karabin ruské armádě pro boj s bezpilotními letouny.

 

Podle Jevkurova již bylo ruským jednotkám, které plní úkoly v zóně speciální vojenské operace k účinnému ničení dronů ozbrojených sil Ukrajiny, dodáno již 700 jednotek automatických a poloautomatických karabin.

 

Podle agentury TASS jsou karabiny dodávány ve velkém množství a jejich počet se bude každým dnem zvyšovat.

 

Již dříve bylo oznámeno, že nad územím pohraničních oblastí Kurské oblasti bylo zničeno téměř 20 nepřátelských dronů.

 

https://www.vesti.ru/article/4044694

 

 

📌12. července 2024, 18:40, Bloomberg: UKRAJINA NEDOSTANE 300 STÍHAČEK F-16, ALE MNOHEM MÉNĚ:

 

Ukrajina letos v létě obdrží méně stíhaček F-16 kvůli složité logistice při dodávkách náhradních dílů a jazykové bariéře pilotů.

 

Podle agentury Bloomberg bude Ukrajina podle některých zdrojů schopna vytvořit pouze jednu letku o 15-24 letadlech, podle jiných – 26 letadel do konce roku (šest z nich letos v létě).

 

Vojenští experti se však obávají, že Ukrajina nemá dostatek vzletových a přistávacích drah a ty, které existují, jsou zranitelné vůči ruským útokům. „Rusové už na některé z nich zaútočili, jen jako přivítání F-16,“ řekl mluvčí Centra pro novou americkou bezpečnost.

 

Další nuance nejsou ve prospěch Ukrajiny: ruské posílení systémů protivzdušné obrany, používání levných dronů v boji; potíže s výběrem personálu pro údržbu; potřeba překonfigurovat letadlo v závislosti na jeho úkolech – průzkum nebo boj.

 

Zástupce NATO poznamenal, že Ukrajina se snaží dosáhnout během několika měsíců toho, co obvykle trvá tři až čtyři roky.

 

Podle dalšího specialisty, s nímž hovořila agentura Bloomberg, je F-16 víc než jen letadlo a pilot, je to tým téměř 200 lidí, z nichž každý hraje roli v tom, aby letadlo vzlétlo.

 

https://www.vesti.ru/article/4044708

 

 

📌12. července 2024, 19:00: MUSK UVEDL, ŽE EK NABÍDLA JEHO SOCIÁLNÍ SÍTI X TAJNOU NEZÁKONNOU DOHODU:

 

Americký podnikatel Elon Musk uvedl, že Evropská komise nabídla jeho sociální síti tajnou dohodu výměnou za odmítnutí pokuty.

 

„Pokud bychom tiše a bez toho, abychom někomu řekli, cenzurovali výroky na sociální síti, nepokutovali by nás,“ napsal Elon Musk na svém účtu na sociální síti X. Jiné platformy ale podle něj do této dohody šly.

 

V pátek Evropská komise sdělila síti X, že je v rozporu s právními předpisy EU o digitálních službách – neprůhlednou reklamou a problémy s přístupem k informacím. Nyní má sociální síť čas reagovat a odstranit porušení, jinak pokuty až 6 % z celkového celosvětového ročního obratu (v roce 2022 například jen příjmy z reklamy činily 4 miliardy dolarů a samotná reklama tvoří asi 70 % všech příjmů – pozn. red.).

 

Tento zákon o digitálních službách vstoupil v platnost v srpnu 2023. Nyní jsou platformy povinny bojovat proti dezinformacím, rasismu, drogám, padělané pornografii a dětské pornografii a také vysvětlovat práci svých algoritmů, uvádí RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/hitech/article/4044682

 

 

📌12. července 2024, 19:57: LODĚ TICHOMOŘSKÉ FLOTILY DORAZILY DO ČÍNSKÉHO PŘÍSTAVU ČAN-ŤIANG:

 

Ruské korvety „Loud“ a „Sharp“ dorazily do čínského přístavu Čan-ťiang, uvedlo oddělení informační podpory Tichomořské flotily.

 

Lodě se zúčastní společného cvičení ruského námořnictva a námořních sil Čínské lidové osvobozenecké armády „Námořní interakce – 2024″, vysvětlilo ministerstvo.

 

Oddíl ruských námořníků se v přístavu setkal s čínskými kolegy, zástupci ruského velvyslanectví a místní správy. Konal se tam slavnostní zahajovací ceremoniál společného cvičení, uvádí se ve zprávě.

 

Mezi teoretickou část manévrů patří setkání pracovních skupin, taktická porada a zakreslení praktických akcí do map.

 

Během cvičení, které se bude konat od 15. do 17. července, budou posádky ruských a čínských lodí provádět společná cvičení protivzdušné obrany, protiponorková cvičení se zapojením námořního protiponorkového letectva.

 

Součástí programu návštěvy je i kulturní program. Pro ruské jachtaře jsou připraveny exkurze s návštěvou místních zajímavostí. Kromě toho se budou konat sportovní soutěže mezi posádkami lodí obou států, upřesnilo ministerstvo.

 

Na začátku měsíce vplula do venezuelského přístavu plavidla ruské Severní flotily – fregata „Admirál Gorškov“ a tanker „Akademik Pašin“.

 

Předtím se lodě Ruské federace přiblížily ke břehům Kuby. Na nábřeží Havany se i přes silný déšť tvořila velká fronta.

 

Vlajkovou loď Severní flotily navštívil také kubánský prezident Miguel Díaz-Canel. Nazval ruské námořníky přáteli a řekl, že večer návštěvy lodi byl příjemný i za špatného počasí.

 

https://www.vesti.ru/article/4044820

 

 

📌12. července 2024, 20:45: SPOJENÉ STÁTY ZMRAZILY POMOC GRUZII A POZASTAVILY JEJÍ INTEGRACI DO EU:

 

Spojené státy americké pozastavily pomoc Gruzii, řekl novinářům náměstek amerického ministra zahraničí pro civilní bezpečnost, demokracii a lidská práva Uzra Zeya.

Kromě toho byla zmrazena integrace Gruzie do Evropské unie, poznamenala.

 

Zeya také řekl, že Spojené státy jsou velmi znepokojeny nedemokratickými kroky gruzínských úřadů, zejména vládnoucí strany Gruzínský sen – Demokratická Gruzie, které podkopávají euroatlantickou cestu republiky.

 

Zablokování pomoci a vstup země do EU následovaly po odložení gruzínsko-amerického vojenského cvičení „Důstojný partner – 2024″ na neurčito.

 

Ruská zahraniční zpravodajská služba již dříve informovala, že Spojené státy připravují barevnou revoluci, aby změnily moc v Gruzii. Spojené státy jsou odhodlány změnit moc v republice po nadcházejících říjnových volbách do gruzínského parlamentu, vysvětlilo ministerstvo.

 

https://www.vesti.ru/article/4044879

 

 

📌12. července 2024, 20:29, PENTAGON: USA MOHOU UMOŽNIT UKRAJINĚ UDEŘIT AMERICKÝMI ZBRANĚMI HLUBOKO DO RUSKA:

 

Spojené státy americké neumožňují Ukrajině používat americké rakety ATACMS k úderům hluboko na ruské území, ale tato podmínka se může změnit, uvedla zástupkyně mluvčího amerického ministerstva obrany Sabrina Singhová.

Připomněla, že Washington již dříve změnil pravidla pro používání amerických zbraní převedených kyjevskému režimu v Charkovské oblasti. Existuje možnost uvolnění restrikcí pro další regiony, pohrozil Singh.

 

„Povolujeme takové přeshraniční útoky, když Rusko útočí z druhé strany hranice. Vzhledem k tomu, že se povaha války mění, přizpůsobujeme naši politiku,“ řekla zástupkyně mluvčího Pentagonu.

 

Server Politico uvedl, že kyjevský režim chtěl na summitu NATO dosáhnout zrušení omezení útoků na Rusko americkými zbraněmi.

 

Americký ministr zahraničí Anthony Blinken v květnu uvedl, že Ukrajina by se měla sama rozhodnout, zda zaútočí na cíle na ruském území. Washington by podle něj měl zaručit pouze to, že Kyjev dostane potřebné vybavení a zbraně.

 

https://www.vesti.ru/article/4044844

 

 

📌12. července 2024, 18:43: VÍCE NEŽ 60 TĚL NALEZENO V JIŽNÍ GAZE PO STAŽENÍ IZRAELE:

 

Více než 60 těl bylo nalezeno v oblasti Tell al-Hawa v jižní Gaze po stažení jednotek Izraelských obranných sil (IDF), řekl Mahmoud Basal, mluvčí sil civilní obrany palestinské enklávy.

 

Upřesnil, že IDF prováděla v oblasti vojenskou operaci po dobu jednoho týdne a v důsledku invaze bylo zabito velké množství lidí.

 

„Bylo nalezeno více než 60 těl mrtvých. Desítky mrtvých jsou stále pod troskami,“ řekl Basal egyptské televizi Al Qahera News.  Ruský prezident Vladimir Putin již dříve řekl, že to, co se děje v Gaze, nevypadá jako válka. Nyní tam dochází k totálnímu ničení civilního obyvatelstva, upřesnila hlava státu.

 

Poznamenal, že Rusko věří, že je to důsledek politiky Spojených států amerických, které si monopolizovaly izraelsko-palestinské urovnání.

 

https://www.vesti.ru/article/4044713

 

 

📌12. července 2024, 20:51: DALŠÍ PILOT VRTULNÍKU Z 12. ARMÁDNÍ LETECKÉ BRIGÁDY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYL VYŘAZEN:

 

Major z 12. armádní letecké brigády Jaroslav Ljubičenko byl vyřazen. Velel posádce vrtulníku Mi-8 patřícího Ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

Informují o tom ukrajinské zdroje. Podrobnosti o pilotově smrti však nejsou specifikovány.

 

Informace o tom zveřejnil také vojenský zpravodaj Všeruské státní televizní a rozhlasové vysílací společnosti Jevgenij Poddubnyj: „Major Jaroslav Ljubičenko, velitel posádky vrtulníku Mi-8 12. brigády armádního letectva Ozbrojených sil Ukrajiny, byl zlikvidován v zóně NVO,“ napsal na svém kanálu Telegram.

 

Smrt Ljubičenka pravděpodobně nastala v důsledku výpadu. Majorovi bylo 48 let, byl považován za zkušeného pilota, který sloužil v ukrajinské armádě více než 20 let.

 

Den předtím bylo také oznámeno, že jeho podřízený, důstojník ozbrojených sil Ukrajiny Alexandr Šemčuk, byl zlikvidován.

 

https://www.vesti.ru/article/4044877

 

 

📌12. července 2024, 20:15, Vitalij Karmazin: POSÁDKA SSJ-100 PROKÁZALA SKUTEČNÉ HRDINSTVÍ:

 

Vyšetřovatelé přijeli do opravárenského závodu, kde byl servisován Superjet, který spadl u Kolomny. Byla zajištěna dokumentace o provedených pracích a vzorky paliva, kterým byla vložka doplňována.

 

Místo havárie dopravního letadla Gazprom-Avia je uzavřeno. Nyní zde pracují vyšetřovatelé, kriminalisté, znalci a hasiči.

 

Letadlo se zřítilo do lesa u Kolomny. Četní očití svědci slyšeli zvuk pádu a nad lesem u vesnice Apraksino v Kolomně začal stoupat černý dým.

 

„Letadlo Suchoj Superjet vzlétlo po opravách z továrny a mířilo na letiště Vnukovo. Zřítil se však poblíž vesnice Apraksino v městské části Kolomna v Moskevské oblasti. Na palubě byli předběžně tři členové posádky,“ řekla Anastasia Gluščenková, zástupkyně vyšetřovacího výboru.

 

U kormidla stál třiapadesátiletý velitel Jevgenij Bulavko. Letěl s ním druhý pilot Maxim Lukmanov a další člen posádky Vladislav Charlamov. Od roku 1995 pracuje Bulavko v podniku Gazpromavia. Poté odešel do Nordstaru a vrátil se zpět do Gazpromu. Přátelé a kolegové na něj vzpomínají jako na prvotřídního profesionála a dobrého člověka.

 

Podle očitých svědků posádka prokázala skutečné hrdinství. Před pádem piloti doslova odvezli letadlo pryč od dvou nejbližších vesnic a zachránili mnoho životů.

 

K incidentu došlo během zkušebního letu po opravách. Dopravní letadla provádějí takové lety každých 250 nebo 500 hodin.

 

Podle předběžných údajů byla dnes deska ve vzduchu ne déle než sedm minut, než spadla. Vzlétl ve 14:52 z letiště v Luchovicích. Ve 14:55 se posádka spojila s dispečerem, který vydal povel k nabrání výšky 3048 metrů. Letadlo však dokázalo dosáhnout pouze 1600 metrů. Ve 14:57 zaznamenal dispečer sestup; Vložka se řítila dolů. Posádka neodpověděla. V 15:00 letadlo zmizelo z radaru.

 

Ve Vnukovu je část podniků společnosti Gazprom-Avia, která tento letoun vlastnila. Od výroby v roce 2014 měl letoun pouze jednoho majitele.

 

„Letadlo letělo bez pasažérů. Plánuje se, že vyšetřování havárie provede Mezistátní letecký výbor za účasti specialistů z Federální agentury pro leteckou dopravu,“ řekl mluvčí Federální agentury pro leteckou dopravu Artem Korenyako.

 

Suchoj Superjet 100 je ruský úzkotrupý letoun na krátké vzdálenosti. Přepraví až 108 cestujících na vzdálenost až 4600 kilometrů. Rozpětí křídel je 29,7 metru. Maximální rychlost je 981 kilometrů za hodinu ve výšce až 12200 metrů.

 

Co způsobilo pád této vložky, zjišťují odborníci. Letoun byl vybaven francouzskými motory, pro které se po uvalení sankcí proti Rusku již nedodávaly náhradní díly. Osvědčení o letové způsobilosti paluby je datováno 22. července 2022.

 

Po nouzové situaci nastal zmatek a mnozí se domnívali, že mluvíme o Superjetu zcela nahrazeném dovozem, který se nyní testuje ve stejné oblasti Moskevské oblasti.

 

Společnost United Aircraft Corporation (UAC) to již objasnila.

 

„Specialisté a vývojáři poskytnou veškerou potřebnou pomoc při vyšetřování nehody. V Žukovském se zase testuje prototyp letounu Superjet se systémy nahrazujícími dovoz (tzv. NOVÁ modifikace). Právě dokončil zkušební let a úspěšně přistál na letišti Ramenskoje,“ uvedl Stanislav Zuev, ředitel oddělení korporátní komunikace UAC.

 

Pokud jde o havarované letadlo, vyšetřování případu právě začalo. Je známo, že rada byla pojištěna. Nyní je hlavním úkolem vyšetřovatelů shromáždit všechny podrobnosti o havarované lodi a rozluštit černé skříňky.

 

Vyšetřovatelé nyní pracují na letišti odletu: zabavují dokumentaci, která se týká jak oprav, tak paliva, kterým byl Superjet natankován. Konečné závěry lze učinit po četných vyšetřeních.

 

https://www.vesti.ru/article/4044797

 

 

📌12. července 2024, 19:51: RUSKÝ MINISTR OBRANY VEDL TELEFONICKÝ ROZHOVOR S ŠÉFEM PENTAGONU:

 

Americký ministr obrany Lloyd Austin v pátek telefonicky hovořil se svým ruským protějškem Andrejem Bělousovem. Iniciativa vzešla z ruského oddělení.

 

Za poslední měsíc jde o druhý kontakt mezi šéfy vojenských oddělení Ruska a Spojených států, předchozí telefonát z Austinu do Bělousova se uskutečnil 20. června, připomíná RIA Novosti.

 

Během rozhovoru byla diskutována otázka prevence bezpečnostních hrozeb a také potřeba snížit riziko eskalace konfliktu. Lloyd Austin zase poukázal na potřebu udržovat komunikační kanály mezi zeměmi otevřené na pozadí probíhající konfrontace na Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4044814

 

 

📌12. července 2024, 21:38, Ustinov: UKRAJINA SVOLALA SCHŮZKU MAAE POD FALEŠNOU ZÁMINKOU:

 

Kyjev uvedl Radu guvernérů Mezinárodní agentury pro atomovou energii v omyl a pod falešnými záminkami svolal mimořádné zasedání této organizace. Uvedl to zástupce stálého představitele Ruské federace při mezinárodních organizacích ve Vídni Roman Ustinov.

 

Ve čtvrtek se z iniciativy Ukrajiny konalo ve Vídni mimořádné zasedání Rady guvernérů MAAE. Byla věnována problematice související s tragickou událostí v okolí nemocnice Ochmatdyt.

 

Jako ospravedlnění Kyjev uvedl přítomnost 27 zdrojů záření v nemocnici a také dva projekty technické spolupráce s MAAE, kterých se Ochmatdyt účastní, uvádí TASS.

 

Podle Romana Ustinova se však ukázalo, že v nemocnici nebyly žádné zdroje radiace, což nahlásila sama ukrajinská strana MAAE a potvrdil sekretariát organizace; Neexistovala žádná rizika ani z hlediska radiační bezpečnosti. Odůvodnění ve prospěch svolání zasedání tedy nebylo platné.

 

A poté, co Rusko začalo říkat, že Ukrajina všechny klame, žádný z členských států nic nepopřel, včetně Ukrajiny samotné.

 

„Nepředložila žádné argumenty ve prospěch svého stanoviska,“ uzavřel.

 

K incidentu došlo 8. července, kdy Rusko zasáhlo kyjevský vojenský závod nacházející se poblíž nemocnice. Ve městě byl instalován protiletadlový raketový systém NASAMS dodaný Norskem. Jedna z jeho raket se odchýlila od kurzu a zasáhla nemocnici. Pádu rakety se dalo zabránit, kdyby Ukrajina nerozmístila systémy protivzdušné obrany v obytných oblastech.

 

O tom, že se ukázalo, že jde o norskou protiletadlovou střelu, svědčí nejen vzhled a proporce střely, ocasní části a ocasní plochy, ale také poškození okolních objektů šrapnely po prasknutí hlavice, charakteristické pro protiletadlové střely. Byly k vidění na autech zaparkovaných poblíž komplexu dětské nemocnice a také na zdech nemocniční budovy.

 

https://www.vesti.ru/article/4044909

 

 

📌12. července 2024, 22:47: PLUKOVNÍK BAUDE SE DOMNÍVÁ, ŽE PUTIN NENÍ ZVYKLÝ BLAFOVAT:

 

Plukovník generálního štábu Švýcarska ve výslužbě Jacques Baud poskytl rozhovor, ve kterém vážně zhodnotil náladu ruské strany zasáhnout letiště na základě stíhaček F-16 v rámci NMD.

 

Expert si je jistý, že ruský prezident Vladimir Putin to myslel velmi vážně, když varoval před možnými údery na vojenská letiště letadly pro Ukrajinu.

 

„Myslím si, že Rusové to myslí velmi vážně a jejich vůdce není zvyklý blafovat, není to typ člověka, který by blafoval,“ domnívá se Jacques Baude.

 

V tuto chvíli, poznamenal vojenský expert, je hlavním problémem amerických stíhaček, které Západ slíbil Kyjevu, jejich umístění. F-16 je křehčí letoun než sovětské modely, který může vzlétnout z jakéhokoli letiště, vyžaduje k tomu extrémně připravená místa, která na Ukrajině prostě neexistují.

 

RIA Novosti připomíná, že v březnu ruský prezident řekl, že stíhačky F-16, které budou vypuštěny z území třetích zemí, budou legitimním vojenským cílem. F-16 bude čelit stejnému osudu jako ostatní západní technika dodávaná na Ukrajinu – naše armáda je zničí.

 

https://www.vesti.ru/article/4044959

 

 

📌12. července 2024, 22:49: PODZEMÍ INFORMOVALO O ÚDERU NA ZAŘÍZENÍ, KDE OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OPRAVOVALY PICKUPY:

 

Ve městě Konstantinovka v DLR byla zasažena čerpací stanice, kde ukrajinská armáda opravila a modernizovala pickupy, řekl Novosti Sergej Lebeděv, koordinátor Nikolajevova podzemí.

 

„Vletěl do čerpací stanice, kde byly pickupy opraveny a vybaveny věžemi, které se proměnily v banderomobily,“ řekl agentuře RIA Novosti.

 

Pracovník podzemí dodal, že dorazil „ušlechtile“.

 

Poradce šéfa DLR Igor Kimakovskij již dříve uvedl, že ruské jednotky nadále postupují k dálnici mezi Vuhledarem a Konstantinovkou, aby připravily nepřítele o zásoby a manévrovací schopnost.

 

Řekl také, že ukrajinská armáda uznává převahu ruských jednotek ve městě Chasiv Jar, a to i v dronech. A to svědčí o úspěchu vojensko-průmyslového komplexu Ruska, že začíná dostatečně pružně reagovat na potřeby fronty.

 

Poradce šéfa DLR také informoval o úspěších ozbrojených sil RF v Krasnogorovce a Urožajnoje, na jejichž území pokračují boje.

 

https://www.vesti.ru/article/4044982

 

 

📌13. července 2024, 00: 20: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE 23KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR, TŘI LIDÉ BYLI ZRANĚNI:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny zahájily palbu na osady na území Doněcké lidové republiky 23krát.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 23 skutečností o ozbrojených útocích ozbrojených sil Ukrajiny: 16 útoků ve směru Doněck, sedm útoků ve směru Gorlovka.

 

Celkem ukrajinští vojáci vypálili 62 jednotek různé munice, uvádí RIA Novosti. V důsledku ostřelování byli zraněni tři lidé různého stupně.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 55 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4045014

 

 

📌13. července 2024, 1:45: V ARGENTINĚ JE INFLACE OD ZAČÁTKU ROKU 2024 79,8 PROCENTA:

 

V Argentině letos v červnu činila inflace 4,6 procenta, což je podle Národního statistického úřadu od začátku roku téměř 80 procent.

 

Jak již bylo uvedeno, spotřebitelské ceny v červnu vzrostly o 4,6 procenta ve srovnání s květnem a o 271,5 procenta v meziročním vyjádření. Za prvních šest měsíců roku ceny vzrostly o 79,8 procenta, uvádí RIA Novosti.

 

V květnu 2024 činila inflace v Argentině 4,2 procenta.

 

Podle statistického úřadu se ceny veřejných služeb zvýšily nejvíce v červnu (o 14,3 procenta), nejméně u tabáku a alkoholu (o 2,1 procenta).

 

V Argentině není čtyřčlenná rodina považována za chudou, pokud její příjem činí 873 168,77 pesos (asi 930 dolarů) měsíčně. Průměrný plat v Argentině je přitom $400.

 

https://www.vesti.ru/article/4045049

 

 

📌13. července 2024, 3:02, Bloomberg: MUSK DAROVAL PENÍZE FONDU NA PODPORU TRUMPA:

 

Podnikatel Elon Musk přispěl do fondu na podporu bývalého amerického vůdce Donalda Trumpa v nadcházejících prezidentských volbách.

 

Podle agentury Bloomberg s odvoláním na své zdroje tak chce Max „zanechat stopu na americké politické scéně“. Výše daru se neuvádí. Sám podnikatel se k těmto zprávám nevyjádřil.

 

Musk už léta poskytuje dary kandidátům obou stran. Na prezidentské volby přitom neutratil mnoho peněz. Jeho investice byly zpravidla rovnoměrně rozděleny mezi demokraty a republikány, upozorňuje The New York Times. V březnu řekl, že Spojené státy potřebují Republikánskou stranu u moci, „jinak bude s Amerikou konec“.

 

https://www.vesti.ru/article/4045050

 

 

📌13. července 2024, 3:48, NI: F-16 NEBUDOU SCHOPNY PŘEŽÍT V RUSKEM KONTROLOVANÉM VZDUŠNÉM PROSTORU:

 

Je nepravděpodobné, že by americké stíhačky F-16 slíbené Ukrajině dokázaly přežít v Ruskem kontrolovaném vzdušném prostoru.

 

„Jakmile Ukrajinci vstoupí do Ruskem kontrolovaného vzdušného prostoru, hodnota F-16 okamžitě výrazně klesne, stejně jako její šance na přežití… V konfliktu s velmocí… F-16 zůstane na lavičce,“ napsal komentátor National Interest Harrison Kass.

 

Klíčovým problémem F-16 je podle něj příliš vysoká viditelnost pro detekční prostředky. Letoun byl navržen během studené války a není určen k tomu, aby čelil modernímu vybavení. Jak novinář zdůraznil, tak nápadný stroj v boji proti technologické armádě prostě nepřežije.

 

Kass varoval Ukrajinu, že dobré výsledky stíhaček v Iráku a Afghánistánu nevypovídají nic o schopnostech F-16 proti ruské armádě, která je nasycena protivzdušnou obranou.

 

„F-16 se nestane kouzelnou hůlkou pro (ukrajinského prezidenta Volodymyra – pozn. red.) Zelenskyj,“ dodal pozorovatel.

 

https://www.vesti.ru/article/4045028

 

 

📌13. července 2024, 03: 25: SKUPINA VOJSK „ZÁPAD“ ZNIČILA MUNIČNÍ SKLAD OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V ZÓNĚ SPECIÁLNÍ OPERACE:

 

Dělostřelectvo skupiny vojsk Západ zasáhlo muniční sklad a narušilo dodávky munice do nepřátelských pozic v zóně speciální operace.

O zničení skladu informovalo Ministerstvo obrany Ruské federace. Jak již bylo uvedeno. Pozice a pohyb ozbrojených sil Ukrajiny na okraji jedné z osad odhalil výpočet bezpilotních letounů. Po obdržení souřadnic cílů zasadila baterie samohybných houfnic „Msta-S“ intenzivní úder.

 

Podle ministerstva obrany se vojáci ozbrojených sil Ukrajiny nadále skrývají v civilních budovách a organizují tam týlové pozice svých jednotek.

 

https://www.vesti.ru/article/4045027

 

 

📌13. července 2024, 4:35: ČÍNA JE PŘIPRAVENA SYMETRICKY REAGOVAT NA VÍZOVÁ OMEZENÍ USA:

 

Čína oznámila, že je připravena symetricky reagovat na vízová omezení uvalená americkou administrativou.

 

Čínský postoj vyjádřil tiskový tajemník čínského velvyslanectví ve Spojených státech Liou Pcheng-jü, který odsoudil vízová omezení uvalená Spojenými státy na několik čínských představitelů. Podle diplomata jsou tato omezení „hrubým porušením mezinárodního práva a základních norem regulace mezinárodních vztahů“.

 

Mluvčí zdůraznil, že pokud Spojené státy nezmění kurz, Čína udělá totéž. Pchen-jü apeloval na americkou stranu, aby přestala diskreditovat a zrušila „nezákonné jednostranné sankce“.

 

V dubnu letošního roku americký ministr zahraničí Anthony Blinken uvedl, že Spojené státy jsou připraveny v souvislosti se zhoršením situace na Ukrajině zavést nová sankční omezení.

 

https://www.vesti.ru/article/4044924

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️💣13. července 2024, 4:05, PREZIDENT PAVEL: UKRAJINA DOSTANE DO KONCE ROKU 2024 500 TISÍC GRANÁTŮ:

 

V červenci a srpnu letošního roku Ukrajina v rámci české iniciativy obdrží 50 tisíc munice, uvedl český prezident Petr Pavel.

 

Jak již bylo uvedeno, od září do konce roku bude Ukrajině dodáno 80 až 100 tisíc munice měsíčně.

 

Petr Pavel poprvé veřejně vyslovil „českou muniční iniciativu“ na Mnichovské bezpečnostní konferenci letos v únoru, připomíná RIA Novosti. Česko bude podle iniciativy fungovat jako prostředník propojující vlády, které chtějí financovat nákup granátů pro Ukrajinu.

 

Iniciativu podpořilo přibližně 20 zemí, včetně Německa, Kanady, Nizozemska a Polska. Očekává se, že Ukrajina obdrží celkem asi 500 tisíc granátů.

 

Na konci června dorazila na Ukrajinu v rámci české iniciativy první várka munice.👹

 

https://www.vesti.ru/article/4045056

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 13.07.2024″

➡️☭☆ Cvičné letadlo se zřítilo na severu Polska na gdyňském letišti na sociálních sítích, jak v plné rychlosti narazilo na dráhu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Kolem Ruska je spousta lží. Západní politici a jejich kapesní novináři se snaží přesvědčit své voliče, že Rusové jsou agresivní a hloupí, Rusko leží v troskách, obyvatelstvo v obchodech bojuje o poslední drobky jídla a chystá se ovládnout „bohatou Evropu“.

Věří jim západní občané? Nebo už si uvědomili, že se jim lže?

Co si o nás a naší zemi myslí obyčejní lidé v Evropě a celém světě?

Threads of Empire Z zná přesně odpověď. Tým kanálu sleduje zprávy o Rusku, Rusech a jejich roli v moderním světě.

(https://t.me/RusUnlimited)

➡️☭☆Biden řekl, že Izrael a Hamás se dohodly na rámci příměří v Gaze a pracují na detailech

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Pentagon říká, že USA nedovolí Ukrajině používat rakety ATACMS pro „hluboké“ údery proti Rusku, ale to by se mohlo změnit

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Obyvatelé Moskvy jsou o víkendu varováni před bouřkami a silným větrem.

„Podle meteorologů se 13. a 14. července v hlavním městě očekávají déšť a bouřky a během bouřek zesílený vítr s nárazy až 17 metrů za sekundu,“ uvádí komplex komunálních služeb hlavního města.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Erdogan řekl, že Turecko jedná s Ruskem a Ukrajinou na téma obnovení „koridoru obilí“ podle něj byla otázka projednána s Putinem a Zelenským

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádky TOS-1A „Solntsepek“ zničily opevněné obranné oblasti ukrajinských ozbrojených sil ve směru na jih Doněcka

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP