solární elektrárny

Solární elektrárny můžou ohřívat okolí, rozsáhlé i výrazněji změnit klima

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

10.července 2024

Převzato z webu: In-Počasí, autor: Michal Žák (Katedra meteorologie a ochrany prostředí MFF UK Prahy)

Odklon od fosilních paliv nezbytný pro zpomalení změny klimatu s sebou přináší stále častější instalaci solárních panelů a budování solárních elektráren. Přitom dochází buď ke změně povrchů umělých (zejména při použití fotovoltaických panelů na střechách budov) anebo přirozených (solární panely ve volné krajině).

V případě solárních panelů použitých na střechách zejména ve městech není situace ohledně vlivu na okolí úplně jednoduchá (a v dřívější literatuře lze najít rozporuplné výsledky). Na jednu stranu lze předpokládat, že přes den bude docházet k oteplování okolního vzduchu, neboť solární panely jen část (typicky kolem 20 procent) dopadající sluneční energie přemění na energii elektrickou, zbytek se použije na ohřátí těchto panelů a od nich pak vzduchu. Přitom ale záleží na tom, jakou barvu má střecha, na kterou se panely instalují. V případě tmavých střech, které samy o sobě pohlcují velké množství dopadající sluneční energie, není výsledný rozdíl příliš velký. Pokud se ale panely umístí na světlou střechu, je výsledný efekt mnohem významnější, neboť světlé střechy poměrně velkou část slunečního záření odrážejí. Navíc solární panely jsou často instalovány v určité výšce nad povrchem střechy. Výsledkem jsou dva ohřáté povrchy, horní a spodní povrch panelů. A vzduch, který proudí kolem nich, se pak ohřívá mnohem intenzivněji, než pokud by panely byly umístěny přímo na střeše bez mezery.

Průběh
Průběh průměrné hodinové teploty během dne v městském prostředí Sydney pro dvě situace – s panely (červená) a bez panelů (tmavě modrá) pro horkou vlnu v lednu a únoru 2017, zdroj: nature.com

Další zajímavý efekt, který je vhodné v této souvislosti zmínit, souvisí s nočním ochlazováním střechy. To je totiž při umístění panelů nad střechou snižováno, neboť je omezeno efektivní vyzařování vlivem stínícího vlivu panelů, které pak omezují tok tohoto záření k nebi. Z toho zejména v teplejších dnech nebo oblastech vyplývá určité zvýšení potřeby klimatizace, neboť se budova v noci ochlazuje pomaleji. Pokud jde o noční vliv panelů ve městech, modelové studie vesměs ukazují, že dochází k určitému zchlazovacímu efektu na okolí vlivem malé tepelné kapacity panelů – na rozdíl třeba od asfaltu se panel rychle ochladí, jakmile na něj nesvítí slunce. A přispívá taky intenzivní teplotní vyzařování. V případě velkých měst ukazují výsledky některých modelových analýz, že v oblastech s hustě instalovanými solárními panely může oteplení přes den činit 1 až 1,5 °C, zatímco noční ochlazení může dosáhnout i více než 2 °C. Vždy ale závisí na konkrétním charakteru daného města, tato čísla nelze tedy použít univerzálně.

Mapa
Modelovaná změna oblačnosti (roční průměr v procentech) při uvažování pokrytí Sahary solárními farmami z 20 %, zdroj: nature.com

Mapa
Modelovaná změna dopadajícího slunečního záření (roční průměr v procentech) při uvažování pokrytí Sahary solárními farmami z 20 %, zdroj: nature.com

A jaké dopady lze očekávat v případě obřích solárních elektráren, které se budují, resp. plánují v pouštních oblastech, jež jsou bohaté na sluneční paprsky? I v tomto případě lze očekávat zvýšení teploty – panely jsou tmavší, než přirozený povrch pouští. V případě modelových studií, které počítaly s hypotetickým 20procentním pokrytím Sahary solárními farmami dochází ke zvýšení teploty o cca 1,5 °C. Toto masivní lokální zvýšení teploty se ale neobejde bez dopadů na klima v bližším i vzdálenějším okolí. Ty by přitom měly vést k výrazné změně cirkulace v tropech, kdy srážky z rovníkového pásma by se posunuly právě do oblasti Sahary, která by tak byla výrazně zelenější, možná podobně jako před 5 tisíci lety. Pro konžské a amazonské pralesy by to ale znamenalo kvůli suchu katastrofu a jejich přeměnu na savanu. Severní Amerika i východní Asie by zažívaly častější údery tropických cyklón. Nejde ale jen o tyto dopady. Dojít by totiž mělo na změny v rozložení oblaků, které ve finále sníží míru produkce elektřiny ze solárních elektráren a panelů na Blízkém východě, v jižní Evropě, Indii, východní Číně, Austrálii anebo třeba právě na Sahaře. Na druhé straně slunečnější a tedy potenciálně „energeticky úrodnější“ by byly Karibik, Skandinávie nebo jižní Afrika. Při simulacích dopadů podobně rozsáhlých solárních farem v dalších suchých oblastech, jako je Austrálie, střední Asie nebo jihozápad USA, rovněž vychází značné dopady na klima v různých a často velmi vzdálených oblastech planety.

Zde je ale nutné zdůraznit jednu věc – zatím žádné plány v blízké ani vzdálenější budoucnosti nepočítají s tím, že by se například Sahara pokryla z více než 5 % plochy solárními panely (a i to se zatím jeví jako hodně nepravděpodobné). V takovém případě by už globální dopady byly prakticky zanedbatelné. Výsledky studií každopádně ukazují, že při budování a plánování velkých solárních farem je nutná mezinárodní spolupráce, aby nedošlo k nežádoucím dopadům daleko od míst jejich vzniku.

ZDROJ: In-počasí https://www.in-pocasi.cz/clanky/klima/fosilni-paliva-solarni-elektrarny-20.6.2/


Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

10.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ RAKETA ISKANDER ROZTRHALA NA KUSY UKRAJINSKOU VOJENSKOU ZÁKLADNU; „VELKÁ ZTRÁTA VOJÁKŮ…“ RUSKÁ ARMÁDA VYTVÁŘÍ SPOUŠŤ NA UKRAJINSKÉ VOJENSKÉ ZÁKLADNĚ….

 

https://youtu.be/-7Ieo4A4f6w?si=ii2NttpTn0JM5w6n

 

 

📌10. července 2024: ⚡️ VIKTOR ORBÁN OZNÁMIL POKRAČOVÁNÍ MÍROVÉ MISE A DŮLEŽITÉ SETKÁNÍ S ERDOGANEM.

Na sociální síti X označil Turecko za jedinou zemi, která úspěšně vystoupila jako prostředník v konfliktu na Ukrajině.

Již dříve maďarský premiér navštívil Moskvu, Peking a Kyjev. Nyní je ve Washingtonu.

https://t.me/to_je_nas_svet/27712

 

 

📌10. července 2024: ♨️ UKRAJINA NEVSTOUPÍ DO NATO, DOKUD NESKONČÍ SVO – DUDA

POLSKÝ PREZIDENT TO UVEDL PRO AMERICKÉ NOVINY THE WASHINGTON TIMES. PŘIPOMNĚL, ŽE NIKDO NEPŘIJME VÁLČÍCÍ ZEMI ZA ČLENA ALIANCE.

Zároveň Duda prohlásil, že je připraven „jít dál než ostatní státy aliance při prosazování plného, oficiálního pozvání Ukrajiny do NATO“. Ostatní západní představitelé nechtějí hovořit ani o žádném konkrétním časovém plánu vstupu Kyjeva do aliance. Ani na summitu NATO nebudou tyto termíny dohodnuty.

https://t.me/to_je_nas_svet/27713

 

 

📌10. července 2024: BLOOMBERG S ODVOLÁNÍM NA BRITSKÉHO PREMIÉRA STARMERA:

VELKÁ BRITÁNIE DÁVÁ UKRAJINĚ POVOLENÍ K ÚDERU RAKETAMI STORM SHADOW HLUBOKO DO RUSKÉHO ÚZEMÍ.

https://t.me/to_je_nas_svet/27714

 

 

📌10. července 2024: 🤡 GENERÁLNÍ TAJEMNÍK NATO STOLTENBERG VĚŘÍ, ŽE USA ZŮSTANOU SPOLEHLIVÝM SPOJENCEM ALIANCE BEZ OHLEDU NA VÝSLEDEK PREZIDENTSKÝCH VOLEB.

Další prohlášení generálního tajemníka NATO Stoltenberga:

▪️ Země NATO stále jednají o formulaci týkající se členství Ukrajiny v alianci v závěrečném komuniké summitu;

▪️ Generální tajemník NATO očekává, že USA, Itálie, Rumunsko, Nizozemsko a další člen bloku přislíbí Ukrajině nové systémy protivzdušné obrany;

▪️ NATO nyní nevidí bezprostřední vojenskou hrozbu ze strany Ruska;

▪️ Generální tajemník NATO tvrdí, že je příliš brzy hovořit o načasování vstupu Ukrajiny do aliance;

▪️ Stoltenberg potvrdil, že řada amerických základen v Evropě byla uvedena do stavu zvýšené pohotovosti, údajně kvůli hrozbě sabotáže.

https://t.me/to_je_nas_svet/27715

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVA VÁLKA STRAŠÍ ZÁPAD: AMERICKÝ PŘEDSTAVITEL PŘIPOUŠTÍ, ŽE UKRAJINSKÁ VÝHRA JE „NEMOŽNÁ„…

 

https://youtu.be/qTZdXijHiTg?si=JihJHZSI0WGfyw18

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „BEZZUBÉ ABRAMSY…“: RUSKÁ VÍTĚZSTVÍ NUTÍ ZELENSKÉHO SI STĚŽOVAT NA SPOJENÝMI STÁTY DODANÉ ZBRANĚ

 

https://youtu.be/mzYRufiaq2c?si=aGZtbJbFScCUxxGr

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „PANIKOU ZASAŽENÝ“ NETANJAHU RUŠÍ CESTU DO DVOU ZEMÍ EU (ČESKO A MAĎARSKO) V DOBĚ, KDY SE ZVYŠUJE HROZBA PŘÍKAZU K JEHO ZATČENÍ ZE STRANY MEZINÁRODNÍHO SOUDNÍHO DVORA V HAAGU

 

((Maďaři by ho určitě vydali!!! A Kalousek by si šel lehnout před letadlo! 😂 Museli by ho zatknout a nechat demokraticky uvěznit se stranickou demokracii.))

 

https://youtu.be/wdqJTtOG0Dk?si=5u5VZqqPCNKHxlL8

 

 

📌10. července 2024, 13:55: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: KYJEV ZTRÁCEL 2,1 TISÍCE VOJÁKŮ DENNĚ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace zveřejnilo souhrn akcí ruské armády v zóně speciální operace. Nepřátelské jednotky byly nejaktivnější v zóně skupiny sil Střed, kde bylo odraženo pět protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny. Ztráty nepřítele jsou však značné: více než dva tisíce lidí na všech frontách denně.

 

Jednotky skupiny Sever zasáhly živou sílu a techniku šesti nepřátelských brigád v Charkovské oblasti a odrazily dva protiútoky. Ztráty nepřítele jsou až 275 vojáků, tři automobily, dvě houfnice a stanice elektronického boje (EW).

 

Skupina Západ zaujala výhodnější linie a porazila formace pěti ukrajinských brigád v DLR a Charkovské oblasti. Ztráty nepřítele činily až 495 osob, osm vozidel, tank, čtyři děla různých systémů, stanoviště elektronického boje a protibateriové stanoviště.

 

Jednotky „Jižní“ zlepšily situaci podél frontové linie a porazily personál a techniku pěti nepřátelských brigád v DLR. Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 600 vojáků, šest vozidel, čtyři děla, dvě stanice elektronického boje a muniční sklad.

 

Jednotky „Středu“ zlepšily své taktické postavení a porazily šest nepřátelských brigád v DLR. Pět protiútoků bylo odraženo. Ztráty nepřítele činí až 510 vojáků, německé bojové vozidlo pěchoty, dvě automobily a dvě houfnice.

 

Jednotky skupiny vojsk Vostok bojovaly s formacemi pěti nepřátelských jednotek a odrazily jeden útok v DLR. Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny jsou až 135 vojáků, tři vozidla, tři velkorážná děla. Byl zničen muniční sklad.

 

Skupina Dněpr se postavila proti dvěma ukrajinským brigádám v Chersonské oblasti. Jejich ztráty jsou až 85 vojáků, čtyři vozidla, dvě děla. Byl zničen muniční sklad.

 

https://www.vesti.ru/article/4040029

 

 

📌10. července 2024, 16:00, Saldo: OZBROJENÉ SÍLY RF ZNIČILY MASKOVANÉ POZICE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA PRAVÉM BŘEHU DNĚPRU:

 

Dělostřelectvo skupiny Dněpr ozbrojených sil (AF) Ruské federace porazilo maskované palebné pozice Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) umístěné na pravém břehu Dněpru.

 

Šéf Chersonské oblasti Volodymyr Saldo zveřejnil na svém kanálu Telegram video z úderů s tím, že posádky děl D-30 skupiny Dněpr nepřetržitě ničí obrněná vozidla, palebné zbraně, muniční sklady a opevněné pozice ozbrojených sil Ukrajiny ve směru na Cherson.

 

„Střelci baterie houfnic D-30 zničili maskovaná palebná postavení < … > a vyhlídkové stanoviště v opuštěném domě na pravém břehu Dněpru,“ napsal.

 

Saldo také uvedl, že porážka objektů Ozbrojených sil Ukrajiny byla potvrzena pomocí průzkumného dronu – od obdržení údajů o cíli k úderu uplyne „otázka minut“, zdůraznil.

Podle guvernéra je dělostřelectvo nejsilnější zbraní armády, „bohové války dominují bojišti“, a to navzdory rychlému vývoji raketových zbraní a bezpilotních letounů.

 

https://www.vesti.ru/article/4040379

 

 

📌10. července 2024, 16:51: POLSKO DO LISTOPADU VYNALOŽÍ 30 MILIONŮ DOLARŮ NA POSÍLENÍ HRANICE S BĚLORUSKEM:

 

Polská pohraniční služba podepsala kontrakt v hodnotě 30 milionů dolarů „na modernizaci technické bariéry“ na hranici s Běloruskem.

 

Zpráva ministerstva na sociální síti vysvětluje, že mluvíme o „posílení rozpětí fyzické bariéry“. Listopad tohoto roku je uveden jako datum dokončení plánovaných prací.

 

Z polského rozpočtu již bylo vyčleněno téměř 32 milionů dolarů na modernizaci elektronických systémů na pozemním úseku hranice s Běloruskem, která by měla být dokončena do října.

 

Zlepšení této „bariéry“ zahrnuje zvýšení počtu kamer a také zavedení systému pro automatické ověřování poplachových signálů, uvádí Interfax.

 

Kromě toho se uvádí, že od srpna plánuje Polsko téměř ztrojnásobit (z 6 na 17 tisíc) počet vojáků na hranicích s Běloruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4040552

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10. července 2024, 17:07: MAĎARSKO DALO NA SUMMITU NATO ULTIMÁTUM O ČLENSTVÍ UKRAJINY V ALIANCI:

 

Maďarský ministr zahraničí a ministr zahraničních ekonomických vztahů Peter Szijjártó uvedl, že Maďarsko podpoří závěrečné prohlášení summitu Severoatlantické aliance pouze v případě, že bude napsáno, že rozhodnutí o přijetí Ukrajiny do NATO musí být jednomyslné.

 

Na summitu NATO ve Washingtonu Szijjártó řekl, že otázka přijetí Ukrajiny do NATO by měla být rozhodnuta jednomyslně, pouze pod touto podmínkou Maďarsko podpoří závěrečné prohlášení summitu aliance, hlásí RIA Novosti.

 

Podle agentury TASS řekl, že nyní o vstupu Ukrajiny do aliance nemůže být řeč, protože je to v kontextu konfliktu s Ruskem nereálné. Pokud Ukrajina vstoupí do NATO, bude to podle něj znamenat přímý konflikt mezi aliancí a Ruskou federací.

 

Maďarský ministr zahraničí se domnívá, že nyní nebude Ukrajina pozvána do Severoatlantické aliance, a dodal, že v budoucnu by tato otázka měla být vyřešena na základě konsensu.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán již dříve řekl, že ukrajinský konflikt nelze vyřešit na frontě, je těžké si představit, že by Rusko mohlo být poraženo.

 

https://www.vesti.ru/article/4040555

 

 

📌10. července 2024, 17:08: Blinken: DÁNSKO A NIZOZEMSKO JIŽ ZAČALY POSÍLAT STÍHAČKY F-16 DO KYJEVA:

 

((Mají potřebu je někde sešrotovat😂))

 

Dánsko a Nizozemsko zahájily přesun stíhaček F-16 na Ukrajinu. Uvedl to americký ministr zahraničí Anthony Blinken ve svém projevu na fóru NATO ve Washingtonu.

 

Blinken naznačil, že „tato letadla poletí nad Ukrajinou později v létě“, ale neupřesnil počet letadel ani přesné datum příletu.  Zároveň, jak je uvedeno ve společném prohlášení vedoucích představitelů Dánska, Nizozemska a Spojených států, budou pokračovat v budování vzdušného potenciálu Ukrajiny, který bude zahrnovat letky letounů F-16, uvádí Interfax.

 

Podle zpráv v médiích Nizozemsko přislíbilo převést celkem 24 vozidel a Dánsko 19, ale ne okamžitě. Norsko letos slíbilo dalších šest stíhaček. A Belgie slíbila 30 stíhaček, ale až do roku 2028.

 

F-16 je americký víceúčelový lehký stíhací letoun čtvrté generace, který slouží od roku 1978. Je v provozu ve 25 zemích. Je schopen nést rakety různých tříd, korigované a bomby s volným pádem.

 

Dodávka těchto letounů na Ukrajinu, jak řekl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v květnu letošního roku, bude považována za záměrný signál NATO v jaderné sféře, protože tyto letouny mohou být nosiči jaderných zbraní.

 

Ruský prezident Vladimir Putin v březnu uvedl, že F-16 čeká stejný osud jako ostatní západní techniku dodávanou na Ukrajinu – ruská armáda je zničí.

 

https://www.vesti.ru/article/4040608

 

 

📌10. července 2024, 17:19, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: INDIE NEPOVAŽUJE RUSKO ZA MÉNĚ DŮLEŽITÉHO STRATEGICKÉHO PARTNERA NEŽ SPOJENÉ STÁTY:

 

Indické úřady považují Rusko za strategického partnera, který není o nic méně důležitý než Spojené státy. Návštěva indického premiéra Naréndry Módího v Moskvě to potvrdila, poznamenalo ruské ministerstvo zahraničí.

 

Pro Nové Dillí není Moskva o nic méně důležitá než Washington, potvrzením toho je Módího cesta do Ruské federace, řekl náměstek ruského ministra zahraničí Andrej Ruděnko.

 

Módího návštěva potvrdila status Ruska jako strategického partnera Indie, řekl Ruděnko během diskuse Valdajského klubu, hlásí RIA Novosti.

 

Připomněl, že návštěva nastínila „dobré vyhlídky“ v různých oblastech, včetně energetiky. Podle úředníka budou země v budoucnu schopny „pokročit, a to i v ekonomické sféře“.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v úterý uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin a indický premiér Naréndra Módí na schůzce diskutovali o všech otázkách vztahů mezi oběma zeměmi, včetně obrany a bezpečnosti, a také o mezinárodní spolupráci.

 

Podle tiskového tajemníka ruského prezidenta Dmitrije Peskova trvala komunikace v úzkém formátu více než 2,5 hodiny, poté více než půl hodiny probíhala „na nohou“.

 

https://www.vesti.ru/article/4040624

 

 

📌10. července 2024, 16:40: NA UKRAJINĚ VZNIKL PRAPOR TRESTANCŮ:

 

V rámci 24. samostatné mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny byl vytvořen prapor odsouzených, kteří si odpykávali tresty v ukrajinských věznicích. Jednotka má od 400 do 800 lidí.

 

((A drží tam i místo pro nelegální hlavu státu???))

 

Prapor byl pojmenován „Harakterniki“ a samotná 24. brigáda nese jméno krále Danyla Halického.

 

Odsouzení již složili vojenskou přísahu a brzy začnou plnit bojové mise, píše RIA Novosti.

 

Hlava kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon o možnosti mobilizace odsouzených 17. května. Stanoví, že v případě osob, které si odpykávají trest, může soud rozhodnout o podmínečném propuštění z vojenské služby na základě smlouvy. Náměstkyně ukrajinského ministra spravedlnosti Olena Vysocká uvedla, že více než 4500 odsouzených Ukrajinců je připraveno jít na frontu.

 

Podle ukrajinské generální prokuratury soudy na konci května vyhověly 1843 žádostem odsouzených o podmínečné propuštění pro následnou mobilizaci, 775 z nich vstoupilo do řad Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4040437

 

 

📌10. července 2024, 15:46: V DŮSLEDKU ÚDERU NA PŘÍSTAV V ODĚSKÉ OBLASTI BYL ZASAŽEN SKLAD S RAKETAMI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Koordinátor mykolajivského podzemí Sergej Lebeděv s odvoláním na své vlastní zdroje uvedl, že během úderu na Oděskou oblast byli zabiti britští žoldáci – byli evakuováni do Rumunska.

 

Řekl také, že „vletěl“ do skladu s municí v přístavu Čornomorsk, kam ozbrojené síly Ukrajiny nedávno v nejpřísnějším utajení dodaly rakety.

 

Podle Lebeděva byla exploze silná, s velkou detonací a byla cítit v Oděse, hlásí RIA Novosti.

 

Zdroj agentury TASS v bezpečnostních složkách potvrdil, že ozbrojené síly Ruské federace zasáhly cíle v přístavu Oděsa pomocí pobřežního raketového systému Utes.

 

Dnes bylo oznámeno, že v Oděse došlo k sérii výbuchů. Městské úřady oznámily zničení přístavu.

 

https://www.vesti.ru/article/4040372

 

 

📌10. července 2024, 17:47, Matvijenko: PUTIN SE ZÚČASTNÍ PARLAMENTNÍHO FÓRA BRICS:

 

Předsedkyně Rady federace Valentina Matvienko uvedla, že ruský vůdce Vladimir Putin se zúčastní parlamentního fóra X BRICS.

 

Matvijenková řekla ve vysílání Russia 24, že Putin se stane účastníkem parlamentního fóra X BRICS a promluví na něm.

 

Hlava státu podle ní vždy věnuje velkou pozornost parlamentní složce, protože jsou to právě poslanci, kteří jsou voleni národy svých zemí.

 

Mluvčí Rady federace dodal, že samotný fakt prezidentovy účasti zdůrazňuje význam akce.

 

https://www.vesti.ru/article/4040640

 

 

📌10. července 2024, 17:52, Norský premiér: UKRAJINA NEBUDE PO SUMMITU VE WASHINGTONU POZVÁNA DO NATO:

 

Norský premiér Jonas Gahr Støre oznámil, že NATO rozhodlo o možném vstupu Ukrajiny do EU. Podle něj podle něj po výsledcích aliančního summitu ve Washingtonu takovou nabídku nedostane.

 

„Nemyslím si, že po letošním summitu přijde nějaké pozvání,“ citovala agentura TASS norského premiéra. „Všechno ostatní však bude o takové budoucnosti hovořit.“

 

Støre také poznamenal, že přání Ukrajiny stát se součástí Severoatlantické aliance se odrazí v závěrečném dokumentu po summitu. Akce se koná v hlavním městě USA od 9. do 11. srpna.

 

https://www.vesti.ru/article/4040672

 

 

📌10. července 2024, 16:49: BĚHEM JARNÍCH POVODNÍ V RUSKÉ FEDERACI BYLO ZAPLAVENO TÉMĚŘ 30 TISÍC OBYTNÝCH BUDOV:

 

Ruský prezident Vladimir Putin se prostřednictvím videokonference setkal se členy vlády. Šéf ministerstva pro mimořádné situace Alexandr Kurenkov informoval o situaci s povodněmi a lesními požáry v letošním roce.

 

 

Podle ministra pro mimořádné situace bylo v roce 2024 v důsledku jarních povodní zaplaveno asi 30 tisíc obytných a více než 16 tisíc letních domů. Nejvíce utrpěly Orenburská a Omská oblast, stejně jako Jakutsko. Poškozeno bylo více než tři sta mostů s nízkou hladinou vody a 140 objektů společenského významu.

 

Silná a dlouhotrvající povodeň způsobila vyhlášení federálního stavu nouze. Vysoká hladina vody přetrvávala více než měsíc a překračovala kritické hodnoty o několik metrů.

 

Počet lesních požárů v roce 2024 se přitom oproti loňskému roku snížil o třetinu, ale plocha hořících lesů se zvýšila o 50 %.

 

„Od začátku roku bylo na území Ruské federace zaznamenáno téměř 6 tisíc ohnisek přírodních požárů na celkové ploše více než 3,5 milionu hektarů,“ uvedl šéf ministerstva pro mimořádné situace.

 

Ministr poznamenal, že předpovědi pro zbytek sezony jsou krajně nepříznivé. Alexandr Kurenkov označil Jakutsko a Zabajkalsko za nejzranitelnější regiony, kde boj s ohněm probíhá nepřetržitě. V blízkosti osad operuje patnáct velkých lesních požárů.

 

https://www.vesti.ru/article/4040439

 

 

📌10. července 2024, 17:50, El País: PUTIN A SI ŤIN-PCHING PŘIZNALI LETOŠNÍ MÍROVÉ ROZHOVORY MEZI RUSKEM A UKRAJINOU:

 

Vladimir Putin a Si Ťin-pching se dohodli, že do konce roku proběhnou nové mírové rozhovory mezi Ruskem a Ukrajinou. Uvádí se to v dopisech Viktora Orbána, které zaslal evropským lídrům.

 

Maďarský premiér navštívil 2. července Kyjev a 5. července Moskvu, kde jednal s hlavami států o způsobech řešení konfliktu a možnosti zahájení mírových rozhovorů. Orbán také 8. července diskutoval s čínským vůdcem o scénářích vývoje ukrajinského konfliktu po amerických volbách.

 

Orbán očekává od nové administrativy rychlé příměří ještě předtím, než se nový prezident ujme úřadu, ale Si Ťin-pching „možnost takového scénáře nekomentoval,“ ujistil.

 

V důvěrné zprávě pro předsedu Evropské rady Charlese Michela se maďarský vůdce podělil o své obavy ohledně vyhlídek na konflikt.

 

„Příští dva měsíce na frontové linii na Ukrajině budou „dramatičtější než kdy jindy“, citovala Orbána publikace.

 

V souvislosti s možnou eskalací konfliktu však budou podle něj návrhy na jeho pozastavení přijímány příznivěji. Orbán dodal, že Putin a Si Ťin-pching jsou připraveni na mírové rozhovory do konce roku.

 

https://www.vesti.ru/article/4040656

 

 

📌10. července 2024, 18:14, VOJENSKÝ VŮDCE NATO CAVOLI: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY SE OBRATNĚ PŘIZPŮSOBUJÍ VÝZVÁM BĚHEM NWO:

 

Ruské ozbrojené síly se velmi obratně přizpůsobují výzvám, kterým čelí během speciální operace, připustil vrchní velitel spojeneckých sil NATO v Evropě americký generál Christopher Cavoli.

 

Ve svém projevu na veřejném fóru NATO ve Washingtonu poznamenal, že Rusové jsou velmi chytří „technologicky a procedurálně“.

 

Generál uvedl, že NATO, stejně jako členské země aliance, pečlivě studují situaci a učí se z ukrajinského konfliktu. Tyto závěry se podle něj promítnou do budoucí doktríny severoatlantického bloku. Kromě toho se na jejich základě vyvíjejí nové metody vedení války a pracuje se na nových technologiích.

 

Cavoli také připomněl, že NATO společně s Ukrajinou vytváří v Polsku centrum pro studium konfliktů pro výměnu informací.

 

Vytvoření takového centra již dříve oznámila stálá zástupkyně USA při NATO Julianne Smithová, poznamenává TASS.

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na summitu ve Washingtonu řekl, že aliance nyní nevidí bezprostřední vojenskou hrozbu ze strany Ruské federace pro žádnou členskou zemi. NATO zároveň čelí kybernetickým útokům a sabotážím z ruské strany.

 

https://www.vesti.ru/article/4040680

 

 

📌10. července 2024, 17:53: PESKOV KRITIZOVAL OBVINĚNÍ ZÁPADNÍCH MÉDIÍ Z ÚDAJNÉHO NÁBORU OBČANŮ ZEMÍ NATO:

 

Domněnky a prohlášení západních médií, že Rusko údajně verbuje občany zemí NATO pro špionáž a sabotáže, se na ničem nezakládají. Uvedl to tiskový tajemník ruského prezidenta

 

Dmitrij Peskov v reakci na žádost amerického deníku The Washington Post.

Autenticita prohlášení zveřejněných publikací je sporná, zdůraznil mluvčí Kremlu.

 

Peskov poznamenal, že taková obvinění proti Moskvě nejsou ničím jiným než podněcováním rusofobní hysterie.

 

Deník The Washington Post již dříve s odvoláním na zdroje, a dokonce i údajné interní dokumenty Kremlu obvinil ruské úřady z nárůstu případů sabotáží v západních zemích a také z náboru jejich obyvatel.

 

V březnu 2024 ruská Federální bezpečnostní služba varovala před cynickými způsoby náboru teroristů. Podle agentury ukrajinské speciální služby zaútočily na telefony ruských teenagerů a školáků. Začali dostávat hromadné e-maily z neznámých čísel s nabídkou, že zopakují scénář teroristického útoku na radnici v Krokusu.

 

https://www.vesti.ru/article/4040644

 

 

📌10. července 2024, 18:00, Matvijenko: DO BRICS SE PŘIHLÁSILO 24 ZEMÍ, ZÁPAD EXPANZI NEZASTAVÍ:

 

Ve frontě na vstup do organizace BRICS je 24 zemí, řekla mluvčí Rady federace Valentina Matvijenková.

 

Zdůraznila, že o toto sdružení má dnes zájem mnoho států.

 

„24 zemí nyní, pokud se nemýlím, stojí ve frontě, aby se staly členy BRICS,“ řekla Valentina Matvijenko ve vysílání televizního kanálu Russia 24.

 

Podle jejího názoru práce sdružení vyvolává ve Spojených státech vážné podráždění a žárlivost. Snaží se vyvíjet tlak na země, ale proces budování multipolárního světa nelze zastavit.

 

Západ nebude schopen zabránit dalšímu rozšiřování BRICS. „Víte, jejich lícní kosti se už pohybují hněvem, ale nemohou nic dělat, to je jisté,“ řekla.

 

  1. ledna se Rusko stalo předsedou BRICS pro příští rok. Začalo to přistoupením nových členů do organizace – kromě Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Jihoafrické republiky nyní zahrnuje Egypt, Etiopii, Írán, Spojené arabské emiráty a Saúdskou Arábii.

 

V červnu ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že nyní se země BRICS rozhodly dát si pauzu v otázce přistoupení nových členů, aby „strávily“ nově příchozí státy v asociaci. Thajsko a Malajsie byly mezi posledními, které požádaly o členství.

 

https://www.vesti.ru/article/4040683

 

 

📌10. července 2024: 🇺🇸 DODÁVKA F-16 NA UKRAJINU SE CHYSTÁ „PRÁVĚ TEĎ

▪️ Dodávka letounů F-16 na Ukrajinu probíhá „právě teď, když spolu mluvíme“, uvedl ve Washingtonu ministr zahraničí Blinken.

▪️ Předávají je Dánsko a Nizozemsko a stíhačky se na ukrajinském nebi objeví letos v létě.

▪️ Ještě předtím Zelenskyj ve Washingtonu uvedl, že Ukrajina potřebuje nejméně 128 stíhaček F-16, zatímco Západ jich slibuje pouze 10-20.

https://t.me/to_je_nas_svet/27716

 

 

📌10. července 2024: 🔥 STŘETY V PÁSMU GAZY A NOVÉ ÚDERY. IZRAELSKÁ ARMÁDA ZLIKVIDOVALA BOJOVNÍKY HAMÁSU V SÍDLE AGENTURY OSN PRO BLÍZKÝ VÝCHOD.

 

Podle izraelské armády jej radikálové využívali jako základnu.

Pod palbou uprchlického tábora „Nuseirat“ bylo zabito osm lidí, většinou dětí.

Den předtím zaútočila izraelská armáda v Chán Júnisu na budovu školy vedle stanů osadníků. Obětí bylo 29.

Po internetu kolují záběry: Chlapeček, teprve měsíc starý. Údajně byl zázračně zachráněn zpod trosek budovy v Gaze, zničené po izraelském náletu.

O smrti civilistů v enklávě se hovořilo na brífinku na americkém ministerstvu zahraničí. Došlo k hádce.

 

„Pokud dojde k dalším obětem, situace se ještě zhorší. Ale jsme daleko za bodem, kdy se z toho stala strašná lidská tragédie,“ uvedl mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller.

https://t.me/to_je_nas_svet/27717

 

 

📌10. července 2024: ♨️ IRSKÝ POSLANEC EVROPSKÉHO PARLAMENTU MICK WALLACE VYJÁDŘIL SVŮJ NÁZOR NA SEVEROATLANTICKOU ALIANCI:

„NATO JE TERORISTICKÁ ORGANIZACE, POTŘÍSNĚNÁ KRVÍ NEVINNÝCH LIDÍ, KTERÁ SLOUŽÍ ZÁJMŮM AMERICKÉHO IMPÉRIA A VOJENSKO-PRŮMYSLOVÉHO KOMPLEXU.“

Podle jeho názoru lze tuto organizaci označit za teroristickou organizaci. 👍

https://t.me/to_je_nas_svet/27718

 

 

📌10. července 2024: 😂 ZÁPADNÍ TISK POBOUŘEN: PUTIN SE PŘÍLIŠ ČASTO SETKÁVÁ SE SVĚTOVÝMI LÍDRY

Ruský prezident Vladimir Putin posílil diplomacii doma i v zahraničí a pohrdá pokusy USA a jejich spojenců udělat z něj globálního vyvrhele kvůli speciální operaci na Ukrajině.

Za pouhé dva měsíce od začátku svého pátého funkčního období v květnu Putin absolvoval více než 20 setkání s lídry z Evropy, Asie, Afriky, Latinské Ameriky a Blízkého východu,“ napsala agentura Bloomberg.

https://t.me/to_je_nas_svet/27719

 

 

📌10. července 2024: 🙈 POMATENÝ BIDEN: „VEDL JSEM ALIANCI (NATO) V JEDNOM Z NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH OKAMŽIKŮ JEJÍ HISTORIE. Uvědomuji si, že… poté, co jsem ošukal vaši ženu (Stoltenbergovou), jsem vás osobně požádal, abyste ještě nějakou dobu zůstal ve funkci. Promiňte…“

https://t.me/to_je_nas_svet/27720

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10. července 2024: ŠÍLENCI BOJUJÍ PROTI CO2: OD SRPNA MÁ ZAČÍT EXPERIMENT S VYLÉVÁNÍM LOUHU DO OCEÁNU:

 

V poslední době se množí informace o různých již provedených nebo teprve plánovaných geoinženýrských zásazích. To se netýká jen ovlivňování ovzduší, ale také oceánů, které mají vliv na klima a jsou i značným producentem CO2, pro rostliny nezbytného plynu, proti němuž bojují klimatičtí šílenci.

 

Různé nesmyslné nápady, jak proti CO2 bojovat, jen potvrzují, že propagátorům klimatické agendy rozhodně nejde o ochranu přírody.

 

Nedávné oznámení Oceánografického institutu ve Woods Hole (WHOI), že provede experiment zahrnující vypouštění louhu do oceánu, je pozoruhodným příkladem přehnaně horlivých a špatně promyšlených opatření, která jsou přijímána pod rouškou boje proti klimatickým změnám.

 

Podle článku plánuje WHOI provést geoinženýrský experiment zaměřený na snížení hladiny atmosférického oxidu uhličitého přidáním alkalických látek, konkrétně louhu, do oceánu. Základní hypotézou je, že přidání louhu zvýší zásaditost oceánu a zvýší jeho schopnost absorbovat CO₂ z atmosféry.

 

Oceánografický institut ve Woods Hole bude od letošního srpna provádět studii v malém měřítku o účincích zvyšování zásaditosti oceánů, což je proces, který uměle zvyšuje pH oceánské vody v boji proti okyselování oceánů způsobenému člověkem.

 

EXPERIMENT BUDE PROVEDEN VE VODÁCH JIHOZÁPADNĚ OD NANTUCKETU A MARTHA’S VINEYARD.

 

Projekt nazvaný „LOC-NESS“ – zkratka pro Locking away Ocean Carbon in the Northeast Shelf and Slope – zahrnuje vypuštění 20 metrických tun hydroxidu sodného (známého také jako louh) a až 75 kilogramů stopovacího barviva do oceánu, po kterém následuje pětidenní 24hodinové monitorování šíření alkality na místě.

 

BUDE SE ZJIŠŤOVAT PŘÍJEM CO2 A DOPADY NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ.

 

Věda, která stojí za tímto experimentem, je přinejlepším spekulativní. Složité chemické složení oceánu a nesčetné množství proměnných, které ovlivňují procesy sekvestrace uhlíku, ztěžují přesné předpovídání výsledků takového zásahu.

 

Existují značné nejistoty ohledně toho, do jaké míry zvýšená zásaditost skutečně povede ke zvýšené absorpci CO₂.

 

V tiskové zprávě EPA uvedla, že „neočekává žádné měřitelné environmentální nebo jiné dopady nad rámec monitorovacích období studie“ a webová stránka Woods Hole zdůrazňuje, že kvůli čistotě hydroxidu sodného „jsou účinky na kvalitu vody omezeny pouze na vliv na pH.“

 

ŘEKNĚTE TO RYBÁM A DALŠÍM ORGANISMŮM, KTERÉ OTRÁVÍTE LOUHEM. KLIDNĚ BY TO MOHL BÝT DYNAMITOVÝ RYBOLOV.

 

Do oceánu přidáme 20 tun NaOH a sledování bude prováděno po dobu 5 dnů, což povede k potenciální sekvestraci až 20 tun CO2.

 

Tento experiment je dostatečně malý na to, aby jakékoli bezprostřední dopady byly minimální a jakékoli účinky zásaditosti budou na konci experimentů plně zředěny zpět na základní podmínky.

 

Potenciální ekologické dopady vypouštění žíravé látky, jako je louh, do oceánu, nelze přeceňovat. Louh neboli hydroxid sodný může způsobit vážné chemické popáleniny a poškodit mořský život, pokud se s ním nezachází správně.

 

Se změnou chemického složení oceánu jsou spojena rizika, včetně možného poškození mořských ekosystémů a organismů, které je obývají.

 

Potenciální dopady experimentu na životní prostředí jsou rozmanité. Změna zásaditosti oceánů by mohla narušit křehkou rovnováhu mořských ekosystémů.

 

Obzvláště znepokojivé jsou účinky na fytoplankton, který tvoří základ oceánského potravního řetězce. Tyto mikroorganismy jsou klíčové pro koloběh uhlíku a jakékoli významné změny jejich prostředí by mohly mít kaskádové účinky v celém ekosystému.

 

Oponenti geoinženýrství jsou skeptičtí k důvěře vědců a varují, že lidské zásahy do životního prostředí mají často nezamýšlené důsledky.

 

Kromě toho by zavedení louhu mohlo vést k lokalizovaným oblastem s vysokým pH, což by mohlo poškodit mořský život, zejména druhy, které jsou citlivé na změny ve svém prostředí. To je významné riziko, které se zdá být bagatelizováno při hledání geoinženýrských řešení.

 

Geoinženýrství by nemělo být vnímáno jako životaschopný přístup k environmentálnímu managementu. Vzhledem ke značným nejistotám a potenciálním rizikům spojeným s tímto experimentem je nezbytné být obezřetný.

 

Vypouštění louhu do oceánu bez komplexního pochopení potenciálních dopadů je bezohledný přístup, který by mohl vést k nepředvídaným a možná nevratným škodám.

 

Kritici tvrdí, že potenciální negativní důsledky takových experimentů daleko převažují nad teoretickými přínosy, zejména vzhledem k současnému nedostatečnému pochopení oceánských chemických procesů a potenciálu nezamýšlených důsledků.

 

PLÁN WHO vypouštět louh do oceánu jako prostředek k řešení spekulativního problému je hluboce chybná a nebezpečná iniciativa. Vědecké nejistoty a potenciální environmentální rizika spojená s tímto experimentem daleko převažují nad spekulativními přínosy.

 

Tento bezohledný experiment s vyléváním louhu je důkazem zoufalství a krátkozrakosti, které často doprovázejí geoinženýrské zásahy.          https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/silenci-bojuji-proti-co2-od-srpna-ma-zacit-experiment-s-vylevanim-louhu-do-oceanu/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 10.07.2024“:

➡️☭☆ Plocha požáru skladu ve Volgogradu se rozrostla na 1200 metrů čtverečních, požár se rozšířil na sousední budovu, uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy

➡️☭☆ Střecha budovy vzplála v Soči na ploše 300 metrů čtverečních, informovalo státní ředitelství pro mimořádné události. Budova okresního soudu Lazarevsky se nachází na adrese uvedené oddělením.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka protivzdušného obranného systému Pantsir-S1 zničila nepřátelský dron v oblasti odpovědnosti skupiny sil Vostok.

Protiletadlové raketové a dělové systémy nepřetržitě monitorují vzdušný prostor nad pozicemi ruských jednotek. K ničení cílů má Pantsir-S1 12 protiletadlových střel a dva dvouhlavňové 30mm kanóny s 1400 náboji.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

10.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌10. července 2024: 🇭🇺 MAĎARSKO SE NA SUMMITU NATO VE WASHINGTONU VYSLOVÍ PRO BRZKÉ PŘÍMĚŘÍ A ZAHÁJENÍ MÍROVÝCH ROZHOVORŮ O UROVNÁNÍ KONFLIKTU NA UKRAJINĚ – MINISTR ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ SZIJJARTO.

💬 „Postoj Maďarska je jasný: tato válka nepovede k žádnému řešení na bitevním poli, místo toho je zapotřebí jednání a diplomatické řešení, a to je postoj, který budeme prezentovat během tří dnů na summitu NATO,“ uvedl diplomat.

Maďarsko na summitu NATO rovněž potvrdí, že se nezúčastní mise zaměřené na poskytnutí vojenské pomoci Ukrajině.

💬“Naše pozice je jasná: nebudeme se zapojovat. Máme dohodu se současným generálním tajemníkem (NATO Jensem Stoltenbergem) a také příslib od budoucího generálního tajemníka (Marka Rutteho), že to Maďarsko může udělat,“ řekl

https://t.me/to_je_nas_svet/27703

 

 

📌10. července 2024: ⚡️ BÍLÝ DŮM OZNÁMIL, ŽE SETKÁNÍ ZELENSKÉHO A BIDENA SE USKUTEČNÍ VE ČTVRTEK.

https://t.me/to_je_nas_svet/27704

 

 

📌10. července 2024: 💥 NATO SE PŘIPRAVUJE NA MOŽNÝ RUSKÝ ÚTOK NA ALIANCI: NA SUMMITU BUDOU VYPRACOVÁNY OBRANNÉ PLÁNY

▪️ Všech 32 členů NATO bude na summitu Aliance požádáno o vypracování plánů civilní obrany pro případ aktivace článku 5 (jaderné zbraně).

▪️ Taková opatření jsou nezbytná pro přípravu na možný budoucí ruský útok, který by pravděpodobně zahrnoval údery raketami dlouhého doletu, dezinformace, narušení přístavů a útoky na energetickou síť.

((To vidí lidi, jak se připravuje, že obyvatelé nemají protiatomové kryty, prostě nic pro ně se nedělá!!!)) 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/27705

 

 

📌10. července 2024: ☝️ MAĎARSKU CHTĚJÍ ODEBRAT VEDENÍ EVROPSKÉ RADY KVŮLI ORBÁNOVĚ SNAZE UKONČIT KONFLIKT NA UKRAJINĚ. 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/27706

 

 

📌10. července 2024: ♨️ SUMMIT NATO VE WASHINGTONU PŘIPRAVUJE CESTU PRO VÁLKU, A NE PRO MÍR, ŘÍKÁ KONGRESMANKA MARJORIE TAYLOR GREENE.

„Tento týden může NATO vydláždit ‚nezvratnou‘ cestu k světové válce místo cesty k míru.

Dementní Biden bude sedět na summitu s americkou šekovou knížkou, která donutí spoluobčany platit za smrt lidí 👹

v konfliktu. A členové aliance se budou snažit, aby byla podpora Kyjeva ´chráněna před Trumpem´, aby mu zabránili v řešení situace.“

((A nás se kdy začne někdo ptát, jestli to chceme?????? Kdy se začne zajímat vrchnost o nás a náš názor???))

https://t.me/to_je_nas_svet/27707

 

 

📌10. července 2024: 🇷🇺 RUSKO BY MĚLO BÝT CO NEJOPATRNĚJŠÍ, POKUD KYJEV PŘISTOUPÍ NA JEDNÁNÍ – MEDVEDĚV.

Ukrajina je může využít jako oddechový čas k doplnění svého vojenského a lidského potenciálu, zatímco prohlášení o odmítnutí vstupu do NATO k ničemu nepovedou. Pokud se tak stane, pak v Kyjevě začne třetí majdan, uvedl místopředseda Rady bezpečnosti.

Poté, co se na Ukrajině dostanou k moci radikálové, mohou se vytvořit podmínky pro jednání, protože pro NATO bude obtížnější pomáhat zjevným extremistům. V takovém případě Spojené státy donutí nacisty v Kyjevě uznat výsledky války a poté bude v Kyjevě nastolen umírněný režim, domnívá se Medveděv.

Radikálové se však dříve či později na Ukrajině vrátí k moci a pak „přijde čas zmiji zcela rozdrtit“. 👍

https://t.me/to_je_nas_svet/27708

 

 

📌10. července 2024: ⚡️ SUMMIT NATO VE WASHINGTONU ZAČAL NOVÝMI SLIBY KYJEVU

USA A SPOJENCI JSOU PŘIPRAVENI POSKYTNOUT VÍCE NEŽ MILIARDU DOLARŮ NA SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY A NA PŘÍŠTÍ MĚSÍCE BYLY OHLÁŠENY DODÁVKY RAKETOVÝCH SYSTÉMŮ, VČETNĚ AMERICKÝCH PATRIOT.

Skutečnost je však taková: západní obranné koncerny nevyrábějí pro Ukrajinu dostatek vybavení a munice. Podle deníku The Wall Street Journal to uznalo mnoho vysoce postavených hostů summitu. Co zbývá odcházejícímu generálnímu tajemníkovi NATO Stoltenbergovi? Pronést hlasitá prohlášení o budoucnosti světové demokracie.

 

Jens Stoltenberg: „Největší riziko vznikne, pokud Rusko na Ukrajině zvítězí. To nemůžeme dopustit. Výsledek této války určí globální bezpečnost na další desetiletí. Nyní je čas postavit se na obranu svobody a demokracie. Místem akce je Ukrajina.“

Na summitu vystoupil také Joe Biden, kolem něhož se stále častěji vedou debaty: Je tento muž vhodný k tomu, aby vládl jaderné mocnosti?

https://t.me/to_je_nas_svet/27709

 

 

📌10. července 2024: 🇬🇧 NOVÝ BRITSKÝ PREMIÉR VYJÁDŘIL SVŮJ POSTOJ K UKRAJINSKÝM ÚDERŮM NA RUSKÉ ÚZEMÍ.

„Ukrajina by se měla sama rozhodnout, jakým způsobem použije zbraně k obranným účelům,“ řekl Keir Starmer a dodal, že nová britská vláda nemá v plánu měnit svůj postoj k ukrajinským úderům. 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/27710

 

 

📌10. července 2024: 🤡 ZELENSKYJ NA SUMMITU NATO NAZNAČIL, ŽE JE PŘIPRAVEN NA ÚZEMNÍ ÚSTUPKY.

Při diskusi na téma ústupu k hranicím z roku 1991  řekl: „Musíte pochopit, že v první řadě potřebujeme zachovat lidi, stát. Nejsme členem NATO a nemáme takový deštník.“ V této souvislosti se vyjádřil i k situaci v Kyjevě.

„Potřebujeme 128 stíhaček F-16, i kdyby jich bylo 50, nic to není. Rusko používá proti Ukrajině 300 letadel denně.“ 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/27711

 

 

📌💉🎚️10. července 2024: IR: ARMÁDA ČR ZRADILA ČESKÝ NÁROD 🇨🇿 HYDE PARK ČESKÉ TELEVIZE. 👹

👉 🇬🇧Hyde Park České televize 🇨🇿 Armáda ČR zradila občany. ZA MŘÍŽE A VOJENSKÝ SOUD.

👉 Falešné testování Armádou ČR?

👉 Testy na protilátky?

👉 Nákupy vakcín, krádeže a lži.

👉 Lidé zbytečně umírali.

👉 Poškození zdraví občanů České republiky.

👉 Svazáci v České televizi?

👉 Hyde Park České televize?

👉 Politici řídí media.

👉 Objednávky v České televizi?

👉 Natočeno v Hyde Park v Londýně.

 

https://youtu.be/v5GQZ7WlXbE?si=XghUMFnc4ucuvgCq

 

 

📌10. července 2024: 🇦🇷 ARGENTINA | 🏴‍☠️ NATO | 🇺🇦 UA :

Argentína sa rozhodla požiadať o vstup do NATO, nakúpiť namiesto čínskej vojenskej techniky americké stíhačky F-16 a začať dodávať zbrane na Ukrajinu. 👹

https://t.me/absurdnisvet/75925

 

 

📌10. července 2024: ⚠️ PŘEDSEDA RADY EU VICTOR ORBÁN OZNAMUJE KONEC VELKÉHO RESETU!

 

„Letos, dá-li Bůh, můžeme ukončit tuto neslavnou éru západní civilizace. Pomůžeme ukončit světový řád založený na hegemonii pokrokových liberálů.“

 

„Byl to zvláštní věk, poznamenaný zvláštním duchem. Jeho stoupenci hlásali, že jejich úkolem není zastupovat lid, ale realizovat své vlastní ideály. 👏

 

https://x.com/nightglow98/status/1810739471480148056?t=Dgcd0_LIYe-E7fbH-UAAVQ&s=09

 

 

📌10. července 2024: EU BY MOHLA „UKONČIT“ MAĎARSKÉ PŘEDSEDNICTVÍ V RADĚ, UVÁDÍ POLITICO

 

Evropská unie by mohla odvolat maďarské předsednictví bloku kvůli cestě premiéra Viktora Orbána do Moskvy, uvedl Politico EU s odkazem na diplomatické zdroje.

 

Orbán cestoval na Ukrajinu minulý týden poté, co převzal předsednictví Evropské rady, a slíbil, že „udělá Evropu znovu skvělou“. Poté odcestoval do Ruska, což vyvolalo pobouření v Kyjevě i Bruselu.

 

„Členské státy už rozčilovalo motto ‚MEGA‘. Ale setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem trvale vrhne stín na maďarské předsednictví,“ uvedlo v pondělí večer Politico s odkazem na nejmenovaného diplomata EU.

„Na takovém setkání končí předsednictví dříve, než skutečně začne.“

https://t.me/absurdnisvet/75927

 

 

📌10. července 2024: 🇪🇺 PŘÍJMY EVROPSKÉHO PARLAMENTU‼️

 

🇨🇾 Phidias Panayiotou, bloger na YouTube, který byl zvolen do Evropského parlamentu v červnu 2024, prozradil, kolik peněz dostávají poslanci každý měsíc.

 

Phidias řekl, že jako europoslanec dostává 8 000 eur měsíčně po odečtení daní. Kromě toho dostává 350 eur za každý den, kdy jde do parlamentu a zapisuje svou přítomnost do zvláštního registru.

 

Poslanec dostává navíc 30 000 eur měsíčně na platy svého týmu a 5 000 eur měsíčně na kancelář ve své zemi. Za PR kampaň v souvislosti s jeho působením v Evropském parlamentu dostává 4000 eur.

 

Dalších 10 000 eur měsíčně se platí za pozvání lidí do Evropského parlamentu a vysvětlení úkolů poslanců.

 

„Mám také řidiče v Bruselu a lístky do business třídy domů.“ 👹

https://t.me/absurdnisvet/75928

 

 

📌💉🎚️10. července 2024: 💢 ‼️ ITALSKÁ STUDIE SPOUŠTÍ MASIVNÍ ŠOKOVOU VLNU: OČEKÁVANÁ DÉLKA ŽIVOTA OČKOVANÝCH PROTI COVID JDE DOSLOVA DOLŮ (-37 % S DVOJITÝM OČKOVÁNÍM!)‼️

 

Nová recenzovaná studie ukazuje, že lidé „očkováni“ proti Covidu pomocí injekcí mRNA ztratili desítky let očekávané délky života.

 

Průlomová studie zveřejněná v prestižním švýcarském lékařském časopise MDPI přivedla vědeckou komunitu do varu.

 

Studie však také potvrdila varování předních odborníků o dlouhodobých účincích injekcí mRNA Covid.

 

https://legitim.ch/italienische-studie-loest-massive-schockwelle-aus-die-lebenserwartung-von-covid-geimpften-geht-buchstaeblich-den-bach-runter-37-bei-zweifachimpfung/

 

 

📌10. července 2024: ROZHODNUTÍ O DRUHÉM FUNKČNÍM OBDOBÍ: VON DER LEYENOVÁ VEDE KAMPAŇ ZA VĚTŠINU S FRAKCEMI EU

 

Po dohodě na summitu EU na konci června je nyní řada na EU parlamentu. O druhém funkčním období Ursuly von der Leyenové jako předsedkyně Evropské komise se bude hlasovat ve čtvrtek 18. července. Tento týden hledá podporu v Bruselu.

 

https://exxpress.at/entscheidung-ueber-zweite-amtszeit-von-der-leyen-wirbt-bei-eu-fraktionen-um-mehrheit/

 

 

📌💉🎚️10. července 2024: DR. MALONE O PTAČÍ CHŘIPCE: 👉Žádné známky vážného onemocnění u lidí, 6. července 2024👹

 

– – – – STRACH JAKO ZBRAŇ – – – –

 

„V USA právě nyní média vyvolávají velký strach z H5N1 (varianta ptačí chřipky) a její schopnosti infikovat krávy,“ říká spoluvynálezce technologie mRNA Dr. Robert Malone v rozhovoru pro Auf1. Pokud jde o izolované případy lidských onemocnění, americký lékař vysvětluje, že žádný z nakažených nezemřel. Máte jen zánět spojivek. To vyvrací úmrtnost uváděnou WHO jako 50 až 60 procent. Neexistují žádné důkazy o vážném onemocnění člověka virem ptačí chřipky. Dává jasně najevo, že strach z infekčních nemocí je používán jako zbraň. 👹

((Všimněte si, že u ptáků, prasat se jedná o chřipku, která u lidí se jako název, pohřbila od roku 2021 a přejmenovala na hrůzostrašný COVID 19!!!))

 

https://auf1.tv/auf1-spezial/dr-malone-zu-vogelgrippe-keine-beweise-fuer-ernsthafte-erkrankungen-bei-menschen

 

 

📌10. července 2024: 💢 ČínŠTÍ VÝROBCI OBLEČENÍ již zareagovali na nejnovější trendy „útoky nožů“ v Evropě a nyní vyrábí bundy odolné proti bodnutí. Ty by se skutečně mohly stát bestsellerem… 👏

https://t.me/absurdnisvet/75933

 

 

📌10. července 2024: VIKTOR ORBÁN: „JSME PATRIOTI, KTEŘÍ VÁŠNIVĚ MILUJÍ SVÉ ZEMĚ. JSME PATRIOTI, KTEŘÍ CHTĚJÍ SILNOU EVROPSKOU SPOLUPRÁCI PRO DOBRO NAŠICH NÁRODŮ. 👏 Jsme „patrioti pro Evropu“

https://t.me/absurdnisvet/75934

 

 

📌💉🎚️10. července 2024: 💢 SMRT PO OČKOVÁNÍ MRNA 

 

Soud: Všichni, kteří zemřeli na očkování, prostě spáchali sebevraždu „legálně“….byl to experiment a oni souhlasili a podepsali‼️‼️ 👹

https://t.me/absurdnisvet/75936

 

 

📌10. července 2024: ÚMRTNOST AMERICKÝCH MIMINEK ROSTE NA BEZPRECEDENTNÍ VÝŠI

 

Od Franka Bergmana

 

Vědci bijí na poplach poté, co studie zjistila, že dětská úmrtnost v Americe v posledních letech dosáhla šokující úrovně.

 

Vědci z Virginia Commonwealth University zjistili, že úmrtnost amerických dětí a teenagerů je vyšší než u jejich vrstevníků v dalších 16 zemích 👹

 

https://uncutnews.ch/die-sterberate-amerikanischer-babys-steigt-auf-einen-noch-nie-dagewesenen-hoechststand/

 

 

📌💉🎚️10. července 2024: NIŽŠÍ ŠANCE NA PŘEŽITÍ PO OČKOVÁNÍ PROTI COVID-19!

 

Pacienti s Covid-19, kteří přijdou do nemocnice, mají nižší šanci na přežití, pokud jsou očkováni. 👹

 

VYPLÝVÁ TO Z VĚDECKÉ STUDIE OHIO STATE UNIVERSITY (https://www.frontiersin.org/journals/immunology/articles/10.3389/fimmu.2024.1325243/full) .

Celkem byla analyzována data od 112 pacientů s Covidem přijatých do Ohio State University Hospital mezi květnem 2020 a listopadem 2022.

 

V souladu s tím byla úmrtnost pacientů bez očkování proti Covid-19 37%. U pacientů s očkováním proti Covid-19 to bylo 70 %!

 

I když byly brány v úvahu stejná základní onemocnění, šance na přežití u očkovaných pacientů byly výrazně horší než u neočkovaných pacientů.

 

Zřejmě existují další faktory, které zvyšují riziko pro očkované pacienty.  https://t.me/DrKayKlapproth

 

 

📌10. července 2024: AMISHOVÉ JSOU OFICIÁLNĚ PROHLÁŠENI ZA „NEJZDRAVĚJŠÍ DĚTI NA SVĚTĚ“ POTÉ, CO ODMÍTLI VAKCÍNY FARMACEUTICKÉHO PRŮMYSLU  👍

 

https://wahrheitsiegt.substack.com/p/amische-werden-offiziell-zu-den-gesundesten?utm_source=multiple-personal-recommendations-email&utm_medium=email&triedRedirect=true

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ RAKETA ISKANDER ROZTRHALA NA KUSY UKRAJINSKOU VOJENSKOU ZÁKLADNU; „VELKÁ ZTRÁTA VOJÁKŮ…“

 

https://youtu.be/-7Ieo4A4f6w?si=yoJu-zkTDeRD3fNW

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZASÁHLA DĚTSKOU NEMOCNICI V KYJEVĚ VLASTNÍ UKRAJINSKÁ RAKETA? RUSKO TVRDÍ, ŽE TO BYLA AMERICKÁ RAKETA NASAMS, ODPÁLENÁ Z PROTIVZDUŠNÉHO OBRANNÉHO SYSTÉMU, NIKOLIV TEDY RUSKÁ KH101

 

https://youtu.be/6wV_sCeOeLE?si=3E142WvS4URuws0Z

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Daily Mail, Roman Kirsch: KYJEVSKÁ DĚTSKÁ NEMOCNICE: OKAMŽIK, KDY RUSKÁ RAKETA CH-101 ZAÚTOČILA

 

https://youtu.be/CpoioPHjbbE?si=istDHJaFBvQNOv0I

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Redacted, Roman Kirsch: NATO SE PŘIPRAVUJE NA TŘETÍ SVĚTOVOU VÁLKU NA VELKÉM SUMMITU VE WASHINGTONU; UKRAJINA HLAVNÍM BODEM.

 

https://youtu.be/tzSnYw3xfqU?si=kXiZtYYBcGLxxUc_

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „DRTIVÁ PORÁŽKA“ PRO UKRAJINU V JASNOBRODIVCE; RUSKÁ ARMÁDA OBSADILA DALŠÍ OBLAST V REGIONU DONĚCK, 1.200 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ ZA JEDINÝ DEN

 

https://youtu.be/_AhSBh8zw14?si=07IJeq2z69bsHSSD

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZABIT ČLEN KOMANDA IDF PŘI ÚTOKU HAMÁSU; BRIGÁDY AL QASSAM ODHALUJÍ MRAZIVÉ DETAILY SVÝCH ÚTOKŮ

 

((Válka Izraele proti Hamásu připomíná Vietnam. Izraelská armáda začíná být vzteklá, v minulém videu jsem Vám to naznačil. Zabili 30 Palestinců v rámci útoku na jednoho na jednoho palestinského militanta. Zabili jednoho a 30 mrtvých okolo. Přesně, jak armáda USA ve Vietnamu. Když jim přestalo válčení jaksi jít, tak se uchýlili ke zvěrstvům. Vyřezávaní vagín za živa u partyzánek, svírání mužských varlat do klenotnických svěráků…Jsem pamětník těch zpráv z té doby, dokonce z Velké Británie. Měl jsem tam kámoše v roce 1969 a on mně jednou poslal dárek k narozeninám v krabičce, která byla vyložená zmačkanými novinami, které jsem si rozvinul a zkusil si to přeložit a tam zrovna byl článek z Vietnamu o amerických zvěrstvech ve Vietnamu, když už jim to válčení nešlo. Žena si musela vykopat sama hrob, lehnout si do něj a oni ji zasypali zaživa… Tak Izrael k tomu směřuje. Tady se podívejte, proč začíná být Izraelská armáda vzteklá….))

 

https://youtu.be/w9PWTYt4yJ4?si=I5KYmDS1SyIKvSOj

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: IZRAEL ZASÁHL ŠKOLU V PÁSMU GAZY A ZABIL TAM 29 LIDÍ; PROHLAŠUJE, ŽE PŘI ÚTOKU BYL NEUTRALIZOVÁN…JEDEN (!!!) MILITANT HAMÁSU, ZAPOJENÝ DO ÚTOKU NA IZRAEL 7.ŘÍJNA MINULÉHO ROKU

 

https://youtu.be/rksXYxet7EU?si=rChstx9FMxHFG7Jw

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Roman Kirsch: PREZIDENTSKÉ JACHTY A „JACHTA“ MALÉHO SOUKROMNÍČKA...😨😄😨😄😨

 

Porovnejte si už známou jachtu na rybníčku prezidenta Miloše Zemana a 2 jachty Volodimíra Zelenského, kterou kanál Redactet uvedl, že si ji koupil přes prostředníky. Dál je údajně jachta Vladimíra Putin, 125 milionů dolarů, postaveno v Německu, ale tady žádné pochybnosti nevznikli. Jakou máte jachtu Vy, přátelé? Tak já osobně nemám jachtu, ale kajak tohoto typu, na naši místní řeku. 😄

 

https://youtu.be/JOAOjkYss3o?si=ILkgo1koPaOD7927

 

 

📌10. července 2024, 5:47: Před 30 lety SPOJENÉ STÁTY TAJNĚ PRACOVALY NA OTÁZCE ČLENSTVÍ UKRAJINY V NATO:

 

V roce 1994 Rada pro národní bezpečnost Bílého domu vyjádřila myšlenky o tajné přípravě Ukrajiny na členství v NATO, jak vyplývá z odtajněných archivních dokumentů.

 

Podle agentury RIA Novosti memorandum adresované tehdejšímu poradci Bílého domu pro národní bezpečnost Anthonymu Lakeovi a jeho náměstkovi uvádí, že by měla být podporována možnost členství Ukrajiny, pobaltských a jižních zemí.

 

„Neměli bychom je nechat v šedé zóně ruského vlivu. Když to říkáme, neměli bychom nyní tuto myšlenku vyjadřovat veřejně ani soukromě v rámci NATO, vzhledem k citlivosti Ruska. V krátkodobém a střednědobém horizontu musíme vypracovat strategii vůči Ukrajině a současně prohloubit partnerství NATO s Ruskem,“ uvádí se v dokumentu, který v prosinci 1994 připravili členové Národní bezpečnostní rady Alexander Vershbow, Nicholas Burns a další.

 

Autoři memoranda také navrhují vést seriózní dialog s Ruskem, ale nedovolit Moskvě, aby si jej „pletla s účastí na rozhodování o členství nebo právem veta“.

 

Již dříve vyšlo najevo, že bývalý americký prezident Bill Clinton na setkání se svým ruským protějškem Borisem Jelcinem v roce 1997 ujistil, že NATO neohrožuje Ruskou federaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4039156

 

 

📌10. července 2024, 6:55, GAVRILOV: ZÁPADNÍ ZEMĚ, KTERÉ CPOU UKRAJINU ZBRANĚMI, PORUŠUJÍ ZÁSADY OBSE:

 

Západní země tím, že cpou Ukrajinu zbraněmi, porušují zásady OBSE týkající se transferu konvenčních zbraní a kontroly nad MANPADS, řekl Konstantin Gavrilov, vedoucí ruské delegace na jednáních ve Vídni o vojenské bezpečnosti a kontrole zbrojení.

 

Diplomat v článku pro RIA Novosti připomněl dohody OBSE v oblasti prevence nedovoleného obchodu s ručními palnými a lehkými zbraněmi, jakož i se zásobami konvenční munice.

 

„Dochází k naprostému odklonu od principů svědomité kontroly vývozu v dodávkách zbraní a odpovědného chování při zvažování možnosti jejich přesunu do konfliktních zón, které prosazují již mnoho let,“ napsal Gavrilov.

 

Poznamenal, že Evropská unie a NATO cpou zbraně na Ukrajinu, aniž by se staraly o to, že je ukrajinská armáda používá proti civilní infrastruktuře a civilistům, včetně žen a dětí v Rusku. EU a Severoatlantická aliance často samy označují cíle úderů, aby zastrašily občany Ruské federace.

 

Gavrilov zdůraznil, že za takových podmínek nelze hovořit o novém režimu kontroly zbrojení v Evropě.

 

https://www.vesti.ru/article/4039200

 

 

📌10. července 2024, 9:25: ODĚSKÉ ÚŘADY OZNÁMILY ZKÁZU PŘÍSTAVU PO EXPLOZÍCH:

 

Přístavní infrastruktura v Oděské oblasti byla poškozena výbuchy, uvedly místní úřady.

Šéf Oděské oblastní vojenské správy Oleh Kiper informoval na kanálu Telegram, že při explozích v Oděské oblasti byly poškozeny sklady v přístavu, nákladní automobily a loď.

 

Ve středu večer napsal starosta Oděsy Gennadij Truchanov o zvucích výbuchů v Oděse na svém kanálu Telegram. Na pozadí náletu došlo k sérii explozí, poznamenal televizní kanál Suspilne.

 

https://www.vesti.ru/article/4039420

 

 

📌10. července 2024, 9:49, BÍLÝ DŮM: NATO PLÁNUJE V PŘÍŠTÍCH 5 LETECH VYROBIT 650 STÍHAČEK F-35:😂

 

Během příštích pěti let spojenci plánují výrazně zvýšit svůj vojenský arzenál, přidat 650 stíhaček F-35 a postavit nejméně 50 lodí a ponorek.

 

O této informaci informoval americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan ve sloupku pro The New York Times. Upřesnil, že modernizace bude zahrnovat také více než 1 000 systémů protivzdušné obrany, 1 200 tanků, asi 11 300 bojových vozidel a asi 2 000 dělostřeleckých systémů.

 

Země spojené se Spojenými státy v indo-pacifickém regionu navíc výrazně zvyšují své vojenské rozpočty. Japonsko má v úmyslu do roku 2027 zdvojnásobit financování projektů národní bezpečnosti a zvýšit vojenské výdaje o 65 %. Jižní Korea plánuje během pěti let utratit za obranu více než 260 miliard dolarů, což by znamenalo zvýšení výdajů v průměru o 6,8 % ročně. Austrálie se chystá v roce 2025 vyčlenit rekordních 37 miliard dolarů na vojenské potřeby.

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že do roku 2024 23 z 32 zemí aliance zvýší vojenské výdaje na 2 % HDP. Poznamenal, že výdaje organizace se ve srovnání s rokem 2023 zvýší o 18 %, což bude nejvýraznější nárůst za poslední desetiletí. Stoltenberg zdůraznil, že dvě třetiny těchto prostředků půjdou na obranné zakázky ve Spojených státech, což je výhodné pro americkou ekonomiku.

 

https://www.vesti.ru/article/4039474

 

 

📌10. července 2024, 11:41, MEDVEDĚV: ZMĚNA MOCI NA UKRAJINĚ VYTVOŘÍ PODMÍNKY PRO JEDNÁNÍ:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv se domnívá, že i v případě opakované změny moci na Ukrajině bude Rusko muset NWO dotáhnout do konce a „zatlouct dlouhý ocelový hřebík do rakve banderovského kvazistátu“.👍

 

V další publikaci na svém kanálu Telegram Medveděv uvedl, že naše země „kategoricky“ netěží z oddechu v nepřátelských akcích a jednáních, se kterými by kyjevské úřady mohly souhlasit v případě „změny prostředí ve Spojených státech“ v důsledku prezidentských voleb v listopadu 2024.

 

Místopředseda Rady bezpečnosti naznačuje, že pokud současné vedení Ukrajiny přijme návrh Vladimira Putina zahájit jednání o podmínkách uznání výsledků NWO stanovených Ústavou Ruské federace a odmítne vstup do NATO, bude smeten „krvavým Majdanem“ a k moci se dostane „ještě radikálnější junta“.

 

Pro Západ však bude obtížnější těmto „zjevným extremistům“ pomoci, bude muset přiznat, že stovky miliard dolarů daňových poplatníků byly na pomoc Ukrajině vynaloženy zbytečně, a v důsledku toho Washington donutí kyjevské úřady, aby uznaly výsledky voleb. Podle Medveděvovy předpovědi v tomto případě vedení země uprchne na Západ nebo zemře rukou davu a „na troskách přežívající části bývalé Ukrajiny povstane umírněný politický režim“.

 

Přesto se nakonec radikálové s podporou odpůrců Ruské federace vrátí k moci, načež „přijde čas konečně rozdrtit plaza“ a „vrátit zbývající země do lůna ruské země“. Medveděv zároveň varoval, že nepřátelé na Západě budou i nadále hromadit sílu, aby zničili Rusko.

„Musíme být připraveni na budoucí bitvy na obranu vlasti,“ uzavřel.

 

https://www.vesti.ru/article/4039768

 

 

📌10. července 2024, 13:53: EK MÁ V ÚMYSLU POSLAT KYJEVU TRANŠI ZE ZMRAZENÝCH AKTIV RUSKÉ FEDERACE DO 2 TÝDNŮ:

 

Očekává se, že Ukrajina obdrží první peníze od EU v příštích dvou týdnech kvůli příjmům ze zmrazených ruských aktiv, uvedla Evropská komise.

 

Ukrajina obdrží finanční prostředky získané jako příjmy z ruských aktiv zmrazených v EU.   První tranše bude Kyjevu k dispozici „v příštích několika týdnech“, řekl mluvčí EK Christian Wiegand, jehož slova na brífinku přinesla agentura RIA Novosti.

 

V EU a zemích G7 byla zmrazena ruská aktiva ve výši 300 miliard eur, což je téměř polovina devizových rezerv Ruské federace, z nichž více než 200 miliard eur je v Evropské unii. Skupina G7 přidělila Ukrajině půjčku ve výši 50 miliard dolarů, peníze na její splacení budou odečteny z úroků ze zmrazených aktiv Ruské federace. Rusko označilo zmrazení majetku za krádež.

 

Na konci června EU schválila rozhodnutí o převodu příjmů z ruských aktiv ve výši 1,4 miliardy eur na Ukrajinu. Podle šéfa unijní diplomacie Josepa Borrella bude v červenci na Ukrajinu převedeno 1,4 miliardy eur. Mezinárodní měnový fond poukázal na to, že rozhodnutí použít příjmy z ruských aktiv nemá dostatečný právní základ a podkopává mezinárodní měnový systém.

 

https://www.vesti.ru/article/4040135

 

 

 

📌10. července 2024, 13:43: RUSKÁ PROTIVZDUŠNÁ OBRANA SESTŘELILA MIG-29 A 55 UAV OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZA DEN:

 

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že za uplynulý den ruské ozbrojené síly sestřelily letoun MiG-29 a zničily 55 dronů ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace na svém kanálu Telegram uvedlo, že systémy protivzdušné obrany sestřelily ukrajinský letoun MiG-29, 55 nepřátelských dronů a čtyři rakety ATACMS americké výroby. Kromě toho protivzdušná obrana Ruské federace zničila tři rakety HIMARS MLRS americké výroby a čtyři naváděné letecké pumy Hammer francouzské výroby.

 

Podle vojenského oddělení během dne ruské letectvo, bezpilotní letouny, raketová a dělostřelecká vojska zničila radar pro detekci vzdušných cílů AN/MPQ-46, tři vylepšené systémy protivzdušné obrany HAWK americké výroby.

 

Ozbrojené síly RF také porazily nepřátelskou lidskou sílu a vybavení ve 131 okresech.

 

https://www.vesti.ru/article/4040074

 

 

 

📌10. července 2024, 12:14, PESKOV: AKCE VE SMĚRU CHARKOV JSOU KVŮLI BEZPEČNOSTI BELGORODU:

 

Problém s bezpečností Belgorodu se nyní řeší, vše, co se děje ve směru na Charkov, je tomu podřízeno, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Všechny ruské akce ve směru na Charkov jsou zaměřeny na zajištění bezpečnosti Belgorodu, řekl Peskov novinářům.

 

Řešení problému je podle něj „časově natažené“, práce probíhá, vyžaduje čas.

 

Jak v úterý informovalo ruské vojenské oddělení, během dne bylo ve směru na Charkov odraženo devět útoků ozbrojených sil Ukrajiny, byla zastavena brigáda Ljut Ministerstva vnitra Ukrajiny, jednotky Národní gardy a námořní pěchoty. Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny v bojích u Volčansku, Tsyrkunova a Lipců činily až 310 vojáků, tři houfnice a tři vozidla.

 

https://www.vesti.ru/article/4039879

 

 

📌10. července 2024, 13:55, MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: KYJEV ZTRÁCEL 2,1 TISÍCE VOJÁKŮ DENNĚ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace zveřejnilo souhrn akcí ruské armády v zóně speciální operace. Nepřátelské jednotky byly nejaktivnější v zóně skupiny sil Střed, kde bylo odraženo pět protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny. Ztráty nepřítele jsou však značné: více než dva tisíce lidí na všech frontách denně.

 

Jednotky skupiny Sever zasáhly živou sílu a techniku šesti nepřátelských brigád v Charkovské oblasti a odrazily dva protiútoky. Ztráty nepřítele jsou až 275 vojáků, tři automobily, dvě houfnice a stanice elektronického boje (EW).

 

Skupina Západ zaujala výhodnější linie a porazila formace pěti ukrajinských brigád v DLR a Charkovské oblasti. Ztráty nepřítele činily až 495 osob, osm vozidel, tank, čtyři děla různých systémů, stanoviště elektronického boje a protibateriové stanoviště.

 

Jednotky „Jižní“ zlepšily situaci podél frontové linie a porazily personál a techniku pěti nepřátelských brigád v DLR. Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 600 vojáků, šest vozidel, čtyři děla, dvě stanice elektronického boje a muniční sklad.

 

Jednotky „Středu“ zlepšily své taktické postavení a porazily šest nepřátelských brigád v DLR. Pět protiútoků bylo odraženo. Ztráty nepřítele činí až 510 vojáků, německé bojové vozidlo pěchoty, dvě automobily a dvě houfnice.

 

Jednotky skupiny vojsk Vostok bojovaly s formacemi pěti nepřátelských jednotek a odrazily jeden útok v DLR. Ztráty ozbrojených sil Ukrajiny jsou až 135 vojáků, tři vozidla, tři velkorážná děla. Byl zničen muniční sklad.

 

Skupina Dněpr se postavila proti dvěma ukrajinským brigádám v Chersonské oblasti. Jejich ztráty jsou až 85 vojáků, čtyři vozidla, dvě děla. Byl zničen muniční sklad.

 

https://www.vesti.ru/article/4040029

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 10.07.2024“:

➡️☭☆ FSB zabránila teroristickým útokům proti třem vysoce postaveným vojenským pracovníkům ministerstva obrany byl zadržen ruský občan narozený v roce 1994, který prostřednictvím kurýrů organizoval dodávku tří výbušných zařízení.

Bomby byly zabaleny v dárkovém balení. Zadržený se přiznal a řekl, že ho naverbovala ukrajinská rozvědka.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ FSB ukázala video zadrženého muže, který připravoval teroristické útoky proti vysoce postaveným vojenským pracovníkům ministerstva obrany.

Na záběrech je vidět i dárkové balení obsahující výbušniny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

10.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Důležitá věc je nepřestávat se ptát.“ – Albert Einstein

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️🐛🦗 🐛🦗9. července 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková: EKOSOCIALISTICKÁ INDOKTRINACE: „LABORATORNÍ MASO PRO DOSPĚLÉ – HMYZÍ POTRAVA PRO DĚTI

 

Globální elita, kterou někdy zastupuje Světové ekonomické fórum Klause Schwaba (WEF), chce také určovat naše stravovací návyky a jídlo v budoucnu. Jako udržitelné řešení nedostatku potravin bychom měli upřednostňovat geneticky modifikované organismy, laboratorní maso, léčiva, průmyslové chemikálie, hmyz a trávy. Rekonstruují se na něj dokonce i děti!

 

👉WEF svou agendou „Great Reset“ podpořil mimo jiné organizaci EAT Forum, která chce podle vlastních vyjádření prosazovat „transformaci potravinového systému“. Mezi projektové partnery EAT patří chemický a farmaceutický gigant Bayer, společnost Cargill obchodující s potravinami a krmivy, skupina zemědělských technologií Syngenta, která se specializuje na osiva a produkty na ochranu plodin, a výrobce spotřebního zboží Unilever.

 

FARMACEUTICKÝ PRŮMYSL JAKO „CHEMIČTÍ ZPRACOVATELÉ“ LABORATORNÍHO MASA:

 

👉 EAT také spolupracuje s různými biotechnologickými společnostmi a také s největšími společnostmi vyrábějícími imitace masa, včetně Impossible Foods. Všichni jsou vděčnými a ziskuchtivými komplici elit, kteří chtějí nahradit zdravé, výživné potraviny geneticky modifikovanými laboratorními potravinami.

 

Podle Frederica Leroye, profesora potravinářské vědy a biotechnologie na univerzitě v Bruselu, korporace jako Unilever a Bayer, stejně jako další farmaceutické společnosti, jsou již „chemickými zpracovateli“. nový potravinářský podnik. Jedná se o zpracování chemikálií a extraktů, které jsou potřebné pro globální produkci těchto laboratorně vyráběných potravin.

 

👉EAT již vyvinul samozvanou „planetární zdravou dietu“ jako „udržitelné nutriční řešení“, jak oznámilo WEF. Profesor Leroy říká: „Cílem diety je snížit v některých případech světovou populaci příjem masa a mléčných výrobků až o 90 procent a nahradit je laboratorně vyrobenými potravinami, obilím a olejem.“

 

„POTRAVINOVÝ PLÁN VELKÉHO BYZNYSU“ ELIT:

 

V centru pozornosti je však nakonec pouze velký byznys, převzetí potravinového systému velkými korporacemi, které vyrábějí jednotnou globální stravu pomocí západních technologií a zemědělských chemikálií.

Prvním krokem je zrušení konvenčního chovu zvířat, aby se lidem dostalo umělé laboratorní maso. Pokud má WEF svou cestu, měly by se jíst i trávy. Mimo jiné se v ní píše: „Plevel může být výživný a chutný (…) S růstem světové populace může být spolehlivým zdrojem potravy. Jejich schopnost vázat uhlík může pomoci v boji proti změně klimatu.“ Kromě toho by se mělo konzumovat více ořechů, semen, a dokonce i hmyzu

 

KRMIVO PRO TRÁVU A ŘASY PRO KLIMA:

 

WEF poukazuje na to, že náš potravní řetězec je zodpovědný za až 37 procent umělých emisí skleníkových plynů. 🙈 A s ničivými následky. 🙈 Například ve vztahu k desertifikaci obdělávaných oblastí. Dále by trávy absorbovaly relativně velké množství oxidu uhličitého. Tímto způsobem by bylo možné vyřešit světový hlad a klimatickou krizi „cíleným pěstováním trávy“ 🙈. Ale také s pojídáním kopřiv, řas a kaktusů. 🙈

 

👉Co se však tají, většina zelených rostlin někdy obsahuje toxiny, které jsou při konzumaci ve větším množství pro člověka nevhodné a mohou způsobit následné škody. Ignoruje se také to, že ke spotřebě energie potřebujeme především sacharidy a bílkoviny.

 

Možná proto přišel v roce 2019 úplně jiný, neuvěřitelný návrh. Jmenovitě od Magnuse Söderlunda, profesora na Stockholmské ekonomické škole. VE SKUTEČNOSTI DOPORUČOVAL KANIBALISMUS, TEDY POJÍDÁNÍ MASA MRTVÝCH LIDÍ! 👹

 

POŽÍRÁNÍ HMYZU PROTI „KLIMATICKÉ APOKALYPSE“:

 

Šílenství nezná mezí v odvážném novém světě Great Reset! Protože pokud si ekosocialisté projdou svou cestou, měli by spotřebitelé radikálně změnit své stravovací návyky kvůli zdánlivě hrozící klimatické katastrofě.

👉To znamená – jak již bylo zmíněno – namísto konzumace masa poškozujícího CO2 by měli jíst hmyz!

 

DĚTI JSOU JIŽ PŘEDĚLÁVÁNY, ABY JEDLY ODPUDIVÉ LEZOUCÍ STVOŘENÍ.

👉Většině lidí se hnusí švábi, cvrčci, brouci, mouční červi atd., kteří se někdy mohou nacházet ve špíně, exkrementech a hnilobě!!! 👹

I když je taková konzumace v některých kulturách normální, pro nás normální není!

👉To se ale nyní chystá radikálně změnit s neuváženým odklonem od konzumace masa, který se prosazuje po celém světě.

👉Populace škůdců CO2, jako jsou prasata, skot a kuřata, by proto měla být drasticky snížena. 👹 Patří sem i nedávný návrh spolkového ministra zemědělství ZELENSKÝCH Cem Özdemira na zvýšení DPH na maso 👹.

👉A to pod rouškou financování přeměny chovu zvířat na vyšší standardy.

 

V důsledku toho lze agendu Světového ekonomického fóra normalizovat spotřebu štěnic 👹, tj. hmyzu, také pochopit, protože konvenční lidské stravovací návyky by spotřebovaly příliš mnoho zdrojů.

👉Na druhé straně „Program pojídání hmyzu“ je zamýšlen jako absolutní „udržitelnost“ a „odpovědná“ strava.

👉V listopadu 2019 zařadila Evropská komise nejběžnější druh sarančete na seznam „potravin schválených k prodeji 👹“. Mohou se proto prodávat zmrazené, sušené nebo v prášku jako svačina nebo přísada do potravin.

👉Nově jsou povoleny i sušené žluté larvy moučného červa moučného a cvrčka polního. 👹

👉Protože – jak hlasitě hlásají ekosocialisté – cvrčci spotřebují šestkrát méně krmiva než skot, čtyřikrát méně než ovce a dvakrát méně než prasata a brojleři.

 

CELEBRITY JAKO „JEDLÍCI HMYZU“:

 

👉Aby elita přiměla lidi jíst hmyz, uchýlí se ke známému triku: Celebrity by měly sloužit jako vzory.

👉Jednou z nich je i známá herečka Nicole Kidman. Lifestylový magazín Vanity Fair už v roce 2018 zveřejnil video, na kterém blonďatá hollywoodská hvězda požírá červy, cvrčky a další lezoucí stvoření, aby o tom přesvědčila veřejnost – viz zde (odkaz).

 

V DALŠÍM VIDEU JE VIDĚT KEŇSKÁ FILMOVÁ HEREČKA LUPITA NYONG’O JÍST MRAVENCE:

 

👉V souladu s tím asi nepřekvapí, že 👹 Rockefeller, Bill a Melinda Gatesovi a Fordovy nadace již masivně investují do společností, které se specializují na výrobu potravin na bázi hmyzu. TAKZVANÁ „CVRČČÍ MOUKA“, 👉 tedy mletí cvrčci, jsou dnes někdy součástí průmyslově vyráběných potravin. 👹

 

NEZODPOVĚDNÁ „DĚTSKÁ INDOKTRINACE“:

 

Ekosocisti se nevyhýbají ani dětem, aby realizovali svůj program pojídání brouků. Dobře vědí, že indoktrinace je nejúčinnější u mladých lidí. Protože během svých formativních let si osvojí návyky, které je budou následovat po zbytek jejich života.

 

To je důvod, proč elity infiltrují školy po celém světě. Například v americké škole dostává budoucí „generace přátelská k WEF“ grilování, jak je vidět na videu na Twitteru:

Plakáty, které oslavují pojídání hmyzu, se používají jako psychologické triky: „Dělá to každý,“ stojí. „Můžete je máčet v čokoládě.“

 

SKRYTÁ ZDRAVOTNÍ RIZIKA Z POTRAVY HMYZU:

 

👉 Ti nejmenší jsou však před konzumací masa varováni, protože maso prý přenáší nemoci.

👉 Hmyz by však byl zdravý.👹

 

👉Ale to je prokazatelně špatně! Ve studii „Parazitologické hodnocení jedlého hmyzu a jeho role při přenosu parazitárních onemocnění na lidi a zvířata“ z července 2019 například o sérii experimentů v tomto ohledu říká:

👉 V 30,33 % parazité nalezení v byli „POTENCIÁLNĚ PATOGENNÍ“, tedy PATOGENNÍ PRO ČLOVĚKA.

👉A dále: „Jedlý hmyz je podceňovaným rezervoárem lidských a zvířecích parazitů.“

👉 STRUČNĚ ŘEČENO: Hmyz může ukrývat parazity, narušovat imunitní systém, vyvolávat alergie a zbavovat tělo vitamínů.

👉 A přesto se elity neštítí nalákat tímto „jedovým koktejlem“ i děti! 👹

 

👉 V Austrálii je nyní tisíc škol, které nezodpovědně nabízejí dětem ve svých jídelnách čipsy hmyzu, které jsou nejen „zdravé“, ale také „šetrné k životnímu prostředí“ a mají být chutnou svačinou, jak ukazuje video na Twitteru:

 

👉 Ve čtyřech základních školách ve Walesu také probíhá „PROJEKT BROUKŮ“, který má určit chuť dětí na „alternativní protein“ 👉 z cvrčků a moučných červů, 👉 který se dříve používal jako potrava pro ptáky. 👹

👉Po tomto skandálním dětském vymývání mozků mají potomci přesvědčit své rodiče, aby také konzumovali hmyz kvůli udržitelnosti a proti globálnímu oteplování a znečišťování životního prostředí.

👉 EKOSOCIALISTÉ SE UŽ ANI NEŠTÍTÍ „ZNEUŽÍVAT“ DĚTI PRO SVOU AGENDU. 👹

 

https://volnyblog.news/ekosocialisticka-indoktrinace-laboratorni-maso-pro-dospele-hmyzi-potrava-pro-deti/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.07.2024, Roman Kirsch: KTERAK POD FIALOVOU VLÁDOU „ROSTE“ (K NULE) ČESKÉ HOSPODÁŘSTVÍ…2.DÍL VIDEA Z DISKUSE MARTIN KUPKA ODS) – 👉PATRIK NACHER (ZA ANO) 👍…

((Relevantní komentáře dokládá Roman Kirsch!!! 👍))

https://youtu.be/_2QBmnvahc8?si=Tpm5I7d0BrUz1Av2

 

 

📌📢🔝♨️09.07.2024, Partie.TV, Roman Kirsch: DO KYJEVA VIKTOR ORBÁN ŽÁDNÝ MANDÁT EU NEPOTŘEBOVAL, ALE DO MOSKVY ANO. To platí i nyní o Pekingu 1.díl videa s dvojicí Martin Kupka – 👉Patrik Nacher.

((Ze včerejška dokládám 1 díl, abychom viděli návaznost 👍))

Patrik Nachler: „Obrat o 180°, to je výraz pána ministra a Petr Fiala se najednou s euroskeptika stal řekněme, eurooptimista, nechci říct eurofederalista. ((To je z roku 2014 projev Fialy, kde nenechal na Evropské unii nit suchou při kongresu ODS.)) Je to tak. A když se podíváte na ten Manifest pro Evropskou budoucnost, týkající se té nové frakce, tak jsou tam v zásadě podobné věci, jako to, co říkal Petr Fiala v roce 2014. Poslední poznámka. To, že jsme s někým ve frakci neznamená, že souhlasíme se vším, co on dělá v té domácí politice. To jsou přesně Vaše slova. Vy jste dokonce jako SPOLU byli na jedné kandidátce v momentě, kdy na některé zásadní věci máte naprosto odlišné názory. Jestli někdo se posledních 5 lišil vlastně v hlasováni v Evropském parlamentu, tak to byl Luděk Niedermayer a Saša Vondra. Naprosto…

 

https://youtu.be/-fkZ_H5vY9g?si=-5g8fYvmZ-xHH3JS

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch:

ČÍNA SPOUŠTÍ BRUTÁLNÍ ÚTOK NAD SPOJENÝMI STÁTY VEDENÉ NATO TĚSNĚ PŘED SUMMITEM, KTERÝ HOSTÍ BIDEN… PEKING ZESMĚŠŇUJE NATO

 

Čína chrlí oheň nad Spojenými státy vedené NATO. ((Všimněte si, jak se tváří jouda Stoltenberg.)) Takzvaná bezpečnost aliance NATO je vždy zajišťovaná na úkor jiných národů. Peking zesměšňuje NATO, je v opozici ke špínám a útokům. Zloba potom, co šéf aliance NATO obviňuje Čínu, že umožnila Ruskou válku. 😂

((Já bych připomněl tady pánu Stoltenbergovi některá jména, která se angažovala při převratu na Ukrajině v slavném Majdanu roku 2014: Viktoria Nuland, americký velvyslanec, pak John mcKean, Linci Grehem, všichni podporovali a podněcovali Ukrajinu proti Rusku, najednou Čína napadá alianci NATO, za to, že obviňuje Čínu z podpory Ruské války na Ukrajině.))

Čínské ministerstvo zahraničí prohlásilo, že NATO používá jejich zemi, Čínu, jako omluvu. Dodal, že Peking vždy pevně byl v opozici proti Spojenými státy vedenému bloku, jeho špíně a útokům.

„Takzvaná bezpečnost aliance NATO je vždy na úkor bezpečnosti ostatních jiných národů. Její akce přinesli extrémně vysoká rizika pro svět i různé regiony. Čína je v pevné opozici ke špíně a útokům aliance NATO na Čínu, na zájem aliance NATO přesouvat vinu na jiné. Stejně, jako použití Číny alianci NATO pro omluvu toho, že se stále rozšiřuje na východ do asijsko – pacifické oblasti a vyvolává tam regionální napětí.“

Čína zuří v době, kdy generální sekretář aliance NATO Jens Stoltenberg jí obvinil z podpory Ruské války na Ukrajině v předvečer summitu ve Washingtonu. Prohlásil, že Čína společně s Iránem a Severní Koreou podporují a umožňují Ruskou nelegální válku, jako agresi proti Ukrajině. Střetnutí mezi Čínou a alianci NATO přichází uprostřed summitu, který hostí americký prezident. ((jestli neusne tam, nebo jestli pochopí, kde vůbec je a co se děje)) Joe Biden hostí lídry z 32 zemí transatlantické aliance na celé 3 dny. Lídři Austrálie, Japonska, Nového Zélandu a Jižní Koreje se také účastní toho summitu.

 

https://youtu.be/DcRYiLk36UM?si=KlL_J-jU7BApYJH1

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️9. července 2024: Matěj Gregor: FIALOVO NEJVĚTŠÍ LHANÍ. ZOUFALÝ PODRAZ ČESKÉ TELEVIZE, SKONČÍ BIDEN?

 

👉Proč je Fiala ve světě bezvýznamný? Petr Fiala a Viktor Orbán už asi nejsou kamarádi…

👉Bidenův konec se možná uspíší! Bidenová stařecká demence vyšla na povrch a chtějí ho vyměnit, první černošku ve vládě, jak o sobě prohlásil…

👉Česká televize zdražila a vláda znovu podrazila své voliče. Vláda rozhodla, že si připlatíte za českou televizi…

 

https://youtu.be/pQFUpYng_rk?si=nE2g9hHwHAzkgTtP

 

 

📌9. července 2024: 😂 I KDYŽ UKRAJINA ZTRATÍ SVÁ ÚZEMÍ, Z VÁLKY VYJDE JAKO VÍTĚZ, PROTOŽE BUDE MÍT BLÍŽE K NATO A EU – NYT S ODVOLÁNÍM NA AMERICKÉ PŘEDSTAVITELE

https://t.me/to_je_nas_svet/27697

 

 

📌9. července 2024: ⚡️ BĚLORUSKO A ČÍNA ZAHÁJILI SPOLEČNÉ VOJENSKÉ CVIČENÍ NA HRANICÍCH S POLSKEM.

Připomeňme, že Polsko stáhlo k běloruským hranicím mnoho tisíc vojáků a vojenské techniky.

Video ukazuje zahájení společného cvičení „Útočící sokol“.

https://t.me/to_je_nas_svet/27698

 

 

📌9. července 2024: 🇺🇦 UKRAJINA V SOUČASNÉ DOBĚ ŘEŠÍ OTÁZKU ZÍSKÁNÍ POVOLENÍ OD SPOJENÝCH STÁTŮ K ÚDERŮM NA VOJENSKÁ LETIŠTĚ NA ÚZEMÍ RUSKÉ FEDERACE – UVEDL UKRAJINSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ DMITRIJ KULEBA.

Poznamenal, že práce v tomto směru bude probíhat nejen s představiteli NATO, ale také s představiteli USA a dalšími blízkými partnery Ukrajiny.

Konkrétně se jedná o možnosti použití zbraní dlouhého doletu z USA v rámci operací na vojenských základnách v Rusku. 😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27699

 

 

📌9. července 2024: 😂 „NECHTE JOEA ODPOČINOUT

Jill Bidenová se vydala na předvolební turné místo svého manžela.

Manželka amerického prezidenta objížděla několik států a snažila se voliče přesvědčit, že Joe Biden ještě není úplně starý, že je „čestný, moudrý a má silnou vůli“.

Mezitím tamní demokraté připravují plán, jak Bidena nahradit jiným kandidátem. Podle těchto plánů by měl stávající prezident do poloviny července odstoupit z čela kandidátní listiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/27700

 

 

📌9. července 2024: 😂 BIDEN HODLÁ V PŘÍPADĚ VÍTĚZSTVÍ VE VOLBÁCH SLOUŽIT I DRUHÉ FUNKČNÍ OBDOBÍ – BÍLÝ DŮM

Ze všech sil budu fandit mdlobám. Budou to nezapomenutelné čtyři roky. Biden pohřbí Ameriku!

https://t.me/to_je_nas_svet/27701

 

 

📌9. července 2024, 19:40: DANIIL MEDVEDĚV POSTOUPIL DO SEMIFINÁLE WIMBLEDONU:

 

Ruský tenista, světová pětka Daniil Medveděv postoupil do semifinále turnaje ve Wimbledonu.

 

Ve čtvrtfinálovém utkání porazil Rus Itala Jannika Sinnera, který okupuje první místo žebříčku ATP, v pěti setech – 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 2:6, 6:3.

 

Schůzka trvala necelé čtyři hodiny. Během této doby Daniil podával 15krát, udělal 11 dvojchyb a proměnil tři brejkboly ze sedmi.

 

O postup do finále grandslamového turnaje se Medveděv utká s vítězem konfrontace mezi Carlosem Alcarazem (Španělsko, č. 3) a Tommym Paulem (USA, č. 13).

 

https://www.vesti.ru/article/4038839

 

 

📌9. července 2024, 17:05: PESKOV OZNAČIL PŘÍBĚH TRAGÉDIE V KYJEVSKÉ NEMOCNICI ZA „PR AKCI NA KREV„:

 

Kyjevský režim provedl jezuitskou PR operaci na krvi, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov v rozhovoru s autorem a spolumoderátorem pořadu „Moskva. Kreml. Putin“ Pavel Zarubin.

 

Zástupce hlavy státu upřesnil, že ozbrojené síly Ukrajiny nesprávně použily protiletadlovou raketu a ta zasáhla dětskou nemocnici.

 

Je to tragédie, zdůraznil Peskov, ale je to záměrně využíváno k vytvoření pozadí, které bude doprovázet účast ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na summitu NATO.

 

Metoda, kterou používá Kyjev, je bezohledná, ale dobře známá – ukrajinské úřady ji často používají.

 

Peskov poznamenal, že nyní je obtížné oslovit Západ – nechtějí nic slyšet. To může být způsobeno dominancí anglosaských médií. Tiskový mluvčí prezidenta však vyjádřil naději, že Rusko bude schopno sdělit pravdu.

 

Připomeňme, že 8. července dopadla ukrajinská protiletadlová raketa na jednu z budov dětské nemocnice Okhmatdyt v Kyjevě. Uvádí se smrt dvou lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4038654

 

 

📌9. července 2024, 22:35: V MOSKVĚ BYLO NALEZENO TĚLO NĚMECKÉHO VRCHOLOVÉHO MANAŽERA VELKÉ SPOLEČNOSTI RITTNER:

 

Tělo německého vrcholového manažera Franka Rittnera bylo nalezeno v Moskvě – v jeho bytě.

 

Uvádí se, že Rittnerovi bylo 56 let a pracoval pro ruskou těžební společnost, píše agentura TASS. Dveře do jeho bytu musely být vyraženy poté, co nepřišel do práce.

 

Na mužově těle nebyly nalezeny žádné stopy násilí. Za hlavní příčinu úmrtí je stále považováno akutní srdeční selhání.

 

Podle zpráv v médiích působil Rittner jako ředitel provozní připravenosti v těžební společnosti Černogorskaja.

 

https://www.vesti.ru/article/4039027

 

 

📌9. července 2024, 21:05, STOLTENBERG: KONFLIKT NA UKRAJINĚ ODHALIL OBROVSKÉ MEZERY V BOJOVÉ PŘIPRAVENOSTI NATO:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že rusko-ukrajinský konflikt odhalil mezery v bojové připravenosti Severoatlantické aliance.

 

„Realita konfliktu na Ukrajině ukázala nejen to, že naše rezervy a výrobní kapacity byly příliš malé, ale také ukázala obrovské mezery v kompatibilitě našich jednotek,“ citovala Stoltenberga agentura TASS.

 

Generální tajemník zdůraznil, že summit má v úmyslu nabídnout nové příležitosti pro společnou výrobu zbraní různými zeměmi aliance.

 

Kromě toho NATO plánuje rozhodnout o zvýšení výdajů na obranu a objednávek. Aliance například podle Stoltenberga dnes podepsala smlouvu na nákup protiletadlových raket Stinger v hodnotě 700 milionů dolarů.

 

https://www.vesti.ru/article/4038942

 

 

📌9. července 2024, 19:16, Nebenzja: TRAGÉDII V KYJEVĚ SE DALO PŘEDEJÍT BEZ NASAZENÍ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY V OBYTNÝCH OBLASTECH:

 

Pokud by ukrajinské úřady neporušily normy mezinárodního humanitárního práva a nerozmístily mezi obytnými budovami systémy protivzdušné obrany a těžké zbraně, pak se tragédii v Kyjevě dalo zabránit, uvedl stálý zástupce Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja.

 

Diplomat upřesnil, že ozbrojené síly Ruské federace zaútočily na vojenská zařízení, včetně vojenského závodu Arťom. Jedna z ukrajinských protiletadlových municí odpálených na ruské řízené střely dopadla na dětskou nemocnici v Ochmatdytu.

 

Připomeňme, že k incidentu došlo 8. července: pravděpodobně raketa protiletadlového raketového systému NASAMS dopadla na jednu z budov dětské nemocnice. Dva lidé byli zabiti.

 

Kyjev se rozhodl využít tragédii jako jezuitskou PR operaci, řekl tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov. Ukrajinci tak chtějí vytvořit speciální zázemí pro návštěvu hlavy kyjevského režimu Volodymyra Zelenského na summitu NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4038822

 

 

📌9. července 2024, 20:08, Novak: INDIE JE Č. 1, POKUD JDE O DODÁVKY RUSKÉ ROPY:

 

Indie se stala prvním ruským trhem pro dodávky ropy. Na konci loňského roku činily objemy asi 90 milionů tun, což je 40 % celkové potřeby země.

 

Uvedl to v rozhovoru s Pavlem Zarubinem místopředseda vlády Ruské federace Alexander Novak, který byl součástí delegace na rusko-indických rozhovorech v Kremlu. Novinář zveřejnil fragment videa na svém telegramovém kanálu ZARUBIN.

„V energetickém sektoru je pro nás dnes Indie jedním z klíčových partnerů,“ řekl Novak.

 

Objem dodávek ropy se zdvojnásobil, dodal vicepremiér. V roce 2021 dodala Ruská federace Indii pouze 5 milionů tun a v roce 2022 již 45 milionů tun.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4038906

 

 

📌9. července 2024, 20:48, Bloomberg: RIJÁD VYHROŽUJE SKUPINĚ G7 PRODEJEM DLUHOPISŮ V PŘÍPADĚ KONFISKACE RUSKÝCH AKTIV:

 

Rozhodnutí zemí G7 nekonfiskovat zmrazená ruská aktiva sama, ale nasměrovat pouze zisk, který z nich získaly, na podporu Ukrajiny by mohlo být ovlivněno postojem Saúdské Arábie. Rijád pohrozil, že prodá část evropských dluhových cenných papírů, pokud se sdružení rozhodne stáhnout zablokované prostředky Centrální banky Ruské federace.

 

Informuje o tom agentura Bloomberg s odvoláním na dobře informované zdroje. Podle agentury Spojené státy a Velká Británie trvaly na přímé konfiskaci aktiv ruské centrální banky, ale řada zemí EU se proti tomuto rozhodnutí postavila. Stalo se tak poté, co Saúdové „naznačili“, že prodají dluhopisy vydané francouzským ministerstvem financí, uvedly zdroje.

 

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve označil zmrazení ruských aktiv na Západě za krádež a takové akce Západu nezůstanou nepotrestány.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4038940

 

 

📌9. července 2024, 19:33, NEBENZJA: RAKETA PROTIVZDUŠNÉ OBRANY NASAMS Z NORSKA ZASÁHLA NEMOCNICI V KYJEVĚ:

 

Raketa protivzdušné obrany NASAMS, která zasáhla budovu dětské nemocnice Ochmatdyt v Kyjevě, byla zřejmě odpálena ze zařízení, které Ukrajině dodalo Norsko. Uvedl to v úterý stálý představitel Ruské federace při OSN Vasilij Něbenzja.

 

Rusko očekává, že se norské úřady k situaci vyjádří, řekl diplomat na zasedání světové organizace o Ukrajině.

 

Něbenzja připomněl, že Ruská federace neútočí na civilní cíle. Zasažená nemocnice se nachází pouhé dva kilometry od vojenského závodu Ozbrojených sil Ukrajiny, zdůraznil, a pádu rakety se dalo zabránit, kdyby Ukrajina nerozmístila systémy protivzdušné obrany v obytných oblastech.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová dříve uvedla, že Kyjev dlouhodobě využívá civilní zařízení k vojenským účelům, což je hrubé porušení mezinárodního humanitárního práva.

 

https://www.vesti.ru/article/4038679

 

 

📌9. července 2024, 20:18, MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: ZÁKAZ VYSÍLÁNÍ ŘADY RUSKÝCH MÉDIÍ V ČERNÉ HOŘE NEZŮSTANE BEZ ODEZVY:

 

Nepřátelské akce Černé Hory proti ruským médiím nezůstanou bez odezvy, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

Agentura pro elektronická média Černé Hory již dříve nařídila příslušným úřadům země, aby zcela zastavily vysílání řady ruských médií, včetně televizního kanálu Rossija TV.

 

Ruské ministerstvo zahraničí poznamenalo, že útok černohorské vlády považuje za nepřátelský akt neskrývané cenzury, jehož cílem je zavděčit se Bruselu v naději na pokrok na „evropské cestě“.

 

„V zájmu rusofobní transatlantické agendy jsou připraveni pokračovat v podkopávání demokratických základů své společnosti a státu, zbavovat své vlastní občany práva na přístup k informacím,“ citovala Zacharovovou tisková služba ruského ministerstva zahraničí. „Tyto nepřátelské akce nezůstanou bez asymetrické reakce.“

 

https://www.vesti.ru/article/4038912

 

 

📌9. července 2024, 21:58: SPOJENÉ STÁTY SLÍBILY JELCINOVI, ŽE BUDE KOORDINOVAT ROZŠIŘOVÁNÍ NATO S RUSKEM:

 

Bývalý americký viceprezident Al Gore slíbil ruskému vůdci Borisi Jelcinovi, že k rozšíření NATO dojde pouze po dohodě s Ruskem. Vyplývá to z dokumentů zveřejněných americkým Národním bezpečnostním archivem.

 

Tyto dokumenty také naznačují, že současně s rozšiřováním NATO bude posíleno partnerství mezi Moskvou a Washingtonem, píše RIA Novosti.

 

Uvádí se, že Jelcin navštívil Spojené státy v roce 1994. Pak Gore také vyzval Rusko, aby se připojilo k Severoatlantické alianci, ale ruský vůdce odpověděl, že to nemá smysl.

 

Připomeňme, že 9. července začal ve Washingtonu výroční summit NATO – v roce 2024 oslavila organizace 75 let.

 

V roce 1997 byl podepsán Zakládající akt mezi Ruskem a NATO. Tento dokument zejména zakazoval alianci trvale rozmisťovat vojska v blízkosti hranic Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4039014

 

 

📌9. července 2024, 21:35, MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: USA KONTAKTOVALY INDII BĚHEM MODIHO NÁVŠTĚVY RUSKA:

 

Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Matthew Miller uvedl, že

 

Spojené státy jsou v kontaktu s Indií na pozadí návštěvy Naréndry Módího v Rusku.

Diplomat zdůraznil, že nezveřejní všechny podrobnosti o kontaktech, ale poznamenal, že obavy Washingtonu z vývoje rusko-indických vztahů byly tlumočeny do Nového Dillí.

 

Návštěva indického premiéra v Rusku trvala od 8. do 9. července a byla to Módího první zahraniční cesta od nástupu do úřadu premiéra na třetí funkční období.

 

Módí se v neformálním prostředí setkal s prezidentem Vladimirem Putinem v Novo-Ogarjovu a 9. července se konaly oficiální rozhovory mezi delegacemi Ruska a Indie.

 

Kromě toho ruský prezident a indický vůdce navštívili pavilon Atom na VDNKh.

 

https://www.vesti.ru/article/4038964

 

 

📌9. července 2024, 23:36, NEBENZJA: UKRAJINĚ BYLO NA ŽÁDOST SPOJENÝCH STÁTŮ UMOŽNĚNO ZÚČASTNIT SE ZASEDÁNÍ RADY BEZPEČNOSTI OSN:

 

Stálá mise Ukrajiny při OSN zaslala nesprávnou žádost o účast na zasedání Rady bezpečnosti k ukrajinskému tématu. Uvedl to stálý zástupce Ruska ve světové organizaci Vasilij Něbenzja.

 

Je třeba poznamenat, že předseda orgánu, jehož funkce vykonává Ruská federace, povolil přítomnost ukrajinského zástupce na zasedání pouze na žádost Spojených států.

 

Šéf ruské diplomatické mise zdůraznil, že žádost zaslaná Kyjevem k účasti v Radě bezpečnosti k ukrajinské otázce byla vypracována nejen s hrubým porušením praxe Rady bezpečnosti a nebyla adresována předsedovi Rady bezpečnosti. Žádost také neobsahuje základní protokolární vzorce přijímané v diplomatické praxi.

 

„Nicméně vzhledem k absenci námitek ze strany ostatních členů Rady umožňujeme Ukrajině účast na dnešním zasedání, ale pouze s přihlédnutím k tomu, že žádost o to předložil člen Rady bezpečnosti – Spojené státy,“ citovala agentura TASS Něbenzju.

 

Dodal také, že ruská strana vyhoví žádosti americké delegace v souladu s jednacím řádem Rady.

 

„Je nám líto, že Ukrajina není schopna jednat samostatně ani v takové procedurální otázce, jako je účast na zasedání Rady bezpečnosti OSN, a i v tom je nucena být vedena svými sponzory,“ řekl Něbenzja.

 

Taková demarše zástupců ukrajinských úřadů je podle diplomata pokusem podkopat autoritu Rady, „koneckonců, předsednictví není žádná země, ale instituce“.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4039064

 

 

📌10. července 2024, 1:31, Stoltenbergová: KDYŽ DO NATO VSTOUPILI NOVÍ ČLENOVÉ, OBÁVALA SE REAKCE MOSKVY:

 

Vstup nových členů do NATO nebyl samozřejmým a jednoduchým rozhodnutím, zejména kvůli obavám z reakce Ruska, řekl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg na oficiálním zahajovacím ceremoniálu summitu aliance ve Washingtonu.

 

„Otázka zněla – jsme připraveni otevřít naše dveře. Někteří se obávali, že rozšíření by oslabilo NATO a vyprovokovalo Moskvu,“ citovala ho agentura RIA Novosti.

Generální tajemník poznamenal, že rozhodnutí rozšířit alianci nebylo jasnou volbou ani jednoduchým rozhodnutím.

 

Stoltenberg při zahájení summitu NATO ve Washingtonu také řekl, že aliance nemůže dopustit, aby Ruská federace zvítězila v ukrajinském konfliktu.🙈

 

https://www.vesti.ru/article/4039096

 

 

📌10. července 2024, 00: 54: ANSAR ALLÁH ZAÚTOČIL NA TŘI LODĚ V ARABSKÉM MOŘI A V ADENSKÉM ZÁLIVU:

 

Povstalecké hnutí Ansar Alláh (Hútíové) zaútočilo na tři lodě v Adenském zálivu a v Arabském moři, uvedl vojenský mluvčí hnutí Jahjá Saria.

 

Ve vysílání televizního kanálu Al Masirah Sariah řekl, že námořnictvo a raketové síly Houthiů provedly společnou operaci, během níž zaútočily na americkou loď Maersk Sentosa v Arabském moři. Zásah byl přímý a přesný, uvedl mluvčí hnutí.

 

Také v Arabském moři zaútočily bezpilotní letouny na plavidlo Marathopolis, které „porušilo zákaz vstupu do přístavů okupované Palestiny“. Kromě toho drony střílely na izraelskou loď MSC Patnaree v Adenském zálivu, hlásí TASS.

 

Po eskalaci konfliktu v Gaze Hútíové varovali, že zaútočí na izraelské území a nedovolí lodím spojeným s židovským státem proplouvat vodami Rudého moře a úžinou Bab el-Mandeb, dokud IDF neukončí nepřátelské akce v enklávě. Od poloviny listopadu 2023 Hútíové zaútočili na desítky lodí v Adenském zálivu a v Rudém moři.

 

https://www.vesti.ru/article/4039093

 

 

📌10. července 2024, 0:32: SPOJENÉ STÁTY ZTROJNÁSOBÍ VÝROBU MUNICE, A TO I PRO UKRAJINU:

 

V nadcházejících letech se Spojené státy chystají ztrojnásobit výrobu munice, aby ji mimo jiné poslaly na pomoc Kyjevu, uvedla náměstkyně ministra zahraničí pro kontrolu zbraní Bonnie Jenkinsová na akci Americké obchodní komory, načasované tak, aby se shodovala se summitem NATO ve Washingtonu.

 

„Tyto granáty doplní americké zásoby, posílí odstrašující pozici aliance a pomohou Ukrajině vyhrát válku proti Rusku,“ citovala ji agentura RIA Novosti.

 

Moskva se domnívá, že dodávky zbraní do Kyjeva zasahují do urovnání ukrajinského konfliktu a také do něj přímo zapojují země NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4039036

 

 

📌10. července 2024, 05: 00, Vavilov: HLAVNÍM NEPŘÍTELEM NATO JE EVROPA!!!!!

 

Cílem NATO je okupace evropských zemí americkými jednotkami. A tento cíl je nutné přesně stanovit, říká sinolog Nikolaj Vavilov.

 

Malá poznámka o NATO. Člověk by si mohl myslet, že organizace s nejasným cílem skutečně existuje už desítky let. NATO musí tento cíl napravit. Jedná se o okupaci evropských zemí americkými jednotkami. JDE O TO, ŽE EVROPA JE V PODRUČÍ NATO.

 

HLAVNÍM NEPŘÍTELEM NATO NENÍ RUSKO NEBO ČÍNA, ALE EVROPA. CÍLEM NATO JE ZABRÁNIT TOMU, ABY SE EVROPA STALA OPĚT NEZÁVISLOU, JAKO TOMU BYLO V 19. STOLETÍ.

 

Druhý zajímavý bod týkající se summitu NATO. S největší pravděpodobností se Čína v závěrečných dokumentech objeví jako nepřítel. To znamená, že na této akci bude oficiálně uznáno, že Čína je hlavním podněcovatelem konfliktu na Ukrajině. Vznik globální organizace, globálního NATO, je zřejmý. Ale pokud existuje globální vojenská aliance, pak probíhá globální světová válka. Myslíme si, že bude světová válka, nebo ne? Už se to objevilo a přichází, zdůrazňuje odborník.

 

Úroveň geopolitické moci Ruska je nyní někde na úrovni 70. let. Vliv Ruské federace neuvěřitelně roste. To je bezpochyby zásluha prezidenta, lidu, armády, především vítězství. Protože nepřítel uznává pouze sílu. Porazili jsme NATO, které se rozpadá. Všechny země chápou, že globální většina je stále pro Rusko. Prolomili jsme izolaci. A neprolomili jsme jen izolaci. Stali jsme se lídrem globální většiny. Protože vedeme otevřenou konfrontaci. V tom vítězíme.

 

Funkce Ruska – sjednotitele vesmíru, centra mezi Čínou, Indií, Íránem a Evropou – je dnes maximálně zdůrazňována. A my to realizujeme, poznamenává Vavilov.

 

Rusko má velmi silný trumf. Můžeme přivést Indii do Rady bezpečnosti OSN. A nejen Indie. Mnozí ano. Mohla by to být Saúdská Arábie, Turecko, Brazílie a pak se objeví úplně nové konfigurace. A nyní stojíme společně s Čínou proti třem členům NATO.

 

Neměli bychom si dělat iluze, že máme s Indií nějaké projekty. Máme jen ropu a obranný průmysl. Není třeba si dělat iluze, že základna byla vytvořena. Do budoucna je nutné do něj investovat miliardy rublů, aby se tato základna rozvíjela a aby se realizovala tato spojovací funkce Ruska.

 

Opakujeme vlastně funkci Mongolské říše, která spojovala všechna území – Čínu, Indii a Írán. Tato funkce by měla být posílena. Měla by však být posílena investicemi. A nemusíme se neustále ohlížet zpět na OSN.

 

Mezi Indií a Čínou existuje určitá konkurence a bez nás by se tyto dvě země nedohodly. Bude to pro ně velmi těžké. A to je síla Ruska. Spočívá v ovládání prostoru. To je koneckonců to, co naši vojáci dělají na frontě a rozšiřují náš limit, shrnuje sinolog Nikolaj Vavilov ve vysílání pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem“.

 

https://www.vesti.ru/article/4039128

 

 

📌10. července 2024, 5:39, KILINKAROV: UKRAJINSKÁ SPOLEČNOST NENÍ PŘIPRAVENA NA PRAVDU:

 

Ukrajincům zbývá jen velmi malá šance na objektivní zhodnocení událostí, které se odehrávají, říká bývalý poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny Spiridon Kilinkarov.

 

 

Informační prostor, ve kterém se Ukrajinci nacházejí, a situace, která se tam vyvíjí, ponechávají velmi malou šanci na objektivní zhodnocení událostí, které se tam odehrávají. Asi se nevyplatí počítat s tím, že se někdo z Ukrajinců pokusí tuto situaci pochopit.

 

„Upřímně řečeno, něco takového jsem čekal. Ale nemyslel jsem si, že bychom mohli mluvit o dětské nemocnici,“ říká Kilinkarov.

 

Můžete klást velmi jednoduché otázky, na které každý divák odpoví, a bude jasné, kdo to opravdu potřebuje. Protože pokoušet se vysvětlovat, jakou stopku má která raketa, je naprosto zbytečné. Předpokládejme, že všechny rakety, které letěly na město Kyjev, bez výjimky, byly sestřeleny ukrajinskou protivzdušnou obranou. Řekněte mi – s čím pak Zelenskyj pojede na summit NATO? Přijde a řekne: „Dejte nám protivzdušnou obranu.“ Bude mu řečeno: „Počkej, zvládáš to. S tebou je všechno nádherné.“

 

„Domnívám se, že to, co se stalo, je naprosto cílený útok, který se měl stát v každém případě,“ poznamenává expert.

 

V této situaci se stavíme na dvě strany – Ukrajinu a Rusko. A je tu mnoho dalších hráčů, například Britové. Mnozí říkají, že se jedná o systém protivzdušné obrany, který přiletěl, protože možná doháněl, jak říkají odborníci, nebo nedoháněl. Ale letěla tam, kam přiletěla.

 

Podívejme se ale na cyničtější variantu. Je nepravděpodobné, že by Ukrajinec seděl u nějakého systému a stiskl tlačítko, protože si uvědomil, že tato raketa poletí například na Ochmatdyt. Ale můžete si naprosto klidně představit Brita, který to udělá.

 

Nedá se říci, že by to udělala ukrajinská strana. Existuje však mnoho geopolitických hráčů, kteří hrají své vlastní hry. Tohle všechno nevíme. A abyste to zjistili, protože už se o tom mluví v Radě bezpečnosti OSN, diskutuje se o tom na summitu NATO, můžete sestavit nějakou mezinárodní komisi, přivézt a ukázat tu raketu, která tam spadla. Aby bylo jasné, čí raketa to je. Není potřeba mnoho specialistů, k posouzení situace stačí tři nebo čtyři lidé.

 

„Ale nevidím jedinou iniciativu a neslyším nikoho, kdo by říkal, že tento zločin musí být vyšetřen, pachatelé musí být pohnáni k odpovědnosti, vytváříme komisi. Nic takového neexistuje. Absolutní ticho. A to nikdo nechce dělat,“ zdůrazňuje Kilinkarov.

 

Mimochodem, to všechno bylo po Majdanu. Lidé, kteří byli přímo zapojeni do Majdanu, věděli, co se tam skutečně děje, po roce a půl nebo dvou letech skromně řekli do éteru:

 

„Ukrajinská společnost není na tuto pravdu připravena.“ Teď je to zhruba to samé. Možná někdo opravdu ví, co se tam stalo, ale věří, že ukrajinská společnost není na tuto pravdu připravena.

 

To samé s Arestovyčem. Gordon říká, že jeho zásluhou je, že kdysi uklidnil Ukrajince. Nebo to možná byla jeho vina, že zemřelo tolik Ukrajinců? Protože neměli spolehlivé informace o tom, co se skutečně děje. Když Arestovyč, který si uvědomil, co se ve skutečnosti děje, naprosto záměrně lhal a říkal Ukrajincům, že válka skončí za dva nebo tři týdny, není třeba spěchat s odchodem. Mnozí si vyslechli jeho názor a zůstali. A možná by mnozí přežili, kdyby znali pravdu, že je to válka, že poměr sil mezi Ukrajinou a Ruskem je nesrovnatelný.

 

Vezmeme-li výchozí pozice, poměr byl jedna ku třem nebo čtyřem. Nyní, když vezmeme v úvahu ztráty na některých územích, vezmeme-li v úvahu, kolik lidí odešlo, je to již asi jeden až osm. Další rok války – bude to jeden za dvanáct. Arestovyč říká, že dříve nebo později se Ukrajina rozpadne. A to nebylo na začátku jasné? Pro Arestovyče, který se staví do pozice vojáka. Na začátku ale zaplatili za něco jiného. Proto tehdy lhal Ukrajincům a nyní se ho snaží učinit svatějším než všichni svatí. Gordon prohlašuje: „Nevím, co se stalo s Arestovyčem.“

 

„Víme, co se stalo. Víme dokonce, co se stalo Gordonovi. Ale to není naše sféra. Nejsme psychiatři. Ať se léčí u psychiatrů. Nebudeme do tohoto procesu zasahovat,“ uzavírá Spiridon Kilinkarov v pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem“.

 

https://www.vesti.ru/article/4039165

 

 

📌10. července 2024, 1:16, Biden: ZÁPAD PŘESUNE DO KYJEVA DALŠÍCH PĚT STRATEGICKÝCH SYSTÉMŮ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY:

 

V nadcházejících měsících Spojené státy a spojenci převedou na Ukrajinu „dalších pět strategických systémů protivzdušné obrany“, uvedl americký prezident Joe Biden při projevu u příležitosti 75. výročí NATO ve Washingtonu.

 

„Spojené státy, Německo, Nizozemsko, Rumunsko a Itálie poskytnou Ukrajině vybavení pro dalších pět strategických systémů protivzdušné obrany,“ citovala ho agentura TASS.

 

Americký vůdce dodal, že spojenci se také chystají dodat Kyjevu desítky taktických systémů protivzdušné obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4039095

 

 

📌10. července 2024, 4:18: TRUMP POZVAL BIDENA K DALŠÍ DEBATĚ:

 

Bývalý americký prezident Donald Trump pozval současného amerického vůdce Joea Bidena na další debatu tento týden.

 

Trump to řekl během projevu ke svým příznivcům na Floridě.

 

„Pamatujte si, že on (Biden – pozn. red.) Velmi špatný chlap. Nelitujte ho. Dnes večer oficiálně nabízím Joeovi šanci rehabilitovat se před celým světem… Uspořádejme tento týden další debatu, aby ospalý Joe Biden mohl všem dokázat, že se může stát prezidentem,“ citovala ho agentura TASS.

 

Bývalý americký vůdce poznamenal, že tyto debaty by se měly konat bez moderátorů.

 

Na konci června se konala televizní debata mezi Bidenem a Trumpem. Podle expresního průzkumu CNN dvě třetiny diváků, kteří debatu sledovali, přisoudily vítězství Trumpovi. Podle deníku The Wall Street Journal začala mezi demokraty v Kongresu panika v souvislosti s Bidenovým podle jejich názoru neúspěšným projevem. Řada představitelů strany ho vyzvala, aby odmítl účast ve volbách a uvolnil místo mladšímu politikovi.

 

https://www.vesti.ru/article/4039136

 

 

📌10. července 2024, 4:01, Reuters: AMERICKÁ NÁRODNÍ ZPRAVODAJSKÁ SLUŽBA OBVINILA RUSKO Z ÚDAJNÉ SNAHY ZASAHOVAT DO VOLEB:

 

Spojené státy údajně pozorují pokusy Ruska ovlivňovat americké voliče, hlásí Reuters s odvoláním na zástupce úřadu amerického ředitele národních zpravodajských služeb.

 

„Spojené státy si začínají všímat, že se Rusko snaží ovlivňovat určité demografické skupiny amerických voličů, prosazuje různé narativy, očerňuje konkrétní politiky,“ citovala agentura úředníka z Úřadu ředitele národních zpravodajských služeb.

 

Spojené státy zároveň nevidí plány, jejichž cílem je omezit nebo zničit možnost konání prezidentských voleb v USA v listopadu 2024.

 

Zástupce zpravodajských služeb také uvedl, že ČLR neplánuje ovlivnit výsledek amerických voleb.

 

Tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že Ruská federace se nikdy nevměšovala do volebních kampaní Spojených států a nebude tak činit ani nyní.

 

https://www.vesti.ru/article/4039125

 

 

📌10. července 2024, 03: 00: SPOJENÉ STÁTY A SPOJENCI VYČLENÍ KYJEVU VÍCE NEŽ MILIARDU DOLARŮ NA POSÍLENÍ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY:

 

Spojené státy a jejich spojenci vyčlení Ukrajině více než jednu miliardu dolarů na posílení systému protivzdušné obrany, uvádí se ve společném písemném prohlášení vedoucích představitelů Spojených států, Německa, Itálie, Nizozemska, Rumunska a Ukrajiny, které distribuovala tisková služba Bílého domu.

 

Autoři prohlášení vyjádřili vděčnost koalici, která zahrnuje více než 50 států, které nadále poskytují vojenskou podporu Kyjevu, a také účastníkům iniciativy, „v jejímž rámci se partneři zavázali vyčlenit více než jednu miliardu dolarů“ na posílení ukrajinského systému protivzdušné obrany, uvádí TASS.

 

Na akci u příležitosti 75. výročí NATO, která se vlastně stala zahajovacím ceremoniálem summitu Severoatlantické aliance, americký prezident Joe Biden uvedl, že Spojené státy a spojenci začínají do Kyjeva převádět další strategické a taktické systémy protivzdušné obrany, včetně Patriot a NASAMS.

 

https://www.vesti.ru/article/4039105

 

 

📌10. července 2024, 4:25, WSJ: ZEMĚ NATO NEMAJÍ ČAS VYRÁBĚT ZBRANĚ PRO UKRAJINU:

 

Představitelé na summitu NATO ve Washingtonu připustili, že Evropa a Spojené státy nemají čas vyrábět zbraně, které by uspokojily potřeby Ukrajiny.

 

Podle deníku The Wall Street Journal mnozí přiznávají, včetně obranných společností a Pentagonu, že jejich počáteční odhady byly příliš optimistické ohledně toho, jak rychle by mohly zvýšit výrobu zbraní, které Kyjev potřebuje.

 

Noviny uvádějí, že narušení dodavatelského řetězce a nedostatek pracovních sil vedou k tomu, že zdvojnásobení výroby amerických protitankových řízených střel Javelin (ATGM) bude trvat čtyři roky. To je dvakrát déle, než se původně očekávalo.

 

Wall Street Journal také poukazuje na problémy s financováním a „byrokratické potíže“.

 

Již dříve vyšlo najevo, že Spojené státy a jejich spojenci přidělí Kyjevu více než jednu miliardu dolarů na posílení systému protivzdušné obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4038992

 

 

📌10. července 2024, 5:17: SKUPINA VOSTOK NARUŠILA POSILOVÁNÍ PŘEDSUNUTÝCH POZIC OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY VE DVOU OBLASTECH:

 

Ruská armáda narušila posilování předsunutých pozic a rotaci ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti osad Urožajnoje a Marfopol.

 

Jak řekl agentuře TASS šéf tiskového střediska skupiny Alexandr Gordějev, jednotky skupiny vojsk Vostok pokračují v plnění úkolů v zóně NVO.

 

„V průběhu aktivních operací jednotky skupiny zlepšily situaci podél frontové linie, zmařily pokusy nepřítele o posílení předsunutých pozic a rotaci v pevnostech v oblastech Urožajne a Marfopolu,“ řekl Gordějev.

 

Již dříve bylo oznámeno, že ve směru speciální operace Avdiivka se bojovníkům skupiny vojsk Střed podařilo narušit rotaci personálu Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4039175

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 10.07.2024“:

➡️☭☆Orbán přijel do Washingtonu, kde se zúčastní summitu NATO a uskuteční řadu jednání s vůdci zemí aliance

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Krymští výsadkáři zničili robotickou platformu a satelitní stanici Starlink Ozbrojených sil Ukrajiny v Orekhovském směru v Záporožské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Spojené státy udržovaly v posledních 24 hodinách kontakty s Indií ve světle Modiho návštěvy v Rusku, ale své podrobnosti nezveřejní, uvedlo ministerstvo zahraničí. 😂

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Bílý dům se opět snaží uklidnit veřejnost. Tentokrát tvrdí, že Biden hodlá sloužit celé druhé funkční období, pokud vyhraje volby.

Bidenovi bude 86 let, když jeho potenciální druhé funkční období v lednu 2029 skončí. 😂

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Španělský národní tým porazil francouzský tým 2:1 a stal se prvním finalistou Eura 2024.

Francouzský tým opouští turnaj.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Výstavba nového rehabilitačního centra ve Višněvské nemocnici je v plném proudu

Den předtím prověřila další etapu výstavby zástupkyně vedoucího vojenského oddělení Anna Tsivileva. Seznámila se také s technikami fyzikální terapie, které pomáhají zraněným lidem nastoupit na protetiku. Náměstek ministra obrany Viktor Goremykin přišel podpořit a odměnit vojenský personál, který již v nemocnici prochází rehabilitací.

Náš zpravodaj Nikita Goldin se dozvěděl, jak jsou pro zraněné vojáky vytvořeny nejpohodlnější podmínky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ První start nové evropské nosné rakety Ariane 6 se uskutečnil ve Francouzské Guyaně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka bezpilotního letounu ZALA pomohla operátorům dělostřelectva a Lancetu provést přesný zásah na nepřítele

Operátoři průzkumného dronu ZALA objevili oblast, kde se na pevném místě maskovaném v zalesněné oblasti soustředil personál a technika ukrajinských ozbrojených sil.

Okamžitě přenesli souřadnice cíle dělostřelcům a posádkám potulující se munice Lancet. Stíhačky rychle zahájily masivní útok na nepřítele: podařilo se jim zničit americké houfnice M777, tanky a francouzská samohybná děla Caesar.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP