29.05.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝💖👍😂29.5.2024, 16:00, HN televízia: Kaliňák: FICO PO DLHÝCH DŇOCH UŽ PRIJÍMA STRAVU A TO JE VEĽMI DOBRÁ SPRÁVA

 

https://youtu.be/j7sPGC-qAdg?si=1hXIHrR_PgNpdVsm

 

 

📌29.5.2024, Protiproud, Ivo Strejček: VOJENSKÝ MÍSTODRŽÍCÍ NATO ,T.Č. BYTEM NA HRADĚ: Zničující střelba do podstaty. Zradit zemi Sudeťákům? Vzít volební právo zkušeným a dát ho dětem? Fráze jako na stranických sjezdech. Kdo ho řídí? A odkud? Prezident? Ne, záškodník!

 

IVO STREJČEK hledí na generálovy výplody v rámci jeho prezidentování a děsí se chvíle, kdy jeho „nápady“ tolik podobné frázím a žvástům z předpřevratových sjezdů KSČ (které má zjevně neodmyslitelně v krvi) začne Fialova pětikolka uvádět v život – neboť takové je viditelně „rozdělení rolí“.

 

Prezident Petr Pavel o sobě v minulých dnech dal vědět. Nemám na mysli jeho jakousi nehodu na motorce (kterou v rámci Pavlem deklarovaného návratu „transparentnosti“ na Hrad obestírá jedno velké tajuplné mlčení), ale několika svými suverénně vyřčenými názory, které by neměly zapadnout.

 

Prostřednictvím velvyslance ČR v Německu pozdravoval prezident Pavel sudetské Němce na jejich každoročním srazu v Augsburgu slovy, že „je potěšen směrem a dynamikou, se kterou se naše vzájemné vztahy vyvíjejí“.

 

ZRAZOVÁNÍ MINULOSTI

 

Co tím „směrem“ a „dynamikou“ měl český prezident na mysli? Mají se v očích Petra Pavla vyvíjet vztahy jinak, než jak byly vyjednány a uspořádány v Česko-německé deklaraci z roku 1997 a s jejímž textem byly obě signatářské země spokojeny? Máme dokonce očekávat, že Pavel chce Deklaraci nějak poopravovat, protože se mu zdá vůči sudetským Němcům nějak „nespravedlivá“?

 

A co si představit nad vyjádřenou radostí z „dynamiky vývoje“? Kam budeme pod taktovkou Pavla ochotni ve vztahu k sudetským Němcům ještě zajít? Převyprávíme si dějiny, ostatně jak se to už „úspěšně“ děje? Zapomeneme Sudeťákům vše, co se stalo? Tohle budou ony „dynamika“ a „směr“? Nejde mi o oživování historických křivd, ale nesmíme tak lehkovážně připustit zrazování minulosti této země a osudů jejích lidí. A už vůbec bychom to neměli tolerovat prezidentu naší země.

 

POUČENĚJŠÍ GENERACE

 

Dalším „pozoruhodným“ výrokem Petra Pavla je jeho tvrzení, že volební právo by měli získat již šestnáctiletí, neboť „mají přehled o situaci v Česku často větší než jejich rodiče“ (jeho poznámku, že „někteří dospělí by volební právo mít neměli“ raději nechám bez poznámky, přestože je to z úst hlavy země výrok absolutně skandální). Myslí tohle Petr Pavel skutečně vážně?

 

Co opravdu ví o světě ta „poučenější“ generace“? Co, slovy prezidenta, má znamenat „přehled o situaci v Česku“? Mají mladí lidé (chce se mi dokonce napsat ještě děti) v tomto věku nějakou zkušenost se sociálním či zdravotním systémem?

 

Už platili daně a vnímají, jak s jejich penězi nakládá vláda? Už měli povinnost postarat se o své děti nebo prarodiče? Co je pro Pavla kritériem „přehledu o situaci“? Schopnost být denně pět šest hodin na mobilu nebo počítači, což je informace, kterou jsme se také o dnešních mladých lidech dozvěděli z médií před pár dny? Nic z toho nejsou kvalifikace, které by nás měly opravňovat ke snížení věkové hranice pro výkon volebního práva na šestnáctileté.

 

CO ZA TÍM STOJÍ

 

Jedinou motivací Petra Pavla – a také politiků typu Nerudová, Pekarová Adamová nebo Fiala – je opakovaně prokázaný fakt, že jejich politický „druh“ pravidelně ve fiktivních volbách (jejichž organizace mezi středoškoláky je před každými volbami podivným folklórem organizovaným Člověkem v tísni) mezi lidmi pod osmnáct let vítězí, a představují tak pro ně další množinu možných voličů (když už ti dospělí je moc volit nechtějí).

 

Měli by si však uvědomit, že u většiny šestnáctiletých nevítězí proto, že by jim tak politicky imponovali, ale proto, že většina šestnáctiletých to vše stále ještě bere jako hru, jako další nezávazné pokračování virtuální reality na obrazovkách svých mobilů nebo počítačů, aniž by byli povinni nést náklady své volby. Po schválení korespondenční volby by bylo přiznání volebního práva šestnáctiletým dalším cíleným pokusem ovlivnit volební výsledky.

 

ŽVÁSTY

 

Petr Pavel vystoupil na jakési konferenci o budoucnosti České republiky. Znovu se rozhořčil nad „nepochopitelným váháním kolem přijetí evropské měny“, potěšil účastníky tvrzením, že „za velkou část našeho úspěchu vděčíme vstupu do NATO a EU“, obhajoval existenci „digitální dálnice pro moderní ekonomiku“, vyzval „k dodržování klimatických závazků“, podivil se pomalosti „proměny naší ekonomiky v ekonomiku vzdělanostní a ekonomiku s vysokou přidanou hodnotou“ a vyzval „k posunu od převládající výuky encyklopedických znalostí k výuce kreativního a kritického myšlení“.

 

Text Pavlova vystoupení byl plný otřepaných frází, obecných zvolání, nekonkrétních proklamací a módních sloganů. Takový ten „eurosoudružský“ či „perestrojkový“ projev typu „doženeme a předeženeme“. Jako byste si ze záznamu pustili Štrougala na některém ze sjezdů KSČ. Tehdy to byly „boj o zrno a více oceli a cementu“, dnes to jsou digitalizace a mantra Průmyslu 2.0. Kulisy různé, podstata stejná.

 

Snad by se nad slovy Petra Pavla (a Fialy, Rakušana, Jurečky, Bartoše, Pekarové Adamové a jejich „boys and girls“) dalo mávnout rukou, kdyby tak výstižně necharakterizovaly aktuální stav české politiky – opájení se strategiemi a vizemi prezentovanými popuzujícím politickým pozérstvím.

 

Jen ta vážně míněná starost o naši zem tam chybí.

 

https://protiproud.info/politika/7953-vojensky-mistodrzici-nato-tc-bytem-na-hrade-znicujici-strelba-do-podstaty-zradit-zemi-sudetakum-vzit-volebni-pravo-zkusenym-a-dat-ho-detem-fraze-jako-na-stranickych-sjezdech-kdo-ho-ridi-a-odkud-prezident-ne-zaskodnik.htm

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.5.2024, Necenzurovanapravda: CO SE DĚLO VČERA NA SHROMÁŽDĚNÍ WHO?

 

Ani včera se nic až tak zásadního nestalo, snad jen to, že se nám již vykrystalizovali odpůrci změn Mezinárodních zdravotních předpisů. A nezdá se, že by mezi nimi byla jediná země EU.

 

Podle všeho by se ani ve středu nemělo dít nic zásadního ve vztahu k Pandemické smlouvě či změnám MZP, na programu jsou jiná témata, zejména by mělo dojít na debatu o situaci ve válečných zónách. Zda se třeba zítra dostane i na něco jiného, se teprve uvidí.

 

Ale nyní se vraťme k úterku.

 

Jednání každý den sleduje dr. Meryl Nass, která záhy informuje o tom zásadním, co na shromáždění proběhlo. Včera se příliš nehovořilo o Pandemické smlouvě, ale na přetřes přišly změny Mezinárodních zdravotních předpisů.

 

Dále již Meryl Nass, která denně podává přehled toho, co se stalo na setkání WHO.

Několik zemí se domnívá, že změny MZP a pandemická smlouva spolu souvisí a měly by být projednány společně. Někteří delegáti se domnívají, že by měly být sloučeny do jednoho dokumentu, aby se ušetřil čas a zdroje.

 

Zmeškala jsem předchozí diskuse, protože jsem poslouchala plenární zasedání.

 

Zatímco delegáti mluvili na rovinu o pandemické agendě a nutnosti spolupráce mezi národy, ještě jsem neslyšela jediného z nich mluvit o One Health nebo systému PABS (pozn.: Předpisy o přístupu a sdílení výhod). Ani o potřebě většího sledování a kontroly.

 

Místo toho stále slýcháme o potřebě spravedlnosti a sdílení zdrojů pandemie. Občas také slyšíme o transparentnosti. Je jasné, že globální jih chce něco úplně jiného než globální sever, přičemž globalistická kabala tyto dva nesourodé cíle násilně propojila, aby dosáhla své agendy.

 

S potěšením mohu oznámit, že zatímco Chile mluví, spolupředsedové Ashley Bloomfield a Precious Matsoso nejsou spokojeni s tím, jak se věci vyvíjejí. Ztratili kontrolu nad procesem.

 

Peru právě řeklo, že potřebujeme solidaritu, rovný zdravotní přístup a „nic není dohodnuto, dokud není dohodnuto všechno.“ Delegáti žádají o více času.

 

Na závěr budou mít příležitost promluvit nečlenové GAVI a EU. Za půl hodiny bude setkání pokračovat s mnoha dalšími zájmovými skupinami – nestátními subjekty. Kdo se objeví za oponou, kdo bude tahat za nitky?

 

A CO ZMĚNY MZP?

Mnoho zemí následujících americkou agendu (pozn.: takzvaný „kolektivní Západ) se tento týden společně a jedna po druhé vyjádřilo pro přijetí balíčku změn, což naznačuje, že mnohé již bylo dohodnuto.

 

Zajímavé reakce však byly od dvou skupin.

 

Posledním řečníkem byla Mezinárodní asociace výrobců léčiv, která může mít významný vliv na země se silným farmaceutickým průmyslem v čele se Spojenými státy.

 

DRUHÁ SKUPINA, KTERÁ PROMLUVILA A VZDOROVALA, SE SKLÁDALA Z NÁSLEDUJÍCÍCH ZEMÍ:

 

👉Malajsie

👉Rusko (pravděpodobně Smolenskyj)

👉Írán – žádné rozšiřování moci pro mezinárodní orgány

👉Paraguay – proces nebyl dohodnut. Všechny země musí být schopny splnit požadavky (jinými slovy získat finanční podporu), což v současnosti není možné.

👉Uganda: Neustále máme ohniska, která nic moc neznamenají. A nelíbí se nám proces vyhlašování stavu ohrožení veřejného zdraví.

 

Argentina upozornila na nedodržování článku 55 (2). (Pozn.: Jedná se o článek, který stanoví, že změny MZP nemohou být schváleny, pokud členské země nedostaly poslední verzi nejpozději 4 měsíce před hlasováním).

 

Tyto země nedosáhnou konsensu, proto bude muset tento týden proběhnout hlasování, aby byly změny přijaty. Může existovat mnoho dalších zemí, které také odmítnou ze stejných/podobných důvodů (ke schválení je zapotřebí nadpoloviční většina).

 

Jak jsem řekla, očekávám, že některé pozměňovací návrhy budou tak či onak přijaty tento týden, ale celkově nebudou mít žádný dopad a neposunou plán na vytvoření jedné světové vlády.

 

Tolik informace od Meryl Nass, která doslova „v přímém přenosu“ debaty na půdě WHO sleduje.

 

Jak vidíte, tak ani jedna země takzvaného „kolektivního západu“ nahlas nevznesla připomínku, což ovšem neznamená, že později nebude hlasovat proti, případně se nezdrží.

 

Dnešní jednání začalo v 9:30 a zřejmě bude pokračovat až do večera. Informace z dnešního dne – bude-li něco zajímavého – vám přinesu opět zítra…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/co-se-delo-vcera-na-shromazdeni-who/

 

 

📌 Christine Anderson: „POLITICI SE BOJÍ, PROTOŽE VĚDÍ, ŽE DĚLAJÍ ŠPATNOU VĚC.“

 

Německá europoslankyně Christine Anderson: „Nyní se bojí, protože mnozí z nich si uvědomují, že to, co dělají, je špatné. Nejednají v zájmu lidu a už to není vláda lidu ze strany lidu pro lid.“

V současnosti je to vláda globalistických misantropů a globalistických misantropů a začínají si uvědomovat, že už jim to lidé nenechají projít, že je už nemohou klamat slovy: „My teď musíme zachránit planetu, a to je změna klimatu…“ Lidé už tomu nevěří a myslím, že si uvědomují, že je to obrovská lež.“ 😂

Zdroj: GB News https://t.me/absurdnisvet/73740

 

 

📌⚠️🇸🇦 🇵🇸/🇮🇱 SAÚDSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ FAISAL BIN FARHAN ŘÍKÁ, ŽE PALESTINSKÝ STÁT BUDE ZALOŽEN BEZ OHLEDU NA TO, ZDA TO IZRAEL PŘIJME NEBO NE.

 

„Izrael nemusí rozhodovat o tom, zda mají Palestinci právo na svůj vlastní stát! Je nezbytně nutné, aby Izrael pochopil, že nemůže existovat bez existence palestinského státu.

 

https://t.me/absurdnisvet/73741

 

 

📌 Hoax o zelené energii:  https://t.me/absurdnisvet/73742

 

 

📌 🇮🇱/ 🏛 ŠÉF IZRAELSKÉ ROZVĚDKY „VYHROŽOVAL A PRONÁSLEDOVAL“, UVÁDÍ ŽALOBCE ICC THE GUARDIAN:

 

Někdejší šéf Mossadu se pokusil přimět Fatou Bensoudaovou, aby upustila od vyšetřování válečných zločinů, uvedly noviny.

 

Bývalý šéf izraelské zpravodajské služby Mossad Yossi Cohen údajně „pohrozil“ hlavní žalobkyni Mezinárodního trestního soudu (ICC), aby upustila od vyšetřování válečných zločinů zahájeného v roce 2021, odhalilo v úterý vyšetřování Guardianu.

 

Zdroje deníku řekly, že tehdejší ředitel Mossadu Cohen se před několika lety pokusil na sérii tajných schůzek vyhrožovat bývalé žalobkyni ICC Fatou Bensoudaové.

 

https://www.rt.com/news/598346-israel-mossad-threatens-icc-prosecutor/

 

 

📌 BĚHEM DOVOLENÉ V IZRAELI PODEPSALA AMERICKÁ VÁLEČNÁ ŠTVÁČKA NIKKI HALEYOVÁ IZRAELSKÉ RAKETY URČENÉ K POUŽITÍ V GAZE SLOVY „FINISH ‚EM“ A „AMERIKA [VŽDY MILUJE] IZRAEL“.

 

https://t.me/absurdnisvet/73745

 

 

📌 MAX BLUMENTHAL SDÍLÍ SVOU CESTU K ODHALENÍ PRAVDY O 7. ŘÍJNU A MANIPULACI IZRAELSKÉ VLÁDY S NARATIVY A LŽEMI, JAKO JE „40 SŤATÝCH DĚTÍ“, KTERÉ BYLY ROZŠÍŘENY, ABY OSPRAVEDLNILY GENOCIDU V GAZE.

 

https://t.me/absurdnisvet/73746

 

 

📌 Překlad: ⚠️ POZOR NA DĚTI TATO NAHRÁVKA UKAZUJE OBĚŤ IZRAELSKÉHO TERORU!

 

🇵🇸 Jmenovala se Sabrina. Byla zabita v letních šatech. Jejímu otci se tají dech žalem…💔

Zveřejnil jsem to, abyste sami viděli, jaká je Izrael vražedná teroristická organizace.

 

https://t.me/absurdnisvet/73747

https://t.me/absurdnisvet/73748

 

 

📌 🇺🇸 CIOGLOBALISTICKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ USA ANTONY BLINKEN PROCHÁZÍ CHODBAMI BUDOVY KONGRESU OBKLOPEN POLICIÍ

 

„Válečný zločinec“, „ministr genocidy“. Demonstranti mu připomínají jeho spoluúčast na zločinech proti lidskosti.

 

https://t.me/absurdnisvet/73749

 

 

📌 🇨🇳ČÍNA V ÚTERÝ VYJÁDŘILA „VÁŽNÉ ZNEPOKOJENÍ“ NAD 🇮🇱 IZRAELSKÝMI VOJENSKÝMI OPERACEMI V 🇵🇸 RAFAH POTÉ, CO IZRAELSKÝ ÚTOK ZABIL V NEDĚLI VEČER DESÍTKY LIDÍ V TÁBOŘE PRO VYSÍDLENÉ LIDI.

 

Izraelský útok vyvolal požár v uprchlickém táboře, při kterém podle zdravotnických úředníků v Gaze zahynulo 45 lidí.

 

Čína volá po okamžitém příměří od začátku izraelské války v Gaze v říjnu loňského roku.

 

Čína vždy sympatizovala s palestinskou věcí a podporovala dvoustátní řešení izraelsko-palestinského konfliktu.

 

https://t.me/absurdnisvet/73750

 

 

📌 🇧🇪🇺🇦 BELGIE SLIBUJE UKRAJINĚ 30 LETADEL F-16 A FINANCOVÁNÍ VE VÝŠI 1 MILIARDY DOLARŮ

 

Zelensky byl na dvoudenní cestě po Španělsku, Belgii a Portugalsku, aby získal podporu. Cesta se uskutečnila v rámci setkání ministrů obrany Evropské unie v Bruselu v rámci obnoveného pokusu překonat námitky Maďarska vůči poskytování vojenské pomoci v miliardách eur Kyjevu, který je ve třetím roce války od začátku rozsáhlé ruské války.

 

https://t.me/absurdnisvet/73751

 

 

📌 V ROCE 2020 POSLAL VLADIMIR PUTIN DOPISY ČLENSKÝM ZEMÍM NATO, VE KTERÝCH VYZVAL ALIANCI, ABY SE SPOLEČNĚ PŘIPOJILA K NAŠEMU MORATORIU – SERGEJ LAVROV

 

„Prezident pozval NATO do Kaliningradu, aby aliance zajistila, že tam neumístíme žádné zakázané systémy. V reakci na to jsme chtěli přijet do Polska a Rumunska na kontrolu odpalovacích zařízení raket krátkého a středního doletu, ale odmítli. „To naznačuje, že hráli nečestně,“ řekl šéf ruského ministerstva zahraničí.

 

https://t.me/absurdnisvet/73752

 

 

📌 🇺🇸🇮🇱😇SIONISTICKÝ MLUVČÍ AMERICKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ MATTHEW MILLER OBHAJUJE IZRAELSKÉ VYŠETŘOVÁNÍ JEHO ZLOČINŮ a říká, že „není spravedlivé“ považovat je za „falešné vyšetřování“, přestože míra odsouzení Palestinců u izraelských vojenských soudů je přes 99 % .🤨 …zatýkají dokonce i děti.

 

https://t.me/absurdnisvet/73755

 

 

📌 ŽÁDNÉ MILOSTI PRO NEZLETILÉ

 

Jsou zatčeni, uvězněni a odsouzeni jako dospělí: stále více palestinských dětí a mladých lidí se ocitá v izraelském vojenském soudním systému. Není s nimi zacházeno v souladu s Úmluvou o právech dítěte. Říká to Abdulkarim Sadi z izraelské lidskoprávní organizace B’Tselem.

 

https://www.amnesty.ch/de/ueber-amnesty/publikationen/magazin-amnesty/2018-2/keine-gnade-fuer-minderjaehrige

 

 

📌 „JSME ZEMÍ VĚČNÉ VÁLKY“: PROFESOR JEFFREY SACHS ŠOKUJE TUCKERA CARLSONA NOVOU TEORIÍ O AGRESI NATO PROTI SRBSKU V ROCE 1999

 

Sachs tvrdí, že koalice NATO se více starala o záchranu výrobců zbraní než, jak to říká Carlson, „utlačované muslimské populace“.

 

„Všechno bylo o záchraně vojensko-průmyslového komplexu a dobrém umístění základny v jihovýchodní Evropě.“

 

https://t.me/absurdnisvet/73758

 

 

📌 🇪🇺/🇸🇾 CIOGLOBALISTICKÁ EVROPSKÁ RADA PRODLUŽUJE SANKCE PROTI SÝRII DO 1. ČERVNA 2025:

 

👉Rada dnes prodloužila omezující opatření EU vůči Sýrii a jejím „příznivcům“ do 1. června 2025 s odvoláním na „závažnost zhoršující se situace v Sýrii“.

👉V současnosti platná omezující opatření jsou namířena celkem proti 316 osobám a 86 organizacím.

👉Majetek jmenovaných podléhá zmrazení a občanům a společnostem EU je zakázáno jim poskytovat finanční prostředky.

👉Pro fyzické osoby platí také zákaz cestování, který jim zakazuje vstup na území EU nebo průjezd přes území EU.

 

https://t.me/absurdnisvet/73761

 

 

📌Překlad: NEJLEPŠÍ NĚMECKO VŠECH DOB🤮

 

💢 Pokud říkáte něco proti migrantům ☝️

 

„Nebyl to Hitler, Göring, Göbbels, Himmler, Scholz a všichni jim podobní, kdo mě unesli a zabili.

 

Ne! To byli

soused,

listonoš,

učitelka ve školce,

zdravotní sestra,

policista

 

Média jim politicky vymyly mozky… a věří, že pocházejí z opic…

 

Historie se opakuje! Do dnešního dne se nic nezměnilo ☝️

 

Během nadcházejících klimatických uzamčení znovu zažijeme, jak se tito nenávistní, bezbožní zrádci, zlá stáda zvaná lidé, na sebe znovu zaútočí… Během nadcházejících klimatických uzamčení znovu zažijeme, jak se tito nenávistní, bezbožní zrádci, zlá stáda,  zvaná lidé, na sebe znovu zaútočí…

 

https://t.me/absurdnisvet/73766

 

 

📌💥💥💥29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: JEDNOTA EVROPSKÉ UNIE VE VĚCI UKRAJINY „SE TŘÍŠTÍ“; DODÁVKY ZBRANÍ ZA 7 MILIARD USD JSOU V OHROŽENÍ KVŮLI ZNAČNÉMU ROZKOLU UVNITŘ UNIE

 

https://youtu.be/DYxe64FzYvU?si=xGmw8yojpWv5IDVK

 

 

📌💥💥💥29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELKÝ ÚTOK NA IZRAELSKÉ VELVYSLANECTVÍ V MEXIKU PO TURECKU; HNĚV KVŮLI ÚTOKU V RAFAHU VEDL K NÁSILNOSTEM V SOUSEDSTVÍ SPOJENÝCH STÁTŮ – V HLAVNÍM MĚSTĚ MEXICO CITY

 

https://youtu.be/KxlRtbfhHJE?si=zt3pa0mNAzeDqesI

 

 

📌💥💥💥29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: SAÚDSKÝ KORUNNÍ PRINC CHRLÍ OHEŇ; MOHAMMED BIN SALMÁN SPOUŠTÍ DOSUD NEJVĚTŠÍ ÚTOK NA IZRAEL KVŮLI ÚTOKU IZRAELSKÝCH OBRANNÝCH SIL NA STANOVÝ TÁBOR V RAFAHU

 

https://youtu.be/SUerv8SwhuI?si=GxQj04uRUF0Jq3ME

 

 

📌💥💥💥29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „VYKOPNĚTE AMERICKÉHO VELVYSLANCE A UZAVŘETE VELVYSLANECTVÍ USA; VELKÁ PROTI-AMERICKÁ VÝZVA V IRÁKU TĚSNĚ PO IZRAELSKÉM ÚTOKU NA MĚSTO RAFAH V PÁSMU GAZY

 

https://youtu.be/PPyMq_-MDPk?si=LkT6hHPtwHtY42TM

 

 

📌29. května 2024 16:49: HÚSIOVÉ TVRDÍ, ŽE ZAÚTOČILI NA ŠEST OBCHODNÍCH LODÍ VE TŘECH MOŘÍCH:

 

K útoku na šest obchodních lodí se přihlásili jemenští Hútíové z povstaleckého hnutí Ansar Alláh. Narazili jsme na ně v Rudém, Arabském a Středozemním moři.

 

Oznámil to ve středu vojenský představitel hnutí Yahya Saria. V Rudém moři byly napadeny lodě Laax, Morea a Sealady, v Arabském moři Alba a Maersk Hartford, ve Středozemním moři Minerva Antonia.

 

Útoky byly provedeny bezpilotními letouny, protilodními a balistickými střelami. V důsledku útoku byly podle zástupce hnutí poškozeny všechny lodě.

 

Agentura Reuters již dříve informovala, že obchodní loď (její jméno a příslušnost nebyly specifikovány) v Rudém moři byla vážně poškozena v důsledku ostřelování z Jemenu. Incident se odehrál asi 54 námořních mil jihozápadně od města Hudajdá.

 

https://www.vesti.ru/article/3974651

 

 

  1. května 2024 16:56, CNN: UKRAJINSKÁ ARMÁDA SI STĚŽUJE NA PROBLÉMY S TANKY ABRAMS.

 

Ukrajinská armáda si stěžuje na problémy s americkými tanky Abrams převedenými k ozbrojeným silám Ukrajiny, které se stávají „cílem číslo jedna“ ruských ozbrojených sil na bojišti. Informovala o tom CNN, která hovořila s armádou.

 

Jeden z ukrajinských vojáků s přezdívkou Joker, který tank ovládá, řekl, že pancéřování Abrams nestačí, nechrání posádku. „Právě teď probíhá válka dronů,“ řekl a dodal, že ruská armáda se vždy snaží Abramse sestřelit.

 

Bez dostatečného pancéřování posádka tanku na bojišti nepřežije, dodal jeho kolega. Tito ukrajinští vojáci se o nedostatcích a zranitelnosti amerických tanků Abrams dozvěděli během bojů u Avdijivky, upozorňuje CNN.

Kanál poznamenává, že to není jediná nevýhoda Abramsu, existuje řada technických problémů.

 

Jeden z tanků, řekl filmový štáb CNN, byl téměř nepojízdný kvůli poruše motoru, a to navzdory skutečnosti, že auto bylo právě dodáno z Polska. Ukrajinská armáda, zdůrazňuje kanál, si také stěžuje, že během mlhy nebo deště může kondenzace zapálit elektroniku uvnitř obrněného vozidla.

 

https://www.vesti.ru/article/3974668

 

 

📌29. května 2024 18:34: MINISTR SPRAVEDLNOSTI UKRAJINY POVOLIL MOBILIZACI VĚZEŇKYŇ.

 

Zapojení vězeňkyň do řad ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) je možné, legislativa země v tomto ohledu nestanoví omezení. Takový vývoj událostí umožnil šéf ukrajinského ministerstva spravedlnosti Denis Maliuska.

 

„Nemáme v zákoně žádná omezení, že to budou muži nebo ženy,“ řekl v místní televizi. „Teoreticky takovou možnost připouštíme.“

 

Maliuska dodal, že v ukrajinských věznicích je málo žen, protože je méně pravděpodobné, že spáchají trestné činy, které se trestají odnětím svobody.

 

V polovině května ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon o mobilizaci osob odpykávajících si tresty ve věznicích. Maliuska již dříve uvedl, že pro tyto účely již bylo propuštěno 350 vězňů a více než čtyři tisíce jich čekají ve frontě.

 

Podle ukrajinského ministerstva spravedlnosti budou ozbrojené síly Ukrajiny celkem schopny přilákat až 20 tisíc vězňů a osob se záznamem v trestním rejstříku.

 

https://www.vesti.ru/article/3974824

 

 

📌29.5.2024, Uncutnews, Alexand Dugin: TRADICIONALISTÉ VŠECH ZEMÍ, SPOJTE SE.

📢👉Inaugurace prezidenta Putina znamená novou etapu v dějinách Ruska.                                                                                               

👉Některé linie z předchozích období budou určitě pokračovat.

👉Některé dosáhnou kritické hranice.                                                             

👉Někteří budou odsunuti zpět.

Musí se však objevit i něco nového.

Rád bych upozornil na ideologický aspekt, který by se mohl stát zásadním vektorem dalšího vývoje Ruska v mezinárodním kontextu.

 

V naší hořké konfrontaci se Západem, který je na pokraji jaderného konfliktu a třetí světové války, se problém hodnot stává stále zjevnějším. Válka na Ukrajině není jen konfliktem mezi státy s jejich velmi racionálními národními zájmy, ale střetem civilizací, v nichž všechny vehementně hájí své hodnotové systémy.

 

Již dnes je zřejmé, že Rusko je pevně odhodláno bránit tradiční hodnoty a považuje je za nedílnou součást základních procesů posilování své civilizační identity a geopolitické suverenity. Nejde jen o rozdílné zájmy jednotlivých subjektů v rámci jedné a téže – západní – civilizace, jak se donedávna vyhlazující konflikt mezi Ruskem a kolektivním Západem mohl interpretovat. Nyní je zřejmé, že se střetávají dva hodnotové systémy.

 

📢👉 Moderní kolektivní Západ energicky brání:

📢👉 Absolutní individualismus;

📢👉 LGBT a genderová politika;

📢👉 Kosmopolitismus;

📢👉 Zrušení kultury;

📢👉 Posthumanismus;

📢👉 Neomezená migrace;

📢👉 Zničení všech forem identity;

📢👉 Kritická rasová teorie (podle níž mají dříve utlačované národy právo utlačovat své bývalé utlačovatele);

📢👉 Relativistická a nihilistická postmoderní filosofie.

 

Západ nemilosrdně cenzuruje svou vlastní historii, zakazuje knihy a umělecká díla a americký Kongres se chystá odstranit z Písma celé pasáže, které jsou údajně urážlivé pro určité skupiny lidí na základě jejich etnického původu a náboženství. Rozvoj digitálních technologií a neuronových sítí navíc vyvolal otázku, zda by se globální vládnutí nemělo přenést z lidstva na umělou inteligenci – a několik západních autorů to již oslavuje jako neuvěřitelný úspěch a dlouho očekávaný příchod singularity.

 

Naproti tomu Putinovo Rusko nabízí zcela odlišný systém hodnot, z nichž mnohé jsou zakotveny v zákoně v dekretu č. 809 ze dne 9. listopadu 2022. Rusko se rezolutně brání:

📢👉 Kolektivní identita vs. individualismus;

📢👉 Vlastenectví versus kosmopolitismus;

📢👉 Zdravá rodina proti legalizaci zvráceností;

📢👉 náboženství proti nihilismu, materialismu a relativismu;

📢👉 lidskost proti posthumanistickým experimentům;

📢👉 Organická identita proti jeho ředění;

📢👉 Historická pravda proti známkové kultuře.

 

Kromě toho existují dvě protichůdné orientace – dvě antagonistické ideologie a světonázory. Rusko volí tradici – Západ naopak volí vše netradiční a dokonce protitradiční.

 

Proto je konflikt na Ukrajině, kde se tyto dvě civilizace střetly v nelítostné rozhodující bitvě, mnohem víc než jen obyčejným střetem zájmů. Střet zájmů skutečně existuje, ale to není podstatou věci. Jde především o to, že se střetávají dva modely dalšího vývoje lidstva – liberální, globalistická, antitradiční cesta moderního Západu, nebo alternativní, multipolární, polycentrická cesta, která zachovává tradici a tradiční hodnoty a za kterou Rusko bojuje.

 

Je načase konstatovat, že multipolární svět, k němuž se Rusko zavázalo v předchozí fázi Putinovy vlády, má smysl pouze tehdy, pokud uznáme každý pól. Každá civilizace (jak je dnes reprezentována v BRICS) má právo na svou identitu, svou tradici a svůj hodnotový systém. Multipolarita se stává smysluplnou a oprávněnou, když vycházíme z plurality existujících kultur a uznáváme jejich právo na zachování vlastní identity a rozvoj na základě vnitřních principů. To znamená, že na rozdíl od globalistického unipolárního modelu, v němž západní hodnoty standardně dominují jako univerzální, póly multipolárního světa do jisté míry následují cestu Ruska, ale používají své vlastní – každý jiný – tradiční hodnoty.

 

V moderní Číně je to jasně vidět. Nejen, že odmítá globalismus, liberalismus a globální kapitalismus jako dogma a zachovává si mnoho rysů socialistického systému, ale stále více se obrací k věčným hodnotám čínské kultury tím, že oživuje politickou a sociální etiku Konfucia, která inspirovala a organizovala společnost po tisíce let. Není náhodou, že jednou z vůdčích teorií mezinárodních vztahů v moderní Číně je starověká myšlenka Tchien-sia, v níž je Čína považována za centrum světového systému, zatímco všechny ostatní národy obklopující Říši středu jsou na periferii. Čína je svým vlastním absolutním centrem, otevřeným světu, ale přísně dbajícím na svou suverenitu, jedinečnost a originalitu.

 

Moderní Indie (Bhárat) se ubírá stejným směrem, zejména pod vládou Naréndry Módího. Opět dominuje hluboká identita, hindutva, která oživuje základy starobylé védské kultury, náboženství, filozofie a sociální struktury.

 

Islámský svět ještě kategoričtěji odmítá hodnotový systém kolektivního Západu, který není v žádném případě slučitelný s islámskými zákony, pravidly a předpisy. V tomto případě je kladen důraz na tradici.

 

Tímto směrem se ubírají i africké národy, které vstupují do nového kola dekolonizace – tentokrát v době vědomí, kultury a mentality. Stále více afrických myslitelů, politiků a veřejných osobností se zamýšlí nad původem svých domorodých kultur.

 

Latinská Amerika také postupně objevuje tyto nové horizonty tradicionalismu, náboženství a kulturních kořenů a stále více se dostává do přímého konfliktu s americkou a kolektivní západní politikou. Zvláštností Latinské Ameriky je, že antikoloniální boj byl po dlouhou dobu veden hlavně pod levicovými hesly. Situace se nyní mění: levice objevuje tradiční a konzervativní kořeny svého boje (například v teologii osvobození, kde dominuje katolický faktor) a konzervativní antikoloniální fronta roste (například teologie lidu).

 

Dosud však žádná z civilizací orientovaných na multipolaritu a upřednostňujících tradici nevstoupila do přímého ozbrojeného konfliktu se Západem, s výjimkou Ruska. Mnozí stále váhají a čekají na výsledek této dramatické konfrontace. Přestože většina lidstva potenciálně odmítá hegemonii Západu a jeho hodnotové systémy, nikdo kromě nás zatím není připraven vstoupit s ním do přímé konfrontace.

 

To dává Rusku jedinečnou příležitost postavit se do čela globálního konzervativního obratu. Je načase otevřeně prohlásit, že Rusko bojuje proti nárokům západní civilizace na univerzalitu svých hodnot a je plně oddáno své vlastní (ruské a pravoslavné) a všem ostatním tradicím. Neboť i jim hrozí nevyhnutelná zkáza, pokud zvítězí globalismus a západní hegemonie bude přetrvávat.

 

Všechny civilizace na světě jsou konzervativní; To je to, co tvoří jejich identitu. A stále více si to uvědomují. Teprve postmoderní Západ se rozhodl radikálně rozejít se svými klasickými křesťanskými kořeny a začal budovat kulturu degenerace, zvrácenosti, patologie a technického nahrazování lidí posthumánními organismy (od umělé inteligence po kyborgy, chiméry a geneticky modifikované produkty). I na Západě značná část společnosti tuto cestu odmítá a stále více a vehementněji se staví proti směřování vládnoucích postmoderních liberálních elit ke konečnému zrušení kulturně-historické identity samotných západních společností.

 

V Putinově novém funkčním období by bylo jen logické prohlásit ochranu tradice – v Rusku i ve světě, včetně Západu – za jeho nejdůležitější ideologický úkol. Vladimir Putin je již lidstvem vnímán jako velký vůdce, který hraje tuto roli a hrdinně vzdoruje západní hegemonii. Nyní je čas vyhlásit globální misi Ruska, jejímž cílem je chránit civilizace a jejich tradiční hodnoty. Dost bylo hraní si se Západem a používání jeho strategií, termínů, protokolů a kritérií. Civilizační suverenita spočívá v tom, že každý národ má absolutní právo přijímat nebo odmítat návody zvenčí a rozvíjet se svým vlastním způsobem, bez ohledu na to, zda je s tím někdo jiný nespokojen.

 

Nedávno, 7. května, britský deník The Mirror prohlásil deset slov z inauguračního projevu prezidenta Putina za „odstrašující hrozbu pro Západ“. Tato slova zněla: „O osudu Ruska rozhodneme jen my sami.“ Jakýkoli náznak suverenity je Západem vnímán jako vyhlášení války. Rusko to přijalo za své a je připraveno podpořit všechny, kdo jsou odhodláni bránit svou suverenitu stejně jako ono.

 

Každá civilizace má samozřejmě své vlastní tradiční hodnoty. Ale dnes jsou všichni pod útokem agresivní, netolerantní, prolhané a zvrácené civilizace, která vede nemilosrdnou válku proti každé tradici – proti tradici jako takové. V takové situaci se Putinovo Rusko může otevřeně prohlásit za nositele opačného poslání – za obránce tradice a normálnosti, kontinuity a identity.

 

Ve 20. století byl vliv Ruska ve světě založen především na levicovém hnutí. Dnes však toto hnutí postupně zaniká – buď bylo pohlceno liberalismem, nebo se vyčerpalo (až na vzácné výjimky, často spojené s antikoloniálními konzervativními proudy). Nyní je čas vsadit na konzervativce a zastánce civilizačních identit. A tak se zrodilo nové heslo: Tradicionalisté všech zemí, spojte se!

 

Neměli bychom se stydět, stydět se nebo to skrývat. Čím sebevědoměji se vydáme touto cestou, tím rychleji a spolehlivěji poroste náš vliv ve světě. Pokud jsme se rozhodli pro multipolární orientaci, musíme být v tomto důslední.

 

Všichni už považují Putina za klíčovou postavu konzervativního obrození. Je načase to říci otevřeně. Kritika ze strany Západu je v každém případě nevyhnutelná, ale nyní jsou rozhodující faktory ve vztazích se Západem zcela odlišné. A naši spojenci – současní i potenciální – budou Rusko podporovat s novým elánem. Jasně pochopíte naše dalekosáhlé cíle a záměry. Budou nám důvěřovat a začnou se k nám bez pochybností a váhání připojit při budování spravedlivého a vyváženého světa v zájmu větší lidskosti.

 

ZDROJ: TRADICIONALISTÉ VŠECH ZEMÍ, SPOJTE SE! | ALEXANDR DUGIN

 

https://uncutnews.ch/traditionalisten-aller-laender-vereinigt-euch/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.5.2024, Volny bloG, Jana Černeková, RHODY WILSON: TŘETINA CELOSVĚTOVÉHO OBCHODU S LÉKY A VAKCÍNAMI POCHÁZÍ ZE ZEMÍ EU, KTERÉ JSOU TAKÉ NEJVĚTŠÍMI SPONZORY WHO.

 

Evropská unie (dále jen „EU“) vyváží produkty přes 6 bilionů dolarů ročně. Blok se může pochlubit diverzifikovanou ekonomikou zahrnující palivový a minerální průmysl, automobily, vakcíny a technologie.

Co se týče vakcín a balených léků, země EU tvoří nejméně 36 % celosvětového obchodu, přičemž Německo je zdaleka největším vývozcem těchto produktů z bloku.

Je pouze náhoda, že Německo je největším přispěvatelem Světové zdravotnické organizace („WHO“) a Evropská komise je pátým největším přispěvatelem?

 

Visual Capitalist před týdnem zveřejnil grafiku nejvyšších exportů členských států EU od roku 2022.

 

👉Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Finsko, Řecko, Litva, Švédsko a Nizozemsko mají ropný plyn nebo rafinovanou ropu jako svůj hlavní exportní produkt.

 

Kromě ropy významně přispěly k ekonomice EU automobily a automobilové díly.

👉V Rakousku, České republice, Německu, Maďarsku, Portugalsku, Polsku, Rumunsku, na Slovensku a ve Španělsku byly největším exportem automobilové výrobky.

 

Další produkty pomohly diverzifikovat ekonomiku EU, napsal Visual Capitalist.

👉Největším exportem Francie byla letadla, vrtulníky a/nebo kosmické lodě, zatímco 👉Itálie a Dánsko vynikají v průmyslu balených léčiv.

👉Irsko má významný farmaceutický průmysl, kde sídlí významné společnosti jako Pfizer, Johnson & Johnson, Merck a Novartis

 

Podle tabulky s údaji, kterou poskytl Visual Capitalist na podporu jejich grafiky, vyvezl průmysl balených léků EU celkem 110,1 miliardy USD do zemí mimo EU takto:

👉Dánsko – balené léky v hodnotě 15,9 miliardy USD

👉Irsko – vakcíny v hodnotě 47,3 miliardy USD

👉Itálie – balené léky v hodnotě 34,4 miliardy USD

👉Slovinsko – balené léky v hodnotě 12,5 miliardy USD

 

 

Tyto informace však ukazují hodnotu vyvezených léků pouze pro ty země EU, kde byly léky největším exportem.

👉Nezahrnuje například německý farmaceutický export, protože největším německým exportem byly automobily.

 

Abychom získali lepší představu o hodnotě farmaceutických výrobků, které EU vyváží, krátce jsme se podívali na zdroj informací Visual Capitalist:

 

Visual Capitalist použil pro svou grafiku data z  The Observatory of Economic Complexity („OEC”).

 

👉Podle klasifikace OEC zahrnují farmaceutické produkty podtřídy „balená léčiva“, „vakcíny, krev, antiséra, toxiny a kultury“, „speciální léčiva“, „nebalené léky“, „obvazy“ a „žlázy a jiné orgány“.

 

V souladu se základem Visual Capitalist pro přípravu jejich grafiky jsme omezili náš přehled na dva farmaceutické produkty, které se objevily v jeho EU Exports by Country“.

 

V roce 2022 činil celkový vývoz „balených léků“ celosvětově 460 miliard USD. Jedná se o produkty vyvážené zeměmi, a proto nezahrnují produkty, které jsou vyráběny pro domácí spotřebu.

 

Na seznamu OEC hlavních vývozců balených léků bylo 👉Německo (74,8 miliardy USD), 👉Švýcarsko (45,4 miliardy USD),

👉Spojené státy americké (38,2 miliardy USD),

👉Irsko (34,8 miliardy USD)

a

👉Itálie (34,4 miliardy USD)

– celkem 227,6 miliardy USD. 5 největších vývozců, kteří představují 49,5 % světového exportu nebo světového obchodu.

 

Grafika Visual Capitalist pro EU také odhalila „vakcíny“ jako největší export pro Irsko.

Ty jsou zařazeny do kategorie farmaceutických produktů OEC podtřídy „ vakcíny, krev, antiséra, toxiny a kultury “. 👉Tato podtřída zahrnuje vakcíny pro veterinární použití.

 

CELKOVÝ CELOSVĚTOVÝ VÝVOZ ČINIL 330 MILIARD USD, VČETNĚ 4,05 MILIARDY USD NA VETERINÁRNÍ POUŽITÍ.

 

Hlavními vývozci vakcín OEC v roce 2022 byly 👉Irsko (47,3 miliardy USD)Belgie (47,1 miliardy USD),

👉Spojené státy americké (46,8 miliardy USD),

👉Švýcarsko (46,7 miliardy USD) a

👉Německo (45,5 miliardy USD)

– celkem 233,4 miliardy USD pro prvních 5 exportérů, což představuje 70,2 % celosvětového exportu.

 

👉Ve výše uvedených odstavcích jsme vývoz z EU zvýraznili tučně. V obou dvou podtřídách farmaceutických výrobků jsou tři z pěti největších vývozců členské státy EU.

 

👉Celkový vývoz EU od předních vývozců obou podtříd je 283,9 miliard USD, což představuje 36 % celosvětového vývozu ve výši 790 miliard USD (460 miliard USD + 330 miliard USD).

 

PŘESTOŽE JSME NEZÍSKALI ÚDAJE ZE VŠECH ZEMÍ EU PRO VŠECHNY FARMACEUTICKÉ PRODUKTY, JE JIŽ JASNÉ, ŽE BALENÉ LÉKY A VAKCÍNY TVOŘÍ VÝZNAMNOU ČÁST OBCHODU EU!!!

 

👉Proč si toho všímáme? I když bychom nechtěli zakládat žádné „konspirační teorie“, také nevěříme na náhody.

 

WHO je ve zveřejňování svých výročních zpráv o několik let pozadu.

👉Poslední finanční výkazy jsou za rok končící 31. prosince 2021.

👉Podle přehledu přispěvatelů WHO je největším poskytovatelem finančních prostředků Německo, 👉následované organizacemi Billa Gatese (Bill & Melinda Gates Foundation plus GAVI).

👉Evropská komise je pátým největším přispěvatelem do WHO.

 

☝️☝️☝️ Naši přispěvatelé: Partnerství pro zdravější svět☝️☝️☝️ , Světová zdravotnická organizace,
staženo 28. května 2024

SPOLUPRÁCE EU-WHO:

 

To, že Německo a EU jsou ochotny být tak velkými sponzory WHO, možná není taková záhada. Nejméně třetinu světového obchodu souvisejícího s balenými léčivy a vakcínami prodávají členské státy EU. Jaký je lepší způsob, jak tyto produkty prodávat a distribuovat, než prostřednictvím zdravotnické organizace, která má chapadla ve všech zemích světa?

 

👉Nejen to, ale také globální organizace, která prostřednictvím mezinárodních předpisů nebo smluv může silně ovlivnit, až donucením, jaké produkty země nakupují, kolik a kdy.

 

WHO POTVRZUJE, ŽE VELKÉ PŘISPĚNÍ K JEHO VĚCI PŘINÁŠÍ VÝSLEDKY. „S PŘÍSPĚVKEM VE VÝŠI 297 MILIONŮ USD V LETECH 2022–23 EU DÁLE UPEVNILA SVOU POZICI PŘEDNÍHO A STRATEGICKÉHO GLOBÁLNÍHO PARTNERA WHO,“ uvádí WHO.

 

PŘIDÁNÍ:

 

👉Partnerství mezi EU a WHO je dlouhodobé a strategické a podporuje globální zdraví i země na celém světě v jejich úsilí o dosažení 3. cíle udržitelného rozvoje, pokud jde o dobré zdraví a pohodu, a dalších cílů SDG týkajících se zdraví.

 

Tato strategická spolupráce také umožňuje zemím, aby byly lépe připraveny k uplatnění a Přístup One Health 👉globálním výzvám, jako je antimikrobiální rezistence, řešit 👉zdravotní dopad změny klimatu, 👉zlepšit sexuální a 👉reprodukční zdraví a 👉udržet na uzdě přenosné a nepřenosné nemoci.

 

EVROPSKÁ UNIE: PARTNER V GLOBÁLNÍM ZDRAVÍ, SVĚTOVÁ ZDRAVOTNICKÁ ORGANIZACE, 11. SRPNA 2023

 

Přístup One Health je všezahrnující agenda, která „uznává“, že lidé, zvířata a ekosystémy jsou propojeny.

👉WHO tvrdí , že propojením lidí, zvířat a životního prostředí může One Health pomoci řešit celé spektrum kontroly nemocí. To je prodejní pole. One Health mimo jiné posílí průmysl očkovacích látek pro zvířata.

 

👉V roce 2011 WHO a EU zahájily partnerství pro univerzální zdravotní pokrytí („UHC“).

👉V roce 2022 WHO a EU posílily svůj desetiletý závazek urychlit UHC prostřednictvím nového příspěvku EU ve výši více než 138 milionů USD do roku 2027.

👉 „Tím se celkový příspěvek EU od roku 2019 zvýší na 306 milionů USD, 👉čímž se EU stane největším dárcem partnerství [UHC], které v současnosti zahrnuje 115 zemí s více než 3 miliardami obyvatel.

Toto partnerství s WHO je klíčovým výstupem nové globální zdravotní strategie EU ,“ uvádí WHO.

 

👉 „V kontextu Globální zdravotní strategie EU se WHO a EU zaměřují na další posílení vzájemné spolupráce na základě zkušeností získaných během pandemické reakce na covid-19,“ dodává WHO.

Soudě podle neschopnosti vlád a WHO přiznat a vlastnit škodu a zkázu, kterou způsobily během éry COVID, ať už úmyslně nebo omylem, můžeme předpokládat, že „poučení“ znamená lekce, které se naučily o tom, jak se s tím příště lépe vypořádat.

 

👉Také v roce 2022 spojily EU a WHO své síly v rámci iniciativy Team Europe (TEI).

👉TEI je podle WHO „pro místní výrobu v Africe, na podporu místní výroby a přístupu k vakcínám, lékům a zdravotnickým technologiím v subsaharské Africe s přidělením 24,5 milionu eur z EU pro WHO“.

 

👉 „Spolupráce mezi EU a WHO v této oblasti staví na stávajícím přístupu k partnerstvím mezi EU a WHO v oblasti léků, jako je vývoj zdravotnických řešení podporovaný EU pro řešení zanedbávaných tropických nemocí v endemických oblastech,“ uvádí WHO.

 

👉Jedním z cílů zdravotnických řešení podporovaných EU je „posilovat všeobecné zdravotní pojištění“. Dalším je „posílení zdravotních systémů“. Zde však příběh nabírá nečekaný spád.

👉Při pohledu na seznam projektů, na kterých se TEI podílí v různých regionech světa, se zdá, že je zde kladen velký důraz na „zelené“ nebo klimatické, digitální a „inkluzivní“ agendy bez zjevných iniciativ souvisejících se zdravím.

👉V subsaharské Africe dokonce existuje iniciativa pro boj s organizovaným zločinem.

ZDÁ SE, ŽE TEI NENÍ TÍM, ZA CO WHO TVRDÍ, ŽE JE.

 

👉Aby se potvrdilo, že nejde o zdraví a že WHO klame, globální iniciativy TEI jsou na svém trackeru uvedeny jako:

 

Team Europe Democracy (TED)

Udržitelnost v globálních hodnotových řetězcích

Global Green Bond Initiative (GGBI)

Digital 4 Development Hub (D4D Hub)

 

👉Celosvětové iniciativy jsme nijak podrobně nezkoumali, ale je zřejmé, že žádná z nich neupřednostňuje posílení zdravotních systémů nebo univerzální zdravotní pokrytí, které podle WHO slibuje přístup k celé řadě kvalitních zdravotnických služeb, které lidé potřebují, kdy a kde potřebují je.

👉Prostřednictvím TEI a souvisejícího Společného programování (JP“), spolupráce Team Europe a dalších evropských partnerů, činí EU kroky k vytvoření svého vlivu, který nesouvisí se zdravím, na celém globálním jihu.

 

Níže je mapa Team Europe a iniciativ jeho evropských partnerů po celém světě. Žlutý okraj označuje, že v zemi jsou vedeny TEI, a modrý odstín země označuje úroveň pokroku s JP.

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/05/29/a-third-of-global-trade-in-medicines-and-vaccines/

 

https://volnyblog.news/tretina-celosvetoveho-obchodu-s-leky-a-vakcinami-pochazi-ze-zemi-eu-ktere-jsou-take-nejvetsimi-sponzory-who/

 

 

📌 Nějaká Hanička Schöttrová se postarala spamovaním u facebooku o mou blokádu!!! Moc milá osoba!!!

27.5.2024 RÁNO MNĚ OMEZILI ÚČET DO 30.5.2024, NEMŮŽETE POUŽÍVAT SKUPINY.

Končí 30. 5. 2024.

Odůvodnění: Vypadá to, že jste se zavádějícím způsobem pokusila získat To se mi líbí, sledující, sdílení nebo zhlédnutí videa. Porušuje to zásady komunity týkající se spamu. Naše technologie zjistily, že vaše aktivita porušuje zásady komunity, a podnikly příslušná opatření.

Celosvětově používáme stejná pravidla pro všechny.

Naše technologie a týmy fungují v mnoha jazycích, abychom zajistili konzistentní uplatňování našich pravidel.

 

DNES 28.5.2024, OPĚT ODEBRÁNÍ KOMENTÁŘE, KDE BYLO ŘÁDNĚ UVEDENÁ WWW STRÁNKA, ALE Z RUSKÉHO PORTÁLU!  

  1. 5. 2024: Váš komentář jsme odebrali, a to zpětně z 2. 2. 2023!!!!!!!!!!

Proč se to stalo?

Vypadá to, že jste se zavádějícím způsobem pokusila získat To se mi líbí, sledující, sdílení nebo zhlédnutí videa.

Lubomira Bacikova 2. 2. 2023

2.2.3023: Lukašenko je přijat v Zimbabwe…Lukašenko: Chceme pracovat v Africe ve prospěch lidí v Zimbabwe https://deu.belta.by/president/view/lukaschenko-wir-wollen-in-afrika-zum-wohle-der-menschen-in-simbabwe-arbeiten-   konec odebírám, aby zas nedošlo k blokaci

Internetové stránky policie BW opět selhaly. Po útocích na weby bádensko-württemberské policie došlo ve středu ráno k dalším výpadkům.

https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/weitere-ausfaelle-internetseiten-polizei        -bw-   konec odebírám

Ukrajinská válka: Rusko plánuje ofenzívu na 24. února, říká ukrajinský ministr obrany. Kyjev tvrdí, že Rusko shromáždilo 500 000 mužů pro útok v nadcházejících týdnech https://www.bbc.com/news/world-europe-   konec odebírám

Poslední písmeno řecké abecedy je omega (Ω) a ve skutečnosti znamená konec něčeho, poslední, konečnou hranici sady nebo „velký konec“. Omega znamená skvělý konec, jako konec velké akce. Ruský energetický analytik: EU se nezbavila své závislosti na ruských energetických zdrojích. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová prohlásila, že EU zcela překonala svou závislost na ruských fosilních palivech. Ale podle Igora Juškova, předního analytika Národního fondu pro energetickou bezpečnost, je opak pravdou. Veškerá vojenská satelitní komunikace plně předána vesmírným silám. Vesmírné síly zdědily všechny vojenské satelitní komunikační funkce ministerstva obrany, což je důležitý krok v budování nové služby. Podle tiskové zprávy námořnictvo a armáda delegovaly hlavní satelitní komunikační operace na vesmírné síly, aby konsolidovaly výcvik, operace, akvizice a další aktivity. Převod je prvním případem, kdy byly všechny vojenské satelitní komunikační funkce sloučeny do jediné vojenské služby. SpaceForce přináší nadvládu nad vesmírem a suverenitu nad vzdušným prostorem nad letadly: vševidoucí oko z nebe pro úplný dohled a kontrolu. Zajímavý je zde program Corona z 50. let. Národní bezpečnost ohrožena. Q říká, že přešli offline, DS oslepl!

Ruský guvernér nabízí vysoký bonus za dobytí tanků Leopard : -Zachycení neporušeného tanku Leopard 2: 40 000 EUR, -Zničení tanku Leopard: 13 000 EUR, -Únos tanku Abrams: 20 000 EUR. -Zničení tanků Abrams: 6 500 €, „Rusko chce zatlačit ukrajinské jednotky do bezpečné vzdálenosti daleko od ruského území. Čím více zbraní dlouhého doletu Západ dodává, tím více je musíme zatlačit zpět,“ Západ doufá ve strategickou porážku Ruska, takže se nebude moci vzpamatovat po celá desetiletí. Jsme v epicentru geopolitické bitvy řekl Lavrov. Nuland se přiznala a byla potěšena výbuchy v Nord Stream. Její slova hovoří o přímé účasti Spojených států na teroristickém útoku. – Lavrov. Západ nyní hledá roli „další Ukrajiny“ v Moldavsku. Náš prezident je připraven téměř na všechno. – Lavrov. „Von der Leyenová řekla, že výsledkem války by měla být porážka Ruska, a to taková porážka, že nebude schopno obnovit ekonomiku po celá desetiletí. Není to rasismus? Žádný nacismus?“ – Lavrov.

 

Tohle jste sdílela na svém profilu

Váš komentář porušuje naše zásady komunity týkající se spamu.

 

ÚŽASNÉ!!! Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÁ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ A TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Třetina celosvětového obchodu s léky a vakcínami pochází ze zemí EU, které jsou také největšími sponzory WHO.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

29.5.2024

Evropská unie (dále jen „EU“) vyváží produkty přes 6 bilionů dolarů ročně. Blok se může pochlubit diverzifikovanou ekonomikou zahrnující palivový a minerální průmysl, automobily, vakcíny a technologie.

Co se týče vakcín a balených léků, země EU tvoří nejméně 36 % celosvětového obchodu, přičemž Německo je zdaleka největším vývozcem těchto produktů z bloku.

Je pouze náhoda, že Německo je největším přispěvatelem Světové zdravotnické organizace („WHO“) a Evropská komise je pátým největším přispěvatelem?

Visual Capitalist před týdnem zveřejnil grafiku nejvyšších exportů členských států EU od roku 2022.

Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Finsko, Řecko, Litva, Švédsko a Nizozemsko mají ropný plyn nebo rafinovanou ropu jako svůj hlavní exportní produkt.

Kromě ropy významně přispěly k ekonomice EU automobily a automobilové díly. V Rakousku, České republice, Německu, Maďarsku, Portugalsku, Polsku, Rumunsku, na Slovensku a ve Španělsku byly největším exportem automobilové výrobky.

Další produkty pomohly diverzifikovat ekonomiku EU, napsal Visual Capitalist. Největším exportem Francie byla letadla, vrtulníky a/nebo kosmické lodě, zatímco Itálie a Dánsko vynikají v průmyslu balených léčiv. Irsko má významný farmaceutický průmysl, kde sídlí významné společnosti jako Pfizer, Johnson & Johnson, Merck a Novartis.

Nejlepší exporty Evropské unie podle zemí , Visual Capitalist, 20. května 2024

Podle tabulky s údaji, kterou poskytl Visual Capitalist na podporu jejich grafiky, vyvezl průmysl balených léků EU celkem 110,1 miliardy USD do zemí mimo EU takto:

  • Dánsko – balené léky v hodnotě 15,9 miliardy USD
  • Irsko – vakcíny v hodnotě 47,3 miliardy USD
  • Itálie – balené léky v hodnotě 34,4 miliardy USD
  • Slovinsko – balené léky v hodnotě 12,5 miliardy USD

Tyto informace však ukazují hodnotu vyvezených léků pouze pro ty země EU, kde byly léky největším exportem. Nezahrnuje například německý farmaceutický export, protože největším německým exportem byly automobily.

Abychom získali lepší představu o hodnotě farmaceutických výrobků, které EU vyváží, krátce jsme se podívali na zdroj informací Visual Capitalist.

Visual Capitalist použil pro svou grafiku data z  The Observatory of Economic Complexity (“OEC”). Podle klasifikace OEC zahrnují farmaceutické produkty podtřídy „ balená léčiva “, „ vakcíny, krev, antiséra, toxiny a kultury “, „ speciální léčiva “, „ nebalené léky “, „ obvazy “ a „ žlázy a jiné orgány “.

V souladu se základem Visual Capitalist pro přípravu jejich grafiky jsme omezili náš přehled na dva farmaceutické produkty, které se objevily v jeho „ EU Exports by Country “.

V roce 2022 činil celkový vývoz „ balených léků “ celosvětově 460 miliard USD. Jedná se o produkty vyvážené zeměmi, a proto nezahrnují produkty, které jsou vyráběny pro domácí spotřebu.

Na seznamu OEC hlavních vývozců balených léků bylo Německo (74,8 miliardy USD) , Švýcarsko (45,4 miliardy USD), Spojené státy americké (38,2 miliardy USD), Irsko (34,8 miliardy USD) a Itálie (34,4 miliardy USD) – celkem 227,6 miliardy USD. 5 největších vývozců, kteří představují 49,5 % světového exportu nebo světového obchodu.

Grafika Visual Capitalist pro EU také odhalila „vakcíny“ jako největší export pro Irsko. Ty jsou zařazeny do kategorie farmaceutických produktů OEC podtřídy „ vakcíny, krev, antiséra, toxiny a kultury “. Tato podtřída zahrnuje vakcíny pro veterinární použití. Celkový celosvětový vývoz činil 330 miliard USD, včetně 4,05 miliardy USD na veterinární použití.

Hlavními vývozci vakcín OEC v roce 2022 byly Irsko (47,3 miliardy USD) , Belgie (47,1 miliardy USD) , Spojené státy americké (46,8 miliardy USD), Švýcarsko (46,7 miliardy USD) a Německo (45,5 miliardy USD) – celkem 233,4 miliardy USD pro prvních 5 exportérů, což představuje 70,2 % celosvětového exportu.

Ve výše uvedených odstavcích jsme vývoz z EU zvýraznili tučně. V obou dvou podtřídách farmaceutických výrobků jsou tři z pěti největších vývozců členské státy EU. Celkový vývoz EU od předních vývozců obou podtříd je 283,9 miliard USD, což představuje 36 % celosvětového vývozu ve výši 790 miliard USD (460 miliard USD + 330 miliard USD).

Přestože jsme nezískali údaje ze všech zemí EU pro všechny farmaceutické produkty, je již jasné, že balené léky a vakcíny tvoří významnou část obchodu EU.

Proč si toho všímáme? I když bychom nechtěli zakládat žádné „konspirační teorie“, také nevěříme na náhody.

WHO je ve zveřejňování svých výročních zpráv o několik let pozadu. Poslední finanční výkazy jsou za rok končící 31. prosince 2021. Podle přehledu přispěvatelů WHO je největším poskytovatelem finančních prostředků Německo, následované organizacemi Billa Gatese (Bill & Melinda Gates Foundation plus GAVI). Evropská komise je pátým největším přispěvatelem do WHO.

Naši přispěvatelé: Partnerství pro zdravější svět , Světová zdravotnická organizace,
staženo 28. května 2024

Spolupráce EU-WHO

To, že Německo a EU jsou ochotny být tak velkými sponzory WHO, možná není taková záhada. Nejméně třetinu světového obchodu souvisejícího s balenými léčivy a vakcínami prodávají členské státy EU. Jaký je lepší způsob, jak tyto produkty prodávat a distribuovat, než prostřednictvím zdravotnické organizace, která má chapadla ve všech zemích světa? Nejen to, ale také globální organizace, která prostřednictvím mezinárodních předpisů nebo smluv může silně ovlivnit, až donucením, jaké produkty země nakupují, kolik a kdy.

WHO potvrzuje, že velké přispění k jeho věci přináší výsledky. „S příspěvkem ve výši 297 milionů USD v letech 2022–23 EU dále upevnila svou pozici předního a strategického globálního partnera WHO,“ uvádí WHO . Přidání:

Přístup One Health je všezahrnující agenda, která „uznává“, že lidé, zvířata a ekosystémy jsou propojeny. WHO tvrdí , že propojením lidí, zvířat a životního prostředí může One Health pomoci řešit celé spektrum kontroly nemocí. To je prodejní pole. One Health mimo jiné posílí průmysl očkovacích látek pro zvířata.

V roce 2011 WHO a EU zahájily partnerství pro univerzální zdravotní pokrytí („UHC“). V roce 2022 WHO a EU posílily svůj desetiletý závazek urychlit UHC prostřednictvím nového příspěvku EU ve výši více než 138 milionů USD do roku 2027.

„Tím se celkový příspěvek EU od roku 2019 zvýší na 306 milionů USD, čímž se EU stane největším dárcem partnerství [UHC], které v současnosti zahrnuje 115 zemí s více než 3 miliardami obyvatel. Toto partnerství s WHO je klíčovým výstupem nové globální zdravotní strategie EU ,“ uvádí WHO.

„V kontextu Globální zdravotní strategie EU se WHO a EU zaměřují na další posílení vzájemné spolupráce na základě zkušeností získaných během pandemické reakce na covid-19,“ dodává WHO.

Soudě podle neschopnosti vlád a WHO přiznat a vlastnit škodu a zkázu, kterou způsobily během éry COVID, ať už úmyslně nebo omylem, můžeme předpokládat, že „poučení“ znamená lekce, které se naučily o tom, jak se s tím příště lépe vypořádat. .

Také v roce 2022 spojily EU a WHO své síly v rámci iniciativy Team Europe (TEI). TEI je podle WHO „pro místní výrobu v Africe, na podporu místní výroby a přístupu k vakcínám, lékům a zdravotnickým technologiím v subsaharské Africe s přidělením 24,5 milionu eur z EU pro WHO“.

„Spolupráce mezi EU a WHO v této oblasti staví na stávajícím přístupu k partnerstvím mezi EU a WHO v oblasti léků, jako je vývoj zdravotnických řešení podporovaný EU pro řešení zanedbávaných tropických nemocí v endemických oblastech,“ uvádí WHO.

Jedním z cílů zdravotnických řešení podporovaných EU je „posilovat všeobecné zdravotní pojištění“. Dalším je „posílení zdravotních systémů“. Zde však příběh nabírá nečekaný spád.

Při pohledu na seznam projektů, na kterých se TEI podílí v různých regionech světa, se zdá, že je zde kladen velký důraz na „zelené“ nebo klimatické, digitální a „inkluzivní“ agendy bez zjevných iniciativ souvisejících se zdravím. V subsaharské Africe dokonce existuje iniciativa pro boj s organizovaným zločinem. Zdá se, že TEI není tím, za co WHO tvrdí, že je. Aby se potvrdilo, že nejde o zdraví a že WHO klame, globální iniciativy TEI jsou na svém trackeru uvedeny jako:

Celosvětové iniciativy jsme nijak podrobně nezkoumali, ale je zřejmé, že žádná z nich neupřednostňuje posílení zdravotních systémů nebo univerzální zdravotní pokrytí, které podle WHO slibuje přístup k celé řadě kvalitních zdravotnických služeb, které lidé potřebují, kdy a kde potřebují je.

Prostřednictvím TEI a souvisejícího Společného programování (JP“), spolupráce Team Europe a dalších evropských partnerů, činí EU kroky k vytvoření svého vlivu, který nesouvisí se zdravím, na celém globálním jihu.

Níže je mapa Team Europe a iniciativ jeho evropských partnerů po celém světě. Žlutý okraj označuje, že v zemi jsou vedeny TEI, a modrý odstín země označuje úroveň pokroku s JP.

Team Europe Initiatives and Joint Programming Tracker , Evropská unie, staženo 28. května 2024

 

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/05/29/a-third-of-global-trade-in-medicines-and-vaccines/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

To je to, co se stane, když nepicháte děti: Data očkovaných versus neočkovaných

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

Neočkované děti mají trvale lepší zdravotní výsledky než děti očkované.

19.9.2023

Podle

 

„CDC se nikdy nezabývalo dlouhodobými zdravotními výsledky očkovaných oproti neočkovaným dětem,“ potvrdil profesor Brian Hooker , Ph.D., během prezentace na Světové radě zdraví .

Brian Hooker je vrchním ředitelem pro vědu a výzkum na Children’s Health Defense a emeritním profesorem biologie na Simpsonově univerzitě v Reddingu v Kalifornii, který se již 20 let zabývá obhajobou a výzkumem bezpečnosti vakcín.

Ve světle neochoty CDC provádět dlouhodobé studie srovnávající očkované a neočkované děti se Dr. Hooker ujal seskupování a provádění takových studií.

Tohle našel.

Dr. Hooker představil studii od Anthonyho R. Mawsona a kolegů. Tato studie shromáždila informace od maminek, které své děti vzdělávaly doma, a zaměřila se na děti ve věku od 6 do 12 let.

Odkaz na Studii

Při srovnání očkovaných a neočkovaných Mawson a kolegové objevili něco strohého. Poměr šancí pro řadu onemocnění byl u očkované kohorty nadprůměrný.

 

U dětí v očkované populaci bylo zjištěno, že mají ohromující 30krát vyšší pravděpodobnost alergické rýmy ve srovnání s neočkovanými dětmi.

Podobný příběh následoval pro další podmínky. U očkovaných dětí v Mawsonově studii bylo zjištěno, že mají 3,9krát vyšší pravděpodobnost alergií, 4,2krát vyšší pravděpodobnost ADHD, 4,2krát vyšší pravděpodobnost autismu, 2,9krát vyšší pravděpodobnost ekzému, 5,2krát vyšší pravděpodobnost poruchy učení. a 3,7krát vyšší pravděpodobnost neurovývojové poruchy ve srovnání s neočkovanými dětmi.

Výzkumná práce Dr. Mawsona byla původně publikována v časopise Frontiers in Public Health a získala značnou pozornost, během prvních tří dnů nasbírala přes 80 000 zobrazení. Po široké pozornosti časopis následně papír odstranil s tím, že nikdy nebyl plně přijat navzdory jeho dřívějšímu vydání. Článek prošel dalším kolem vzájemného hodnocení a nakonec byl společností Frontiers zamítnut. Dr. Mawson, kterého tento vývoj událostí neodradil, v roce 2017 znovu publikoval svůj článek v Journal of Translational Science .

Kritici řeknou: „Toto je jen jedna studie.“

Profesor Brian Hooker a demokratický kandidát na prezidenta Robert F. Kennedy Jr. dosáhli velkého úspěchu, když sestavili více než 100 dalších studií, jako je Mawsonovo srovnání zdravotních výsledků mezi očkovanými a neočkovanými dětmi.

A to, co našli, je docela pozoruhodné. Neočkované děti mají trvale lepší zdravotní výsledky než děti očkované . Kniha se jmenuje Vax-Unvax: Let the Science Speak . Můžete se na to podívat zde .

Celá prezentace Dr. Hookera se Světovou radou pro zdraví je k dispozici ke zhlédnutí zde .

 

ZDROJ:

https://vigilantnews.com/post/this-is-what-happens-when-you-dont-jab-kids-vaccinated-vs-unvaccinated-data/

 

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

29.05.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌💖🙏👍😂29.5.2024, VECI VEREJNÉ: POZITÍVNE SPRÁVY Z NEMOCNICE: ZDRAVOTNÝ STAV PREDSEDU VLÁDY FICA JE USPOKOJIVÝ.

 

BRATISLAVA 29. mája (SITA) – Zdravotný stav predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) je uspokojivý.

Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR, ktorý spolupracuje s Fakultnou nemocnicou s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica. „Liečba predsedu vlády aj naďalej prebieha podľa očakávaní,“ dodal úrad.

 

Premiéra Roberta Fica postrelili v Handlovej počas výjazdového rokovania vlády v stredu 15. mája.

 

https://veci-verejne.sk/pozitivne-spravy-z-nemocnice-zdravotny-stav-predsedu-vlady-fica-je-uspokojivy/

 

 

📌🔝🔝🔝27.5.2024, Smer SSD, informácie: TAK TOTO MUSÍTE VIDIEŤ! MILAN UHRIK NAROBIL PORIADKY! TAKTO DAL DO POZORU EUROKOMISÁROV

 

https://youtu.be/wuXnpGrLnQU?si=SyRQIs_6JtRlkEGm

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️28.5.2024, Volný bloG, Lubomír Volný: „NATO DĚLÁ SMRTELNOU CHYBU“ A 3. SVĚTOVÁ VÁLKA BUDE VYPADAT ÚPLNĚ JINAK NEŽ VŠECHNO, CO JSME KDY VIDĚLI?

 

ZDROJE:

Redacted:  https://www.youtube.com/watch?v=5zCzv2SvQpY

 

📌28.5.2024, Lívia Pavlíková: ĽUDSKÉ PSY A TRANS DETI. TOTO JE ODKAZ SLOVÁKOM Z BRUSELSKÉHO PRIDE

 

Priniesla som reportáž priamo z hlavného mesta Európskej únie, aby som sa pozrela na to, kam speje takzvaný „pokrok“. Kam je ochotná európska civilizácia zájsť a čo čaká Slovensko. Účastníci majú pre Slovákov jasný odkaz.

 

https://youtu.be/vOwy6drZwfs?si=qQ2ufh-ozH4BvOaM

https://youtu.be/vOwy6drZwfs?si=mXDCqzUdPbcKa4od

 

 

📌28.5.2024, Rádio Universum: RADOVAN DLUHÝ-SMITH 3. DÍL: OVLIVŇOVÁNÍ POČASÍ KLIMATICKÝM INŽENÝRSTVÍM PROBÍHÁ ASI V 70 ZEMÍCH 

 

Wikipedia • Klimatická změna je vývoj klimatu probíhající v uvažovaném časovém měřítku po dlouhou dobu jednostranně, např. směrem k oteplení nebo ochlazení. Časově se může jednat o rozmezí od jednoho desetiletí po miliony let. Může jít o změnu v průměrných klimatických podmínkách i o změnu výskytu extrémních povětrnostních jevů.

 

„Když víme, že zplodiny z letadel – baryum, hliník a různé polymery, oxid síry s grafenem – jsou prakticky ve stejném množství, jako emise CO2, tak nám mrzne úsměv na tváři, protože se potom jedná o tisíce tun denně, a opravdu milióny, milióny tun ročně. A my ale nevíme, jaký to bude mít dopad na atmosféru, na biosféru,“ říká Radovan Dluhý-Smith v pokračování rozhovoru pro pořad Kupředu do minulosti.

 

https://youtu.be/KZ5gdr1sMiE?si=r0u0b0KYZxaAMCWM

 

 

📌28.5.2024, Adam Ryšánek: NA SBĚRU JASMÍNU PRO SVĚTOZNÁMÉ PARFÉMY PRACUJÍ DĚTI, ZJISTILI REPORTÉŘI.

 

Zvláštní zpravodaj OSN pro současné formy otroctví Tomoya Obokata uvedl, že je znepokojen důkazy BBC, které zahrnují tajné natáčení na egyptských jasmínových polích během loňské sezony sběru.

 

Článek

Vyšetřování BBC týkající se dodavatelských řetězců parfémů z loňského léta zjistilo, že jasmín používaný dodavateli značek Lancôme a Aerin Beauty sbírali nezletilí.

 

Obě společnosti, které luxusní značky parfémů vyrábí, tvrdí, že mají nulovou toleranci vůči dětské práci. Společnost L’Oréal, vlastník značky Lancôme, uvedla, že se zavázala dodržovat lidská práva. Estée Lauder, vlastník značky Aerin Beauty, uvedl, že kontaktoval své dodavatele.

 

Jasmín použitý v parfému Lancôme Idôle L’Intense – a Ikat Jasmine a Limone Di Sicilia pro Aerin Beauty – pochází z Egypta, který produkuje přibližně polovinu světových zásob jasmínových květů, klíčové složky parfému.

 

Lidé z oboru pro BBC uvedli, že tyto společnosti snižují rozpočty, což vede k velmi nízkým platům. Egyptští sběrači jasmínu pak říkají, že je to nutí zapojit své děti.

 

„Na papíře slibují (zástupci průmyslu) tolik dobrých věcí, jako je transparentnost dodavatelského řetězce a boj proti dětské práci. Při pohledu na tyto záběry však zjistíme, že věci, které slíbili, ve skutečnosti nedělají,“ prohlásil zvláštní zpravodaj OSN pro současné formy otroctví Tomoya Obokata.

 

Je těžké přesně určit, kolik z 30 000 lidí zapojených do egyptského jasmínového průmyslu jsou děti. BBC však v létě 2023 hovořila s mnoha obyvateli, kteří potvrdili, že jejich děti jasmín sbírají.

 

DROBNÉ ZA CELODENNÍ PRÁCI

 

BBC popsala, jak Heba – která žije ve vesnici v okrese Gharbia, srdci egyptské jasmínové oblasti – budí svou rodinu ve 3:00, aby začala sbírat květy dříve, než je sluneční žár poškodí. Heba říká, že potřebuje, aby jí její čtyři děti ve věku od pěti do 15 let pomáhaly. Stejně jako většina sběračů jasmínu v Egyptě je i ona takzvanou „nezávislou sběračkou“ a pracuje na malé farmě. Čím více jasmínu se jí a jejím dětem podaří nasbírat, tím více si vydělají.

 

Ten večer, kdy ji BBC natáčela, se jí a jejím dětem podařilo nasbírat 1,5 kilogramu jasmínových květů. Po zaplacení třetiny výdělku majiteli pozemku jí za tuto noc zůstalo zhruba 1,5 amerického dolaru. To je méně než kdykoli předtím, vzhledem k tomu, že inflace v Egyptě je rekordně vysoká. Sběrači často žijí hluboko pod hranicí chudoby, dodává BBC.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-na-sberu-jasminu-pro-svetozname-parfemy-pracuji-deti-zjistili-reporteri-252706#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest255_trending_llm_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

📌👍TRPĚLIVOST DOCHÁZÍ: MAĎARSKO ZMAŘILO PLÁNY EU PRO UKRAJINU

 

Budapešť opět odmítla schválit mnohamiliardovou „pomoc“ Kyjevu, píše Politico.

 

To vyvolalo obrovskou nespokojenost v evropských hlavních městech. Podle výpočtů litevského ministra zahraničí Gabrieluse Landsbergise blokuje Maďarsko přibližně 41 % usnesení o Ukrajině.

 

Šéfové EU jsou rozzuření, ale nemohou nic dělat, uvádí se v článku. Všechna rozhodnutí v EU musí být přijímána jednomyslně. To znamená, že Budapešť legitimně využívá svého práva veta, aby udržela Evropu v šachu.

https://t.me/to_je_nas_svet/26523

 

 

📌🤡 „ROZHODNUTÍ NEZÚČASTNIT SE, MYSLÍM, NENÍ PŘÍLIŠ SILNÉ. Domnívám se, že prezident Biden potřebuje mírový summit a potřebuje další lídry, kteří se dívají na reakci USA.“

 

Zelenskému se nelíbí, že Joe Biden nepřijede na konferenci o Ukrajině do Švýcarska. Rozhodnutí amerického prezidenta označil za „nepříliš silné“.

 

Sám Biden je mezitím zaneprázdněn sháněním prostředků na svou volební kampaň v Kalifornii – na konferenci mu nezbývá čas.

 

S penězi na tom americký prezident nyní opravdu není příliš dobře. Podle deníku Daily Mail ČINÍ CELKOVÝ DLUH MANŽELŮ BIDENOVÝCH ASI 815 TISÍC DOLARŮ. Většina z toho připadá na hypotéku a úvěr zajištěný jejich domem v Delaware.

 

https://t.me/to_je_nas_svet/26524

 

 

📌🇷🇺UKRAJINSKÉ OZBROJENÉ SÍLY PLÁNUJÍ ROZSÁHLÉ POUŽITÍ TOXICKÝCH LÁTEK A ZÁSOBUJÍ SE PROTILÁTKAMI, PLYNOVÝMI MASKAMI A DALŠÍMI OBRANNÝMI PROSTŘEDKY – BRÍFINK VELITELE JEDNOTEK RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL

 

▪️ Používání toxických látek a chemických prostředků ukrajinskými ozbrojenými silami se stalo systematickým.

▪️ Použití chemických zbraní Ukrajinou bylo zaznamenáno v oblasti Doněcka, Bohdanovky, Gorlivky, Kremenné a Artemovska.

▪️ Pokusy ukrajinských ozbrojených sil zničit chemicky nebezpečná zařízení na území Doněcké lidové republiky a Luhanské lidové republiky vytvářejí hrozbu chemického poškození civilního obyvatelstva těchto regionů.

▪️ Útočné skupiny AFU jsou vybavovány plynovými granáty.

▪️ USA vytvářejí novou a modernizují stávající nesmrtící chemickou munici, včetně tankové munice.

▪️ Cílem akcí kolektivního Západu je zbavit Rusko hlasovacího práva v OPCW (organizace pro zákaz chemických zbraní).

 

https://t.me/to_je_nas_svet/26525

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZRUDLA TVÁŘ ZELENSKÉMU Z DIVERZNÍ TAKTIKY? VYŠETŘOVÁNO 30 VELITELŮ KVŮLI RUSKÝM ZISKŮM V CHARKOVĚ

 

https://youtu.be/V6uEJNrVhJk?si=5eDav_06kNapUt20

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „UKRAJINCI JSOU VYSTRAŠENI PUTINOVOU VÁLKOU“: VOLODYMYR ZELENSKYJ JE V ROZPACÍCH V DOBĚ, KDY ČLENSKÁ ZEMĚ EU MAĎARSKO ODHALUJE UKRAJINSKOU „PRAVDU„…

 

📢 👉Na začátku videa Romanova pikoška v TV, z eExtra host Markéta AP, Svetříčková a její přizání: „S Ferim jsem trávila hodně času, i nad rámec povinností…👍

 

https://youtu.be/j_QwVe9oeTk?si=W-LBVGnJo0GQY1E0

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN VARUJE PŘED SVĚTOVOU VÁLKOU; BRÁNÍ CHARKOVSKOU OFENZÍVU; ODHALUJE, ŽE ZÁPADNÍ SPECIALISTÉ PRO VÝCVIK VOJÁKŮ „JSOU JIŽ NA UKRAJINĚ“, A TO JIŽ DLOUHOU DOBU

 

https://youtu.be/825zrxvbMaI?si=qqikf9ssWCY8iLcD

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: BUDE RUSKO BOMBARDOVAT ČLENSKÉ ZEMĚ EU? PUTINOVA PŘÍMÁ HROZBA ZÁPADU; „MĚLI BY MÍT NA VĚDOMÍ…“

 

https://youtu.be/2dNWUNyjHhY?si=16ZjZxsgmcLKDgJA

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: TYTO DVA ÚTOKY ODHALUJÍ ZELENSKÉHO PLÁN NA VTAŽENÍ ALIANCE NATO DO VÁLKY? ZACÍLENA RUSKÁ RADAROVÁ ZAŘÍZENÍ PRO VÝSTRAHU PŘED JADERNÝM ÚTOKEM

 

https://youtu.be/SK0OI9qn49Q?si=tUeKEOr1NbkjV3cm

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „NEJSOU SCHOPNI RUSY ZASTAVIT“; UKRAJINA NAFUKUJE SVÉ ÚSPĚCHY NA BITEVNÍM POLI; ZELENSKYJ ODHALEN

 

https://youtu.be/5O9wU06C9PE?si=sX-vPWNdbc3iz-eH

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PRO-PALESTINSKÉ PROTESTY VYBUCHLY VE FRANCOUZSKÉM PARLAMENTU; MACRON ODMÍTÁ PODPOŘIT UZNÁNÍ PALESTINSKÉHO STÁTU TYPEM „EMOCIONÁLNÍHO ROZHODNUTÍ„…

 

https://youtu.be/rPUsLjl0SbU?si=0BkaFJ9yKUuqaa9C

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️29.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: SPOJENÉ STÁTY A NĚMECKO PŘIPOUŠTĚJÍ, ŽE „STRACH Z RUSKA“ STOJÍ ZA ODMÍTÁNÍM PEVNÉHO PLÁNU PRO VSTUP UKRAJINY DO ALIANCE. „NEMŮŽEME JIM SLÍBIT…“

 

https://youtu.be/zKJMuSGACzI?si=ChF5lVz7Zr3yLABX

 

 

📌 29.5.2024, CNN Prima News: NA TOALETÁCH VE SNĚMOVNĚ SE NAŠEL KOKAIN, PÍŠÍ MÉDIA. PEKAROVÁ ŽÁDÁ PROŠETŘENÍ.

 

Ochranná služba Poslanecké sněmovny objevila na přelomu loňského a předloňského roku drogu na pánské toaletě. Podle informací webu Seznam Zprávy to byl kokain. Vedení ochranné služby případ vyhodnotilo tak, že nešlo o trestný čin ani o přestupek, a to kvůli minimálnímu množství drogy, a nález dál nehlásilo, řekl serveru mluvčí ochranné služby Tomáš Procházka. ((To je mi novinka. Objevili nový světadíl ve sněmovně!!! 👍😂😂😂))

 

„Můžeme potvrdit, že příslušníci Ochranné služby PČR ve vámi zmiňovaném období na jedné z toalet Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR objevili, na základě své vlastní činnosti a monitoringu dění v tomto chráněném objektu, prázdný papírek, který zajistili. Následným zkoumáním zjistili, že mohl obsahovat omamnou a psychotropní látku,“ sdělil webu Seznam Zpráv mluvčí ochranné služby.

 

https://cnn.iprima.cz/ochranka-nasla-na-toaletach-v-poslanecke-snemovne-kokain-mel-se-uzivat-pri-obstrukcich-438294

 

 

📌29.5.2024, INadhled. Live: DOPADY PODPISU MIGRAČNÍHO BALÍČKU BUDOU KATASTROFÁLNÍ PRO EKONOMIKU I BEZPEČNOST.

 

Za rok až dva budou zde v ČR zůstavší Ukrajinci neochotní se vrátit do torza bývalé vlasti, v okrajích navíc poškozené Západem vyvolanou válkou, bráni jako domorodci a žádné výjimky od EU nelze očekávat. Paříž, Řím, Brusel a Berlín k nám začnou posílat vlaky plné nepřizpůsobivých vyvrhelů, tedy to nejhorší z vlastních ulic. Jestliže se Vietnamci tak nějak u nás integrovali, Ukrajince i přes jistý odpor vnímáme, jako že tu jsou, někteří dokonce dlouho, u Arabů a černochů to bude mnohem složitější až nemožné. Jdete, tedy aspoň ti zodpovědnější z vás, k volbám do Evropského parlamentu. Migrační pakt je jen jedním střípkem, spíše obrovským střepem, v mozaice, kterou skládají poslední dvě prounijní vlády. Jsou to především jejich zástupci, kdo hlasuje pro většinu nesmyslných a Českou republiku diskriminujících směrnic a nařízení. Je jedno, je li to Pětikoalice s extrémistickými Piráty, prolhanými Starosty, či ideologicky pomatenými modroptáky spojenými s příznivci Sudetských Němců z Top 09 či KDU-ČSL. Ani ANO nepatří k odpůrcům šíleností vznikajících v Bruselu. Zkuste na to nezapomenout dříve, než k nám dorazí davy otravující už nyní život v Západní Evropě. Jde o bezpečí našich žen, dětí, o ekonomickou katastrofu, ale i o životní úroveň a zdraví.

 

https://www.inadhled.live/zajimavosti/migracni-pakt-po-francouzsku/

 

 

📌29. května 2024 11:47, Rjabkov: AGRESIVNÍ PLÁNY NATO MOHOU ZPŘÍSNIT HARMONOGRAM PRO VYTVOŘENÍ SMLOUVY INF:

 

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov poukázal na to, že agresivní projevy Severoatlantické aliance proti Ruské federaci a potřeba co nejtvrdšího odmítnutí by mohly zpřísnit plán Moskvy na vytvoření a rozmístění raket středního a krátkého doletu.

 

Náměstek také připomněl, že vyhlášení příslušných výzkumných prací a souboru opatření k přípravě na vytvoření takových systémů bylo učiněno již před několika lety. „Neztráceli jsme čas,“ dodal Rjabkov.

 

https://www.vesti.ru/article/3973847

 

 

📌29. května 2024 9:29, Volodin: ZELENSKYJ SPÁCHAL STÁTNÍ ZLOČIN:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj spáchal státní zločin, uvedl předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin na kanálu Telegram.

 

Zelenského funkční období vypršelo, na Ukrajinu přišla mocenská krize. Dohody se Zelenským již nejsou právně závazné, protože ztratil své pravomoci.

 

Ústava Ukrajiny umožňuje rozšíření pravomocí prezidenta pouze prostřednictvím voleb. Cokoli jiného je zločin proti státu. Právě toho se Zelenskyj dopustil, zdůraznil Volodin.

 

Cizí státy se dostávají do obtížné pozice, protože riskují, že přijdou o peníze kvůli Zelenského ztrátě statusu prezidenta.

 

Prezident Vladimir Putin řekl, že legitimita prezidenta Zelenského skončila.

 

https://www.vesti.ru/article/3973494

 

 

📌29. května 2024 10:23: POLSKO POVOLILO POUŽITÍ ZBRANÍ, KTERÉ DODÁVÁ, K ÚDERŮM PROTI RUSKU:

 

Polsko umožnilo Ukrajině používat zbraně, které dodává, k úderům na cíle v Ruské federaci. Uvedl to zástupce šéfa polského ministerstva obrany Cezary Tomczyk ve vysílání místní rozhlasové stanice Radio Zet.

 

Politik poznamenal, že neexistují žádná omezení pro polské zbraně dodávané na Ukrajinu pro použití proti cílům na území Ruska. Tomczyk také vyzval další západní země, aby podobná omezení zrušily. Varšava podle něj připravuje 45. balíček vojenské pomoci pro Ukrajinu.

 

Spojené státy se mezitím stále snaží distancovat od požadavků ukrajinských úřadů na zrušení omezení útoků západními zbraněmi na Ruskou federaci. Kyjev přitom již používá americké zbraně proti ruským cílům, Washington tyto údery neodsuzuje.

 

https://www.vesti.ru/article/3973674

 

 

📌29. května 2024 10:33: RUSKÝ VELVYSLANEC V TURECKU POPŘEL ZPRÁVY MÉDIÍ O PRŮCHODU PLATEB Z RUSKA:

 

Ruské velvyslanectví v Turecku nepotvrdilo zprávy médií o nárůstu počtu plateb z Ruska do Turecka v červnu, uvedl ruský velvyslanec Alexej Jerchov.

 

Deník Izvestija uvedl, že turecké banky slíbily ruským podnikatelům, že zvýší přijímání plateb. „Ambasáda nemůže zprávu potvrdit. Odkud to vzali, to nevím,“ odpověděl Jerchov na dotaz RIA Novosti.

 

Situace s převody z Ruska do Turecka zůstává napjatá, Západ záměrně ničí rusko-tureckou obchodní a ekonomickou spolupráci, řekl Jerchov.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3973756

 

 

📌29. května 2024 11:55: V ČERNÉM MOŘI BYLY ZNIČENY DVA BEZPILOTNÍ ČLUNY UKRAJINSKÉHO NÁMOŘNICTVA:

 

Námořní letectvo Černomořské flotily zničilo dva ukrajinské bezpilotní čluny. Informovalo o tom ministerstvo obrany.

 

Podle vojenského oddělení byly kolem 11:00 moskevského času v severozápadní části Černého moře objeveny dva čluny ukrajinského námořnictva. Objekty se pohybovaly směrem ke Krymskému poloostrovu.

 

Obě nepřátelské lodě byly zničeny, dodalo ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/3973902

 

 

📌29. května 2024 11:37: Peskov o Zelenského pravomocích: na Ukrajině je zákon to, co je potřeba:

 

Ukrajinské úřady opakovaně překrucují legislativu země, současná situace kolem prezidentských pravomocí Vladimira Zelenského vyžaduje právní kvalifikaci, řekl novináři Pavlu Zarubinovi mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

 

Novinář zveřejnil fragment videa na svém telegramovém kanálu ZARUBIN.

 

V odpovědi na otázku, zda na Ukrajině existují politické a právní systémy, mluvčí Kremlu poukázal na to, že jejich atributy existují a měly by fungovat, měly by „dát nějaký závěr, svůj verdikt“.

Peskov připomněl nedávná slova hlavy státu Vladimira Putina o rozporech v Kyjevě a uvedl, že ukrajinské úřady opakovaně zasahují do zákonů. „A určitě existuje zákon – co je to tažná tyč,“ dodal.

 

Putin již dříve uvedl, že podle předběžných odhadů zůstávají parlament a předseda Nejvyšší rady jedinou legitimní silou na Ukrajině. Poukázal také na to, že ukrajinská ústava počítá s rozšířením pravomocí Rady, ale neříká nic o rozšíření pravomocí prezidenta. Podle ruského vůdce vyžaduje otázka Zelenského legitimity hlubokou a seriózní analýzu.

 

https://www.vesti.ru/article/3973821

 

 

📌29. května 2024 6:05: RUŠTÍ BOJOVNÍCI PROLOMILI MNOHAKILOMETROVOU OBRANU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V DLR:

 

Bojovníci skupiny ruských jednotek „Střed“ museli zaútočit na nepřátelská opevnění na otevřeném prostranství.

 

Uralští bojovníci, operující jako součást skupiny Střed, prolomili 10 km opevnění Ozbrojených sil Ukrajiny během útoku na Severnyj a Tonenky ve směru Avdiivka. Oznámil to velitel čety bitevníků s volacím znakem Prizrak.

„Museli jsme jít 10 kilometrů k útočným pozicím a předtím byly tyto kilometry obsazeny nepřítelem. A my jsme je brali, osvobozovali, pomáhali jsme si,“ řekl Prizrak.

 

Podle něj bylo vzhledem ke zvláštnostem terénu a bojové situaci nutné zaútočit na nepřátelské opevnění na otevřeném prostranství.

„Na *pohlednici* je největší potíž v tom, že jste otevřeni z obou stran. Mohou po vás střílet ze všech stran a nemůžete nic dělat,“ vysvětlil Duch.

 

Poznamenal, že na útoku na Toněnky a Severnyj se podílely i další jednotky skupiny, hlásí RIA Novosti.

 

Letectví ruských sil narušilo rotaci jednotek armády kyjevského režimu v oblasti odpovědnosti skupiny Vostok. Posádky Su-25 zničily speciální techniku a živou sílu ozbrojených sil Ukrajiny

 

https://www.vesti.ru/article/3973232

 

 

📌29. května 2024 12:10: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY ZAÚTOČILY NA CVIČIŠTĚ VE LVOVĚ, ZAHRANIČNÍ ŽOLDÁCI BYLI ZNIČENI.

 

Ruská armáda zahájila raketový útok na cvičiště Yavoriv Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) ve Lvovské oblasti, kde byli zahraniční instruktoři.

 

Přesný počet zahraničních vojenských obětí není znám, ale můžeme mluvit o stovce lidí. Na cvičišti Yavoriv prošli vojáci Ozbrojených sil Ukrajiny taktickým, inženýrským a zdravotnickým výcvikem a také se naučili obsluhovat techniku, poznamenává kanál Military Chronicle Telegram.

 

Ruské ozbrojené síly také zahájily raketové útoky na vojenská zařízení v Dubljanech a Drohobyči (Lvovská oblast).

 

https://www.vesti.ru/article/3973930

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️29. května 2024 12:52: Kirillov: ÚZEMÍ USA BUDE TRPĚT KVŮLI MOŽNÉ KATASTROFĚ V ZNPP.

 

Následky případné havárie v Záporožské jaderné elektrárně (ZNPP) za tři dny budou srovnatelné s následky havárie, ke které došlo v Černobylské jaderné elektrárně v roce 1986, uvedl generálporučík Igor Kirillov, velitel vojsk radiační, chemické a biologické ochrany (RChBZ) Ozbrojených sil RF.

 

👉Mezitím Spojené státy uvedly, že nehoda v ZNPP Evropě nepřinese žádnou škodu, vysvětlil Kirillov.

 

Ruské 27. centrum (Výzkumný ústav ministerstva obrany pro NBC bezpečnost státu – pozn. red.) 👉vypočítalo, že za tři dny „nastane situace podobná Černobylu“. „Stejná situace bude ve Francii a Německu,“ zdůraznil Kirillov.

 

👉Za 21 dní se radiace dostane do Spojených států. „Poté americké vedení dalo (Ukrajina – cca. Pozn. red.) rozkaz už neostřelovat ZNPP,“ řekl Kirillov na konferenci Integrated Safety – 2024.

 

https://www.vesti.ru/article/3974083

 

 

📌29. května 2024 13:39: PESKOV O ÚDERU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA ZAŘÍZENÍ NA KUBÁNI: KONKRÉTNÍ OTÁZKA:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov hovořil o důsledcích úderu ozbrojených sil Ukrajiny na strategické zařízení na Kubáni.

 

„Otázka je specifická, doporučuji ji adresovat našemu ministerstvu obrany,“ citovala agentura TASS mluvčího Kremlu.

 

Podle Peskova bude pouze ruské ministerstvo obrany schopno vysvětlit, zda byla během úderu poškozena jaderná parita mezi Ruskem a Spojenými státy.

Tiskový tajemník Vladimira Putina se také vyjádřil k rozhodnutí Polska umožnit Ukrajincům používat zbraně dodané polskou stranou k úderům na území Ruska. „Před tímto prohlášením bylo zcela zřejmé, že neexistují žádná tajemství,“ řekl Peskov.

 

Již dříve vyšlo najevo, že ozbrojené síly Ukrajiny se poprvé od začátku NWO pokusily zaútočit na město Armavir na Krasnodarském území.

 

https://www.vesti.ru/article/3974172

 

 

📌 EIFFELOVA VĚŽ. Obrázek je samozřejmě generován AI, ale vždy je zajímavé vidět, odkud AI získává informace a něco takového z toho vychází.

 

https://t.me/absurdnisvet/73737

 

 

📌 NĚMECKO: Děsivé statistiky kriminality! GANGOVÉ HROMADNÉ  ZNÁSILNĚNÍ V BERLÍNĚ DRASTICKY PŘIBÝVÁ

 

https://t.me/absurdnisvet/73738

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 29.05.2024“:

➡️☭☆Specialisté jednotky pontonových mostů pracovali na organizaci přechodu řeky Seversky Donets. Vojenští ženisté skupiny sil „Jih“ během výcviku sestavili z několika pontonů trajekt o nosnosti 180 tun a zajistili přepravu vojenské techniky na druhou stranu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆😱Hloupý hřeben zmlátil těžce pracujícího taxikáře, protože byl z Ruska.

Ale nebylo tomu tak… toho „násilného“ čekalo překvapení, které skončilo velmi smutně

Podívejte se na celé video v KREMLINSKÉM DRAKU 👈🏻 (https://t.me/+grTgpH7G89AyMWIy)

➡️☭☆ Po začátku ukrajinského konfliktu byla Čína údajně připravena poslat do Ruska zbraně, ale po Bidenově výzvě se „zdržela“, píše Washington Post. Publikace cituje zdroje, které svému komentátorovi řekly, že Biden slíbil Si Ťin-pchingovi odpověď, pokud budou do Moskvy dodány zbraně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka vícenásobného odpalovacího raketového systému Grad zničila pevnost ukrajinských ozbrojených sil ve směru Seversky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

📌 Nějaká Hanička Schöttrová se postarala spamovaním u facebooku o mou blokádu!!! Moc milá osoba!!!

27.5.2024 RÁNO MNĚ OMEZILI ÚČET DO 30.5.2024, NEMŮŽETE POUŽÍVAT SKUPINY.

Končí 30. 5. 2024.

Odůvodnění: Vypadá to, že jste se zavádějícím způsobem pokusila získat To se mi líbí, sledující, sdílení nebo zhlédnutí videa. Porušuje to zásady komunity týkající se spamu. Naše technologie zjistily, že vaše aktivita porušuje zásady komunity, a podnikly příslušná opatření.

Celosvětově používáme stejná pravidla pro všechny.

Naše technologie a týmy fungují v mnoha jazycích, abychom zajistili konzistentní uplatňování našich pravidel.

 

DNES 28.5.2024, OPĚT ODEBRÁNÍ KOMENTÁŘE, KDE BYLO ŘÁDNĚ UVEDENÁ WWW STRÁNKA, ALE Z RUSKÉHO PORTÁLU!  

  1. 5. 2024: Váš komentář jsme odebrali, a to zpětně z 2. 2. 2023!!!!!!!!!!

Proč se to stalo?

Vypadá to, že jste se zavádějícím způsobem pokusila získat To se mi líbí, sledující, sdílení nebo zhlédnutí videa.

Lubomira Bacikova 2. 2. 2023

2.2.3023: Lukašenko je přijat v Zimbabwe…Lukašenko: Chceme pracovat v Africe ve prospěch lidí v Zimbabwe https://deu.belta.by/president/view/lukaschenko-wir-wollen-in-afrika-zum-wohle-der-menschen-in-simbabwe-arbeiten-   konec odebírám, aby zas nedošlo k blokaci

Internetové stránky policie BW opět selhaly. Po útocích na weby bádensko-württemberské policie došlo ve středu ráno k dalším výpadkům.

https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/weitere-ausfaelle-internetseiten-polizei        -bw-   konec odebírám

Ukrajinská válka: Rusko plánuje ofenzívu na 24. února, říká ukrajinský ministr obrany. Kyjev tvrdí, že Rusko shromáždilo 500 000 mužů pro útok v nadcházejících týdnech https://www.bbc.com/news/world-europe-   konec odebírám

Poslední písmeno řecké abecedy je omega (Ω) a ve skutečnosti znamená konec něčeho, poslední, konečnou hranici sady nebo „velký konec“. Omega znamená skvělý konec, jako konec velké akce. Ruský energetický analytik: EU se nezbavila své závislosti na ruských energetických zdrojích. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová prohlásila, že EU zcela překonala svou závislost na ruských fosilních palivech. Ale podle Igora Juškova, předního analytika Národního fondu pro energetickou bezpečnost, je opak pravdou. Veškerá vojenská satelitní komunikace plně předána vesmírným silám. Vesmírné síly zdědily všechny vojenské satelitní komunikační funkce ministerstva obrany, což je důležitý krok v budování nové služby. Podle tiskové zprávy námořnictvo a armáda delegovaly hlavní satelitní komunikační operace na vesmírné síly, aby konsolidovaly výcvik, operace, akvizice a další aktivity. Převod je prvním případem, kdy byly všechny vojenské satelitní komunikační funkce sloučeny do jediné vojenské služby. SpaceForce přináší nadvládu nad vesmírem a suverenitu nad vzdušným prostorem nad letadly: vševidoucí oko z nebe pro úplný dohled a kontrolu. Zajímavý je zde program Corona z 50. let. Národní bezpečnost ohrožena. Q říká, že přešli offline, DS oslepl!

Ruský guvernér nabízí vysoký bonus za dobytí tanků Leopard : -Zachycení neporušeného tanku Leopard 2: 40 000 EUR, -Zničení tanku Leopard: 13 000 EUR, -Únos tanku Abrams: 20 000 EUR. -Zničení tanků Abrams: 6 500 €, „Rusko chce zatlačit ukrajinské jednotky do bezpečné vzdálenosti daleko od ruského území. Čím více zbraní dlouhého doletu Západ dodává, tím více je musíme zatlačit zpět,“ Západ doufá ve strategickou porážku Ruska, takže se nebude moci vzpamatovat po celá desetiletí. Jsme v epicentru geopolitické bitvy řekl Lavrov. Nuland se přiznala a byla potěšena výbuchy v Nord Stream. Její slova hovoří o přímé účasti Spojených států na teroristickém útoku. – Lavrov. Západ nyní hledá roli „další Ukrajiny“ v Moldavsku. Náš prezident je připraven téměř na všechno. – Lavrov. „Von der Leyenová řekla, že výsledkem války by měla být porážka Ruska, a to taková porážka, že nebude schopno obnovit ekonomiku po celá desetiletí. Není to rasismus? Žádný nacismus?“ – Lavrov.

 

Tohle jste sdílela na svém profilu

Váš komentář porušuje naše zásady komunity týkající se spamu.

 

ÚŽASNÉ!!! Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÁ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ A TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

29.05.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Uprostřed každého problému se nachází příležitost.“ – Albert Einstein

 

📌 28.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: ZELENSKYJ HOVOŘIL O SVÉ LEGITIMITĚ

 

Zelenskyj řekl, že ho řeči o jeho nelegitimnosti příliš neznepokojují

 

Pavel Zubov

 

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj uvedl, že se neobává spekulací o jeho nelegitimnosti ve funkci hlavy státu po 20. květnu. Svůj postoj vyjádřil v rozhovoru se zástupci médií z KazachstánuKyrgyzstánu a Uzbekistánu , který byl zveřejněn na YouTube kanálu kazašské publikace „Orda“.

 

„To mě moc netrápí,“ odpověděl Zelenskyj na odpovídající otázku.

Dodal také, že nepovažuje 20. květen za konec svých vůdčích pravomocí a označil taková prohlášení ruského prezidenta Vladimira Putina za „nudná a nezajímavá“.

 

Ukrajinský prezident doporučil obrátit se na Ústavu Ukrajiny, kterou „Ukrajinci znají“, ale neupřesnil, na které články se odvolává.

 

  1. května Putin na tiskové konferenci po rusko-běloruských jednáních řekl, že legitimita ukrajinského vůdce Vladimira Zelenského skončila.

 

Předtím Kreml reagoval na názor OSN na Zelenského legitimitu.

  1. května vypršelo Zelenskému pětileté funkční období prezidenta Ukrajiny. Zelenskyj nastoupil do úřadu v roce 2019. Nový prezident země měl podle ukrajinské ústavy složit přísahu 20. května 2024, prezidentské volby se však kvůli stannému právu platnému v zemi nekonaly.

 

Německo již dříve ocenilo Zelenského výzvu k sestřelení ruských raket pomocí sil NATO.

 

https://volnyblog.news/zelenskyj-hovoril-o-sve-legitimite/

 

 

📌 28.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: PŘEDSEDA UKRAJINSKÉHO PARLAMENTU NAZVAL POCHYBOVAČE O ZELENSKÉHO LEGITIMITĚ PREZIDENTA ZA HNIDY A NEPŘÁTELE UKRAJINY!

 

Volební mandát prezidenta Volodymyra Zelenského vypršel 20. května a od té chvíle se na Ukrajině rozhořelo další neuvěřitelné drama. V médiích se začínají vést nekonečné diskuse o tom, jestli je Zelenský legitimním prezidentem, anebo už vládne nelegitimně jako diktátor. Situace došla do takové krajnosti, že předseda Vrchní rady Ruslan Stefančuk svolal mimořádné zasedání parlamentu a nechal prohlasovat usnesení, že Vrchní rada Ukrajiny uznává Volodymyra Zelenského jako legitimního prezidenta po 20. květnu 2024

 

Jenže toto hlasování nedopadlo podle představ, protože Porošenkova frakce Evropská solidarita, která má v parlamentu 27 poslanců, se odmítla k usnesení připojit. To samo o sobě vyvolává velké znepokojení, protože Porošenkova frakce je považována za prodlouženou ruku Washingtonu v Kyjevě a pokaždé je hlasování této frakce jakýmsi lakmusovým papírkem, podle kterého lze určit, co právě američtí bratří na Ukrajině požadují. Ukrajinská ústava totiž na možnost války a nekonání prezidentských voleb vůbec nepamatuje. A co je nejhorší, tak ústava nemá ani právně ošetřenou situaci, pokud by se volby prezidenta nekonaly, ani jak to bude s mandátem prezidenta v takovém případě.

 

Na nic z tohoto není v ústavě pamatováno a ústava v článku 108 pouze hovoří o tom, kdy zaniká mandát prezidenta. A věřte nebo ne, ten mandát zaniká jedině až po zvolení nového prezidenta. Ústava potom už pamatuje jenom na předčasné ukončení mandátu, např. v důsledku smrti, ale zánik mandátu po jeho korektním vypršení je skutečně možný jen zvolením nového prezidenta, žádným jiným způsobem.

 

Pokud se ale volby nekonají, na což ústava Ukrajiny úplně zapomněla, že by taková situace mohla nastat, potom dosavadní prezident má časově neomezený mandát, který může být ukončen jen zvolením nového prezidenta, ale k tomu jsou potřeba volby, které současný prezident nevyhlásí, protože tvrdí, že by jejich konání nebylo bezpečné vzhledem k válečnému stavu.

 

UKRAJINSKÁ ÚSTAVA ZAPOMNĚLA OŠETŘIT SITUACI, KDY KONČÍ MANDÁT PREZIDENTA V PŘÍPADĚ, KDYŽ SE VOLBY NEKONAJÍ

 

Zelenský tak paradoxně opravdu ústavu neporušuje, protože ta zkrátka na takovou situaci, že by se volby nekonaly, vůbec nepamatuje. Ňuchačenko však již po 20. květnu zažívá první drsné okamžiky, protože je mu znovu a znovu předhazováno, že je nelegitimním prezidentem. Občasné ruské raketové útoky na Ukrajinu nelze považovat za překážku pro konání voleb a všichni to samozřejmě vědí. Právě proto Ruslan Stefančuk jako šéf parlamentu vystoupil s prohlášením před novináři, že každý, kdo zpochybňuje legitimitu mandátu Zelenského po 20. květnu, je prý hnida a nepřítel Ukrajiny.

 


Stefančuk přitom provokativně jmenoval právě ten největší průser ukrajinské ústavy, tedy článek 108, který právě uvádí konec mandátu prezidenta po vypršení jeho mandátu až teprve po zvolení nového prezidenta. A komu to prý nestačí, což samozřejmě nestačí nikomu jako vysvětlení, tak se prý má podívat do zákona o válečném stavu. To je běžný zákon, tedy nikoliv ústavní, který upravuje činnost orgánů státní moci a určuje, že během válečného stavu státní úřady pracují podle zvláštního režimu.

 

ZELENSKÝ TVRDÍ, ŽE JE STÁTNÍ ÚŘEDNÍK A JEHO MANDÁT TRVÁ NEPŘETRŽITĚ BĚHEM VÁLEČNÉHO STAVU JAKO V PŘÍPADĚ STAROSTŮ A PRIMÁTORŮ

 

Problém je v tom, že volby prezidenta jsou ústavním aktem a řídí se ústavními zákony a tvrzení Volodymyra Zelenského, že je státním úředníkem a vztahuje se na něj zákon o válečném stavu, kdy státní pracovníci setrvávají na svých pozicích po neomezenou dobu a nesmí ani odejít do důchodu či opustit funkci, je v podstatě z právního hlediska jen těžko uchopitelný. Zákon o válečném stavu řeší státní úředníky na pozici starostů, primátorů a městských rad jako volených orgánů státu. Ovšem komunální volby a jednotlivé orgány spadají pod prezidenta, který je přímým nadřízeným všech státních úředníků. Zelenský tak z hlediska práva jako prezident nemůže být považován za státního úředníka, protože ti podléhají přímo prezidentovi.


Kvůli právnímu rozporu funkční období prezidenta Zelenského tak skutečně formálně skončilo. Podle ukrajinské ústavy je prezidentské období striktně omezeno na pět let – a Zelenský byl inaugurován 20. května 2019. Článek 108 ukrajinské ústavy zároveň stanoví, že prezident musí vykonávat svou funkci až do zvolení nové hlavy státu.

Než začala plná válka, byly příští volby naplánovány na 31. března 2024. Nyní však byly odloženy kvůli válečnému stavu, který bude na Ukrajině platit nejméně do 11. srpna. V létě 2023 Zelenský naznačil, že by bylo možné uspořádat volby, a prohlásil, že pokud ano, bude se ucházet o znovuzvolení.

 

ZELENSKÝ SE ZBAVIL ZALUŽNÉHO A TEN ZMIZEL ZE SVĚTA. V LONDÝNĚ HO NIKDO NEVIDĚL

 

Poznamenal však, že ve válečných podmínkách by bylo velmi obtížné zajistit bezpečnost ve volebních místnostech. Na podzim ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba uvedl, že Zelenský neustále zvažuje pro a proti konání voleb na základě situace na frontě a dalších válečných faktorů. Nakonec 6. listopadu 2023 prezident prohlásil, že „nyní není čas na volby“.

 

Musíme si uvědomit, že nyní je čas na obranu, čas na bitvu, která rozhodne o osudu státu a jeho lidu, a ne čas na dezinformace, které by od Ukrajiny očekávalo pouze Rusko,” řekl. Toto prohlášení přišlo na pozadí údajného konfliktu Zelenského s generálem Valerijem Zálužným, tehdejším vrchním velitelem ukrajinských ozbrojených sil.

 

Během války se Zalužný stal nejpopulárnější osobou na Ukrajině a někteří ukrajinští experti naznačovali, že Zalužný by mohl pro Zelenského představovat vážnou konkurenci, pokud by se rozhodl kandidovat. Na pozadí těchto diskusí byl Zalužný 8. února odvolán z funkce vrchního ukrajinského velitele. Dne 9. května jej Zelenský jmenoval velvyslancem ve Spojeném království, ale pravda je taková, že Zalužného od února nikdo neviděl. Pokud by se konaly volby, Zelenský by je samozřejmě prohrál, i kdyby proti němu kandidovala uklízečka. Zelenský se prostě potřeboval zbavit protikandidáta, který byl podněcoval Ukrajince ke konání voleb, které Zelenský nechce.

 

NELEGITIMNÍ PREZIDENT UKRAJINY VLÁDNOUCÍ BEZ MANDÁTU, BEZ VOLEB, ALE S KUSEM PAPÍRU, KTERÝ PROHLASOVALI POSLANCI, TEDY S VÝJIMKOU POROŠENKOVY FRAKCE

 

Bez voleb je ale Zelenský v nebezpečné situaci. Kdykoliv teď začne na Ukrajině diskuse o legitimitě prezidenta pro konání rozhodnutí, které se někomu nebudou líbit, okamžitě bude na stole téma nelegitimnosti Zelenského mandátu. Tomu se prostě nedá vyhnout. A ve chvíli, až se začne tlačit na mírová jednání s Ruskem, může nastat situace, že část Ukrajinců zpochybní legitimitu takového jednání.

 

A to proto, že Zelenský nebude mít mandát z voleb. Jeho mandát bude odvozen v podstatě jen od toho usnesení Vrchní rady ze středy, tedy na základě toho papíru, kterým mával šéf parlamentu Ruslan Stefančuk ve videu nahoře. Je to prostě mandát založený na usnesení parlamentních stran, že uznávají pokračování mandátu prezidenta, a to i po jeho vypršení, a i když to ústava nezmiňuje a tudíž neumožňuje.

 

Můžete vzít jed na to, že od této chvíle se bude nelegitimita Zelenského řešit prakticky nepřetržitě a pořád dokola. Kdykoliv se něco nebude někomu líbit, kdykoliv nastane průser, okamžitě se ukáže na Zelenského, že je nelegitimní prezident.

Prostě něco podobného, o čem tajně doufá Petr Fiala, že by vyhlásil v ČR válečný stav a mohl by být neomezeně dlouho premiérem.

 

Pamatujte na jeho šílený výraz v očích z té tiskovky 24. února 2022, když oznamoval občanům ČR, že… jsme ve válce! Zaleskly se mu oči jako psychopatovi. Moc rád by ukrajinizaci dovedl v ČR do důsledku se vším všudy. Nezapomeňte, co před pár dny řekl Marek Benda z Fialovy ODS, že Babiše už nikdy k moci nepustíme! To nebyla výhrůžka jen tak plácnutá do vzduchu.

 

Víme v redakci a máme informace od našich zdrojů, že nejen uvnitř vlády Petra Fialy existuje plán na válku v Evropě, která Fialovu juntu za pomoci vyhlášení válečného stavu udrží u moci bez voleb stejně, jako válka na Ukrajině právě teď od 21. května drží u moci bez voleb Zelenského. Podobný plán má už i německá a polská vláda. A zkrátka Zelenský uchopil časově neomezenou moc a když ta válka bude trvat na Ukrajině třeba 20 let, tak Zelenský tam i za 20 let bude pořád prezidentem, aniž by se tam konaly jediné prezidentské volby. A mnoho politiků v EU by tento model rádo okopírovalo. A to je realita!

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/predseda-ukrajinskeho-parlamentu-nazval-pochybovace-o-zelenskeho-legitimite-prezidenta-za-hnidy-a-nepratele-ukrajiny/

 

 

 

📌28. května 2024 20:55, Kobachidze: VYDÍRÁNÍ EU BY NEMĚLO GRUZII DOVÉST DO SITUACE JAKO NA UKRAJINĚ.

 

Gruzínský premiér Irakli Kobachidze řekl, že vydírání na téma integrace země do Evropské unie by nemělo vést k situaci jako na Ukrajině.

Podle něj se „někteří lidé“ pokusili využít téma vstupu do EU k nepokojům v Gruzii a změně moci.

 

„Všichni jsme viděli, k čemu takové procesy na Ukrajině vedly,“ řekl.

Kobachidze zdůraznil, že v Gruzii by se to stát nemělo. Premiér navíc vyjádřil absolutní přesvědčení, že se země stane členem Evropské unie do roku 2030.

 

https://www.vesti.ru/article/3972964

 

 

📌28. května 2024 20:30: MACRON NEPOVAŽUJE DODÁVKY ZBRANÍ DLOUHÉHO DOLETU DO KYJEVA ZA ESKALACI KONFLIKTU.

 

Kyjev by měl mít právo udeřit západními zbraněmi na vojenská zařízení Ruska, vyjádřil tento názor francouzský prezident Emmanuel Macron na tiskové konferenci po setkání s německým kancléřem Olafem Scholzem.

 

„Domníváme se, že jim musíme umožnit, aby neutralizovali vojenská zařízení, ze kterých jsou odpalovány rakety, a hlavně vojenská zařízení, ze kterých jsou prováděny údery na Ukrajinu,“ citovala Macrona agentura TASS. „Ale neměli by mít právo zasahovat jiné cíle v Rusku, samozřejmě civilní objekty nebo jiná vojenská zařízení.“

 

Francouzský prezident navíc poznamenal, že dodávky zbraní dlouhého doletu na Ukrajinu nepovažuje za eskalaci konfliktu.

 

Macron také odmítl komentovat informace, které se objevily v pondělí, že Francie pošle na Ukrajinu instruktory, aby cvičili místní ozbrojence.

„Nebudu komentovat nekoordinované a neúspěšné zprávy,“ řekla francouzská hlava státu.

Macron zároveň zdůraznil, že Francie bude Ukrajině nadále poskytovat podporu, ale o konkrétních krocích bude moci hovořit až po osobním setkání s Volodymyrem Zelenským.

https://www.vesti.ru/article/3972986

 

 

📌28. KVĚTNA 2024 20:00: HLAVNÍ UDÁLOSTI:

👉Prezidenti Ruska a Uzbekistánu.

👉Vladimir Putin a Šavkat Mirzijojev, jednali v Taškentu.

👉Ministerstvo zahraničních věcí a Ministerstvo spravedlnosti navrhly vedení Ruské federace, aby Tálibánu (zakázané v Ruské federaci) odňalo status teroristické organizace.

👉Soud ponechal generálmajora Popova, obviněného z podvodu, ve vyšetřovací vazbě.

👉V Arménii se obnovily protesty požadující rezignaci premiéra Nikola Pašinjana.

👉Šest účastníků bojů na jihu Moskvy bude z Ruska vyhoštěno.

 

https://smotrim.ru/video/2811691

 

 

📌28. května 2024 22:30: PO NÁVRATU Z UZBEKISTÁNU SE PUTIN SETKAL S HLAVOU INGUŠSKA.

 

Prezident Ruské federace Vladimir Putin hovořil v Kremlu s hlavou Ingušska Makhmudem-Ali Kalimatovem.

 

Hlava státu upozornila na dobré demografické ukazatele regionu a objasnila, že v tomto ohledu musí ingušské orgány věnovat zvláštní pozornost sociální oblasti.

 

„Proto vyvstávají otázky – počet míst ve školkách, jeslích, počet návštěv na klinikách. Chápu to tak, že nejpalčivější otázky,“ obrátil se Putin na Kalimatova.

 

Šéf Ingušska zase uvedl, že za čtyři roky bylo v regionu uvedeno do provozu více než 40 nových mateřských škol a postaveno více než 37 škol.

 

„Jsou to také pracovní místa. Když to všechno sečtete, je to více než sedm tisíc pracovních míst,“ zdůraznil Kalimatov.

 

https://www.vesti.ru/article/3973070

 

 

📌28. května 2024 22:31, AFP: UKRAJINA OPAKOVANĚ ZASÁHLA ÚZEMÍ RUSKÉ FEDERACE ZÁPADNÍMI ZBRANĚMI.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny opakovaně použily západní zbraně k úderu na území Ruska. Informuje o tom agentura AFP s odvoláním na „mnoho západních zdrojů“.

 

Tvrdí se, že jeden z úderů zasáhl cíl západně od Krasnodaru, ale agentura neupřesňuje, o jakém objektu mluví a kdy k němu došlo.

 

Deník Bild již dříve uvedl, že Kyjev bez vědomí Německa použil systém protivzdušné obrany Patriot k útoku na ruský cíl, načež obdržel výhrůžky z Berlína a Washingtonu, že zastaví dodávky zbraní, pokud se to bude opakovat.

 

V současné době Západ stále více diskutuje o možnosti oficiálně umožnit Ukrajině udeřit dodanými zbraněmi hluboko do Ruska. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg tak řekl, že je čas zrušit všechna omezení pro Kyjev.

 

https://www.vesti.ru/article/3973064

 

 

📌29. května 2024 2:44: TRUMP LETADLO PRODAL, ABY POKRYL PRÁVNÍ VÝLOHY.

 

Donald Trump prodal své letadlo kvůli vysokým právním nákladům.

 

Bývalý prezident Spojených států amerických Donald Trump prodal jedno ze svých letadel kvůli vysokým právním nákladům. Informuje o tom deník The New York Post.

 

Jak bylo vysvětleno, uvedené letadlo je Cessna Citation X, jehož cena se odhaduje na 10 milionů dolarů.

 

Kupcem exprezidentova letadla byl stavební magnát Merdad Moayedi.

Soud již dříve nařídil Trumpovi, aby zaplatil 83,3 milionu dolarů spisovatelce Elizabeth Jean Carrollové.

 

https://www.vesti.ru/article/3972923

 

 

📌29. května 2024 0:11: LUKAŠENKO PODEPSAL ZÁKON O POZASTAVENÍ SMLOUVY CFE.

 

Bělorusko pozastavuje platnost Smlouvy o konvenčních ozbrojených silách v Evropě.

 

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko podepsal zákon o pozastavení platnosti Smlouvy o konvenčních ozbrojených silách v Evropě. Dokument je zveřejněn na národním právním internetovém portálu dané země.

 

„Pozastavit platnost Smlouvy o konvenčních ozbrojených silách v Evropě z 19. listopadu 1990,“ říká zákon.

 

Loni v dubnu učinily podobné rozhodnutí Moldavsko, Turecko a Maďarsko.

V květnu 2023 podepsal ruský prezident Vladimir Putin zákon o vypovězení smlouvy CFE. Dohoda je v platnosti od roku 1992.

 

https://www.vesti.ru/article/3973083

 

 

📌29. května 2024 2:08, Bílý dům: USA NECHTĚJÍ ESKALACI KONFLIKTU NA UKRAJINĚ:

 

Americká administrativa nechce, aby situace na Ukrajině v jakékoli podobě eskalovala, uvedla tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová.

 

Americká administrativa si nepřeje další eskalaci na Ukrajině. Oznámila to tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová.

 

„Upřímně řečeno, nechceme, aby tato situace v jakékoli formě eskalovala,“ řekl Jean-Pierre.

Takto komentovala prohlášení generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, který vyzval členy aliance, aby zrušili omezení úderů Kyjeva západními zbraněmi na cíle v Rusku.

 

Zároveň poznamenala, že Washington je velmi vděčný spojencům NATO, kteří „dokázali sjednotit a podpořit Ukrajinu v jejím boji za vlastní suverénní území“, uvádí TASS.

Stoltenberg již dříve uvedl, že pro Ukrajinu nastalo nejtěžší období od začátku speciální operace.

 

https://www.vesti.ru/article/3973148

 

 

📌28.05.2024, Roman Kirsch: SVATÝ OTEC URAZIL GAYE

 

https://youtu.be/c1Kh_q0VXOc?si=mf2sMzjm5JFEY54a

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 29.05.2024“:

➡️☭☆❗️Bílý dům nevyloučil, že by Spojené státy mohly ve své sankční politice dosáhnout komplexního embarga na ruský export

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Operátoři útočných FPV dronů zničili muniční sklad a techniku ​​ukrajinských ozbrojených sil směrem na Doněck. Jednotky skupiny sil „Jižní“ aktivně používají UAV k ničení vojenské techniky a ničení koncentrace personálu a vybavení ozbrojených sil Ukrajiny, a to jak na otevřených prostranstvích, tak v úkrytech umístěných v lesních plantážích a opuštěných osadách.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „V noci jsme zničili jeden minomet a dnes v noci jeden minomet.“

Velitel baterie s volacím znakem „Lokomotiv“ hovořil o bojové práci dělostřelectva v zóně Severního vojenského okruhu.

„Naším úkolem je ničit vybavení, minomety, výkopy, štěrbiny, kde se skrývá nepřítel, a také útočící skupiny. Senior šéf nám dává pokyny, pracujeme, on provádí úpravy a s přihlédnutím k úpravám trefíme cíl.

Několik dronů přiletělo, aby zasáhlo naši zbraň, byly obnoveny a nyní pokračuje v zasahování nepřítele a přibližuje naše vítězství.

Tato posádka dělostřelectva zničila jeden minomet minulou noc a jeden minomet dnes v noci. Dojezd byl 16 kilometrů. Druhou ranou trefíme cíl plus minus pět metrů. To stačí ke zničení nepřítele,“ řekl velitel dělostřelecké baterie s volacím znakem „Lokomotiv“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Prezident se vrátil do Moskvy a v Kremlu uspořádal pracovní setkání s hlavou Ingušské republiky Mahmudem-Ali Kalimatovem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V Novém Mexiku havarovalo vojenské letadlo, pilot byl převezen do nemocnice, píší místní média.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

📌 Nějaká Hanička Schöttrová se postarala spamovaním u facebooku o mou blokádu!!! Moc milá osoba!!!

27.5.2024 RÁNO MNĚ OMEZILI ÚČET DO 30.5.2024, NEMŮŽETE POUŽÍVAT SKUPINY.

Končí 30. 5. 2024.

Odůvodnění: Vypadá to, že jste se zavádějícím způsobem pokusila získat To se mi líbí, sledující, sdílení nebo zhlédnutí videa. Porušuje to zásady komunity týkající se spamu. Naše technologie zjistily, že vaše aktivita porušuje zásady komunity, a podnikly příslušná opatření.

Celosvětově používáme stejná pravidla pro všechny.

Naše technologie a týmy fungují v mnoha jazycích, abychom zajistili konzistentní uplatňování našich pravidel.

 

DNES 28.5.2024, OPĚT ODEBRÁNÍ KOMENTÁŘE, KDE BYLO ŘÁDNĚ UVEDENÁ WWW STRÁNKA, ALE Z RUSKÉHO PORTÁLU!  

  1. 5. 2024: Váš komentář jsme odebrali, a to zpětně z 2. 2. 2023!!!!!!!!!!

Proč se to stalo?

Vypadá to, že jste se zavádějícím způsobem pokusila získat To se mi líbí, sledující, sdílení nebo zhlédnutí videa.

Lubomira Bacikova 2. 2. 2023

2.2.3023: Lukašenko je přijat v Zimbabwe…Lukašenko: Chceme pracovat v Africe ve prospěch lidí v Zimbabwe https://deu.belta.by/president/view/lukaschenko-wir-wollen-in-afrika-zum-wohle-der-menschen-in-simbabwe-arbeiten-   konec odebírám, aby zas nedošlo k blokaci

Internetové stránky policie BW opět selhaly. Po útocích na weby bádensko-württemberské policie došlo ve středu ráno k dalším výpadkům.

https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/weitere-ausfaelle-internetseiten-polizei        -bw-   konec odebírám

Ukrajinská válka: Rusko plánuje ofenzívu na 24. února, říká ukrajinský ministr obrany. Kyjev tvrdí, že Rusko shromáždilo 500 000 mužů pro útok v nadcházejících týdnech https://www.bbc.com/news/world-europe-   konec odebírám

Poslední písmeno řecké abecedy je omega (Ω) a ve skutečnosti znamená konec něčeho, poslední, konečnou hranici sady nebo „velký konec“. Omega znamená skvělý konec, jako konec velké akce. Ruský energetický analytik: EU se nezbavila své závislosti na ruských energetických zdrojích. Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová prohlásila, že EU zcela překonala svou závislost na ruských fosilních palivech. Ale podle Igora Juškova, předního analytika Národního fondu pro energetickou bezpečnost, je opak pravdou. Veškerá vojenská satelitní komunikace plně předána vesmírným silám. Vesmírné síly zdědily všechny vojenské satelitní komunikační funkce ministerstva obrany, což je důležitý krok v budování nové služby. Podle tiskové zprávy námořnictvo a armáda delegovaly hlavní satelitní komunikační operace na vesmírné síly, aby konsolidovaly výcvik, operace, akvizice a další aktivity. Převod je prvním případem, kdy byly všechny vojenské satelitní komunikační funkce sloučeny do jediné vojenské služby. SpaceForce přináší nadvládu nad vesmírem a suverenitu nad vzdušným prostorem nad letadly: vševidoucí oko z nebe pro úplný dohled a kontrolu. Zajímavý je zde program Corona z 50. let. Národní bezpečnost ohrožena. Q říká, že přešli offline, DS oslepl!

Ruský guvernér nabízí vysoký bonus za dobytí tanků Leopard : -Zachycení neporušeného tanku Leopard 2: 40 000 EUR, -Zničení tanku Leopard: 13 000 EUR, -Únos tanku Abrams: 20 000 EUR. -Zničení tanků Abrams: 6 500 €, „Rusko chce zatlačit ukrajinské jednotky do bezpečné vzdálenosti daleko od ruského území. Čím více zbraní dlouhého doletu Západ dodává, tím více je musíme zatlačit zpět,“ Západ doufá ve strategickou porážku Ruska, takže se nebude moci vzpamatovat po celá desetiletí. Jsme v epicentru geopolitické bitvy řekl Lavrov. Nuland se přiznala a byla potěšena výbuchy v Nord Stream. Její slova hovoří o přímé účasti Spojených států na teroristickém útoku. – Lavrov. Západ nyní hledá roli „další Ukrajiny“ v Moldavsku. Náš prezident je připraven téměř na všechno. – Lavrov. „Von der Leyenová řekla, že výsledkem války by měla být porážka Ruska, a to taková porážka, že nebude schopno obnovit ekonomiku po celá desetiletí. Není to rasismus? Žádný nacismus?“ – Lavrov.

 

Tohle jste sdílela na svém profilu

Váš komentář porušuje naše zásady komunity týkající se spamu.

 

ÚŽASNÉ!!! Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÁ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ A TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP