, ,

16.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

16.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Způsob, jak začít, je přestat mluvit a začít dělat.“ – Walt Disney

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: VELKÁ ČESKÁ BANKA MÁ PROBLÉMY. KLIENTŮM ZMIZELY Z ÚČTŮ PENÍZE:

 

👉Jedním z důvodů, proč lidé dávají své peníze do bank, je pocit bezpečí, který z toho pramení. Je zkrátka dokázáno, že není ideální mít úspory doma pod polštářem nebo ve skříni. Tam jsou totiž skutečně náchylné k tomu, abyste o ně přišli. Oproti tomu banky jsou mnohem bezpečnější, jakkoliv je třeba překonat určitý blok spočívající v tom, že pokud tam peníze uložíte, mění se jen ve shluk jedniček a nul. Reálně v bance vaše peníze vůbec být nemusí.

 

I banky mohou šlápnout vedle: ((CO? Šlápnout vedle??? 🙈))    

 

👉Bohužel je někdy opravdu nepříjemné, když přijde situace, která toto pravidlo dokáže. Jako se to teď stalo oblíbené české bance, kde lidem z účtů zmizely nemalé částky. Trvalo potom několik dní, než došlo k navrácení prostředků do správné výše.

 

👉Vše postihlo Fio Banku, která patří v posledních letech mezi premianty českého bankovního trhu. Jde o jednu z těch bank, které se snaží skutečně působit proklientsky a například neúčtují nikterak vysoké poplatky, a to ani ty skryté. Přesto ani tomuto bankovnímu domu se chyby nevyhýbají.

 

👉Co přesně se stalo? Lidé před několika týdny začali hlásit, že jim z účtů ubývají peníze vyšším tempem, než jaké by odpovídalo jejich spotřebě a utrácení. Brzy se ukázalo, že transakce provedení platebními kartami Visa nejsou zaúčtovány jednou, nýbrž hned dvakrát. Pokud si pak někdo kupoval něco dražšího, typicky třeba dovolenou, nezmizelo mu z účtu jen 50 tisíc korun, které by zaplatil standardně, ale hned 100 tisíc Kč.

 

Může to dopadnout hůře:

👉Ke všemu přitom došlo o víkendu, což klienty ještě více znejistilo. Platby provedli například už ve čtvrtek, avšak ke stržení prostředků ve dvojnásobné výši došlo až v sobotu. Těžko si tedy celou záležitost spojili a někteří začali doslova panikařit.

 

👉„Omlouváme se za komplikace způsobené duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa,” uvedla na svém webu Fio Banka s tím, že vše během několika dní srovná. Nešlo však o vůbec malý problém. Podle odhadů se týkal desítek tisíc klientů této banky.

 

Čtěte také: Klienti největší české banky v problémech. Přišli na to, jak jim vyluxovat celý účet do nuly:

 

👉V tomto případě dopadlo vše dobře, ovšem může se stát, že na svém účtu uvidíte podezřelé pohyby i v jiných bankách. V takových případech je třeba okamžitě zablokovat platební karty a kontaktovat banku. Ve většině případů se totiž jedná o podvodné jednání, kterého v poslední době přibývá.

 

((Nejlépe nemít žádné peníze v žádné bance a budete mít klid!!!))

 

https://volnyblog.news/velka-ceska-banka-ma-problemy-klientum-zmizely-z-uctu-penize/

 

 

📌💖🙏15.5.2024, TV TA3: REAKCIA ČLENOV VLÁDY PO STREĽBE NA PREMIÉRA ROBERTA FICA:    

https://youtu.be/_Ts6PMSLBBw?si=wzpfff_3L7eaWdQk  

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.5.2024, Pravý Prostor: PŘEJE SI UKRAJINA TŘETÍ SVĚTOVOU VÁLKU?

 

JANE KAUFMAN

👉Tajný dokument z německého Ministerstva obrany, nazvaný ‘Spojenecká obrana 2025‘ pojednává o plánu na válku s Ruskem, která měla začít letos v únoru. Němci chtěli nějakým způsobem zařídit, 👉aby Rusko napadlo východní státy NATO, 👉což by jim dalo důvod na ně oplátkou zaútočit. 👉Desetitisíce vojáků měly být pak poslány na frontu, bojovat proti Rusku.

Očekávali, že Rusko napřed zaútočí tajně, s pomocí hybridní války, a to 👉hlavně na baltické státy. 👉Situace se měla stále zhoršovat až někdo do října a v prosinci letošního roku mělo dojít k potyčkám v polském Suwalki koridoru. 👉Podle jejich propočtů pak měli Rusové – s pomocí Běloruska – napadnout území některé NATO země.

👉Německé Ministerstvo obrany se odmítlo k informacím, v dokumentu obsaženým, vyjádřit.

Zřejmě to myslí vážně, protože kancléř Olaf Scholz právě oznámil, že jsou připraveni poslat 35 000 vojáků na Ukrajinu. Neváhá podpořit NATO i za cenu, že se znepřátelí s Ruskem. Také se zmínil o tom, že situace v baltických státech je velice napjatá. 👉Tomu se nemůžeme divit, protože tyto státy dělají všechno, co umí, jen aby si Rusko znepřátelily. Nejen že vyhostili ruské občany, ale také umožnili vystřelení raket na ruské území. Neustále proti Rusku brojí a všemožně se snaží svého mnohem mocnějšího souseda proti sobě popudit.

NATO MÁ CELOU HROMADU PROBLÉMŮ:

👉Vojenský odborník německého Bundeswehru, profesor Carlo Masala přiznává, že NATO válku prohrává a pokud ostře nezvýší podporu Ukrajinců, pak tito budou muset kapitulovat. Takže Západ a všichni jeho spojenci současnou válku velkých mocností – prohrají!!!

👉Rusko proto zformovalo nové, další vojenské skupiny a chystají se dobýt celý Donbas dřív, než budou Američané schopni zakročit. Postupně, až celé území převezmou, jakékoliv jednání a vyjednávání o tom, že by se některé části vzdali, nepřipadá v úvahu.

👉Samozřejmě, že jestliže Rusko tuto válku vyhraje, pak NATO a s ním celý Západ ztratí možnost vytvořit nový, ‘liberální‘ svět, jinak také zvaný ‘Nový světový řád‘, neboli ‘Great Reset‘. 👉Nebudou mít možnost okrást nás o všecko co máme, sebrat nám děti, zotročit všecky do posledního a 90% populace vyhubit. A to jim nesmírně vadí.

ÚTOK NA MOST – ZNOVA?

👉Ruská rozvědka samozřejmě zjistila existenci tohoto plánu, a to nejen ze zveřejněné diskuze německých generálů. Pojali podezření, že provokace, která je má dohnat k přímému útoku na NATO státy by mohl být další útok na Kerčský most. 👉Proto varovali Ukrajinu, že jestliže se o něco takového pokusí, že nejen že neuspějí, ale ty následky pro ně budou nedozírné.

👉Podle všech informací byl útok plánován na 9. květen, což je v Rusku velký svátek, oslava vítězství nad nacistickým Německem a ukončení 2. světové války.

👉Něco je ve hře, to je pravda. 1. května dal ukrajinský zástupce v OSN, Sergěj Kislitsin na svůj ‘X‘ kanál na internetu zvláštní obrázek (viz níže). Je na něm zachyceno šest hlavních typů mostů. Pod nadpisem ‘Kerč‘ (Kerch), obrázek chybí. Odborníci to považují za kryptické sdělení, že most přestane existovat.

VÁLEČNÍ ŠTVÁČI:

👉Britský ministr zahraničí, David Cameron se celkem nešetrně vyjádřil, že Ukrajina může použít k útokům na ruské území britské zbraně, které jim dodali.

👉Mluvčí ruského Ministerstva zahraničí, Maria Zacharova zareagovala tím, že prohlásila, že to je zjevný důkaz, že Británie vede hybridní válku proti Rusku. Samozřejmě, že ihned vzniklo podezření, že se jedná o útok na Kerčský most.

👉Francie, coby další válečný štváč zase agituje členské státy NATO, aby poslaly vojska na Ukrajinu.

👉Udali dvě možnosti, které by mohly sloužit jako důvod pro NATO přítomnost na Ukrajině.

👉Ta první možnost je, kdyby se kterákoliv další země přidala k Rusku, čímž je myšleno hlavně Bělorusko.

👉Ta další možnost je vojenská provokace Ruska proti baltickým zemím, nebo proti Polsku, anebo přímý útok na Moldavu.

👉To je nebezpečné, protože tím pádem může být ruský útok na Oděsu považován za ohrožení Moldavy, už kvůli Transnistrii, která má zájem připojit se k Rusku.

👉Mezi jiným, francouzský president Macron řekl: „ … Rusko nemůže na Ukrajině vyhrát. Kdyby Rusko na Ukrajině vyhrálo, pak nebude žádné bezpečí v Evropě.“

To je samozřejmě nerozumná řeč, se kterou se v současné době ohání celý Západ. 👉Jaká asi by byla v Evropě bezpečnost, kdyby válku vyhrála Ukrajina?

👉Spojené státy by pak Evropu rozcupovaly na kousky, protože si nepřejí nic jiného, než svého konkurenta zničit. AMERIKA NESNÁŠÍ KONKURENCI. Jakmile by si některá země vedla lépe než oni, zbombardují ji. 👉Proto zkoušejí nenápadně zničit i Evropu.

👉Napřed to byl plynovod Nord Stream, pak mohutná finanční a jiná výpomoc Ukrajině, sankce na Rusko, které měly Evropu zbavit všeho levného zboží a materiálu z Ruska. Je toho mnohem víc, domyslete si to sami.

👉I přes veškerou nelogičnost, bývalý britský ministr obrany a současný člen Parlamentu, James Heappey s Macronem souhlasí a Polsko se rovněž nadšeně přidává. Všichni by nejraději poslali veškeré vojsko, co mají do války proti Rusku ihned.

👉Ukrajina nelenila a promptně oznámila, že možná přijde čas, kdy bude muset požádat NATO o další vojáky.

👉Kupodivu, David Cameron s nimi ale nesouhlasil. Podle něho by nebylo správné, kdyby NATO vojáci zabíjeli ruské vojáky.

👉Také italský ministr obrany, Guido Croceto je proti NATO vojskům na Ukrajině. Řekl, že nechápe, proč chce francouzský president zvyšovat napětí a zveličovat konflikt, který Ukrajině neprospívá.

RUSKÉ ULTIMATUM:

👉Ambasador Francie a ambasádor Británie byli hned poté povoláni na ruské Ministerstvo zahraničí, kde obdrželi jasné a zřetelné tří-bodové ‘jaderné ultimatum‘. 👉Týkalo se jednak dodání amerických stíhaček F-16s na Ukrajinu, 👉za druhé, možného útoku na ruské území s NATO zbraněmi a 👉za třetí, přítomnosti NATO vojsk na Ukrajině.

👉Rusové prohlásili, že jestliže by byly britské zbraně použity ukrajinskou armádou k útoku na ruské území, pak by Moskva zaútočila přímo na britské vojenské zřízení jak na Ukrajině, tak i všude jinde, v zahraničí.

👉Britský ambasador, Nigel Casey rovněž obdržel formální stížnost na výrok Davida Camerona, citovaný dříve, kdy se tento vyjádřil, že britské zbraně mohou být použity proti ruskému území.

👉Obdobné varování bylo předloženo francouzskému ambasadorovi, Pierre Levy.

👉Rusové se rovněž vyjádřili, že jestliže budou F-16 letadla dodána na Ukrajinu, tak to bude považováno za záměrnou provokaci Spojených států a NATO vůči Rusku. F-16 mohou totiž nést jak konvenční, tak i jaderné zbraně.

Něco takového bude opravňovat Rusko, aby též použilo jaderné zbraně.

👉Oba ambasadoři byli rovněž varováni ohledně přítomnosti jejich vojenských jednotek na Ukrajině, včetně francouzské Cizinecké legie a jiných vojenských složek západních zemí. Byly jim předloženy fotografie, které přítomnost těchto vojsk dokazovaly.

👉Každý z nich opustil ministerstvo, zamlklý a odmítal mluvit s novináři.

👉Ruské ultimatum zanechalo všecky v naprostém šoku. Celá Evropa, včetně Británie teprve teď pochopila, že Rusové nejsou někdo, koho mohou do nekonečna žduchat sem a tam, vysmívat se mu a podceňovat ho.

👉Možná TEPRVE TEĎ POCHOPILI, ŽE SE DÍVAJÍ PŘÍMO DO OČÍ 3. SVĚTOVÉ VÁLCE, MOŽNÁ PRVNÍ JADERNÉ A ŽE JI – JEŠTĚ KE VŠEMU – SAMI VYPROVOKOVALI.

ZÁPAD PŘED KRACHEM:

👉Celých 24 hodin se Londýn vůbec nijak nevyjádřil, nevydali vůbec žádnou právu o jednání jejich ambasadora v Rusku. Zřejmě jim zmrzl smích na rtech. Možná si ale taky uvědomili, co všecko to pro ně znamená. 👉Bez možnosti vyloupit a vybrakovat Rusko, naděje Západu na udržení současného statusu a na přežití jsou velmi špatné.

👉Ten Západ, ke kterému všichni v komunistických zemích vzhlíželi a zkoušeli ho za každou cenu dostat kousek pro sebe, ten Západ ve skutečnosti nikdy nebyl ten zářný svět, jak nám ho media, filmy a jiná propaganda představovaly. 👉A co je ještě horší, ten Západ si žil dobře pouze kvůli nám, lidem z Východu. Protože tím, že nás okrádali se měli o kousek líp.

👉Už jenom když si promítnete Československo a kolik patentů nám bylo ukradeno? Kolik patentů bylo ukradeno jiným zemím?

👉Rakušan Viktor Schauberger jel do Ameriky plný nadšení, že se mu podaří uplatnit jeho vynálezy a vrátil se zklamán a zdrcen. A tak se vedlo každému, kdo spoléhal, že se na Západě prodá, pokud to ovšem přežil. MNOZÍ ZMIZELI NAVŽDY I S JEJICH VYNÁLEZY.

BRAIN DRAIN

👉Další forma západního vykořisťování je tak zvaný ‘brain drain‘, dalo by se říci ‘vysávání mozků‘. Západ způsobí v zemi, ze které chce získat nové lidi krizovou situaci a pak čekají. Lidé začnou být nespokojeni a ti průbojnější se vydají na cesty – na Západ. A Západ tím získává hotové lidi, vzdělané, zkušené, schopné, často odborníky.

RUSOVÉ NEVEDLI PRÁZDNÉ ŘEČI:

👉Rusové se nespokojili s pouhým řečněním. Řekli oběma ambasadorům, že okamžitě začínají vojenský výcvik v zacházení s jadernými zbraněmi. Manévry byly zahájeny hlavně v oblastech, sousedících s Ukrajinou a jsou používány jaderné hlavice v rozsahu 5-50 kilotun, které může střílet Iskander-M systém, nebo také Kinžál. Dělostřelecké jaderné zbraně jsou v rozsahu 2-2,5 kilotun, přidělány na 152 mm náboje, nebo na 240 mm miny. Další jaderné zbraně byly rovněž nakládány na lodi a na letadla.

Ten shon kolem jaderných zbraní byl naprosto nutný. 👉Rusové už dříve Západu vyhrožovali, že v případě vážného ohrožení jaderné zbraně použijí, ale nikdo je nebral vážně. Současná vojenská cvičení dodala jejich slovům na pádnosti a teď se Západ skutečně bojí. KONEČNĚ SI UVĚDOMUJÍ, ŽE RUSOVÉ NEVEDOU PLANÉ ŘEČI.

👉Když jen uvážíme, že Spojené státy mají 180 taktických jaderných bomb, které mají rozestrkány na šesti místech v Evropě a Rusko jich má 6 000, tak ve skutečnosti Američané nemají nejmenší důvod si myslet, že mohou nad Rusy vyhrát.

PŘESE VŠECKY TY LŽI

👉Přese všecky lži a prázdné řeči, cizí vojska již na Ukrajině jsou.

👉První střet s francouzskými oddíly byl u Časiv Jar, další v Bilogorivce a třetí na nejmenovaném místě, asi před měsícem, kde měli Francouzi setkání. Všecka tato místa byla Rusy bombardována a větší množství francouzských vojáků tam zahynulo.

👉Maria Zacharova, mluvčí ruského Ministerstva zahraničí prohlásila, že kdekoliv se cizí vojáci ocitnou v místě, na které zrovna Rusové útočí, pak nezbytně zahynou. Řekla, že president Macron dobře ví, že jeho vojáci zahynuli. 👉Byly mu doručeny důkazy jejich úmrtí. Tito mladí muži zemřeli naprosto zbytečně kvůli jeho vojenské ctižádostivosti.

👉Mnozí z nich nejen že se přímo zúčastnili bojů, ale jiní vedli ukrajinské oddíly a plánovali válečnou strategii. Takže to nebyly žádné pomocné síly v zázemí, jak bylo hlásáno, ale aktivní vojsko.

👉Podle předběžných zpráv se jedná o asi 100 vojáků francouzské Cizinecké legie, kteří byli odborníci na dělostřelecký průzkum bojiště a také odborníci na opevnění.

👉Kromě Francouzů, také němečtí vojáci zahynuli v bojích u Časiv Jar.

👉Ruští výsadkáři a také Specnaz jednotky, kteří pronikli hluboko do ukrajinského obranného opevnění dosvědčili, že NATO vojska byla v tomto místě shromážděna. Nebyli to žádní žoldnéři, kteří bojují za peníze a při první příležitosti z bojiště utečou; byla to skutečná NATO armáda. První střet s nimi ukázal, že jsou velmi dobře vycvičeni a vysoce ukáznění.

👉Polský premiér Donald Tusk sám přiznal na tiskové konferenci, 9. května 2024, že Bez pomoci NATO by se Ukrajina nebyla schopna tak dlouho bránit.“ Podle něho, na Ukrajině jsou NATO pozorovatelé, inženýři a také vojáci. Prý těch vojáků není mnoho! Kolik to asi může být, když to ‘není mnoho‘? Snad 10 000? 👉Nebo víc?

👉Ten stejný den a tamtéž prohlásil generální sekretář NATO, Jens Stoltenberg, že jeho organizace nemá v úmyslu poslat vojáky na Ukrajinu a že Kyjev ani nic takového nepožaduje. 👉To je dvojí lež. Jednak, NATO vojska už tam jsou a jako další, na internetové stránce ukrajinského presidenta se před časem objevila petice, žádající příjezd NATO vojsk do země. 👉Moskva považovala tuto žádost za provokaci.

AMERIČANÉ SAMOZŘEJMĚ NESMÍ CHYBĚT.

👉Vedoucí demokratů, Hakeem Jeffries oznámil americké armádě, že je možné, že se přímo zúčastní konfliktu na Ukrajině. ŘEKL JIM, ABY SE PŘIPRAVILI ZROVNA I NA 3. SVĚTOVOU VÁLKU.

👉Podle něho, jestliže Kyjev není schopen válku vyhrát, i když jim Spojené státy naposílaly obrovské množství zbraní a peněz, pak musí Washington zakročit a sám se bojů zúčastnit.

My prostě nemůžeme nechat Ukrajinu prohrát,“ dodal. A PROČ NE?“ člověk by se rád zeptal. Jeffries je toho názoru, že když se Amerika zúčastní bojů proti Rusku, tak tím zabrání rozšíření války. To je samozřejmě nesmysl, pravý opak je pravda.

 

RUSKO MŮŽE POUZE ZVÍTĚZIT:

👉Málokdo na Západě chápe, o co doopravdy jde. JAK ŘÍKÁ SCOTT RITTER, NENÍ RADNO SI S RUSKEM JEN TAK ZAHRÁVAT. 👉Všichni straší s tím, že Rusko po nich střelí jaderné zbraně a když je budou stále provokovat, tak se toho taky dočkají. Rusové v tomto směru nežertují.

👉Západ by měl konečně pochopit, že pro Rusko je tato válka bojem o jejich přežití. Zde neexistuje uhnutí, nebo kompromis; 👉ZDE JE JEN VÍTĚZSTVÍ. Jejich plán je na totální vítězství a v současné době jsou blíže vytčenému cíli, než kdy jindy. 👉Rusové to všichni ví, a proto se dobrovolně hlásí do války, protože ví, že bojují za svoji vlastní existenci.

👉Ruský president dal příkaz k nácviku použití taktických jaderných zbraní v jižní vojenské oblasti, blízko ukrajinských hranic. 👉Měli bychom všichni chápat závažnost něčeho takového. Ten důvod, proč je tam používá není, že by je chtěl střílet na Ukrajinu. Ne, v žádném případě. POUŽIJE JE NA ZNIČENÍ NATO JEDNOTEK V RUMUNSKU, V POLSKU, V NĚMECKU, VE FRANCII A V ITÁLII. Zde se jedná o jadernou válku! Chápejte to, prosím!

Je to, co Západ chce? Pak to taky dostane!

👉V současné době NATO panikáři. Proto zkoušejí Moskvu nejrůznějšími způsoby zastrašovat. Posílají víc peněz a zbraní Kyjevu a vyhrožují, že pošlou další vojsko. To všecko je ale z velké části propaganda. 👉Jenže Moskva bere i tu propagandu nesmírně vážně. 👉Takže všichni ti západní provokatéři mohou očekávat, že na tyto drobné bodance odpoví Rusové velice tvrdě. A to bude pro Západ naprostá katastrofa.

Je na čase, aby to lidé pochopili a začali útočit na své politické představitele. JE NAPROSTO NUTNÉ VÁLKU NA UKRAJINĚ SKONČIT, A TO CO NEJDŘÍVE. Žádné další zásilky peněz a vojenského vybavení! Říkáme si tím o naprosté zničení.

👉Francouzský president Macron říká, že ukrajinská fronta je před kolapsem a když zkolabuje úplně, tak tam bude muset poslat francouzské vojsko. No, ať je tam pošle. 👉Rusové je všecky zničí a potom zničí i celou Francii, říká Scott Ritter.

DALŠÍ PROVOKACE:

👉Přes vážnost celé situace mnozí nepochopili, že období podpory Ukrajiny je za námi. Ukrajina válku dávno prohrála, Spojené státy se hroutí, Německo je před krachem, Evropská unie je živá mrtvola a celý Západ zmírá na problémy, které si sami, ve své nerozvážnosti, způsobili.

👉Dnes není na místě stát za padlými, nefunkčními, zrádnými a nespolehlivými státními celky. Dnes není na místě obdivovat úpadek.

👉Přesto, německé Ministerstvo zahraničí odvolalo svého ambasadora, Alexandera Lambsdorffa, z Moskvy. Prý jen na jeden týden, prý se jedná o dočasné řešení, musí s ním projednat některé záležitosti, týkající se současného kybernetického útoku na ‘Stranu sociálních demokratů‘ Olafa Scholze. Němci z tohoto útoku samozřejmě podezřívají ruské hackery. Jako vždycky a ze všeho!

👉Je to ve skutečnosti jakýsi druh provokace vůči Rusku. Zpráva, kterou německé ministerstvo Rusům o zmíněném kybernetickém útoku poslalo, neobsahovala podle výpovědi adresátů vůbec žádné důkazy a její znění bylo zjevně nepřátelské.

👉Britská provokace se sestávala s vypovězení ruského vojenského atašé ze země a z odstranění diplomatické ochrany ruských majetků v Británii. Něco takového vytváří hrozbu nejen politického, ale i vojenského střetu!

Londýn totiž obviňuje Rusy ze zákeřné činnosti. 👉Aniž by měli jediný důkaz, tak tvrdí, že se Rusové zúčastnili zapálení ukrajinského průmyslového podniku. Bez přímých důkazů je ale jejich tvrzení jen obyčejná urážka. Britové se nejen že zachovali nediplomaticky, ale ještě zhoršili vztahy mezi jejich zemí a Ruskem, stejně jako Německo.

👉ČESKÁ REPUBLIKA PŘECE NEMOHLA CHYBĚT! Česká ambasáda v Moskvě je vedena Janem Ondřejkou, který se – prý kvůli současnému stavu oboustranných vztahů – odmítl zúčastnit slavnostního uvedení do funkce nově zvoleného presidenta Vladimíra Putina.

Z politického hlediska je to jakby dal Putinovi facku. 👉A o jakých ‘oboustranných‘ vztazích tady mluví????? 👉 Rusové proti nám nic nemají, než že jsme je zradili, v čemž mají pravdu. Zradili jsme je i za dob říjnové revoluce v r. 1917 všecky, i s admirálem Kolčakem. 👉Tehdy nám právem přezdívali ‚Čechosobáki‘. Však víte, co to znamená!

👉Ale komu teď zkoušíme líbat sedací část těla? Koho si teď předcházíme? Jak moc velcí blázni jsme, když se protivíme vítězům, kteří chtějí na světě zavést rovnoprávný a spravedlivý řád bez válek a násilí a místo toho jsme se přidali k těm, kteří chtějí tento svět zničit, a to i s námi?

JAK MOC VELCÍ SEBEVRAHOVÉ JSME?!

 

https://pravyprostor.net/preje-si-ukrajina-treti-svetovou-valku/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR25Af0jL737JWzUZpfgYp9LACFjS63sw8MqYAUfNdJ_CmuIrMJns2gUSRA_aem_AQC1UItBMwRt-hof2qotedfjNhnwk4hOviJdZhQEeyQ4wdd-CzvEK6iFuaX5JPmNe0207tp5XwWT27wcOUGpjSEE

 

 

📌🔝🔝🔝😭🙏15.5.2024, v 20:17: BRIEFING K AKTUÁLNEJ SITUÁCIÍ:

 

Róbert Fico je ve velice vážném stavu, pořád lékaři na sále bojují o jeho život po atentátu, politicky směrovaného!!! Je v kritickém stavu a ohrožení života!!!

😭🙏 „Bože smiluj se, potřebujeme ho. Nech nám ho tady, je to moc důležité pro mnoho lidí. Je to bojovník dobra proti zlu a mnoho lidí nejen ze Slovenska, ale i z mnoho krajin k němu vzhlíží, jako bojovníkovi proti neprávu a zlu, bojovník za mír na zemi. Mnoho sily celé jeho rodině a víry, že to dobře dopadne. Bůh je milostivý, snad moji prosbu vyslyší.“

 

Jana Zwyrtek Hamplová: „Atentát na předsedu vlády Slovenské republiky mění vše. Je jasným útokem na demokracii a svobodný svět.

Robert Fico bojuje o život. Doslova. Byl na něm spáchán pokus o vraždu. Jeho stav je mimořádně vážný. Atentát na něho je výsledkem neustálého vyvolávání nenávisti vůči lidem jiných názorů, než které se celoevropsky diktují. Je to výsledek politiky novodobých diktátorů, vydávajících se za demokraty.

Ať opustí funkce a svá zaměstnání všichni, kteří neumí respektovat jiný názor, a útočí a vyvolávají nenávist vůči lidem, kteří svobodně a svými názory oponují diktovaným trendům. Tito novodobí diktátoři jediných pravd nemají právo tyto funkce ani ta zaměstnání vykonávat. Ohrožují tím civilizovanou společnost.

Dnešek je toho důkazem…

Kdo střelbu jakkoli schvaluje, musí proti němu být zahájeno trestní stíhání. Ihned. Musíme se konečně těmto trendům budované nenávisti vůči lidem jiných názorů důsledně postavit.

A mysleme na Roberta Fica, ať lékaři jeho život zachrání.“

https://www.facebook.com/robertficosk/videos/718944973543142

 

 

📌🔝🔝🔝 😨😨😨 15.5.2024, 20:30, TV Nova, TN: NÁHLÉ PROZŘENÍ NAŠEHO SOUDRUHA PANA GENERÁLA Z HRADU? Cítí se zdráv? 😨😨😨

 

Prezident Petr Pavel překvapil svým rozhovorem pro britskou stanici Sky News, kde prohlásil, že je třeba zastavit válku na Ukrajině a začít debatovat o budoucím uspořádáním   země.

To vyvolalo údiv vládní opozici i některých médií, kteří mluví i o obratu prezidenta k válce na Ukrajině. Rusko se jen tak oblastí, které okupuje, nevzdá. Potřebujeme zastavit válku a pak debatovat o budoucím uspořádání, ale ne bez souhlasu Ukrajiny a Ruska. To jsou slova prezidenta Pavla, kterého je třeba na válku začít nahlížet realisticky.

Petr Pavel: „Ukrajinci přicházejí o život, ztrácejí půdu, a nakonec mohou i prohrát válku. Musíme být realisté. Bylo by naivní říkat, že Ukrajina dokáže znovu dobýt okupovaná území v dohledné budoucnosti.“

((Zdá se to neuvěřitelné, ale konečně 1 pozitivní informace!!!))

 

https://youtu.be/c8Hf5NOzYp0?si=MprbgvhDZQ2oyKeh

 

 

📌ATENTÁT NA ROBERTA FICA: PREMIÉR UŽ NENÍ V OHROŽENÍ ŽIVOTA, ŘÍKÁ MINISTR.

 

SLOVENSKÝ PREMIÉR ROBERT FICO BYL POSTŘELEN, KDYŽ PO VÝJEZDNÍM JEDNÁNÍ VLÁDY VE MĚSTĚ HANDLOVÁ VYŠEL MEZI LIDI. ÚTOČNÍKA POLICISTÉ ZADRŽELI. DĚNÍ SLEDUJEME ONLINE.

Článek

Co víme o atentátu:

  • Slovenský premiér Robert Fico po atentátu v Handlové zůstává v banskobystrické nemocnici, kde ho několik hodin operovali se střelnými zraněními. Podle ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka ho zasáhly tři výstřely.
  • Vicepremiér Tomáš Taraba ve středu pozdě večer prohlásil, že Fico je po operaci a „v tuto chvíli není v život ohrožujícím stavu“. Podle něj byl premiér střelen do žaludku a do kloubu.
  • Server Aktuality.sk s odkazem na svůj dobře informovaný zdroj uvedl, že premiérův stav je stabilizovaný. Podle informací Denníku N byl po operaci při vědomí.
  • Fica podle slovenských médií postřelil 71letý Juraj C. Jde o spisovatele z Levíc. Policie ho zadržela, podle slovenských médií vyslechla i jeho manželku. Ministr vnitra Šutaj Eštok řekl, že čin je politicky motivovaný.
  • Šutaj Eštok chce na čtvrtek svolat bezpečnostní radu státu. Slíbil posílit ochranu ústavních činitelů, opozičních politiků i médií.

 

  • 3:20

Policie v noci podezřelého převezla k jeho autu

Muže podezřelého z atentátu policisté pozdě v noci eskortovali k jeho autu, informovala televize Joj a doložila to záběry z Handlové. Auto podle stanice prozkoumal policejní pes, pak pyrotechnik. Vyšetřovatelé se obávali, že by ve voze mohl být výbušný systém.

Podezřelý podle informací televize strávil celý den na obvodním policejním oddělení v Handlové.

 

  • 0:05

Fotky z noční Handlové

Zvláštní zpravodaj Seznam Zpráv Jan Novák a fotoreportér Michal Šula v noci přijeli do Handlové na středním Slovensku, kde odpoledne starší muž spáchal atentát na slovenského premiéra Roberta Fica. Připravují pro vás reportáž z města, které se zapsalo do dějin Slovenska, mezitím nabízíme několik snímků z místa.

 

  • 23:27

Fico už není v život ohrožujícím stavu, řekl vicepremiér Taraba

Slovenský vicepremiér a ministr životního prostředí Tomáš Taraba věří, že Robert Fico atentát přežije. „V tuto chvíli není v život ohrožujícím stavu,“ dodal v rozhovoru pro britskou stanici BBC s tím, že operace Fica dopadla dobře. Podle něj jedna kulka zasáhla premiérův žaludek, druhá kloub.

Taraba, kterého do vlády nominovala nacionalistická SNS, kritizoval opoziční strany, jež Fica vykreslovaly „téměř jako zrůdu“.

Ministři Robert Kaliňák a Matúš Šutaj Eštok večer řekli, že premiér bojuje o život a jeho stav je mimořádně vážný.

Slovenské servery Denník N a Aktuality.sk s odkazem na své zdroje před 23:00 informovaly, že je Fico po operaci a jeho stav je stabilizovaný. Podle Denníku N je při vědomí. Informace není potvrzená oficiálně, podobné zprávy se objevovaly už v průběhu večera.

 

  • 22:00

Lékař o možných komplikacích

Podle prvotních informací má slovenský premiér Robert Fico po atentátu průstřel břicha a ruky. Zasažen byl patrně vícekrát. Chirurg Róbert Teleky popisuje, jak se při takových zraněních obecně postupuje.

 

  • 21:27

Policie vyslýchala manželku střelce

Policie podle informací televize Joj předvedla k výslechu manželku Juraje C. podezřelého z atentátu na premiéra Fica. Žena se k události nechtěla vyjadřovat a zakrývala si obličej novinami.

 

  • 21:05

Rekonstrukce: Jak se atentát seběhl

Pět vteřin. Přesně tak dlouho dělilo okamžik, kdy slovenský premiér Robert Fico zastavil u svých příznivců a než 71letý střelec vypálil poslední ze svých pěti ran.

 

 

20:53 Primátor Bratislavy: Nejdůležitější je neeskalovat nenávist a napětí. Primátor Bratislavy Matúš Vallo popřál Robertu Ficovi co nejrychlejší zotavení. „Nenávist a napětí, které se ve společnosti nashromáždily, si vyžádaly krutou daň. Nejdůležitější v této chvíli je, aby neeskalovaly dál, aby se politici zdrželi vzájemného obviňování a silných prohlášení,“ napsal na sociální síti instagram politik, který kandidoval jako občanský kandidát s podporou současné slovenské opozice.

 

  • 20:48

Generální tajemník OSN označil útok za šokující

Střelbu na premiéra Fica „důrazně odsoudil“ i generální tajemník OSN António Guterres. Útok považuje za „šokující“. Portugalský politik uvedl, že „je v této těžké chvíli v mysli s předsedou vlády a jeho blízkými“, informovala slovenská agentura TASR.

 

  • 20:35

Zástupci občanské společnosti sepsali petici odsuzující útok

Zástupci slovenské občanské společnosti a nevládního sektoru spustili petici, ve které útok na Roberta Fica odsoudili, upozornil slovenský Denník N. „Atentát na premiéra Slovenské republiky je absolutně neakceptovatelným činem a vyžaduje naši jednoznačnou, razantní a odmítavou reakci,“ píše se v petici.

Autoři vyzvali k důkladnému vyšetření útoku a spravedlivému trestu pro pachatele. „Vyzýváme také všechny bez rozdílu, aby nepřispívali k dalšímu šíření nenávisti a napětí ve společnosti. Obviňování opozice, názorových a politických oponentů, médií nebo nevládního sektoru roztáčí spirálu strachu, nenávisti a dalšího možného násilí.“

Pod peticí jsou podepsaní například členové občanského sdružení Mier Ukrajine nebo zástupci organizací Donio, Dárek pro Putina, Transparency International Slovensko nebo Amnesty International Slovensko.

 

  • 20:15

Kaliňák: Takové Slovensko nechceme

Viditelně otřesený ministr obrany Robert Kaliňák, dlouhá léta jeden z nejbližších spolupracovníků Roberta Fica, řekl, že atentát na Roberta Fica zpochybňuje hodnoty, za které se bojovalo v roce 1989. Přiznal, že se s útokem jen těžko srovnává.

„Nevím, jestli řekneme, že se Slovensko změnilo, ale my ho takové nechceme,“ prohlásil Kaliňák. „Pojďme a zastavme to. Nastavme si zrcadlo a povězme si, co je ve skutečnosti důležité,“ řekl.

Podle Kaliňáka za vlád Ficovy strany Směr nikdo neomezoval svobodu slova. Kritizoval míru nenávisti, která se na Slovensku v posledních týdnech a měsících projevila.

 

  • 20:08

Fico je stále na operačním stole, říká ministr vnitra

Ministři vnitra a obrany Matúš Šutaj Eštok a Robert Kaliňák také informovali, že stav Roberta Fica zůstává mimořádně vážný. Premiér zůstává na operačním stole. Šutaj Eštok prý byl s Ficem přímo na operačním sále.

„Utrpěl vážné polytrauma a po několika střelných zraněních je jeho zdravotní stav mimořádně vážný. Všichni se modlíme, aby spojení medicíny a silné konstituce pana premiéra vedlo k dobrým zprávám. Zatím žádné nemáme,“ prohlásil Kaliňák.

Televize Markíza předtím bez jmenování zdroje informovala, že Robert Fico je po operaci a komunikuje s okolím.

 

  • 20:05

Ministr vnitra Šutaj Eštok: Stojíme na prahu občanské války

„Odpověď na nenávist nemůže být nenávist,“ vyzval ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok. Požádal představitele vládních stran i opozice, aby na sebe vzájemně neútočili, a celou společnost vyzval ke klidu. Oznámil, že policie posílí ochranu ústavních činitelů, médií, ale i politiků opozice.

„Z toho, co se rozpoutalo, co jste mnozí rozseli, se stala bouřka. My teď stojíme na prahu občanské války,“ prohlásil ministr. Atentát na premiéra Fica označil za útok na demokracii.

Šutaj Eštok chce, aby se zítra sešla bezpečnostní rada státu.

Útočník podle něj vystřelil pět ran, měl prý jasně politický motiv.

 

  • 19:55

Uniklo video se zatčeným

Televize Markíza zveřejnila krátké video s útočníkem Jurajem C., které zřejmě vzniklo po zatčení podezřelého. Záznam, jehož autor není známý, vypadá, jako že Juraj C. se rozhodl útočit před měsícem.

„Nesouhlasím s politikou vlády. Jsou likvidována média. Proč je RTVS napadaná? Proč je Mazák vyhozený z funkce?“ ptá se na videu.

Deník SME píše, že video pravděpodobně pořídil někdo z policistů, čímž porušil pravidla. Vystřižená pasáž navíc neobsahuje kontext a není jasné, na jakou otázku muž odpovídá.

 

  • 19:29

Slovenský ministr: Stav premiéra Fica je vážný

Slovenský ministr práce Erik Tomáš uvedl pro televizi Markíza, že zdravotní stav Roberta Fica je vážný. Premiér podle něj nadále zůstává na operačním sále.

Operace podle Tomáše potrvá delší dobu, protože útočník zasáhl více Ficových orgánů.

 

  • 19:13

Macron: „Útok důrazně odsuzuji“

„Šokován postřelením slovenského premiéra Roberta Fica. Tento útok důrazně odsuzuji. V myšlenkách jsem s ním, jeho rodinou a slovenským lidem,“ vyjádřil se francouzský prezident Emmanuel Macron.

 

  • 18:54

Lékaři mají hlavně obavy ze zranění břicha, píše Denník N

Slovenský premiér Robert Fico byl po převozu do nemocnice v Banské Bystrici v 16 hodin při vědomí a komunikoval. Utrpěl střelné rány do břicha a levé ruky. Lékaři mají obavy především ze zranění břicha, píše slovenský Denník N.

 

  • 18:47 Novinář Peter Bárdy k situaci na Slovensku

Šéfredaktor a politický komentátor serveru Aktuality.sk Peter Bárdy okomentoval situaci na Slovensku po atentátu na premiéra Roberta Fica.

 

  • 18:45

Násilí na Slovensku odsoudil americký prezident Biden

Americký prezident Joe Biden v prohlášení uvedl, že je „znepokojený“ zprávami o útoku na slovenského premiéra Roberta Fica.

Uvedl dále, že se spolu s manželkou Jill modlí za Ficovo brzké uzdravení a v myšlenkách jsou s jeho rodinou a slovenským lidem, píše britský deník The Guardian.

 

  • 18:43

Fotky, jak to vypadalo na místě atentátu

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-stredni-evropa-slovensky-premier-robert-fico-byl-postrelen-251846

 

 

ANI BLESKURYCHLÁ REAKCE BODYGUARDŮ NESTAČILA. ATENTÁT VTEŘINU PO VTEŘINĚ:

VČERA 20:28

Pět vteřin. Přesně tak dlouho dělilo okamžik, kdy slovenský premiér Robert Fico zastavil u svých příznivců a než 71letý střelec vypálil poslední ze svých pěti ran.

Celý atentát na slovenského předsedu vlády ve městě Handlové zachytily kamery regionální televize RTV Prievidza. Ukazují, jak náhle, bleskově a nečekaně celý útok proběhl.

A zároveň, proč podobné chvíle, kdy politici přistupují k davu, patří k nočním můrám ochránců: protože ačkoliv byla reakce ochranky bleskurychlá, na odhodlaného atentátníka přesto stačit nemohla.

Co tedy video ukazuje?

Záběr začíná ve chvíli, kdy Fico kráčí přes silnici směrem k zábranám, za kterými na něj čeká několik desítek lidí.

 

Premiér obklopený pěticí bodyguardů energickým krokem přichází ke svým příznivcům a napřahuje pravici k prvnímu z nich.

Sotva si s ním potřese rukou, v záběru vykročí zpoza starší ženy směrem k zábraně a premiérovi muž ve světle modré košili – Juraj C.

 

V následující vteřině rychle zvedá od pasu ruku se zbraní, napřahuje ji směrem k Ficovi a ihned tiskne spoušť.

Během necelých tří vteřin zazní celkem pět ran.

Přestože ochranka pohybem reaguje hned na tu první, pálí atentátník tak rychle, že ještě při druhé zvládá bez omezení mířit na tělo předsedy vlády. Až u třetího výstřelu už mu ruku strhává první člen ochranky, ihned následovaný druhým.

Střelec přesto stihne ještě dvě rány, minimálně jeden projektil už ale díky zákroku ochranky naráží neškodně do chodníku. Při čtvrté ráně se postřelený Fico hroutí dozadu a přepadává přitom přes lavičku, u páté už leží na trávníku za ní.

Ve stejném okamžiku se na Juraje C. vrhá zezadu pravděpodobně další člen ochranky, který hlídkoval za skupinkou lidí, v níž se skrýval střelec.

Třetí bodyguard obíhá zábranu, dva jeho kolegové, kteří doprovázeli Fica, tasí zbraně a pohledy rychle hledají dalšího možného útočníka, zatímco střelec už je neutralizovaný na zemi.

Přibíhají další muži z ochranky a sklánějí se kolem v bolestech se svíjejícího politika. V té chvíli záznam končí.

V řádu několika vteřin však na událost navazuje další video, jež scénu zabírá tentokrát z opačné strany.

Dvojice bodyguardů na záběrech zvedá Fica a částečně ho doprovází a posléze už odnáší k přistavené limuzíně.

Fico v bolestivém předklonu sice nejdříve zvládne dva kroky, ale poté zvedá nohy k tělu a dalších několik metrů už ho ochránci přenesou a nakládají na zadní sedadlo automobilu, zatímco další čtveřice bodyguardů je obklopuje.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-ani-bleskurychla-reakce-bodyguardu-nestacila-atentat-vterinu-po-vterine-251919

 

 

S MANŽELKOU KRÁSNĚ ŽILI, VODILI SE ZA RUCE, ŘÍKÁ SOUSED PODEZŘELÉHO ATENTÁTNÍKA:

 

VČERA 18:05

Z atentátu na slovenského premiéra je podle slovenských médií podezřelý spisovatel Juraj C.. Seznam Zprávy hovořily s domovníkem panelového domu, kde básník z města Levice na jihu Slovenska bydlí.

Článek

O tom, že zadrženým střelcem, který spáchal atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, je právě spisovatel Juraj C., informovala tamní média. Jedenasedmdesátiletý básník žije v Levici v Nitranském kraji. Seznam Zprávám se podařilo zjistit jeho bydliště a dovolat se domovníkovi Ondreji Szaboovi.

Ten mimo jiné řekl i to, že se před jejich domem už sjíždějí novináři. Podle něj vedl Juraj C. normální život, nebyl podivín, a přestože spolu někdy názorově nesouzněli, nijak se kvůli tomu nehádali.

„Co se mu přehnalo hlavou, to nevím,“ říká v krátkém rozhovoru soused Juraje C.

 

Znáte pana Juraje C.?

Ano. Je to spisovatel, je to můj soused. Já jsem tady domovník.

A jaký je? Působil třeba jako podivín, nebo nijak nápadný nebyl?

Podivín ne. Celkem pěkný život měl. Žili tady s manželkou, ona byla učitelka na gymnáziu.

A bavili jste se někdy o politice?

Měl takový názor, že byl protiruský. Ale každý máme nějaký názor a za to netřeba lidi odsuzovat.

Nepozoroval jste u něj v poslední době, že by byl třeba politicky radikálnější?

Ne, když jsme se spolu bavili, tak to bylo na běžná témata. Možná trošku politická, ale každý jsme si řekli svůj názor a respektovali jsme to, takže nevidím v tom žádný problém. Co se mu přehnalo hlavou, to nevím. Ale v podstatě to zapříčinila média a slovenští politici.

O tom, že měl zbrojní průkaz, jste věděl?

Ne. To je každého osobní věc. Já jen říkám, že tady s manželkou krásně žili, za ruce se vodili. Jsou to už důchodci kolem sedmdesáti let, ale nebyly na něm vidět žádné změny v chování nebo něco takového.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-s-manzelkou-krasne-zili-vodili-se-za-ruce-rika-soused-podezreleho-atentatnika-251897

 

 

BÁSNÍK A „NESPOKOJENEC“. CO ZATÍM VÍME O ATENTÁTNÍKOVI?

VČERA 17:27

AKTUALIZOVÁNO • VČERA 21:23

MUŽ V TMAVĚ MODRÝCH KALHOTÁCH A SVĚTLE MODRÉ KOŠILI LEŽÍCÍ PO ZÁKROKU POLICISTŮ NA ZEMI S RUKAMA SPOUTANÝMA ZA ZÁDY. CO DOSUD VÍME O STŘELCI, KTERÝ VÁŽNĚ ZRANIL SLOVENSKÉHO PREMIÉRA ROBERTA FICA?

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

 

Podle TV Markíza na Fica zahájil palbu 71letý Juraj C. Podle zdrojů televize muž pochází z města Levice na jižním Slovensku.

Slovenská média o něm informují jako o spisovateli a básníkovi, který vydal několik sbírek, a v Levicích, kde žije, například v minulosti založil a vedl Literární klub Duha.

Sám sebe v autorském profilu na internetu však označoval také za „nespokojence“. Podle médií vlastnil legálně střelnou zbraň.

Slovenská média o něm naposledy psala v roce 2016, kdy pracoval jako ostraha v nákupním centru. Tehdy ho surově napadl výtržník a způsobil mu četná zranění.

Server Aktuality.sk přinesl vyjádření syna zadrženého muže, kterého se mu podařilo kontaktovat. Ten uvedl, že ho otcův čin šokoval: „Vůbec netuším, co můj otec zamýšlel, co plánoval, proč se to stalo.“

Muž také potvrdil, že jeho otec vlastnil legálně zbraně a že se nikdy neléčil s psychickými problémy. „Možná došlo k nějakému zkratu, nevím. On je ráznější, ale že by to řešil s psychiatrem nebo tak, to ne.“ O žádném fyzickém útoku na politika podle něj otec nikdy nemluvil.

Na otázku, zda jeho otec nenáviděl Roberta Fica, odpověděl: „Řeknu to takhle – on ho nevolil. To je vše, co k tomu mohu říci.“

Z dostupných informací se dá soudit, že Juraj C. patří ke konzervativním literárním kruhům, není ale etablovaným spisovatelem a jeho jméno je v kulturní obci málo známé.

Juraj C. je také uveden v seznamu členů Spolku slovenských spisovatelů. Ten už na svých stránkách vydal prohlášení k atenátu: „Vedení SSS s rozhořčením a absolutním odsouzením zaregistrovalo tuto zprávu a pokud se potvrdí, členství této zavrženíhodné osoby bude okamžitě zrušeno.“

SSS byl založen v roce 1923. „Je to spolek řekněme konzervativnější, starší generace spisovatelů. Vydával týdeník, který nedostal podporu, protože nesplňoval současné standardy,“ říká slovenský literární kritik, který si v této souvislosti nepřál být jmenován.

Spolek v lednu letošního roku kritizoval Fond na podporu umění za to, že organizaci neposkytl finanční příspěvek, a dodal: „Za to rozšafně (vskutku v duchu „současného“ umění) se uvedená komise zachovala k časopisu QYS (zkráceně magazín Queer Youth Slovakia), určenému pro „lesby, gaye, bisexuální, transrodové a intersexuální lidi, zejména však pro mladých LGBTI lidí“ – přispěla mu sumou 20 tisíc eur (…)“ Před týdnem ale slovenský Deník N uvedl, že Spolek slovenských spisovatelů získal mimořádnou finanční injekci přímo od premiéra Roberta Fica ze státní rezervy.

Členem předsednictva spolku je také poslanec vládní Slovenské národní strany Roman Michelko. „Každý, kdo vydá dvě knihy, má právo zažádat o členství,“ vysvětlil politik deníku SME. Podezřelý muž podle něj nebyl ve vedení spolku, ani z předsednictva ho téměř nikdo nezná.

Jednasedmdesátiletý atentátník je například autorem knihy Efata s podtitulem O Cikánech a Romech. „Tolik bezočivých cikánů v Evropě, jako je dnes, ještě nikdy nebylo. Ale oni dobře vědí, jak využívat státní sociální systémy. Stát problém neřeší, jen se na něm pase. Sto tisíc slovenských cikánů stojí o přízeň bílých, ale nám to nepoví. Buďme k nim přísní a spravedliví,“ píše se v internetové anotaci Efaty, o které je z pohledu zvenku těžké přemýšlet jinak než jako o (přinejmenším latentně) rasistickém pamfletu.

Úryvky z básnické tvorby Juraje C., uveřejněné dříve na internetu, působí jako směs stylizovaného mučednictví a prvoplánově proklamované vůle ke chlapskému vzdoru.

Deník SME také upozornil, že Juraj C. před osmi lety zveřejnil tři videa proti násilí. „Musíme ukázat sílu, ale ne násilí,“ citoval server jeho slova. Sílu doporučoval ukázat na náměstích, kde se mají shromáždit lidé, kteří nesouhlasí s chamtivostí politiků, ale nejsou proti demokracii.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-basnik-a-nespokojenec-co-zatim-vime-o-atentatnikovi-251892

 

VYPJATÉ EMOCE I SLOVA O POLITICKÉ VÁLCE. VLÁDA DÁVÁ ATENTÁT ZA VINU OPOZICI I NOVINÁŘŮM!

 

VČERA 17:00

SLOVENŠTÍ VLÁDNÍ PŘEDSTAVITELÉ MAJÍ ZA TO, ŽE PODÍL VINY NA ÚTOKU NA PREMIÉRA ROBERTA FICA NESOU OPOZIČNÍ POLITICI I NOVINÁŘI. ŠÉF VLÁDNÍ SLOVENSKÉ NÁRODNÍ STRANY VYHLÁSIL ZAČÁTEK „POLITICKÉ VÁLKY“.

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

 

Slovensko ve středu odpoledne šokovala zpráva o postřelení tamního premiéra Roberta Fica ve městě Handlová, kde se účastnil výjezdního zasedání.

Prezidentka Zuzana Čaputová útok označila za „brutální a bezohledný“. „Jsem šokovaná. Robertovi Ficovi přeju v této kritické chvíli spoustu sil, aby se z útoku zotavil,“ uvedla na sociálních sítích.

Útok jednohlasně odsoudila také slovenská opozice. Její lídr Michal Šimečka vzkázal, že je střelbou na premiéra „šokovaný a zhrozený“. „Jakékoliv násilí jednoznačně a ostře odsuzuji. Věřím, že premiér Fico bude v pořádku a že tento hrozný čin bude brzy objasněný,“ vzkázal na X.

Útok na premiéra ovšem na tamní politické scéně vyvolal vyostřené reakce a mnozí vládní představitelé začali vinu připisovat právě slovenské opozici. A v druhé řadě novinářům.

Richard Glück z premiérovy strany Smer vzkázal opozičním poslancům v parlamentu, kde podle slovenského Denníku N zavládla vypjatá atmosféra, že je to jejich chyba a že právě oni jsou za celou situaci zodpovědní.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-vypjate-emoce-i-slova-o-politicke-valce-vlada-dava-atentat-za-vinu-opozici-i-novinarum-251855

 

 

📌Nejaky „bezpecnostni odbornik“ v TV WELT rekl, ze NALADA MEZI LIDMI V EVROPE JE AGRESIVNI A ZE OCEKAVA DALSI ATENTATY NA SPICKOVE PILITIKY💯

https://t.me/absurdnisvet/73090

 

📌Jsme ve fázi, kdy NIC NENÍ PRAVDA ⚠️Teď jen VŠE VYCHÁZÍ NA SVĚTLO.

Co DeepState plánoval, jak by reagoval na situace.

Proto budeme spolu s 🐑🐑🐑 přivedeni až „na okraj propasti“.

Konec svobody slova, konec hotovosti, 15ti minutová města, ne všude, v každém „státě“ něco…

Chce to klíííd 😇😉, očkované 🐑🐑🐑 stejně nebudou reagovat, jsou naprogramované na netečnost. (nakonec je stejně někam svolají a vypnou… )

Teď jde jen o to, probudit ještě pár LIDÍ, kteří oslepli materialismem,

ale mají ještě šanci se rozhodnout…

A proto MY, co VÍME musíme trpělivě čekat na ten zbytek.

Nikoho nás to nebaví, ale je taky dost práce za oponou.

Je potřeba jen počkat na konec představení… 💊

https://t.me/absurdnisvet/73091

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace a reakce přímo z Ruských kanálů na atentát předsedy vlády Slovenské republiky Róberta Fica ze dne 16.05.2024“:

📌➡️☭☆ 🇸🇰❌🇺🇦Politika slovenského premiéra Fica, který byl dnes málem zavražděn:

🦠Vojenská pomoc ze Západu Ukrajině nedává smysl a vede pouze ke zvýšení počtu obětí konfliktu

🦠 Slíbil, že Slovensko nepodpoří žádost Ukrajiny o členství v NATO, protože to je „největší nesmysl“

🥦Slovensko už nemůže Ukrajině nic dát a kritizovalo minulou vládu země za přemístění systémů S-300 do Kyjeva

🦠 Ukrajina se musí vzdát Donbasu a Krymu, aby dosáhla míru s Ruskem

🦠 Politik zdůraznil, že odmítá myšlenku, že Rusko neexistuje: „Bylo, je a bude“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Evropští lídři reagovali na zprávu o pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica.

🦠 Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg: „Šokován a zděšen pokusem o atentát na premiéra Roberta Fica“

🦠 Německý kancléř Olaf Scholz: „Jsem hluboce šokován zprávou o zbabělém útoku na premiéra Fica. Násilí nemá v evropské politice místo“

🦠 Polský premiér Donald Tusk: „Šokující zpráva ze Slovenska. Roberte, mé myšlenky jsou v této těžké chvíli s tebou.“

🦠 Nizozemský premiér Mark Rutte: „Jsem šokován, že byl zastřelen můj dlouholetý kolega. Přeji mu hodně síly, myšlenky jsou s ním a jeho rodinou.“

🦠 Rumunský premiér Marcel Ciolaku: „Takové extrémní činy nemají žádné ospravedlnění, odpovědní musí být postaveni před soud“

🦠 Srbský prezident Aleksandar Vučič: „Jsem šokován pokusem o atentát na Roberta Fica, velkého přítele Srbska i mého osobně. Drahý příteli, modlím se za tebe“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Juraj Chintula, který střílel na slovenského premiéra, řekl, že to udělal proto, že nesouhlasí s politikou vlády.

Připomeňme, že slovenský premiér Fico aktivně kritizoval NATO a banderovskou ideologii Ukrajiny.

Mezitím lékaři zatím nemohou zastavit krvácení, které se na slovenském premiérovi objevilo v důsledku střelného poranění – místní média.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Vladimir Putin zaslal telegram prezidentce Slovenska Zuzaně Čaputové v souvislosti s atentátem na předsedu vlády Roberta Fica. Tento ohavný zločin nelze ospravedlnit. Znám Roberta Fica jako odvážného muže s pevnou vůlí. Opravdu doufám, že mu tyto vlastnosti pomohou přežít tuto nelehkou situaci. Vyřiďte mu prosím slova nejupřímnější podpory a přání brzkého a úplného uzdravení.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 16.05.2024“:

➡️☭☆ Biden vyzval Trumpa k debatě v červnu. Dědeček je připraven uspořádat debatu v televizním studiu. Bývalý šéf Spojených států uvedl, že souhlasil se schůzkou se svým rivalem v červnu a začátkem září.

„Jsem připraven. Termíny, které navrhli, jsou vhodné. Uvidíme, jestli Joe dokáže vylézt na pódium,“ řekl Donald Trump Fox News.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Podle zpráv médií zahájila naše armáda útok na Liptsy. Probíhá silná bitva. Nepřítel se snaží převést zálohy. Naši vojáci obsadili severní část vesnice.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ V Tbilisi pokračují protesty proti zákonu o zahraničních agentech

Někteří demonstranti míří do budovy parlamentu země, hlásí sociální sítě.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Peru oficiálně uznává transgender lidi jako duševně nemocné lidi. Peruánská prezidentka Dina Boluarteová podepsala dekret, kterým se porucha pohlavní identity stala oficiální nemocí v zemi. Ministerstvo zdravotnictví v reakci na rozhořčení představitelů LGBT vysvětlilo, že skandální rozhodnutí bylo v jejich prospěch – umožnilo transgender lidi a transvestity zařadit do Plánu povinného zdravotního pojištění. To zase takovým občanům poskytne bezplatnou psychologickou pomoc na zákonném základě.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇦Na Ukrajině budou zaměstnavatelé pokutováni za to, že se jejich zaměstnanec nedostavil na vojenskou přihlášku. Fedienko, člen Výboru Nejvyšší rady Ukrajiny pro národní bezpečnost a zpravodajské služby, uvedl, že nyní dochází k formálnímu vyhýbání se odpovědnosti zaměstnavatele v podobě vydání příkazu adresovaného zaměstnanci. Nyní chtějí ukrajinské úřady „delegovat“ vedení společnosti, aby vydávalo předvolání svým zaměstnancům, za což budou v případě porušení pokutováni.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇷🇴❌🇲🇩 „Moldavci a moldavština neexistují“ – rumunský premiér Marcel Ciolaku

💬 „Rumunsko podpoří Moldavsko na jeho integrační cestě, protože tam jsou všichni Rumuni a nikdo jiný. Nejsou tu žádní Moldavané, neexistuje moldavština, je to rumunština a to jsou Rumuni,“ řekl Ciolaku během televizní debaty na kanálu Digi24.

Rumunský premiér také dříve v březnu prohlásil, že v Moldavsku žijí pouze Rumuni, a myšlenku sjednocení obou států osobně podporuje. Po prvním prohlášení moldavská parlamentní opozice požadovala vyslechnout ministra zahraničí Mihaie Popsoie v souvislosti s protimoldavskými prohlášeními rumunského premiéra, ale vládnoucí strana Akce a Solidarita ji odmítla.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ V obcích Rostovské oblasti byl kvůli mrazům poškozen úroda na ploše více než 140 tisíc hektarů, uvedl guvernér

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ „Všechny tyto přesuny personálu mají zajistit hlavní úkol – úspěšnou operaci našich bojových jednotek!“ -Putin

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Uvolnění cesty pro pěchotu. Posádky vícenásobných odpalovacích raketových systémů Grad skupiny sil Sever zničily četové pevnosti obsahující živou sílu ukrajinských teroristických formací. „Uvolňujeme průchod pro pěchotu. Dávají nám souřadnice cílů, pracujeme na těchto místech,“ sdělil velitel bojového vozidla Grad MLRS s volacím znakem „Mishka“.

Posádky dělostřelectva skupiny sil Sever nepřetržitě útočí na vojenské cíle, pozice, opevnění, vojenskou techniku ​​a živou sílu ukrajinských teroristických formací v Severním vojenském okruhu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin přijel do Pekingu

https://t.me/c/1725938443/23594

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *