, ,

16.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

16.05.2024: Dopolední zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝16.5.2024: SPOLOČNÉ VYHLÁSENIE PREZIDENTKY Z. ČAPUTOVEJ A P. PELLEGRINIHO. SPOLOČNÉ VYHLÁSENIE O SPOLOČENSKEJ SITUÁCII PO VČERAJŠOM ÚTOKU NA PREMIÉRA SR ROBERTA FICA SA BUDE KONAŤ DNES O 11.30 H V PREZIDENTSKOM PALÁCI V BRATISLAVE.                                                                             

 

https://www.youtube.com/live/9aY7R1LQPUg?si=5nCcXS5ZUbCA8K7y

 

 

📌 15. KVĚTNA 2024, 20:55, DARJA GRIGOROVOVÁ: UKÁZALO SE, ŽE ÚTOČNÍK NA FICA BYL AKTIVISTOU STRANY, KTERÁ PLNĚ PODPORUJE UKRAJINU:

 

👉Slovenský premiér Robert Fico byl dnes střelen ve městě Handlova, které se nachází 200 kilometrů od hlavního města Bratislavy.

👉Vladimir Putin, který zaslal telegram slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové, označil pokus o atentát za monstrózní zločin, který nelze ospravedlnit. Ruský vůdce požádal, aby Ficovi tlumočil přání brzkého uzdravení.

👉Pět výstřelů zblízka přímo před premiérovou stráží zaznělo ve chvíli, kdy Robert Fico odcházel z jednání vlády. V prvních vteřinách po pokusu o atentát stráže premiéra, který se nedokázal sám postavit, doslova odvlekly do obrněného auta. Na záběrech z pokusu o atentát nejsou vidět stopy krve, ale je známo, že rány dopadaly na hrudník, hlavu a břicho. Střelec se pokusil z místa utéct, ale byl zadržen jak strážci zákona, tak běžnými místními obyvateli, kteří mu nedovolili odejít.

👉Díky videu z činu byl útočník dostatečně rychle identifikován – předběžně se atentátu na Roberta Fica dopustil 71letý slovenský spisovatel Juraj Cintula. Vedle své hlavní činnosti byl aktivistou liberální strany „Progresivní Slovensko“, která plně podporuje Ukrajinu. V roce 2016 pracoval Tsintula jako ostraha v nákupním centru, to znamená, že věděl, jak zacházet se zbraněmi, a možná měl licenci.

 

👉Ministerstvo vnitra republiky již potvrdilo, že se vyšetřuje právě pokus o atentát na předsedu vlády. Robert Fico je v nemocnici v Banské Bystrici, městě vzdáleném dvě stě kilometrů od Bratislavy. Oficiálně nebyl stav politika zatím oznámen, ale premiérova strana SMER uvedla, že nadcházející hodiny budou rozhodující pro zdraví politika.

Střílelo se před Domem kultury ve městě Handlova, kde vláda pořádala zasedání mimo areál. Po incidentu zavládla v zasedací místnosti panika.

„Dámy a pánové, zasedání bylo přerušeno na neurčito, protože byl zraněn předseda vlády Slovenské republiky,“ uvedl sál.

 

👉 Robert Fico převzal funkci předsedy vlády Slovenska po volbách v září 2023. Vítězství strany SMER se pak ukázalo být pro Brusel nepříjemným překvapením. Důvodem je program Fica, který se staví proti slepému dodržování politiky Evropské unie a NATO. I během předvolební kampaně opakovaně otevřeně sliboval, že „nedá Ukrajině jedinou kulku“ a zcela zastaví jakoukoli podporu Kyjeva.

 

👉 „Slovenská vláda bude prosazovat suverénní slovenskou zahraniční politiku přesně tak, jak jsme psali v programovém prohlášení vlády, a proto nehovoříme o možné účasti slovenských vojsk na ukrajinském území,“ uvedli k politickému směřování strany.

Fico věří, že konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem lze vyřešit pouze mírovou cestou, a také se staví proti členství Ukrajiny v NATO.

„Můžeme dál posílat zbraně, peníze a vybavení na Ukrajinu, ale za dva roky budeme tam, kde jsme teď… EU by měla mít svůj vlastní mírový plán. Musí plně podpořit konec války a zahájení jednání,“ domnívá se strana.

 

👉 Západní média si již pospíšila s tím, aby zjistila, co bylo příčinou pokusu o atentát. Televize Sky News ve svém vysílání poznamenala, že politik se stal „velmi proruským“ a pravděpodobně to mohl být motiv střelce.

„V průběhu let se stal velmi proruským, nikdo neví jak a proč, ale možná je to jeho přesvědčení. Stejně jako Orbán v Maďarsku skřípal zuby, když došlo na evropské sankce, byl proti univerzálním požadavkům,“ uvedl kanál.

 

👉 Lídři sousedních států již premiérovi poslali slova podpory. Jedním z prvních, kdo popřál zdraví, byl maďarský premiér Viktor Orbán. „Byl jsem hluboce šokován ohavným útokem na mého přítele Roberta Fica. Modlíme se za jeho zdraví a brzké uzdravení! Bůh žehnej jemu a jeho zemi!“ řekl Orbán.

 

👉Mezi těmi, kdo vyjádřili podporu, byl i současný polský premiér Donald Tusk, který Roberta Fica označil za přítele.

 

👉Ukrajinští uživatelé sociálních sítí ale na zprávu o pokusu o atentát na slovenského premiéra reagovali pozitivně. JEDEN KOMENTÁTOR DOKONCE NAZNAČIL, ŽE DALŠÍ NA ŘADĚ BUDE MAĎARSKÝ PREMIÉR.

„Ať už se stýkáte s kýmkoliv, dostanete dost. Orbán je další na řadě,“ napsal.

 

Po pokusu o atentát byl Robert Fico převezen vrtulníkem do nemocnice, kde je nadále pod dohledem lékařů.

 

https://smotrim.ru/article/3951768

 

 

📌🔝🔝🔝Televízia TA3: TLAČOVÉ VYHLÁSENIE K ZDRAVOTNÉMU STAVU PREMIÉRA R. FICA

 

Robert Kaliňák je slovenský právník a politik, od října 2023 ministr obrany SR ve čtvrté vládě Roberta Fica: „Ďakujem pekne vážené dámy a páni. V tejto chvíli Vám chceme podať iba stručnú informáciu o aktuálnom vývoji zdravotného stavu predsedu vlády Slovenskej republiky Róberta Fica po včerajšom atentáte. V priebehu noci sa podarilo lekárom stabilizovať stav pacienta a v tejto chvíli prebiehajú ďalšie úkony, ktoré, ktoré majú smerovať k zlepšovaniu jeho zdravotného stavu. Situácia je naozaj vážna a ja potom poprosím pani riaditeľku a pána námestníka, aby Vám povedali možná nejaké väčšie podrobnosti. Ja na tomto mieste sa chcem predovšetkým poďakovať celému tímu lekárov, sestier, ošetrovateľov, všetkým zdravotníkom, ktorí celý večer, celú noc bojovali o život predsedu vlády a ten stav sa im podarilo v tejto chvíli stabilizovať. Bohužiaľ, ten stav je naďalej veľmi vážny práve pre komplikovanosť tých zranení, ale všetci chceme pevne veriť v to, že sa nám tu situáciu podarí zvládnuť. Ešte raz obrovská vďaka všetkým pracovníkom tu v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, pretože podali extrémny výkon a ja im za to veľmi ďakujem.“

((Ficova operace trvala pět hodin. Jeho stav je velmi vážný, informuje ministr Kaliňák. Slovenský premiér Robert Fico byl ve středu postřelen, když po výjezdním zasedání vlády v Handlové v Trenčínském kraji vyšel mezi lidi. Po převozu do nemocnice byl při vědomí. Ministr obrany Robert Kaliňák ve čtvrtek ráno uvedl, že premiérův stav je stále velmi vážný, ale lékařům se ho v noci podařilo stabilizovat. Fico podstoupil pětihodinovou operaci.))

 

Pán premiér bol v popoluďňajších hodinách prevezený leteckou záchrannou službou na urgent Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, kde bol základne ošetrený, kde bolo spravené CT vyšetrenie a následne bol transportovaný na operačný sál, kde prebehol 5 hodinový operačný výkon, na ktorom participovali 2 operačné tímy. Chirurgický a traumatologický. Pacient mal mnohopočetné strelné poranenia, ktorých následky vlastne budú smerovať k jeho regenerácii. Toho času je jeho stav stabilizovaný, avšak je naozaj veľmi vážny, preto bude zabezpečený na jednotke intenzívnej starostlivosti, vlastne na ARO jednotky Rooseveltovej nemocnice, kde sa o neho bude starať celý tím lekárov, ktorých bude potrebovať. Takže my chceme povedať, že veľmi pekne ďakujeme za Váš záujem, ale chceli by sme Vás zároveň požiadať o rešpektovanie jeho súkromia. Ďakujem veľmi pekne.

 

Robert Kaliňák: „Vážené dámy a páni, ja Vás chcem len poprosiť, pretože rozumiem záujmu o všetky informácie, v tejto chvíli však Vás chceme zdvorilo požiadať o to, aby ste nevytvárali nátlak na zdravotný personál tu v nemocnici a umožnili im poskytovať starostlivosť nie len predsedovi vlády, ale aj ostatným pacientom, pretože ten život v nemocnici musí bežať v normálnych kolajách a my Vás budeme priebežne informovať o vývoji stavu. Odchádzam práve teraz do Bratislavy, kde je zvolaná mimoriadna bezpečnostná rada, spolu s mimoriadnym zasadnutím vlády, po ktorom Vás takisto budeme informovať o všetkom tom, čo sa stalo a aké sú nové informácie a čo môžeme podať ďalej. Len chcem Vás ešte raz poprosiť, aby sme dali dostatočný priestor našim lekárom, aby si mohli plne vykonávať svoju prácu. Takže toto je na tuto chvíľu  všetko a ďalšie informácie Vám budeme podávať z Bratislavy. Veľmi pekne Vám ďakujeme.“

 

https://www.youtube.com/live/3-AosKEubn4?si=9Y9fYjkTMHwFFfO2

 

 

📌 15. KVĚTNA 2024 22:46: POLSKO ZRUŠILO PLATBY UKRAJINSKÝM DĚTEM, KTERÉ NECHODÍ DO ŠKOLY.

 

Polský parlament zrušil sociální přídavky pro děti, které dříve dostávali ukrajinští uprchlíci. Vyhláška se vztahuje pouze na ty, jejichž děti nechodí do školy.

 

Hlasování v polském Sejmu se konalo ve středu. Rozhodnutí poslanců dolní komory připravuje ukrajinské uprchlíky o měsíční platby ve výši 800 zlotých, což je asi 200 eur na každé dítě.

 

RIA Novosti uvádí, že tato pomoc byla Ukrajincům vyplácena na rovnoprávném základě s polskými občany. Podle nového zákona se o něj budou moci ucházet pouze děti, které studují na polských školách.

 

Novela navíc omezuje dobu, po kterou mohou studenti navštěvovat další bezplatné kurzy polského jazyka. Nyní je to 36 měsíců. Zákon vstoupí v platnost 1. července 2024.

 

https://smotrim.ru/article/3951911

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 1:45: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE DEVĚTKRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR A VYPÁLILY 22 MUNICE.

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny devětkrát ostřelovaly osady na území Doněcké lidové republiky.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny informovala zastupitelská kancelář DLR ve Společném středisku pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak již bylo uvedeno, bylo zaznamenáno devět případů ozbrojených útoků ukrajinských jednotek: osm útoků ve směru na Doněck, jeden ve směru na Horlivku.

 

Celkem ozbrojené síly Ukrajiny vypálily 22 kusů munice, uvádí RIA Novosti.

Nebyly k dispozici žádné informace o obětech nebo zraněních.

 

https://smotrim.ru/article/3951921

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 2:14: IZRAELSKÁ LETADLA STŘÍLELA NA CÍLE HIZBALLÁHU V LIBANONU, JSOU MRTVÍ A ZRANĚNÍ:

 

Letadla a bezpilotní letouny izraelského letectva zaútočily na vojenské objekty šíitského hnutí Hizballáh ve městě Nabi ve východním Libanonu.

 

O izraelském leteckém útoku informoval televizní kanál Al Mayadeen. Jak bylo uvedeno, izraelské letectvo vypálilo 14 raket na pozemní cíle. Jedna z nich zasáhla třípatrový dům, v důsledku čehož byli zabiti dva civilisté a další dva byli zraněni.

 

Izraelská armáda také zaútočila na základny šíitských bojovníků v Britelu, Chrejbu a al-Tajbu. O výsledcích náletů nebyly žádné informace, uvedla agentura TASS.

 

https://smotrim.ru/article/3951953

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024, 4:20: BIDENŮV ŠTÁB ODMÍTL TRUMPŮV NÁVRH NA USPOŘÁDÁNÍ TŘETÍHO KOLA DEBAT:

 

Volební štáb prezidenta Joea Bidena odmítl návrh Donalda Trumpa uspořádat tři kola debat, uvedla personální šéfka Jen Dillonová.

„Už žádné hry, žádný chaos, žádná debata o debatě,“ citoval Dillona deník The Hill.

 

Dillon řekl, že Biden vyslovil své podmínky a Trump je přijal.

Dodala, že Donald Trump má „dlouhou historii her s debatami“: stěžuje si na pravidla, porušuje pravidla, odmítá se účastnit na poslední chvíli, neukáže se. A při třech pokusech stát se prezidentem to Trump udělal opakovaně.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Biden a Trump se dohodli na účasti ve dvou kolech debat v předvečer prezidentských voleb – 27. června a 10. září.

 

Později Trump hovořil o zvýšení počtu kol, ale pochyboval, že by Biden do debaty vůbec přišel.

 

https://smotrim.ru/article/3951973

 

 

📌 16. KVĚTNA 2024 6:14: CISTERNY ZNIČILY LOĎ S UKRAJINSKOU SABOTÁŽNÍ SKUPINOU NA DNĚPRU:

 

Tankové posádky ruské skupiny Dněpr útočí na pozice ozbrojených sil Ukrajiny na pravém břehu řeky a potlačují pokusy o vylodění ukrajinských jednotek.

 

Velitel posádky tanku T-90 s volacím znakem Magie řekl agentuře RIA Novosti o úkolech, které plní tankisté v oblasti odpovědnosti skupiny Dněpr v Chersonské oblasti. Podle armády tankisté odjíždějí dvakrát denně a útočí z uzavřených pozic na nepřátelské cíle umístěné na pravém břehu Dněpru.

 

Cílem tankových posádek jsou pozice ozbrojených sil Ukrajiny na ostrovech a pravém břehu řeky a také lodě s nepřátelskými jednotkami. Prostředky objektivní kontroly tak zaznamenaly zásah granátů T-90 na objekt.

Ozbrojených sil Ukrajiny na pravém břehu Dněpru a zničení člunu, ve kterém se skupina nepřátelských sabotérů pokusila přejít na levý břeh.

 

https://smotrim.ru/article/3952047

 

 

📌16. KVĚTNA 2024 7:26: NAD REGIONY RUSKA BYLA SESTŘELENA TAKTICKÁ RAKETA, RAKETY A 11 DRONŮ:

 

Ministerstvo obrany poskytlo údaje o práci systémů protivzdušné obrany ve službě proti vzdušným cílům vypuštěným na ruském území z Ukrajiny v noci na 16. května.

 

Podle ruského vojenského oddělení provedly ozbrojené síly Ukrajiny ve čtvrtek večer několik útoků na území Ruska pomocí raket a dronů leteckého typu.

 

Nad oblastí Belgorod zničily systémy protivzdušné obrany ve službě přes noc dvě rakety Alder MLRS, raketu vypálenou z taktického komplexu Točka-U a jeden dron.

 

Čtyři drony byly zničeny a další dva byly zachyceny nad územím Krymu. Jeden nepřátelský dron byl sestřelen nad územím Brjanské a Kalužské oblasti. V oblasti Tula byly vyřazeny dva bezpilotní letouny.

 

Následky útoků se vyšetřují.

 

https://smotrim.ru/article/3952112

 

 

📌16. KVĚTNA 2024 8:12: PUTIN: TÉMĚŘ 90 % PLATEB MEZI RUSKEM A ČÍNOU PROBÍHÁ V RUBLECH A JÜANECH:

 

Asi 90 % všech plateb mezi Ruskem a Čínou se provádí v rublech a jüanech, což dalo impuls k rozšíření obchodních toků, uvedl ruský prezident Vladimir Putin.

 

Podle něj za posledních pět let, navzdory pandemii koronaviru a navzdory některým krokům třetích zemí zaměřených na „omezení našeho rozvoje“, obchodní obrat mezi Ruskem a Čínou roste a roste dobrým tempem. Podle ruského vůdce vzniklo významné portfolio 80 velkých společných investičních projektů v různých oblastech.

 

„Dnes se 90 % všech plateb provádí v rublech a jüanech. Právě jsme v omezeném formátu diskutovali o oblastech, ve kterých budeme dále rozvíjet naše vztahy, a to vše je v zájmu jak ruské, tak čínské ekonomiky. Jsem si jistý, že všechny plánované aktivity budou realizovány,“ řekl ruský prezident na jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v rozšířeném formátu.

 

https://smotrim.ru/article/3952160

 

 

📌16. KVĚTNA 2024 8:35, PESKOV: RUSKO ÚTOK NA FICA ODSUZUJE A POVAŽUJE HO ZA NAPROSTO NEPŘIJATELNÉ!

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov útok na slovenského premiéra Roberta Fica odsoudil a označil ho za „ABSOLUTNĚ NEPŘIJATELNÝ“ a „VELKOU TRAGÉDII„.

 

„Doufáme, že se z toho pan Fico dostane a zotaví se co nejdříve. Přejeme mu brzké uzdravení,“ řekl Peskov listu Izvestija.

 

Mluvčí Kremlu připomněl, že bývalý ruský prezident Vladimir Putin vyjádřil soustrast a popřál Ficovi brzké uzdravení v telegramu prezidentce Slovenské republiky Zuzaně Čaputové.

 

Ukázalo se, že útočník na Fica byl aktivistou strany, která plně podporuje Ukrajinu

 

K pokusu o atentát na premiéra došlo po návštěvě vládního zasedání ve městě Handlova, které se nachází 190 kilometrů od slovenského hlavního města Bratislavy. Fico byl převezen vrtulníkem do nemocnice se zraněními hrudníku a břicha. Jak ve čtvrtek ráno uvedla televize Markíza s odvoláním na zdroj, život politika je stále v ohrožení.

 

https://smotrim.ru/article/3952174

 

 

📌16. KVĚTNA 2024 8:48: ŠEST LIDÍ ZRANĚNO PŘI ÚTOKU MUŽE S NOŽEM VE ŠVÝCARSKU:

 

Šest lidí bylo zraněno, dva z nich ve vážném stavu poté, co je na severu Švýcarska napadl muž ozbrojený nožem, uvedla agentura DPA.

 

Popsané události se odehrály 15. května kolem 16:00 v Zofingenu (kanton Aargau), což je asi 50 kilometrů jihovýchodně od Basileje. Útočník, kterému bylo asi 40 let, z neznámého důvodu zaútočil na kolemjdoucí v prostoru nádraží a poté zmizel.

 

Podezřelý, který, jak bylo uvedeno, se nenarodil ve Švýcarsku, byl zadržen, o dvě hodiny později také utrpěl zranění nožem.

 

Dvě oběti jeho rukou jsou ve vážném stavu, čtyři mají lehká zranění.

 

https://smotrim.ru/article/3952251

 

 

📌16. KVĚTNA 2024 9:08: ŽIVOT SLOVENSKÉHO PREMIÉRA FICA JE STÁLE V OHROŽENÍ:

 

Slovenský premiér Robert Fico je po atentátu a složité operaci v kritickém stavu, uvedla slovenská televize Markíza s odvoláním na zdroj z nemocnice. Podle zdroje, navzdory úsilí lékařů, ohrožení Ficova života stále přetrvává.

 

Podle zpráv médií útok provedl 71letý spisovatel Juraj Cintula, který zahájil palbu na Fica, když se přiblížil, aby pozdravil lidi poblíž místa hostujícího zasedání vlády ve městě Handlova, 190 kilometrů od Bratislavy. Premiér byl urychleně transportován vrtulníkem do nemocnice. Podle ministerstva vnitra útočník pětkrát vystřelil na předsedu vlády a byl veden politickými motivy.

 

Ukázalo se, že útočník na Fica byl aktivistou strany, která plně podporuje Ukrajinu

 

Fico je známý svým negativním postojem k dodávkám zbraní na Ukrajinu a záměrem zablokovat členství Kyjeva v NATO v obavách z eskalace do třetí světové války. Domnívá se také, že Rusko bylo oklamáno sliby o nerozšiřování NATO.

 

Premiér navíc řekl, že Slovensko nemá zájem udělat z Ruska nepřítele.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov již dříve uvedl, že Moskva útok na Fica odsuzuje a považuje jej za naprosto nepřijatelný.

 

https://smotrim.ru/article/3952242

 

 

📌16. KVĚTNA 2024 9:47: TERORISTICKÉMU ÚTOKU NA ŽELEZNICI NA KRYMU SE PODAŘILO ZABRÁNIT.

 

Na Krymu byli zatčeni dva lidé pro podezření z přípravy teroristického útoku.

Důstojníci FSB zadrželi na Krymu dva ukrajinské agenty, kteří plánovali vyhodit do povětří část železnice, hlásí RIA Novosti.

 

Podle tiskové agentury Kryminform byli podezřelí zatčeni na základě soudního rozhodnutí po dobu trvání vyšetřování po dobu nejméně dvou měsíců.

 

Během výslechu jeden ze zadržených uvedl, že předal ukrajinským bezpečnostním složkám informace o systémech protivzdušné obrany pokrývajících Krymský most.

 

https://smotrim.ru/article/3952283

 

 

📌Oznámení: 8. AŽ 10. KVĚTNA 2024 – TESTY IONOSFÉRY HAARP (ALJAŠKA)

 

SAMÉ LŽI. OVLÁDAJÍ NÁM POČASÍ, ZEMĚTŘESENÍ, VÝBUCHY SOPEK, SUNAMI…!!!!!

 

Výzkumný tým HAARP oznámil, že bude provádět testy od 8. do 10. května 2024. Jejich provozní doba je uvedena v tabulce níže. Pracovní frekvence se budou v případě potřeby lišit – od 2,8 MHz do 10 MHz v závislosti na ionosférických a/nebo geomagnetických podmínkách. Všechny informace se proto mohou změnit.

 

Tato kampaň je prováděna na podporu výzkumných návrhů University of Alaska Fairbanks a zkoumá mechanismy detekce kosmického odpadu na oběžné dráze.

Kosmický odpad představuje velké riziko pro všechny vesmírné aktivity, včetně kosmických lodí s posádkou a komunikačních satelitů.

Experimenty prováděné v HAARPu mají pomoci najít způsoby, jak zlepšit detekci kolizí u satelitů.

 

Je třeba poznamenat, že tyto experimenty probíhají na frekvencích založených na frekvencích foF2 naměřených digisondou v Gakona (AK). Obecně platí, že přenosy budou velmi blízko k frekvenci foF2.

Neexistují žádné zvláštní požadavky na sběr dat financovanými výzkumnými pracovníky, ale přijímací zprávy jsou žádoucí a mohou být zaslány na uaf-gi-haarp AT alaska DOT edu nebo na následující adresu: HAARP, PO Box 271, Gakona, AK 99586.

 

https://www.darc.de/der-club/distrikte/y/nachrichten/detailansicht-archiv/news/ankuendigung-8-bis-10-mai-2024-haarp-ionosphaerentests-alaska/

 

 

📌Více než dvě třetiny školou povinných ve Vídni v běžném životě nemluví německy. Na středních školách je to téměř 40 procent. Hlavní město napadené cizinou je tedy daleko před zbytkem spolkových zemí. Tam minimálně pětina až třetina školou povinných mimo vyučování mluví jiným jazykem než německy.

https://t.me/absurdnisvet/73094

 

 

📌💥💥💥16.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINOVY ZISKY V ROBOTYNE A CHARKOVSKÉ OBLASTI NUTÍ ZELENSKÉHO ZRUŠIT ZAHRANIČNÍ CESTY; „Je to…

 

https://youtu.be/44Pykn3XGlc?si=3faQicU0fgLh8EpZ

 

 

📌💥💥💥16.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VELKÉ ODHALENÍ VE VIDEU Z VÝSLECHU ÚTOČNÍKŮ V MOSKVĚ; „PŘIJEĎTE DO KYJEVA A DOSTANETE MILIÓN RUBLŮ„.

 

https://youtu.be/SlGOK2CFpV8?si=6Wlmo85kUAyuN3tn

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 16.05.2024“:

➡️☭☆Posádky speciálních minometů „Tulip“ ze skupiny vojsk „Vostok“ zničily opevněné pozice ukrajinských ozbrojených sil v oblasti obce Staromajorskoje ve směru na jih Doněcka.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během minulé noci byly zastaveny další pokusy kyjevského režimu o teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů typu letadla, vícenásobného odpalovacího raketového systému Vilkha a taktického raketového systému Točka-U proti cílům na území Ruské federace.Služební systémy protivzdušné obrany zničily dvě rakety Olkha MLRS, jednu taktickou raketu Tochka-U a jeden UAV nad územím regionu Belgorod, zničily čtyři a zachytily dva bezpilotní letouny nad územím Krymské republiky, zničily jeden bezpilotní letoun nad územím Brjanská oblast, jeden A UAV nad územím regionu Kaluga a dva UAV nad územím regionu Tula.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Pekingu začínají rusko-čínská jednání. Rusko a Čínu skutečně spojují společné cíle národního rozvoje a zajištění společné prosperity na principech vzájemného respektu, dobrého sousedství a vzájemného prospěchu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *