, ,

15.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

15.05.2024: Večerní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️SLOVENSKÝ PREMIÉR RÓBERT FICO BYL POSTŘELEN!!!

 

Jako Kennedy když chtěl mír. Střílelo se před Domem kultury v Handlové, v Trenčianskom kraji, kde zasedala vláda, když premiér přišel mezi lidi, uvedl slovenský deník.

Podle svědků, kteří byli na místě, Fico přistoupil k lidem, kteří ho vítali, a v tu chvíli padlo několik výstřelů. Fico poté upadl na zem. Ficovi spolupracovníci uvedli, že je v kritické stavu!!! 😭

Policie údajného útočníka zpacifikovala a zadržela, posléze uzavřela okolí. Kulturní dům byl evakuován, o bezpečnost ostatních členů vlády se postarala ochranka, dodal Denník N.

Případ si převzala Národní kriminální agentura NAKA.

 

((Zvláštní je, že když jsem tuhle informaci okamžitě publikovala, na českých i slovenských skupinách, byl mně obsah vymazán!!! Jsem zvědava, když chytili pachatele, co vyjde na povrch, kdo tímto zvěrstvem stojí, kdo ho organizoval a zaplatil, když se to vymazává!!! Kam až chtějí zajít? Střílet po demokraticky zvoleným z lidu do člověka, který ten lid v nejlepším úmyslu zastupuje a pak budou střílet do nás??????))

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=7666128290089149&set=a.684664841568897

 

♨️♨️♨️SLOVENSKÝ PREMIÉR FICO BYL POSTŘELEN PO JEDNÁNÍ VLÁDY. MÍŘÍ DO NEMOCNICE.

„Na Róberta Fica dnes byl spáchán atentát. Byl několikanásobně postřelen a aktuálně se nachází v život ohrožujícím stavu. Byl převezen do nemocnice v Banskej Bystrici, protože do Bratislavy by to trvalo dlouho s ohledem na nevyhnutelnost akutního zákroku. Nejbližší hodiny rozhodnou,“ píše se na facebooku slovenského premiéra.

 

Fico podle dobře informovaného zdroje deníku Plus utrpěl střely do ruky, průstřel břicha, Střílel 71 muž z Levic, uvádí JOJ. Markíza informuje o muži ve středním věku.

 

Místopředseda slovenského parlamentu a premiérův stranický kolega Ľuboš Bláha potvrdil, že byl Fico postřelen, přičemž přerušil aktuální schůzi na neurčito, uvedla TASR. Parlamentní opozice zrušila dnešní protest na podporu Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS).

 

https://youtu.be/Q1Wyp-miNEo?si=fm6pBKnyO6LsV_04

 

♨️♨️♨️MUŽ, KTERÝ ZASTŘELIL FICA, MĚL LEGÁLNĚ REGISTROVANOU ZBRAŇ A ZAHÁJIL Z NÍ PALBU, UVEDLA SLOVENSKÁ MÉDIA. Zadrženému je podle jejich informací 71 let.

 

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

♨️♨️♨️SLOVENSKÝ PREMIÉR FICO DOSTAL STŘELNOU RÁNU DO OBLIČEJE POTÉ, CO VYŠEL NA VEŘEJNOST Z PARLAMENTU

Dříve kritizoval získávání peněz pro Ukrajinu, vystoupil proti přijetí Ukrajiny do NATO a řekl, že NWO začalo v důsledku bující ukrajinských neonacistů a Putin neměl jinou možnost.

 

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

♨️♨️♨️ŠÉF EVROPSKÉ KOMISE KATEGORICKY ODSOUDIL ÚTOK NA SLOVENSKÉHO PREMIÉRA FICA:

 

Takové násilné činy nemají ve společnosti místo, napsala Ursula von der Leyen:

💬 „Důrazně odsuzuji ohavný útok na premiéra Roberta Fica.“

 

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi) 🇷🇺

 

((Už i Ruská média o tom informují!))

 

 

 

📌💥💥💥15.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NĚKOLIK DNÍ PO VAROVÁNÍ PŘED ÚTOKEM NA BRITSKOU ARMÁDU ODHALUJE PŘEDSTAVITEL USA EXISTENCI

 

https://youtu.be/bGGmnkLHn90?si=rQLcodYvTke8epB4

 

 

📌💥💥💥15.05.2024, WION, Roman Kirsch: RUSKO-UKRAJINSKÁ VÁLKA: SITUACE V CHARKOVĚ JE „ZOUFALÁ“; RUSKÉ RAKETY BUŠÍ DO CHARKOVSKÝCH VESNIC

 

https://youtu.be/vg9PlTcV0Tw?si=gb2Zwo0KGcFv-iSZ

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: Vyhlásí Vladimír Putin konec války na Ukrajině? Ruský prezident říká, že je připraven na dialog…

 

https://youtu.be/BsfEwghC3U0?si=4CLdOKBCn606I0ee

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ ARMÁDA UTÍKÁ Z OBLASTI CHARKOVA; VÝHRA PRO PUTINA V DOBĚ, KDY RUSOVÉ PŘEBÍRAJÍ KONTROLU

 

https://youtu.be/tbMdCh6TWzI?si=2olIh2Z5f3CatSGr

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELKÝ ÚDER UKRAJINĚ: DODÁVKA STÍHAČEK F-16 JE V OHROŽENÍ V DOBĚ NARŮSTAJÍCÍ OFENZÍVY U CHARKOVA

 

https://youtu.be/q-BR9qvr_i4?si=y2MLCIIHLY_Bic9Rhttps://youtu.be/q-BR9qvr_i4?si=y2MLCIIHLY_Bic9R

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 16:04: SLOVENSKÝ PREMIÉR ZRANĚN PŘI STŘELBĚ:

 

Při střelbě byl zraněn slovenský premiér Robert Fico. Informují o tom místní média.

Podle předběžných údajů se Fico zranil, když vyšel ven po zasedání kabinetu ministrů. V současné době je převážen do nemocnice.

Útočník byl zadržen. O motivech činu zatím nejsou k dispozici žádné informace.

 

https://smotrim.ru/article/3951360

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 16:41: PREMIÉR FICO JE PO POKUSU O ATENTÁT VE VÁŽNÉM STAVU, BYL ZRANĚN NA HRUDI A BŘIŠE:

 

Podle slovenských médií se incident odehrál ve městě Handlova, 190 km od Bratislavy, před budovou, kde se Fico setkal se svými příznivci.

Fico byl zraněn na hrudi a břiše, píše deník Pravda. Premiérův stav je hodnocen jako vážný. Do nemocnice byl převezen vrtulníkem.

Policie střelce zadržela. Jeho motivy nejsou zveřejněny.

 

https://smotrim.ru/article/3951455

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 16:15: NA CARLSONA UDĚLAL VĚTŠÍ DOJEM PUTIN, NE BIDEN:

 

Americký novinář Tucker Carlson se během rozhovoru se slavným hráčem amerického fotbalu Aaronem Rodgersem podělil o svůj dojem z rozhovoru s ruským prezidentem.

Podle Carlsona je Vladimir Putin zajímavý a inteligentní člověk, velmi působivý.

„V některých ohledech je rozhodně působivější než šéf Bílého domu Joe Biden,“ řekl Tucker Carlson.

 

TAS připomíná, že na začátku února zveřejnil YouTube kanál Tuckera Carlsona rozhovor s ruským prezidentem, který získal více než dvě stě milionů zhlédnutí.

 

https://smotrim.ru/article/3951371

📌15. KVĚTNA 2024 16:56: ZRANĚNÝ SLOVENSKÝ PREMIÉR EVAKUOVÁN VRTULNÍKEM DO BRATISLAVY:

 

Robert Fico, který se stal obětí ozbrojeného útoku ve slovenské Handlové, je letecky převezen do nemocnice.

 

Podle agentury RIA Novosti je slovenský premiér Robert Fico, který byl zraněn po návštěvě zasedání vlády ve městě Handlova, přepravován vrtulníkem do Bratislavy, která se nachází asi 190 kilometrů od místa pokusu o atentát. Stav slovenského premiéra se vyšetřuje.

 

Podle předběžných údajů byl Fico zraněn, když po setkání vyšel ven k lidem. Neznámá osoba na premiéra několikrát vystřelila, načež upadl k zemi. Na webu se objevily záběry, které pravděpodobně zachycují zadržení podezřelého.

 

Jeho identita a motivy jsou stále neznámé. Okolnosti incidentu se objasňují.

 

https://smotrim.ru/article/3951474

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 17:33: ROBERT FICO UTRPĚL NEJMÉNĚ TŘI ZRANĚNÍ, JE V OHROŽENÍ ŽIVOTA:

 

Důsledky ozbrojeného útoku na slovenského premiéra Roberta Fica vešly ve známost.

Podle předběžných údajů agentury TASS, která se odvolává na slovenské zdroje, byl opakovaně zraněn slovenský premiér Robert Fico, který byl 15. května terčem ozbrojeného útoku ve městě Handlová.

Politik byl zasažen nejméně třemi kulkami, které útočník vypálil.

Očití svědci uvádějí, že útočník vypálil 4-5 ran. Již dříve bylo oznámeno, že Fico byl zraněn na končetině, hrudníku a břiše.

 

Strana Smer, v níž je i zraněný slovenský premiér, podle agentury RIA Novosti potvrdila skutečnost pokusu o atentát na Roberta Fica, který se aktivně stavěl zejména proti dodávkám zbraní na Ukrajinu a jejímu členství v politicích NATO.

 

Ficovi spolustraníci tvrdí, že premiér je ve vážném stavu, dokud je ohrožen jeho život.

 

Zraněným byla poskytnuta první pomoc v nemocnici Handlov, poté byl poškozený převezen do zdravotnického zařízení vyššího stupně. Již dříve bylo oznámeno, že Fico byl do Bratislavy poslán vrtulníkem. Podrobnosti incidentu se vyšetřují.

 

https://smotrim.ru/article/3951512

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 17:38: FICŮV VEČÍREK: PŘÍŠTÍCH NĚKOLIK HODIN BUDE ROZHODUJÍCÍCH PRO ŽIVOT POLITIKA:

 

Strana slovenského premiéra Roberta Fica, na kterého byl atentát, uvedla, že příštích několik hodin bude rozhodujících pro jeho život.

 

Již dříve bylo oznámeno, že byl učiněn pokus o Fica, který se opakovaně stavěl proti dodávkám zbraní do Kyjeva. Utrpěl střelnou ránu hrudníku a břicha, premiérův stav je hodnocen jako vážný.

 

Německý kancléř Olaf Scholz útok odsoudil a řekl, že v evropské politice by nemělo být místo pro násilí. Slova podpory vyjádřil také britský premiér Rishi Sunak. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg zase řekl, že je „šokován“ pokusem o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica a popřál mu brzké uzdravení.

 

https://smotrim.ru/article/3951520

 

 

📌 15. KVĚTNA 2024 18:02: FICO MOHL BÝT ZAVRAŽDĚN SPISOVATELEM TSINTOLOU.

 

Slovenská média informují, že pachatelem pokusu o atentát na premiéra republiky Roberta Fica je 71letý spisovatel Juraj Cintula.

 

Juraj Cintula byl kromě svých hlavních aktivit aktivistou liberální strany „Progresivní Slovensko“ a na sociálních sítích otevřeně vyjadřoval svou nenávist k Ficovi.

 

Cílem pokusu o atentát byl právě šéf kabinetu, protože těsně před výstřely útočník zakřičel „Robo, pojď sem“ a zahájil palbu.

 

Místní média upozorňují, že Tsintula měl legálně registrovanou zbraň. Právě z ní střílel na Roberta Fica.

 

https://smotrim.ru/article/3951592

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 18:16: ZNIČENÍ KRYTU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY VE SMĚRU DONĚCK BYLO NATOČENO NA VIDEO.

 

Ruské ministerstvo obrany ve středu ukázalo záběry bojové práce posádky dronu FPV ve směru na Doněck.

Hrdiny videa byli vojáci z 1. armádního sboru Jižní skupiny vojsk Ozbrojených sil RF, kteří působili v zóně speciální vojenské operace.

 

Ministerstvo uvedlo, že operátor byl pověřen úkolem určit cíl, který má být zničen.

„Jeho asistent připravuje munici s údernými prvky, zajišťuje její připevnění k dronu, vypouští dron FPV a sleduje směr letu na mapě, orientuje operátora a opravuje jeho práci,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

Posádky pracují na palebných bodech, zemljankách a úkrytech s lidskou silou Ozbrojených sil Ukrajiny – právě takový objekt byl zasažen na nahrávce poskytnuté ruským ministerstvem obrany.

 

Připomeňme, že dříve se vědělo o osvobození tří osad v Charkovské a Záporožské oblasti najednou. Vesnice byly vyčištěny od nepřítele silami Severu a Dněpru.

 

https://smotrim.ru/article/3951581

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 18:24, Balyckyj: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY PROVÁDĚJÍ MASIVNÍ OSTŘELOVÁNÍ KAMIANKY-DNEPROVSKAYA.

 

Gubernátor Záporožské oblasti Jevhen Balitskij uvedl, že ukrajinská armáda zahájila masivní palbu na město Kamianka-Dniprovskaya.

 

„V oblasti centra města bylo zaznamenáno asi sedm příchozích,“ uvedl na svém kanálu Telegram s tím, že na místě pracují oběti, záchranáři a lékařské týmy.

 

Balyckyj vyzval místní obyvatele, aby zachovali klid a nevycházeli ven, dokud ostřelování neustane.

 

Na podzim roku 2022 se Záporožská oblast po referendu stala součástí Ruska.

Pro připojení regionu k Ruské federaci bylo odevzdáno 93,11 % hlasů. Kyjev výsledky referenda neuznává a pokračuje v ostřelování území.

 

https://smotrim.ru/article/3951607

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 18:41: OKAMŽIK POKUSU O ATENTÁT NA SLOVENSKÉHO PREMIÉRA BYL NATOČEN NA VIDEO:

 

Objevily se záběry z pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, který byl spáchán 15. května ve městě Handlov na západě země.

Soudě podle videa dokázal útočník vypálit nejméně pět ran z krátké vzdálenosti, načež byl na místě činu zadržen bezpečnostními složkami.

 

Stráže zraněného politika evakuovaly autem. Jak již bylo dříve oznámeno, Robert Fico byl zraněn nejméně třikrát.

 

Podle některých zpráv byl premiér, který je ve vážném stavu, zraněn na končetině, hrudníku a břiše. Prvotní informace o tom, že jedna z kulek zasáhla hlavu, zatím nebyly potvrzeny.

 

Navíc se objevily první informace o identitě útočníka. Ukázalo se, že je jím údajně 71letý spisovatel Juraj Tsintula.

Kromě své hlavní činnosti byl podezřelý aktivistou liberální strany Pokrokové Slovensko a na sociálních sítích otevřeně vyjadřoval svou nenávist k Ficovi.

 

Je třeba poznamenat, že cílem pokusu o atentát byl šéf kabinetu, protože bezprostředně před výstřely útočník zakřičel „Robo, pojď sem“ a zahájil palbu. Podle některých zpráv měl Tsintula oficiálně registrovanou zbraň, která mohla být použita při spáchání trestného činu.

 

https://smotrim.ru/article/3951687

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 18:41: EU SE DOHODLA NA ZÁKAZU PŘÍSTUPU K RUSKÝM SDĚLOVACÍM PROSTŘEDKŮM:

 

Velvyslanci zemí EU dosáhli dohody o otázce zákazu přístupu k řadě ruských médií ve společenství. Jedná se o Rossijskaja gazeta, Izvestija a agenturu RIA Novosti.

 

Kromě toho byl zakázán český portál Hlas Evropy, který EU obviňuje z šíření proruských informací.

 

Nyní musí toto opatření schválit ministři zahraničí států EU, píše TASS.

Předpokládá se, že omezení přístupu občanů EU k ruským zdrojům informací bude zavedeno v rámci 14. balíčku sankcí proti Rusku, který dosud nebyl schválen.

 

Evropská komise trvá na tom, že se tak musí stát před volbami do Evropského parlamentu. Jsou naplánovány na 6. až 9. června.

 

Maďarsko mezitím hrozí, že zablokuje další balíček protiruských sankcí.

 

https://smotrim.ru/article/3951620

 

 

📌15. KVĚTNA 2024 18:58: UKRAJINSKÉ POZICE BYLY KRYTY MINOMETY ZVLÁŠTNÍ SÍLY:

 

Záběry z použití 240mm minometů speciální síly „Tulpan“ ruskými ozbrojenými silami byly ve středu promítnuty na ruském ministerstvu obrany.

 

Podle agentury výpočty „Tulipánů“ z jednotek skupiny Vostok zničily opevněné pozice ukrajinské armády v oblasti obce Staromayorskoje ve směru na jih Doněcku.

Ničení cílů zaznamenávali operátoři průzkumných bezpilotních prostředků.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve ukázalo video z bojové práce výpočtu FPV dronů ve směru Doněck, kde vojáci 1. armádního sboru Jižní skupiny sil Ozbrojených sil RF pracovali na krytu s personálem Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://smotrim.ru/article/3951641

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️15. KVĚTNA 2024 19:02: RUSKÝ PREZIDENT OZNAČIL ATENTÁT NA FICA ZA MONSTRÓZNÍ ZLOČIN:

 

Ruský prezident Vladimir Putin se vyjádřil k pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica. HLAVA STÁTU OZNAČILA INCIDENT ZA ZRŮDNÝ ZLOČIN.

 

Vladimir Putin v telegramu zaslaném slovenskému prezidentovi uvedl, že Roberta Fica zná jako odvážného člověka se silnou vůlí. Hlava státu doufá, že tyto vlastnosti pomohou premiérovi překonat obtížnou situaci.

 

Ruský prezident požádal svého kolegu ze Slovenska, aby OBĚTEM TLUMOČIL SLOVA CO NEJUPŘÍMNĚJŠÍ PODPORY A POPŘÁL MU BRZKÉ A ÚPLNÉ UZDRAVENÍ.

 

K pokusu o Ficův život došlo 15. května. Slovenského premiéra napadl 71letý spisovatel Juraj Cintula. Stav zraněného politika je hodnocen jako vážný.

 

https://smotrim.ru/article/3951418

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 15.05.2024“:

➡️☭☆Biden řekl, že přijal pozvání od CNN k účasti na debatě 27. června.

Trump také oznámil svou připravenost uspořádat debatu o něco dříve. Bidenova centrála zároveň uvedla, že jsou připraveni na dvě kola – bez diváků ve studiu a bez účasti dalších kandidátů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Zakharova: Je prostě nemožné vysvětlit Kulebovo delirium. Oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí komentoval slova šéfa ukrajinského ministerstva zahraničí, který již dříve prohlásil: „Když má ukrajinská armáda vše, co potřebuje, vyhráli jsme. Když dojde ke zpoždění dodávek a nedostatku munice, nevyhrajeme.“

„Zdá se, že má na mysli další dodávky – dodávky drog Bankovaya. Je prostě nemožné vysvětlit tento nesmysl jinak,“ napsala Maria Zakharova.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇪🇪🇺🇦 Estonsko přijalo zákon umožňující posílat ruský majetek do Kyjeva. Informoval o tom web estonského parlamentu. Pro schválení návrhu zákona hlasovalo 65 členů zákonodárného sboru, 3 hlasovali proti.

❗️ Zákon legalizuje použití zhruba 37 milionů eur zmrazených ruských aktiv v zemi „za účelem obnovy Ukrajiny“.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *