, ,

10.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

10.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Každá hvězda na nebi je člověk, který byl natolik milován, že byl zapsán na měsíční oblohu, aby mohl žít věčně.“

 

 

📌 HLÍDAČ KRÁLOVSKÉ RODINY SE S TOU NAPLAVENINOU NEPÁRAL 🤣🤣🤣👍

 

https://www.facebook.com/roman.rampacek.1650/posts/pfbid02ztoKvH9bD7gXmuJt34HvTVN5C1gCPWjsFFqae8BVfqvqSQSfp7264uDmNeYcE4fWl

 

 

📌 9.5.2024, Slovanaka: FPÖ NA PŘEDVOLEBNÍM PLAKÁTU PROPAGUJE MÍR, UKRAJINCI ZUŘÍ

 

👉Rakouští Svobodní (FPÖ) jsou jedinou parlamentní stranou, která má trvale zcela jiný pohled na válku na Ukrajině než zbytek rakouských parlamentních stran.

Protože navíc strana, která patří v EU do „nebezpečné“ frakce ID, v preferencích jasně vede, v poslední době jsou proti ní – podobně jako proti německé AfD – často pořádány štvavé kampaně.

Tentokrát se k této kampani připojují dokonce i z Ukrajiny…

 

Volební plakát FPÖ (viz titulek) vyvolává pobouření v Zelenského vládě v Kyjevě. Postavit se proti válce a za mír je považováno za „nemorální a nechutné.“

FPÖ na svém volebním plakátu kritizuje předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyenovou za pokračující válečné štvaní v ukrajinském konfliktu. Ukrajinský velvyslanec pak intervenoval na ministerstvu zahraničí nevhodnou volbou slov.

 

👉Jak uvádí televize Puls24 s odvoláním na ukrajinskou zpravodajskou agenturu Ukrinform, ukrajinské velvyslanectví ve Vídni zaslalo 1. května ministerstvu zahraničí nótu, v níž byla FPÖ obviněna z „manipulativního překrucování důvodu a povahy ruské útočné války.

Jednalo se o volební plakát strany, v jehož středu je vyobrazena předsedkyně Evropské komise společně s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským spolu s tanky a vrtulníky.

👉„To je mimo jiné výsměch a urážka ukrajinského lidu a vytváří základ pro ospravedlnění válečných zločinů spáchaných Rusy na Ukrajině,“ cituje Ukrinform v dopisu. „Pokusy ospravedlnit ruskou agresi jsou naprosto nemorální a nechutné,“ uvádí se dále.

„Jakmile vešel ve známost manipulativní obsah plakátu FPÖ, ukrajinský velvyslanec jej ostře kritizoval,“ uvedla agentura.

 

Mluvčí ministerstva zahraničních věcí včera, ve středu, na žádost tiskové agentury APA potvrdil, že nóta byla úřadem přijata a byla projednána 6. května v rámci pravidelných schůzek generálního tajemníka s ukrajinským velvyslancem.

 

👉 Tolik zpráva z Rakouska. Lze předpokládat, že vadí zejména nápis vlevo nahoře, který v překladu znamená „válečné štváčství.“

 

👉 Velkým je pak dole uvedeno: Zastavme EU šílenství! Mimo válečného štváčství se tam také uvádí azylová krize, covidový chaos a eko-komunismus (tím je myšlen Green Deal).

👉 S tímto programem FPÖ ve volbách do EU jasně vede a je možné, že i tento předvolební plakát bude zneužit k další antikampani ve snaze srazit straně preference…

 

FPÖ na předvolebním plakátu propaguje mír, Ukrajinci zuří – Necenzurovaná pravda (necenzurovanapravda.cz)

 

📌☣️☣️☣️TAKTO SE FLUORID PŘIDÁVÁ DO VAŠEHO MĚSTSKÉHO ZÁSOBOVÁNÍ VODOU.

 

Fluorid je vysoce toxický, žíravý, rakovinotvorný vedlejší produkt průmyslového odpadu snižující IQ.

 

Toto celé umožnil především notorický židovský propagandista a bratranec Sigmunda Freuda, Edward Bernays, který pomocí lékařů přesvědčil veřejnost o jeho bezpečnosti a účinnosti (zní to povědomě?).

 

Pokud je vaše voda z vodovodu fluoridovaná, musíte s tím něco udělat, a to nejen vodu, kterou pijete, ale i to, čím se myjete. V komentářích k tomuto příspěvku je několik skvělých návrhů:  https://t.me/AltSkull48/14107

 

A tohle: https://t.me/AltSkull48/14109

@AltSkull48

@TheParanormiesPresent

 

 

📌9.5.2024, Volný bloG, Lubomír Volný: 9.5. KOMENTOVANÉ ZPRÁVY:

👉 V. Putin z Rudého náměstí: „Jaderné síly v bojové pozici. Nedovolíme, aby nás někdo ohrožoval“.

👉 Výjimečný stav v Baltském moři: Opevnění, speciální bunkry pro bojovníky a zákaz vycházení.

👉 Síly NATO na hranici s Ruskem.

👉 V. Putin z Rudého náměstí: „Jaderné síly v bojové pozici“: „Nedovolíme, aby nás někdo ohrožoval“.

👉 Výjimečný stav v Baltském moři: opevnění, speciální bunkry pro bojovníky a zákaz vycházení. „Síly NATO na hranici s Ruskem“.

👉 Svatá prostoto! „AstraZeneca konečně přiznala pravdu o vakcíně COVID.“

👉 Větrná energie by ovlivnila klima (USA) a zjistilo se, že velká výroba větrné energie by oteplila kontinentální Spojené státy o 0,24 stupně Celsia, protože větrné turbíny přerozdělují teplo v atmosféře.“

 

https://www.facebook.com/100072368564637/videos/1887356918351222

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.5.2024, v 5:50: BĚHEM DNE ZASÁHLA SKUPINA VOJSK „STŘED“ 380 NEPŘÁTELSKÝCH CÍLŮ V ZÓNĚ SEVERNÍHO VOJENSKÉHO OKRUHU.

 

Za posledních 24 hodin zasáhly jednotky skupiny vojsk „Střed“ 380 nepřátelských cílů, uvedl vedoucí tiskového střediska skupiny Alexander Savčuk.

Jak bylo uvedeno, údery byly provedeny na 16 baštách a téměř 90 pozicích polního dělostřelectva ukrajinských ozbrojených sil. V důsledku aktivních akcí armáda ruských ozbrojených sil zlepšila taktickou situaci a porazila řadu nepřátelských formací v oblastech Karlovka, Mayorsk, Novgorodskij, Novokalinov, Rozovka a Semenovka.

 

Ruské jednotky úspěšně odrazily 10 protiútoků útočných skupin ukrajinských ozbrojených sil v oblastech Leninskoje, Netajovka, Orlovka, Pervomaiskoje, Solovjevo. Ukrajinské ozbrojené síly ztratily asi 380 vojáků, tank, dvě bojová vozidla pěchoty, dvě houfnice M777, dvě samohybná děla M109 Paladin, dělo Giatsint-B, houfnici D-20, dvě samohybná děla Gvozdika a houfnice D-30. Síly protivzdušné obrany zničily tři naváděné bomby Hammer a dva bezpilotní letouny.

 

За сутки группировка войск „Центр“ поразила 380 целей противника в зоне СВО (smotrim.ru)

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.5.2024, v 3:45: NĚMECKÉ MINISTERSTVO OBRANY: VĚTŠINA NĚMECKÉ ARMÁDY PŘEJDE POD VELENÍ NATO

 

Od roku 2025 přejde většina německé armády pod velení NATO, řekl německý ministr obrany Boris Pistorius.

„Bezpečnost našich spojenců je naše bezpečnost,“ zdůraznil Pistorius na akci na Univerzitě Johnse Hopkinse.

 

Od roku 2025 proto většina německé armády přejde pod velení NATO a zhruba 35 tisíc z nich bude mít dva nejvyšší stupně připravenosti, uvádí RIA Novosti.

 

Минобороны ФРГ: большинство немецких военных перейдут под командование НАТО (smotrim.ru)

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.5.2024, v 3:12: UKRAJINA OBDRŽELA SEDM AUTOTRANSFORMÁTORŮ ZE SPOJENÝCH STÁTŮ NA PODPORU ENERGETICKÉHO SYSTÉMU.

 

Spojené státy americké darovaly Ukrajině sedm autotransformátorů na podporu energetického systému země.

Šéfka americké Agentury pro mezinárodní rozvoj (USAID) Samantha Powerová oznámila další balíček pomoci Ukrajině na sociální síti X. Zdůraznila: Ukrajina potřebuje zásadní pomoc, aby zajistila dodávky elektřiny milionům občanů po celé zemi.

 

„USAID nedávno dokončila dodávku sedmi autotransformátorů – krok k rozšíření jejich energetické kapacity,“ cituje agentura TASS Power.

 

Již dříve ukrajinský ministr energetiky German Galuščenko řekl, že Ukrajina v posledních týdnech ztratila „gigantické množství výroby energie“. Podle poradce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny Michaila Podoljaka byly během této doby vážně poškozeny tři elektrárny. Jedná se o vodní elektrárnu Dněpr, tepelnou elektrárnu Zmievskaja a vodní elektrárnu Kanevskaja. Tepelná elektrárna Trypilska, největší zařízení na výrobu energie v oblasti Kyjeva, byla zcela zničena. Podle ukrajinského ministra zahraničí Dmitrije Kuleby je v současnosti poškozeno více než 50 procent celého energetického systému země.

 

Украина получила от США семь автотрансформаторов для поддержки энергосистемы (smotrim.ru)

 

 

📌🔝🔝🔝10.5.2024, v 2:47: V BRAZÍLII KVŮLI ZÁPLAVÁM UPRCHLO ZE SVÝCH DOMOVŮ TÉMĚŘ 330 TISÍC LIDÍ:

 

Počet lidí, kteří museli kvůli záplavám na jihu Brazílie opustit své domovy, přesáhl 300 tisíc.

Tyto údaje cituje služba civilní obrany státu Rio Grande do Sul. Jak bylo uvedeno, v regionu je v současnosti 327 105 vysídlených osob. Většina z nich zůstala v domech příbuzných nebo přátel, asi 68 tisíc evakuovaných se přestěhovalo do krytů, uvádí RIA Novosti.

 

Nejméně 107 lidí zemřelo kvůli záplavám v jižní Brazílii, uvedly úřady. Počet obětí dosáhl 754, dalších 314 lidí se pohřešuje.

 

Záplavy na řece Guaiba, která protéká hlavním městem státu Rio Grande do Sul, jsou již označovány za nejhorší od roku 1941. Kvůli katastrofě je v kraji vyhlášen výjimečný stav. V hlavním městě státu Porto Alegre je zaplavena řada oblastí, včetně autobusového nádraží a mezinárodního letiště.

 

В Бразилии почти 330 тысяч человек покинули свои дома из-за наводнения (smotrim.ru)

 

 

📌🔝🔝🔝10.5.2024, v 1:12: PŘI PŘESTŘELCE V PAŘÍŽI BYLI ZRANĚNI DVA POLICISTÉ.

 

Dva policisté byli zraněni při přestřelce v Paříži, uvádí Le Parisien s odkazem na zdroje.

Jak bylo uvedeno, k incidentu došlo ve 22:25 místního času (23:25 moskevského času) na policejním komisariátu 13. pařížského obvodu. Pachatel, převezen na policejní stanici, popadl policistovi pistoli a zahájil palbu, uvádí RIA Novosti.

 

V důsledku mimořádné události byli zraněni dva policisté, kteří byli hospitalizováni. Lékaři hodnotí jejich stav jako kritický. V kritickém stavu je i muž, který zahájil palbu. Za jakých okolností byl zraněn, zatím není známo. Na místě zasahují hasiči a lékaři záchranky.

 

Dříve byl pachatel zadržen a převezen na policejní stanici za napadení manželky nožem, uvádí televizní kanál BFMTV.

 

В Париже двое полицейских были ранены в перестрелке (smotrim.ru)

 

 

📌☭☆„Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 10.05.2024“:

➡️☭☆ V Kremlu probíhají rusko-laoská jednání. Předtím se prezident Laosu Thongloun Sisoulith zúčastnil slavnostních akcí k 79. výročí vítězství ve Velké vlastenecké válce.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Průvod očima pilotů leteckých sil. Letecká část přehlídky zahrnovala letouny akrobatických týmů Russian Knights a Swifts a také útočné letouny Su-25, které malovaly oblohu v barvách ruské vlajky. Letecký let byl prováděn ve výškách až 500 metrů a rychlostí 550 kilometrů za hodinu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Lukašenko řekl, že třetí světová válka nemůže nastat, jinak je jaderná apokalypsa nevyhnutelná

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádky 122mm houfnic D-30 dělostřelecké jednotky kryjící skupiny státní hranice zničily osádky bezpilotních letounů FPV ukrajinských teroristických formací v oblasti sousedící s regionem Belgorod na území Ukrajiny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Německo má v úmyslu dodat Ukrajině 3 vícenásobné odpalovací raketové systémy HIMARS americké výroby, uvedl ministr obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Zelenskij a Porošenko zmizeli z vyhledávací databáze ruského ministerstva vnitra. Vyplývá to z informací na webu oddílu. Při pokusu o vyhledání ukrajinských politiků ve vyhledávací databázi systém zobrazí zprávu: „Pro vaši žádost nejsou k dispozici žádné informace“.

Připomeňme vám:

🦁Zelenskij byl 4. května zařazen na seznam hledaných osob Ministerstva vnitra podle článku Trestního zákoníku Ruské federace

Kromě současného ukrajinského vůdce byli na seznam hledaných zapsáni také bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko a velitel pozemních sil ozbrojených sil Ukrajiny Alexandr Pavljuk.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇮🇹❌🇫🇷 Macron se „potřebuje uzdravit“: Italský vicepremiér Matteo Salvini kritizoval návrh francouzského prezidenta vyslat na Ukrajinu vojáky NATO

💬 „Ti, kteří zastávají tento názor a mluví o tom, jako by to bylo něco normálního (a to platí pro Macrona i Montyho), jsou nebezpeční,“ je si jistý vicepremiér. „Pokud tak chtějí bojovat, ať jdou na Ukrajinu i zítra, tam je čekají,“ řekl Salvini.

V reakci na otázku novinářů ohledně prohlášení Macrona a bývalého italského premiéra Maria Montiho italský politik řekl, že jeho kolegové se „potřebují uzdravit“.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇪🇺🇦🇹„Zastavte šílenství EU“: v Rakousku se objevily plakáty proti vojenské pomoci Ukrajině. Plakát zobrazuje Zelenského, jak objímá šéfku Evropské komise Ursulu von der Leyenovou s popiskem „válečné štvaní“.

Kampaň proti Zelenskému podle místních médií zahájili členové rakouské Strany svobody před volbami do Evropského parlamentu.

Předtím Rakousko prohlásilo, že do NATO nevstoupí.

🇺🇦Ukrajinská ambasáda již zaslala oficiální nótu rakouskému ministerstvu zahraničí.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆USA pomáhají Izraeli lovit vůdce Hamasu. Prohlásil to koordinátor strategické komunikace v Radě národní bezpečnosti John Kirby.

„Mohli bychom jim skutečně pomoci odstranit vůdce Hamasu, včetně šéfa hnutí v pásmu Gazy Yahya Sinouara, což, upřímně řečeno, děláme společně s Izraelci průběžně,“ řekl. Poznamenal, že Bílý dům se snaží přesvědčit izraelské úřady, aby upustily od invaze do Rafahu ve prospěch alternativních způsobů řešení problému Hamasu.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🔥 Pravděpodobnost, že ruské ozbrojené síly ovládnou zbytek území DPR, je 70% – velitel 92. samostatné mechanizované brigády Fedosenko v rozhovoru pro The Economist

Hlavní:

🔹Ruské ozbrojené síly budou za pár týdnů v Dněpropetrovsku, Charkově a Krivoj Rogu, pokud je ozbrojené síly Ukrajiny nezastaví při útoku na Konstantinovku a Družkovku.

🔹Cílem bojů kolem Hours of Yar není udržet každý centimetr země, ale zabránit ruské armádě v postupu a dobytí hlavních měst. Zpomalení ruských sil na Donbasu je zásadní.

🔹Ruské ozbrojené síly zaútočí na Charkovskou oblast v polovině května. Poblíž hranic se shromažďuje asi 50 000 nových ruských vojáků.

🔹Od vojáků po generály, každý ví, že Ukrajině chybí zdroje na návrat k hranicím z roku 1991.

Stejnou informaci potvrzuje i velitel národního praporu „Kraken“* Nemichev. Jedním ze scénářů by podle něj mohla být izolace města přeříznutím hlavní silnice vedoucí do Kyjeva.

Druhou možností je přesunout se asi o 10 km blíž, dostat východní okraj města na dostřel dělostřelecké palby a vytvořit nárazníkovou zónu na ochranu Belgorodu.

* – teroristé, v Ruské federaci zakázáno.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇪🇺Evropa musí zvážit svá slova ohledně Moskvy – francouzský generál François Chauvency

💬 Na kanálu LCI TV diskutovali o frázi Vladimira Putina na Victory Parade, že strategické síly Ruské federace jsou vždy v bojové pohotovosti.

💬 „Ve skutečnosti musíme v tuto chvíli vážit slova, pochopit, kde se to říká a s jakými riziky je to spojeno, a to mimochodem vysvětluje obezřetnost řady evropských států,“ zdůraznil Shovansi.

❗️Generál také poznamenal, že ruské ozbrojené síly by mohly brzy dosáhnout taktických úspěchů na frontě. Krym podle něj zůstane součástí Ruska i v případě, že ukrajinské ozbrojené síly přejdou do ofenzívy.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇪🇺❌🇺🇦Ukrajina není jen evropský chlebník – předseda Evropského parlamentu Metsola. Evropský politik se domnívá, že „Evropa a svět potřebují nejen ukrajinské obilí, ale i další produkty – drůbež, vejce a podobně. V komentáři k protestům zemědělců v EU uvedla, že EU „dlouhodobě ignoruje zemědělský sektor“, takže Evropský parlament se snaží vyřešit spory související s „dohodou o obilí“.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

📌Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Šíleně mně blokují. Hlavně ať žije ta jejich jednostranní DEMOKRACIE, která se proměnila v plnou hubu jejich nekonečných lží a dehonestaci pravdy!

Teď jsem byla 6 dnů v blokaci, pod taktovkou naši, NE mé vlády, EU, WHO, USA, OSN…Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokaci je denně zpracovávám pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí, ale blokéři pracují na plné obrátky. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, nejenže nás všechny nezablokují, ale tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *