, ,

10.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

10.05.2024: Večerní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌💥💥💥10.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VOLÁNI „ALLÁHU AKBAR“ V LONDÝNĚ (I JINDE VE SPOJENÉM KRÁLOVSTVÍ) VYSTRAŠILO AMERICKÉ ZÁKONODÁRCE; „AMERIKA BUDE NA ŘADĚ PŘÍŠTĚ“, ŘÍKÁ ČLEN PARLAMENTU V USA

 

https://youtu.be/n8xbejfStvA?si=cD-b47HC5dkWeKo1

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTIN ZESMĚŠŇUJE UKRAJINSKÉ ZÁPADNÍ SPOJENCE; „CELÝ ZÁPAD PRACUJE NA ZNIČENÍ RUSKA“

 

Vladimír Putin: „Náš nepřítel má docela moderní prostředky od doby, kdy celá západní komunita pracuje pro našeho nepřítele.“ Několik dní po nařízení jaderního cvičení s jaderními zbraněmi tak Vladimír Putin zesměšňuje západ. „Oni sní o smetení Ruska   z povrchu země, celý západ pracuje na dodávkách na Ukrajinu.“ Putin chrlí oheň na Ukrajinské spojence uprostřed války. Obvinil západní národy, že se snaží využít Ukrajiny proti Rusku. Ukrajinští spojenci tak sní o smetení Ruska z povrchu země. Putin učinil ty poznámky, zatím co hostil vojenské velitelé v Kremlu. „My to víme a Vy to víte, lépe než kdokoliv jiný, že nepřítel má dostatek moderních zbraní, protože celá západní komunita pracuje pro našeho nepřítele a sní o tom, že ukončí existenci Ruska v jeho stávající formě. Kolektivní západ sám vytvořil systém konfrontace, věříce, že Rusko bude slabinou v systému konfrontace. Konflikt s Ukrajinou však již ukázal, že to není ten případ, a že západ se mýlí. Jsem si jistý, že jsou nyní přesvědčení, že tenhle záměr byl daleko od reality a že opak je pravdou.: Putin také zdůraznil důležitost ruské vojenské technologie, která musí bát jeden krok vepředu před západní. „Samozřejmě, vojenská technologie se mění velmi rychle. A pokud chceme být úspěšní, tak musíme stále být o krok dopředu. Uspějeme vždycky pravděpodobně. Vy to víte lépe, než kdokoliv jiný, že náš nepřítel má docela moderní prostředky, protože celá západní komunita pracuje pro našeho nepřítele. (smích) Měli bychom vždycky být o kousíček vepředu v tomto vývoji. A úspěch bude absolutně jistý. Není žádných pochybností o tom. Dokázali jsme to nedávno, jak víte, s využitím těch vzdušných klouzavých bomb FAB, Ano, nepřítel reaguje rychle, víme to a vy to vidíte přímo na bojišti. Nepřítel aktivně využívá elektronickou techniku a koncentruje se na určité oblasti, ale nám se daří to překonat. Naši konstruktéři, naši vědci, naši inženýři, věřte mi také pracují ve dne v noci na novém vývoji.“

 

https://youtu.be/PG2FNv8NIww?si=cAvzf1DAOU2PjTKq

 

 

📌💥💥💥10.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINOVO VZDUŠNÉ BOMBARDOVÁNÍ ZAPÁLILO MĚSTO CHARKOV; RUSKÉ DRONY TYPU FPV PRONÁSLEDUJÍ KYJEVSKÉ VOJÁKY PODÉL FRONTOVÉ LINIE NA VÝCHODNÍ UKRAJINĚ

 

https://youtu.be/JOqnkZ3z0Zo?si=3d0MqTP-WNPitwz3

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.05.2024, Redacted, Roman Kirsch: ŠOKUJÍCÍ!!!

Bývalý pracovník CIA připouští, že „Oni se Zelenským skončili“; odhaleno nové spiknutí na jeho zavraždění bylo odhaleno

 

Clayton Morris: „Dne 9.5.2024 proběhli masívní oslavy Dne vítězství v Moskvě s vojenskou přehlídkou, v rámci oslav vítězství Sovětské armády nad německým nacizmem ve II. Světová válce. Vladimír Putin tam měl řeč o budoucnosti Ruska a doporučila alianci NATO a západu, aby, se poučili, aby si nastudovali lépe historii, aby se z ní poučili. Vypadá to, že mnoho lidí zapomnělo historii II. Světové války a také zkonstatoval, že Vy, jako západ nemůžete porazit Rusko, ani přes vyhrůžky a zastrašování. A teď Ukrajinci prohlásili, že 2 vojenští důstojníci se pokusili zavraždit prezidenta Zelenského, že v tom samozřejmě byla ruka Moskvy. Byli uvěznění za tu přípravu spiknutí. Ukrajinci uvedli, že tam byla připravená síť agentů připravujících pokus o zavraždění. Že byli mezi nimi vrcholní představitelé státu, nějací 2 plukovníci z vnitřku Ukrajiny. Uvedli, že milované Ukrajinského prezidenta se rozhodli zavraždit, ale byli vlastně najati Ruskem. Samozřejmě, to západní média papouškovala pořád dokola: Ruské spiknutí bylo zmařeno! A že pokus o spiknutí byl zastaven, hrdinnými zpravodajskými službami Ukrajiny a že Zelenský je v pořádku a je zpět v práci. Pozvali jsme bývalého pracovníka CIA Larry Johnsona, aby se se tady k nám připojil, který už před dvěma měsíci předpověděl, že Zelenský nebude už dlouho na tomto světě a že už vyčerpal svoji užitečnost a podle agentury, která má 3 písmena (CIA), že bude prostě Zelenský odstraněn. Vítej Larry zpátky do naše šou.“

Larry: „Nazdar, jsem rád, že jsem s Vámi.“

Clayton Morris: „Tak co říkáš na ten pokus o spiknutí na zavraždění Zelenského, před několika dny? Neznám samozřejmě detaily, ale jsem zvědavý, jak k tomu došlo, jak se to seběhlo, že ten pokus byl zmařen a Ty si to předpověděl už před několika měsíci, že on půjde?“

Larry: „Tak já o tom zatím nevím mnoho. To je jako nějaká krimi v kině podle klasického scénáře, ale tento případ, to není Rusko. Ten tlak na Zelenského je dlouhodobý, je to zatím na mrtvém bodě. Já myslím, že Rusové nepotřebují najmout z vnitřku Ukrajiny nějaké 2 muže a dát jim třeba výbušnou cigaretu, nebo čáru kokainu s arzenikem, nebo něco podobného, myslím si, že něco takového Rusové nepotřebují. Asi by bylo pak lepší použít raketu Iskander. Naopak, myslím si, za prvé, že je rostoucí vztek těch neonacistických elementů uvnitř Ukrajiny směrem k Zelenskému. Nezapomeňte, že tam jsou ještě vojáci, nebo jednotky, které jsou loajální k Zálužnému, který byl odstraněn ze své funkce a nějak se postrádá, nebo je nezvěstný, nebo byl nezvěstný. Měl být velvyslancem v Británii, což se asi nepodařilo, nebo to tak není. Tedy Zelenský čelí velké vnitřní bouří. A máme tady další znaky, jako indikátory. Spojené státy myslím, že mají v záloze Vitalija Klička, Kyjevského starostu, takže Washington s ním zřejmě nějak spolupracuje na nahrazení Zelenského. Zelenského funkční období prezidenta končí 20.5.2024, měli být volby, on je zrušil, demokraticky zrušil dodávám, takže nový prezident by měl být vlastně inaugurován 20., 21. května už měl být dávno zvolený. Zelenský prostě tomu zabránil, on chtěl zůstat u moci na věky. A já si myslím, že to se ale nestane. Obzvláště kvůli tomu, protože fronta kolabuje pro Ukrajinskou armádu. Rusko tlačí, tlačí, tlačí, Rusko prostě postupuje. ZELENSKÉHO ČAS SE PROSTĚ ZKRÁTIL, ANEBO KONČÍ.“

 

https://youtu.be/Z5rSPVD-dao?si=bEsDlpfTCyxCHpF8

 

 

📌10.5.2024, 18:54: VALNÉ SHROMÁŽDĚNÍ OSN ROZŠÍŘILO PRÁVA PALESTINY.

 

Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, která rozšiřuje práva Palestiny v organizaci a také doporučuje, aby Rada bezpečnosti pozitivně přezkoumala otázku členství země v OSN.

Dříve měla Palestina status pozorovatele ve světové organizaci, zatímco Izrael je plnoprávným členem OSN od roku 1948. V dubnu tohoto roku Spojené státy vetovaly alžírskou rezoluci v Radě bezpečnosti OSN, která doporučovala přijetí Palestiny do OSN.

 

Rezoluce přijatá 10. května „doporučuje Radě bezpečnosti, aby tuto otázku znovu zvážila“. Článek 4 Charty předpokládá, že přijetí za člena organizace je otevřeno „mírumilovným“ zemím, které přijmou určité závazky.

Valné shromáždění OSN rozhodlo, že Palestina nyní získá další privilegia ve světové organizaci, například země bude moci činit prohlášení jménem skupin států a bude se také účastnit konferencí OSN.

Kromě toho rezoluce stanoví právo palestinského lidu na sebeurčení, včetně práva na jeho nezávislost. Je však třeba poznamenat, že země nemá hlasovací právo ve Valném shromáždění.

Přijetí Palestiny do OSN se uskutečňuje rozhodnutím Valného shromáždění na doporučení Rady bezpečnosti. Ke schválení tohoto dokumentu Radou bezpečnosti je zapotřebí 9 kladných hlasů z 15 v Radě.

 

https://smotrim.ru/article/3944284

 

 

📌10.5.2024, 19:20: BIDEN PŘIDĚLIL UKRAJINĚ DALŠÍCH 400 MILIONŮ DOLARŮ NA POMOC.

 

Prezident Spojených států Joe Biden podepsal exekutivní příkaz k přidělení vojenské pomoci Kyjevu ve výši 400 milionů dolarů.

 

Pomoc zahrnuje granáty pro systém protivzdušné obrany Patriot, pěchotní vozidla Bradley a také improvizovaná výbušná zařízení typu MRAP. Informoval o tom server Politico s odvoláním na své zdroje. Bílý dům plánuje poslat ozbrojeným silám Ukrajiny zbraně, které jsou již k dispozici v amerických skladech.

„Deleguji na ministra zahraničí pravomoc přidělit až 400 milionů dolarů na poskytnutí pomoci Ukrajině,“ uvedl Biden v memorandu, jehož text zveřejnila tisková služba Bílého domu.

 

Podle agentury Reuters, která citovala své zdroje, podpora zahrnuje obrněná vozidla, granáty a ruční zbraně.

Prezident Spojených států Joe Biden již dříve podepsal balíček zákonů o obnovení dodávek zbraní zahraničním spojencům: Ukrajině, Izraeli a Tchaj-wanu.

 

Dne 23. dubna balíček schválil Senát. Jeho objem je 95 miliard dolarů.

 

https://smotrim.ru/article/3944324

 

 

📌10.5.2024, 18:36: POLSKÝ SOUDCE, KTERÝ UPRCHL DO BĚLORUSKA, VYHROŽUJE ZVEŘEJNĚNÍM TAJNÉHO DOKUMENTU.

 

Bývalý polský soudce Tomasz Schmidt, který odjel do Běloruska, aby získal politický azyl, oznámil svůj záměr zveřejnit utajované informace.

 

Schmidt na svém kanálu Telegram napsal, že se chystá zveřejnit první tajný dokument, který přivezl z Varšavy 10. května v 19:00.

 

Již dříve veřejně prohlásil, že rezignuje na svou funkci a požádá o politický azyl v Bělorusku. Rozhodnutí bylo učiněno na protest proti politice Varšavy vůči Minsku a Moskvě.

 

Státní zastupitelství v Polsku žádá o zatčení soudce, který uprchl do Běloruska

Připomeňme, že běloruský vůdce Alexandr Lukašenko požádal policisty, aby zajistili bezpečnost polského soudce Tomasze Schmidta.

 

https://smotrim.ru/article/3944334

 

 

📌10.5.2024, 19:02: BYL NATOČEN OKAMŽIK PORÁŽKY AMERICKÉHO SYSTÉMU PROTIVZDUŠNÉ OBRANY PATRIOT ISKANDEREM.

 

V pátek 10. května večer zveřejnil reportér VGTRK Andrej Ruděnko záběry zničení západního systému protivzdušné obrany.

 

Podle novináře mluvíme o americkém protiletadlovém raketovém systému Patriot ukrajinské armády.

Údajně byl zasažen raketou operačně-taktického raketového systému Iskander ozbrojených sil RF v oblasti obce Gulyaipole v Záporožské oblasti.

 

Spolu s odpalovacím zařízením exploze pokryla radarovou stanici AN/MPQ-65.

Okamžik, kdy střela zasáhla cíl, zaznamenal průzkumný bezpilotní letoun.

 

Je třeba poznamenat, že ruské ministerstvo obrany se k nahrávce zatím nevyjádřilo a nepotvrdilo zničení systému protivzdušné obrany Patriot ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://smotrim.ru/article/3944367

 

 

📌☭☆„Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 10.05.2024“:

➡️☭☆ První záběry na zajaté důstojníky ukrajinských ozbrojených sil, kteří se vzdali v Charkovské oblasti

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Rusko zabralo 4 osady v Charkovské oblasti – Khokholský vojenský zpravodaj Butusov

🦠Rusko obsadilo 30 km², což je přibližně 40 km od Charkova. Byly osvobozeny vesnice Strelechye, Krasnoye, Pylnaja a Borisovka.

🦁Kromě toho je postup ve druhém směru útoku – v oblasti Volčanska.

🦠 Celková plocha propagace je více než 30 kilometrů čtverečních.

🦠 Ruské jednotky zaútočily až 4-5 pěšími prapory.

💬 „Proč se Rusku podařilo pěchotními silami tak rychle zabrat tak významné území, když tento útok nebyl pro ukrajinské velení náhlý?“ — ptá se Butusov

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ V Brazílii byl zachráněn kůň poté, co strávil čtyři dny na střeše zatopené budovy. Záchranáři koni píchli sedativum a na člunu ho odvezli na břeh, poté ho předali veterinářům. Zvíře bylo silně dehydrované.

Dříve:

🦠Povodně začaly v Brazílii 2. května a lámaly historické rekordy

Bouřlivý potok demoluje domy, vyvrací stromy, mnoho lidí je vězněno ve svých bytech, pokračují v evakuaci

🦠 107 lidí zemřelo, dalších 136 se pohřešovalo

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

📌Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Šíleně mně blokují. Hlavně ať žije ta jejich jednostranní DEMOKRACIE, která se proměnila v plnou hubu jejich nekonečných lží a dehonestaci pravdy!

Teď jsem byla 6 dnů v blokaci, pod taktovkou naši, NE mé vlády, EU, WHO, USA, OSN…Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokaci je denně zpracovávám pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí, ale blokéři pracují na plné obrátky. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, nejenže nás všechny nezablokují, ale tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *