Žili jsme ve lži: Vypočetli, že dobíjení elektromobilu je dražší než tankování benzínu/nafty. O tolik?!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

17.6.2024

Když se pedantští a přesní Němci pustí do exaktního průzkumu, vyjdou jim většinou exaktní a přesná čísla. Ta, která jim vyšla při srovnání benzínového Golfu a elektrického ID.3, však koncern nepotěší.

Naděje Volkswagenu, jak se nový ID.3 (resp. kdysi nový) stane „novým Golfem“ a absolutním bestsellerem v nabídce elektromobilů, jak přenese hladce a plynule Volkswagen do nové, skvělé, elektrické éry a vše bude jen a pouze zalité sluncem, vzaly velmi rychle za své. Stal se totiž naprostý opak, z ID.3 je tak trochu noční můra Volkswagenu a ukázkový příklad toho, jak byla (a stále je) celá ta problematika absolutně nepochopena. A teď ještě něco dalšího „vyšťourali“ ti otravní novináři. Pojďme se na to podívat společně.

Neexistuje jediný důvod, proč dát přednost ID.3 před Golfem

Jak totiž uvádí německý Auto Bild ve svém článku, výhodnost nákupu ID.3 proti srovnatelnému Golfu 1,5 TSI nejen, že je mizivá, ona totiž není žádná. Neexistuje. Pokud se totiž alespoň na chvíli vcítíte do situace těch, kdož stojí před nákupem nového kompaktu, rádi by (z jakýchkoli) důvodů zůstali věrni koncernu a rozhodují se mezi „klasikou“ na benzín v podobě Golfu VIII s motorem 1,5 TSI a „budoucností“ v podobě ID.3, pravděpodobně neobjevíte jediný důvod, proč zvolit auto s bateriemi a elektromotorem.

celý článek si můžete přečíst ZDE: https://www.autozive.cz/vypocet-dobijeni-tankovani/?

článek vyšel: 12.6.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *