Zelenský se strhaným obličejem oznámil novinářům zahájení ruské ofenzívy ve směru na Charkov a Pentagon tvrdí, že jde o počátek operace na obsazení Charkova s cílem rozmělnit již tak prořídlé obranné ukrajinské linie!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

11.5.2024

Zelenský se strhaným obličejem oznámil novinářům zahájení ruské ofenzívy ve směru na Charkov a Pentagon tvrdí, že jde o počátek operace na obsazení Charkova s cílem rozmělnit již tak prořídlé obranné ukrajinské linie! Ukrajincům chybí vojáci, ale ty neumíme ve zbrojovkách vyrobit, zaznívá z Kongresu! A italský list se dostal k materiálům, že NATO by mohlo pro operaci na Ukrajině “mobilizovat” až 100 000 vojáků!

Sotva skončila přehlídka na Rudém náměstí a o dva dny dříve inaugurace staronového ruského prezidenta, v tom okamžiku se začaly dít věci. Ruská armáda zahájila v pátek 10. května v ranních hodinách novou frontu ve směru na Charkov, po Oděse druhé největší ruské město na Ukrajině a Kyjev nařídil evakuaci pohraničního města Volčansk [1]. Ruská generalita mlčí, bez jediného tiskového prohlášení, což naznačuje napětí okolo toho, kdo bude jmenovaný novým ministrem obrany. Toho bude vybírat podle ruské ústavy přímo osobně Vladimir Putin a může se stát cokoliv.

Ruští novináři spekulují a skloňuje se jméno Alexeje Djumina jako nového ministra obrany, který si odskočil do funkce gubernátora Tulské oblasti, přestože jako generál-poručík již sloužil krátce v letech 2015 a 2016 jako náměstek ministra obrany Sergeje Šojgu. Pokud se chystá změna na pozici, tak je jasné, že novou ofenzívu oznámí a bude mediálně řídit už nový ministr obrany. Skutečnost, že ruské vojenské orgány mlčí o nové operaci na Charkovském směru, nahrává spekulacím, že Šojgu skutečně skončí a bude nahrazen.

celý článek si můžete přečíst ZDE

článek vyšel: 10.5.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

The last comment needs to be approved.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *