VIDEO: Petro Porošenko přirovnal závěrečný protokol summitu ve Vilniusu k fotokopii toho samého dokumentu z Bukurešti z roku 2008! Porošenko v emotivním projevu v parlamentu prohlásil, že Ukrajina nedostala pozvání do NATO přesto, že ukrajinská armáda chrání východní křídlo aliance a umírají tam ukrajinští vojáci! Namísto toho dostala Ukrajina garanci skupiny zemí G7, ovšem bez jakýchkoliv záruk! A proč NATO ve Vilniusu přehodilo Ukrajinu jako zátěž z vojenské aliance na ekonomickou skupinu G7?

Dopady právě skončeného summitu NATO ve Vilniusu mají dramatické pokračování. Zklamání ukrajinských vrcholných politiků nebere konce a nově se k nim připojil i bývalý prezident Petro Porošenko, který v ukrajinské Vrchní radě v Kyjevě vystoupil s krátkým projevem, ve kterém přirovnal závěrečný protokol ve Vilniusu k závěrům podobného summitu NATO v Bukurešti v roce 2008, kde zazněly podobné sliby, ale rovněž bez garancí.

Takže Porošenko varoval, aby Ukrajina již stejnou chybu neopakovala. Ukrajina pozvání do NATO nedostala, a to přesto, že podle Porošenka ukrajinští vojáci chrání východní křídlo NATO a umírají tam. Ukrajina si členství v NATO zasluhuje, prohlásil Porošenko s tím, že vojáci AFU bojují lépe než armády NATO a přináší nejvyšší oběti. Porošenko varoval, že Ukrajina na summitu nedostala nic, kromě ubezpečení zemí skupiny G7 o pokračující ekonomické a zbrojní pomoci.

A to je opravdu zásadní bod zlomu. Všichni se teď ptají, co se stalo ve Vilniusu, že vojenská aliance NATO namísto svých garancí Ukrajině přehodila tuto zátěž na bedra zemí skupiny G7. Proč garance Ukrajině nenabídlo přímo NATO? Porošenko nebyl vytočený jako sáňky v létě jen tak bezdůvodně, protože on už to zná z minulosti. Úplně stejné a jalové garance zemí G7 totiž Ukrajina dostala v roce 2014 po ruské anexi Krymu!

Porošenko tehdy měl jednání se zástupci G7, kteří mu přislíbili pomoc, ale odmítli do dokumentů uvést jakékoliv záruky. Nikde nebyly poskytnuty Ukrajině záruky toho typu, že když dojde k napadení Ukrajiny, že země G7 vyšlou Ukrajině na pomoc své tanky, stíhačky a především vojska. Nic takového skupina G7 Porošenkovi nezaručila ani v roce 2014, ani Zelenskému ve středu ve Vilniusu.

NATO se zbavilo Ukrajiny a přehodilo ji do rukou skupiny G7

Ukrajina se stala nechtěným zavazadlem, nežádoucí zátěží, která splnila svůj úkol a teď je potřeba se toho problému nějak honem rychle zbavit. Země NATO tak přehodily Ukrajinu skupině G7, což je ekonomická a nikoliv bezpečnostní aliance. A to samo o sobě ukazuje, co bude s Ukrajinou dál. Londýnské kanceláře teď Ukrajinu budou oškubávat jako slepici.

Skupina G7 bude Ukrajinu porcovat tzv. částkovými úpisy, které budou kryté soukromými západními fondy jako je třeba Black Rock. Ukrajina namísto členství v NATO se stane trhacím kalendářem, tedy přesněji řečeno splátkovým kalendářem, který bude samozřejmě insolventní a západní korporace se budou hojit na ukrajinském majetku. Teď už není čas na válku a na NATO, teď je čas na skupinu G7 a na trhání a škubání Ukrajiny. Nic z ní nezbyde.

Jedním z největších věřitelů Ukrajiny se stane americký hedgeový fond BlackRock

Dopadne hůř než Česká republika po estébácké privatizaci v 90. letech. Přesně proto došlo k přesunu garancí z NATO na bedra skupiny G7. Nebude to Rusko, které oškube Ukrajinu, ne ne. Budou to Londýnské a New Yorské kanceláře, které rozcupují Ukrajinu a její majetky na cimpr campr. Nic Ukrajině nezbyde. Naprosto nic. Co neobsadí Rusové, to Ukrajině ukradnou londýnští makléři. Ti se vyznají, oškubou chocholy i o jejich chocholy. Ukrajině zůstanou jen dluhy a dluhová poroba. Porošenko byl ve vrcholné politice a vyzná se, protože zná procesy řízení, které budou následovat.

Podle Porošenka si Ukrajina členství v NATO již zasloužila tím, že za zájmy NATO umírají v proxy válce s Ruskem ukrajinští vojáci

Ukrajinci umírají na frontě za NATO v proxy válce s Ruskem, ale když dojde na žádost Ukrajinců o členství v NATO, tak na summitu si západní vládci přehodí Ukrajinu jako horký brambor, který nakonec skončí v rukách spekulantů z G7. Teprve teď se dostane Ukrajina do pořádných sraček, sorry za ten jadrný výraz, ale ten prostě nejlépe vystihuje situaci, do které se Ukrajina po summitu dostala.

Čekala přijetí do NATO, anebo alespoň jízdní řád do NATO s pevnými časy a daty, ale namísto toho se politici zemí NATO dva dny hádali a nakonec hodili Ukrajinu ekonomům z G7, že už nejde o vojenský problém, ale čistě o problém ekonomický. Ukrajina je tak od této chvíle pro kolektivní západ jen ekonomickým problémem, už ne vojenským!

Joe Biden s Volodymyrem Zelenským na summitu

A ukrajinští politici jsou z toho v šoku, jak summit skončil. Tohle nečekali. Nejenom, že nedostali pozvánku do NATO, ale nedostali ani žádné záruky od NATO, namísto toho dostali jen přislib zemí G7, že budou Ukrajině dál pomáhat. Ale otázkou je, za jakou cenu? Kolik to bude stát? Aliance NATO je vojenskou aliancí a dokud pomoc Ukrajině šla po linii NATO, o penězích se nemluvilo v domě oběšencově.

Jenže po přehození ukrajinského balvanu na záda skupiny G7 se o penězích začne mluvit a jestřábi z G7 naúčtují oběšencovi i ten provaz a dům prodají v dražbě, a to i s tím oběšencem. A na úhradu nákladů za pomoc to stačit nebude. Ukrajina se zadluží tak hluboko, že se z dluhů nikdy nevyplatí. Ukrajincům to začne docházet i tam, kde jim to zatím nedocházelo. Začne to docházet i novinářům mainstreamu na Ukrajině, že stateční ukrajinští vojáci jsou pro NATO dobří, když umírají pro NATO ve válce proti Rusku. Ale nejsou už dost dobří na to, aby byli členy NATO. Taková je realita!

Skupina G7 oškube Ukrajinu až na kost, aniž by se Ukrajina jakkoliv přiblížila členství v NATO

Summit skončil tím, že Ukrajina dostala úkoly, že má transformovat soudnictví, demokratizovat zemi, zajistit svobodu médií a další kroky, ale to jsou podle Porošenka kroky, o kterých rozhoduje Ukrajina. Porošenko celkem trefně vylíčil, že když se mluví o otevřených dveřích pro Ukrajinu, tak by měli Ukrajinu pustit dovnitř. A pokud jsou dveře zavřené, tak by to mělo být řečeno, že dveře jsou zavřené. A to také na summitu nezaznělo. Ukrajina je prostě břemenem a nežádoucí zátěží kolektivního západu ve zpackané protiruské operaci.

Summit G7 v roce 2022 s obrázkem slepice na displeji určené k oškubání

Putinova vláda ani po obrovských sankcích uvalených na Rusko po vyprovokované ruské invazi na Ukrajinu nepadla a od amerického petrodolaru začalo odcházet více a více států, na čele s Čínou, což je největší zahraniční držitel amerických státních dolarových dluhopisů. A neúspěšná jarní ofenzíva Ukrajiny pouze potvrzuje, že Rusko na Ukrajině zůstane a západ a ani Ukrajina s tím nic nezmůžou. Takže, co teď s Ukrajinou? Odpověď je tak logická, že logičtější být nemůže – NATO prostě přehodí Ukrajinu jako zbytnou ekonomickou zátěž nepovedené vojenské operace ekonomickým jestřábům ze skupiny G7 se slovy, že si mohou oškubat a ohlodat Ukrajinu, jak budou chtít. To je ve skutečnosti ten jediný a pravdivý závěrečný protokol summitu ve Vilniusu.

-VK-

The last comment needs to be approved.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail