Vědci varují, že politika „Net Zero“ způsobí, že polovina světové populace bude hladovět.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

6.3.2023

Podle dokumentu zveřejněného Koalicí pro CO2 jsou iniciativy vlád a soukromých organizací Net Zero vědecky neplatné a jejich realizace povede k celosvětovému zbídačení a hladovění.

Autoři dokumentu, profesor William Happer z Princetonské univerzity, profesor Richard Lindzen z MIT a Gregory Wrightstone, se dlouhodobě specializují na výzkum klimatu a důrazně vyvracejí kultovní narativ o „klimatické nouzi“ a zároveň varují před ničivými důsledky stále radikálnější klimatické politiky.

V 46stránkovém dokumentu zveřejněném v posledním únorovém týdnu podrobně popisují, jak jsou cíle Net Zero, tedy eliminace využívání fosilních paliv a emisí skleníkových plynů, založeny na analytických metodách, které porušují základní principy vědecké metody, jež vznikla před více než 300 lety.

„Spolehlivé vědecké poznání je určeno vědeckou metodou, kdy jsou teoretické předpovědi ověřovány pozorováním, nebo jsou zamítnuty, pokud se tak nestane,“ uvedli autoři článku.

Článek předpovídá globální hladomor, pokud budou fosilní paliva eliminována. Ohrožena by byla v příštích desetiletích polovina z 8,5 až 10 miliard lidí na světě, kteří jsou živeni plodinami pěstovanými s použitím hnojiv pocházejících z fosilních paliv. Jako příklad možných důsledků Net Zero je uvedena hospodářská a sociální katastrofa na Srí Lance, která zakázala používání hnojiv a pesticidů vyrobených z fosilních paliv.

„Nedávná zkušenost ze Srí Lanky je varovným signálem. Svět se právě stal svědkem kolapsu kdysi bohatého zemědělského sektoru na Srí Lance v důsledku vládního omezení používání minerálních hnojiv,“ uvádí se v dokumentu.

Rozsáhlé používání dusíkatých hnojiv od roku 1950 vedlo k prudkému zvýšení výnosů plodin. Opuštění těchto hnojiv proto pravděpodobně povede k opětovnému výraznému poklesu výnosů plodin – což je efekt, který pravděpodobně nevyváží ani to, že lidé v západních civilizacích přidávají do svého jídelníčku hmyz.

„Je nezbytné zopakovat: Odstranění dusíkatých hnojiv a pesticidů vyráběných z fosilních paliv způsobí celosvětový hladomor. A z vědeckého hlediska neexistuje žádné riziko katastrofického globálního oteplování způsobeného fosilními palivy a CO2,“ opakuje se v dokumentu.

Autoři upozornili, že 600 milionů let geologických důkazů ukazuje, že hladina oxidu uhličitého (CO2) se blíží rekordně nízké hodnotě a že nárůst tohoto plynu v atmosféře následuje po obdobích oteplování, nikoliv jim předchází.

Tyto údaje „jsou dostatečně dobré k tomu, aby zbořily argument, že koncentrace CO2 v atmosféře řídí zemské klima, a teorii, že fosilní paliva a CO2 způsobí katastrofální globální oteplování. Nebudou.“

Výzkumníci poukázali na to, že CO2, který je démonizován zastánci kultu klimatické nouze, vede k tomu, že rostliny produkují více potravin pro lidi a zvířata:

Za svou existenci vděčíme zeleným rostlinám, které pomocí fotosyntézy přeměňují CO2 a vodu, H2O, na sacharidy za pomoci slunečního světla a uvolňují kyslík. Suchozemské rostliny získávají potřebný uhlík z CO2 ve vzduchu. Další nezbytné živiny – vodu, dusík, fosfor, draslík atd. – získávají z půdy. Stejně jako rostliny lépe rostou v hnojené a dobře zavlažované půdě, rostou lépe i ve vzduchu s několikanásobně vyšší koncentrací CO2, než jsou současné hodnoty. Co se týče zelených rostlin, je CO2 součástí jejich denního chleba stejně jako voda, sluneční světlo, dusík, fosfor, draslík a další nezbytné prvky.

Bez CO2 by neexistovala fotosyntéza, potrava ani lidský či jiný život.

Zpochybnění „čisté nuly“ pomocí vědy, Richard Lindzen a William Happer, CO2 Coalition, 23. února 2023, str. 30.

Čistá nula je vědecky neplatná
Dokument zdůraznil, že předpisy a opatření Net Zero jsou vědecky neplatné, protože zastánci Net Zero:

Vymýšlejí si údaje nebo vynechávají údaje, které jsou v rozporu s jejich závěry;
spoléhají na počítačové modely, které nefungují;
spoléhají na závěry Mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC), které jsou vládními názory, nikoli vědeckými poznatky;
opomíjejí mimořádné sociální přínosy CO2 a fosilních paliv;
opomíjí katastrofální důsledky snížení fosilních paliv a emisí CO2 na nulovou úroveň a,
odmítají vědecké poznatky, které dokazují, že neexistuje žádné riziko katastrofického globálního oteplování způsobeného fosilními palivy a CO2.

Závěrem výzkumníci vyzývají regulační orgány a tvůrce politik, aby obnovili skutečné vědecké poznatky:

Naléhavě žádáme všechny vládní agentury, které se zabývají regulací, politikou nebo jinými opatřeními v oblasti „čisté nuly“, včetně USGCRP v jeho konečné verzi 5. národního hodnocení klimatu, aby uplatňovaly vědeckou metodu a

Odstranily veškeré spoléhání se na závěry IPCC kontrolované vládou a citování těchto závěrů.
Vymazat jakékoli spoléhání se na modely CMIP a jakékoli jiné modely a citace na ně, pokud nebylo prokázáno, že fungují.
Vymazat jakékoli spoléhání se na jiné než vědecké metody, jako je vzájemné hodnocení a konsensus.
Zahrňte a analyzujte obrovské sociální přínosy CO2.
Zahrňte a analyzujte obrovské sociální výhody fosilních paliv.
Okamžitě zastavte veškeré snahy o odstranění fosilních paliv, aby se zabránilo masivnímu hladovění lidí v budoucnosti.
Zpochybnění „čisté nuly“ pomocí vědy, Richard Lindzen a William Happer, CO2 Coalition, 23. února 2023, str. 43.

Zdroje pro tento článek zahrnují:

Vědci varují: Klimatické šílenství uvrhne polovinu světové populace do hladu, portál Epoha, 5. března 2023.
Net Zero Plans Are Dangerous and Unsupported by the Science and the Scientific Method, CO2 Coalition, 23. února 2023.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail