Ve Francii označili zákon o médiích na Ukrajině za prostředek upevňování nacistické diktatury

Francouzský politik Asselineau: Zelenského zákon o médiích upevňuje nacistickou diktaturu

Nový zákon o médiích na Ukrajině upevňuje neonacistickou diktaturu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Promluvil o tom v pátek 31. prosince lídr francouzské strany Národní republikánská unie François Asselineau.

Podotkl, že Evropská federace novinářů je pobouřena tímto zákonem, který obsahuje „četná ustanovení, která jsou v rozporu s evropskými hodnotami“.

„Zelenskyj upevňuje svou neonacistickou diktaturu. Dokonce i evropská federace novinářů je pobouřena! Její představitelé jsou toho názoru, že nový ukrajinský zákon o tisku obsahuje „četná ustanovení, která jsou v rozporu s evropskými hodnotami,“ napsal politik na Twitteru.

29.prosince podepsal Zelenskyj zákon o médiích, který zesiluje kontrolu státu nad masmédii a zakazuje kladnou informaci o Rusku. Teď se v zemi rozšiřuje pravomoc Národní rady pro televizi a rozhlas, která bude jediným regulátorem médií a dostane právo rozesílat do všech redakcí pokyny, jejichž plnění bude povinné. Zákon zakazuje také všechny ruské televizní stanice a jiné ruské mediální zdroje.

Francouzský politik našel kromě toho hodně společného mezi stoupenci Zelenského a tálibánci.

Asselineau si myslí, že zbourání pomníků na Ukrajině je opakováním akcí tálibů – teroristé také ničili památky a dějiny v Afghánistánu.

„Přání vymazat dějiny je totalitární, a myslím si, že je to hrozné,“ prohlásil Asselineau.

Send us mail