Ukrajina si sestřelila vlastní stíhačku F-16 a velení ukrajinské PVO se to snaží svalit na letící ruskou raketu!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

3.9.2024

Ukrajina si sestřelila vlastní stíhačku F-16 a velení ukrajinské PVO se to snaží svalit na letící ruskou raketu! Časopis The Economist varuje, že ukrajinská fronta na Donbasu se hroutí, zatímco veškeré rezervy AFU jsou v Kurské oblasti a nepodařilo se jim přimět Kreml ke stažení vojsk z Pokrovského směru! Generál Syrský nadále odmítá poslat posily na Donbas, všechno odsunuje na Kursk!

Vrcholem nekompetentnosti a idiocie se stala neuvěřitelná událost, ke které došlo již 26. srpna. Podle právě uniklých informací totiž ukrajinská PVO za použití amerického systému Patriot sestřelila vlastní a v pořadí vůbec první stíhačku F-16. K incidentu došlo ve vzdušném prostoru nad Oděsou během největšího ruského náletu na Ukrajinu, kdy podle informací pilot Oleksij „Moonfish“ Mes zahynul v troskách stroje, protože se nedokázal katapultovat.

Protiletadlová střela zřejmě explodovala na úrovni kabiny pilota a šrapnely ho zabily, případně znefunkčnily katapultážní systém. Stíhačky F-16 dodané Ukrajině jsou přitom vybaveny transpondérem pro identifikaci vlastního stroje, takže ukrajinská PVO podle všeho střílela na všechno, co se podobá stíhačce. Jenže generální štáb AFU to odmítl, ke ztrátě stroje prý došlo v důsledku střetu stroje s ruskou raketou, která stíhačku trefila a ta explodovala.

celý článek si můžete přečíst ZDE: https://aeronet.news/ukrajina-si-sestrelila-vlastni-stihacku-f-16-a-veleni-ukrajinske-pvo-se-to-snazi-svalit-na-letici-ruskou-raketu-casopis-the-economist-varuje-ze-ukrajinska-fronta-na-donbasu-se-hrouti/

pův. článek vyšel: 30.8.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *