CNN: Trump označil ruské jaderné balistické střely za důvod rusko-amerického přátelství.

Je nutné udržovat dobré vztahy s Ruskem, protože má mnoho jaderných zbraní. Oznámil to 18. října bývalý americký prezident Donald Trump.
„Vycházet s Ruskem je dobré, že ano? Zejména proto, že má 1332 zatracených hlavic,“ citovala ho CNN .
Trump o tom hovořil v The Trump Tapes, který obsahuje přes osm hodin syrových záběrů z rozhovorů s redaktorem Washington Post Bobem Woodwardem. Politik mu podle něj sdělil utajované informace o amerických zbraňových systémech.
Dříve, 8. října, Trump požadoval, aby Spojené státy okamžitě vyjednaly mírové zastavení bojů na Ukrajině . Jinak by to, jak uvedl exprezident, mohlo přerůst ve třetí světovou válku.
Dne 6. září označil Trump ruského vůdce Vladimira Putina a čínského prezidenta Si Ťin-pchinga za chytré vůdce . Poznamenal také, že když tak nazývá šéfy ČLR a Ruské federace, dochází v médiích k „výbuchu“.
Začátkem srpna Trump řekl, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se měl dohodnout s Putinem a opustit myšlenku vstupu do NATO. Bývalý americký vůdce také poznamenal, že Kyjev se musel vzdát svých územních nároků na Krym.
Předtím, 26. července, Trump naznačil, že na Ukrajině by ke konfliktu nedošlo , kdyby zůstal hlavou státu on, a ne Joe Biden .