Švýcarsko: Rekordní pokles porodnosti svedli na nedostatek kvalifikovaných pracovníků

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

9.12.2023

Skutečně už je lidstvo jen bandou idiotů, kteří naletí na kdejaký blábol, se kterým přijdou různí rádoby odborníci, zkorumpovaní politici a jejich hlásné trouby v podobě korporátních médií?

To si zřejmě myslí v zemích, kde se nyní úporně snaží jakýmkoli způsobem vysvětlit rekordní pokles porodnosti.

Podobně se před časem vyrojila i nepřeberná řada – mnohdy velmi bizarních – důvodů velmi vysoké úmrtnosti (například v Německu byla v loňském roce nejvyšší úmrtnost od roku 1951).

Průběžně bylo možné narazit na důvody jako klima, špatná strava, long Covid, přílišné horko, umělá sladidla, vejce, hraní počítačových her a mnoho dalšího…

To je jen malý výběr zástupných důvodů, na které se mi podařilo v posledních dvou letech narazit v souvislosti s tím, jak byla zdůvodňována nadměrná úmrtnost.

Nyní se začíná řešit razantní pokles porodnosti, který se samozřejmě projevuje s jistým odstupem. Porodnost je v mnoha evropských zemích rekordně nízká – a to i přesto, že do těchto zemí neustále proudí nové obyvatelstvo, jehož potomci jsou již započteni do celkové porodnosti.

Také ve Švýcarsku nyní zaznamenali rekordně nízkou porodnost. A při hledání důvodů samozřejmě na nedávno aplikované genové injekce ani nepomyslí…

Stejně jako v mnoha jiných proočkovaných zemích i ve Švýcarsku porodnost od konce roku 2021 drasticky klesá. Pro úřady a média za to samozřejmě může všechno ostatní, kromě injekce mRNA. Stále častěji se jako důvod využívá například změna klimatu.

Švýcarské noviny mají nyní nový nápad. Za pokles porodnosti je zodpovědný nedostatek kvalifikovaných pracovníků.

Prof. Dr. Stefan Homburg na základě dat z Destatis přes X (dříve Twitter) poukázal na pokles porodů ve Švýcarsku v průběhu času od začátku kampaní mRNA.

Nejprve uvidíte grafiku, kterou ukázal na Twitteru o Německu: Zatímco šílenství s lockdowny přirozeně vedlo k baby-boomu, počet živě narozených dětí rapidně poklesl asi 9 měsíců po zahájení očkovacích kampaní.

Švýcarská média nyní nabídla obzvláště kreativní řešení problému. Za pokles porodnosti nemohou injekce mRNA, ale spíše nedostatek kvalifikovaných pracovníků.

Do jaké míry může za to, že Švýcarky rodí mnohem méně živých dětí, nedostatek kvalifikovaných pracovníků, je však záhadou. Nebo jste už snad někdy slyšeli, že by k plození dětí byli potřeba kvalifikovaní pracovníci?

Někteří údajní specialisté (doktoři a inženýři) se v posledních letech zapojují do projektů bezplatných a nedobrovolných sexuálních aktivit, ale je spíše sporné, zda tím mohli významně přispět k počtu porodů.

Prof. Homburg ve svém příspěvku odkázal na Schweizer Tagblatt a v kontextu nejprve ukázal pokles porodnosti v Německu (viz graf výše), a pak na graf porodnosti ze Švýcarska.

Znamená to snad, že nejen Švýcarsko, ale i Německo (a všechny další země, které mají rekordně nízkou porodnost), mají nedostatek kvalifikovaných pracovníků???

Image

V některých plátcích ve Švýcarsku si pro změnu myslí, že za rekordně nízkou porodností stojí nedostatek bytů:

Viz (výběr):

Následující odstavec lze nalézt doslovně ve všech zmíněných médiích a tuctu dalších. Autory jsou Sabine Kuster a Mark Walther. Předpokládáme, že text je všude stejný (většina článků je zpoplatněna):

Porodnost se zatím nezotavuje – naopak, pokles je stále výraznější. Na grafickém znázornění je také vidět těžko vysvětlitelný jev. A náborový sportovní test naznačuje, že i chlapci jsou postiženi dlouhodobými koronavirovými následky.

Spekulace autorů jsou přitažené za vlasy, ale nakonec se díky tomu, že je šířilo mnoho tamních plátků, dostaly k mnoha Švýcarům.

Nedostatek kvalifikovaných pracovníků se zhoršil na začátku roku 2022.  Demograf jménem Francois Höpflinger vidí tento nedostatek kvalifikovaných pracovníků jako „hlavní důvod poklesu porodnosti.“

Objevuje se i další zajímavé vysvětlení: „Lidé se nebáli o svou práci – prostě měli příliš mnoho práce, než aby se rozhodli mít děti právě teď.“

Protože Švýcaři příliš pracují, nemají děti – samozřejmě. Ve Švýcarsku je 6,8 procenta pracovní síly zaměstnáno ve stavebnictví. Možná však existují další důležité oblasti s kvalifikovanými pracovníky.

Existují i ​​další pokusy o vysvětlení autorů Sabine Kuster a Marka Walthera. Může se prý stát, že páry nemohou najít vhodný byt. Vinu však svalují i na Putina, protože válka na Ukrajině mnohým údajně způsobila šok.

„A  také Covid v tom může mít stále prsty“ (doslovný citát). Mnoho párů mohlo přehodnotit svou touhu mít děti, protože jeden z partnerů  trpěl long Covidem.

Ano, koho by to napadlo? Mladíci už od roku 2021 nejsou fit, jak ukázal výkonnostní test švýcarské armády. Autoři nediskutují o tom, že by mnohem horší fyzická výkonnost mohla mít něco společného s vážnými škodami způsobenými experimentálními injekcemi.

Zatímco očkování mRNA nebylo zmíněno v celém textu ani jedním slovem, v grafice je malá značka na začátku poklesu porodnosti v roce 2022, text zní: „Co se stalo devět měsíců předtím: květen 2021 – zahájení očkování dospělých.“

Tak zřejmě alespoň takto se tyto zásadní informace daly propašovat přes cenzory a šéfredaktory…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *