Švýcarská společnost představila první „bioprocesor“ na světě vyrobený z lidské mozkové tkáně

audioverzi článku najdete tady:

13.7.2024

Švýcarský technologický startup právě oznámil první „bioprocesor“ na světě vytvořený z 16 „organoidů lidského mozku“.

Aniž byste věděli, co to znamená, už teď můžete říct, že je to špatné. A to nevíte ještě ani polovinu.

V posledních korporátních médiích se objevují děsivé příběhy o umělé inteligenci („AI“) využívající obrovské množství energie. Například minulý týden Quartz napsal: „ Big Tech se obrací k jaderné energii, protože potřebuje více energie pro AI “. Následující den The Guardian napsal, že „ emise společnosti Google za pět let stouply téměř o 50 % kvůli poptávce po energii AI .“ A titulek Fudzilly byl ještě dramatičtější: „ Energetický apetit umělé inteligence by mohl zničit rozvodnou síť .“

Víme, že používají hegelovskou dialektiku k manipulaci s veřejným míněním; vznikne problém, vygeneruje se reakce a pak se nabídne řešení. A víme, že opakovaně používají proces problém-reakce-řešení k udržení kontroly a vlivu na populace. Takže od té doby, co zpravodajské kanály začaly zaplavovat děsivé příběhy o umělé inteligenci, která potřebuje obrovské množství energie, jak řekl James Corbett , „připravujeme se na dopad“.

„Koneckonců víme, že hysterické kampaně se obecně používají k přípravě veřejnosti na nějaké nové hrozné „řešení“, na které na nás technokrati číhají,“ dodal.

„No, hádej co? Toto ‚řešení‘ je tady a zahrnuje počítač vyrobený z živé lidské mozkové tkáně!“

Řešení poskytuje švýcarský startup s názvem FinalSpark , který spustil první online platformu poskytující výzkumníkům přístup k „živému počítači“ vyrobenému z mozkových „organoidů“.

Mozkový organoid je trojrozměrná („3D“) tkáň odvozená z lidských embryonálních kmenových buněk nebo pluripotentních kmenových buněk, schopná simulovat architekturu a funkčnost lidského mozku. Jinými slovy uměle vypěstovaná v laboratoři lidská mozková tkáň.

FinalSpark v květnu zveřejnil článek o tom, jak byla zkonstruována jeho „ Neuroplatforma “. Příspěvek má zlověstný název „ Otevřená a vzdáleně dostupná Neuroplatforma pro výzkum v oblasti výpočetního softwaru “.

Wetware je slangový výraz, který označuje biologický software, který může zahrnovat bioimplantáty, živé neurony integrované do křemíkových čipů nebo dokonce myšlenkově ovládaná zařízení. Pro ty, kteří již ztratili svou lidskost, je wetware softwarem, který patří živému organismu, jako jsou pokyny obsažené v jeho DNA.

Wetware computing kombinuje biologii a výpočetní techniku ​​a vytváří nový typ počítačového systému. Na rozdíl od tradičních počítačů, které se spoléhají na hardware na bázi křemíku, používají počítače typu wetware k provádění výpočtů živé neurony a biologické materiály.

V roce 2023 vytvořili vědci z Johns Hopkins University (Baltimore, Maryland) a vědci z dalších univerzit v USA a Evropě plán vývoje biopočítačů z mozkových organoidů.

„Tomuto novému interdisciplinárnímu oboru říkáme ‚organoidní inteligence‘ (OI),“ řekl profesor Thomas Hartung z Johns Hopkins University. „Komunita špičkových vědců se shromáždila, aby vyvinula tuto technologii, která, jak věříme, zahájí novou éru rychlého, výkonného a efektivního biopočítače.“

Jak vysvětlil eeNews, 3D struktura mozkových organoidů zvyšuje hustotu buněk kultury 1000krát, což znamená, že neurony mohou vytvářet mnohem více spojení. Také mozkové organoidy mají vynikající schopnost ukládat data.

„Dosahujeme fyzikálních limitů křemíkových počítačů, protože nemůžeme zabalit více tranzistorů do malého čipu. Ale mozek je zapojený úplně jinak. Má asi 100 miliard neuronů propojených přes 10^15 spojovacích bodů. Je to obrovský rozdíl ve výkonu ve srovnání s naší současnou technologií,“ řekl Hartung.

Přečtěte si více: Plán ukazuje, jak může „wetware“ pohánět počítače s umělou inteligencí , eeNews Europe, 28. února 2023

O něco více než rok později FinalSpark zveřejnil svůj článek o prvním bioprocesoru na světě. List je plný pro laika těžko srozumitelného žargonu. Naštěstí Tom’s Hardware zveřejnil srozumitelnější článek o Neuroplatformě FinalSpark.

Proč chtějí tito vědci vytvářet počítače z živé mozkové tkáně? Kvůli „změně klimatu“ a energetické účinnosti.

Jak James Corbett vysvětluje níže, je to horší.

Otroci v nádobě

Následující text pochází z článku „ Vědci vytvářejí organické podřízené počítače! (Co by se mohlo pokazit?) “ publikoval The Corbett Report dne 7. července 2024.

Obraz: Alexander Wivel

Dobře, pojďme si to zrekapitulovat: během posledního měsíce začaly mediální hlásné trouby mockingbird jednohlasně varovat před hrozící energetickou apokalypsou, protože průmysl umělé inteligence začíná spotřebovávat obrovské množství energie. Pak z ničeho nic přijde odvážný švýcarský technologický startup (se soukromými sponzory) s řešením: „Neuroplatformou“, která dokáže ušetřit obrovské množství energie tím, že ke zpracování informací použije živou lidskou mozkovou tkáň!

Zatím to bylo divné. Ale tady to začíná být děsivé: když mozkomorové z FinalSpark mluví o použití  živé  lidské tkáně k vytvoření tohoto „bioprocesoru“, není to řečnická figura. „Mozkové organoidy“ používané v tomto „živém počítači  – vyvinutém, jak nám říká jejich výzkumná práce, „z lidských  nervových kmenových buněk odvozených od iPSC “ – jsou ve skutečnosti  živé .

Tato otravná malá skutečnost vyvolává některé hluboké morální problémy – etická dilemata typu „ mozek ve sklenici “, která jsou přirozeně zcela přehlížena bioinženýry FinalSpark a podlézavým korporátním tiskem pokrývajícím tento příběh.

Pro vtip:

  • Pokud se tyto mozkové počítače  ve skutečnosti skládají  z živé lidské mozkové tkáně, počítají se jako živé bytosti se všemi stejnými právy a ohledy, jaké bychom rozšířili na kteréhokoli jiného živého tvora?
  • Mohou provádět výpočty a zpracovávat informace… tak co když jsou vnímaví? Mohou vnímat své okolí? Cítí bolest nebo utrpení?
  • Jak jsou vlastně tito živí tvorové stvořeni k tomu, aby dělali tyto výpočty? A co když tyto bezmocné otrocké počítačové mozky – vytvořené v laboratoři pouze za účelem zpracování informací pro své pány – nechtěly  splnit  nabídku vědců?

Alespoň tato poslední otázka již byla položena a zodpovězena, podle  jedné nedávné zprávy  na Neuroplatformě FinalSpark.

Ano, čtete to správně. Tito výzkumníci, zbaveni všech jemností a zdvořilostních okolků, střídavě dopují a mučí tuto mozkovou tkáň, aby ji přinutili zpracovávat informace za ně. Pokud na chvíli uvážíme, že tito v laboratoři vypěstovaní organoidy lidského mozku  jsou  ve skutečnosti živí tvorové, pak by vám z celého tohoto systému měl běhat mráz po zádech.

Ve  svém vlastním článku  na toto téma se nezávislý výzkumník Michael Snyder vyhýbá eufemismu „organoidy“ a nazývá tyto bytosti tím, čím jsou – „zotročenými minimozky“. Poté uvádí tento tréninkový systém „odměn a trestů“ do správné perspektivy:

Je úžasné, že ani samotní vědci FinalSpark, ani lidé z public relations vydávající se za pop-sci „novináři“ se těmito obavami nezabývali a dokonce ani neprojevili žádný zájem o filozofické důsledky pěstování živé lidské tkáně v laboratoři a její nucení plnit jejich příkazy.

Pokud by byli konfrontováni, nepochybně by každému, kdo má otázky ohledně tohoto projektu, řekli, aby si odpočinul! Koneckonců to nejsou plně vyvinuté mozky získané z čerstvých lidských mrtvol nebo něco podobného. Jsou to jen organoidy předního mozku („Fos“) napojené na elektrody na „multielektrodovém poli“ („MEA“).

Hledejte sami:

Vidět? To není nic k zamyšlení, že?

Ale přesto, když uvážíme, že tyto „organoidy předního mozku“ jsou živé… znamená to, že umírají?

Proč ano! Ano, umírají! Ale nebojte se, všichni, usilovné úsilí týmu FinalSpark značně zvýšilo životnost těchto biopočítačů!

Jak se sami výzkumníci  chlubí , zatímco původní životnost těchto biopočítačů „byla jen několik hodin“, podařilo se jim – implementací „různých vylepšení“ „nastavení mikrofluidie“ – prodloužit tuto životnost na „nejlépe až 100 dní“. případy.”

FinalSpark samozřejmě nedokáže popsat, co přesně to udělá s těmito „organoidy“ poté, co zemřou. Ale informuje nás, že během čtyř let fungování Neuroplatformy byly zotročené minimozky vyměněny 250krát. A vzhledem k tomu, že mají ve svém „mnohoelektrodovém poli“ najednou zapojené čtyři tyto lidské mozky, „to se rovná testování více než 1000 organoidů“.

Pokud tohle není ten nejpodivnější a nejstrašidelnější příběh, se kterým jste se v poslední době setkali, tak nevím, co říct. Ale pokud se mnou souhlasíte, že tento příběh je zvrácený, děsivý a hluboce znepokojující, pak se raději připravte. Pokud mají technokraté svůj způsob, je to jen začátek.

Konec vitalismu?

Je důležité si uvědomit, že to, co FinalSpark dělá, není nějaká okrajová, děsivá vědecká anomálie. Není to nějaká zvláštní odlehlost, kterou si vysnila skupina šílených vědců. Ve skutečnosti to ani není nový nápad.

Jak se ukazuje, existuje celá oblast výpočetní techniky nazývaná „ wetware computing “, která se zabývá hledáním způsobů, jak využít organický materiál ke zpracování informací. První příklad této myšlenky „živého počítače“ byl zkonstruován v roce 1999, kdy profesor Bill Ditto z Georgia Institute of Technology vytvořil „novou kalkulačku“ – přezdívanou „ulátor pijavice“ – která používala neurony pijavic k provádění jednoduchých výpočtů. Ditto trval na tom, že myšlenka byla revoluční, protože běžným počítačům se musí přesně říct, co mají dělat, zatímco bioprocesory si to mohou vypracovat samy. Tyto „živé“ počítače, které jsou obdařeny svou přirozenou, organickou inteligencí a schopnostmi řešit problémy, mohou dokonce odvodit správné odpovědi z částečných nebo chybných datových vstupů.

„Běžné počítače potřebují pokaždé absolutně správné informace, aby došly ke správné odpovědi,“ říká. „Doufáme, že biologický počítač dospěje ke správné odpovědi na základě dílčích informací tím, že sám vyplní mezery.“

A to bylo před 25 lety. Od té doby jsme byli svědky nástupu  počítačů vyrobených z lidských mozkových buněk, které dokážou rozpoznávat hlas . A shluk lidských mozkových buněk na počítačovém čipu, které byly  vycvičeny ke hraní videohry „Pong“ . Nyní, když je Neuroplatforma k dispozici pro výzkumníky, aby si mohli hrát, kdo ví, s čím tito géniové přijdou příště?!

Co byste tedy získali, kdybyste jeden z těchto „živých počítačů“ vložili do kyborgského exoskeletu pokrytého živou lidskou kůží?

To se může zdát jako typ otázky, která se omezuje na čistě hypotetickou říši – snad krmivo pro nějakého šíleného spisovatele sci-fi s přehnaně aktivní představivostí – ale není. Jak jsme již viděli, „živé počítače“ využívající lidskou mozkovou tkáň k provádění výpočtů jsou již zde. A Hádej co? Živá kůže pro roboty je již také tady.

Zrovna minulý měsíc bylo oznámeno, že „[]tým vědců z Tokijské univerzity vyvinul robotickou tvář pokrytou samouzdravující se, v laboratoři vypěstovanou kůží, která dokáže napodobovat lidské výrazy.“

Teď si jen představte, kdyby byl organický otrocký počítačový mozek vložen do robota pokrytého tou samoléčivou, v laboratoři vypěstovanou kůží napodobující lidský výraz. A teď si představte, že by tento robot vypadal jako skutečně lezoucí po kůži (zamýšlená slovní hříčka) animatronický robot Disney.

(Ano, Disney robot je  opravdu věc , a když ho vidíte v pohybu, je to ještě znepokojivější  .)

Pojďme si tedy na tuto otázku odpovědět. Co byste získali, kdybyste do takového animatronického robota potaženého kůží vložili organický otrokářský počítač?

Odpověď je záludná. Člověk by určitě neměl. Ale taky byste neměli zrovna robota. A o to právě jde.

Možná si vzpomínáte na mé zpravodajství o „ biodigitální konvergenci “ před třemi lety. Pokud ne, vraťte se prosím a  přečtěte si tento článek znovu  nebo  se znovu podívejte na tento podcast  , abyste se znovu seznámili s  bláznivou zprávou think-tanku kanadské vlády  o tom, jak „biologické a digitální systémy konvergují“ a jak tato konvergence „může změnit způsob rozumíme sami sobě a způsobujeme, že nově definujeme to, co považujeme za lidské nebo přirozené.“

Když tak učiníte, všimněte si prosím, jak jsem si zvlášť poznamenal tuto pasáž z tohoto dokumentu:

Jak jsem tehdy poznamenal, je to jeden ze základních pilířů celé transhumanistické agendy. Stejně jako je paradigma digitální měny centrální banky a úplná kontrola našeho digitálního života založeny na systému digitálních ID, tak i transhumanistický sen o sloučení člověka se strojem je založen na zhroucení naší filozofické intuice vitalismu. Jinými slovy, aby nás přiměli přijmout nadcházející transhumánní dystopii, technokraté budou muset zbourat naši základní, hluboce zakořeněnou víru v rozdíl mezi živoucí, organickou hmotou a neživým neživotem.

Tento smysl pro vitalitu je přesně tím, proč najdeme organické otrokářské počítače s živou lidskou kůží a animatronické roboty s realistickými výrazy obličeje tak hluboce děsivé. Tyto technologie začínají zpochybňovat naši víru v hranice mezi životem a neživotem.

V tom všem je jedna nadějná věc: pokud stále cítíte ten pocit děsivosti, když o této technologii přemýšlíte, čtete o ní nebo ji vidíte, pak je to dobrá věc. To znamená, že stále máte hlavu utaženou, dokonce i tváří v tvář tolika propagandě, která nás má přesvědčit, abychom ustoupili  Trans(lidské) agendě .

Přijměte ten pocit strašidelnosti. Neztrácejte pocit znechucení nad touto technologií. Budete se toho muset držet, abyste mohli rázně a rázně odmítnout tuto technologii a vše a všechny s ní spojené. Ti, kdo se snaží tento rozdíl zbořit a znecitlivět nás vůči této „živé“ počítačové myšlence, jsou našimi ideologickými nepřáteli. Pokud je někdy v tomto boji přestaneme vidět jako nepřítele, pak úplně ztratíme lidskost.

Přesto se nejedná o nějaké teoretické varování o nějaké vzdálené, hypotetické hrozbě. Je to tady. Nyní. Tyto technologie již existují.

Strašidelní roboti Disney.

„Samo-uzdravující se“ kyborgové pokrytí živou kůží vypěstovanou v laboratoři.

A samozřejmě organické podřízené počítače.

Vítejte ve světě roku 2024, všichni! Bůh nám všem pomáhej.

pův. článek vyšel: 9.7.2024

zdroj: https://expose-news.com/2024/07/09/bioprocessor-made-using-human-brain-tissue/

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *