Šéfka ruské centrální banky oznámila spuštění digitálního rublu podle standardu CBDC a Rusové dostanou přístup k peněženkám s limitem na 300 000 rublů! Všechny platby budou probíhat skrze centrální banku! Bank of Russia to oznámila pár dní poté, co Mezinárodní měnový fond ohlásil vznik vlastní globální kryptoměny UMU, která by měla v budoucnu nahradit americký dolar pro mezinárodní settlementy! Čínský mír právě dorazil do finančního sektoru a válka na Ukrajině dokonale slouží jako krycí mechanismus na zavádění Total Control nástroje jako z výjevů v Bibli!

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

20.4.2023

Zatímco světová veřejnost je upoutána na brutální, scénické a krvavé válečné epizody na Ukrajině, v zákulisí globálního světového řádu dochází k revoluci a k likvidaci svobody celých národů, a to bez jediného výstřelu. Šéfka ruské centrální banky Elvira Nabiullina totiž ve čtvrtek ve Státní dumě v Moskvě před poslanci oznámila [1], že Bank of Russia, tedy ruská centrální banka, je připravena spustit 3. podobu rublu.

To znamená digitální rubl podle standardu CBDC stanoveného Mezinárodním měnovým fondem (IMF). Ano, je to IMF a tím je to dané! Chazarští a Chasidští v akci. Všichni Rusové dostanou po spuštění digitálního rublu přístup ke krypto peněžence, kterou si budou moci dobít částkou až 300 000 rublů měsíčně a převody mezi digitálními účty budou zcela zdarma a budou instantní, tedy okamžité. Už žádné čekání do druhého dne, žádné čekání na zaúčtování platební operace.

Elvira Nabiullina, šéfka ruské centrální banky

Všechny transakce budou provedeny okamžitě, ovšem za kontroly a souhlasu centrální banky. Ruský rubl bude používat kryptografický standard Blockchain s centralizovanou správou zápisu platebních operací DCMA – Digital Currency Monetary Authority. Na rozdíl od Bitcoinu tak nepůjde o decentralizovaný systém, ale půjde o kryptografickou měnu regulovanou centrální bankou a jeho DCMA autoritou.

Digitální rubl bude plně v souladu s prototypovým návrhem Mezinárodního měnového fondu, který je nazvaný jako CBDC – Central Bank Digital Currency, tedy digitální měna centrální banky. Digitální rubl bude v Rusku celkem 3. formou národní měny. V Rusku dosud existuje rubl ve dvou formách, ve formě hotovosti a ve formě elektronicky emitovaných a zúčtovatelných peněz. Je to podobné jako ve většině ostatních zemí světa, kde mají peníze zatím tyto dvě formy.

Šéfka ruské centrální banky oznámila spuštění digitálního rublu podle standardu IMF

Digitální měna je třetí formou, protože ji nelze spojovat a zaměňovat za druhou formu, za současné elektronické peníze na bankovních účtech. To je totiž něco úplně jiného. Mezi první a druhou formou měny je plná převoditelnost. Třetí formu ale převádět nelze, protože vzniklé digitální rubly, dolary, eura a další měny totiž nepůjde převést zpátky na první, ani na druhou formu peněz.

Musíme si to vysvětlit. Digitální měna vznikne jako emitovaný token v kryptografické podobě samostatného digitálního účetního systému, který je autonomní a nebere do úvahy účetní statusy jiných měnových forem. Digitální rubl tak nebere do úvahy devizové rezervy rublu, kolik jich mají jiné centrální banky ve svých trezorech a vaultech.

Digitální rubl převede kontrolu nad veškerými transakcemi na centrální ruskou banku

Nebere do úvahy hotovost mezi obyvatelstvem. Nebere do úvahy elektronické rubly držené po vydání cizími komerčními bankami a obchodníky. Rusko tedy ani neví přesně, kdo a kde drží ruské rubly, pouze nepřímo a z kapitálových trhů je možné odvozovat, kde a u koho se asi tak pohybují ruské rubly. Tohle je největší slabina všech měn 1. a 2. formy, protože centrální banka po vydání hotových a elektronických peněz ztrácí nad těmito penězi kontrolu, u hotových peněz okamžitě, u elektronických ve chvíli, kdy opustí stát. A to platí nejen o rublu, ale hlavně i o dolaru, euru a o všech dalších měnách. Digitální měna jako 3. forma peněz má všechno změnit.

Centrální banky dostanou do rukou nástroj totální kontroly nad obyvatelstvem a veškerými trhy

Veškeré transakce digitální měny budou totiž probíhat skrze centrální banku jako vydavatele digitálních peněz. Ani jedna transakce neproběhne bez kryptografického podpisu a souhlasu centrální banky. Kdokoliv se pokusí digitální měnou někomu zaplatit, centrální banka bude vědět kdo platí, komu platí, kolik platí, za co platí a kde platba probíhá, kde se odehrává, v jakém obchodě, na jakém webu. Centrální banka tak bude moci bránit velkým a podezřelým převodům. Když např. začne run na banku a klienti by chtěli začít hromadně z banky vybírat peníze, centrální banka nevydá kryptografické souhlasy a nikdo nic nikam z digitální peněženky neodešle, žádný run na banku se konat nebude!

Modely CBDC po stránce technického zpracování autorizací plateb z centrální banky

To je geniální ochrana, že? No, ale pozor, jenom do chvíle, než ta samá centrální banka začne takto blokovat platby nejen kvůli zabránění runu na banku, ale třeba i za účelem snížení inflace. Centrální banka odmítne provést platby, když někdo se rozhodne zdražit zboží, které prodává a centrální banka to vyhodnotí jako nebezpečný inflační stimul.

Banka tak platební operaci obchodníkovi zamítne, zákazník si od vás jako od podnikatele zdražené zboží nebude moci zakoupit. Obchodník musí cenu zboží udržet na původní výši, a potom transakce proběhne, anebo neprodá nic. Se současnými penězi 1. a 2. formy tohle není možné, protože centrální banka nemá pod kontrolou růst prodejních cen mezi prodejcem a zákazníkem. Ovšem v případě digitální měny bude moci centrální banka tyto operace monitorovat v reálném čase a v případě potřeby blokovat.

Ani jediná transakce neproběhne bez vědomí centrální banky, zejména ne v době krize

Představte si, že by v televizi večeř zazněla zpráva, že hrozí invaze ruské armády do Evropy. K čemu by to vedlo? Benzínové pumpy by vystřelily ceny paliv do astronomických výšin. A nejen pumpy. Všichni obchodníci. Centrální banka by to okamžitě zaregistrovala, že obchodníci skokově zvyšují ceny, obrovsky roste inflace z hodiny na hodinu, a proto centrální banka by všechny transakce zablokovala.

Jednak s cílem zabránit raketové inflaci, a rovněž kvůli zabránění vykoupení obchodů. Prostě ve chvíli, kdy každou transakci uvidí a bude schvalovat centrální banka, bude moci blokovat transakce a prodeje, kdy něco ve společnosti vybočí z normálu, např. cenově nebo množstevně. Buď někdo extrémně začne zdražovat pod nějakým podnětem, anebo se někde objeví návaly lidí a začne hromadné vykupování, opět v důsledku nějakého podnětu.

Digitalizace čeká nejen rubl a dolar, ale i euro

A to je pouze začátek. Centrální banka v době vyhlášení třeba mobilizace zablokuje nákupy letenek do ciziny, jízdenek autobusů a vlaků do ciziny, nákupy paliv nad stanovený objem atd. Součástí CBDC systému jsou nejen informace o účtech a sumě, ale i popis zboží, který je digitálně hrazen. To je další zásadní rozdíl od dnešní doby. Když dnes něco koupíte elektronicky, banka vidí jenom koncovou sumu, jméno obchodníka a čas platby. Nevidí ale váš nákupní lístek. CBDC tohle mění pod záminkou boje proti terorismu. Všechny transakce digitální měnou formátu CBDC budou obsahovat nákupní lístek, co kupujete.

Před 10 dny oznámil Mezinárodní měnový fond spuštění své vlastní mezinárodní digitální CBDC měny

Popis se musí vejít položkově do délky 64 znaků ANSI formátu. Centrální banka tak uvidí, kolik rohlíků jste koupili, kolik lahváčů piva anebo kolik litrů benzínu u pumpy. A podle toho podpisový systém centrální banky bude autorizovat nebo zamítat transakce. Když vypukne nějaká událost ve společnosti, např. nějaký bezpečnostní kolaps, centrální banka nedovolí prodat pumpařům více než 5 litrů benzínu na osobu a den. Jinými slovy, centrální banky zavedením digitálních měn dostanou do rukou ten nejděsivější Total Control nástroj na ovládaní populace v historii. A proto není divu, že v Rusku právě šéfka BoR oznámila spuštění digitálního rublu. Došlo k tomu totiž jen pár dní po jiné události.

IMF označuje centralizovaný blockchain CBDC za Crypto 2.0

Přesně před 10 dny, tedy 10. dubna 2023, symbolicky a matematicky zajímavá shoda, oznámil Mezinárodní měnový fond (IMF) na svém jarním zasedání ve Washingtonu [2], že představuje a uvádí mezinárodní CBDC měnu nazvanou UMU, což je zkratka Universal Monetary Unit – Univerzální peněžní jednotka. Univerzální měnová jednotka (UMU), symbolizovaná jako znak ANSI Ü, je z právního hlediska peněžní komoditou, může provádět transakce v jakékoli měně, která je zákonným platidlem, a funguje jako CBDC, která prosazuje bankovní předpisy a chrání finanční integritu mezinárodního bankovního systému, uvádí se na webu IMF.

Mezinárodní digitální měna UMU postupně nahradí dolarové, eurové a další settlementy v mezinárodním obchodě

Banky mohou připojit kódy SWIFT a bankovní účty k peněžence s digitální měnou UMU a provádět přeshraniční platby podobné transakcím SWIFT po digitálních měnových kolejích zcela mimo korespondenční bankovní systém za nejlepší velkoobchodní devizové kurzy a s okamžitým vypořádáním v reálném čase.

Prostě najednou vidíte, že Mezinárodní měnový fond opouští klasické bankovnictví a vrhá se do digitálního kryptografického finančnictví s centralizovaným modelem autorizace plateb DCMA. A přesně 10 dní po IMF tak oznamuje i ruská centrální banka spuštění CBDC měny. Digitální měna má totiž ještě jednu výhodu, nelze ji sankčně zablokovat odnikud ze světa. Pokud si otevřete peněženku dané CBDC měny, tak ji má pod kontrolou pouze centrální banka, která peněženku podepsala a autorizovala a nikdo jiný na světě.

Digitální měny postupně nahradí všechny platební karty

Všechny firmy a subjekty, které budou chtít v budoucnu s Ruskem obchodovat, si budou muset otevřít digitální peněženky u ruské centrální banky. To samé platí o všech dalších měnách CBDC ve světě. Centrální banky tak dostanou absolutní kontrolu nad vlastní emitovanou měnou jako nikdy v historii. Digitální měny tak vedou ve finančním světě k odchodu od unipolárního systému dolaru k multipolárním CBDC měnám pod trvalou kontrolou. A bude to kontrola ani ne tak nad penězi, jako nad lidmi, kteří s měnou nakládají. De facto se jedná o proces Čínského míru, který nyní přichází do světa financí.

Odpis dolaru jako světové rezervní měny a přechod centrálních bank k digitálním CBDC měnám, které si budou krýt centrální banky. Takže, co z toho plyne? No, že zatímco Londýnské a Moskevské kanceláře jedou válku proti sobě na Ukrajině, tak mezitím v tichosti obě strany svým ovečkám chystají totální elektronický koncentrák v podobě digitálních měn pod trvalou kontrolou centrální bank. Kdo nebude mít znamení šelmy na ruce nebo na čele, neprodá a ani nenakoupí. Nebude to muset být čip pod kůží na ruce nebo na čele, bude stačit mobilní telefon s aplikací. Výsledek ale bude stejný jako v té Bibli. Kdo nebude mít digitální účet, jednoho dne nenakoupí, ani neprodá!

-VK-

Šéfredaktor AE News

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail