Saúdská Arábie po 50 letech vypověděla smlouvu s USA o petrodolaru!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

18.6.2024

Saúdská Arábie po 50 letech vypověděla smlouvu s USA o petrodolaru! Rijád začne prodávat ropu za koš mezinárodních měn bez dolarové exkluzivity a navíc začne prodávat ropu za digitální CBDC měny! Tak už je jasné, proč Moskevská burza ukončila obchodování s dolarem! Koordinovaný útok na petrodolar ve spolupráci s globalisty a nástup digitálních měn do mezinárodních obchodů nejen s ropou!

A je to tady! Nemyslitelné se stalo skutečností. Saúdská Arábie oznámila [1], že neprodlouží s USA smlouvu o exkluzivním prodeji arabské ropy za americký dolar, a že po 50 letech od podpisu smlouvy, kterou dojednával Henry Kissinger jako ministr zahraničí ve vládě prezidenta Richarda Nixona se saudskoarabským králem Faisalem, Rijád od smlouvy odstupuje. Nově bude Saúdská Arábie prodávat svoji ropu za mezinárodní koš měn, čímž zanikne de facto petrodolar, který byl a dosud je založen na exkluzivním prodeji arabské ropy pouze za americký dolar.

Tento krok Rijádu následuje poté, co minulý rok byla Saúdská Arábie přijata za člena BRICS a celá organizace má za cíl postupně ve svých obchodech zcela odejít od amerického dolaru, který se stává zátěží pro mezinárodní obchod a rozvoj, protože se stává nástrojem vydírání americké vlády k prosazování amerických zájmů ve světě na úkor národních států. A to zdaleka není všechno.

celý článek si můžete přečíst ZDE: https://aeronet.news/saudska-arabie-po-50-letech-vypovedela-smlouvu-s-usa-o-petrodolaru-rijad-zacne-prodavat-ropu-za-kos-mezinarodnich-men-bez-dolarove-exkluzivity-a-navic-zacne-prodavat-ropu-za-digitalni-cbdc-meny/

článek vyšel: 13.6.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *