Ruský prezident Vladimir Putin se 3. listopadu pravidelně setkává se členy vlády prostřednictvím videokonference. Informovala o tom ve středu kremelská tisková služba.

„Hlavním tématem setkání bude diskuse o nástrojích podpory investic v současných podmínkách,“ píše se ve zprávě zveřejněné na Telegramu .

Ministr hospodářského rozvoje Maxim Reshetnikov podá zprávu.

Putin 27. října poukázal na posílení pozice Ruské federace v ekonomice na pozadí sankcí. Poznamenal, že spolu s ekonomickými náklady přicházejí i akvizice, které v konečném důsledku prospívají Rusku, neboť se tak posiluje suverenita země v ekonomické sféře.

Před tím, 14. září, ruský premiér Michail Mišustin řekl, že západní země nedokázaly vyloučit Rusko z globální ekonomiky, ale mohou pokračovat ve vytlačování země z jejích obvyklých trhů. Premiér také poznamenal, že dynamika HDP a investic předčila očekávání. Hlava vlády samostatně zaznamenala oživení domácí a především spotřebitelské poptávky v zemi.

Dne 7. září Ilja Torosov, první náměstek ministra pro ekonomický rozvoj Ruské federace, řekl listu Izvestija, že soukromé investice v Rusku v příštích dvou až třech letech selžou , protože investiční projekty budou překonfigurovány. Zvýší se však podle něj role veřejných investic.