Politika Net Zero způsobí, že lidé budou chudší, chladnější a méně svobodní, říká poslanec.

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

13.7.2023

Během včerejší rozpravy o energetické infrastruktuře v Dolní sněmovně Andrew Bridgen, poslanec za severozápadní Leicestershire, připomněl, že jedinou jistotou net zero je, že lidé budou chudší, chladnější a méně svobodní.
„Vzhledem k dopadům na obyvatelstvo, které již nyní bojuje s účty za energie; k rostoucímu povědomí veřejnosti o hlasatelích zkázy s jejich termíny, které se ve skutečnosti nikdy nenaplní; k extrémním obětem, které jsou nám všem vnucovány a které mohou být zbytečné tváří v tvář Číně, Rusku a Indii, které nadále enormně zvyšují spotřebu fosilních paliv, se zdá, že vláda se staví na jednu stranu vědeckého argumentu a opět jej prohlašuje za nezpochybnitelný fakt,“ řekl pan Bridgen.

„Skutečnost je taková, že Spojené království se na celosvětových emisích podílí méně než 1 %. Na základě toho dobrovolně odmítáme celá zavedená průmyslová odvětví, která prokazatelně fungují, aby nám zajistila teplo, potravu a přístřeší. Žádá se po nás, abychom je odmítli kvůli fantaziím protestujících Just Stop Oil a klimatologů typu Leonarda DiCapria. Žádá se po nás, abychom je odmítli kvůli technologiím, které buď ještě neexistují, nebo se neosvědčily ve velkém měřítku.

„Vláda nejenže nedokáže přesně vysvětlit, jaké technologie budeme používat, ale nedokáže ani přesně odhadnout, kolik to bude stát. Podle některých odhadů by snaha o dosažení čisté nuly mohla stát 1 bilion liber, nebo dokonce 3 biliony liber.

„Jako u všech neúspěšných experimentů je jedinou jistotou, že až přijde účet, budou ho muset zaplatit lidé.“

Pan Bridgen zcela správně poukázal na to, že jsme opět vystaveni státem sponzorované psychologické taktice. V předchozím článku jsme uvedli, že v říjnu 2022 zveřejnil Výbor pro životní prostředí a změnu klimatu Sněmovny lordů zprávu nazvanou „V našich rukou: změna chování pro dosažení cílů v oblasti klimatu a životního prostředí“. Ve výboru, který zprávu vypracoval, zasedá hlavní covidový organizátor Chris Whitty a jeho covidový spolupracovník Patrick Vallance byl svědkem. Je to psychologie a peníze – nikoli fakta -, které jsou hnací silou klimatického alarmistického narativu ve Spojeném království.

„Zdá se, že vláda používá stejnou taktiku behaviorální vědy, na kterou se spoléhala v poslední době, aby nám prodala bouři ve šálcích čaje. Viděli jsme to znovu a znovu. Odpovědí je, aby to bylo děsivé a aby to bylo brzy. Viděli jsme to u kyselých dešťů, ozónové vrstvy a Al Gora. Voliči viděli vládní ministry po boku Grety Thunbergové a její pětileté předpovědi, že do této doby lidstvo přestane existovat a bude vyhlazeno,“ řekl pan Brigen.

Pan Bridgen měl na mysli tweet klimatické gremlinky Grety, která před pěti lety uvedla, že změna klimatu „vyhladí celé lidstvo, pokud během příštích pěti let nepřestaneme používat fosilní paliva“. Greta tento tweet smazala.

„Existuje nepříjemná pravda,“ řekl pan Bridgen, „a zákonodárci net zero se před ní zoufale snaží schovat… Energetická bezpečnost je tak důležitá, že se opírá o diverzitu [zdrojů energie]… Obnovitelné zdroje nebudou schopny zajistit jistotu dodávek pro naše domácnosti a náš průmysl budoucnosti.“

„Jediné, co je jisté, je, že pokud budeme pokračovat v právně závazné cestě čisté nuly, kterou nám vláda vytyčila, naši lidé budou chudší, chladnější a méně svobodní.“

Projev pana Bridgena si můžete prohlédnout níže a přepis rozpravy si můžete přečíst v Hansardu ZDE, jeho projev začíná ve 14:42.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *