Nové centrum dál posiluje: Už i Turecko chce do BRICS.

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

4.9.2024

Nové centrum dál posiluje: Už i Turecko chce do BRICS. Je to dobrá zpráva pro Rusko? Opatrně. Ankara vždy sleduje především své zájmy. A zůstává členem NATO. Washington mlčí, ale potěšen není. Další napřažení k ráně z milosti?

Gevorg Mirzajan komentuje přeskupování sil na globální šachovnici, které žádostí o vstup Ankary do skupiny zemí BRICS dostává sice zcela novou dynamiku, ale také může jít jen o dobře známý „turecký taneček“ – ovšem pokud ne, pak jsme svědky opravdu zásadního průlomu do západní mocenské hegemonie

Turecko podalo oficiálně žádost o vstup do BRICS. Podle agentury Blomberg, tak chce Ankara budovat spojenectví mimo západní struktury, a také se snaží posílit svůj globální vliv a navázat nové vazby mimo své tradiční spojence.

„Turecké vedení si uvědomuje, že svět se mění. Svět Západu, tak jak jsme ho znali končí. Je proto třeba držet krok s mezinárodním vývojem a prohlubovat vztahy s nově vznikajícím blokem nezápadních zemí,“ konstatuje doktor politických věd Vladimír Avatkov, vedoucí oddělení Blízkého východu v Ústavu mezinárodních vztahů Ruské akademie věd.

celý článek si můžete přečíst ZDE: https://protiproud.info/politika/8157-nove-centrum-dal-posiluje-uz-i-turecko-chce-do-brics-je-to-dobra-zprava-pro-rusko-opatrne-ankara-vzdy-sleduje-predevsim-sve-zajmy-a-zustava-clenem-nato-washington-mlci-ale-potesen-neni-dalsi-naprazeni-k-rane-z-milosti.htm

pův. článek vyšel: 4.9.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *