, , , ,

Noční můra chytrých peněz: Co pro vás může znamenat život bez hotovosti

Je životně důležité, aby každý člověk pochopil, co budou navrhované změny peněžního systému znamenat. Pokud by se změny mohly stát, mohly by být nejničivější událostí v našem životě a potenciálně největším odstraněním svobody v moderní historii.

Richard Hall z Rich Planet TV vytvořil video níže, které vysvětluje nebezpečí chytrých peněz, digitální měny centrální banky („CBDC“) a odstraňování hotovosti. Toto video musí vidět každý. Je třeba jej široce sdílet, zejména s těmi, kteří si myslí, že blockchain je „soukromý“ a „porazí“ systém, a s mladšími generacemi, které si myslí, že hotovost je nebo by měla být zastaralá.

Richard Hall: Johnny’s Cash and The Smart Money Nightmare, 4. října 2022 (15 minut)

Pokud je výše uvedené video odstraněno z YouTube, můžete si jej prohlédnout na Bitchute ZDE .

Jaký lepší způsob, jak posunout svět směrem ke změnám potřebným k tomu, aby se „noční můra chytrých peněz“ projevila, než krize nebo série krizí. Mohly by nedávné intervence Bank of England naznačovat takovou krizi? Nevíme a nevíme, jestli se to všechno děje záměrně a plánuje se s dostatečným předstihem. Ale víme, že by „nikdy nenechali dobrou krizi zmařit“. Nedávné a významné poruchy na finančních trzích tedy stojí za zmínku.


Bank of England zasahuje, aby vyhladila trh

Posun britské vlády směrem k fiskálním stimulům – plán, který představil britský kancléř Kwasi Kwarteng – otřásl britskými finančními trhy. Kombinace masivních energetických dotací a daňových škrtů znepokojila investory, kteří se obávali, že britský rozpočtový deficit se stane neudržitelným. Výsledkem byl velmi prudký nárůst výnosů dluhopisů, pokles cen akcií a historický pokles hodnoty libry.

Přečtěte si více: Bank of England zasahuje, aby obnovila finanční stabilitu , Deloitte, 5. října 2022

MMF ve sžíravém verdiktu ohledně plánů Spojeného království naléhal na Kwartenga , aby „přehodnotil“ plán snižování daní, který zahrnuje zrušení nejvyšší sazby daně z příjmu a ukončení bonusového stropu pro bankéře. pravděpodobně zvýší nerovnost.“ Během nadcházejícího prohlášení kancléřky vyzvala vládu Spojeného království, aby „poskytla cílenější podporu a přehodnotila daňová opatření“.

Krátce po prohlášení MMF vydala ratingová agentura Moody’s svůj vlastní odsuzující verdikt , podle kterého by fiskální plán mohl ohrozit důvěryhodnost země u věřitelů vytvořením větších rozpočtových deficitů.

Když chce vláda získat peníze na zaplacení svého výdajového programu, jednou z taktik je vydávání dluhopisů. Ve Spojeném království se státním dluhopisům říká „gilts“.   Když vláda Spojeného království vydá prasničky, půjčí si peníze od kupujícího. Splatnost půjčky může být několik měsíců, nebo se může prodloužit na několik desetiletí. Držitelé dluhopisů obdrží úrokovou platbu během životnosti dluhopisu a získají zpět svůj kapitál, až bude splatný. Úroková sazba je také známá jako „výnos“. Dnešní trhy s dluhopisy mají celosvětově hodnotu kolem 100 bilionů liber , podle Asociace cenných papírů a finančních trhů. Každé tři měsíce vydává britský úřad pro správu dluhu („DMO“) čtvrtletní přehled shrnuje své operace na zlatých a peněžních trzích za dané čtvrtletí. Poslední čtvrtletní přehled je za duben – červen 2022. Ukazuje, že v prvním čtvrtletí roku 2022 (duben – červen) držely 27,5 % vládního dluhu Spojeného království pojišťovny a penzijní fondy.

Dne 26. září vydala Bank of England prohlášení , že velmi pozorně sleduje vývoj na finančních trzích. V dalším oznámení ze dne 28. září Bank of England („BoE“) uvedla, že přijímá opatření – provádí dočasné nákupy dlouhodobých vládních dluhopisů Spojeného království – k obnovení řádných tržních podmínek.

Sky News: Bank of England přijímá nouzová opatření ke zklidnění trhů, 28. září 2022 (6 minut)

Capital Economics uvedla, že kroky BoE ukazují, že „udělá vše, co je v jejích silách, aby zabránila finanční krizi“, ale že britské trhy jsou „v nebezpečné pozici. Nebylo by velkým překvapením, kdyby se zanedlouho objevil další problém na finančních trzích.“

Čtěte více: Bank of England koupí britské vládní dluhopisy ve snaze uklidnit trhy , Politico, 28. září 2022

Pound Sterling Live napsal , že četné zprávy naznačovaly, že opatření BoE byla přijata poté, co se britské penzijní fondy údajně ocitly v nouzi po prudkých pohybech výnosů na trzích s pozlacenými penězi.

Americký trh je citlivý na britský trh a byl jím ovlivněn, napsal Adam Tooze . Vyvolává otázku celkové křehkosti globálních dluhových trhů. Minulý týden se otřesy prohnaly trhy euro vládních dluhopisů včetně trhu německých Bundů. „Křeč na britském trhu zachvátila celý svět. EU pocítila dopad. A stejně tak i USA. Jak poznamenal jeden účastník trhu: „Na začátku týdne jsme byli svědky pohybů v amerických státních dluhopisech, které bylo možné vysvětlit pouze tím, co se dělo ve Spojeném království.“

Profesor Richard A. Werner na svém kanálu Telegram komentoval:

V boji proti kolapsu libry, který je způsoben nadměrným tiskem peněz od března 2020 (který se děje prostřednictvím nákupů dluhopisů), Bank of England oznámila další nákupy dluhopisů – více tisku peněz, kopírující neúspěšnou [Evropskou centrální banku] Příručka ECB.

Již brzy… Spojené království souhlasí s navázáním své měny na americký dolar za výhodnou sazbu 1 £ = 1 dolar.

Pak všechny oči budou následovat ECB a Švýcarská národní banka (= 1 EUR). Země eurozóny zde nemají žádné slovo, protože se vzdaly měnové suverenity zahraniční agentuře, která se nezodpovídá žádnému parlamentu.

 

Pracuje Bank of England v izolaci?

Podle Tooze mnohem otevřeněji než v roce 2020 uspěchané intervence BoE v září 2022 odhalily síly, které skutečně pohánějí intervenci centrální banky v současném osvobození. „Politika nákupů aktiv může vypadat jako … koordinace měnové a fiskální politiky. Mohou vypadat jako působivé demonstrace síly centrálních bank. Ale ve skutečnosti jsou to krizí řízené obranné reakce na křeče pákového, tržního financování. V sázce není fiskální dominance – centrální banka následuje vedení zvolené vlády – ale finanční dominance.

Corey Lynn poznamenává, že BoE je jedním z 63 členů Banky pro mezinárodní platby (“BIS”):

Skupina zločinců se dala dohromady před stoletím a rozhodla se, že bude vlastnit svět, bude mít veškerou moc, vytvoří a shromáždí všechny peníze a udrží všechny v neustálém cyklu, aby je oklamali. Nejen, že se ho chystali postavit, jak uznali za vhodné, ale hodlali vybudovat ten nejpropracovanější zotročovací systém, jaký kdy tento svět viděl – takový, který jim dává plnou imunitu, umožňuje jim fungovat zcela mimo zákon, a šli. udělat to, aniž by si to někdo uvědomoval, dokud nebylo příliš pozdě.

Na vrcholu věže ze slonoviny sedí BIS, Banka pro mezinárodní platby, se suverénní imunitou. Při provádění konkrétních činností v rámci BIS se tato imunita vztahuje na její členy, které tvoří 63 globálních centrálních bank a měnových orgánů, Federální rezervní systém plus pojistitelé a platební systémy prostřednictvím jejich dceřiné společnosti, kterou BIS považuje za „systémově důležité instituce“. .“

Jsou to skupiny mužů a žen, kteří vytvořili plán, jak převzít globální kontrolu nad světovými penězi a použít je jako zbraň proti všem. Spiknutí začalo před sto lety a je již dávno načase jejich plán překazit.

Laundering with Immunity: The Control Framework – Part 1 , Corey Lynn, 29. září 2022

Intervence Bank of England jako součást mnohem většího obrazu

Finanční trhy po celém světě vypadají stále více zoufale, uvedl The Economist :

V Británii výnosy vládních dluhopisů prudce vzrostly a libra klesla, což přimělo ministerstvo financí a Bank of England vydat prohlášení pokoušející se uklidnit trhy. V Japonsku vláda intervenovala na devizových trzích, aby zastavila pokles jenu poprvé od roku 1998. V Číně centrální banka zvýšila požadavky na rezervy pro devizové obchody ve snaze omezit odliv měny. Jádrem zmatku je neúprosný růst amerického dolaru a globálních úrokových sazeb. Na obzoru je malá úleva.

 

V klipu z The Solari Report Catherine Austin Fittsové John Titus stručně diskutuje o článku The Economist a o tom, jaké to má důsledky pro svět.

Kliknutím na obrázek níže zobrazíte video na Rumble .

Finanční trhy vstupují do nebezpečné nové fáze, Catherine Austin Fitts & John Titus, 7. října 2022 (2 minuty)

Vybraný obrázek: MMF: CBDC poskytují větší kontrolu, ale nevyřeší každý problém

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *