Nedávno proběhlo setkání WEF v Saúdské Arábii, hovořilo se o ukončení hotovosti i výhodách depopulace

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

3.5.2024

Víceméně za nezájmu médií proběhlo ve dnech 27. – 29.4. třídenní setkání Světového ekonomického fóra (WEF) v Saúdské Arábii. I když celému setkání v Rijádu dominovaly zejména arabské země, témata byla vskutku globální a objevili se tam i mnozí pravidelní návštěvníci podobných setkání.

Upozornit chci zejména na dvě zajímavá témata.

Jedním je to, kterým se zabýval generální ředitel BlackRocku Larry Fink. BlackRock je spoluvlastníkem většiny globálních korporací a bez nadsázky lze říci, že mu „patří“ i nejedna země, včetně Ukrajiny.

Fink zejména ocenil ubývající populací západních zemí.

Generální ředitel společnosti Blackrock Larry Fink na Světovém ekonomickém fóru (WEF) řekl, že rozvinuté země s klesající populací budou lépe připraveny na sociální problémy, které pocházejí z přechodu od lidí na stroje.

Ve svém projevu na zvláštním setkání WEF  o globální spolupráci, růstu a energetickém rozvoji během panelu na téma „Investice uprostřed globálního zlomu“ Fink řekl, že bude rozdíl mezi „rozvojovými zeměmi střední třídy, které mají základy a vzdělání a rozvojovými zeměmi, které mají prosperující populaci, ale malé vzdělání.“

S tímto rozdělením Fink tvrdil, že rozvinuté země s klesající populací budou „velkými vítězi,“ pokud jde o kvalitu života, protože budou mít všechny technologie ke zvýšení produktivity a zvýšení jejich životní úrovně.

celý článek si můžete přečíst ZDE

článek vyšel: 3.5.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *