Nad Ugledarem zavlála ruská vlajka!

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

5.10.2024

Nad Ugledarem zavlála ruská vlajka! Reportérka německé televize vyrazila do Charkova na hřbitov, aby tam spočítala hroby ukrajinských vojáků! A šéf evropské diplomacie vyzval k pokračování války proti Rusku za každou cenu, protože výhra Rusů bude znamenat konec globální dominance pro EU a USA!

Válka na Ukrajině vstoupila do další a podle všeho zlomové fáze. Ruská armáda v pondělí vyvěsila nad Ugledarem ruskou vlajku a prapor vítězství na střeše jednoho z věžáků na okraji hornického sídliště v Ugledaru. O toto malé hornické městečko se bojovalo od počátku SVO a několik ruských pokusů o průlom se nezdařilo. Mohutně opevněné a kolem dokola zaminované město odolávalo dva a půl roku.

Město je nyní obklíčeno ruskými vojsky ze 3 stran a v několika panelácích zůstává podle odhadů asi 1 000 vojáků 72. útočné obrněné brigády AFU, kteří již nechtějí riskovat evakuaci a stažení pod otevřeným nebem, které je kontrolováno ruským dělostřelectvem a ruskými dronery. Pád dalšího města, které padnout nemělo. Pád dalšího symbolu, který měl přetrvat. Soledar, Bachmut, Avdějevka, Marinka a teď Ugledar. Ruská armáda postupuje bez zastavení a pomalu ukrajuje další a další metry nejvíce opevněného území na světě.

celý článek si můžete přečíst ZDE: https://aeronet.news/nad-ugledarem-zavlala-ruska-vlajka-reporterka-nemecke-televize-vyrazila-do-charkova-na-hrbitov-aby-tam-spocitala-hroby-ukrajinskych-vojaku-a-sef-evropske-diplomacie-vyzval-k-pokracovani-valky/

pův. článek vyšel: 30.9.2024

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *