MYŠLENKOVÉ ZLOČINY: Psycholog se má podrobit „převýchově“ za zveřejňování osobních názorů na sociálních sítích

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

28.8.2023

Řídící orgán pro psychologické praktiky v Kanadě nařídil bývalému profesorovi University of Toronto Dr. Jordanu Petersonovi, aby podstoupil „reedukační výcvikový program“ kvůli jeho příspěvkům na sociálních sítích proti genderové ideologii , léčbě mrzačení dětí, klimatickém alarmismu a kanadskému premiérovi Justinu Trudeauovi.

Ontario College of Psychologists (OCP) považovala za nutné, aby Peterson prošel rekvalifikací v oblasti komunikace na sociálních sítích se svými odborníky kvůli jeho příspěvkům, které mimochodem nesouvisejí s praxí psychologie. Profesor byl informován o tuctu stížností na něj od lidí z celého světa, ne od žádného jednotlivce, kterého Peterson kdy řešil.

„Mám absolvovat kurz takového školení – se zprávami dokumentujícími můj ‚pokrok‘, nebo budu čelit osobnímu soudu a zastavení mého práva působit jako licencovaný klinický psycholog,“ uvedl. „Nyní jsme v Kanadě pod @JustinTrudeauem v situaci, kdy praktikující profesionálové mohou mít velmi vážné ohrožení živobytí a veřejné pověsti za to, že souhlasí s oficiální opozicí a kritizují hlavní vládní činitele.“ (Související:  Online cenzura zabíjí svobodné myšlení a zahajuje období levicové tyranie: Matt Taibbi .)

Peterson ve skutečnosti požádal o soudní přezkoumání s argumentem, že OCP neměl žádné slovo v jeho osobním online komentáři, ale žádost byla zamítnuta divizním soudem v Ontariu. Podle CBC rozhodnutí tvrdilo, že „rozhodnutí kolegia spadá do jeho mandátu regulovat profesi ve veřejném zájmu a neovlivňuje jeho svobodu projevu“. V lednu College požadovala, aby Peterson spolupracoval buď s Dr. Erikou Abner nebo Gail Siskind, RN, MA, aby přezkoumali, zamysleli se a zlepšili jeho profesionalitu ve veřejných prohlášeních. Bylo mu také řečeno, aby „dokončil ‚koučovací program‘ do šesti měsíců od obdržení rozhodnutí MVČK v této záležitosti.“

Náklady na všechna „školení“ měl zaplatit Peterson. Tito zmínění konzultanti si účtují tučnou sazbu 225 USD za hodinu a program lze také rozšířit podle uvážení trenéra, pokud by se jim jeho pokrok nelíbil.

Peterson řekl CBC News : „Budu dodržovat jejich předpisy, ale nebudu to dělat tajně. A důvod, proč to neudělám tajně, je ten, že nevěřím, že jsem udělal něco špatně.“ Dodal, že „všechny další slyšení a „povinné kurzy převýchovy“ bude natáčet na video. Neupravené je také odvysílá na YouTube, aby je viděl svět. „Přísahám při všem, co je mi svaté,“ přísahal.

Před vynesením rozsudku také prostřednictvím tweetu na X vyjádřil, že si stojí za tím, co řekl a udělal, a přeje jim štěstí v dalším stíhání. „Budou to potřebovat. Tweetoval jsem a jinak vyjádřil svůj nesouhlas s transchirurgickým řeznictvím, @JustinTrudeau a jeho přisluhovači a vylhanými klimatickými apokalypsami. Všechno to z mojí strany vypadá docela dobře. A když nemůžu vyjádřit takové názory v Kanadě, dám vědět světu,“ řekl.

Psycholog by se držel své profesionální licence v Ontariu, protože podle něj: „Zasloužím si to. Vydělal jsem si to. Neudělal jsem nic, co by ospravedlnilo pozastavení, a nechci dát hyenám jejich kosti.“ „

OCP má etický kodex, na který odkazuje dokument získaný Post Millennial , který uvádí, že „osobní chování se stává předmětem zájmu disciplíny pouze tehdy, je-li takové povahy, že podkopává důvěru veřejnosti v disciplínu jako celek nebo pokud vyvolává otázky o schopnosti psychologa řádně plnit své povinnosti psychologa.“

Byla vytvořena online petice, která vyzývá OCP, aby zrušila nerozumné , nedemokratické a represivní rozhodnutí odsoudit Petersona k povinné převýchově.

Případ monitorují zdravotní regulátoři a zastánci svobody slova

Tento konkrétní případ upoutal pozornost zastánců svobody projevu a regulátorů v jiných profesích, včetně Kanadské asociace pro občanské svobody a College of Physicians and Surgeons of Ontario.

Výkonná ředitelka Canadian Civil Liberties Association (CCLA) Noa Mendelsohn Aviv v prohlášení uvedla, že CCLA nepodporuje Petersonovy názory, ale přesto u soudu tvrdila, že profesionální regulační orgány by neměly hlídat projevy, které přímo nesouvisí s profesionální praxí. „Svoboda projevu je právo, kterého se nikdo nevzdává jen proto, že se připojí k regulované profesi,“ řekla.

Mezitím hlavní právní ředitelka College of Physicians and Surgeons of Ontario Carolyn Silverová, která vystoupila na slyšení jménem akademie ve své intervenci, uvedla, že vysoká škola toto rozhodnutí vítá.

„College of Physicians and Surgeons of Ontario je potěšena rozhodnutím soudu, které potvrzuje, že od členů regulovaných zdravotnických profesí se očekává, že budou dodržovat vysoké standardy chování, což může občas vést k určitému omezení jejich svobody projevu,“ uvedla v prohlášení. středeční prohlášení. „Rozhodnutí podle našeho názoru opět potvrzuje, že když regulovaný zdravotnický pracovník poruší očekávání stanovená jeho regulátorem, a to i s ohledem na veřejné projevy, regulátor má nejlepší pozici k posouzení a řešení potenciální újmy na důvěře veřejnosti a důvěře v profesi. „

Navštivte stránku Censorship.news  , kde najdete příběhy o potlačování svobody projevu.

Zdroje pro tento článek zahrnují:

TheGatewayPundit.com

DocumentCloud.org

ThePostMillennial.com

TheCounterSignal.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *