, ,

Ľubomíra Bačíková, 12.01.2024, ranní zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

12.01.2024: Ranní zprávy. Každodenní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

 

❤️ „Správně stanovený cíl je polovina úspěchu.“ — Zig Ziglar

 

📌😉Fiala v Indii! Dnes jsem byl navštívit jednu chráněnou dílničku, kde na sebe maká mentálně zaostalý Péťo Nutelka. Učí se předení vlny na kolovrátku, aby mohla MAP heklovat národu svetříčky 😉

https://fb.watch/pvSkvGu9ZO/

 

📌💥💥💥💥💥💥💥💥💥11.01.2024, Firstpost, Roman Kirsch: ŽIVĚ: Mezinárodní soudní dvůr v Haagu otevírá „případ genocidy“ (Jihoafrická republika vs.Izrael)…

Soud: Jihoafrická republika verzus Izrael. Mezinárodní soudní dvůr otevírá slyšení, žalobu Jihoafrické republiky, genocidu, proti Izraeli, v rámci Izraelsko Hamátské války.

„Sedněte si prosím. Zasedání je otevřeno. Soud se schází dnes a zítra. Podle článku 74, § 3 tohoto soudu. Cílem je to rozsoudit a také vyhlásit předběžná opatření, (Která mají účinnost hned.) dodaná a předložená soudu Jihoafrickou republikou v případě vyzývá k aplikaci zákona o prevenci genocidy v pásmu Gazy. Je to případ Jihoafrická republika verzus Izrael. Soud na své lavici neobsahuje zástupce Jihoafrické republiky, ani Izraele, co jsou protistrany. Nesmí tady být nikdo národnosti Jihoafrické republiky, ani Izraele, ale obě země mají tady zástupce. Podle článku 31, § 3, nemůže to být soudce Adhog (?), ale jsou stanovení soudci, které teď tady jmenuji (Zatím nevíme jméno soudkyně, ale to je jedno. Právě začala ta mela a mezitím se uvidí, jak se vlastně k tomu problému Mezinárodní soud, který neuznává USA, postaví, když je to žaloba proti Izraeli, pochopitelně ne ze strany našeho Západu! Zároveň ale překvapivě, veřejně probíhá slyšení u našeho Ústavního soudu, kvůli snížené změněné valorizace důchodů. Možná se dočkáme zajímavých rozhodnutí tento týden, do 12.1.2024.)

https://youtu.be/MWTzRZY508E?si=rTSui6IdFy_BUeVz

 

📌💥💥💥💥💥💥💥💥💥11.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „Pokračující katastrofa…“: Jihoafrická republika trhá na kusy Izrael na půdě Mezinárodního soudního dvora v Haagu při slyšení ve věci genocidy v Gaze…

U mezinárodního soudního dvora v Haagu, kde měl řeč zástupce Jihoafrické republiky, velvyslanec, Vusimuzi Madonsela, na půdě Holandska, která podala celou tu kauzu možné genocidy v pásmu Gazy proti Izraeli. Hindustan Times: Pokračující katastrofa. Jihoafrická republika trhá Izrael na půdě Mezinárodního soudního dvora při slyšení v případu genocidy v Gaze.

Vusimuzi Madonsela: „Rozeznáváme pokračující katastrofu v Palestině, katastrofu palestinských lidí skrze Izraelskou kolonizaci od roku 1948.“ Jihoafrická republika trhá na kusy Izrael během slyšení u Mezinárodního soudního dvora. Podání se týky Izraelských genocidních aktů a těch opomenutí uvnitř.

Vusimuzi Madonsela: „Vážená paní prezidentko, ctihodní členové soudu, je to čest a privilegium pro mě, že se tady před Vámi objevuji. Mluvím tady za Jihoafrickou republiku. Chci vyjádřit svoji vděčnost tomuto soudu za uskutečnění tohoto slyšení v přijatelné době, aby byla posouzená žádost Jihoafrické republiky o vydání předběžných opatření v této záležitosti. V této žádosti Jihoafrická republika stále vidí a rozpoznává tu pokračující katastrofu Palestinských lidí skrze Izraelskou kolonizaci, která trvá již od roku 1948, která systematicky a silou vytlačuje, přemísťuje a rozděluje, fragmetuje Palestinskou populaci. Úmyslně jim upírá Mezinárodně uznávané, nezpochybnitelné právo na návrat uprchlíků do svých měst a vesnic. Tohle jim provádí stát Izrael. Také se obzvláště dotýká našich myslí institucionalizace režimu, Izraelského systému tak, aby udržel trvalou dominanci dělajíce to, že Palestinští lidé jsou postižení na obou stranách zelené linie. Dekády dlouhá celá desetiletí beztrestnost, široce rozšířených porušení a beztrestné rozšiřování těch činů Izraelem na území Palestiny. Jako výstup, Jihoafrická republika zdůrazňuje, že ty genocidní akty, činy Izraelců a opomínání ze strany státu Izrael, nezvratně vytvořil celou řadu porušení činů, které poškozují Palestinský lid. A to už od roku 1948. Táto žádost k soudu umísťuje  Izraelskou genocidu do širšího kontextu 75. letého apartheidu ze strany Izraele. (Apartheid je označení pro politiku rasové segregace zejména v kontextu bývalého uspořádání na jihu Afriky) 56.  letou okupaci a 60. roků obležení, které bylo uvaleno na pásmo Gary. Obležení, které samo o sobě bylo popsáno ředitelem těch záležitostí příslušného ředitele OSN v Gaze, (kde je pobočka OSN), zabíjení lidí a přemísťování. Komise pro rasovou diskriminaci 21.prosince zaznamenala nenávistné projevy a dehumanizaci, diskurz, který je zacílen na Palestince, a to vyvolává stále ostřejší obavy, že Izrael a ostatní státy se vzdávají svého závazku zabránit zločinům proti humanitě a zabránit genocidě v pásmu Gazy. Toto varování bylo následováno sérii varování, včetně zpráv 37 činovníků rady OSN, selhávajícího mezinárodního systému, který má zabránit genocidě v Gaze. Dnes jsme jednotní zde u soudu s reprezentací Palestinského státu, Palestinci, kteří pracují na poli lidských prav, včetně obyvatel Gazy, kteří byli v Gaze před několika dny. Je několik šťastných, kterým se podařilo opustit Gazu. Jejich budoucnost a budoucnost jejich Palestinských kolegů, sousedů, kteří jsou stále v Gaze závisí, jaké rozhodnutí příjme tento soud. Před opuštěním soudu apeluji na jeho excelenci, Ministra spravedlnosti Jihoafrické republiky, aby udělal otevírací poznámky k tomuto soudu, který se má zabývat případem Izraelské genocidy v Gaze.“

https://youtu.be/AuC0Yn0nO3U?si=s1JhcLNmqxjkztkG

 

📌💥💥💥💥💥💥💥💥💥11.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Íránem podporovaní Hútiové zuří po kývnutí Rady bezpečnosti OSN na Spojenými státy navrženou rezoluci k zastavení útoků v Rudém moři…

USA porušují Mezinárodní právo, říkají Iránem podporovaní rebelové. Rezoluce OSN požaduje okamžité zastavení útoků Hutiů. (Myslím, že Rusko se zdrželo hlasování.) Hutiové zuří po tom, co rada OSN schválila rezoluci proti nim. Hlava nejvyššího výboru Hutiů, nazvala tento případ politickou hrou. (No jasně, když jsou podporování Bidenem!)…….

https://youtu.be/KwsZE1eWT_A?si=sbUNvjVL-Do8VcoB

 

📌☭☆„Hlavní věc, kterou jsme ukázali sobě i celému světu, je, že Rusko je soběstačná země v každém smyslu toho slova. To je absolutně nejdůležitější výsledek loňského roku.“ Vladimir Vladimirovič Putin.

(https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

 

📌☭☆11. januára 2024, 5:50, SK Zprávy: Rusko proti účasti viacerých krajín EÚ na zasadnutí BR OSN o Ukrajine. Slovensko a Maďarsko nepodpísali vyhlásenie!!!!!

Nebenzya: Ruská federácia sa postavila proti účasti viacerých krajín EÚ na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o Ukrajine

Moskva sa postavila proti účasti niektorých krajín EÚ na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN o Ukrajine, pretože opakujú rovnaké tézy, uviedol stály predstaviteľ Ruska v organizácii Vasilij Něbenzja.

Niektorí západní predstavitelia na dnešnom stretnutí kategoricky, bez poskytnutia dôkazov, obvinili Rusko z použitia zbraní z KĽDR počas špeciálnej operácie.

„Radi by sme zaznamenali náš zásadný nesúhlas s prístupom, ktorý zvolilo francúzske predsedníctvo napriek našej námietke ohľadom pozvania na dnešné stretnutie delegácií podľa pravidiel 37 a 39. Ich celkový počet, vrátane Ukrajiny, je šesť – tieto sú Európska únia, Taliansko, Poľsko, Estónsko, Nemecko a Ukrajina, písomné správy budú podávať Dánsko, Grécko, Rumunsko, čo je samozrejme zbytočné pre takýto formát ako je brífing, ktorý na rozdiel od otvorených debát so širokým okruhom účastníkov , zahŕňa sústredenú diskusiu,“ povedal Nebenzya.

Ruský diplomat poznamenal, že vystúpenia európskych politikov nepridávajú schôdzke žiadnu pridanú hodnotu, pretože stále dookola opakujú vyhlásenia v súlade so spoločným postojom EÚ a NATO. Jediným účelom, pre ktorý ich delegácie prichádzajú do BR OSN, je podľa neho vysloviť tieto tézy na kameru pre interné publikum.

„Sme presvedčení, že tento prístup podkopáva autoritu Rady,” zdôraznil stály predstaviteľ.

Spojené štáty, napriek tomu, že Moskva takéto hoaxy popiera, sa domnievajú, že Rusko údajne používa rakety prijaté z KĽDR na útok na Ukrajinu, uviedol John Kirby, koordinátor strategickej komunikácie v Rade národnej bezpečnosti Bieleho domu na brífingu začiatkom januára. Neposkytol však žiadne dôkazy.

Prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov ponechal vyhlásenie predstaviteľa americkej administratívy bez komentára, pripomenul však, že Kyjev zasahuje ruské mestá západnými zbraňami.

Maďarsko a Slovensko sa zároveň stali jedinými krajinami v EÚ, ktoré nepodpísali vyhlásenie šéfa európskej diplomacie Josepa Borrella a šéfov ministerstiev zahraničných vecí členských krajín EÚ, ako aj niekoľkých ďalších ázijských a západných krajín o „transfere“ severokórejských rakiet do Ruska. Moskva opakovane odmietla obvinenia z porušovania sankcií Bezpečnostnej rady OSN voči KĽDR.

-red2- Ilustračné foto: BR OSN. zdroj: RIA novosti/screenshot

 

📌11. januára 2024, 5:50, SK Zprávy: 🏴‍☠️V USA prezradili krajinu, ktorú pripravujú na vojnu s Ruskom. RealClearDefence: Fínsko dostane americké zbrane na boj s Ruskom. Spojené štáty budú musieť Fínsku dodať veľa zbraní, aby posilnili hranicu NATO s Ruskom, uviedla Sarah Whiteová, vedúca analytička z Lexingtonského inštitútu v článku pre americký portál RealClearDefence. Fínsko bude pravdepodobne najobľúbenejším kandidátom na získanie nového amerického vybavenia, domnieva sa odborník.

White poznamenala, že fínska armáda dostane v dohľadnej dobe zo Spojených štátov 64 stíhačiek piatej generácie F-35A. Podľa analytika je toto lietadlo pre NATO mimoriadne cenné vďaka svojim vysokým prieskumným schopnostiam.

Výskumník je presvedčený, že ťažké obrnené vozidlá budú čoskoro nasledovať lietadlá.

„Fínsko je logickým kandidátom na tanky M1A1 Abrams vzhľadom na jeho dlhú hranicu s Ruskom,” navrhol White.

Náčelník Generálneho štábu ČR Karela Řehka už skôr povedal, že potenciálnemu konfliktu s Moskvou sa vraj dalo vyhnúť len zastrašovaním. Podľa jeho názoru nie je „vojna s Ruskom“ nepredstaviteľná, hoci takáto myšlienka je v súčasnosti nepravdepodobná. Fínsky minister obrany Antti Häkkänen zároveň urobil vyhlásenie o príprave Západu na studenú vojnu s jeho východným susedom v záujme ďalšej podpory Kyjeva.

Moskva opakovane poznamenala, že krajiny NATO uskutočňujú voči Rusku agresívnu a expanzívnu politiku s cieľom rozšíriť vojenský blok na východ a umiestniť svoje armády a zbrane blízko ruských hraníc. Podľa prezidentského tlačového tajomníka Dmitrija Peskova kroky Severoatlantickej aliancie potvrdzujú správnosť rozhodnutia o spustení špeciálnej operácie na Ukrajine. -red3- Ilustračné foto: iStock cez Pixabay

 

📌11. januára 2024, SVET: Zelenskyj v Estónsku: Prestávky vo vojne pomôžu Rusku prevalcovať nás. Zelenskyj: Estónsko navštívil počas druhej časti cesty po pobaltských štátoch, zameranej na posilnenie slabnúcej podpory boja Ukrajiny proti Rusku.

(TASR) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok na návšteve Estónska varoval, že akékoľvek „prestávky” v obrane Ukrajiny proti ruskej invázii iba pomôžu Moskve znovu sa vyzbrojiť a „prevalcovať nás”. TASR prevzala správy z tlačových agentúr AFP a Reuters. povedal Zelenskyj počas návštevy Estónska.

Prímerie v rusko-ukrajinskej vojne nebude viesť podľa neho k politickému dialógu. Rusko z neho bude len ťažiť, lebo mu to dovolí zväčšiť zásoby munície. Ukrajinský líder povedal, že Rusko rokuje o nákupe rakiet z Iránu a že ruské sily dostali od Severnej Kórey vyše milión kusov munície.

Zelenskyj Estónsko navštívil počas druhej časti cesty po pobaltských štátoch, zameranej na posilnenie slabnúcej podpory boja Ukrajiny proti Rusku. Do estónskeho hlavného mesta Tallinn v stredu neskoro večer pricestoval z Litvy v sprievode ministra zahraničných vecí Dmytra Kulebu.

„Je pre nás veľkou cťou privítať dobrých priateľov a spojencov, Volodymyra Zelesnkého a Dmytra Kulebu, v Tallinne. Vysielame Ukrajine silný odkaz a potvrdenie, že Estónsko stojí pevne na jej strane a spoločne v tejto vojne zvíťazíme,” napísal šéf estónskej diplomacie Margus Tsahkna na sociálnej sieti X (predtým Twitter).

„Niekedy neistota partnerov ohľadne finančnej a vojenskej pomoci Ukrajine iba zvyšuje odvahu a silu Ruska,” vyhlásil Zelenskyj ešte v Litve. Podľa neho sa Putin nezastaví na Ukrajine a napadne aj ďalších susedov, ak sa spojenci nezjednotia a nezastavia ho. “On neskončí túto vojnu, kým neskoncujeme my všetci s ním,” podotkol. Povedal tiež, že ak Ukrajina neodolá Rusku, na rade môžu byť Litva, Lotyšsko, Estónsko a Moldavsko.

Zelenskyj ukončí svoju cestu po troch pobaltských bývalých sovietskych republikách v Lotyšsku. -red3- Ilustračné foto: V.Zelenský.

Zdroj. Efrem Lukatsky/AP Photo/screenshot

 

📌💥💥💥11. 1. 2024, CNN Prima NEWS: Poslanec Richter se ostře pustil do policie: „Moji dceru nechali před fakultou málem vykrvácet!!!“ Poslanec Jan Richter (ANO) na čtvrtečním jednání bezpečnostního výboru kritizoval některé aspekty policejního zásahu i přístup Univerzity Karlovy po tragické prosincové střelbě. Uvedl, že střelec zasáhl i jeho dceru, která je nyní stále v nemocnici. Policisté dívku podle něj nechali téměř vykrvácet, protože podcenili její zranění. Politik se zároveň vymezil proti následné komunikaci ze strany univerzity.

Celý článek ZDE:

https://cnn.iprima.cz/moji-dceru-nech…                  https://youtu.be/GhJ9aQwWNug?si=CAHKaOVXecG3Yihw

 

11.1.2024, Extra.cz, Roman Kirsch:  „Dceru jste nechali krvácet, vedle umírala kamarádka s prostřeleným krkem“/poslanec kritizuje zásah.

Informační bomba. Vláda a PČR si myslí, že se nepřijde na jejich pořád větší a větší lži mega rozměrů! Jednou i lidi ze zásahu promluví, účastníci incidentu, mnoho svědků se tam ocitlo!!!!! Policejní orgány, ovládané Rakušanem v celoplanetárním průšvihu!!! Ze vším všudy, hlavně zhodnotili, že PČR „NEPOCHYBILA!!! Všude zasahovala profesionálně včas! Jenomže realita je úplně jinde a jiná! Jenom, dokola pořád a pořád samé lži!

Poslanec kritizuje zásah: „Dceru jste nechali krvácet, vedle umírala kamarádka s prostřeleným krkem!“

Postup policie při zásahu na pražské FF je pod palbou kritiky. Poté, co UK vydala své prohlášení, v němž zmiňovala například to, že nabízenou pomoc policisté odmítli, nebo že operátoři tísňové linky si mysleli, že si z nich volající dělají legraci, se ozval také poslanec hnutí ANO Jan Richter. Ten redakci Seznam Zprávy prozradil, že jeho dcera je jednou ze zraněných studentek, která řádění střelce jen zázrakem přežila.

Na úterní tikové konferenci PČR byly zveřejněny další informace o zásahu na pražské FF. Policisté nyní čelí vlně kritiky poté, co UK zveřejnila svůj souhrn dění v budově při řádění střelce, který tam zabil 14 lidí. Ve svém textu například zmínila, že nabízenou pomoc policisté odmítli, nebo že operátoři tísňové linky si mysleli, že si z nich volající dělají legraci.

Richter: Nechali mou dceru ležet desítky minut před budovou. Nyní se ozval poslanec ANO, Jan Richter. „Moje dcera je jednou z obětí střelby na FF, leží v Motolské nemocnici. Policie ji nechala ležet dlouhé desítky minut na zemi před budovou FF s masivním krvácením.“ Psal podle serveru Seznam Zprávy na jednání bezpečnosti výboru.

Glosa: Díry v obhajobě policie po střelbě na FF a znepokojivé otazníky. „Já jsem otec dívky, která byla při tom masakru ve třídě, odkud neodešel nikdo zdravý. Buďto byli zabití, nebo jsou se zraněními v současné době – jako moje dcera, v Motole. Musím se teda ohradit vůči panu (policejnímu) prezidentovi s nějakými drobnými věcmi, které mně naštvaly,“ řekl dále poslanec především směrem k zástupcům policie. Richter také uvedl, že se policisté jemu ani jeho dceři neozvali s žádnou nabídkou psychologické podpory, nebo třeba s informací o tom, kde skončili její osobní věci. „Vy tady chválíte interventy, chválíte počty policistů a policistek na místě. Já jsem s nimi mluvil, měli na sobě vesty antikonfliktního týmu. Předal jsem jim svůj kontakt a dodnes mně nikdo nenapsal ani SMS. Vlezte mně na záda, řekl Richter. (Nutella je neschopný, samolibý idiot, který potřebuje pravděpodobně větší masu mrtvých, aby odvolal dalšího totálně neschopného, namyšleného idiota, vládnoucího tak důležitému rezortu, jako je PČR, která nesplňuje základní podmínky své funkce, jako je PŘEDEVŠÍM CHRÁNIT OBČANY ČR, ne vládní podvraťáky, zločince, zloděje a lháře nejvyššího kalibru!!!)……

https://youtu.be/Bu60k8gG_6U?si=Geb2ipJeELgr6P49

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *