Klaus Schwab a WEF jsou obviněni z „importu“ čínské „kulturní revoluce“ na Západ

 

80 let po Nevillu Chamberlainovi je „appeasement vůči brutálním totalitním režimům opět na stole

 

Peter LaBarberaPeter LaBarbera By Peter LaBarber

Zveřejněno 28. července 2023 v 19:40

Přední konzervativní mezinárodněpolitický think tank obviňuje Klause Schwaba a jeho Světové ekonomické fórum z toho, že se snaží na Západě zopakovat totalitní systém ve stylu Čínské komunistické strany, v němž „malá skupina elit štěká příkazy a běžní občané poslušně poslouchají“.

Spisovatel Gatestone Institute  JB Shurk v eseji zveřejněné v pátek uvádí, že je „bizarní … vidět, že tolik mezinárodních institucí dnes hledá globální vedení v Číně“. Shurk vyzdvihuje předsedu a zakladatele WEF Schwaba, proslulého „Great Reset“ „, který „běžně tleská čínskému státu dohledu za jeho schopnost ‚pošťouchnout‘ občany k dodržování předpisů“.

Američtí a západní konzervativci bijí na poplach kvůli možnosti, že bude veřejnosti vnucen „systém sociálního kreditu“ ve stylu Čínské lidové strany, který bude možná vynucen prostřednictvím národní digitalizované měny nebo  digitální měny centrální banky “ (CBDC). Libertariánská skupinaCATO  píše, že kromě toho, že by CBDC mohl znamenat „zkázu pro to málo ochrany finančního soukromí, které občanům zbývá“, „poskytl by vládě nespočet možností kontrolovat finanční aktivity občanů“. (Zvýraznění v originále)

Současně soukromé megakorporace přátelské k levicovému sociálnímu inženýrství, jako je Chase Bank , zavádějí vlastní systémy „sociálního kreditu“, jimiž ruší a trestají jednotlivce a skupiny, které nesouhlasí s různými probuzenými agendami, od klimatických změn přes LGBTQ až po protizbraňový aktivismus .

ekonomické fórum  fórum, které v roce 1971 založil Klause Schwab, tvrdí, že „zapojuje přední politické, obchodní, kulturní a další vedoucí představitele společnosti do utváření globálních, regionálních a průmyslových programů“ a „ve veškerém svém úsilí se snaží prokázat podnikavost v globálním veřejném zájmu při dodržování nejvyšších standardů správy věcí veřejných“. Morální a intelektuální integrita je základem všeho, co dělá.

Shurk však vidí jen málo integrity v propagaci komunistické Číny jako vzoru pro svobodné západní společnosti: „Zatímco apologeti Číny zavírají oči před pokračujícími genocidami komunistického státu jedné strany vůči křesťanům, Tibeťanům, Ujgurům, praktikujícím Falun Gongu a dalším menšinám, obhajují mašinérii čínského technokratického totalitarismu jako vzor pro zbytek světa.“

Klaus Schwab, founder and executive chairman, World Economic Forum (Wikimedia Commons)

Klaus Schwab, zakladatel a výkonný předseda Světového ekonomického fóra (Wikimedia Commons)

Shurk popisuje, co by maoistická „kulturní revoluce“ způsobila Západu, a to tak, že nejprve popisuje, jak „vymazala“ bohatou historii Číny:

Čínský tradiční způsob života přežil tisíce let přerušovaných občanských válek, zahraničních agresí, hladomorů a západních sabotáží. Když však v zemi zakořenil virus komunismu, živá historie Číny byla během jedné generace vymazána. Před dvěma a půl desetiletími se několik akademiků chvályhodně pokusilo vyčíslit náklady komunismu ve dvacátém století v knize Černé knize komunismu: Zločiny, teror, represe “. Tato práce sice poutavě popisuje, jak komunistické vlády systematicky vyvraždily sto milionů občanů a mnoho dalších mučily, ale pouze začíná popisovat obrovskou ničivou sílu, kterou měl komunismus na čínský lid.

Kdyby západní civilizace prodělala podobnou „kulturní revoluci“, bylo by to, jako by přes noc zmizely všechny velké myšlenky řecké demokracie, římského republikánství, židovsko-křesťanské teologie, osvícenského rozumu, vědecké revoluce a zachování svobody jednotlivce. Představte si, že byste z dějin vymazali Aristotela, Cicerona, Augustina, Akvinského, da Vinciho, Michelangela, Shakespeara, Locka, Jeffersona a všechny ostatní myslitele, spisovatele, umělce, vynálezce a státníky. Taková je hloubka kulturní genocidy, kterou komunismus spáchal na čínském lidu, kromě desítek milionů obětí, které byly povražděny a vymazány z kolektivní paměti.

Západní obchod financoval celosvětové uchvácení moci Čínskou komunistickou stranou
Shurk, který sahá až do Clintonových let, kdy byl komunistické Číně poprvé nabídnut obchodní status „nejvyšších výhod“, píše, že „omlouvání čínského totalitarismu a předání klíčů komunistickému národu k obohacování se na lukrativních světových trzích se může ukázat jako nejdůslednější zahraničněpolitická chyba za poslední staletí“.

„Namísto toho, aby přinesla Američanům větší prosperitu, jak tehdy slibovali prezidentka Clintonová a ministryně zahraničí Madeleine Albrightová, normalizace obchodních vztahů s Čínou zdevastovala kdysi silnou průmyslovou a výrobní soběstačnost Spojených států, zbídačila dělníky po celé zemi a zanechala obyčejné Američany závislé na často nepřátelském geopolitickém nepříteli, pokud jde o kritické suroviny a hotové výrobky,“ píše v článku Gatestone.

„Přenesení světové ekonomiky na práh Číny spíše než mechanismus ‚demokratizace‘ uzavřeného komunistického státu pouze utužilo její autoritářství v železných rukou, podpořilo její regionální šavlovačky, rozšířilo její schopnost způsobovat škody obyčejným Američanům a upevnilo její geopolitický vliv,“ uvádí.
S odvoláním na tvrzení George W. Bushe, že „otevřený obchod je silou svobody v Číně, silou stability v Asii a silou prosperity ve Spojených státech,“ Shurk píše: „To všechno byly chvályhodné cíle, ale dobré úmysly často přinášejí katastrofální výsledky.“

„Kdyby Bush v roce 2001 věděl, že američtí dělníci budou dnes živořit, že Čína bude každoročně zabíjet desítky tisíc Američanů fentanylem a zároveň krást patentované technologie amerických společností a že globální instituce jako Světová zdravotnická organizace a Světové ekonomické fórum budou aktivně podporovat technokratický stát dohledu Čínské komunistické strany, možná by tak horlivě neposiloval postavení Číny prostřednictvím neomezeného obchodu.“

Přes veškerý důraz na vědu a technologie a navzdory oslnivým vizím budoucnosti jde „Velký reset“ ve stopách kulturního zpustošení Číny. Schwabova vlivná organizace se snaží obnovit čínský systém, v němž malá skupina elit štěká příkazy a běžní občané poslušně poslouchají. Žene se za bezútěšnou existencí, kde je svobodomyslnost považována za „nebezpečnou“ a státní dogmata jsou přijímána na základě víry. Chce vybudovat civilizaci zbavenou živé kultury, kde formy umělé inteligence zastavují svět a lidské inovace se vytrácejí. „Velký reset“ je „kulturní revolucí“ jednadvacátého století, která má Západ očistit od „starých pořádků“.

Gatestone Institute je konzervativní zahraničněpolitická a obranná skupina, která sama sebe popisuje jako „nestranickou, neziskovou radu pro mezinárodní politiku a think tank se věnuje vzdělávání veřejnosti o tom, o čem mainstreamová média neinformují“.

DŮLEŽITÁ POZNÁMKA: Ke své hrůze se americkým vládnoucím elitám nepodařilo Donalda Trumpa během jeho čtyřletého prezidentského působení vyřadit ani prostřednictvím vykonstruovaného skandálu Trump-Rusko – vymyšleného a financovaného kampaní Hillary Clintonové, jak dokazuje Durhamova zpráva -, ani prostřednictvím dvou cirkusových procesů o impeachment. Později přišel „6. leden“, demonstrace, která se změnila ve vzpouru Trumpových příznivců, kteří vášnivě a oprávněně věřili, že nedávné volby – a tedy i jejich země – jim byly právě ukradeny. Poslanci Kongresu nyní chtějí Trumpovi ústavně zakázat, aby se znovu ucházel o veřejnou funkci, protože vyvolal „ozbrojené povstání“ (žádný z protestujících nebyl ozbrojen) proti Americe.

V březnu pak byl Trump v New Yorku obviněn z 34 případů falšování obchodních záznamů a v červnu bylo proti Trumpovi vzneseno ještě více obvinění – 37 federálních trestních obvinění souvisejících s jeho nakládáním s tajnými dokumenty. Poctiví právní experti, kteří nejsou ve spojení s Bidenovou administrativou, otevřeně klasifikují tato obvinění jako něco mezi frivolními a idiotskými, nemluvě o groteskně politicky motivovaných.
Nekončícímu pronásledování Donalda Trumpa ze strany Deep State, stejně jako neuvěřitelnému pozadí totalitní agendy, kterou se Trumpovi pronásledovatelé snaží v Americe realizovat, a důvodům, proč Trump představuje smrtelnou hrozbu pro jejich hanebné plány.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *