„Každé město“ v Brazílii se zaplnilo protestujícími, kteří tvrdí, že došlo k volebním podvodům

Pravděpodobně největší demonstrace v dějinách „a světová média jsou jako němé ryby

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Demonstranti zaplnili park v Brazílii na protest proti prezidentským volbám a tvrdí, že vítězství Luly da Silvy bylo zfalšované.

Miliony Brazilců jsou již 32. den v řadě v ulicích měst po celé zemi, kde se konají pravděpodobně největší prodemokratické protesty v historii, a tvrdí, že deklarované vítězství levicového prezidentského vyzyvatele Luize Inácia Luly da Silvy nad konzervativním populárním prezidentem Jairem Bolsonarem bylo zfalšované.

Brazilský Nejvyšší volební soud v úterý oznámil, že slavnostní certifikace da Silvy, člena Strany pracujících, se uskuteční 12. prosince ve 14 hodin. Inaugurace je naplánována na 1. ledna.
Ve středu však Bolsonaro podal brazilským volebním úřadům petici, v níž formálně zpochybnil výsledky a tvrdil, že některé hlasovací stroje byly nefunkční a že všechny hlasy odevzdané jejich prostřednictvím by měly být anulovány.

Bývalý místopředseda regionálního volebního soudu Sebastião Coelho ve svém projevu 20. listopadu vyzval k zatčení předsedy Nejvyššího soudu Alexandreho de Moraese za to, že prosazoval potvrzení voleb.
„Více než 80 % soudců v Brazílii na prvním a druhém stupni nesouhlasí s tím, co dělá federální nejvyšší soud,“ řekl Coelho.

Zavedená média masové protesty z velké části ignorovala, uvedl investigativní reportér Matthew Tyrmand.
„Jedná se o největší demokratický protest v možná celé historii lidstva a světová média se k tomu staví jako cvrčci,“ řekl v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem .

Podle něj je jasné, že brazilský lid „nechce, aby ho vedl odsouzený zločinec“.
Dlouho předtím, než se Bolsinaro stal prezidentem, byl Da Silva odsouzen u tří různých soudů za 12 obvinění jednomyslným hlasováním 19 soudců, poznamenal.

Da Silvovi soudci jmenovaní Nejvyšším soudem podle Tyrmanda zrušili a odvolali da Silvovy několikanásobné rozsudky a osvobodili ho, aby mohl kandidovat v prezidentských volbách. A to navzdory brazilskému zákonu, který zakazuje odsouzenému zločinci kandidovat na úřad.

Soudci podle něj postavili da Silvu „na šachovnici, aby se mohli pokusit ovlivnit výsledek“ voleb.

„A lidé teď hromadně křičí,“ řekl Tyrmand.

Dokonce i lidé v okresech, kde má socialista da Silva údajně bašty, jako je Amazonie, tam lidé protestují.

„Každé město v zemi je plné protestujících,“ řekl Tyrmand. „A teď je otázka, co se má dělat, když máte soudní moc, která se neskládá ze soudců v klasickém slova smyslu – nestranných, nezaujatých soudců – ale z politických kandidátů a straníků, kteří se snaží zkreslit výsledek voleb.“

Tyrman poznamenal, že armáda má v brazilské ústavě zvláštní roli, která jí dává pravomoc rozhodovat spory o rozdělení moci.
„Vypadá to, že to bude mít dohru,“ řekl.

Podívejte se na ukázku z Tyrmandova rozhovoru s Tuckerem Carlsonem:

Protestující uznávají reportáž Tuckera Carlsona:

Steve Hanke, profesor aplikované ekonomie na Univerzitě Johnse Hopkinse a vedoucí pracovník Nezávislého institutu, zveřejnil video, na němž demonstranti obklopují armádní kasárna a zjevně vyzývají k vojenskému zásahu.

podívejte se na video:

Katie Daviscourtová, reportérka Rebel News, na Twitteru napsala, že „největší otázkou ohledně protestů v Brazílii je, kde jsou příznivci zvoleného prezidenta Luly“.
„Levičáci jsou známí svými protiprotesty, ale zatím se neobjevilo jediné video podporující Lulu,“ napsala.

Miliony lidí mezitím zůstávají v ulicích na podporu Bolsonara:

Hanke také zveřejnil video, na kterém jsou vidět volební lístky s Bolsonarovým jménem v koši:

jeden z největších národních protestů:

Další video zpochybňující sílu da Silvovy podpory:

protestující v Riu de Janeiru:

protestující v Sao Paulu:

Podívejte se na středeční rozhovor Matthewa Tyrmanda s pořadem „War Room“:

https://rumble.com/v1y40l0-matthew-tyrmand-brazil-the-criminal-lula.html