, , , ,

Fidesz odmítá EP ‚Cynismus‘ nad bratislavskými vraždami

EU parlament, LGBTIQ

Fidesz odmítá EP ‚Cynismus‘ nad bratislavskými vraždami

21.10.2022.

„Říkáme ne jak násilí, tak cynickému zneužívání lidských tragédií,“ reagovala delegace Fidesz na usnesení Evropského parlamentu o vraždách v Bratislavě přijaté tento týden.V usnesení přijatém 447 hlasy proti 78 a 45 se zdrželo hlasování Evropský parlament podle EP odsuzuje nenávist a násilí vůči „osobám na základě jejich pohlaví, sexuální orientace, genderové identity nebo výrazu a sexuálních charakteristik na Slovensku i v EU“. prohlášení . „Poslanci reagovali na nedávné události v Bratislavě, kde krajně pravicový radikalizovaný střelec zavraždil 12. října před gay barem dva mladíky Matúše Horvátha a Juraje Vankuliče,“ dodává.

Parlament vyjadřuje „vážné znepokojení nad častým používáním urážlivých, agresivních a homofobních výrazů vůči LGBTIQ+ komunitě na Slovensku, včetně bývalých a současných členů vlády,“ uvádí se v prohlášení.

Poslanci také vyzvali Evropskou radu, aby rozšířila seznam trestných činů EU o zločiny z projevů a nenávisti, a požádali Maďarsko a Polsko, aby přestaly blokovat přijetí tohoto rozhodnutí.

Balázs Hidvéghi

Lidský život je posvátný, nemůže být pochyb o tom, že veškeré násilí vůči komukoli kvůli jeho sexuální orientaci musí být co nejdůrazněji odsouzeno,“ zdůraznil v prohlášení europoslanec za Fidesz Balázs Hidvéghi a vyjádřil soustrast delegace rodinám zesnulých.

„Stále však neakceptujeme praxi Evropského parlamentu cynicky zneužít tragický případ k předložení extrémních usnesení, která porušují smlouvy EU,“

Podle Hidvéghiho přijatý text činí „nepodložená a nepřijatelná prohlášení o slovenských politických představitelích, církvi; zasahuje do pravidel, která spadají do oblasti slovenského konstitucionalismu, a stigmatizuje prakticky celou slovenskou společnost.“ „Nebudu podporovat levicová ideologická prohlášení,“ dodal.

Zdroj:https://hungarytoday.hu/fidesz-rejects-ep-cynicism-over-bratislava-murders/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *